Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre circumcizie?

Ce parere aveti despre circumcizie?

Postat pe 10 Februarie 2009 19:52
mie mi se pare ok, este mai igienic

oricum pentru noi nu se simte nici o diferenta..
Pimky_healthy
Postat pe 21 Februarie 2009 09:28
ff buna sotul meu e musulman daca as avea un baiat ias face si lui. este mult mai igienic
mada_malachite
Postat pe 21 Februarie 2009 09:30
Sunt copii care trebuie circumcisi, la fel ca baietelul meu care are doi ani si nu i se retrage preputul asa ca zilele acestea o sa-l operam. Nu mi-e teama de operatia in sine ci de cum va reactiona el dupa aceea.
laura_feelings
Postat pe 21 Februarie 2009 09:59
eu am tot tras incet incet de pielicica cand ii faceam baie, i-am pus rivanol si betadina solutie si incet incet s-a retras pielita si nu i-am mai facut nici o interventie chirurgicala..
nu stiu ce sa cred daca e buna sau nu circumcizia, asa mi-a recomandat medicul specialist..se pare ca sub pielita se aduna diferite secretii care pot duce la infectii...
luminita_nicoara
Postat pe 21 Februarie 2009 10:29
CAUTATI PE GOOGLE PRO SI CONTRA.
EU AM VORBIT CU UNII CIRCUMCISI
SI NU MI-AU SPUS NIMIC POZITIV
CI NEGATIV. ESTE NENATURAL SI
NU TREBUIE FACUT!
IAR CA SA LE FACI ASTA COPIILOR
TREBUIE SA FII DEOSEBIT DE SADIC SAU/SI PRIMITIV!
eugeneil
Postat pe 21 Februarie 2009 11:24
Foarte bine zis! Asta asteptam o parere din partea unui barbat! Femeile, daca nu au nici o problema din punctul asta de vedere, sunt foarte usor convinse ca e oki! Eu una nu sunt deacord cu acest lucru din mai multe puncte de vedere. In primul rand copilul caruia i se face aceasta "mica operatie" va fii oarecum stresat de acest lucru ! Si multe altele! Sunt atatea tratamente naturiste care pot prevenii acele "infectii" de care vb medicii care recomanda circumcizia fara sa "mutilam " ccopilul! Si cand spun "mutilam " nu ma refer fizic ci psihic! Aveti grija mamicilor la ce anume expuneti copii ! Sa nu va para rau mai tarziu, sa nu regretati ca a-ti ascultat de un medic care abia a iesit de pe bancile scolii ,fara experienta in astfel de lucruri! Bafta in luarea unei decizii cat mai bune pentru voi si copiii vostrii!
katzyela
Postat pe 21 Februarie 2009 11:41
Mie mi se pare o chestie complet anormala si barbara. Nu cosider ca un parinte are dreptul de a lua o astfel de decizie pt copilul sau. Acea pielita are rol de protectie, secretiile se aduna sub ea in lipsa unei igiene corespunzatoare. In afara situatiei in care exista o problema serioasa de sanatate, practica asta ar trebui interzisa prin lege; medicii care o recomanda asa, din principiu, sunt ori inconstienti, ori incompetenti. Nu stiu cum va puteti mutila copiii in halul asta! Haideti sa practicam atunci si circumcizia feminina, banuiesc ca stiti ce presupune, nu?! Doamne fereste!
darksukkubus69
Postat pe 21 Februarie 2009 12:01
Raspuns din partea unui medic, specialist (primar chirurgie pediatrica) de ...30 de ani, nu proaspat iesit de pe bancile facultatii!! (si profesor universitar de ceva vreme).
Cautati pe Google, pe Medscape, consultati literatura de specialitate adevarata sau consultati un specialist in chirurgie pediatrica cu experienta.
Preluati de pe internet, literatura de specialitate scrisa sau discutia cu specialistul argumentele stiintifice, pro- sau contra, pentru ca exista aceste argumente de ambele parti. Balanta inclina insa de partea argumentelor pro, categoric. Atunci cand este cazul, iar acest lucru trebuie sa il stabileasca specilistul cu experienta. Nu de rutina categoric.
Argumente de genul "este nenatural" sunt fie aberatii, fie rezultatul lipsei de cultura elementara. Ar insemna ca mai bine de jumatate din populatia masculina a globului, nu doar din tari cu circumcizia aplicata din ratiuni ritualice, din toate tarile lumii, este purtatoarea unei insusiri fizice nenaturale!
Circumcizia terapeutica isi are indicatii precise si trebuie facuta numai in conditii de spital, in conditii de anestezie si chirurgicale adecvate, de catre un specialist cu experienta. In aceste conditii nu exista nici un risc. Cat priveste termenul "mutilare", in cazurile care intradevar au necesitat acest gest terapeutic, vezi argumentele de mai sus privind termenul "nenatural". Cereti eventual o parere milioanelor de barbati din toata lumea, care au fost supusi acestei interventii chirurgicale de cele mai multe ori curand dupa nastere. Este cel putin discriminator, daca nu jignitor sa arunci asemenea argumente in mod public.
Cateva argumente pro din studii extensive, pe cohorte mari de indivizi, publicate in toate revistele de specialitate internationale de prestigiu:
- nu exista nici un studiu credibil, stiintific, care sa ateste rol functional al preputului (portiunea de piele care acopera glandul), acesta ca si alte organie absolut normale, "naturale" prezente de la nastere (cum ar fi apendicele cecal) fiind considerat de majoritatea specialistilor ca un element rudimentar, inca prezent normal la specia umana,
- prezenta preputului la copii face ca primul jet de urina sa stagneze sub pielea ce acopera glandul, favorizand infectii urinare, daca nu sunt aplicate masuri de igiena riguroasa, zilnica si care la sugari si copii mici implica decalotarea completa a glandului (alunecarea preputului spre baza penisului, cu dezgolirea completa a glandului), manevra care constituie gestul de igiena intima personala zilnica a adolescentilor si barbatilor necircumcisi. Pe copii ii spala mama. Intrebati mamele de baietei cam cum se poate face acest gest la baietei si cu ce pret pentru micutii supusi zilnic acestui ritual "sadic" si cu consecinte psihologice usor de imaginat,
- rata infectiior urinare la copiii de sex masculin cu circumcizie este mult scazuta fata de copiii necircumcisi,
- smegma, acesta este numele stiintific al secretiei normale ce se acumuleaza sub preput, cu resturi de urina, la copii necircumcisi si neingrijiti constiincios, se transforma in mediu de cultura pentru microbi din zona, altfel inofensivi, cu inflamatie locala si infectie ce poarta numele de balanita acuta si care necesita tratament specializat,
- tot smegma a fost subiectul a numeroase studii, mai ales in populatii cu barbati majoritar circumcisi, evidentiindu-se rolul categoric al acesteia in generarea cancerului de col uterin la partenerele barbatilor: rata de cancer de col uterin la populatiile cu barbati majoritar circumcisi (evrei, musulmani, asiatici, mare parte din barbatii Americilor si ai Occidentului European), este semnificativ mai mica la aceste populatii, fata de populatiile cu barbati majoritar necircumcisi,
- ultimile argumente, inclusiv de pe net, circumcizia scade riscul contaminarii ambilor parteneri, atat cu HIV, cat si cu alte boli cu transmisie sexuala.

Cred ca e destul. Repet, inafara circumstantelor ritualice, circumcizia ca gest terapeutic la copii trebuie argumentata si recomandata doar de un specialist cu experienta!
Ultimul "argument": SUNT CRESTIN SI NU AM AVUT NEVOIE DE CIRCUMCIZIE TERAPEUTICA.



Postat pe 21 Februarie 2009 12:39
...si Iisus a avut....
edena27
Postat pe 21 Februarie 2009 13:35
Este igienic si mult mai sanatos ptr barbat dar si ptr femeie
kudika125142
Postat pe 21 Februarie 2009 15:48
pentru cele care sustin ca este o aberatie si nenatural...am o intrebare: ce parere aveti despre apendic? eventual, il lasam acolo si pe el, nu?
hai sa ne dam cu parerea pe forumuri si sa ne dam toti destepti si destepte cand habar n avem despre ce vorbim...
Multumim, domnule doctor pentru informatii...
parvati
Postat pe 21 Februarie 2009 16:02
Circumcizia nu este atit de necesara unui copil.Eu am un baietel care a avut nevoie de circumcizie deoareca piele de pe preput nu sa intins.Pentru ei este foarte jenant sa nu poata urina,sa aiba usturimi si sa plinga de durere.I-am facut circumcizie cind avea 3ani si de atunci nu am mai avut probleme cu el.Dar tin sa va spun ca este mai bine daca atunci cind ii faceti baie sa-l trageti cite putin ca sa ii intindeti pielea.Eu nu am stiut si am fost nevoita sa-i fac circumcizie.Acum copilul meu are 10ani si tin sa va spun ca arata inestetic.Daca doctorul recomanda asa ceva este bine sa-i faceti iar daca nu cel mai bine este sa-l trage-ti la baita mai ales atunci cind este foarte mic copilul.
V2
Postat pe 21 Februarie 2009 16:15
Fetelor, ati dat dovada totala de feminitate. Eu de exemplu nu a trebuit sa fiu circumscris, se "deslipea" pielita protectoare de pe cap inca din primi ani de viata. Este mult mai igienic sa fi circumscris, evreii si arabii nu deagaba o fac. Daca obisnuiesti copilul de mic, vorba aia il "calesti" va creste mare si tare. La fel si cu penisul, daca il lasi descoperit de mic il fortezi de la o varsta frageda sa se obisnuiasca cu mai multe tipuri de medii, in concluzie il intaresti, ii intaresti capul, il obisnuiesti de mic cu multe . Mediu inchis cand poarta chiloti, mediu deschis cand nu poarta, poate respira. Pe langa acest fapt, circumscriptia este foarte favorabila impotriva ciupercilor, daca, capul este descoperit, mediu este uscat deci foarte nefavorabil pt ciuperci. Daca un barbat care nu a fost circumscris sau nu i s'a descoperit capul la momentul potrivit si ulterior decide sa intervina chirurgical, va avea mult de suferit. Penisul sau nu este obisnuit cu multe.. E ca in cazul oreonului, daca il faci cand esti mic nu e nimic, daca il faci cand esti mare apar complicatii, la barbat. Exact la fel e cu orice alta componenta a organismului uman. Fetelor mai ganditi'va documentati'va nu mai faceti afiramtii aiurea.. va rog...deja e deprimant unde a ajuns "feminitatea" din Romania, le stiti pe poatem credeti ca aveti dreptul la afirmare, dar nu e asa, invatati pe urma vorbiti, cand sunteti in cunostinta de cauza, atunci aveti dreptul la contradictii, pana atunci invatati. O zi placuta
Eximond
Postat pe 21 Februarie 2009 16:49
Eu sunt gravida,pe 30 martie,voi avea un baietel si ii voi face circumcizie,am vorbit cu doctorita mea si este de acord.II va face a doua zii de la nastere,ii se face anestezie.Facand circumcizie nu trebuie sa-ti mai faci griji ca poate sa faca infectie,cred ca este mai igienic si benefic pt copilul tau,nici nu o sa stie.Parerea mea?Vorbeste cu sotul tau sau prieteni(barbati),intreabai parerea lor despre asta,eu pe cine am intrebat toti mi-au spus sa o fac.
allinuta2000
Postat pe 21 Februarie 2009 17:14
foarte sanatoasa si .....satisfactie totala!!!!!!!
marialazar
Postat pe 21 Februarie 2009 18:28
si mie mi se parea ciudata si sadica procedura inainte de a ma casatori cu un barbat care e circumcis. sotul meu nu e musulman, e catolic, dar in Filipine se practica circumcizia de multa vreme. numai ca la ei se face cand esti matur destul cat sa intelegi care e procedura, cam in jurul varstei de 13-15 ani. si mie mi se pare ca e mai igienic, iar el sustine ideea circumciziei. iar in ce priveste sa se faca si la femei sincer as spune ca unele fete au probleme din cauza labiilor mici care sunt prea lungi si le incomodeaza in timpul actului sexual si nu doar. am vazut pe discovery la operatii estetice cum o fata a facut o astfel de operatie de micsorare a labiilor mici si doctorul i-a mai eliminat si din surplusul de piele din jurul clitorisului. pacienta a fost satisfacuta de rezultat. deci fiecare cum doreste. sotul meu zice ca mirosul era foarte neplacut inainte de circumzie chiar daca spala zona des. zice ca ar fi insemnat sa se spele la fiecare urinat. nu stiu ce sa spun de circumcizie la bebelusi, mie mi-ar fi mila de ei. in ce priveste sensibilitatea zice ca nu e afectata, ba din contra. deci....
alexandra25
Postat pe 21 Februarie 2009 18:49
cred ca circumcizia are legatura si cu respectul fata de femei, mai ales daca se practica sexul oral.
alexandra25
Postat pe 21 Februarie 2009 18:51
circumcizia asta de care vorbiti toti cei care nu aveti un copil (baiat) se facea si mai de demult..nu e o noutate in romania,..intrebati-va parintii...iara secretiile alea nu se formeaza acolo in lipsa unei igiene corespunzatoare!!! medicii la care am fost sunt batrini, nu sunt abia iesiti de pe bancile scolii...sa va vad eu cum vorbiti dupa ce veti avea un baiat si ce veti face cand veti ajunge la faza asta...toti medicii la controalele lunare verifica preputul si la 6 luni deja isi pun intrebari despre ce e de facut....eu nu cred ca mi-am chinuit copilul pentru ca nu l-a durut si nu a plins..probabil daca mergeam la chirurgie era un pic diferit....oricum pielita trebuie desprinsa numai un picut si pe masura ce creste copilul se formeaza cum trebuie...
cand esti parinte ai foarte multe alegeri de facut in numele copilului si pentru binele lui...doara nu era sa astept sa faca infectie si febra si sa fie "operat" de urgenta...??!! si clar ca am citit pe net o gramada de chestii pina sa iau decizia asta si sa rezolv problema...totusi nu cred ca curatarea mai in profunzime in timpul baitei i-a daunat copilului..hai sa fim seriosi ..
eu mi-am exprimat punctul de vedere pentru ca si alti parinti sa vada ca se poate face si altfel fara a apela la un chirurg...
luminita_nicoara
Postat pe 21 Februarie 2009 19:12
evreii si musulmanii fac circumcizie la bieti nu numai pt ca e un ritual religios, dar si pt a evita infectiile. acolo unde traiesc ei este foarte cald iar in trecut, apa mai putina, adusa cu galetile de la 2-3 km departare. deci in primul rand ei o fac pt igiena.
de exemplu, in israel, toti baietii sunt circumcisi indiferent de religie: evrei , musulmani sau CRESTINI!
baiatul meu e circumcis si e ok. i s-a facut circumcizia la 1 saptamana dupa nastere, dupa ce i-a cazut buricul.
am citit intr-o carte ca prin circumcizie, marimea penisului creste cu aprox 2 cm. asta ca sa inchid gura barbatilor contra!
parerea mea..circumcizia nu dauneaza, din contra! dar...daca nu e facuta..trebuie multa, multa igiena. deci..doamnelor mamici..dvs alegeti!
Robert
Postat pe 21 Februarie 2009 20:17
Revin cu o scurta precizare. Da, este adevarat ca decalotarea blanda poate fi tentata de parinti la baie, in primele luni de viata, iar la 4-6 luni o vizita la medicul de familie va transa lucrurile in cele mai multe situatii, in beneficiul micului pacient si spre totala satisfactie a familiei.
Dar ce te faci cand lucrurile nu merg usor cu aceasta manevra, nici dupa 6 luni si nici la 1 an. O incercare de decalotare intempestiva (fortata) a preputului de pe gland, in prezenta unei stenozari prezente frecvent la baietei la nivelul preputului, poate declansa drama. Se realizeaza deobicei fisuri (crapaturi) ale marginii preputului, cu sangerare si panica din partea parintilor si chiar a unui medic nespecialist, urmeaza vindecarea treptata cu inlocuirea tesutului normal cu unul cicatricial pe locurile fisurate si in final cu strictura cicatriciala a preputului, denumita stiintific, medical "balanita xerotica obliterans" sau pe romaneste "fimoza cicatriciala". Preputul nu poate fi in nici un fel dilatat, are un orificiu extern punctiform, jena evidenta la urinat si infectii repetate. Atunci chiar ca nu mai e alta solutie. Iar acest incident poate surveni si la tentative nereusite de decalotare in cabinete nespecializate, nu doar acasa la baie. Succes.

Postat pe 21 Februarie 2009 22:31
Sunt mama a doi baieti.Amandoi au avut fimoza.La cel mare cu masaj cand era mic am reusit sa scapam.La cel mic,fimoza a fost f stransa si nu am reusit.La varsta de 6 ani ne-am operat.Prima operatie am facut-o la Fundeni,unde nu i-au taiat suficient.Au urmat zile de chin,usturimi si incercari de decalotare.Am fost neviti sa facem a doua operatie.Am facut-o la Constanta,de unde suntem si doctorul i-a facut circumcizie fara sa ne ceara voie.Dupa operatie,cand lui ii era frica sa urineze,am vazut.
Nu am mai avut ce face,eram si asa prea chinuiti.
A fost o vreme cand m-a marcat,el esta altfel decat ceilalti baieti.
Nu vroiam sa se duca la toaleta cu alti copii,de frica ca ei sa nu rada de el.
Acum m-am mai obisnuit,este sanatos.Dar sunt zile cand ma incearca regrete.
Ganditi-va la tot cand o faceti.Si la sanatate in primul rand!
magdaandreica@yahoo.cpm
Postat pe 22 Februarie 2009 12:26
CIT DESPRE IGIENA, NU INLOCUIESTE NIMIC APA SI SAPUNUL!
EU NU MERG NICIODATA LA WC FARA SA-MI SPAL SI PENISUL SI MAINILE!
LA MUSULAMANI SI EVREI ESTE O CHESTIE DE RELIGIE, LA AMERICANI ESTE O INFLUENTA PARTE EVREIASCA PARTE DIN CULTURA PORNO!
eugeneil
Postat pe 22 Februarie 2009 15:51
CITAT PT DOCTORI SI PARINTI:

The Circumcision Resource Center is a nonprofit educational organization with the purpose of informing the public and professionals about the practice of circumcision. Our mission is to raise awareness and facilitate healing. The Center is a valuable source of circumcision information for parents and children's advocates; childbirth educators and allied professionals; medical, mental health, and academic people; Jews; and others. Our Directors (majority is Jewish*) and Professional Advisory Board members (one-third is Jewish*) consist of researchers and clinicians in the fields of medicine, mental health, and social science.

Based on a review of medical and psychological literature and our own research and experience, we conclude that circumcision causes serious, generally unrecognized harm and is not advisable.
eugeneil
Postat pe 22 Februarie 2009 16:31
dragele mele,am citit pareri pro si contra si pot sa va spun ca m-au uimit reactii gen SADIC,PRIMITIV etc.nu are nici o legatura.daca a-ti citit vreodata Biblia a-ti fi constatat ca in vremuri se facea aceasta circumcizie pentru ca asa a lasat Dumnezeu prin Domnul Isus .mai tarziu Domnul Isus a spus ca degeaba facem circumcizie daca tot pacatium si ca circumcizia nu este o dovada a credintei. in timp aceasta s-a pierdut ca si traditie .unii o mai pastreaza si in ziua de azi.daca ne gandim logic circumcizia nu este nici primitiva cum nu este nici crestinismul,iar sadica nici atat(nici o interventie chirurgicala nu este sadica).nu este dureroasa la un nou nascut,ideal este de facut la 7-30 zile de la nastere,se vindeca intr-o zi ,nu lasa nici o urma de handicap iar barbatul scapa de fimoza,boli cu transmitere sexuala in proportie de 50% datorita faptului ca nu mai are acel surplus de piele care mentine locul umed permanent si care este un mediu propice pentru a se inmulti bacteriile.
un barbat circumcis va fi intotdeauna mai curat decat cel care nu este circumcis.asa ca dragele mele este alegerea voastra ce veti face dar cred ca-i faceti un serviciu si barbatului de maine care sigur va fi multumit.
danielavarghes
Postat pe 22 Februarie 2009 20:32
din fericire pentru toata lumea e bine oricum... pot fi aduse multe argumente pro si contra.parintii care nu sunt evrei e bine sa consulte un medic pediatru sau doi ,trei daca nu le convine opinia unuia cu care sa se sfatuiasca ce e mai bine de facut pentru copil.chirurgii au de obicei o atitudine interventionista in mare parte fapt de inteles... cu exceptia circumciziei pentru fimoza, restul sunt operatii de complezanta.efectul circumciziei asupra BTS in sensul netransmiterii e pur speculativ.va urez succes si o viata sexuala implinita.
ludwig
Postat pe 22 Februarie 2009 21:12
De la: ludwig, la data 2009-02-22 21:12:48din fericire pentru toata lumea e bine oricum... pot fi aduse multe argumente pro si contra.parintii care nu sunt evrei e bine sa consulte un medic pediatru sau doi ,trei daca nu le convine opinia unuia cu care sa se sfatuiasca ce e mai bine de facut pentru copil.chirurgii au de obicei o atitudine interventionista in mare parte fapt de inteles... cu exceptia circumciziei pentru fimoza, restul sunt operatii de complezanta.efectul circumciziei asupra BTS in sensul netransmiterii e pur speculativ.va urez succes si o viata sexuala implinita.
ludwig
Postat pe 22 Februarie 2009 21:19
eu deja m-am speriat cand am citit de fimoze si altele. un baietel circumcis este scutit de toate neplacerile...si chiar parintii!
baietelul meu de mic face baie singur, se sterge si se imbraca singur. nu mai avem de facut si toaleta speciala a penisului, care ..pare cam complicata dupa explicatiile celor care au postat!
va doresc baietei sanatosi , cu sau fara circumcizie!
Robert
Postat pe 23 Februarie 2009 17:14
Pentru mine inseamna o mutilare.Uitati-va la poze daca nu ma credeti.
nicoleta_caramaliu
Postat pe 24 Februarie 2009 15:24
incearca si alte metode inainte sa faci asta .Informeaza-te FOARTE BINE mai tarziu sa nu regreti
nicoleta_caramaliu
Postat pe 24 Februarie 2009 15:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
SALINA SUSESI TIMISOARA 1 De la: office_salinasusesi_ro 14 Februarie 2010 21:33
ce sanse sunt sa ramai insarcinata in timpul menstruatiei??? 3 De la: healthy008693 13 Noiembrie 2009 10:02
Arsuri stomacale 7 De la: serenika_b 23 Martie 2010 03:14
Surogat 1 De la: kudika_1039957 10 Februarie 2020 23:57
sarcina 18 De la: paullina 28 August 2010 14:24