Setari Cookie-uri

Uterul retrovers......

Acum un an am facut o ecografie si doctorul mi-a zis ca am uter retrovers. Spuneti-mi si mie cele care aveti la fel, daca ati avut probleme in sarcina...asta ma inspaimanta cel mai tare.
MarseVintila
Postat pe 4 Decembrie 2008 11:52
am doi copii si nu e absolut nici o problema.nu are nici o legatura cu sarcina.asa ne nastem unele dintre noi.nu stiu cat e de adevarat dar am auzit ca ramai si mai greu insarcinata.stai linistita si gandeste pozitiv pt bebe,fa-ti griji pt alte probleme dar nu pt.asta.iti doresc o sarcina usoara.
marilena_marilena
Postat pe 5 Decembrie 2008 18:09
Multumesc marlen. Deocamdata nu ma gandesc sa fac copii, am 20 ani doar Dar eram ingrijorata pentru mai incolo. Din ce citisem eu, femeile cu uter retrovers au uneori probleme in mentinerea sarcinii, adik o pot pierde foarte usor...sau pot aparea complicatii. Dar asta depinde de fiecare femeie in parte. Si, cum ai zis si tu, ca ramai mai greu insarcinata. Mi-a zis asta si doctorul ginecolog, dar a zis sa nu ma bazez pe asta...pff...de parca as fi facut-o !!!

Marlen: sanatate celor 2 copilasi!
MarseVintila
Postat pe 8 Decembrie 2008 13:03
si eu am uter retrovers, asta stiu de la ginecolog dar nu mi`a dat nici un detaliu asupra a ceea ce inseamna. am si uitat imediat ce am iesit din cabinet despre asta. mi`am amintit cand am vazut intrebarea la voi si la mine metoda de informare e internetul ..
mirunaracovita
Postat pe 9 Decembrie 2008 15:33
iubita, inainte sa fac primul copil am mai ramas insarcinata si crede-ma ,am ridicat sifonierul mamei mele,in speranta ca voi avea un avort spontan si nu voi fi nevoita sa-mi fac un chiuretaj.degeaba. sa fi sanatoasa,cat despre copii ,mai ai timp .acum doar distreaza-te
marilena_marilena
Postat pe 9 Decembrie 2008 18:20
Stai linistita si eu am uterul retrovers si am ramas insarcinata imediat ce eu si sotul meu ne-am propus asta. Si pe mine m-a speriat medicul de familie, spunandu-mi ca e posibil sa pierd sarcina dar n-a fost cazul. M-am simtit foarte bine pe parcursul sarcinii si am nascut usor. Nu-ti mai face atatea probleme.
lavida
Postat pe 27 Decembrie 2008 14:06
Si eu am uterul retrovers, dar mie mi-a spus medicul asta dupã ce am avut un avort provocat la 4 luni. Am presupus k datorita faptului ca sarcina nu s-a dezvoltat complet, s-a rasucit uterul. Nu am avut probleme cu sarcina. Nu ramaneam gravida deoarece aveam trompele infundate. Dupa doi copii nu am mai ramas gravida deloc ! Acum dupa 50 de ani e bine inca, dar nu se stie , pe la 60 - 70 sa nu se adune mizerii pe acolo.... Sanatate !
ioana_cdrn
Postat pe 5 Ianuarie 2009 19:06
si eu am uter retrovers mostenire de la mama ..si mi-a zis doctorul k nu am voie sa racesc la burtik pt k se trage durerea la spate
cretzulina06
Postat pe 8 Ianuarie 2009 16:57
si eu am uter retrovers si am inteles ca ramai insarcinata mai greu.Am probleme de fertilitate dar nu sa constatat daca asta e cauza .Dzeu stie ,dar fetelor ,cele care aveti aceasta problema ,si voi aveti dureri la contact sexual ? ca eu am groaznice si dr a spus ca asta e cauza ,si mi-a recomandat tot felul de pozitii ,dar degeaba , tot asa e !
nico_healthy
Postat pe 9 Ianuarie 2009 21:50
De la: nico, la data 2009-01-09 21:50:08si eu am uter retrovers si am inteles ca ramai insarcinata mai greu.Am probleme de fertilitate dar nu sa constatat daca asta e cauza .Dzeu stie ,dar fetelor ,cele care aveti aceasta problema ,si voi aveti dureri la contact sexual ? ca eu am groaznice si dr a spus ca asta e cauza ,si mi-a recomandat tot felul de pozitii ,dar degeaba , tot asa e !


nu ...dureri nu am...si eu sufar de acelasi lucru...uter retrovers....
ma tem pentru viata copiilor mei...dak ati vazut alte postari ale mele ati putut constata k eu nu sunt deloc de acord cu avortul....va dati seama ce ar insemna pentru mine sa pierd o sarcina....m-as simti groaznic!!!...as vrea sa mor...
deci...sa inteleg k nu sunt probleme si k nu se pune problema k nu voi putea tine sarcina?
mie frica....
glumeataa
Postat pe 22 Ianuarie 2009 22:50
ioana 19 sau ioana dark ,sper ca nu ai de gind sa-ti muti razboiul cu tot cu arme si cavaleri ,pe care l-ai dus contra avortului pe acest topic !!!
nico_healthy
Postat pe 23 Ianuarie 2009 17:19
De la: nico, la data 2009-01-23 17:19:36ioana 19 sau ioana dark ,sper ca nu ai de gind sa-ti muti razboiul cu tot cu arme si cavaleri ,pe care l-ai dus contra avortului pe acest topic !!!



nu...doar v-am intrebat....si eu ma confrut cu aceeasi problema...uter retrovers!!!
e o problema reala? are ceva dak e retrovers si nu e ...normal?
glumeataa
Postat pe 24 Ianuarie 2009 15:34
decamdata nu am avut probleme care sa se lege de uterul retrovers iar dr spun ca cu o sarcina el se ridica si sta binisor la locul lui ,asa ca nu stiu vom vedea ...
nico_healthy
Postat pe 25 Ianuarie 2009 15:53
am uter retrovers de cand am facut primul control ginecologic,adica pe la 18 ani.sa nu fiu inteleasa gresit,atunci am aflat.nu influenteaza sarcina in niciun fel.pur si simplu te nasti cu el asa.nu e o boala.pe lumea asta exista probleme mai grave decat uter retrovers.fetelor,nu va mai faceti probleme acolo unde nu exista.
marilena_marilena
Postat pe 28 Ianuarie 2009 18:34
BUNA. NUNELE MEU E LAURA. AM ACEIASI PROBLEMA CA A TA, SI NU E O PROBLEMA SA RAMAI INSARCINATA. AM INCEPUT VIATA SEXUALA LA 16 ANI SI NU AM RAMAS INSARCINATA PANA LA 19 ANI.NU AM STIUT DE PROBLEMA MEA PANA AM RAMAS INSARCINATA SI AM MERS LA CHIURETAJ. DE ATUNCI IAU ANTICONCEPTIONALE. LE-AM INTRERUPT ANUL TRECUT SI AM RAMAS IMEDIAT INSARCINATA. AM AVUT O SARCINA USOARA, FARA PROBLEME SI AM UN BAIAT SANATOS . NU ITI MAI FA PROBLEME. DACA VREI COPII, VB INAINTE CU GINECOLOGUL PT SFATURI SI EVENTUAL UN TRATAMENT INAINTE DE SARCINA, DEPINDE DE ORGANISM.

Postat pe 31 Ianuarie 2009 13:35
De la: marse, la data 2008-12-04 11:52:54Acum un an am facut o ecografie si doctorul mi-a zis ca am uter retrovers. Spuneti-mi si mie cele care aveti la fel, daca ati avut probleme in sarcina...asta ma inspaimanta cel mai tare.


Multe femei pot avea uter retrovers si fiecare poate avea urmari diferire. Eu am uter retrovers, prima sarcina am pierdut-o la 2,5 luni cu toate ca am fost la doctor din a 2 a saptamana de sarcina si am urmat un tratament. La a doua am avut hemoragie la 2 luni si 9 zile dar am dat peste un doctor nemaipomenit care m-a ajutat foatre mult. Din aceea zi am stat doar in concedii medical pana am nascut si 3/4 din salariu mi s-a dus pe tratamente. Dar a meritat acum am o superba fetita. Sarcina unei femei cu uter retrovers poate fi diferita de la femeie la femeie asa ca cel mai bine ar fi ca atunci cand te hotarasti sa faci un copil sa consulti un doctor ginecolog si sa asculti si sa urezi sfaturile lui.
getaiuliana
Postat pe 14 Martie 2009 06:55
buna sunt ramona
si eu am uterul retrovers dar nu am stiut asta numai dupa ce am nascut un baietel
lauranvalentin
Postat pe 14 Martie 2009 09:28
Buna

Eu am uter retrovers si am un baietel super nazdravan.
In sarcina nu ai probleme, numai ca in primele 3 luni trebuie sa ai mai multa grija sa nu faci efort mult, sa nu ridici greutati, sa nu faci foarte multa miscare. Nu ai voie sa faci baie fiebinte, cel mai bine e sa faci dus, relatiile sexuale nu prea sunt indicate.
Ideea e ca oricum in primul trimestru de sarcina ai risc mai crescut de avort spontan iar uterul retrovers creste acest risc din cauza pozitiei care nu favorizeaza mentinera ovulului. Dupa primul trim uterul isi modifica pozitia si atunci nu mai sunt probleme.
Oricum trebuie sa te monitorizeze un doctor ginecolog.
ancamanea
Postat pe 14 Martie 2009 10:01
Buna, am 55 ani , am doi baieti mari.Si mie mi-au spus doctorii am am uter retrovers, dar eu ramaneam insarcinata si inca ff des. Ba chiar trb sa fiu ff atenta.Sa ai mai bine grija cand o sa vina vremea sa nu faci prea multe intreruperi de sarcina sau dc se poate deloc. Daca vrei sa ai parte de tot ce este mai frumos de la viata : COPIII!!!.

Vio
UTOPIE
Postat pe 14 Martie 2009 10:17
naspa la uterul retrovers e ca ai un nr limitat de pozitii sexuale. unele pot fi chiar dureroase. cat despre sarcina, nu esti predispusa la avort doar pt ca e uterul invers. desi poti avea unele greutati. eu, de exemplu am avut o sarcina greoaie mai ales spre sfarsit, ma ingrasasem 23kg si imi apasa rau pe rect de unde m-am ales si cu hemoroizi... prin urmare, cand te hotarasti sa ai un bebe ai grija ce mananci:)
zomc
Postat pe 14 Martie 2009 14:12
daca cauti in cartile de anatomie o sa vezi aparatul reproductiv la femeie al tau este exact invers.intradevar pt a putea ramane insarcinata va trebuii sa schimbi putin pozitiile pt a favoriza accesul in rest stai linistita sunt femei care au chiar uter retrovers si infantil adica insuficient dezvoltat si chiar si asa au nascut copii perfect sanatosi.in schimb exista riscul ca aceste schimbari sa fie mostenite si decatre urmasii de sex feminin.sincer orice boala se mosteneste genetic dar asta nu inseamna ca si copii vor avea boala respectiva numai ca gradul de a fi afectat de aceasta boala este mai mare.sincer nu trebuie sa faci medicina ca sa stii toate astea daca noi femeile ne-am interesa si am citi mai mult despre noi ar fi ok.sa speram ca generatiile viitoare o vor face deoarece s-a schimbat mult mentalitatea romanilor.te pupic si multa bafta la BEBEI
valy_black_eye
Postat pe 14 Martie 2009 14:51
si eu am uter retrovers si am un baietel de ramas insarcinata am rasam in 3luni dupa ce ne-am propus dar am avut probleme cu sarcina si am fost pe punctul de a o pierde dar la 4 luni am facut serclaj si am reusit.nu trebuie sa te sperii nu toate femeile au aceleasi probleme.oricum bafta pt. cand oi hotari sa faci copii
gheorghiu_daniela2002
Postat pe 14 Martie 2009 15:01
Helooou, daca ai zis ca ai citit despre asta de ce nu sti! Auzi : aparatul reproductiv la femeie al tau este exact invers.
Doamne doamne.
Deci sa vedem de zic specialisti :
pozitia normala
Uterul este asezat in continuarea vaginului, in pozitie usor inclinata spre in fata, deasupra vezicii urinare. Aceasta pozitie se numeste anteversa si este pozitia normala a uterului.
uter retrovers
Uneori se poate intampla ca pozitia uterului sa fie si orientata usor spre posterior (spre in spate). Aceasta pozitie se numeste retroversa. In acest caz se spune ca este vorba despre retroversie uterina sau ca este un uter retrovers.
Multe femei sunt ingrijorate de faptul ca uterul retrovers ar putea avea influente negative asupra fertilitatii. Pozitia retroversa a uterului nu influenteaza in nici un fel fertilitatea. Spermatozoizii isi gasesc drum catre ovul si printr-un uter normal si printr-unul retrovers.
RAMYRA24TM
Postat pe 14 Martie 2009 15:22
Cele mai des intalnite simptome in cazul uterului retrovers sunt durerile in timpul actului sexual (dispareunie) si durerile in timpul menstruatiilor (dismenoree). Bineinteles ca aceste simptome nu reprezinta o regula a uterului retrovers si de aceea este nevoie de un examen medical de specialitate care sa poata pune un diagnostic precis si sa hotarasca cea mai buna abordare.
RAMYRA24TM
Postat pe 14 Martie 2009 15:26
auzi desteapt-o crezi ca ma intereseaza termenii stiintifici daca citeai cu atentie textul intelegeai.de ce nu i-ai rasp tu.pe tine poate te-a facut cu cartea de anatomie in mana.fiind vb despre uter retrovers nu e normal ca pozitia acestuia sa nu fie una si aceeasi cu cea a unuia normal.asta am vrut sa spun.dar mai departe ati citit textul d-na doctor am dreptate sau nu?
ca poate noi astea care nu citam din carti stim asa dupa ureche.vb pe intelesul tuturor ca de termeni toate suntem satule sa le auzim de la doctori.cred ca un doctor bun ii explica diagnosticul pacientului pe intelesul acestuia din urma nu din carti.
si mai informeaza-te in privinta gradului de fertilitate in ambele cazuri si vezi ce recomanda specialistii.
valy_black_eye
Postat pe 14 Martie 2009 16:01
draga mea, si eu am uter retrovers, si nu am avut absolut nici o problema nici in a ramane insarcinata, nici in a mentine sarcina. am un baiat de 15 ani si as mai fi putut avea inca vreo 3 copii, dintre care 2 gemeni numai ca era o perioada cam nesigura pt mine, ("miroseam "ceva la sotul meu si am si divortat dupa 1/2 dee an)si m-am dus la un medic pt avort. Singura problema pe care am avut-o din cauza uterului retrovers a fost ca medicul nu a vazut ca sunt 2 sarcini, plasate in locuri diferite ale uterului. si la prima interventie nu a scos decat o sarcina. abia peste o saptamana, cand m-am internat ca facusem criza de fiere si eram pregatita sa-mi scoata fiereea, la ultimul control inainte de operatie , la medicul gastro-enterolog, acesta a vazut ca fierea mea este perfecta, iar problema cu raul si varsaturile si greata erau din cauza unei sarcini. am avut un soc, noroc ca eram intinsa pe pat. si mi-a zis sa vad ce fac cu sarcina, putea fi compromisa din cauza primului chiuretaj, si apoi sa vin la el sa-mi mai scoata fierea, daca va mai fi nevoie. deci, nu e nici o problema in a avea copii si a duce cu bine sarcina , doar ca mai poti avea si suprize-surprize cu bebe.
nicoletaeremie@yahoo.com
Postat pe 14 Martie 2009 16:17
Buna seara draga mea,
Am si eu asa ceva...si sunt mult mai in varsta ca tine...ba mai mult..am avut si o operatie de sarcina extrauterina pe partea dreapta..si ramasesem doar cu trompa de pe partea dreapta...deci, dupa "teoriile" medicilor era prea putin probabil ca voi mai avea vreaodata in viata mea copii...si ce crezi? Nu numai ca am avut 2...ba mai sunt si baieti..nascuti "natural"..cu riscul ca de la nasterea lor sufar de hemoroizi si altele...dar asta e alta poveste..astazi..acesti baieti sunt 2 barbati de toata frmusetea si intelinegnta din lume...unul are 1.90.m si 27 de ani...si altul,cel mic, are peste 2 m. si 23 de ani...si greutatea ideala pt. aceasta inaltime..o au fiecare...si trebuia sa mai am unul..dar ex-sotul meu...adik tatal baietilor, m-a pus sa far avort..pt. ca el se"saturase" de crescut copii..de parca pe astia ii crescuse el!! Asa ca, draga mea..poti face linistita "20" de copii, cu uterul retroversat...ti-as spune si cum se fac baietii...dar mi-e rusine...succes...si nu te mai speria...te duci din cand in cand la ginecologul tau si-ti mai "intoarce" uterul cu mana..in pozitia normala...nu se intampla ninik rau...te poop,Andradra.
Andradra
Postat pe 14 Martie 2009 20:56
Draga mea,
nu trebuie sa-ti faci griji. Eu am avut uterul retrovers si am doi copii.Exista o soluti pentru cand vei dori sa ai copii. O sa trebuiasca sa mergi la doctor pentru un consult, doar atat.
MANU_ARGENTINA2000
Postat pe 14 Martie 2009 21:16
cum se fac baietiiiii?
veracermete
Postat pe 15 Martie 2009 01:19
Si eu am uter retrovers ... Mie una dna doctor care mi-a dat diagnosticul mi-a explicat ca un procentaj f mare din femei/fete e afectata de "boala" asta sa ii zic asa =)) Adica , au uterul ceva mai in spate , mai inspre anus ...SI ATATA TOT! Deci e un uter mai prost pozitionat ..
Daca gresesc, va rog corectati-ma ;) Daca nu , atunci nu va agitati ;)
MarieKreutz
Postat pe 15 Martie 2009 01:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
NASTERE PRIN CEZARIANA 8 De la: camiflorea 3 Aprilie 2010 12:22
VimaxOficial.ro - Pastile pentru marirea penisului 1 De la: kudika387512 26 Aprilie 2011 19:32
R-hsurile pozitive la mame si negative la tatici 5 De la: healthy007613 9 Ianuarie 2010 17:06
simptome de sarcina sau provocate de imaginatia mea? 8 De la: kudika_14906 27 August 2012 09:18
diversificarea alimentatiei la bebelusi 23 De la: ludwig 18 Martie 2010 00:27