Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre foitele anticonceptionale ?

Pentru ralucaelen : ...Tu o indemni pe aia de 16 ani sa se marite virgina?ca sa ce? si mama s-a maritat virgina si a batut-o ala(au divortat,deci nu e tata)in ziua nuntii,matusa mea s-a maritat tot virgina si a batut-o ala pana n-a mai putut asta pe langa ca era betiv.Imi ridica cineva statuie ca ma marit virgina?tie ti-a multumit primul tau barbat ca ai fost virgina?
Stii ce imi zice un amic odata..."Era virgina,am facut sex,acum numai e...e ca toate celelalte!"...a fost de folos la ceva virginitatea? Tin sa preciez ca asta e doar parerea mea...
nobody_kudika
Postat pe 12 Martie 2009 15:22
NICI UN BARBAT NU ARE DREPTUL SA-SI SPUNA PAREREA DESPRE AVORT. CU ATAT MAI PUTIN CINEVA PE CARE-L CHEAMA VIERU.
olimpia_healthy
Postat pe 12 Martie 2009 15:54
Cred ca citim pt a 10 a oara ce studii ai si ca nu te lauzi cu ele.
Nu sunteti singurii care cred in Dmunezeu, nu sunteti sg care au principii crestine...Din pacate lumea in care in care traim nu e o lume perfecta in care dragostea dureaza vesnic, in care oamenii se iubesc pana la moarte si nu exista divorturi...exista familii care se destrama, exista barbati are isi bat sotiile, oameni care isi parasesc partenerii...asa ca e greu sa vb despre utopia unei casnicii perfecte in care sotii intra "curati" si raman asa pana la moarte..este poate un procent de 10% in care se int asa...Asa ca haideti sa nu mai judecam atat "pacatosii" de langa noi, ca-i post si cred ca si asta-i pacat nu ?(voi stiti mai bine).
Daca mai cititi o data post-urile mele veti vedea ca nu am judecat pe nimeni, nu am spus nimic urat despre cineva, doar am incercat sa-mi expun pct meu de vedere si sa inteleg de ce cezar sustine unele lucruri..de ex, cum ca prezervativul nu e bun din nu stiu ce motive..
Dupa cum spuneam mai sus, nu traim intr-o lume perfecta, si eu sincer cred ca mai bine folosesti prezerv decat sa te plangi dup-aia pe forumuri cum ti-ai avortat(sau lasat prin vreun orfelinat) copilul si asta ti-a distrus viata.
Sincer, nu stiu unde ati gasit voi datele astea despre prezervativ si ma indoiesc ca e conspiratie mondiala a prezervativului pe care numai voi o stiti...in fara de cele "3 la 10 mii", care banuiesc ca nu sunt bune de nimic, prezervativele sunt singurele mijloace de protectie pt diferite boli, nu au efect avortiv sau mai stiu eu ce alte efecte secundare.
Cat despre metodele locale(gen spermicide),acestea dau iritatii si alergii in cazuri extrem de rare, in majoritatea cazurile avand efect antiseptic si calmant..si in nici intr-un caz nu au efect avortiv,pt ca spermicidele dupa cum le spune si numele, omoara spermatozoizii impiedicand astfel fecundarea..mai documenteaza-te in sensul asta..
Si inca o mica observatie, Cezar: Iisus se scrie intotdeauna cu doi de "i";
madalina_nechifor
Postat pe 12 Martie 2009 16:10
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-03-12 03:43:46Pentru karinna:

Ralucaelena are principii creºtine bune ºi sãnãtoase, nu e nicidecum „teroristã”. Bravo ei cã duce o viaþã curatã ºi sãnãtoasã. Nu vãd unde ar fi „terorismul” ei. Teroriºti sunt de fapt cei care fac avort, precum ºi cei care folosesc metode artificiale de contracepþie. Ei sunt în primul rând teroriºti ai copilului nenãscut ºi teroriºti ai uterului lor ºi ai întregului lor organism, aºa cum am demonstrat în postãrile din urmã, precum ºi pe blogurile ºi linkurile pe care le-am recomandat în cadrul acelor postãri.

Am licenþa în bioeticã, acum fac doctoratul ºi mai am ºi alte studii în domeniu. Repet, nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a arãta cã sunt foarte bine documentat în domeniu.

Recomand aici din nou cele douã bloguri:

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Blogul conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este fiinþã umanã din clipa fecundaþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Mãrturii ale unor medici ginecologi care au renunþat sã facã avorturi. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. . Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), argumente cã toate metodele contraceptive artificiale sunt dãunãtoare sãnãtãþii (unele dintre ele chiar foarte grav) ºi sunt ºi pãcate. Alternativa la metodele artificiale de contracepþie.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio), cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator), articole, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi

cunoastem ai licenta in bioetica si acu faci doctoratu cind il termini de construit sa ne anunti si pe noi:)))pe linga faptul ca nu pot intelege ce cauti tu in acest topic destinat femeilor si pe deasupra nu faci altceva decit sa ne scrii citate din discursurile papei,cind ti-am scris despre biserica si scandalurile din interiorul ei n-ai facut altceva decit sa scrii ce a spus papa despre avort si sarcina,de ce nu comentezi si despre restul,sau de ce nu ne spui de diferenta de opinii dintre acei oameni de stiinta din cartile carora ai invatat si tu in facultate daca chiar ai fost acolo nu doar in vizita,nu te mai dranja sa-mi dedici citatele papei ca si eu ti le voi spune pe cele ale lui H T Engelhardt si J J Rousseau precum si ale altora,deci gaseste-ti o alta preocupare sau ai bunul simt si pe linga acele faimoase citate mai scrie si ce gindesti tu daca nu-ti face rau procesul bineinteles;)))))
justforme
Postat pe 12 Martie 2009 17:02
De la: adina_evol, la data 2009-03-12 15:22:22Pentru ralucaelen : ...Tu o indemni pe aia de 16 ani sa se marite virgina?ca sa ce? si mama s-a maritat virgina si a batut-o ala(au divortat,deci nu e tata)in ziua nuntii,matusa mea s-a maritat tot virgina si a batut-o ala pana n-a mai putut asta pe langa ca era betiv.Imi ridica cineva statuie ca ma marit virgina?tie ti-a multumit primul tau barbat ca ai fost virgina?
Stii ce imi zice un amic odata..."Era virgina,am facut sex,acum numai e...e ca toate celelalte!"...a fost de folos la ceva virginitatea? Tin sa preciez ca asta e doar parerea mea...



Imi pare foarte rau pentru ceea ce li s-a intamplat mamei si matusii tale. Oameni violenti si rai exista peste tot. Crezi ca daca nu s-ar fi maritat virgina nu o batea? Dar vezi tu, multe fete de 16 ani care se indragostesc si se grabesc sa faca sex la presiunile baiatului, pot avea aceeasi soarta nefericita. Raman gravide, sunt obligate sa se casatoreasca si mai tarziu descopera ca acel barbat este un monstru. Sau in cel mai rau caz, trec prin experienta traumatizanta a avortului. In sensul asta trebuie sfatuita o adolescenta, sa nu se grabeasca, sa nu devina un obiect sexual,ci sa aiba libertatea de a alege. Iar afirmatia amicului tau mi se pare un argument in plus pentru ca aceste fete sa se gandeasca de 2 ori. Merita oare sa risti atat de mult pentru un barbat care apoi te coboara la nivelul "celorlalte". Merita sa risti o sarcina nedorita sau tot soiul de boli si infectii? Mai bine sa ii castigi respectul, sa stii ca nu va putea spune amicilor apoi ca acum esti si tu ca "celelalte".
ralucaelen
Postat pe 12 Martie 2009 21:07
De la: aliceea2000, la data 2009-02-02 09:26:28Care ati folosit asa ceva , foitele anticonceptionale, ce stiti despre ele , sunt sigure?



Am folosit de vreo 5 ori, dar daca as putea da timpul inapoi nu le-as mai folosi nici sa ma bati Mie personal mi-au distrus flora vaginala....la putin timp dupa ce am folosit prima foitza contraceptiva au inceput problemele... vaginita...candida... si pana atunci nu avusesem niciodata probleme, de nici un fel. Plus ca trebuie sa astepti un timp sa se topeasca, 10 min sau nu mai retin exact cat( scrie pe prospect) si mie se pare ca taie din pasiune si din spontaneitate Asta am patit eu...acum cred ca depinde de la organism la organism...si la ce imunitate avem. Oricum, dupa ce mi s-a intamplat de la ele, eu nu le recomanda nimanui.
MarseVintila
Postat pe 12 Martie 2009 21:38
Pentru olimpia :

Ei nu mai spune...Dar de când nu are dreptul un bãrbat sã vorbeascã despre avort ??? Dar sunt atâþia bãrbaþi preoþi, geneticieni, medici, etc. care au adus argumente clare împotriva avortului ! ªi, de asemenea, foarte multe femei care sunt împotriva avortului ! Criteriul asupra unui subiect este ADEVÃRUL REVELAT DE DUMNEZEU ªI REAFIRMAT DE ACTUALELE CERCETÃRI ALE ªTIINÞEI, nicidecum apartenenþa de gen. ªi nici de numele meu nu înþeleg de ce te-ai legat.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 13 Martie 2009 05:07
Pentru mephala :

Chiar dacã nu suntem perfecþi, trebuie sã respectãm legile lui Dumnezeu ºi sã tindem spre perfecþiune. Sã mergem pe calea cea strâmtã, nu pe calea cea largã, pe care merge “turma”.
ªi nu e vorba de a judeca, ci de a sfãtui. E o mare diferenþã. Se spune cã cea mai simplã cale pentru ca rãul sã se rãspândeascã, este ca oamenii buni sã nu facã nimic. Iar eu nu vreau ca rãul sã se rãspândeascã, ci, fac ceea ce depinde de mine pentru a se rãspândi binele.
Referitor la numele lui Isus, chiar un preot ortodox a spus cã nu are nici o importanþã cu câþi de i se scrie, important este sã-i urmãm legile. "Cãci nu cel ce-Mi zice Mie Doamne, Doamne va intra în Împãraþia Cerurilor, ci cel care face voia Tatãlui" (Mt 7, 21).
"Cel ce Mã iubeºte pe Mine pãzeºte poruncile Mele..." (In 14, 11).
vieru_cezar_iasi
Postat pe 13 Martie 2009 05:16
Pentru hunny honey

1. N-am înþeles...de când un forum este numai al femeilor, iar bãrbaþii nu au dreptul sã posteze ?

2. Citatele din papi le-am postat printre multe alte argumente. Le-am postat, pentru cã se legau foarte bine în context. ªi, în definitiv, cu ce te deranjeazã citatele din papi ? Doar exprimã adevãruri general-valabile în morala oricãrei Biserici ºi nu numai. În plus, cel care e autorul legilor morale este însuºi Dumnezeu. Papii ºi Biserica nu sunt autorii legilor morale, ci doar propovãduitorii lor. Iar eu sunt creºtin, fac parte din Bisericã ºi am dreptul sã exprim legile morale.

3. Chiar ºi un creºtin fãrã prea mare pregãtire are dreptul sã exprime legile morale pe care trebuie sã le cunoascã, cu atât mai mult am dreptul eu, care am ºi foarte multe studii în domeniu ºi activitate anti-avort. ªi repet, nu ca sã mã laud am spus ce studii am, ci pentru a arãta cã nu exprim aici pãreri subiective, ci EXPRIM ADEVÃRURI OBIECTIVE, REVELATE DE DUMNEZEU ªI REAFIRMATE DE REZULTATELE ACTUALELOR CERCETÃRI ALE ªTIINÞEI. ªi era ºi firesc sã fie aºa, pentru cã ºtiinþa, cu cât avanseazã mai mult, cu atât confirmã mai mult adevãrurile pe care Dumnezeu le-a revelat cu mult timp înainte.

A FOST NECESAR SÃ REPET CÃ AM PREGÃTIRE ÎN DOMENIU CA SÃ SE VADÃ CLAR CÃ NU POSTEZ PÃRERI PERSONALE, SUBIECTIVE, CI ADEVÃRURI OBIECTIVE.

4. Referitori la „scandalurile” de care vorbeºti, chiar dacã ar fi ceva real, presa le amplificã în mod exagerat. Toþi oamenii sunt încercaþi ºi ispitiþi pe pãmânt, fie laici, fie clerici. Deci, nimeni nu e scutit de încercãri ºi ispite, nici oamenii Bisericii. ªi chiar dacã unii oameni ai Bisericii au mai avut greºeli personale, mai ales în trecut, iar uneori ºi azi, nu trebuie sã uitãm cã Biserica este o instituþie divino-umanã, deci formatã ºi din oameni care pot greºi (pot greºi în ceea ce fac, nu în expunerea învãþãturii creºtine, care e de la Dumnezeu), iar vina este individualã, nu colectivã, deci e greºit ca, pornind de la niºte cazuri particulare, sã se generalizeze, învinuind, în bloc, toþi reprezentanþii Bisericii. În plus, greºelile unui preot nu invalideazã lucrãrile sale religioase, el rãmâne preot ºi Dumnezeu continuã sã lucreze ºi printr-un instrument bolnav, adicã lucreazã ºi printr-un preot care a greºit, deci lucrãrile sale religioase rãmân valabile. Nu putem pretinde o Bisericã idealã, formatã numai din sfinþi, nici nu avem dreptul sã-i judecam pe preoþi, are cine sã-i judece. Important este sã privim la viaþa noastrã dacã e în regulã ºi în acord cu principiile creºtine, iar dacã nu e în acord, sã facem pocãinþã de pãcate ºi sã ne îndreptãm. ªi nu trebuie sã uitãm cã nu ne putem mântui singuri, avem nevoie de Bisericã, aºa imperfectã cum este.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 13 Martie 2009 05:37
Pentru adina_evol:

Nu are nici o legãturã are faptul cã s-a mãritat virginã cu faptul cã a bãtut-o. Dacã nu avea iubire ºi respect, tot o bãtea, indiferent cã se mãrita virginã sau nu. Sunt atâtea femei bãtute care nu s-au mãritat virgine. Faci conexiuni logice greºite. Faptul cã a bãtut-o þine de educaþia lui, sau, mai bine zis, lipsa lui de educaþie, de iubire ºi respect ºi nu are nici o legãturã cu faptul cã s-a mãritat virginã.

Dacã vrem sã fim buni creºtini, trebuie sã urmãm morala creºtinã. Actele sexuale înainte de cãsãtorie sunt pãcate de desfrâu.

Sunt oameni care se abþin toatã viaþa lor, cu atât mai mult este posibilã abstinenþa pânã la cãsãtorie. Problema e de voinþã, de educaþie ºi de autocontrol. Abstinenþa e cu atât mai uºoarã, cu cât persoana se preocupã mai mult de alte lucruri decât de sex ºi ºtie sã se stãpâneascã. ªi este ºi mai uºoarã dacã duce o viaþã cu adevãrat creºtinã.

Iatã ºi o carte despre abstinenþa pânã la cãsãtorie ºi alte probleme de educaþie moralã adecvatã, intitulatã “O vorbã sincerã cu fetele”. Poate fi cititã direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) accesând urmãtorul link (unde pot fi gãsite mai multe cãrþi):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Un site despre abstinenþa pânã la cãsãtorie, care începe cu titlul Dragostea adevãratã aºteaptã:
http://www.asteapta.ro/

ªi douã scurte documentare, în limba englezã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:
http://www.youtube.com/watch?v=r_FpDOXKtCw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=TTyzq2lJgJQ&feature=related

Dumnezeu ne-a dat raþiune, iar prin raþiune putem sã ne controlãm instinctele. Instinctele nu sunt rele în sine, au rolul lor, dar trebuie direcþionate în mod corect, dupã cãsãtorie.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 13 Martie 2009 06:09
Nu trebuie folosite metode artificiale de contracepþie, din urmãtoarele motive medicale ºi religioase:

1. Multe dintre metodele artificiale de contracepþie sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu împiedicã fecundaþia, ci acþioneazã dupã fecundaþie, împiedicând implantarea în uter a ovulului deja fecundat (sunt nenumãrate studii medicale care dovedesc clar acest lucru). Or, ovulul fecundat este deja om, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte. Trupeºte, el are din clipa fecundaþiei un cod genetic uman ºi propriu (diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui), în care sunt concentrate toate trãsãturile lui trupeºti. Iar sufleteºte, Dumnezeu creeazã sufletul omenesc tot în acea clipã a fecundaþiei.

2. Foarte multe studii medicale dovedesc cã toate metodele artificiale de contracepþie au efecte nocive pentru sãnãtate iar multe dintre ele au chiar efecte grave.

Am dat deja mai multe linkuri cu studii medicale ºi cãrþi care aratã cã multe dintre metodele artificiale de contracepþie sunt avortive ºi toate au efecte nocive pentru organism. Reamintesc linkurile cu aceste studii ºi cãrþi, care pot fi citite direct pe internet, fãrã a necesita descãrcare în calculator:


-Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php

Textul de pe site-ul de mai sus a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa dnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: info@naprofertility.co.uk

-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepþionale sunt avortive
Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Faþa nevãzutã a contraceptivelor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula ºi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilulã – autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor


3. Toate metodele artificiale de contracepþie sunt ºi pãcate. Morala creºtinã a oricãrei confesiuni susþine cã metodele artificiale de contracepþie sunt pãcate. Acest adevãr este susþinut de Bisericã în orice confesiune. Dar nu este Biserica autoarea legilor morale. Dumnezeu este autorul legilor morale.

4. Deja filosofii de dinainte de creºtinism ajunseserã la concluzia cã ceea ce este imoral este întotdeauna vãtãmãtor. În acest sens, filosoful grec Platon spunea cã nici un lucru nu este folositor dacã nu e conform moralei: nu pentru cã ceea ce este folositor e moral, dar pentru cã ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinatã de interese comerciale, în nici un caz de intenþii benefice. În spate sunt scopuri negative ºi interese. De exemplu, sunt interese financiare foarte mari ale celor care promoveazã metodele artificiale de contracepþie. E vorba de sume imense de bani pe care le câºtigã multinaþionalele, fabricând ºi promovând metodele artificiale de contracepþie...ªi toate acestea cu preþul sãnãtãþii ºi al vieþii oamenilor dezinformaþi, cãrora li se ascunde total adevãrul sau li se spun doar frânturi din adevar... Acestor interese li se adaugã ºi interesele marilor bogaþi ºi conspiratori din umbrã care mânuiesc finanþele internaþionale...În ce priveºte posibilitãþile de alimentare, sunt savanþi (Clark, Ballod, Hollstein, Penck ºi alþii) care au calculat cã globul pãmântesc are resurse de hranã pentru mult mai mulþi oameni decât sunt în prezent, însã adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii. Dupã cum vedem, chiar ºi la nivel mondial « problema demograficã » este, de fapt, o falsã problemã. Cu atât mai mult nu existã aceastã problemã în România, pentru cã aici populaþia scade vertiginos ºi, dacã nu se vor lua mãsuri în acest sens, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.


O ALTERNATIVÃ LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

Pentru soþii care au motive serioase (deci nu motive egoiste) ca sã amâne sau sã evite conceperea unor noi copii, existã metodele naturale de planificare familialã, bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Aceste metode sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi, dacã nu sunt folosite din motive egoiste, sunt în acord cu morala creºtinã. Dar dacã soþii nu au motive serioase pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.

- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Metodele naturale de planificare familialã nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei. Deci, dacã te iubeºte, te ºi respectã ºi te aºteaptã o micã perioadã pe lunã (în orice caz, perioada fertilã e mai micã decât cea nefertilã). Dacã are ºi principii creºtine, cu atât mai mult trebuie sã înþeleagã acest lucru. (Încã un motiv pentru ca în alegerea persoanei pentru cãsãtorie sã se þinã cont în primul rând de principiile creºtine) Este important sã existe comunicare dinanite de cãsãtorie în acest sens.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz. Concepþia nedoritã a unui copil nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort (ºi nici un alt motiv nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort). Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi el îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt în cadrul acestui text). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu.

Abstinenþa periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale de planificare familialã), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie). ªi aici ne raportãm din nou la calea strâmtã, corectã ºi la calea largã, incorectã de care vorbeam în alte postãri.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor :
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã un copil e fiinþã umanã din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii.Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), toate contraceptivele artificiale sunt dãunãtoare sãnãtãþii (unele dintre ele chiar foarte grav) ºi sunt ºi pãcate.

Intraþi vã rog ºi pe blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi
vieru_cezar_iasi
Postat pe 13 Martie 2009 06:49
Pentru Vieru Cezar:
Nene am pus o intrebare pentru femeile care au folosit asa ceva , te simti femeie sau ai o problema , ca in fiecare zi cand intrupe forumul asta dau de labareala ta , nu ai ce face? Daca tot esti asa de bazat scrie aberatiile tale in reviste de specialitate si inca ceva :SI BUNICA STIE CA DACA FOLOSESTI PILULA CONTRACEPTIVA OVULUL NU APUCA SA FIE FECUNDAT asa ca nu mai abera si cat priveste moralitatea ti-am mai pus o intrebare la care ai evitat sa raspunzi :esti casatorit sau ca sa fii moral,cand ai o necesitate te masturbezi in fata calculatorului , ca vb aceia la o anumita varsta mai ales la barbatii este chiar o necesitate sexul si chiar este sanatos uneori , asa ca mai lasa-ne cu balariile tale !
ioana2280
Postat pe 13 Martie 2009 16:16
De la: aliceea2000, la data 2009-03-13 16:16:02Pentru Vieru Cezar:
Nene am pus o intrebare pentru femeile care au folosit asa ceva , te simti femeie sau ai o problema , ca in fiecare zi cand intrupe forumul asta dau de labareala ta , nu ai ce face? Daca tot esti asa de bazat scrie aberatiile tale in reviste de specialitate si inca ceva :SI BUNICA STIE CA DACA FOLOSESTI PILULA CONTRACEPTIVA OVULUL NU APUCA SA FIE FECUNDAT asa ca nu mai abera si cat priveste moralitatea ti-am mai pus o intrebare la care ai evitat sa raspunzi :esti casatorit sau ca sa fii moral,cand ai o necesitate te masturbezi in fata calculatorului , ca vb aceia la o anumita varsta mai ales la barbatii este chiar o necesitate sexul si chiar este sanatos uneori , asa ca mai lasa-ne cu balariile tale !



Care e problema ca intra aici si barbatii? De ce atata discriminare? Se face ura de rasa sau de sexe aici? Adica cum nu e problema barbatilor? Nu cu ei faceti sex? Si in plus, sunt convinsa ca multe dintre voi ati fost cel putin o data la un medic ginecolog barbat. Culmea e ca cel care a inventat prima pilula contraceptiva orala era barbat si se numea Frank Colton, asa ca tot barbatilor "datorezi" aceasta inventie.Si oricine, indiferent de sex, are dreptul sa posteze pe acest forum, sa isi exprime liber opinia, fara sa aduca injurii celorlalti. Iar el nu si-a spus doar parerea, ci a adus argumente stiintifice si religioase, pentru cine doreste sa citeasca si nu crede doar ceea ce zicea bunica, ca daca folosesti pilula contraceptiva ovulul nu apuca sa fie fecundat. Numai cei ce fug de adevar si se prefac ca sunt oribi si nu il vad pot sa mai creada in aceasta mare minciuna.

Si referitor la intrebarea ta, mi se pare total deplasata si de prost gust. Nu canalul prin care circula informatia e important, ci informatia in sine. Citeste acele studii, informeaza-te si apoi, daca reusesti, contrazice-te cu medicina si demonstreaza ca nu acesta este modul real in care functioneaza anticonceptionalele si ca aceste studii sunt doar niste "balarii".
ralucaelen
Postat pe 13 Martie 2009 18:02
Pentru aliceea2000:

PILULELE ANTICONCEPÞIONALE ACÞIONEAZÃ ÎN MAI MULTE MODURI: UNEORI INHIBÃ OVULAÞIA, DECI ÎMPIEDICÃ FECUNDAÞIA, DAR ALTEORI NU INHIBÃ OVULAÞIA, DECI OVULUL AJUNGE SÃ FIE FECUNDAT. ÎN ACESTE CAZURI (DESTUL DE NUMEROASE) CÂND ARE LOC FECUNDAÞIA, PILULELE ACÞIONEAZÃ DUPÃ FECUNDAÞIE, ÎMPIEDICÂND NIDAÞIA (IMPLANTAREA ÎN UTER A OVULULUI FECUNDAT), PRIN MODIFICAREA ENDOMETRULUI (MUCOASEI UTERINE) CARE DEVINE NEPRIMITOR PENTRU OVULUL FECUNDAT, DECI, ÎN ACESTE CAZURI SUNT AVORTIVE (AVORTURI TIMPURII). EMBRIONUL NOU FORMAT VA FI ELIMINAT ULTERIOR, ÎN TIMPUL MENSTRUAÞIEI, DE OBICEI FÃRÃ A FI OBSERVAT, DATORITÃ DIMENSIUNILOR FOARTE REDUSE (LA 14 ZILE DE LA FECUNDAÞIE, EMBRIONUL ARE APROXIMATIV 1,5 MILIMETRI).

ACESTE AFIRMAÞII SUNT CERTE, DOVEDITE DE CERCETÃRI BIOLOGICE ªI MEDICALE, NU SUNT SIMPLE PÃRERI, « ABERAÞII » SAU « BÃLÃRII » CUM LE-AI NUMIT. GREªEALA TA ªI A MULTORA ESTE AUTOSUFICIENÞA. VI SE PARE Cà CEEA CE ªTIÞI ESTE SUFICIENT(„ªI BUNICA ªTIE”), DAR DE FAPT NU ESTE SUFICIENT NICI PE DEPARTE, PENTRU Cà ªTIÞI DOAR „PE BUCÃÞI”, DOAR FRAGMENTE DIN CEEA CE AR TREBUI Sà ªTIÞI. CHIAR DACà SUNT BÃRBAT, ªTIU MULTE ASPECTE REFERITOARE LA ACESTE METODE, PE CARE MULTE FEMEI NU LE ªTIU.

AªA CUM AM ARÃTAT, ESTE DOVEDIT CU CERTITUDINE ªI FAPTUL CÃ ACEL OVUL FECUNDAT ESTE OM: OMUL ESTE OM DIN CLIPA FECUNDAÞIEI, ATÂT TRUPEªTE, CÂT ªI SUFLETEªTE. TRUPEªTE, EL ARE DIN CLIPA FECUNDAÞIEI UN COD GENETIC NOU, PROPRIU (DIFERIT DE CODUL GENETIC AL MAMEI ªI DE CEL AL TATÃLUI), ÎN CARE SUNT ÎNSCRISE TOATE TRÃSÃTURILE TRUPEªTI CARE AR URMA SÃ SE DERULEZE: ÎNÃLÞIMEA, FORMA FEÞEI, FORMA NASULUI, CULOAREA OCHILOR ªI A PÃRULUI, NUANÞA TENULUI, ETC. APARIÞIA LOR ULTERIOARÃ ESTE DOAR O DERULARE A PROGRAMULUI CARE ESTE ÎNSCRIS DEJA ÎN CODUL GENETIC DIN CLIPA FECUNDAÞIEI. IAR SUFLETEªTE, DUMNEZEU CREEAZÃ SUFLETUL TOT ÎN ACEA CLIPÃ A FECUNDAÞIEI. DECI,OMUL EXISTÃ DIN CLIPA FECUNDAÞIEI, ATÂT TRUPEªTE, CÂT ªI SUFLETEªTE.


ªI NU NUMAI PILULELE HORMONALE AU ACÞIUNI AVORTIVE. ACÞIUNI AVORTIVE AU ªI STERILETELE ªI ALTE MIJLOACE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE.

AM DAT ATÂTEA LINKURI CU STUDII MEDICALE CLARE DESPRE ACESTE LUCRURI. VÃD CÃ LE-AI IGNORAT, DECI REIAU ACUM DOAR CÂTEVA DINTRE ACESTE LINKURI:

- Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

- Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepþie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepþionale sunt avortive
Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Faþa nevãzutã a contraceptivelor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

- De asemenea, puteþi citi sau audia conferinþa despre avort ºi metodele artificiale de “contracepþie”, þinutã de doamna doctor Christa Todea – Gross, accesând linkul urmãtor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort


Aspectul avortiv al multor metode artificiale de contracepþie este trecut de cele mai multe ori sub tãcere, deoarece existã interesul comercializãrii lor. La nivel mondial se câºtigã sume imense de bani din producerea ºi comercializarea acestor produse aºa –zis « contraceptive ». Se adaugã ºi interesul celor care împart în mod nedrept resursele ºi manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.

Unii medici spun adevãrul în privinþa contracepþiei, dar alþii oferã pacientelor explicaþii sumare, fãrã însã a preciza cã aceasta se realizeazã uneori prin distrugerea ºi eliminarea embrionului (copilului).

Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivã, numind-o „propagandã criminalã”, „plagã socialã ºi naþionalã”.

În ceea ce priveºte efectul avortiv al pilulelor, iatã câteva citate ale unor specialiºti actuali care au studiat problema ºi au ajuns la aceastã concluzie :

Mutschler : „Contraceptivele orale împiedicã implantarea ovulului fecundat, atunci când ovulaþia a avut loc”.
Finjentscher (Münster) aratã cã în 7% din cazurile în care are loc fecundaþia ovulului la persoanele care iau pilule, contracepþia (mai exact avortul timpuriu) e datoratã împiedicãrii nidaþiei.
Beller (Münster) vorbeºte despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numitã „avort precoce” (avort timpuriu).
Taubert ºi Kuhl vorbesc în cartea lor „Kontrazeption mit Hormonen” („Contracepþia cu hormoni”) apãrutã în 1980, despre „efectul de împiedicare a nidaþiei la aproape toate tipurile de pilule”.
În 1985 la Congresul „National Abortion Federation” din Boston s-a fãcut aceastã declaraþie: „Nu vã înºelaþi. Pilula ºi steriletul sunt avortive.” (ºi nu numai pilula ºi steriletul sunt avortive, aºa cum am spus).

Pe lângã aspectul avortiv, toate metodele artificiale de contracepþie au ºi consecinþe negative asupra sãnãtãþii (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care pot fi citite pe linkurile ºi blogurile pe care le-am recomandat ºi în postãrile trecute.

Foliile anticoncepþionale de care întrebai la început, fac parte tot dintre metodele artificiale de contracepþie, deci nu trebuie folosite.

În plus, toate metodele artificiale de contracepþie (atât cele avortive, cât ºi cele care împiedicã efectiv fecundaþia) sunt pãcate.

Alternativa corectã ºi sãnãtoasã constã în metodele naturale de planificare familialã, bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Acestea nu sunt pãcate dacã sunt îndeplinite urmãtoarele douã condiþii : dacã sunt folosite dupã cãsãtorie ºi dacã soþii recurg la ele din motive serioase, nu din motive egoiste. Aceste metode sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi, dacã nu sunt folosite din motive egoiste, sunt în acord cu morala creºtinã. Dar dacã soþii nu au motive serioase pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii ºi recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.

De ce nu tac ? Simplu : pentru cã sunt responsabil ºi nu vreau sã se rãspândeascã rãul, ci sã se rãspândeascã binele. Pentru ca rãul sã se rãspândeascã este suficient ca oamenii buni sã nu facã nimic. Un om care vrea binele nu trebuie sã stea cu mâinile în sân sã lase rãul sã se rãspândeascã. Sunt creºtin ºi am ºi studii în domeniul bioeticii ºi VOI SPUNE ÎNTOTDEAUNA ADEVÃRUL, NU VOI TÃCEA. Nu numai pe acest forum, ci oriunde.

Spui sã scriu studii de specialitate ? Deja am scris : lucrarea de licenþã am scris-o în acest domeniu al bioeticii, blogurile mele la fel ºi voi scrie ºi în continuare.

Referitor la cealaltã întrebare, tu de abstinenþã pânã la cãsãtorie ai auzit ? Sunt oameni (atât bãrbaþi, cât ºi femei) care se abþin toatã viaþa lor în preoþie sau cãlugãrie, deci au o vocaþie specialã pentru viaþa consacratã lui Dumnezeu. Cu atât mai mult orice om, fie cã e bãrbat sau femeie, se poate abþine pânã la cãsãtorie. ªi masturbarea sau vizionarea filmelor porno sunt pãcate.

Mai multe poþi citi pe blogurile urmãtoare :

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã un copil e fiinþã umanã din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii.Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), toate contraceptivele artificiale sunt dãunãtoare sãnãtãþii (unele dintre ele chiar foarte grav) ºi sunt ºi pãcate.

Poþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 14 Martie 2009 06:58
Pfoooai mamaaa ! Nu cred ca e vorba de discriminare, dar cine a deschis subiectul asta l-a deschis cu un scop, si anume sa afle de la alte FEMEI care au folosit foite anticonceptionale cum s-au simtit si daca au fost multumite de aceasta metoda de contraceptie. Nu cred ca subiectul asta a fost deschis pentru a afla cat de pacat este sa faci avort si lucruri echivalente acestuia.Cred ca fiecare femeie stie cate ceva despre avort, sau despre contraceptie in general, si ca este pacat, si ca prin avort curmi o viata, dar nu putem sa nu ne protejam si sa facem copii cu droaia !

Vieru Cezar, tu nu faci sex/dragoste??? Ai sa faci sex doar de 3 ori ca sa faci 3 copii si dupa asta ai sa practici asceza??? GREU DE CREZUT ! Iubita/Sotia ta...nu se protejeaza??? Voi ce metoda folositi? A calendarului??? Atunci multa bafta la crescut copiii
MarseVintila
Postat pe 14 Martie 2009 15:28
Pentru ralucaelen:
Desteptatico citeste subiectul sa vezi de la inceput , se cerea o parere la acele femei care au folosit foite anticonceptionale, deci era o intrebare pentru femei , si daca tot esti asa inteligenta ce legatura are nenea asta, pe forum ?, se baga ca musca in c...ul calului , asa ca numai vb tu de discriminrare, ca esti in plop pe forumul asta!
ioana2280
Postat pe 14 Martie 2009 16:10
De la: aliceea2000, la data 2009-03-14 16:10:51Pentru ralucaelen:
Desteptatico citeste subiectul sa vezi de la inceput , se cerea o parere la acele femei care au folosit foite anticonceptionale, deci era o intrebare pentru femei , si daca tot esti asa inteligenta ce legatura are nenea asta, pe forum ?, se baga ca musca in c...ul calului , asa ca numai vb tu de discriminrare, ca esti in plop pe forumul asta!


Subiectul se incadreaza tot la categoria "ANTICONCEPTIONALE", iar acest site este despre sanatate, nu? Daca nu iti convine cine intra si ce posteaza, fa-ti tu un blog si restrictioneaza accesul persoanelor care nu iti convin, sterge-le comentariile smd. Fie ca iti convine, fie ca nu, orice metoda de contraceptie artificiala este danunatoare pentru organism si va afecta sanatatea organelor sexuale mai devreme sau mai tarziu.
ralucaelen
Postat pe 14 Martie 2009 16:25

Subiectul se incadreaza tot la categoria "ANTICONCEPTIONALE", iar acest site este despre sanatate, nu? Daca nu iti convine cine intra si ce posteaza, fa-ti tu un blog si restrictioneaza accesul persoanelor care nu iti convin, sterge-le comentariile smd. Fie ca iti convine, fie ca nu, orice metoda de contraceptie artificiala este danunatoare pentru organism si va afecta sanatatea organelor sexuale mai devreme sau mai tarziu. [/quote]


Zi si mie cum ma afecteaza prezervativul.....

Doaamnee...ce atata vallva??? fata asta a vrut sa stie cum s-au simtit cele care au folosit foite contraceptive si cuum s-au simtiit ! ATATA TOT !!! Nu a cerut parerea nimanui despre avort sau despre contraceptie in general, chiar daca face parte din categoria " ANTICONCEPTIONALE" . Asa ca postarile dnului asta care sunt asa enervante...mai sunt si OFF TOPIC !!!
MarseVintila
Postat pe 14 Martie 2009 17:08
Apropo, dnule Vieru Cezar.... Nu stii ca prozelitismul este interzis in Romania???
MarseVintila
Postat pe 14 Martie 2009 17:12
Pentru aliceea2000 si pentru marse

Acum câteva zile a apãrut un articol chiar pe acest site despre nocivitatea anticoncepþionalelor. Iatã cã nu numai eu ºi ralucaelen atragem atenþia despre aceste lucruri. Deci, în afarã de linkurile ºi blogurile pe care deja le-am recomandat în postãrile de pânã acum, recomand ºi articolul apãrut pe acest site:

http://www.healthy.ro/articol/obstetrica-ginecologie/5503/Afla-adevarul-despre-efectele-negative-ale-anticonceptionalelor.html

Deci, alternativele sãnãtoase ºi morale sunt metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã. Acestea sunt morale cu urmãtoarele douã condiþii : dacã sunt folosite dupã cãsãtorie ºi dacã sunt folosite din motive serioase, nu din motive egoiste.
Dacã nu sunt respectate aceste douã condiþii, devin pãcate ºi metodele naturale de planificare familialã.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 18 Martie 2009 03:39
Pentru marse

Dupã cum vãd, nu ºtii ce înseamnã prozelitism. Prozelitismul înseamnã atragerea de noi enoriaºi dintr-o Bisericã sau o religie la o altã Bisericã sau religie, ceea ce nu am fãcut. Chiar ºi cine vrea sã facã prozelitism are dreptul s-o facã ºi nu este interzis pentru cã nu mai este comunism, este libertate de exprimare. Dar nu am fãcut prozelitism. Mãrturia creºtinã valabilã în orice Bisericã nu înseamnã prozelitism. Eu am vorbit de legea lui Dumnezeu, valabilã în orice Bisericã. În afarã de acet aspect, nu Biserica este autoarea legii morale, ci însuºi Dumnezeu. Morala creºtinã bazatã pe revelaþia lui Dumnezeu ºi valabilã în orice Bisericã spune cã folosirea mijloacelor artificiale de contracepþie este pãcat. Asta pe lângã faptul cã multe dintre ele au efecte negative grave asupra sãnãtãþii (unele sunt prezentate chiar în acest articol), iar unele sunt chiar avortive (avorturi timpurii). Am spus ºi repet cã alternativele sãnãtoase ºi morale sunt metodele naturale de planificare familialã bazate pe abstinenþa periodicã. Acestea sunt morale cu urmãtoarele douã condiþii : dacã sunt folosite dupã cãsãtorie ºi dacã sunt folosite din motive serioase, nu din motive egoiste.
Dacã nu sunt respectate aceste douã condiþii, devin pãcate ºi metodele naturale de planificare familialã.

Medicina nu poate fi despãrþitã de religie. Omul este un întreg care trebuie considerat în ambele sale dimensiuni: atât trupeascã, cât ºi sufleteascã, care sunt strâns legate una de alta.
Chiar ºi sfântul Evanghelist Luca era ºi medic.
Deja filosofii de dinainte de creºtinism ajunseserã la concluzia cã ceea ce este imoral este întotdeauna vãtãmãtor. În acest sens, filosoful grec Platon spunea cã nici un lucru nu este folositor dacã nu e conform moralei: nu pentru cã ceea ce este folositor e moral, dar pentru cã ceea ce este moral este folositor.
Nu cu mult timp în urmã, pe timpul comunismului, unii au considerat omul doar în dimensiunea sa materialã, trupeascã ºi s-a vãzut cã aceastã reducþie a omului doar la o singurã dimensiune, fiind falsã ºi nefireascã, nu a dus la nimic bun, dimpotrivã.
Astãzi medicina ºi religia au început sã se regãseascã una pe alta, la fel cum ºtiinþa în ansamblul ei, cu cât avanseazã, cu atât se apropie mai mult de adevãrurile religiei care au fost revelate de Dumnezeu cu mult timp înainte. Sunt cãrþi care iau în considerare omul în plenitudinea lui, în ambele sale pãrþi (trupeascã ºi sufleteascã), sunt asociaþii ale medicilor creºtini º.a.m.d

Mai multe poþi citi pe blogurile urmãtoare :

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã un copil e fiinþã umanã din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii.Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), toate contraceptivele artificiale sunt dãunãtoare sãnãtãþii (unele dintre ele chiar foarte grav) ºi sunt ºi pãcate. Alternativele la metodele artificiale de contracepþie.

Poþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 18 Martie 2009 04:17
Pentru vieru cezar iasi:


Abstinenta periodica : , hai deja ma amuzi , auzi pastreaza sfaturile astea pentru veata ta ecunemica si pentru alte evlavioase, dar sincer atunci cand iubesti pe cineva nu poti sa al pupi platonic pe frunte si sa al mangai pe par , chiar incepi sa ma amuzi deacuma , pana acuma ma seca cand deschideam pagina si vedeam mesajele postate de tine dar acu sincer ma amuzi dragul meu , eu imi iubesc prietenul , suntem de cativa ani impreuna si sincer chestia cu abstinenta e aberanta , ma simt implinita atunci cand e cu intrutotul al meu , ca sa nu intru acu in descrieri mai intime ca nu de alta dar poate te rusinezi si rosesti sau poate te ispitesc ca vb aceia tu esti la abstinenta evlavioasa, sincera sa fiu nu as putea niciodata sa imi iubesc logodnicul platonic doar pentru ca exista anumite legi morale , ce este in dormitorul meu este moral pentru mine , nu trebuie sa fie moral pentru alti, si inca ceva fiecare deliberat alege ce vrea pentru el , eu am ales sa folosesc foliile anticonceptionale , ma simt bine si sunt foarte fericita , daca va fi sa raman insarcinata acel copil e bine venit.Pentru mine , sincer , esti un fel de extraterestru sau poate ti-ai intors in timp de undeva din evul mediu , chiar incepi sa devi comic domnule doctorant si savant in bioenergetica
ioana2280
Postat pe 18 Martie 2009 15:14
De la: aliceea2000, la data 2009-03-18 15:14:02Pentru vieru cezar iasi:


Abstinenta periodica : , hai deja ma amuzi , auzi pastreaza sfaturile astea pentru veata ta ecunemica si pentru alte evlavioase, dar sincer atunci cand iubesti pe cineva nu poti sa al pupi platonic pe frunte si sa al mangai pe par , chiar incepi sa ma amuzi deacuma , pana acuma ma seca cand deschideam pagina si vedeam mesajele postate de tine dar acu sincer ma amuzi dragul meu , eu imi iubesc prietenul , suntem de cativa ani impreuna si sincer chestia cu abstinenta e aberanta , ma simt implinita atunci cand e cu intrutotul al meu , ca sa nu intru acu in descrieri mai intime ca nu de alta dar poate te rusinezi si rosesti sau poate te ispitesc ca vb aceia tu esti la abstinenta evlavioasa, sincera sa fiu nu as putea niciodata sa imi iubesc logodnicul platonic doar pentru ca exista anumite legi morale , ce este in dormitorul meu este moral pentru mine , nu trebuie sa fie moral pentru alti, si inca ceva fiecare deliberat alege ce vrea pentru el , eu am ales sa folosesc foliile anticonceptionale , ma simt bine si sunt foarte fericita , daca va fi sa raman insarcinata acel copil e bine venit.Pentru mine , sincer , esti un fel de extraterestru sau poate ti-ai intors in timp de undeva din evul mediu , chiar incepi sa devi comic domnule doctorant si savant in bioenergetica



Sfaturile nu sunt pentru tine neaparat, am inteles de mult ca nu te intereseaza aceste informatii. Insa sunt oameni care poate sunt interesati. In schimb, poate te-ar interesa o carte de gramatica a limbii romane. Ti-ar prinde bine. Si ce treaba are bioenergetica cu bioetica? Si un DEX ar fi util.
ralucaelen
Postat pe 18 Martie 2009 15:32
De la: aliceea2000, la data 2009-03-18 15:14:02Pentru vieru cezar iasi:


Abstinenta periodica : , hai deja ma amuzi , auzi pastreaza sfaturile astea pentru veata ta ecunemica si pentru alte evlavioase, dar sincer atunci cand iubesti pe cineva nu poti sa al pupi platonic pe frunte si sa al mangai pe par , chiar incepi sa ma amuzi deacuma , pana acuma ma seca cand deschideam pagina si vedeam mesajele postate de tine dar acu sincer ma amuzi dragul meu , eu imi iubesc prietenul , suntem de cativa ani impreuna si sincer chestia cu abstinenta e aberanta , ma simt implinita atunci cand e cu intrutotul al meu , ca sa nu intru acu in descrieri mai intime ca nu de alta dar poate te rusinezi si rosesti sau poate te ispitesc ca vb aceia tu esti la abstinenta evlavioasa, sincera sa fiu nu as putea niciodata sa imi iubesc logodnicul platonic doar pentru ca exista anumite legi morale , ce este in dormitorul meu este moral pentru mine , nu trebuie sa fie moral pentru alti, si inca ceva fiecare deliberat alege ce vrea pentru el , eu am ales sa folosesc foliile anticonceptionale , ma simt bine si sunt foarte fericita , daca va fi sa raman insarcinata acel copil e bine venit.Pentru mine , sincer , esti un fel de extraterestru sau poate ti-ai intors in timp de undeva din evul mediu , chiar incepi sa devi comic domnule doctorant si savant in bioenergetica

Draga mea, mai intai de toate, reia pentru studiu GRAMATICA limbii romane !
Apoi, fa mult studiu pentru a-ti largi orizontul. Si atunci cand vei ajunge la un nivel de intelegere mult superior celui pe care il ai acum , reciteste comentariile lui Cezar. Cu siguranta ai de invatat ceva bun din ele. E admirabil efortul lui de a va deschide ochii, tie si celor care gandesc ca tine;comentariile lui sunt documentate si profunde . Pacat ca tot acest efort al lui e aproape in zadar...
mkiss260
Postat pe 18 Martie 2009 15:41
Buna Adina!Crezi oare ca virginitatea mamei si a matusei tale(pt care imi pare rau ca au suferit)au fost cauza batailor? Eu cred ca educatia si mediul din care au provenit acei barbati este cauza.Mama si matusa si multe alte femei,s-au casatorit virgine datorita conceptiei,religiei,educatiei si nu in ultimul rand mandriei de a intra fecioara in biserica.Parerea mea este,sa respectam cat de mult putem morala crestina.Eu am baieti,daca as fi avut o fata,o sfatuiam sa se casatoreasca virgina.Te rog sa nu mi-o iei in nume de rau,asta e parerea mea,am spus sfatuiam si nu fortam.Sanatate
51160
Postat pe 18 Martie 2009 15:53
Pt Edorina: Te-ai maritat virgina?primul tau barbat ti-a multumit ca l-ai asteptat?crezi ca nu te iubea la fel sotul sau cu cine esti acum pt ca nu erai virgina? Pt mine virginitatea nu mai inseamna nimic si nu e vina mea,e doar din cauza societatii in care am crescut si traim cu totii.Barbatii au voie sa faca ce vor cu cine vor si cand vor pe cand eu trebuie sa astept ca sa fac sex si daca cumva fac inainte de casatorie sunt "expirata".Eu n-am hormoni?dorinte?Inca traim cu conceptia ca noi suntem facute ca sa stam orice s-ar intampla?din cauza asta o sa ne considere barbatii pe noi inferioare cand de fapt suntem superioare lor si prin gandire prin faptul ca putem da nastere unei alte fiinte.Barbatii care fac asemenea lucruri(isi bat sotia,sunt infideli,etc) provin din toate categoriile sociale,exemplu : Mihaela Radulescu si Elan.Acum nu stiu cat de adevarat este ce se scrie in presa si aud la tv dar imi e suficient cat sa-mi fac o parere ca ei totusi nu provin din familii dezorganizate si nu au o educatie precara.Parerea mea !
nobody_kudika
Postat pe 19 Martie 2009 16:19
pentru mkiss260

Draga mea am fost destul de coerenta, si crede-ma ca la veata mea am studiat gramatica limbii romane dar de frustrate si frustrati ca genul tau sau genul domnului din Iasi am mai vazut , asa ca deja te trec la ignor , nu merita osteneala sa iti raspund nici acum , dar hai ca ma plictisesc si sa iti arunc cateva vorbe , dute tu si mai studiaza ca eu la veata mea am studiat si crede-ma ca s-ar putea ca tu sa fii facut scoala cat am avut eu vacanta, asa ca nu te mai lua de gramatica mea, daca tu esti inchisa la minte si nu intelegi ceea ce am scris, hai pa ! SI DRAGA MEA INTREBAREA ERA PENTRU NISTE FEMEI CARE AU FOLOSIT FOITE ANTICONCEPTIONALE NU PENTRU CEI CARE SE CRED SAVANTI IMBACSITI SI NU AU UNDE SE AFIRMA !PAPA FRUSTRATO!
ioana2280
Postat pe 19 Martie 2009 18:29
pentru vieru cezar

Prozelitismul inseamna tendinta de a-i converti pe oameni la o alta opinie( de obicei la o alta religie), incercarea de a converti pe cineva de la credinta sa( a nu se intelege doar credinta religioasa ! ) sau chiar incercarea de a-i convinge pe oameni de parerile lor, RELIGIOASE SAU NU. --> adica exact ceea ce faci tu. Incercarea de a le schimba opinia despre contraceptie unor femei intra in sfera prozelitismului.

Si eu sunt impotriva avortului, dar asta nu inseamna ca de acum nu o sa mai fac dragoste cu sotul meu decat atunci cand scopul este conceperea unui copil, insa suntem constienti de ceea ce facem si ne asumam pacatul si riscurile.

Si raspunde-mi si mie la intrebare te rog - iubita/sotia ta ce metode de contraceptie foloseste? Poate ne dai si niste sfaturi din propria experienta, nu din a altora. Si daca practicati abstinenta, sincerele mele felicitari ca puteti sa nu cadeti prada unui pacat asa mieros si "divin" cum e dragostea trupeasca atunci cand completeaza iubirea spirituala.


MarseVintila
Postat pe 19 Martie 2009 18:35
De la: aliceea2000, la data 2009-03-19 18:29:57pentru mkiss260

Draga mea am fost destul de coerenta, si crede-ma ca la veata mea am studiat gramatica limbii romane dar de frustrate si frustrati ca genul tau sau genul domnului din Iasi am mai vazut , asa ca deja te trec la ignor , nu merita osteneala sa iti raspund nici acum , dar hai ca ma plictisesc si sa iti arunc cateva vorbe , dute tu si mai studiaza ca eu la veata mea am studiat si crede-ma ca s-ar putea ca tu sa fii facut scoala cat am avut eu vacanta, asa ca nu te mai lua de gramatica mea, daca tu esti inchisa la minte si nu intelegi ceea ce am scris, hai pa ! SI DRAGA MEA INTREBAREA ERA PENTRU NISTE FEMEI CARE AU FOLOSIT FOITE ANTICONCEPTIONALE NU PENTRU CEI CARE SE CRED SAVANTI IMBACSITI SI NU AU UNDE SE AFIRMA !PAPA FRUSTRATO!



aliceea2000.... indrumarile celor de mai sus spre o carte de gramatica si un DEX sunt foarte relevante in cazul de fata...
MarseVintila
Postat pe 19 Martie 2009 18:39
fratilor scriu in chineza sau nu stiti sa cititi, serios ! care e problema ? nu pricepeti ? luati voi dex-ul
ioana2280
Postat pe 19 Martie 2009 18:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sunt sau nu... 3 De la: kudika_3475 10 Martie 2012 11:38
durere de ovar 1 De la: ariannadreamlike 5 Septembrie 2015 11:23
Postinor 2 9 De la: Lumiere-R 19 Noiembrie 2013 13:08
mama surogata 1 De la: kudika_1038528 4 Septembrie 2019 12:50
postinor 33 De la: kudika505639 18 Octombrie 2014 17:43