Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre foitele anticonceptionale ?

De la: TF_, la data 2009-04-13 20:17:56
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 20:05:58
De la: enemgabriel, la data 2009-04-13 20:02:07
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 19:49:18Pentru TF
Stiu ca esti ex irina4life si ti-ai sters contul pentru ca ai inceput sa jignesti oamenii pe aici. Din intamplare am vazut conversatiile tale cu un alt user de aici. Asa ca se site cine esti, ai acelasi stil de scrie. Alceeasi Marie cu alta palarie. Si pentru ca tot recunosti ca nu te pricepi la anticonceptionale, lasa-i pe altii care stiu mai multe sa-si expuna ideile. Tu ocupa-te de produsele tale.

pentru mine poate fii oricine,am suficiente argumente in ceea ce spun ,pe cand acesta persoana nu stie ca vitamina c este una si aceiasi cu acidul ascorbic,nu-l bagati in seama,lasati-ma pe mine sa-i demonstrez incultura pe care o are.

Da, aveti dreptate. Se pare ca nici despre anticonceptionale nu stie mare lucru, insa "e usor a spune vorbe cand nimic nu ai a spune".
bla,bla,bla...nu ati auzit sa-l lasati pe domnul sa ma faca praf???doamnele ca coafor...nu la lupta cea mare....m-am distrat groaznic pe ziua de azi...

Si eu m-am distrat,defapt prin mesajele scrise de tine mi-am dat seama ca nu sunt cel mai prost om de pe pamant.
enemgabriel
Postat pe 13 Aprilie 2009 20:21
De la: enemgabriel, la data 2009-04-13 20:21:05
De la: TF_, la data 2009-04-13 20:17:56
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 20:05:58
De la: enemgabriel, la data 2009-04-13 20:02:07
De la: antonia_p, la data 2009-04-13 19:49:18Pentru TF
Stiu ca esti ex irina4life si ti-ai sters contul pentru ca ai inceput sa jignesti oamenii pe aici. Din intamplare am vazut conversatiile tale cu un alt user de aici. Asa ca se site cine esti, ai acelasi stil de scrie. Alceeasi Marie cu alta palarie. Si pentru ca tot recunosti ca nu te pricepi la anticonceptionale, lasa-i pe altii care stiu mai multe sa-si expuna ideile. Tu ocupa-te de produsele tale.

pentru mine poate fii oricine,am suficiente argumente in ceea ce spun ,pe cand acesta persoana nu stie ca vitamina c este una si aceiasi cu acidul ascorbic,nu-l bagati in seama,lasati-ma pe mine sa-i demonstrez incultura pe care o are.

Da, aveti dreptate. Se pare ca nici despre anticonceptionale nu stie mare lucru, insa "e usor a spune vorbe cand nimic nu ai a spune".
bla,bla,bla...nu ati auzit sa-l lasati pe domnul sa ma faca praf???doamnele ca coafor...nu la lupta cea mare....m-am distrat groaznic pe ziua de azi...

Si eu m-am distrat,defapt prin mesajele scrise de tine mi-am dat seama ca nu sunt cel mai prost om de pe pamant.
nu oi fi,dar esti de la tara...si daca incepi ci jigniri...demonstrezi ca nu esti barbat si nu stii sa pierzi...joci la doamne cumva?
4Life
Postat pe 13 Aprilie 2009 20:28
De la: ciquita, la data 2009-04-13 18:02:36@VIERU!

ma intrebam: daca esti impotriva oricarei masuri de contraceptie, cati copii ai?

Pentru ciquita:

DAC� AI FI CITIT CE AM POSTAT, AI FI V�ZUT C� AM SCRIS C� ALTERNATIVELE S�N�TOASE �I MORALE LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE SUNT METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIAL� BAZATE PE ABSTINEN�A PERIODIC� (�N ZILELE FERTILE ALE FEMEII). ACESTE METODE NATURALE SUNT S�N�TOASE, NU COST� NIMIC �I SUNT �N ACORD CU MORALA CRE�TIN� (NU SUNT P�CATE) CU DOU� CONDI�II: 1. DAC� SUNT FOLOSITE �NTRE SO� �I SO�IE (DECI, DUP� C�S�TORIA CRE�TIN�) �I 2. DAC� SO�UL �I SO�IA RECURG LA ELE DIN MOTIVE SERIOASE, NU DIN MOTIVE EGOISTE. DAR DAC� SO�UL �I SO�IA NU AU MOTIVE SERIOASE PENTRU A AM�NA SAU A EVITA CONCEPEREA UNOR NOI COPII �I RECURG LA METODELE NATURALE DIN MOTIVE EGOISTE, ATUNCI DEVIN P�CATE �I ACESTE METODE.

IAT� �I UN LINK CU C�R�I, DINTRE CARE DOU� SUNT DESPRE METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIAL� (Autocontrolul fertilit��ii pe cale natural� �i Planificarea familial� dup� morala catolic�):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Reiau pentru tine postarea despre metodele naturale de planificare familial�:

Metodele naturale de planificare familial� � o alternativ� la metodele artificiale de contracep�ie

O alternativ� la metodele artificiale de contracep�ie o reprezint� metodele naturale de planificare familial�. Mul�i medici ginecologi critic� metodele artificiale de contracep�ie �i recomand� metodele naturale de planificare familial�. Metodele naturale de planificare familial� sunt cele care respect� ordinea fireasc� at�t �n preg�tirea �i �n desf�urarea actului sexual, c�t �i �n finalizarea lui. Aceste metode naturale difer� �ntre ele �n func�ie de procedeele de calcul al perioadelor fertil� �i nefertil� din ciclul menstrual. Ele sunt urm�toarele patru:

a. metoda calendarului (se mai nume�te �i metoda Ogino-Knaus, dup� numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termic�.

Metodele naturale de planificare familial�:

- Nu au nici un efect negativ asupra s�n�t��ii.
- Presupun abstinen�a (ab�inerea) de la actul sexual �n zilele de fertilitate sigur� sau probabil� ale ciclului menstrual (abstinen�a periodic�).
- Dac� sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familial� au un grad ridicat de siguran��, �n condi�iile �n care femeia �i cunoa�te bine func�ionarea ciclului menstrual (siguran�� de 100% nu ofer� nici metodele naturale de planificare familial�, nici metodele artificiale de contracep�ie). De obicei, un calcul mai exact al func�ion�rii ciclului menstrual se face �ntr-o perioad� de 6-12 luni. Exist� formule de calcul al metodelor naturale de planificare familial� chiar �i pentru femeile care au ciclu neregulat. Dac� ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, �ns�, �n acest caz, se pot aplica urm�toarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings �i metoda simpto-termic�).
Exist� m�rturii ale unor so�i care folosesc numai metode naturale de planificare familial� �i declar� c� sunt foarte mul�umi�i de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familial� sunt conforme cu criteriile moralei catolice �i cu criteriile obiective ale moralit��ii, dac� sunt utilizate dup� c�s�toria cre�tin� �i dac� evitarea concep�iei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci exist� motive serioase ca so�ii s� evite concep�ia unor noi copii sau s� distan�eze concep�iile copiilor. �n acelea�i condi�ii, metodele naturale de planificare familial� sunt acceptate �i de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite ��ri nu accept� nici metodele naturale de planificare familial�, accept�nd doar abstinen�a total� ca singur� solu�ie pentru cei care nu mai vor noi copii) A�a cum am explicat spre sf�r�itul materialului Dreptul la via�� de pe blogurile recomandate, Biserica Catolic� �i Bisericile Ortodoxe care accept� metodele naturale de planificare familial� sunt consecvente cu ele �nsele �i atunci c�nd consider� permis� folosirea metodelor naturale de planificare familial� pentru motive juste, �i atunci c�nd arat� c� e nepermis� folosirea metodelor artificiale de contracep�ie, chiar dac� so�ii ar avea motive care pot p�rea serioase.
- Metodele naturale nu numai c� nu pun �n pericol rela�ia dintre so�i, ci dimpotriv�, �ncurajeaz� iubirea �i respectul dintre ei.
- Favorizeaz� d�ruirea total� a so�ilor.
- Nu cost� nimic.
- E clar c� NU este permis s� se fac� avort dac� totu�i s-ar concepe copilul �n cazurile de excep�ie ale metodelor naturale, �n cazurile erorilor de calcul sau �n oricare alt caz.
- Dac� o nou� sarcin� ar expune direct la un pericol real �i foarte grav via�a mamei, abstinen�a periodic� nu poate fi recomandat� �i nici urmat�. �n asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de �ncredere �i cu principii cre�tine.

E adev�rat c� aceast� abstinen�� periodic� presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru so�ii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe c�nd r�ul se face mai u�or, dar este foarte d�un�tor. �ns� cine tr�ie�te cu �n�elepciune alege lucrurile bune �i s�n�toase (metodele naturale), chiar dac� acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafa�� par u�oare, dar �n realitate sunt pline de r�utate �i otrav� (metodele artificiale de contracep�ie).

Cine dore�te detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familial�, cine mai dore�te materiale informative sau cine are �ntreb�ri despre cele scrise �n acest material poate s� scrie la urm�toarea adres� de e-mail: [email protected] sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

vieru_cezar_iasi
Postat pe 13 Aprilie 2009 22:14
De la: rilury, la data 2009-04-13 18:15:41

pentru TF....

iar ptr ciquita....

domnule vieru aici femeile vroiau doar sa afle parerile altor femei despre anticonceptionale....femei care iau sa ceva.....aici chiar nu vad rostu copy/paste - ul tau de pe alte topicuri....pana acu numa te laudai cu ce studii ai....mai nou ai adaugat si faza ca "nu te lauzi".lasa femeile in pace....e corpul lor ... daca vor anticonceptionale nu te baga cu aceste interminabile comentarii!!!!
pe bune acum...o sa creada lumea ca esti vreun psihopat sau vreun obsedat....fara suparare dar mai bine iti vezi de doctoratu tau sau ce faci si lasa femeile astea sa discute intre ele despre cum vor sa se protejeze ca sa nu fie nevoite sa recurga la avort!!!serios...lasa-le in pace ca le terorizezi
Pentru rilury:

1. Sunt mult mai bine informat dec�t multe femei, pentru c�, a�a cum spuneam, mi-am dat licen�a �n acest domeniu.

2. Nu am ad�ugat mai nou precizarea c� nu m� laud. Totdeauna c�nd am amintit de studiile mele, am precizat �i urm�toarea fraz�: NU CA S� M� LAUD spun ce studii am, ci pentru a ar�ta c� sunt foarte bine preg�tit �n domeniu.

3. Nu am dat �ntotdeauna copy-paste, ci am formulat �i r�spunsuri punctuale c�nd a fost nevoie. Iar c�nd am dat copy - paste, am dat de pe blogurile mele (unde exist� �i materialul DREPTUL LA VIA��, care face parte din lucrarea mea de licen��) a�a c� nu v�d care e problema ta. Dac� eu deja am scris pe larg despre aceste lucruri nu ar avea rost s� stau s� scriu din nou.

4. At�t timp c�t sunt persoane care nu �n�eleg sau care numesc r�ul bine �i binele rau, voi posta �i eu informa�ii adev�rate �i benefice. Asta nu �nseamn� nicidecum c� ar putea crede cineva c� a� fi psihopat sau obsedat, a�a cum �ncerci s� insinuezi. �n ultima perioad� au fost c�teva post�ri aberante care m-au intrigat, de aceea am postat din nou. �ntotdeauna am adus argumente solide sus�inute de rezultatele cercet�rilor �tiin�ifice (am postat �i articole medicale, site-uri �i �nregistr�ri video �n acest sens) c� metodele artificiale de contracep�ie nu trebuie folosite din urm�toarele motive :

- Multe dintre metodele artificiale de contracep�ie sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu �mpiedic� fecunda�ia, ci ac�ioneaz� dup� fecunda�ie, �mpiedic�nd nida�ia (�mpiedic� implantarea �n uter a ovulului deja fecundat), iar ovulul fecundat are din clipa fecunda�iei cod genetic propriu �i suflet creat de Dumnezeu tot �n acea clip�, deci este om, at�t trupe�te, c�t �i suflete�te. Deci, �n multe cazuri nu este vorba de corpul lor, ci de via�a copiilor lor.

- Toate metodele artificiale de contracep�ie sunt foarte nocive pentru s�n�tate �i nimeni nu are dreptul s�-�i fac� r�u.

- Toate metodele artificiale de contracep�ie sunt �i p�cate, chiar dac� so�ii ar avea motive serioase pentru a evita conceperea unor noi copii. Toate metodele artificiale de contracep�ie sunt p�cate, cu excep�ia celor terapeutice, cu adev�rat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condi�ia ca piedica pentru concep�ie s� nu fie direct voit�.

Alternativele s�n�toase �i morale la metodele artificiale de contracep�ie sunt metodele naturale de planificare familial� bazate pe abstinen�a periodic� (�n zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt s�n�toase, nu cost� nimic �i sunt �n acord cu morala cre�tin� (nu sunt p�cate) dac� sunt folosite �ntre so� �i so�ie (deci, numai dup� c�s�toria cre�tin�) �i dac� so�ul �i so�ia recurg la planificarea natural� din motive serioase, �ntemeiate, nu din motive egoiste. Dar dac� so�ul �i so�ia nu au motive serioase pentru a am�na sau a evita conceperea unor noi copii �i recurg la planificarea prin metodele naturale din motive egoiste, atunci devin p�cate �i aceste metode.

Uneori se face �n favoarea folosirii metodelor contraceptive artificiale urm�toarea argumenta�ie: �dec�t s� se fac� avort, e preferabil s� se recurg� la metode contraceptive�. Acest� argumenta�ie apar�ine unei mentalit��i care �i recunoa�te lui Dumnezeu numai jum�tate din drepturile de proprietate asupra vie�ii, adic� �i recunoa�te lui Dumnezeu dreptul asupra vie�ii, dar nu �i asupra mecanismelor delicate care stau la originea vie�ii. At�t avortul c�t �i contracep�ia fac parte, la nivele diferite, dintr-o cultur� care refuz� via�a �i refuz� invita�ia de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu �n transmiterea vie�ii. Ele au la baz� orgoliul omului care �i asum� dreptul de st�p�n asupra vie�ii, pe care �l are numai Dumnezeu. Apoi, cum am v�zut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolic� �i Bisericile Ortodoxe care accept� metodele naturale de planificare familial� sunt consecvente cu ele �nsele �i atunci c�nd consider� permis� folosirea metodelor naturale de planificare familial� pentru motive juste, �i atunci c�nd arat� c� e nepermis� folosirea metodelor artificiale de contracep�ie, chiar dac� so�ii ar avea motive care pot p�rea serioase. �n exorta�ia apostolic� �Familiaris consortio� (�Leg�tura de familie�), Papa Ioan Paul al II-lea scrie c� so�ii care folosesc metode artificiale de contracep�ie �manipuleaz� �i �njosesc sexualitatea uman�, cu aceasta �njosindu-se pe ei �n�i�i �i alter�nd valoarea d�ruirii totale. Fa�� de limbajul care exprim� �n mod firesc d�ruirea reciproc� �i total� dintre so�i, contracep�ia artificial� opune un limbaj �n mod obiectiv contradictoriu, conform c�ruia nu mai este vorba de d�ruire reciproc� total�. Urmeaz� de aici nu numai refuzul deschiderii la via��, ci �i o falsificare a adev�rului l�untric al iubirii conjugale, chemat� s� fie o d�ruire a persoanei �ntregi.� Aceast� diferen�� antropologic� �i moral� �ntre contracep�ie �i metodele naturale de planificare familial� implic� dou� moduri de g�ndire ireductibile unul la cel�lalt asupra persoanei �i asupra sexualit��ii umane.

5. Nu-mi pas� dac� ��i convin sau nu post�rile mele. De multe ori adev�rul nu este primit cu pl�cere, dar este benefic. �n plus, �i eu pot considera la fel de bine c�, prin ceea ce scrii, terorizezi pe cei care au convingeri contrare.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 14 Aprilie 2009 06:07
@VIERU:

aham! atunci explica-mi cum as putea sa sa folosesc metoda calendarului cand n-am avut in viata mea ciclu regulat??? ar trebui sa stau mereu cu termometrul in pantaloni??? invata-ma si pe mine!

de asemenea, fara anticonceptionale, la fiecare menstra, lesin, am dureri ingrozitoare, hemoragie etc etc.
degeaba "esti pregatit in domeniu", n-ai trecut prin asa ceva, deci nu vei sti niciodata ce simte o femeie!

argumentele tale sunt predominant "crestine".
trezeste-te la realitate, biserica nu mai este capabila sa manipuleze populatia cum o facea in urma cu sute de ani!

tot nu mi-ai raspuns: cati copii ai?

ramona_eliza
Postat pe 14 Aprilie 2009 08:51
De la: ciquita, la data 2009-04-14 08:51:14@VIERU:

aham! atunci explica-mi cum as putea sa sa folosesc metoda calendarului cand n-am avut in viata mea ciclu regulat??? ar trebui sa stau mereu cu termometrul in pantaloni??? invata-ma si pe mine!

de asemenea, fara anticonceptionale, la fiecare menstra, lesin, am dureri ingrozitoare, hemoragie etc etc.
degeaba "esti pregatit in domeniu", n-ai trecut prin asa ceva, deci nu vei sti niciodata ce simte o femeie!

argumentele tale sunt predominant "crestine".
trezeste-te la realitate, biserica nu mai este capabila sa manipuleze populatia cum o facea in urma cu sute de ani!

tot nu mi-ai raspuns: cati copii ai?

Pentru ciquita :

1. Argumentele mele sunt at�t �tiin�ifice, c�t �i religioase. �tiin�a �i religia nu sunt �n contradic�ie, dec�t �n aparen��. Cum spunea �i Francis Bacon : � Pu�ina gustare a �tiin�ei �l poate conduce pe om la ateism, dar ad�ncirea �tiin�ei �l readuce pe om la Dumnezeu �. �tiin�a descoper� azi ceea ce religia �nva�� de mii de ani (ca s� dau numai un singur exemplu, faptul c� omul este om din momentul concep�iei a fost descoperit recent de genetic�, dar religia a sus�inut �ntotdeauna c� omul e om din momentul concep�iei, at�t trupe�te, c�t �i suflete�te).

2. Biserica nu manipuleaz�, ci ne �nva�� cuv�ntul viu al lui Dumnezeu, at�t pentru m�ntuire (pentru fericirea noastr� adev�rat� �i ve�nic�), c�t �i pentru binele trupesc. Biserica este o institu�ie divino-uman�, �ntemeiat� de �nsu�i Isus Cristos �i este necesar� pentru m�ntuire. Nu ne putem m�ntui singuri, f�r� Biseric�. �i nu uita c� Isus Cristos a l�sat apostoli, iar succesorii lor sunt episcopii �i preo�ii. C� unii dintre ei nu se ridic� la �n�l�imea chem�rii lor, asta e alt� problem� �i nu ne d� dreptul s� respingem Biserica �n ansamblu.
Nu confunda religia cu politica. Politica manipuleaz�, pe c�nd religia cre�tin� este calea c�tre adev�r, calea c�tre Dumnezeu. Religia cre�tin� este l�sat� de Dumnezeu �i are cu totul alt scop dec�t politica. �ns�i etimologia cuv�ntului religie ne arat� scopul acesteia : cuv�ntul religie provine din verbul latin � religo, religare � �i �nseamn� � a relega �, adic� a relega pe om de Dumnezeu, a reface leg�tura dintre om �i Dumnezeu pentru ca omul s� ajung� la fericirea adev�rat� �i ve�nic� �n �mp�r��ia lui Dumnezeu.

3. �n ce prive�te problemele pe care le ai, probabil au ap�rut datorit� faptului c� �i-ai obi�nuit organismul cu anticoncep�ionale �i l-ai dereglat. Dac� �i-ai dezobi�nui organismul de substan�ele con�inute �n anticoncep�ionale, cred c� dup� un timp n-ai mai avea acele probleme.
Dac� acele probleme deja le aveai �i n-au ap�rut �n urma folosirii anticoncep�ionalelor, atunci te �ncadrezi �n acele cazuri de excep�ie, c�nd este permis� folosirea anticoncep�ionalelor �n scopuri terapeutice, cu adev�rat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condi�ia ca piedica pentru concep�ie s� nu fie direct voit�. �i chiar dac� anticoncep�ionalele te-ar ajuta �n unele privin�e, ��i d�uneaz� �n alte privin�e. Eu cred c� totu�i exist� �i alte remedii pentru problemele tale de s�n�tate �i �n acest caz este datoria ta moral� s� cau�i, s� vezi dac� exist� alte remedii.

Deja filosofii de dinainte de cre�tinism ajunseser� la concluzia c� ceea ce este imoral este �ntotdeauna v�t�m�tor. �n acest sens, filosoful grec Platon spunea c� nici un lucru nu este folositor dac� nu e conform moralei: nu pentru c� ceea ce este folositor e moral, dar pentru c� ceea ce este moral este folositor. Nu toate inven�iile omului sunt benefice. Tot omul a inventat �i armele �i bombele...
Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinat� de interese comerciale, �n nici un caz de inten�ii benefice. Toat� aceast� propagand� se pretinde umanist� �i filantropic�. Pretinde c� vizeaz� binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri �i interese negative: e vorba de dorin�a popoarelor bogate, amenin�ate cu dispari�ia datorit� natalit��ii foarte sc�zute, de a de�ine controlul demografic al planetei, consider�nd c� popula�iile s�race, �n permanent� cre�tere, constituie o amenin�are pentru bog��iile lor. �i apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le c�tig� multina�ionalele, fabric�nd �i comercializ�nd produsele artificiale de contracep�ie. Cum acestea sunt din ce �n ce mai pu�in folosite �n ��rile bogate, dovedindu-se a fi nocive s�n�t��ii, se caut� noi pie�e de desfacere, invad�nd �n special ��rile africane �i cele din fostul bloc comunist.

Pe l�ng� ac�iunea avortiv� a multora dintre metodele artificiale de contracep�ie, toate metodele artificiale de contracep�ie au �i consecin�e negative asupra s�n�t��ii (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave.
Acces�nd linkul urm�tor, g�si�i o carte ce poate fi citit� direct pe internet despre mijloacele anticoncep�ionale �i efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbe�te din interese comerciale. Un bilan� critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scris� de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetric� la spitalul cantonal Stans, Elve�ia, CH - 6370) �n colaborare cu Otto D�pper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informa�ii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive �i despre consecin�ele grave asupra s�n�t��ii g�si�i acces�nd �i linkul urm�tor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu f�cut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinic� privat� din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, leg�tura sa cu avortul �i pilula de control al na�terii). Informa�iile au fost oferite prin bun�voin�a doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:[email protected]

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracep�ie :
http://www.anticonceptionale.info/

-Despre efectele avortive �i d�un�toare pentru organism ale contraceptivelor artificiale � Dr. Chris Kahlenborn �i Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (�i �n general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul c� pilula �i steriletul sunt avortive (cauzeaz� avorturi timpurii) �i despre nocivitatea lor �i a metodelor artificiale de contracep�ie �n general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncep�ionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Fa�a nev�zut� a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula �i cancerul mamar (cancerul de s�n) � interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilul� � autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, pute�i citi sau audia conferin�a despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de �contracep�ie� �i despre bolile cu tranmitere sexual� �inut� de doamna doctor Cristina Todea � Gross, acces�nd linkul urm�tor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

- Iat� �i un videoclip interesant, intitulat Pilula contraceptiv� este avortiv�
http://www.youtube.com/watch?v=5Ws0t7FPSuc&NR=1

4. �n ceea ce prive�te metodele naturale de planificare familial�, dac� sunt calculate corect, au un grad ridicat de siguran��, �n condi�iile �n care femeia �i cunoa�te bine func�ionarea ciclului menstrual (siguran�� de 100% nu ofer� nici metodele naturale de planificare familial�, nici metodele artificiale de contracep�ie). De obicei, un calcul mai exact al func�ion�rii ciclului menstrual se face �ntr-o perioad� de 6-12 luni. Exist� formule de calcul al metodelor naturale de planificare familial� chiar �i pentru femeile care au ciclu neregulat. Dac� ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, �ns�, �n acest caz, se pot aplica urm�toarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings �i metoda simpto-termic�).

Pentru detalii, po�i intra pe urm�torul site cu c�r�i, dintre care dou� con�in explica�ii despre metodele naturale de planificare familial� (Autocontrolul fertilit��ii pe cale natural� �i Planificarea familial� dup� morala catolic�):

Dac� dore�ti �i alte detalii, m� po�i contacta pe messenger, la id vieru_cezar_iasi sau pe e-mai, la adresa [email protected]

5. �n ce prive�te cealalt� �ntrebare, sunt �nc� nec�s�torit �i nu am copii. Dar c�nd voi fi c�s�torit, voi avea copii. Faptul c� sunt �nc� nec�s�torit nu �nseamn� c� nu �tiu sau nu pot s� dau sfaturi bune �n acest sens. �tiu �i pot s� dau sfaturi bune �n aceast� privin��, cu at�t mai mult cu c�t am �i studii �n domeniu. Aceste lucruri nu se �nva�� din propria experien��. Sunt �i at��ia preo�i nec�s�tori�i �i c�lug�ri care dau sfaturi bune �n aceast� privin��. �n plus, sunt �i at��ia b�rba�i �i femei care sunt c�s�tori�i �i sunt �mpotriva metodelor artificiale de contracep�ie.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 14 Aprilie 2009 20:39
vieru degeaba ai studii in domeniu ptr ca nu vei stii niciodata cum functioneaza organismul unei femei si nici nu vei stii vreodata ce e in capul unei femei puse in fata unor anumite probleme....sincer mi se pare ca exagerezi cu unele lucruri si cred a ar fi cazul sa o lasi mai moale.doar o femeie poate vorbi despre anticonceptionale ptr ca ea le ia iar tu habar nu ai ce se poate intampla in organismul ei.ce vrei .. o noua serie de "decretei"??? fiecare femeie se cunoaste pe sine si stie cum sa reactioneze in unele situatii!
iar metodele naturale despre care tot vorbesti nu dau rezultate in majoritatea cazurilor...cum zicea cineva pe aici...ar trebui sa stam toata ziua cu termometrul in pantaloni?
fiecare femeie are dreptul sa decida asupra organismului ei!!!!!iar daca anticonceptionalele sunt optiunea ei foarte bine atunci.macar se protejeaza ca sa nu ajunga in fata unui avort sa nu turbeze marii salvatori ai planetei.
la tine nicicum nu e bine...nu va protejati dar nici nu avortati!!crezi ca toata lumea are banii necesari sa intretina o intreaga echipa de rugby???
rilury
Postat pe 15 Aprilie 2009 15:24
pfff! n-are sens sa ma contrazic atat!
cum sa-ti dereglezi organismul de la anticonceptionale??
de-asta am si inceput sa le iau pt ca ciclul meru era dereglat total, hemoragii, lesinuri etc (mi-e greu sa ma repet)!

iar religia nu ma intereseaza deloc, sa nu mai vorbim de preoti (si alti membri).
ramona_eliza
Postat pe 16 Aprilie 2009 15:18
Pentru rilury

Nu exagerez deloc �i nu am de ce s-o las mai moale. �i ce dac� nu sunt eu femeie ? Sunt �i at�tea femei care g�ndesc ca mine �i nu folosesc metode artificiale de contracep�ie. Nu trebuie s� experimentez metodele artificiale de contracep�ie ca s� �tiu c� sunt rele la fel cum nu trebuie s� experimentez o bomb� ca s� �tiu c� e rea. Nu trebuie s� experimentez un lucru r�u ca s� �tiu c� e r�u. Deci ar trebui ca alte femei s� �nve�e din gre�elile altora, nu s� se izbeasc� ele �nsele cu capul de pragul de sus, ca s�-l vad� pe cel de jos. Ar putea fi �i prea t�rziu c�nd ar vedea pragul de jos, pentru c� s�n�tatea lor ar putea fi deja distrus�.
Am dat exemple de linkuri cu articole scise de medici care arat� clar c� multe dintre mijloacele artificiale de contracep�ie (printre care �i pilulele) sunt avortive (avorturi timpurii). De asemenea, tot �n aceste articole scrise de medici se arat� clar faptul c� metodele artificiale de contracep�ie au numeroase consecin�e negative asupra s�n�t��ii. �n afar� de linkurile pe care le-am redat �n alte post�ri, am dat �i numeroase exemple de efecte negative pe care le au metodele artificiale de contracep�ie. Reiau acum c�teva citate ale unor medici care arata c� pilulele sunt deseori avortive, precum �i exemple de efecte negative pe care le dau pilulele anticoncep�ionale. (Efectele negative ale altor metode artificiale de contracep�ie nu le mai reiau aici, pentru c� ar fi postarea mult prea lung�, dar le-am redat deja �n alte post�ri �i pot fi citite �i spre sf�r�itul materialului Dreptul la via��, care se g�se�te pe blogurile pe care le-am recomandat.)

-Pilulele �anticoncep�ionale� (denumite �i COC sau pilule orale combinate) asociaz� dou� substan�e hormonale: estrogenul �i progesteronul (iar pilula monohormonal� sau POP e f�cut� numai pe baza unei singure substan�e hormonale, progesteronul), exist�nd foarte multe variante �i nume comerciale, produc�ia acestora devenind o afacere rentabil�, de unde �i publicitatea de��n�at� f�cut� �pilulei� �i altor metode artificiale de contracep�ie. Pilulele anticoncep�ionale (at�t cele combinate, COC, c�t �i cele monohormonale, POP) �mpiedic� uneori concep�ia, dar alteori ac�ioneaz� �i dup� concep�ie �mpiedic�nd nida�ia, deci, deseori au �i efect avortiv, a�a cum am explicat �n celelalte post�ri, precum �i pe blogurile recomandate. �n ceea ce prive�te efectul avortiv al pilulelor, iat� c�teva citate ale unor speciali�ti actuali care au studiat problema �i au ajuns la aceast� concluzie.
Mutschler : �Contraceptivele orale �mpiedic� implantarea ovulului fecundat, atunci c�nd ovula�ia a avut loc�.
Finjentscher (M�nster) arat� c� �n 7% din cazurile �n care are loc fecunda�ia ovulului la persoanele care iau pilule, contracep�ia (mai exact avortul timpuriu) e datorat� �mpiedic�rii nida�iei.
Beller (M�nster) vorbe�te despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numit� �avort precoce� (avort timpuriu).
Taubert �i Kuhl vorbesc �n cartea lor �Kontrazeption mit Hormonen� (�Contracep�ia cu hormoni�) ap�rut� �n 1980, despre �efectul de �mpiedicare a nida�iei la aproape toate tipurile de pilule�.
�n 1985 la Congresul �National Abortion Federation� din Boston s-a f�cut aceast� declara�ie: �Nu v� �n�ela�i. Pilula �i steriletul sunt avortive.� (�i nu numai pilula �i steriletul sunt avortive, dup� cum pute�i vedea acces�nd linkurile pe care le-am redat �n celelate post�ri, precum �i pe blogurile recomandate)

Iat� �i un videoclip interesant, intitulat Pilula contraceptiv� este avortiv�
http://www.youtube.com/watch?v=5Ws0t7FPSuc&NR=1

Consecin�ele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate �i frecvente (la unele femei, aceste consecin�e pot ap�rea mai repede, iar la altele pot ap�rea �n timp). Prin pilulele �anticoncep�ionale� se introduce �n organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modifica�i �n laborator, care, �n timp, se depoziteaz� �n organism.

Mul�i medici ginecologi dau o list� foarte lung� a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variaz� de la efecte u�oare: obezitate, cre�terea poftei de m�ncare, tensiuni �i dureri mamare, dereglarea regularit��ii ciclului menstrual, senza�ii de grea��, vom�, oboseal�, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, s�nger�ri intermenstruale, amenoree , frigiditate, p�n� la efecte grave: pilozitate accentuat� (apari�ia din abunden�� a p�rului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonar�, sc�derea toleran�ei la glucoz� cu riscul apari�iei diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare �i �n special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin �i al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, consider� doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind �n acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agen�ia Reuters. Cercet�rile au fost f�cute pe mai multe cazuri de femei bolnave. �n ce prive�te cercet�rile prezentate la a treia conferin�� european� a cancerului de s�n, acestea au ar�tat c� pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, �n compara�ie cu cele care nu le utilizeaz�. �n acela�i timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta aceast� boal� este de p�n� la 56%.

Mai pot ap�rea accidente cardio-vasculare (mai ales la fum�toare �i la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterial�, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, tromboz� cerebral�), ateroscleroz� , ischemie coronarian� . Un studiu f�cut �ntre anii 1977-1981 �n Anglia pe 200.000 de femei arat� c�, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afec�iuni cardiace �i vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat dec�t la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai �i fumeaz�, acest pericol este de 22 de ori mai mare dec�t la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infec�ii pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule dec�t la celelalte.

Exist� apoi riscul sterilit��ii. �n S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei �i num�rul lor cre�te cu circa 100.000 pe an.

Se mai poate aminti blocajul permanent al func�iei hipotalamice , �ncetarea cre�terii la persoanele care sunt �nc� �n cre�tere �i iau pilule anticoncep�ionale.

La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au �nt�lnit modific�ri morfopatologice .

Exist� �i alte consecin�e : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modific� mi�c�rile peristaltice ale trompelor uterine, prin secre�iile steroidiene ovariene), na�teri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respira�ie, dureri �n abdomen, piept sau bra�, tulburarea vederii, �ng�lbenirea ochilor sau a pielii, iar unii speciali�ti consider� c� r�sp�ndirea bolii SIDA nu e str�in� de folosirea pilulei, �ntruc�t pilula sl�be�te sistemul imunitar.

2. �n ceea ce prive�te metodele naturale de planificare familial�, dac� sunt calculate corect, au un grad ridicat de siguran��, �n condi�iile �n care femeia �i cunoa�te bine func�ionarea ciclului menstrual (siguran�� de 100% nu ofer� nici metodele naturale de planificare familial�, nici metodele artificiale de contracep�ie). De obicei, un calcul mai exact al func�ion�rii ciclului menstrual se face �ntr-o perioad� de 6-12 luni. Exist� formule de calcul al metodelor naturale de planificare familial� chiar �i pentru femeile care au ciclu neregulat. Dac� ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, �ns�, �n acest caz, se pot aplica urm�toarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings �i metoda simpto-termic�).
- Nu au nici un efect negativ asupra s�n�t��ii.
- Presupun abstinen�a (ab�inerea) de la actul sexual �n zilele de fertilitate sigur� sau probabil� ale ciclului menstrual (abstinen�a periodic�).
- Metodele naturale nu numai c� nu pun �n pericol rela�ia dintre so�i, ci dimpotriv�, �ncurajeaz� iubirea �i respectul dintre ei.
- Metodele naturale de planificare familial� (bazate pe abstinen�a periodic�) nu sunt p�cate numai dac� se recurge la ele dup� c�s�torie �i dac� so�ii au motive serioase s� evite conceperea unor noi copii sau s� distan�eze conceperea lor. Dac� se recurge la metodele naturale de planificare familial� din motive egoiste, atunci �i acestea devin p�cate. Dar metodele artificiale de contracep�ie sunt p�cate �n orice condi�ii (chiar dac� so�ii ar avea motive serioase pentru a le folosi).
- Favorizeaz� d�ruirea total� a so�ilor.
- Nu cost� nimic.
- E clar c� NU este permis s� se fac� avort dac� totu�i s-ar concepe copilul �n cazurile de excep�ie ale metodelor naturale, �n cazurile erorilor de calcul sau �n oricare alt caz.
- Dac� o nou� sarcin� ar expune direct la un pericol real �i foarte grav via�a mamei, abstinen�a periodic� nu poate fi recomandat� �i nici urmat�. �n asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de �ncredere �i cu principii cre�tine.

E adev�rat c� aceast� abstinen�� periodic� presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru so�ii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe c�nd r�ul se face mai u�or, dar este foarte d�un�tor. �ns� cine tr�ie�te cu �n�elepciune alege lucrurile bune �i s�n�toase (metodele naturale), chiar dac� acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafa�� par u�oare, dar �n realitate sunt pline de r�utate �i otrav� (metodele artificiale de contracep�ie).

Pentru detalii, po�i intra pe urm�torul site cu c�r�i, dintre care dou� con�in explica�ii despre metodele naturale de planificare familial� (Autocontrolul fertilit��ii pe cale natural� �i Planificarea familial� dup� morala catolic�):
vieru_cezar_iasi
Postat pe 17 Aprilie 2009 05:50
Lumina si rugaciune pentru voi dragii mei.
iupi24
Postat pe 17 Aprilie 2009 12:57
Ma uit pe topicul asta si nu-mi vine sa cred cate spatii/caractere in plus a adaugat dl Vieru Cezar.. ...esti total in plus domnul meu!!!

Ciquita, nu te mai deranja sa-l intrebi ca doar vezi ca nu-ti raspunde! Eu cred ca acest individ e de fapt un pusti pocait de vreo 16 ani care habar n-are cei cu el, un fel de Harry Potter al medicinii si bioeticii lu mos craciun. Copii? pai cred ca nici nu poate, in primul rand!
Evita intrebari directe si ne tot abureste cu aceeasi placa de 5 pagini incoace!
Eu propun sa fie banat! prea multa palavrageala in plus si copy-paste exagerat de mult de pe alte forumuri, bloguri! Alo, admini?
Gina_J_
Postat pe 18 Aprilie 2009 10:21
De la: Gina_J_, la data 2009-04-18 10:21:14Ma uit pe topicul asta si nu-mi vine sa cred cate spatii/caractere in plus a adaugat dl Vieru Cezar.. ...esti total in plus domnul meu!!!

Ciquita, nu te mai deranja sa-l intrebi ca doar vezi ca nu-ti raspunde! Eu cred ca acest individ e de fapt un pusti pocait de vreo 16 ani care habar n-are cei cu el, un fel de Harry Potter al medicinii si bioeticii lu mos craciun. Copii? pai cred ca nici nu poate, in primul rand!
Evita intrebari directe si ne tot abureste cu aceeasi placa de 5 pagini incoace!
Eu propun sa fie banat! prea multa palavrageala in plus si copy-paste exagerat de mult de pe alte forumuri, bloguri! Alo, admini?

Ei nu mai spune! Sa fie banat??? De ce, pentru ca adevarul supara pe unii? Nu iti convine sa auzi adevarul? Atata vreme cat nu se injura si nu se folosesc cuvinte neadecvate pe forum, fiecare are dreptul sa scrie ce vrea si cat vrea. Tu practic nu ai spus nimic legat de subiect. Esti total In concluzie tu esti in plus pe aici.
antonia_p
Postat pe 18 Aprilie 2009 10:44
Gina J, inca ceva. Vezi sa nu fii tu banata de pe forumul asta pentru calomnie si jignire. Asa ca mai masoara-ti cuvintele inainte sa scrii.
antonia_p
Postat pe 18 Aprilie 2009 10:47
De la: antonia_p, la data 2009-04-18 10:44:36
De la: Gina_J_, la data 2009-04-18 10:21:14Ma uit pe topicul asta si nu-mi vine sa cred cate spatii/caractere in plus a adaugat dl Vieru Cezar.. ...esti total in plus domnul meu!!!

Ei nu mai spune! Sa fie banat??? De ce, pentru ca adevarul supara pe unii? Nu iti convine sa auzi adevarul? Atata vreme cat nu se injura si nu se folosesc cuvinte neadecvate pe forum, fiecare are dreptul sa scrie ce vrea si cat vrea. Tu practic nu ai spus nimic legat de subiect. Esti total In concluzie tu esti in plus pe aici.
adevarul???pai este pe aici o persoana care este detinatorul adevarului absolut si noi inca nu o cunoastem??? ....
4Life
Postat pe 18 Aprilie 2009 15:23
antonia...subscriu la ce spui tu,TF este irina 4life ,dar sa speram ca va fi cum spune si va avea doar 4 vieti,3 deja le-a parcurs,inainte de toate era silviu4life.Mai da undeva cu bata in balta in stilu-i caracteristic si i-si va inchide si acest cont,dupa care v-a infiinta pe cel de-al 4-lea care speram sa fie ultimul si va dispare definitiv de aici.Ar trebui sa-ti cauti un serviciu,pentru ca dupa cum se poate vedea nu sti vinde si nu poti trai din asta
Oricum te identificam dupa semnatura ta:www.4life-romania.ro tinem aproape !
magnolia_healthy
Postat pe 18 Aprilie 2009 15:45
De la: magnolia, la data 2009-04-18 15:45:22antonia...subscriu la ce spui tu,TF este irina 4life ,dar sa speram ca va fi cum spune si va avea doar 4 vieti,3 deja le-a parcurs,inainte de toate era silviu4life.Mai da undeva cu bata in balta in stilu-i caracteristic si i-si va inchide si acest cont,dupa care v-a infiinta pe cel de-al 4-lea care speram sa fie ultimul si va dispare definitiv de aici.Ar trebui sa-ti cauti un serviciu,pentru ca dupa cum se poate vedea nu sti vinde si nu poti trai din asta
ti-am mai spus eu,cap ai minte ce-ti mai trebuie??? esti atat de logica in tot ceea ce spui incat nu inteleg cum de nu te ia nimeni in seama...???....
4Life
Postat pe 18 Aprilie 2009 15:49
TF draga,tu nu poti sa intelegi oricum,desi vad ca te straduiesti din rasputeri,ca sa intelegi trebuie sa ai cu ce! ...adica,iti lipseste "intelegatorul"...de fapt cate nu-ti lipsesc tie
magnolia_healthy
Postat pe 18 Aprilie 2009 15:55
De la: magnolia, la data 2009-04-18 15:55:01TF draga,tu nu poti sa intelegi oricum,desi vad ca te straduiesti din rasputeri,ca sa intelegi trebuie sa ai cu ce!
mai mAGNOLIA,este greu sa te remarci cand nu ai ceva a spune,vad ca te straduiesti din greu,dar nu prea iti iese...daca vrei reteta,da-te prietena cu cei care o au,poate ti-o spun si tie....daca nu....spor la treaba in continuare p.s. iti recomand sa citesti de cateva ori urmatoarea carte: GUERRILLA MARKETING de Jay Conred Levinson...poate dupa asta ai sa intelegi cate ceva din tot ceea ce se intampla pe aici.
4Life
Postat pe 18 Aprilie 2009 16:00
TF...scuze da`esti cam praf esti departe de ceea ce spune Jay Conred Levinson cred ca tu l`ai citit de la coada la cap si cu capu`in jos!
magnolia_healthy
Postat pe 18 Aprilie 2009 16:07
De la: magnolia, la data 2009-04-18 16:07:13 TF...scuze da`esti cam praf esti departe de ceea ce spune Jay Conred Levinson
daca tu spui...eu nu am decat sa te cred...de regula cel mai inteligent cedeaza primul...sa Pasti Fericita si cu mare pofta
4Life
Postat pe 18 Aprilie 2009 16:10
bingoooo! un final tipic TF alias irina4life iti doresc la fel!
magnolia_healthy
Postat pe 18 Aprilie 2009 16:13
De la: magnolia, la data 2009-04-18 15:45:22antonia...subscriu la ce spui tu,TF este irina 4life ,dar sa speram ca va fi cum spune si va avea doar 4 vieti,3 deja le-a parcurs,inainte de toate era silviu4life.Mai da undeva cu bata in balta in stilu-i caracteristic si i-si va inchide si acest cont,dupa care v-a infiinta pe cel de-al 4-lea care speram sa fie ultimul si va dispare definitiv de aici.Ar trebui sa-ti cauti un serviciu,pentru ca dupa cum se poate vedea nu sti vinde si nu poti trai din asta

Sa vedem cum o sa sune al 4-lea id. Poate cu ala va avea mai mult succes sa isi vanda produsele, ca deja cu primele 3 a facut-o lata. Toata lumea ii recunoaste stilul inconfundabil.
antonia_p
Postat pe 18 Aprilie 2009 18:20
daca nu cumpara nimeni produsele si nu sunt cunoscute hai sa le facem reclama pe forum nu?penibil!
healthy001306
Postat pe 18 Aprilie 2009 19:21
De la: healthy001306, la data 2009-04-18 19:21:20 daca nu cumpara nimeni produsele si nu sunt cunoscute hai sa le facem reclama pe forum nu?penibil!
penibil sau nu,dar uite asa fac unii bine semenilor lor,isi traiesc viata pe care si-o doresc,pe cand altii stau si isi rod unghiutele de invidie...este in firea omului acest sentiment....din pacate nu multi si-l pot infrange
4Life
Postat pe 18 Aprilie 2009 22:14
buna,eu sincera sa fiu am ramas insarcinata folosind aceste foite.Si mai ales ca trebuie timp sa se topeasca in vagin,...nu recomand
sirdanna
Postat pe 5 Mai 2009 06:10
Salut!
Eu voi raspunde strict la intrebarea ta: am folosit foitele anticonceptionale aproape 20 de ani, fara a avea nici cea mai mica problema. Siguranta a fost de 100%, atata timp cat am respectat instructiunile, adica introducerea in vagin a foitei (facuta ca un mic bulgaras) cam cu 10 minute inainte de actul sexual propriu-zis. Aceasta, la temperatura corpului se topeste, substantele din ea neutralizand zona. O foita este valabila doar pentru un singur act sexual, altfel spus, daca are loc imediat un altul, efectul nu mai e acelasi...
Mentionez ca nu am avut nici o problema medicala, igiena plus confortul intim este la un grad ridicat...
Cele aproximativ 10 minute cat dureaza topitul lor in vagin, pot fi frumos folosite de cei doi parteneri, prin mangaieri tandre, joc erotic...

marianasbarlad
Postat pe 5 Mai 2009 06:27
Draga mea eu am folosit mult timp si nu am avut probleme.Dar mai depinde si de organism.Am multe prietene care au folosit foitele.Foloseste-le!!
Ka_my
Postat pe 5 Mai 2009 08:46
le poti folosi cu toata increderea si nici nu duce la nici o transformare a corpului cum se intimpla de regula cu alte anticonceptionale
pufoasa67
Postat pe 5 Mai 2009 09:14
Fac un apel la moderatorii acestui forum.
Va rog, interziceti-i dlui Vieru sa mai posteze mesaje la acest topic, pentru ca aceste mesaje nu se refera la tema foitelor contraceptive si nu fac decat sa ingeuneze urmarirea subiectului si sa enerveze pe toata lumea. Poate sa creeze dansul alt topic la care sa posteze teoriile dansului.
Si ca idee, metoda calelendarului nu se potriveste la femeile cu ciclu neregulat. Oricum ovulatia e un proces care nu are precizie, asa mi-au spus si mie doctorii si stiu si din experienta proprie.
Asa ca inca o data, va rog banati-l pe Vieru la acest topic!
monasava
Postat pe 5 Mai 2009 10:18
@MONASAVA

CATA RAUTATE!!!!! TE-A JIGNIT CUMVA PE TINE, PRIN MESAJELE LUI? NU CRED. ASTA E NUMAI RAUTATE DIN PARTEA TA. NU VA FI BANAT DOAR PENTRU CA VREA MUSCHIUL TAU, IN CONDITIILE IN CARE EL NU A JIGNIT PE NIMENI.
antonia_p
Postat pe 5 Mai 2009 10:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nasterea rogasmica 11 De la: andreaV 17 August 2009 10:08
sarcina in adolescenta 24 De la: fericire 1 Martie 2010 14:13
Masaj prenatal 5 De la: iulia9 11 Decembrie 2011 03:29
bunaa 2 De la: Barbie30_ 24 Noiembrie 2010 02:41
MAMA SUROGAT 3 De la: healthy014681 6 Aprilie 2010 14:14