Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre foitele anticonceptionale ?

asta tot de la comunisti se trage cu dex-ul si penalizarea/criticarea "imperfectilor"
eleain
Postat pe 19 Martie 2009 18:52
De la: eleain, la data 2009-03-19 18:52:39asta tot de la comunisti se trage cu dex-ul si penalizarea/criticarea "imperfectilor"

Da, asa e ! de la nazisti, mai exact! Traiasca puritatea rasei care cunoaste gramatica lumbii romane !

MarseVintila
Postat pe 19 Martie 2009 18:59
" limbii" pardon !imi prezint scuzele mele pentru aceasta greseala. Sper sa nu mai gresesc vreodata in "veata" mea
MarseVintila
Postat pe 19 Martie 2009 19:02
offffffff cati inteligenti, cata lume citita, dragele mele de ce nu scrieti voi pe un forum de a lui Patavievici daca tot vreti sa va afirmati, cata lume superficiala si snoaba ca pe acest sait , si cu multa prostime nu cred ca am mai vazut altundeva , ma uimiti!
ioana2280
Postat pe 20 Martie 2009 11:56
Rraiero am scris bioenergetica nu bioetica, foloseste tu dex-ul!

BIO�TIC� s.f. Moral� a �tiin�ei �n general �i a medicinei �n special, care interzice comercializarea corpului uman �i traficul de organe. (din fr. bio�thique, it. bioetica)
Chiar si termeul asta s-ar fi potrivit pentru nenea ala vieru cezar de la Iasi, care se crede mare geniu !
ioana2280
Postat pe 20 Martie 2009 12:54
De la: aliceea2000, la data 2009-03-20 12:54:22Rraiero am scris bioenergetica nu bioetica, foloseste tu dex-ul!

BIO�TIC� s.f. Moral� a �tiin�ei �n general �i a medicinei �n special, care interzice comercializarea corpului uman �i traficul de organe. (din fr. bio�thique, it. bioetica)
Chiar si termeul asta s-ar fi potrivit pentru nenea ala vieru cezar de la Iasi, care se crede mare geniu !

Draga Alice,

Ma bucur ca te-ai uitat in DEX si ai inteles ce inseamna termenul de "bioetica" (domeniul in care Cezar isi da doctoratul), ca sa nu il mai confuzi pe viitor cu cel de "bioenergetica".
ralucaelen
Postat pe 20 Martie 2009 13:14
Atat primuL termen, cat si cel de al doilea se potrivesc domnului care se crede mare savant dar care defapt bubuie de cat de mult abereaza, si mai are si niste naive care al sustin , dar ma rog oricat ar fi unul de prost mereu se gaseste unul mai prost!
ioana2280
Postat pe 21 Martie 2009 08:28
Am folosit peliculele si nu am ramas insarcinata cu ele. Momentan folosesc CONRTRACEPT M si sunt f. MULTUMITA. Problema este ca la un moment dat se distruge flora vaginala. Deci...ramane la latitudinea FIECAREIA dintre noi ce hotoraste sa foloseasca. Acum referitor la ceea ce am citit pana acum aici.
1 ESTE DREPTUL NOSTRU AL FEMEILOR SA HOTARAM CAND ESTE MOMENTUL SA FACEM COPII. SUNT FEMEI CARE AU MURIT CA NOI SA AVEM ACEST DREPT.
2 NU SUNT DE ACORD CU AVORTUL DAR SUNT MOMENTE CE TIN DE ORDIN MEDICAL CAND TREBUIE FACUT SI NU VREAU SA DAU EXEMPLE.
3 O FEMEIE CU SUFLET SUFERA ATUNCI CAND FACE AVORT.
4 VINA NU ESTE NUMAI A EI CI SI A BARBATULUI CARE A LASAT-O INSARCINATA.
5 REFUZ SA ASCULT UN BARBAT CARE IMI SPUNE SA NU FOLOSESC METODE CONTRACEPTIVE. LUI NU-I VINE CICLUL IN FIECARE LUNA,NU CUNOASTE DURERILE NASTERII,NICI BUCURIA DE A FI MAMA SAU LEGATURA CU FIINTA DIN BURTICA.
6 DACA FAC 5 COPII SI NU AM CU CE SA-I IMBRAC NU VAD DE CE AR FI ASA DE FERICITI.EU AM EXEMPLE LANGA MINE SA IMI DEMONSTREZE CA NU ESTE ASA DELOC.
7 ATATA TIMP CAT BISERICA NE VA CONSIDERA PE NOI NEDEMNE DE A INTRA IN ALTAR SI NOI FEMEILE AVEM DREPTUL DE A CONSIDERA UN BARBAT NEDEMN DE ACEST SUBIECT.O FEMEIE MUNCESTE DE 3 ORI CAT UN BARBAT, FACE COPII, ARE GRIJA DE PARINTII EI SI AI LUI, NU OBOSESTE NICIODATA.
iupi24
Postat pe 29 Martie 2009 21:58
Pentru Iupi24:
Multumesc ,in cele din urma am primit si eu un raspuns, a durat ceva timp, asta vroiam sa stiu, si anume cat de eficienta este aceasta foita .Bravo, ca doar in cateva cuvinte ai raspuns la intrebare atat de simpla!
ioana2280
Postat pe 3 Aprilie 2009 11:48
SERVUS

Si eu le folosesc si sunt ok.Medicul meu mi-a zis ca sunt mult mai bune decat anticonceptionalele.Ideea este ca la un moment dat eu am niste usturimi,dar nu este nimik grav ca daca te uiti srie si pe prospect ca pot aparea aceste reactii, dar sunt trecatoare.
Aaaaaaaaaa si inca ceva eu zic sa te speli dupa ce le folosesti,parca am citit ca cineva ti-a zis sa nu te speliceea ce este total GRESIT.
Dupa actul sexual mai stai cam jumatate de h ,iar apoi sa te speli.
O zi buna
oana_0606
Postat pe 9 Aprilie 2009 13:17
Pentru iupi24

De unde aceast� idee c� ar fi cazuri c�nd avortul ar trebui f�cut??? A�a g�ndea Hitler, conform � calit��ii � vie�ii �i nu conform sacralit��ii vie�ii, dup� cum voi explica mai jos. Aceasta e o g�ndire gre�it�, pentru c� nu exist� via�� lipsit� de calitate, via�a este o valoare absolut�, fiind darul lui Dumnezeu. Dreptul la via�� este sacru �i inviolabil. A�a cum spuneam, este demonstrat f�r� dubiu, at�t de �tiin�� c�t �i de religie, c� omul are via�� uman� din momentul concep�iei, at�t trupe�te, c�t �i suflete�te. Trupe�te, chiar de la concep�ie, adic� de la fecunda�ie, posed� un cod genetic uman �i propriu, deci chiar de la concep�ie este fiin�� uman� unic�. �n acel cod genetic sunt programate toate tr�s�turile sale trupe�ti: culoarea ochilor, culoarea p�rului, �n�l�imea la care va ajunge, nuan�a tenului, forma fe�ei, forma nasului, etc. Dezvoltarea ulterioar� a corpului s�u nu este dec�t o derulare a acestui program care exist� deja de la �nceput, din momentul concep�iei. Iar suflete�te, Dumnezeu creaz� sufletul copilului tot �n acel moment al concep�iei.
Multe dintre argumente �i dovezi le g�se�ti pe blogurile pe care le-am recomandat.

Nici un om nu vine la existen�� din �nt�mplare, ci din voin�a lui Dumnezeu �i el �i va ajuta pe p�rin�i s� le asigure copiilor cele necesare vie�ii prin posibilit��ile pe care le scoate �n cale. �n plus, �i ajut� �i statul �i multe asocia�ii, ONG-uri �i funda�ii (unele adrese �i telefoane ale acestora sunt pe blogurile recomandate).

Dumnezeu este Creatorul vie�ii, nu omul. Omul doar transmite via�a. Nici un copil nu este rodul �nt�mpl�rii. Deci, via�a omului nu vine de la p�rin�i, ci de la Dumnezeu PRIN p�rin�i. Oamenii nu au nici un drept s� ucid�. ��i amintesc c� o porunc� a lui Dumnezeu spune: S� NU UCIZI!
E vorba de a respecta voin�a lui Dumnezeu, de a primi �i ocroti via�a uman�!
Dreptul la via�� este sacru �i inviolabil. Via�a este o valoare absolut�, fiind darul lui Dumnezeu �i numai El este st�p�nul vie�ii. Nu avem dreptul s� ne atingem de via�� �n nici un fel.

Iat� �i un videoclip interesant, intitulat Stiinta medicala demonstreaza ca avortul inseamna crima
http://www.youtube.com/watch?v=jdqIPWlwd-s&feature=related

NICI UN MOTIV NU D� DREPTUL CUIVA S� RECURG� LA AVORT

Nu este permis s� se recurg� la avort nici dac� s-ar prevedea na�terea unui copil cu handicap, pentru c�, �n acest caz, ar �nsemna s� fim de acord �i cu uciderea copiilor deja n�scu�i care au handicap sau cu uciderea adul�ilor cu handicap �i atunci am fi ca �n Germania lui Hitler, unde cei cu handicap sau cu boli incurabile erau extermina�i. Dup� cum am v�zut, este acela�i om �ncep�nd de la concep�ie, indiferent c� se afl� �n interiorul organismului mamei sau �n exteriorul acestuia. Orice via��, chiar �i cea cu deficien�e, este sacr� �i inviolabil�. Via�a uman� trebuie primit� indiferent de calitatea ei. Studii bine documentate arat� c� persoanele cu malforma�ii nu sunt mai pu�in bucuroase de via�� dec�t persoanele zise �normale�. Cea mai mare parte a p�rin�ilor care au un copil handicapat se declar� ferici�i c� au copilul �i aproape to�i declar� c� ei, copiii handicapa�i, se simt ferici�i. �n toate ��rile este impresionant num�rul p�rin�ilor cu copii handicapa�i care militeaz� �mpotriva avortului.

Nu este permis avortul nici dac� nu ar exista resurse materiale.
Omul nu are dreptul s� hot�rasc� valoarea sau non-valoarea vie�ii. Dumnezeu e st�p�nul vie�ii �i nu omul. Valoarea vie�ii nu trebuie privit� doar sub aspectul ei p�m�ntesc, ci �n primul r�nd �n perspectiva ei ve�nic�. Dac� e permis s� ucizi o fiin�� uman� deoarece risc� s� tr�iasc� �n s�r�cie �i, prin urmare, dup� concep�ia materialist-hedonist� , s� tr�iasc� o via�� f�r� valoare, �n acest caz ar �nsemna s� fim de acord �i cu uciderea tuturor celor care sunt n�scu�i sau maturi �i tr�iesc �n s�r�cie. P�n� acum nimeni nu a afirmat acest lucru de�i, dac� se admite avortul, ar fi �logic�.

A�a cum spuneam la �nceput, via�a uman� este sacr� �i inviolabil�, indiferent de calitatea ei. Utilitarismul a creat conceptul de "calitate a vie�ii" �i a �nlocuit sacralitatea vie�ii cu termenul de "calitate" a vie�ii. Conform utilitarismului, un individ, pentru a avea statutul de persoan� �i, prin urmare, dreptul de a tr�i, trebuie s� posede un anumit standard de "calitate" a vie�ii. Dar valoarea, sacralitatea �i inviolabilitatea oric�rei vie�i umane �i au r�d�cina �n Dumnezeu. Valoarea oric�rei fiin�e umane: t�n�r sau b�tr�n, s�n�tos sau bolnav, embrion sau nou-n�scut, geniu sau redus mintal, nu depinde de ceea ce �n limbaj hedonist �i utilitarist se nume�te "calitatea vie�ii". Nu exist� via�� lipsit� de calitate, via�a este o valoare absolut�, fiind darul lui Dumnezeu.
Banii �i bunurile materiale nu aduc fericirea �i nici n-o �ntre�in. Omul poate g�si fericirea �n interiorul s�u dac� �l are pe Dumnezeu �n suflet. Dac� nu g�se�te fericirea �n sufletul s�u, atunci n-o poate g�si nici �n toate bog��iile P�m�ntului. Au existat �i �mp�ra�i care aveau de toate �i erau neferici�i �i au existat �i s�raci care nu aveau mai nimic �i erau ferici�i, deci fericirea nu depinde de bani sau bog��ii. �n plus, problema s�r�ciei nu poate fi rezolvat� prin uciderea s�racilor. Via�a uman� este sacr� �i inviolabil�, indiferent de calitatea ei. Via�a pe P�m�nt nu este lipsit� de �ncerc�ri, de necazuri. Necazurile �i suferin�a au intrat in lume datorit� p�catului str�mo�esc al omului. Ele sunt permise �i ca �ncercari pentru noi. To�i suntem �ncerca�i pe pamant. Dar Dumnezeu ne spune �n Biblie ca el nu permite ca cineva s� fie �ncercat peste puterea sa, chiar dac�, atunci c�nd pierdem sau suferim �n via��, nou� ni se pare c� necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e �ncercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficien�e mai mult sau mai pu�in grave. Un om e �ncercat mai mult, altul mai pu�in, pentru c� unul e capabil s� suporte �ncerc�ri mai mari, altul e capabil s� suporte �ncerc�ri mai mici, dar nimeni nu este �ncercat peste puterea sa. Pe de alt� parte, suferin�a are �i rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii fa�� de al�ii. �n acest sens, papa Ioan Paul al II � lea scria despre suferin�� : � Suferin�a e prezent� �n lume pentru a face s� se desc�tuseze iubirea, pentru a face s� se nasc� fapte de iubire fa�� de aproapele. �
Necazurile �i r�ul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numit� teodicee.

Nu este permis s� se recurg� la avort nici dac� s-ar concepe un copil nedorit. Nici un om nu vine la existen�� din �nt�mplare, ci din voin�a lui Dumnezeu �i, a�a cum spuneam, El �i va ajuta pe p�rin�i s� le asigure copiilor cele necesare vie�ii prin posibilit��ile pe care le scoate �n cale. �n plus, ajut� �i statul �i multe asocia�ii, ONG-uri �i funda�ii (unele adrese �i telefoane ale acestora sunt pe blogurile recomandate). Deci p�rin�ii nu trebuie s� se team� dac� s-a conceput un copil nedorit (sau mai mul�i copii nedori�i). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la �nceput, poate deveni acceptat, apoi dorit �i iubit, iar un copil dorit la �nceput, poate deveni nedorit datorit� comportamentului s�u negativ de mai t�rziu. Dac� cineva crede c� nu are iubire pentru un nou copil, va putea dob�ndi aceast� iubire cu timpul. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului c� un num�r foarte mare de sarcini nu sunt programate �i deci, �n primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama dep�e�te �ocul ini�ial, accept� copilul care cre�te �n ea �i apoi a�teapt� cu ner�bdare na�terea lui. Cel mult dup� c�teva luni de la concep�ie, mama aproape �ntotdeauna trece de la �mpotrivire la acceptare �i de la acceptare la iubire.

� O lume �n care to�i copiii s� fie dori�i ar fi ideal�, dup� cum ideal� ar fi o lume �n care toate so�iile s� fie dorite de so�i, to�i so�ii de so�ii, to�i p�rin�ii b�tr�ni s� fie dori�i de copiii lor, toate popoarele : negri, �igani, evrei, s� fie dorite de celelalte popoare, �n care nici un om, nic�ieri �i niciodat� s� nu fie nedorit de ceilal�i. Dar o asemenea lume nu exist� (pe p�m�nt), iar dac� �ncerc�m s� o realiz�m prin eliminarea tuturor nedori�ilor, ne trezim �n Germania lui Hitler, unde singurul popor care avea voie s� mai existe era cel arian, fiindc� era singurul dorit. Nu exist� nici un criteriu pentru a se putea spune c� un copil dorit va fi fericit �i iubit, sau c� un copil nedorit va fi nefericit �i neiubit. Sunt copii nedor�i �i totu�i adu�i pe lume, care sunt apoi foarte iubi�i �i, invers, copii dori�i, care sunt apoi foarte neferici�i. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului c� un num�r foarte mare de sarcini nu sunt programate �i deci, �n primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama dep�e�te �ocul ini�ial, accept� copilul care cre�te �n ea �i apoi a�teapt� cu ner�bdare na�terea lui.� (Asocia�ia Medicilor Catolici, � Avortul � �ntreb�ri �i r�spunsuri �, Ed. Presa Bun�, Ia�i, 1993, p. 30)

Nu este permis s� se recurg� la avort nici dac� s-ar concepe copilul din rela�ii sexuale care au loc �nainte de c�s�toria cre�tin� sau, mai r�u, din rela�ii care au loc �n afara c�s�toriei cre�tine. Dac� a avut rela�ii sexuale �nainte de c�s�toria cre�tin� (rela�ii sexuale pre � maritale) sau �n afara c�s�toriei cre�tine (rela�ii sexuale extra � maritale), nu trebuie s�-�i ucid� copilul, ci trebuie s�-l nasc� �i, dac� nu-l poate cre�te, s� aleag� una sau mai multe dintre solu�iile alternative descrise pe blogurile recomandate.
Dac� �l poate cre�te ea �ns�i, nu trebuie s� se team� c� se va c�s�tori greu din cauz� c� are copil, c�ci sunt at��ia b�rba�i care iau �n c�s�torie femei cu copii, fie c� au �i ei copii, fie c� nu au. Sau poate c� se va c�s�tori cu tat�l copilului.
Dac� va apela la asocia�iile recomandate pe bloguri sau la alte asocia�ii pentru ap�rarea ve�ii �n alte ora�e, va primi ajutor material �i, dac� va dori, va putea locui la un centru maternal p�n� la un timp dup� na�tere �i apoi va putea l�sa copilul la o familie care acord� asisten�� maternal� pentru un timp, apoi �l poate lua �napoi c�nd dore�te.
Dac� mama este elev� sau student� poate s� mearg� la �coal� �i c�t timp este �ns�rcinat� �i dup� ce na�te.
O alt� solu�ie este s�-l dea spre adop�ie.
Dup� cum am v�zut, cel mult dup� c�teva luni de la concep�ie, mama aproape �ntotdeauna trece de la �mpotrivire la acceptare �i de la acceptare la iubire. Acest lucru este valabil �i pentru p�rin�ii tinerei mame nec�s�torite: chiar dac�, poate, la �nceput unii dintre ei se �mpotrivesc na�terii copilului, cel mult dup� c�teva luni de la concep�ie se obi�nuiesc cu g�ndul c� fiica lor va na�te copilul. �i, oricum, fata nu trebuie s� asculte de p�rin�i dac� ace�tia ar �ndemna-o la avort sau la oricare alt lucru r�u.

Nu este permis s� se recurg� la avort nici dac� femeia a r�mas �ns�rcinat� �n urma unui viol sau �n urma unui incest, pentru c� nu trebuie s� fie ucis copilul pentru delictul tat�lui s�u. Exist� �n moral� un principiu foarte clar: nu se poate repara o nedreptate printr-o alt� nedreptate �i mai mare. �n plus, femeia care a fost victima unui viol sau incest, dac� a r�mas �ns�rcinat� �i face avort, adaug� o traum� �i mai mare la trauma psihic� pe care o sufer� �n urma violului. Indiferent cum vine copilul la existen�� (din viol, incest sau altfel) este o fiin�� uman� �n care Dumnezeu �i-a pus chipul S�u, �i are dreptul la via��.
Este adev�rat c� exist� �i unele cazuri dureroase, dramatice. Dar este tot adev�rat c� e nedrept s� se recurg� la ucidere pentru a rezolva aceste cazuri, oric�t ar fi ele de dureroase �i de dramatice. Avortul nu trebuie f�cut �n nici un caz. Dup� cum am v�zut, nici un om nu vine la existen�� din �nt�mplare, ci din voin�a lui Dumnezeu.

Ce e de f�cut c�nd ar trebui s� se aleag� �ntre via�a mamei �i via�a copilului? Situa�iile �n care ar fi nevoie s� se aleag� �ntre via�a mamei �i via�a copilului, �n practic�, �n zilele noastre sunt extrem de rare. Uneori medicii exagereaz� situa�ia real� din ignoran�� profesional� sau din diferite alte motive. Sunt mame care, �n asemenea situa�ii, n-au ascultat de medic �i au n�scut copii s�n�to�i f�r� s� aib� nici ele probleme.
Deci aceste cazuri sunt extrem de rare. Marea majoritate a avorturilor nu se fac �n asemenea cazuri de excep�ie.
Dar chiar �n cazul real c� via�a mamei este �n pericol, este de datoria medicului s� sus�in� �n via�� at�t mama c�t �i copilul, utiliz�nd toate mijloacele terapeutice. Dac� s-au utilizat toate mijloacele pentru a salva at�t mama c�t �i copilul, tot nu trebuie f�cut avortul, �ns� �n acest caz poate fi �i situa�ia unui act cu dublu efect, adic� s� fie permis sub aspect moral un tratament sau o opera�ie necesar� pentru a salva via�a mamei, de�i se prevede c�, indirect, va muri copilul: �n acest caz, moartea copilului e un efect secundar dureros, dar nedorit. Dar nici �ntr-un caz nu trebuie s�v�r�it avortul. Un medic croat, Dr. Antun Lisec, spune de exemplu despre sarcina extrauterin�: �Sarcina extrauterin� este o provocare pentru cadrele sanitare, �n special pentru ginecologi, care ar trebui s� descopere ce ar fi de f�cut f�r� a ucide copilul nen�scut, a-i da �ansa s�-�i continue cre�terea �i �n acela�i timp a preveni moartea mamei.� (�Darul Vie�ii�, nr. 6, iunie 2004). �n situa�ii extreme reale sunt �i mame care se sacrific� pentru a putea tr�i copilul. O astfel de mam� martir� a fost Gianna Beretta Molla, care a fost �i medic. Ea a tr�it �ntre anii 1922 �i 1962 �n Italia. A acceptat s�-�i ri�te via�a, la numai 39 de ani, refuz�nd s�-�i avorteze feti�a. A refuzat s� urmeze tratamentul care i-ar fi putut salva via�a, dar care i-ar fi provocat avortul. �nainte de na�terea grea �i repeta so�ului ei: �Dac� trebuie s� alege�i �ntre mine �i copil, nici o ezitare: alege�i, o cer hot�r�t, alege�i copilul. Pe el s�-l salva�i.� �n fa�a obliga�iilor pentru familie a trebuit s� aib� �nt�ietate obliga�ia de a nu-�i ucide copilul. A n�scut feti�a care era al patrulea copil, dar ea a murit pentru via�a copilului �i a fost beatificat� (declarat� fericit�) la 24 aprilie 1995. La beatificare au participat �i so�ul �mpreun� cu copiii ei. Beatificarea este o etap� premerg�toare canoniz�rii . Pe data de 21 decembrie 2003, Biserica Catolic� a recunoscut un miracol ob�inut prin mijlocirea ei, iar pe 16 mai 2004 a fost canonizat�. Multe mame �n a�teptarea na�terii se �ndreapt� c�tre Sf�nta Gianna pentru a-i cere ajutorul, iar altele pentru a-i cere curajul de a spune �nu� avortului. Biserica Catolic� spune despre Sf�nta Gianna �i despre alte mame ca ea: �Acestea sunt mamele care, �ntr-o lume at�t de cufundat� �n �ntuneric, aprind lumini de speran��. �ntr-o lume �n care prea u�or se poate ucide, aceste mame radical cre�tine, au curajul s� primeasc� �i s� apere via�a. Cu orice pre�, pl�tind chiar pre�ul vie�ii. Fiindc� via�a vine de la Dumnezeu �i trebuie primit� ca un dar al S�u�. �Cine nu ar fi cuprins de cea mai autentic� admira�ie la v�zul acelei mame care, �n pericolul aproape sigur al mor�ii, se sacrific� �n mod eroic pentru a putea salva via�a copilului ei? Ceea ce sufer� ea pentru a se achita de obliga�ia sa natural�, �i poate r�spl�ti numai Dumnezeu �i o va �i r�spl�ti nu numai cu o m�sur� bun�, ci cu una care se revars�.� (�Casti connubiis� � �Cununia curat�).
Informa�ii despre Sf�nta Gianna se g�sesc �i pe site-ul urmator:
http://www.hli.org/gianna_molla/

Recomand din nou �i blogurile mele :

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog con�ine: Argumente �tiin�ifice �i religioase ca omul este om din momentul concep�iei. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative la avort. M�rturii ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. M�rturii ale unor medici care au renun�at s� fac� avorturi. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Leg�turi cu multe alte site-uri asem�natoare.

�nc� un blog foarte interesant :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog g�si�i: �nregistr�ri video cu miracole. Videoclipuri. Leg�turi cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio). C�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator). Articole foarte interesante. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofera servicii caritative, etc.

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe, ca s� foloseasc� �i altora. Chiar se merit�.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 13 Aprilie 2009 06:39
�n aceast� postare ve�i afla foarte multe informa�ii despre metodele contraceptive, precum �i linkuri spre site-uri pe acela�i subiect.

Mi-am dat licen�a �n bioetic�, iar acum fac doctoratul �n filosofie. Nu ca s� m� laud spun ce studii am, ci pentru a ar�ta c� sunt foarte bine preg�tit �n domeniu.

Pentru �ntreb�ri �i dialog, pot fi contactat pe messenger, la id vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail, la adresa [email protected]

EFECTUL AVORTIV AL MULTOR METODE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

CONSECIN�E NEGATIVE ASUPRA S�N�T��II PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIAL� (BAZATE PE ABSTINEN�A PERIODIC�) - O ALTERNATIV� S�N�TOAS� �I MORAL� (�N ANUMITE CONDI�II) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

1. Informa�ii mai pu�in cunoscute despre metodele artificiale de contracep�ie �i linkuri cu declara�ii medicale �i c�r�i despre nocivitatea acestor metode:

Este dovedit f�r� dubiu, cu argumente clare, biologice �i religioase, c� omul este fiin�� uman� din clipa concep�iei, at�t trupe�te, c�t �i suflete�te. Trupe�te, chiar de la concep�ie, adic� de la fecunda�ie, posed� un cod genetic uman �i propriu, deci chiar de la concep�ie este fiin�� uman� unic�. �n acel cod genetic sunt programate toate tr�s�turile sale trupe�ti: culoarea ochilor, culoarea p�rului, �n�l�imea la care va ajunge, nuan�a tenului, forma fe�ei, forma nasului, etc. Dezvoltarea ulterioar� a corpului s�u nu este dec�t o derulare a acestui program care exist� deja de la �nceput, din momentul concep�iei. Iar suflete�te, Dumnezeu creaz� sufletul copilului tot �n acel moment al concep�iei.

Unele dintre metodele artificiale de � contracep�ie � sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedic� �mpotriva concep�iei, ci ac�ioneaz� dup� concep�ie, �mpiedic�nd nida�ia (�mpiedic� implantarea �n uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi �i steriletul, c�ci ac�ioneaz� dup� concep�ie; contraceptivele hormonale (pilulele anticoncep�ionale luate �nainte, injec�iile contraceptive, implanturile subdermice �i alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedic� �mpotriva concep�iei, dar alteori ac�ioneaz� dup� concep�ie, �mpiedic�nd nida�ia, deci, �n multe cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhib� ovula�ia, fecunda�ia are loc �i �n aceste cazuri ac�ioneaz� dup� fecunda�ie modific�nd endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), f�c�ndu-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel, ele �mpiedic� nida�ia �n cazurile, destul de numeroase, �n care fecunda�ia totu�i a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, �n timpul menstrua�iei, de obicei f�r� a fi observat, datorit� dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concep�ie, embrionul are aproximativ 1,5mm).

Dar aspectul avortiv al acestor metode artificiale de contracep�ie este trecut de cele mai multe ori sub t�cere, deoarece exist� interesul comercializ�rii lor, a�a cum vom vedea mai jos. Multina�ionalele c�tig� sume imense de bani pe plan mondial din producerea �i comercializarea acestor produse a�a �zis � contraceptive �. Se adaug� �i interesul celor care �mpart �n mod nedrept resursele �i manipuleaz� opinia public� vehicul�nd falsa problem� a � suprapopul�rii � pentru a nu se vedea c� adev�rata cauz� a s�r�ciei din lume nu este lipsa de resurse, ci �mp�r�irea nedreapt� a acestora de c�tre ei. �n acest sens, ei promoveaz� controlul popula�iei prin orice mijloace, �n fapt promoveaz� o cultur� a mor�ii, opus� culturii umane �i cre�tine a vie�ii.

Unii medici spun adev�rul �n privin�a contracep�iei, dar al�ii ofer� pacientelor explica�ii sumare, f�r� �ns� a preciza c� aceasta se realizeaz� uneori prin distrugerea �i eliminarea embrionului (copilului), adic� prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptiv�, numind-o �propagand� criminal�, �plag� social� �i na�ional�.

Pe l�ng� ac�iunea avortiv� a multora dintre metodele artificiale de contracep�ie, toate metodele artificiale de contracep�ie au �i consecin�e negative asupra s�n�t��ii (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.
Acces�nd linkul urm�tor, g�si�i o carte ce poate fi citit� direct pe internet despre mijloacele anticoncep�ionale �i efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbe�te din interese comerciale. Un bilan� critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scris� de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetric� la spitalul cantonal Stans, Elve�ia, CH - 6370) �n colaborare cu Otto D�pper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informa�ii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive �i despre consecin�ele grave asupra s�n�t��ii g�si�i acces�nd �i linkul urm�tor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu f�cut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinic� privat� din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, leg�tura sa cu avortul �i pilula de control al na�terii). Informa�iile au fost oferite prin bun�voin�a doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:[email protected]

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracep�ie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive �i d�un�toare pentru organism ale contraceptivelor artificiale � Dr. Chris Kahlenborn �i Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (�i �n general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul c� pilula �i steriletul sunt avortive (cauzeaz� avorturi timpurii) �i despre nocivitatea lor �i a metodelor artificiale de contracep�ie �n general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncep�ionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Fa�a nev�zut� a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula �i cancerul mamar (cancerul de s�n) � interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilul� � autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, pute�i citi sau audia conferin�a despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de �contracep�ie� �i despre bolile cu tranmitere sexual� �inut� de doamna doctor Cristina Todea � Gross, acces�nd linkul urm�tor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

- Iat� �i un videoclip interesant, intitulat Pilula contraceptiv� este avortiv�
http://www.youtube.com/watch?v=5Ws0t7FPSuc&NR=1

Alternativa la metodele artificiale de contracep�ie este planificarea familial� prin metodele naturale, bazate pe abstinen�a periodic� (�n zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt s�n�toase, nu cost� nimic �i sunt �n acord cu morala cre�tin� dac� se recurge la ele din motive serioase, nu din motive egoiste. Dar dac� so�ii nu au motive serioase pentru a am�na sau evita conceperea unor noi copii �i recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci �i aceste metode naturale devin p�cate.
Dar metodele artificiale de contracep�ie (at�t cele care ac�ioneaz� dup� concep�ie, c�t �i cele care sunt o piedic� pentru concep�ie) sunt p�cate chiar dac� so�ii ar avea motive care pot p�rea serioase pentru a le folosi, dup� cum vom vedea c�nd vom ar�ta imoralitatea acestor metode.
Exist� o singur� excep�ie: este permis� din punct de vedere moral (deci nu constituie p�cat) folosirea metodelor terapeutice cu adev�rat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dac� se prevede c� din aceasta va rezulta o piedic� �mpotriva concep�iei, cu condi�ia ca aceast� piedic� s� nu fie direct voit�.Cine n-a �tiut p�n� acum toate aceste aspecte �i a folosit metode artificiale de contracep�ie, s� nu mai foloseasc� astfel de metode m�car de acum �nainte, c�nd a con�tientizat. Prin informa�iile detaliate din acest material venim �n �nt�mpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa c�t mai bine. Dac� nu s-ar informa, ar fi �n ignoran�� vinovat�.

Legea care interzice metodele artificiale de contracep�ie nu e o simpl� lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost dat� o dat� pentru totdeauna �i nu poate fi schimbat� niciodat�. Toate Bisericile cre�tine exprim� �ntr-un glas voin�a lui Dumnezeu care interzice sterilizarea �i toate metode artificiale de contracep�ie. Nu trebuie s� lu�m exemplul oamenilor p�c�to�i �i corup�i, oric�t de mul�i ar fi ace�tia, ci exemplul cre�tinilor adev�ra�i care respect� voin�a lui Dumnezeu.

RECOMAND �I BLOGURILE MELE:

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog con�ine: Argumente �tiin�ifice �i religioase ca omul este om din momentul concep�iei. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative la avort. M�rturii ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. M�rturii ale unor medici care au renun�at s� fac� avorturi. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Leg�turi cu multe alte site-uri asem�natoare. Argumente c� multe dintre metodele a�a � zis � contraceptive � sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente c� toate contraceptivele artificiale sunt d�un�toare s�n�t��ii (unele dintre ele au chiar efecte nocive grave asupra s�n�t��ii) �i sunt �i p�cate. Alternativele la metodele artificiale de contracep�ie sunt metodele naturale de planificare familial� bazate pe abstinen�a periodic�. Acestea sunt s�n�toase �i morale cu dou� condi�ii : dac� sunt folosite dup� c�s�torie �i dac� so�ii au motive serioase pentru a recurge la metodele naturale, nu motive egoiste. Dac� metodele naturale de planificare familial� sunt folosite din motive egoiste, devin �i ele p�cate.

Pute�i intra �i pe blogul urm�tor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog con�ine: �nregistr�ri video cu miracole ; videoclipuri ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio), c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator), articole ; adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care ofera servicii caritative, etc.

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe, ca s� foloseasc� �i altora. Chiar se merit�.

2. Metodele naturale de planificare familial� � o alternativ� la metodele artificiale de contracep�ie

O alternativ� la metodele artificiale de contracep�ie o reprezint� metodele naturale de planificare familial�. Mul�i medici ginecologi critic� metodele artificiale de contracep�ie �i recomand� metodele naturale de planificare familial�. Metodele naturale de planificare familial� sunt cele care respect� ordinea fireasc� at�t �n preg�tirea �i �n desf�urarea actului sexual, c�t �i �n finalizarea lui. Aceste metode naturale difer� �ntre ele �n func�ie de procedeele de calcul al perioadelor fertil� �i nefertil� din ciclul menstrual. Ele sunt urm�toarele patru:

a. metoda calendarului (se mai nume�te �i metoda Ogino-Knaus, dup� numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termic�.

Metodele naturale de planificare familial�:

- Nu au nici un efect negativ asupra s�n�t��ii.
- Presupun abstinen�a (ab�inerea) de la actul sexual �n zilele de fertilitate sigur� sau probabil� ale ciclului menstrual (abstinen�a periodic�).
- Dac� sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familial� au un grad ridicat de siguran��, �n condi�iile �n care femeia �i cunoa�te bine func�ionarea ciclului menstrual (siguran�� de 100% nu ofer� nici metodele naturale de planificare familial�, nici metodele artificiale de contracep�ie). De obicei, un calcul mai exact al func�ion�rii ciclului menstrual se face �ntr-o perioad� de 6-12 luni. Exist� formule de calcul al metodelor naturale de planificare familial� chiar �i pentru femeile care au ciclu neregulat. Dac� ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, �ns�, �n acest caz, se pot aplica urm�toarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings �i metoda simpto-termic�). Exist� m�rturii ale unor so�i care folosesc numai metode naturale de planificare familial� �i declar� c� sunt foarte mul�umi�i de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familial� sunt conforme cu criteriile moralei catolice �i cu criteriile obiective ale moralit��ii, bine�n�eles dac� sunt utilizate dup� c�s�toria cre�tin� �i dac� evitarea concep�iei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci exist� motive serioase ca so�ii s� evite concep�ia unor noi copii sau s� distan�eze concep�iile copiilor. �n acelea�i condi�ii, metodele naturale de planificare familial� sunt acceptate �i de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite ��ri nu accept� nici metodele naturale de planificare familial�, accept�nd doar abstinen�a total� ca singur� solu�ie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dup� cum vom explica spre sf�r�itul materialului, Biserica Catolic� �i Bisericile Ortodoxe care accept� metodele naturale de planificare familial� sunt consecvente cu ele �nsele �i atunci c�nd consider� permis� folosirea metodelor naturale de planificare familial� pentru motive juste, �i atunci c�nd arat� c� e nepermis� folosirea metodelor artificiale de contracep�ie, chiar dac� so�ii ar avea motive care pot p�rea serioase.
- Metodele naturale nu numai c� nu pun �n pericol rela�ia dintre so�i, ci dimpotriv�, �ncurajeaz� iubirea �i respectul dintre ei.
- Favorizeaz� d�ruirea total� a so�ilor.
- Nu cost� nimic.
- E clar c� NU este permis s� se fac� avort dac� totu�i s-ar concepe copilul �n cazurile de excep�ie ale metodelor naturale, �n cazurile erorilor de calcul sau �n oricare alt caz.
- Dac� o nou� sarcin� ar expune direct la un pericol real �i foarte grav via�a mamei, abstinen�a periodic� nu poate fi recomandat� �i nici urmat�. �n asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de �ncredere �i cu principii cre�tine.
E adev�rat c� aceast� abstinen�� periodic� presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru so�ii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe c�nd r�ul se face mai u�or, dar este foarte d�un�tor. �ns� cine tr�ie�te cu �n�elepciune alege lucrurile bune �i s�n�toase (metodele naturale), chiar dac� acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafa�� par u�oare, dar �n realitate sunt pline de r�utate �i otrav� (metodele artificiale de contracep�ie).

Cine dore�te detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familial�, cine mai dore�te materiale informative sau cine are �ntreb�ri despre cele scrise �n acest material poate s� scrie la urm�toarea adres� de e-mail: [email protected] sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. Consecin�e negative asupra s�n�t��ii provocate de metodele artificiale de contracep�ie

Metodele artificiale de contracep�ie se �mpart �n :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitiv�)
a)Sterilizarea masculin� (vasectomie) const� �n ligatura chirurgical� a canalelor deferente.
b)Sterilizarea feminin� const� �n ligatura sau rezec�ia trompei (tubei) uterine. Aceste metode sunt interven�ii definitive �i infirmit��i. At�t pentru femeie, c�t �i pentru b�rbat pot provoca: hemoragii dup� opera�ie, infec�ii, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefac�ii, complica�ii legate de anestezia local� sau general�, etc.; iar numai pentru b�rbat: inflama�ia testiculelor �i senza�ii dureroase, granulomi forma�i de sperm� l�ng� testicule, etc.

Mai multe despre consecin�ele steriliz�rii asupra s�n�t��ii pute�i citi acces�nd, pe linkul urm�tor, cartea pe care am recomandat-o �i mai sus, scris� de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, �n colaborare cu Otto D�pper
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

Persoanele care se sterilizeaz� fac p�cat mare �i dovedesc egoism, care este opusul iubirii cre�tine. Chiar dac� au deja un anumit num�r de copii, trebuie s� se g�ndeasc� la faptul c� poate Dumnezeu vrea s� aduc� la existen�� �i alte fiin�e umane prin intermediul lor, precum �i la faptul c� nu au dreptul moral s� recurg� la sterilizare. Apoi, trebuie s� se g�ndeasc� �i la faptul c� unele �mprejur�ri ale vie�ii lor se pot schimba, adic� le poate deceda so�ul / so�ia �i, rec�s�torindu-se, poate c� vor dori s� aib� m�car un copil �i cu noul so� / noua so�ie.

Persoanele care sunt sterile f�r� inten�ie �i f�r� motiv, �nseamn� c� sunt puse la �ncercare de Dumnezeu. Trebuie s� se roage cu st�ruin�� �i s� urmeze tratamentele prescrise de medic pentru �nl�turarea sterilit��ii. Dac� problema lor se rezolv�, s� mul�umeasc� din suflet lui Dumnezeu. Dar dac� p�n� la urm� tot nu ob�in vreun rezultat, s� se resemneze la voin�a lui Dumnezeu �i, dac� vor, pot s� adopte un copil sau mai mul�i.

B. Metode reversibile

a) Pilula �de a doua zi� (sau a�a-numita �contracep�ie de urgen��) este o metod� cu efect avortiv, deoarece ac�ioneaz� dup� concep�ie, �mpiedic�nd nida�ia (ucide ovulul fecundat sau modific� �nveli�ul intern al uterului, care devine neprimitor pentru ovulul fecundat). Prezint� efecte secundare grave, put�nd provoca : sarcini extrauterine, ame�eli, gre�uri puternice, v�rs�turi, dureri, senza�ii nepl�cute �n s�ni, hemoragii uterine, deregl�ri ale ciclului menstrual, etc. De exemplu, Sir Libunam Daonaldson, consilierul � �ef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici c� un anumit tip de pilule �de a doua zi�, Levonelle �i Levonelle-2, determin� o rat� crescut� a sarcinilor extrauterine.

b) Contracep�ia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai nume�te sterilet sau spiral�). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inser� �n cavitatea uterin�. Steriletul �mpiedic� nida�ia, deci are efect avortiv. Ca urmare a folosirii steriletului pot ap�rea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contrac�ii uterine �n �ncercarea de a respinge corpul str�in, infec�ii, expulzie spontan�, sarcini pe sterilet, obstruc�ie tubar� �i prin aceasta sterilitate, perfora�ie uterin� latent� provoc�nd hemoragie intern� �i peritonit�, cancer cervical, cancer la endometru, menstrua�ii mai abundente, prelungite �i dureroase, febr� sau frisoane, dureri sau s�nger�ri �n timpul actului sexual, s�nger�ri intermenstruale (toate aceste s�nger�ri put�nd duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros nepl�cut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poart� sterilet este de zece ori mai mare dec�t la femeile care nu-l poart�. Datorit� efectelor deosebit de d�un�toare, companiile care fabric� sterilete �n S.U.A. au fost date �n judecat� de numeroase femei care s-au �mboln�vit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au �ncetat s� le mai v�nd� pe pia�a american�. Ceea ce nu �nseamn� c� respectivele fabrici nu mai produc sterilete, �ns�, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Exist� informa�ii c� femeile din Rom�nia au �nceput s� evite steriletele.

c)Contracep�ia hormonal� : - Pilulele �anticoncep�ionale� (denumite �i COC sau pilule orale combinate) asociaz� dou� substan�e hormonale: estrogenul �i progesteronul (iar pilula monohormonal� sau POP e f�cut� numai pe baza unei singure substan�e hormonale, progesteronul), exist�nd foarte multe variante �i nume comerciale, produc�ia acestora devenind o afacere rentabil�, de unde �i publicitatea de��n�at� f�cut� �pilulei�. Afacerile rentabile �i publicitatea exist� �i �n cazul altor metode artificiale de contracep�ie. Pilulele anticoncep�ionale (at�t cele combinate, COC, c�t �i cele monohormonale, POP) �mpiedic� uneori concep�ia, dar alteori ac�ioneaz� �i dup� concep�ie �mpiedic�nd nida�ia, deci uneori au �i efect avortiv, a�a cum am explicat mai sus. �n ceea ce prive�te efectul avortiv al pilulelor, iat� c�teva citate ale unor speciali�ti actuali care au studiat problema �i au ajuns la aceast� concluzie. Mutschler : �Contraceptivele orale �mpiedic� implantarea ovulului fecundat, atunci c�nd ovula�ia a avut loc�. Finjentscher (M�nster) arat� c� �n 7% din cazurile �n care are loc fecunda�ia ovulului la persoanele care iau pilule, contracep�ia (mai exact avortul timpuriu) e datorat� �mpiedic�rii nida�iei. Beller (M�nster) vorbe�te despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numit� �avort precoce� (avort timpuriu). Taubert �i Kuhl vorbesc �n cartea lor �Kontrazeption mit Hormonen� (�Contracep�ia cu hormoni�) ap�rut� �n 1980, despre �efectul de �mpiedicare a nida�iei la aproape toate tipurile de pilule�. �n 1985 la Congresul �National Abortion Federation� din Boston s-a f�cut aceast� declara�ie: �Nu v� �n�ela�i. Pilula �i steriletul sunt avortive.� (�i nu numai pilula �i steriletul sunt avortive, dup� cum ve�i vedea mai jos). Consecin�ele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate �i frecvente (la unele femei, aceste consecin�e pot ap�rea mai repede, iar la altele pot ap�rea �n timp). Prin pilulele �anticoncep�ionale� se introduce �n organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modifica�i �n laborator, care, �n timp, se depoziteaz� �n organism.

Mul�i medici ginecologi dau o list� foarte lung� a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variaz� de la efecte u�oare: obezitate, cre�terea poftei de m�ncare, tensiuni �i dureri mamare, dereglarea regularit��ii ciclului menstrual, senza�ii de grea��, vom�, oboseal�, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, s�nger�ri intermenstruale, amenoree , frigiditate, p�n� la efecte grave: pilozitate accentuat� (apari�ia din abunden�� a p�rului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonar�, sc�derea toleran�ei la glucoz� cu riscul apari�iei diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare �i �n special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin �i al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, consider� doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind �n acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agen�ia Reuters. Cercet�rile au fost f�cute pe mai multe cazuri de femei bolnave. �n ce prive�te cercet�rile prezentate la a treia conferin�� european� a cancerului de s�n, acestea au ar�tat c� pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, �n compara�ie cu cele care nu le utilizeaz�. �n acela�i timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta aceast� boal� este de p�n� la 56%.
Mai pot ap�rea accidente cardio-vasculare (mai ales la fum�toare �i la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterial�, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, tromboz� cerebral�), ateroscleroz� , ischemie coronarian� . Un studiu f�cut �ntre anii 1977-1981 �n Anglia pe 200.000 de femei arat� c�, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afec�iuni cardiace �i vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat dec�t la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai �i fumeaz�, acest pericol este de 22 de ori mai mare dec�t la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infec�ii pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule dec�t la celelalte.
Exist� apoi riscul sterilit��ii. �n S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei �i num�rul lor cre�te cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al func�iei hipotalamice , �ncetarea cre�terii la persoanele care sunt �nc� �n cre�tere �i iau pilule anticoncep�ionale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au �nt�lnit modific�ri morfopatologice .
Exist� �i alte consecin�e : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modific� mi�c�rile peristaltice ale trompelor uterine, prin secre�iile steroidiene ovariene), na�teri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respira�ie, dureri �n abdomen, piept sau bra�, tulburarea vederii, �ng�lbenirea ochilor sau a pielii, iar unii speciali�ti consider� c� r�sp�ndirea bolii SIDA nu e str�in� de folosirea pilulei, �ntruc�t pilula ar sl�bi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au �i un rol �n trecerea �n stare de parazit a Candidei saprofite, duc�nd la candidoz� . De asemenea, pilulele favorizeaz� �i alte boli cu transmitere sexual�, tricomoniaza �i chlamidia , deoarece modific� pH-ul vaginal, stimul�nd bacteriile �i microbii.

- Contraceptivele injectabile, la fel ca �i pilulele, �mpiedic� uneori concep�ia, iar alteori ac�ioneaz� dup� concep�ie, impiedic�nd nida�ia, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. �n ultimii ani au fost date publicit��ii mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile �n producerea cancerului de s�n. Contraceptivele injectabile prezint� acelea�i consecin�e negative asupra s�n�t��ii ca �i pilulele anticoncep�ionale. �n plus, pot avea ca efect erup�ii cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente arat� �i o alt� consecin�� a folosirii acestei metode: sc�derea densit��ii osoase care poate duce mai t�rziu la apari�ia osteoporozei . Aceast� metod� poate avea �i urm�toarele consecin�e: s�nger�ri vaginale care dureaz� mult �i sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urin�ri frecvente, �ng�lbenirea pielii sau a ochilor, menstrua�ii prelungite sau, dimpotriv�, amenoree (lipsa menstrua�iei).

- Implanturile subdermice presupun interven�ia chirurgical�. Au tot ac�iune hormonal�. Uneori au efect contraceptiv, alteori ac�ioneaz� dup� concep�ie, deci au �i efect avortiv. Consecin�ele negative asupra s�n�t��ii sunt acelea�i ca �i �n cazul pilulelor �i al injec�iilor hormonale. �n plus, implanturile mai pot avea urm�toarele consecin�e negative asupra s�n�t��ii: chisturi ovariene, cre�terea dimensiunii ovarelor, dificult��i de vedere, c�derea p�rului de pe cap, scurgeri vaginale.

- Exist� �i alte tipuri de contracep�ie hormonal� mai pu�in r�sp�ndite, dar au aceea�i ac�iune (uneori contraceptiv�, alteori avortiv�) ca �i cele descrise mai sus, precum �i acelea�i consecin�e negative asupra s�n�t��ii.

d) Substan�ele spermicide locale sub form� de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc �n vagin �nainte de contactul sexual, au eficacitate slab�. Drept consecin�e, pot ap�rea fenomene inflamatorii �i alergice locale at�t pentru femeie, c�t �i pentru b�rbat. Spre deosebire de contraceptivele hormonale, la care efectul avortiv este dovedit cu certitudine, la substan�ele spermicide efectul avortiv nu este dovedit cu certitudine dar este foarte probabil c�, �n cazul �n care totu�i a avut loc fecunda�ia, ucid ovulul fecundat sau �mpiedic� nida�ia lui.

e) Actul sexual �ntrerupt (�coitus interruptus� sau �ejacularea afar�) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece exist� spermatozoizi �i �n pic�turile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid �n timpul actului sexual, �nainte de ejaculare), nu numai �n sperma eliminat� la sf�r�it, iar o singur� pic�tur� de lichid prespermatic este suficient� pentru ca o femeie s� r�m�n� �ns�rcinat� (bine�n�eles, dac� se afl� �n perioada fertil� a ciclului menstrual). De asemenea, c��iva spermatozoizi se pot desprinde �n timpul actului sexual �i pot p�trunde �n vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Aceast� metod� determin� o stare de anxietate �i tensiune psihic� �i, pe termen lung, poate provoca impoten�a la b�rbat �i frigiditatea la femeie. Mai este denumit� �i onanism, de la p�catul lui Onan, criticat �n Biblie, dup� cum vom vedea mai pe larg pu�in mai jos, c�nd vom ar�ta imoralitatea metodelor artificiale de contracep�ie. Unii confund� onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt p�cate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este r�u tolerat �i nu asigur� protec�ie total� nici �mpotriva infec�iei cu virusul imunodeficien�ei umane (HIV), nici �mpotriva altor boli cu transmitere sexual�. Pe l�ng� faptul c� se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabrica�ie, �n latexul prezervativelor pot ap�rea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare u�urin��, pentru c� este mult mai mic. M�rimea fisurilor care apar �n mod natural �n latexul prezervativului este de p�n� la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. �n termeni de m�rime, asta �nseamn� c� virusul HIV poate trece printr-o fisur� din latexul prezervativului tot at�t de u�or precum trece o pisic� printr-o u�� deschis� de garaj. Dup� unii cercet�tori, riscul infect�rii cu HIV �n cazul folosirii prezervativului este �n jur de 15%, iar dup� al�i cercet�tori acest risc este chiar �n jur de 35%. Dar chiar lu�nd �n calcul riscul cel mai mic (�n jur de 15%), cine folose�te prezervativul �i are rela�ii sexuale cu mai mul�i parteneri, nu poate avea vreo garan�ie c� mai devreme sau mai t�rziu nu se va infecta, dup� cum nu are nici o garan�ie cel care zboar� cu un avion dintr-o sut�, de�i 15 dintre ele se vor pr�bu�i. Acest virus poate avea o perioad� de incuba�ie de la c�teva luni p�n� la c��iva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel �nc�t o persoan� care este infectat� cu HIV poate p�rea perfect s�n�toas� mai mul�i ani, dar �n realitate este seropozitiv� �i poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigur� ap�rare fa�� de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinen�a �nainte de c�s�torie �i fidelitatea �ntre so� �i so�ie dup� aceea. Prin prezervative se creeaz� o fals� speran�� de securitate �mpotriva HIV �i se �ncurajeaz� promiscuitatea. Exist� �i un documentar despre SIDA, intitulat �F�r� o a doua �ans�, �n care se vorbe�te �i despre falsa speran�� a a�a-zisului �sex sigur� (�self sex�). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil s� se apere �n lupta cu infec�iile. De multe ori, abia dup� mai mul�i ani de la infectarea cu HIV organismul dezvolt� o serie de boli, care �n condi�ii normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoan� poate afla dac� este seropozitiv� sau nu, �n urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguin� �i la alte centre. Acest test pune �n eviden�� anticorpii produ�i de organism, care pot fi descoperi�i dup� ce au trecut �ase luni de la infectare. Dup� cum se �tie, nu exist� vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibil� doar o �ncetinire a evolu�iei bolii, deci o �nt�rziere a decesului cu cel mult c��iva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, s�nge infectat (transfuzii de s�nge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body � piercing �i tatuare, folosirea �n comun a unor obiecte t�ioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de b�rbierit, instrumente de manichiur� �i pedichiur�, periu�a de din�i), de la mama infectat� la copil (30% dintre copiii concepu�i de o mam� seropozitiv� mo�tenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite �i prin contact sexual anal sau oral �i uneori se poate transmite chiar prin s�rut pasional (virusul HIV a fost localizat �i �n alte fluide corporale diferite de s�nge, cum ar fi: sperm�, secre�ii vaginale, saliv�, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau str�nut, deci prin aer; atingere, �mbr��i�are, s�rut prietenesc pe obraz; tr�ind sau muncind �n preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare �n condi�ii igienice; utilizarea veselei �n comun; �n�ep�turi de ��n�ari sau alte insecte; b�i, bazine, adic� prin ap�; prosoape, clan�e de u�i, telefon sau computer. Ca �i actul sexual �ntrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate �i tensiune psihic�, precum �i alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca irita�ii la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical �i cupola cervical�) este f�cut �n func�ie de dimensiunile fiec�rei femei. Are eficien�� mediocr� �i este, de asemenea, r�u tolerat. Poate provoca acelea�i efecte negative ca �n cazul folosirii condomului (irita�ii, anxietate, tensiune psihic�, precum �i alte efecte de ordin psihic). �n plus, poate provoca infec�ii ale aparatului urinar. Dup� cum se observ�, nu exist� vreo metod� artificial� de contracep�ie lipsit� de urm�ri negative, mai mult sau mai pu�in grave, pe plan fizic �i psihic pentru femeie, dar �i pentru b�rbat, iar unele dintre ele sunt �i avortive.

4. Imoralitatea metodelor artificiale de contracep�ie

Deja filosofii de dinainte de cre�tinism ajunseser� la concluzia c� ceea ce este imoral este �ntotdeauna v�t�m�tor. �n acest sens, filosoful grec Platon spunea c� nici un lucru nu este folositor dac� nu e conform moralei: nu pentru c� ceea ce este folositor e moral, dar pentru c� ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinat� de interese comerciale, �n nici un caz de inten�ii benefice. Toat� aceast� propagand� se pretinde umanist� �i filantropic�. Pretinde c� vizeaz� binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri �i interese negative: e vorba de dorin�a popoarelor bogate, amenin�ate cu dispari�ia datorit� natalit��ii foarte sc�zute, de a de�ine controlul demografic al planetei, consider�nd c� popula�iile s�race, �n permanent� cre�tere, constituie o amenin�are pentru bog��iile lor. �i apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le c�tig� multina�ionalele, fabric�nd �i comercializ�nd produsele artificiale de contracep�ie. Cum acestea sunt din ce �n ce mai pu�in folosite �n ��rile bogate, dovedindu-se a fi nocive s�n�t��ii, se caut� noi pie�e de desfacere, invad�nd �n special ��rile africane �i cele din fostul bloc comunist.

Nu este p�cat pl�cerea actului sexual �ntre so� �i so�ie, dup� c�s�toria cre�tin�, cu condi�ia ca ei s� respecte ordinea fireasc�. Ordinea fireasc� este perturbat� prin metodele artificiale de contracep�ie.

Dup� cum nu constituie p�cat actele sexuale dac� au loc �ntre so� �i so�ie, dup� c�s�toria cre�tin� �i dac� se respect� ordinea fireasc�, la fel nu constituie p�cat actele sexuale s�v�r�ite dup� v�rsta fertilit��ii, �n aceste condi�ii.

Toate metodele artificiale de contracep�ie sunt imorale �i deci p�cate mari, cu excep�ia celor terapeutice, cu adev�rat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condi�ia ca piedica pentru concep�ie s� nu fie direct voit�. Din Biblie reiese c� Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracep�ie. De exemplu, �n Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticat� metoda actului sexual �ntrerupt (p�catul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci c�nd murea un b�rbat, fratele s�u s-o ia �n c�s�torie pe so�ia acestuia. A�a a f�cut Onan, dar, ca s� nu conceap� copii, el practica metoda actului sexual �ntrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a pl�cut acest lucru �i l-a pedepsit. Uneori se face �n favoarea folosirii metodelor contraceptive urm�toarea argumenta�ie: �dec�t s� se fac� avort, e preferabil s� se recurg� la metode contraceptive�. Acest� argumenta�ie apar�ine unei mentalit��i care �i recunoa�te lui Dumnezeu numai jum�tate din drepturile de proprietate asupra vie�ii, adic� �i recunoa�te lui Dumnezeu dreptul asupra vie�ii, dar nu �i asupra mecanismelor delicate care stau la originea vie�ii. At�t avortul c�t �i contracep�ia fac parte, la nivele diferite, dintr-o cultur� care refuz� via�a �i refuz� invita�ia de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu �n transmiterea vie�ii. Ele au la baz� orgoliul omului care �i asum� drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am v�zut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolic� �i Bisericile Ortodoxe care accept� metodele naturale de planificare familial� sunt consecvente cu ele �nsele �i atunci c�nd consider� permis� folosirea metodelor naturale de planificare familial� pentru motive juste, �i atunci c�nd arat� c� e nepermis� folosirea metodelor artificiale de contracep�ie, chiar dac� so�ii ar avea motive care pot p�rea serioase. Papa Paul al VI-lea �n enciclica �Humanae vitae� (�Via�a uman�) arat� c� exist� �ntre cele dou� cazuri o diferen�� esen�ial�: �n primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familial� pentru motive juste) so�ii se folosesc �n mod legitim de o dispozi�ie natural�; �n cel�lalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracep�ie) ei �mpiedic� desf�urarea proceselor naturale. E adev�rat c� �i �ntr-un caz �i �n cel�lalt, so�ii se pun de acord �n inten�ia reciproc� de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el s� se conceap�; dar e la fel de adev�rat c� numai �n primul caz ei �tiu s� renun�e la folosirea c�s�toriei (la rela�ii sexuale) �n perioadele fertile c�nd, pentru motive juste, concep�ia nu e dorit�, �i c� se folosesc de ea (au rela�ii sexuale) �n perioadele nefertile. F�c�nd aceasta, ei dovedesc o iubire cu adev�rat �i pe deplin onest�. �n exorta�ia apostolic� �Familiaris consortio� (�Leg�tura de familie�), Papa Ioan Paul al II-lea scrie c� so�ii care folosesc metode artificiale de contracep�ie �manipuleaz� �i �njosesc sexualitatea uman�, cu aceasta �njosindu-se pe ei �n�i�i �i alter�nd valoarea d�ruirii totale. Fa�� de limbajul care exprim� �n mod firesc d�ruirea reciproc� �i total� dintre so�i, contracep�ia artificial� opune un limbaj �n mod obiectiv contradictoriu, conform c�ruia nu mai este vorba de d�ruire reciproc� total�. Urmeaz� de aici nu numai refuzul deschiderii la via��, ci �i o falsificare a adev�rului l�untric al iubirii conjugale, chemat� s� fie o d�ruire a persoanei �ntregi.� Aceast� diferen�� antropologic� �i moral� �ntre contracep�ie �i metodele naturale de planificare familial� implic� dou� moduri de g�ndire ireductibile unul la cel�lalt asupra persoanei �i asupra sexualit��ii umane.

Biserica �i elogiaz� pe so�ii care, printr-o hot�r�re bine g�ndit�, luat� �n comun, primesc cu generozitate s� creasc� �n mod corespunz�tor chiar �i un num�r mai mare de copii. Sf�nta Scriptur� �i Biserica v�d �n familiile numeroase un semn al binecuv�nt�rii lui Dumnezeu �i al generozit��ii p�rin�ilor. So�ii �n�elep�i, boga�i sau s�raci, nu se sperie niciodat� de un num�r mai mare de copii, �tiind c� fiecare copil vine �n lume cu un creier �i dou� bra�e, care �n timpul vie�ii lor produc mai mult dec�t consum�. Apoi, fra�ii mai mari �i ajut� pe p�rin�i �n cre�terea celor mai mici. S-au v�zut deseori p�rin�i numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca ni�te robi �i al�i p�rin�i cu c�te �ase, zece, doisprezece sau chiar mai mul�i copii, care erau crescu�i �n frica de Dumnezeu �i disciplina�i, iar p�rin�ii erau iubi�i, respecta�i �i ajuta�i. Cu toate c� �n Rom�nia de azi pentru mul�i via�a este destul de dificil� din punct de vedere material, totu�i sunt la blocuri �n ora�e �i la sate familii care, fie c� dispun, fie c� nu dispun de o stare material� prea bun�, totu�i au mul�i copii. Str�bunii no�tri, �n �n�elepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul �i buna dispozi�ie �n casele cu mul�i copii. �n plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroas� a fost un om de seam� sau un sf�nt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al �aselea, Wagner al �aptelea, Napoleon al optulea, Sf�ntul Igna�iu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. �i, chiar dac� ar ajunge un om obi�nuit, tot are dreptul la via��. Multor oameni le pare r�u la b�tr�ne�e c� au pu�ini copii �i spun c� dac� ar fi acum tineri ar face mai mul�i. Familia numeroas� este o des�v�r�it� societate minuscul�. Copiii unei familii numeroase nu suspin� dup� copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i caut�, c�ci fiind mul�i, �i pot �ndeplini trebuin�ele lor copil�re�ti, �n casa p�rinteasc�, sub supravegherea p�rin�ilor: astfel, ei devin bine crescu�i, f�r� a fi expu�i la influen�e negative. Asemenea cu o prisac� de albine �i reginele sale, familia cu numero�i copii adun� mierea vie�ii pentru fiecare dintre ei.

A�a � zisa � problem� demografic� � este o fals� problem�. Adev�rata problem� este �mp�r�irea nedreapt� a resurselor

Au o p�rere gre�it� cei care cred c� explozia demografic� (cre�terea foarte mare a popula�iei P�m�ntului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Cre�terea foarte mare a popula�iei P�m�ntului nu va determina epuizarea resurselor omenirii �i iat� de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. arat� urm�torul fapt: cre�terea anual� a popula�iei este de 1,60%, �n timp ce cre�terea anual� a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei popula�iei.
- �n ce prive�te posibilit��ile de alimentare, globul p�m�ntesc are resurse de hran� pentru mult mai mul�i oameni dec�t sunt �n prezent, �ns� adev�rata problem� este �mp�r�irea nedreapt� a resurselor. Iar cei care �mpart �n mod nedrept resursele manipuleaz� opinia public� vehicul�nd falsa problem� a � suprapopul�rii � pentru a nu se vedea c� adev�rata cauz� a s�r�ciei nu este lipsa de resurse, ci �mp�r�irea nedreapt� a acestora de c�tre ei. �n acest sens, ei promoveaz� controlul popula�iei prin orice mijloace, �n fapt promoveaz� o cultur� a mor�ii, opus� culturii umane �i cre�tine a vie�ii.
- Astfel, unii oameni de �tiin�� au calculat c� P�m�ntul poate hr�ni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) �i peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, �n prezent pe P�m�nt sunt �n jur de 6 miliarde �i jum�tate de oameni.
- �n plus, economi�tii constat� c� o cre�tere a densit��ii demografice poate fi �nso�it� de o mare expansiune economic�: ca exemplu poate fi adus Hong � Kongul, unde exist� o densitate mare de popula�ie �i �n acela�i timp o mare cre�tere economic�.
- Apoi, trebuie �inut cont c� 70% din suprafa�a globului o ocup� apele. Acestea pot deveni o surs� inepuizabil� pentru alimentarea popula�iei Pam�ntului, dac� vor fi exploatate cum trebuie. �i mai trebuie �inut cont c� din suprafa�a uscat� numai 30% e cultivat�.
Dac� o parte a omenirii sufer� de foame, aceasta nu se datoreaz� faptului c� p�m�ntul nu are resurse, ci ignoran�ei, egoismului, r�ut��ii, �mp�r�irii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dac� s-ar investi �n agricultur� numai o mic� parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vie�ii oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort �i sterilizare, contraceptive, etc.)
Acces�nd linkul urm�tor pute�i vedea un documentar intitulat � Iarna demografic� � �n care oamenii de �tiin�� arat� c� pe p�m�nt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o �mb�tr�nire a popula�iei, la o a�a numit� iarn� demografic�. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iat� prima parte, iar celelalte 5 p�r�i le g�si�i �n dreapta :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

�n plus, cei care sunt cre�tini �tiu c� omenirea nu va d�inui ve�nic pe fa�a P�m�ntului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei c� va fi un sf�r�it al lumii acesteia �i e clar c� El va avea grij� ca p�m�ntul s� aib� resursele necesare vie�ii p�n� �n ultimul moment. S� nu uit�m c� Dumnezeu a zis primilor oameni: �Fi�i roditori, �nmul�i�i-v�, umple�i P�m�ntul �i supune�i-l.� (Gen. 1,28).

Iar �n privin�a Rom�niei se constat� o sc�dere dramatic� a popula�iei, astfel �nc�t, dac� nu se vor lua m�suri de stopare a avorturilor prin lege, dispari�ia poporului rom�n poate fi calculat� matematic.

vieru_cezar_iasi
Postat pe 13 Aprilie 2009 07:32
frate...cred ca te doare rau....cine crezi ca sta sa citeasca ceea ce ai postat tu???mare este gradina Lui
4Life
Postat pe 13 Aprilie 2009 17:36
De la: TF_, la data 2009-04-13 17:36:26frate...cred ca te doare rau....cine crezi ca sta sa citeasca ceea ce ai postat tu???mare este gradina Lui

Mai bine ai tace din gura. Ca stim cu totii cine esti si ce urmaresti pe forumul acesta. Sa vinzi niste porcarii de produse de la 4life care nu sunt bune de nimic. Esti o sarlatana.
antonia_p
Postat pe 13 Aprilie 2009 17:51
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 17:51:04
De la: TF_, la data 2009-04-13 17:36:26frate...cred ca te doare rau....cine crezi ca sta sa citeasca ceea ce ai postat tu???mare este gradina Lui

Mai bine ai tace din gura. Ca stim cu totii cine esti si ce urmaresti pe forumul acesta. Sa vinzi niste porcarii de produse de la 4life care nu sunt bune de nimic. Esti o sarlatana.

Subscriu.
enemgabriel
Postat pe 13 Aprilie 2009 17:53
@VIERU!

ma intrebam: daca esti impotriva oricarei masuri de contraceptie, cati copii ai?

ramona_eliza
Postat pe 13 Aprilie 2009 18:02

pentru TF....

iar ptr ciquita....

domnule vieru aici femeile vroiau doar sa afle parerile altor femei despre anticonceptionale....femei care iau sa ceva.....aici chiar nu vad rostu copy/paste - ul tau de pe alte topicuri....pana acu numa te laudai cu ce studii ai....mai nou ai adaugat si faza ca "nu te lauzi".lasa femeile in pace....e corpul lor ... daca vor anticonceptionale nu te baga cu aceste interminabile comentarii!!!!
pe bune acum...o sa creada lumea ca esti vreun psihopat sau vreun obsedat....fara suparare dar mai bine iti vezi de doctoratu tau sau ce faci si lasa femeile astea sa discute intre ele despre cum vor sa se protejeze ca sa nu fie nevoite sa recurga la avort!!!serios...lasa-le in pace ca le terorizezi
rilury
Postat pe 13 Aprilie 2009 18:15

pe bune???serios???cum demonstrezi si cum sustii aceste afirmatii??? ia sa te auzim acum ce ai de spus...
4Life
Postat pe 13 Aprilie 2009 18:24

in plus, il suspectez pe dl VIERU ca nu prea stie sa lege 2 fraze!

altfel cum explici ca mereu da copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/pastec opy/paste copy/paste copy/paste copy/paste

parca vad si teza de doctorat: copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste copy/paste

lasa-neeeeee, lasa-ne!!!
ramona_eliza
Postat pe 13 Aprilie 2009 18:37
De la: TF_, la data 2009-04-13 18:24:22

pe bune???serios???cum demonstrezi si cum sustii aceste afirmatii??? ia sa te auzim acum ce ai de spus...

Am si eu prietene si colege care au incercat pe pielea lor astfel de produse cu pretul foarte piperat. Si efectul a fost 0. Mai bune au fost produsele romanesti cumparate de la plafar.
antonia_p
Postat pe 13 Aprilie 2009 18:42
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 18:42:09

Am si eu prietene si colege care au incercat pe pielea lor astfel de produse cu pretul foarte piperat. Si efectul a fost 0. Mai bune au fost produsele romanesti cumparate de la plafar.
tin sa te anunt ca esti total dezinformata...eu in locul tau m-as face mic,mic,mic si n-as mai scoate un sunetel....de unde oare au cumparat colegele tale aceste produse???din vazduh???cand ele nu se gasesc pe piata din romania decat de 2 luni...vezi ca esti intr-o mare confuzie si te faci de KK
4Life
Postat pe 13 Aprilie 2009 19:11
De la: TF_, la data 2009-04-13 19:11:35

tin sa te anunt ca esti total dezinformata...eu in locul tau m-as face mic,mic,mic si n-as mai scoate un sunetel....de unde oare au cumparat colegele tale aceste produse???din vazduh???cand ele nu se gasesc pe piata din romania decat de 2 luni...vezi ca esti intr-o mare confuzie si te faci de KK

Ca doar nu esti tu singurul lor distribuitor. Si am si prietene din afara care au folosit. In plus ai devenit agasanta, esti pe toate topicurile si ai solutia buna la toate. Mai bine te-ai face tu mica, ca vad ca esti foarte dezimformata in privinta anticonceptionalelor.
antonia_p
Postat pe 13 Aprilie 2009 19:19
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 19:19:35
De la: TF_, la data 2009-04-13 19:11:35

Ca doar nu esti tu singurul lor distribuitor. Si am si prietene din afara care au folosit. In plus ai devenit agasanta, esti pe toate topicurile si ai solutia buna la toate. Mai bine te-ai face tu mica, ca vad ca esti foarte dezimformata in privinta anticonceptionalelor.
pot fi pe cate topicuri sau pe cate forumuri doresc...nu-tii place ce postez,nu citi,nu este obligatoriu... oricum ai cazut in penibil rau de tot...cum poti conversa cu un barbat adresandu-te ca unei femei???? nu vreau sa te jignesc,dar ar trebui mai intai sa inveti care este diferenta intre un barbat si o femeie....sunt barbat draga doamna....de aceea nu ma pricep la anticonceptionale,pentru ca nu ma intereseaza...oricum ,astept inca sa demonstrati cumva afirmatiile facute mai devreme...am rabdare....
4Life
Postat pe 13 Aprilie 2009 19:42
Pentru TF
Stiu ca esti ex irina4life si ti-ai sters contul pentru ca ai inceput sa jignesti oamenii pe aici. Din intamplare am vazut conversatiile tale cu un alt user de aici. Asa ca se site cine esti, ai acelasi stil de scrie. Alceeasi Marie cu alta palarie. Si pentru ca tot recunosti ca nu te pricepi la anticonceptionale, lasa-i pe altii care stiu mai multe sa-si expuna ideile. Tu ocupa-te de produsele tale.
antonia_p
Postat pe 13 Aprilie 2009 19:49
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 19:49:18Stiu ca esti ex irina4life si ti-ai sters contul pentru ca ai inceput sa jignesti oamenii pe aici. Din intamplare am vazut conversatiile tale cu un alt user de aici. Asa ca se site cine esti, ai aceleasi stil de scrie. Alceeasi Marie cu alta palarie. Si pentru ca tot recunosti ca nu te pricepi la anticonceptionale, lasa-i pe altii care stiu mai multe sa-si expuna ideile. Tu ocupa-te de produsele tale.
pe bune???mai ce tipa inteligenta...ramane sa mai si demonstrezi asta....daca vrei,iti fabric si eu tie niste conversatii private cu vre-un user si le postez pe public...alegi tu un subiect de discutie???sau il lasi la latitudinea mea??? oricum inca te astept sa demonstrezi ca aceste produse TRANSFER FACTOR sunt egal cu O....sa vedem cat de priceputa esti...ca la vorbe in vant mai toata lumea este specialista
4Life
Postat pe 13 Aprilie 2009 19:55
De la: TF_, la data 2009-04-13 19:55:32
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 19:49:18Stiu ca esti ex irina4life si ti-ai sters contul pentru ca ai inceput sa jignesti oamenii pe aici. Din intamplare am vazut conversatiile tale cu un alt user de aici. Asa ca se site cine esti, ai aceleasi stil de scrie. Alceeasi Marie cu alta palarie. Si pentru ca tot recunosti ca nu te pricepi la anticonceptionale, lasa-i pe altii care stiu mai multe sa-si expuna ideile. Tu ocupa-te de produsele tale.
pe bune???mai ce tipa inteligenta...ramane sa mai si demonstrezi asta....daca vrei,iti fabric si eu tie niste conversatii private cu vre-un user si le postez pe public...alegi tu un subiect de discutie???sau il lasi la latitudinea mea??? oricum inca te astept sa demonstrezi ca aceste produse TRANSFER FACTOR sunt egal cu O....sa vedem cat de priceputa esti...ca la vorbe in vant mai toata lumea este specialista

Cand ai sa demonstrezi tu ca tot ceea ce a scris vieru_cezar despre anticonceptionale nu este adevarat.
antonia_p
Postat pe 13 Aprilie 2009 19:59
http://www.healthy.ro/comunitate/forum/view_topic/3335/-BLACKLIST-mesaje-indecente-calomnioase-jignitoare-BLACKLIST-.html
antonia_p
Postat pe 13 Aprilie 2009 20:00
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 19:49:18Pentru TF
Stiu ca esti ex irina4life si ti-ai sters contul pentru ca ai inceput sa jignesti oamenii pe aici. Din intamplare am vazut conversatiile tale cu un alt user de aici. Asa ca se site cine esti, ai acelasi stil de scrie. Alceeasi Marie cu alta palarie. Si pentru ca tot recunosti ca nu te pricepi la anticonceptionale, lasa-i pe altii care stiu mai multe sa-si expuna ideile. Tu ocupa-te de produsele tale.

pentru mine poate fii oricine,am suficiente argumente in ceea ce spun ,pe cand acesta persoana nu stie ca vitamina c este una si aceiasi cu acidul ascorbic,nu-l bagati in seama,lasati-ma pe mine sa-i demonstrez incultura pe care o are.
enemgabriel
Postat pe 13 Aprilie 2009 20:02
De la: enemgabriel, la data 2009-04-13 20:02:07

pentru mine poate fii oricine,am suficiente argumente in ceea ce spun ,pe cand acesta persoana nu stie ca vitamina c este una si aceiasi cu acidul ascorbic,nu-l bagati in seama,lasati-ma pe mine sa-i demonstrez incultura pe care o are.

Da, aveti dreptate. Se pare ca nici despre anticonceptionale nu stie mare lucru, insa "e usor a spune vorbe cand nimic nu ai a spune".
antonia_p
Postat pe 13 Aprilie 2009 20:05
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 20:05:58
De la: enemgabriel, la data 2009-04-13 20:02:07

Da, aveti dreptate. Se pare ca nici despre anticonceptionale nu stie mare lucru, insa "e usor a spune vorbe cand nimic nu ai a spune".
bla,bla,bla...nu ati auzit sa-l lasati pe domnul sa ma faca praf???doamnele ca coafor...nu la lupta cea mare....m-am distrat groaznic pe ziua de azi...
4Life
Postat pe 13 Aprilie 2009 20:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
doctor ginecolog bun in ploiesti 2 De la: alinafluturas 14 Iunie 2012 06:33
Infacol - sirop contra colicilor 12 De la: maya_m 28 Iunie 2010 19:09
Cazare la MARE!Vacanta la MAMAIA! 1 De la: Frumushik13 7 August 2012 10:16
branca ursului 32 De la: Diana30 14 Aprilie 2010 17:57
Postinor 2 9 De la: Lumiere-R 19 Noiembrie 2013 13:08