Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre circumcizie?

De la: healthy002400, la data 2009-06-20 12:01:02Tocamai m-am uitat pe net la niste poze groaznica. Doar de curioasa scrie pe Google "circumcizia" sa vedem ce mai zici dupa ce vezi ce am vazut eu


sotul sorei mele e circumcis si baietelul lor la fel. pt sanantate si o viata sexuala mai buna. (sunt amandoi ortodocsi). nu mai scrieti prostii, e chestiune de alegere. nimeni nu va obliga.
eleain
Postat pe 20 Iunie 2009 12:07
Sunt perfect de acord "fiecare alege pt el" si atunci pe copiii nostri de ce nu-i lasam sa aleaga???!!!!
healthy002400
Postat pe 20 Iunie 2009 12:16
fiecare alege pentru copilul lui ce crede ca e bine. tu alege pentru al tau.
eleain
Postat pe 20 Iunie 2009 12:21
Absolut de acord. Cu o exceptie: referitor la organismul lui , copilul meu are sansa sa aleaga singur. Cred ca are acest drept.
healthy002400
Postat pe 20 Iunie 2009 12:43
De la: healthy002400, la data 2009-06-20 12:43:10Absolut de acord. Cu o exceptie: referitor la organismul lui , copilul meu are sansa sa aleaga singur. Cred ca are acest drept.


pai da, dupa acelasi principiu sunt persoane care nu-si boteaza copiii crestini in biserica, ca fac parte din alte secte si asteapta "sa aleaga": sa implineasca majoratul perioada in care le inoculeaza credinta lor si n-au scapare. chestiune de alegere.
eleain
Postat pe 21 Iunie 2009 10:36
Cunosc persoane care au trecut de la o religie la alta fara probleme...si botezul nu obliga pe nimeni sa ramana ortodox,de exemplu si , din pacate stiu si barbati care si-ar dori un penis intact pe care nu-l mai pot avea pt ca mamele lor au hotarat ca e mai bine pt ei cu multi ani in urma....Ideea e urmatoarea: nu am nimic imp circumciziei,dar nu mi se pare corect sa fac ceva iremediabil pt copilul meu , ceva pt care o sa ma acuze in viitor. Sa lasam barbatii sa hotarasca referitor la aspectul lor fizic.Degeaba tot aducem noi,ca femei ,argumente pro si contra. Mie pur si simplu mi-i mila de bebelusii chinuiti inutil. Sa nu-mi spuna mie cineva ca nu doare ,ca asta chiar nu cred.
healthy002400
Postat pe 25 Iunie 2009 16:45
Eu am circumciss baiatul meu a doua zii de la nastere si nu a simtit nimic a dormit pe parcursul operatiei si dupa aceea nu a avut nici o durere.Cand ai o varsta inaintata este dureros(spun si eu ce mi-au spus barbatii la care am cerut pareri)Nu-mi pare rau ca am facut-o,nepotelul meu a fost operat la 16 luni ca a facut infectie,saracutului era frica sa faca pipi.Asa ca faceti cum credeti dar parerea mea este ca e bine sa o faceti.
allinuta2000
Postat pe 26 Iunie 2009 15:52
Nu faceti asa ceva pana nu va documentati bine inainte! Cititi mai multe pe:
http://www.circumcizia.org/

Acest lucru e ireversibil..si are multe repercursiuni: de la pierderea senzatiei erogene (inevitabila: cum ar fi sa saruti fara buze??) si pana la severe repercursiuni psihice, etc.
Cititi, ca nu e de gluma!

Eu am ales sa nu-mi mutilez copilul. Daca el va vrea asta(desi ma indoiesc) are DREPTUL SA ALEAGA SINGUR..NU AM NICI UN DREPT SA ALEG EU ACEST LUCRU PT. EL.
Cat priveste igiena...sa fim seriosi: atata vreme cat exista apa si sapun si copilul este educat de mic in acesta privinta, aceasta problema (imaginara de altfel) nu ar trebui sa existe!
EmaM
Postat pe 9 Iulie 2009 08:25
BUNA VAD CA SUNT PARERI DIFERITE DESPRE CE HOTARASC PARINTI PENTRU COPII CIND SUNT MICI IN CAZUL CIRCUMCIZIEI ACEASTA OPERATIE CHIRURGICALA SE FACE LA COPII CARE FAC PARTE DIN RELIGIA MUSULMANA A DOUA ZI DUPA CE SE NASC SI SCOPUL ESTE IGIENA ,VAD CA SE FAC TOT FELUL DE SPECULATII AM INTRAT PE GOOGL SI AM VAZUT TOTI PREZINTA CUM CRED DE CUVINTA DECI NUI VORBA DECIT DE IGIENA PENTRU CINE O VREA SI IN CAZUL RELIGIEI MUSULMANA CUM NOI BOTEZAM COPII ASAI CIRCUMCIZIA LA EI MEDICAL ESTE RECOMANDATA DECI FIECARE ESTE LIBER SA ALEAGA DAR SA O FACI CIND ESTI MARE ESTE MULT MAI GREU CIND COPILUL ESTE MIC NU CA NU IL DOARE DAR SE VINDECA MULT MAI REPEDE SANATATE MULTA
kudika078676
Postat pe 9 Iulie 2009 09:13
Felicitari pt gandire d-na EmaM. Copilul d-voastra este unul dintre cei norocosi , care nu va suferi in viata in urma unor alegeri facute de altii. Din pacate nu toti parintii gandesc asa. Asta e ... Eu nu pot sa-mi dau seama de unde vin ideile astea , dar probabil ca cei care le adopta sunt convinsi ca fac ceea ce e bine pt copilul lor.Sper ca si copiii sa gandeasca la fel cand vor creste
healthy002400
Postat pe 9 Iulie 2009 15:19
AM CITIT CA FEMEILE CARE AU CONTACT SEXUAL CU BARBATI CIRCUMCISI NU SUNT PREDISPUSE LA INFECTII,E O MASURA DE IGIENA FOARTE BUNA,SI PTR BARBAT SI PTR FEMEIE
belami
Postat pe 15 Iulie 2009 19:16
Buna, am citit cu atentie raspunsurile voastre si culmea, m-am regasit in toate.Daca m-ati fi intrebat acum 3 ani as fi raspuns ca sunt total impotriva acestei parctici. Intre timp am nascut un baietel, care a avut o fimoza foarte "stransa". Ne-am chinuit pana la 2 ani cu masaj la baie, dar nu am insistat foarte tare ca sa nu-i provoc rana, mi se pare si mai rau asa. In acesti 2 ani de doua ori s-a inflamat tare, s-a umflat si invinetit, cu dureri mari la urinare. Atunci m-am hotarat sa mergem la operatie. Am ales o clinica de microchirurgie din Cluj, un medic specialist in chirurgie estetica, care l-a "rezolvat".A fost cam o luna de refacere, nu foarte usoara, pana s-a cicatrizat, si s-au topit firele. Acum e foarte bine, arata impecabil, nu urat cum spun unii....si sunt impacata cu gandul ca nu va mai suferi, nu i se va mai inflama... Parca de atunci s-a maturizat si el un pic, a devenit mai constient de corpul lui, chiar am scapat de pampers, zice ca acum e baiat mare:).
monel10me
Postat pe 27 Iulie 2009 10:41
De la: healthy002400, la data 2009-06-20 12:01:02Tocamai m-am uitat pe net la niste poze groaznica. Doar de curioasa scrie pe Google "circumcizia" sa vedem ce mai zici dupa ce vezi ce am vazut eu
sotul meu e circumcis si nu arata deloc oribil cum zici tu...nici macar nu se vede...
izab33lla
Postat pe 27 Iulie 2009 14:58
De la: katzyela, la data 2009-02-21 11:41:48Foarte bine zis! Asta asteptam o parere din partea unui barbat! Femeile, daca nu au nici o problema din punctul asta de vedere, sunt foarte usor convinse ca e oki! Eu una nu sunt deacord cu acest lucru din mai multe puncte de vedere. In primul rand copilul caruia i se face aceasta "mica operatie" va fii oarecum stresat de acest lucru ! Si multe altele! Sunt atatea tratamente naturiste care pot prevenii acele "infectii" de care vb medicii care recomanda circumcizia fara sa "mutilam " ccopilul! Si cand spun "mutilam " nu ma refer fizic ci psihic! Aveti grija mamicilor la ce anume expuneti copii ! Sa nu va para rau mai tarziu, sa nu regretati ca a-ti ascultat de un medic care abia a iesit de pe bancile scolii ,fara experienta in astfel de lucruri! Bafta in luarea unei decizii cat mai bune pentru voi si copiii vostrii!


CIRCUMCIZIA este o OPERATIE realizata - va recomand - la spital, de catre o echipa de medici chirurgi.
In afara de dezavantajul ANESTEZIEI GENERALE care are - ca totdeauna - riscurile specifice, destul de mari asupra unui copil cu cat acesta este mai mic,
mai are si dezavantajul INDEPARTARII UNEI PARTI A PIELII organului sexual masculin, intr-o zona DE O MAXIMA ENERVATIE, aici gasindu-se cele mai multe extremitati nervoase din intregul pielii zonei erogene.

Daca va ganditi la dvs, doamnelor exista o foarte mare diferenta PRESUPUN. Si mai ales pentru partea masculina - diferenta este foarte insemnata. Este POATE, daca vrem sa o numim asa, o ''mutilare'', insa nu este una catastrofala. In fond si la urma urmei se pare ca toti barbatii circumcisi au placerea actului - vreau sa sper. Caci am fost nevoita sa-mi operez si eu copilul ...
Poate ca ISI PIERD DIN SENSIBILITATEA extrema, insa acest lucru ar trebui sa fie in ajutorul tuturor caci se inlatura presupun posibilitatea unei ejaculari precoce astfel.
Ar mai fi presupun si lipsa posibilitati actului placerii masturbatoare al dumnealor sau ... nu-i asa?

Un lucru este insa clar:
din tot ceea ce am citit (referitor la perioada copilariei), este INTERZISA incercarea oricaror manevre ale acestei portiuni de piele CUM GRESIT incearca multe moase si mame in primii ani de viata ai copilului, caci in primii ani de viata aceasta piele este natural lipita si orice fortare a acesteia - tocmai acesta este de fapt procedeul BARBAR si MOTIVUL ULTERIOARELOR PROBLEME (nu de fimoza, aicea este cu totul altceva), ci probleme ce le intampina mai tarziu baietii/barbatii, tocmai acele manevre ale moasei si mamei duc la desprinderea FORTATA si LIPIREA automat a pielitei - aderarea acesteia de preput. Realizati deci ceea ce faceti?

Ori CE veti face mame ''nefericite''?
Va ''frecati'' baietasul zi de zi, cu anii inca de la nastere, nemaivorbind ca este un lucru extrem de dificil de realizat la noii nascuti ...

Ceea ce NATURA a dat, lasati asa cum este. Caci vorba aceea nici domnisoarele NU se spala in ... adanc

Lasati natura sa isi urmeze cursul ei!

DACA mai tarziu, la o anumita varsta, EXISTA o problema de urinare - ce nu ar trebui sa existe daca NU s-a gasit vre-o moasa sau vre un medic mai ''destepti'' sa-l chinuie pe copil cu ''incercarea-i de decalotare'', deci in cazul in care este evident nevoie si cu atat mai mult cu cat - poate stiti ca ar putea avea vre-o conformatie, vre-o situatie ''mostenita'' ... si deci vor putea fi viitoare probleme, ATUNCI S-AR PUTEA RECOMANDA OPERAREA, deci CIRCUMCIZIA.

Copilul NU va suferi ABSOLUT NICI O TRAUMA daca il operati la SPITAL sub anestezie generala.

Se mai spune - GRESIT - ca acea parte indepartate de piele ar contribui in vre un fel la ''grosimea organului''
.... ''mare ti-e gradina ...''
Dar s-au gandit mai bine acei oameni ''luminati'' de asemenea afirmatii cat anume ajuta acea piele la ''marirea'' organului (prin grosimea acestei piei!?) si retinerea (dureroasa) din ADEVARATA crestere dimensionala datorata puternicei vascularizari a corpilor cavernosi ce nu se mai realizeaza sau se realizeaza incomplet prin strangerea (dureroasa) a acestui organ tocmai de catre aceasta piele - asa cum am mai spus, in cazul in care aceasta este intradevar un impediment? NU ar trebui deci mai degraba inlaturata prin circumcizia completa sau partiala pentru a permite o dezvoltare normala si o functionare normala din toate punctele de vedere?!?

Concluzia proprie: lasati baieti in pace sau operati-i. Dar NU va apucati de tot felul de experimente, nu in primii ani de viata ai acestuia - in ori si ce caz!


Simply_i
Postat pe 10 August 2009 01:32
Cineva sa-l dea afara pe taranul de mai inainte!
La stana, eventual. Ba nu, acolo e cu siguranta mai civilizat.
Gasiti voi unde...numai depaete de noi sa fie
ama_ama
Postat pe 24 August 2009 22:48
Eu unul am facut operatie pe la 20 de ani pentru simplul motiv ca mi se parea mult mai ok sa fie continuu descoperita si pentru ca arata mult mai bine. Nu este un luctu rar in romania, tin minte ca la sala cel putin un sfert erau circumcisi. A devenit un lucru foarte normal, mai ales intre sportivi. Sexul este mult mai placut pentru ca senzatia de "frecare" inauntru este mult mai intensa, iar daca devine mai rezistent glandul, asta nu inseamna ca placerea nu poate fi la fel de mare. Problema este mai degraba repulsia pe care o au unii barbati in legatura cu taierea unei parti (insignifiante) din barbatia lor.
Am vazut multe teorii tampite despre numarul de nervi in preput,si despre cat de sensibil este. Consider teoria asta o idiotenie. A fost preputul ala acolo 20 de ani si daca vre-o fata ar fi inceput sa se joace cu el, m-as fi simtit mai degraba iritat si rusinat decat excitat. Este intradevar sensibil dar nu are functie erogena precum glandul.Daca exista pe forum vreun barbat ccare se simte exitat cand ii mangaie partenera preputul sau cand in falfaie de colo colo :P:P sa iasa in fata si sa spuna. Eu pana acum nu am intalnit un astfelde specimen. PS: Ar mai fi problema psihologica, cei circumcisi de mici pot crede ca este mult mai bine ne circumcis, la del cum si cei ne circumcisi cred ca este mai bine circumcis. ps2: chiar este mai curata, oricat de curat ai fi ca barbat si oricat de des te-ai spala, dupa urinare tot va exista o picatura acolo. Daca esti circumcis ea se va usca foarte repede si glandul uscat nu va mirosi deloc neplacut, chiar si dupa o zi petrecuta la munca. Nu cred ca se poate spune asta si despre un penis ne circumcis. Logic ca orice om normal se spala, cat mai des, dar poate odata si odata tot se intampla sa fie ceva neprevazut, si atunci e de preferat ca glandul sa fie cat mai uscat(nu ?)
john_doe_healthy
Postat pe 14 Septembrie 2009 22:59
Ca tot vorbeam de frustrari si de notiunea aia gen "nu-mi tai io din scula nici de-al dracu, nu-mi pasa cum miroase, nu-mi pasa cum arata:
john_doe_healthy
Postat pe 14 Septembrie 2009 23:04
Site-ul ala este cam de obsedati. Crede-ma. E ceva necurat cu el. L-am citit si eu din scoarta in scoarta inainte sa ma circumcid, si nu inteleg dece atata efort in a convinge lumea.Iti dai seama ca inainte sa ma decid am petrecut un an citind totul despre circumcizie, despre cum se face, despre riscuri, etc. Daca ai ales sa nu iti circumcizi baiatul este alegerea ta. Poate asa este cel mai bine.Este aceeasi alegere pe care au facut-o si parintii mei cu mine, desi am avut fimoza cand eram mic. Il lasi pe el sa decida daca sa se circumcida sau nu, mai tarziu, si totodata il feresti si de riscul vreunei frustrari. Daca se intampla ca 95% din baietii pe care ii vede el sa fie ne circucisi iti dai seama ca nu se va simti prea bine.Probabil ca este nevoie ca mai intai sa fi putin mai matur pana sa decizi daca chiar vrei sa fi "diferit". Dar crede-ma, una peste alta, sunt niste avantaje care eu zic ca merita efortul.Bineinteles in funtie de personalitate, de cat de mult tine la performantele sale sexuale (la maturitate), la cum arata,si de cat de activ sexual va fi. Majoritatea barbatilor nu considera o pardida mai intensa sau putin mai multa igiena ca meritand efortul unei operatii, si unor cusaturi(etc) la cea mai intima zona a corpului.
john_doe_healthy
Postat pe 14 Septembrie 2009 23:16
da voi sunteti chiar ignoranti, ati citit cumva biblia?Dumnezeu a spus lui avraam ca va face un legamant cu el, cu poporul Lui,toti copii de sex masculin sa fie circumcisi la 8 zile de la nastere, acesta va fi legamantul dintre Mine si poporul Meu,si acesta va fi un legamant vesnic,si toti strainii ce vor dori sa faca parte din poporul Meu vor fi obligati sa fie circumcisi,de asta musulmanii,care sunt cei mai mari crestini,sunt aproape toti circumcisi,pentru ca ei stiu ca Dumnezeu exista si le e frioa de El,si vor sa continue acest legamant sfant. si asta a fost cu foarte,foarte mult timp in urma
dorin00
Postat pe 12 Iunie 2010 02:09
Dorine, tu la care parte a Bibliei te referi? Ai citit si Noul Testament? Legea Noua iti spune ceva? Sau poate esti evreu si atunci te inteleg.
Dar sa stii ca in afara de evrei mai sunt si neamurile (cum sunt numite in Biblie) care traiesc dupa principiile Noului Testament in care se spune clar ca nu circumcizia te face credincios.Hmmm, nu cumva tu esti Doreen?????

In fine, fiindca tot am intrat pe topicul asta: am doi baieti necircumcisi, care stiu de mici sa se decaloteza cind se spala si slava cerului nici o problema.
Pentru ca cei mai multi in jurul lor sunt circumcisi ai mei nu o vor face si ei.Ei isi cunosc radacinile si-si respecta religia si in nici un caz nu vor sa fie considerati altceva decit ceea ce sunt.

Sa-ti fie rusine ca esti necircumcis cind altii sunt e ca si cum iti e rusine cu tine asa cum te-a lasat Dumnezeu.

Iar ca femeie pot sa spun cu mina pe inima ca atunci cind am vazut "cucul" neprotejat, atirnind ca un matz, mi-a pierit cheful si s-a numit imediat "meci pierdut in deplasare pentru el".
micabis
Postat pe 12 Iunie 2010 05:20
cate conturi iti mai faci dorine aa pardon john doe. Si ia citeste noul testament ca vorbeste foarte ''frumos'' de aceasta operatie. Si in plus la evrei se taie de obicei o bucatica,asta e circumcizia din biblie vechiul testament, nu mutilarile astea de acum prin diferitele metode gen disectie etc. Foarte ciudat ca exista numai articole de promovare a acestei operatii mai paeste tot internetul in in mai toate articolele. Asa cum vorbesc doctorii sau si presupusul doctor de pe pagina 1 ca uite cate benefici are , DAR PTR EL NU SUNT VALABILE.
mihailpaulcraciun
Postat pe 21 Iunie 2010 11:14
am fkt cont aici doar ca sa spun ceva...eu am 20 de ani si nu am suferit de aceasta interventie chirurgicala , imi pare ceva aiurea ,in toata viata mea nu mi s-a intamplat sa mi se infecteze penisul si nu eram genul ma spal de fiecare data desi pielea sa dezlipit foarte usor cred ca ar trebuii interzisa aceasta practica barbara ,am un prieten care a fost circumcis la 7 ani si a ramas cu acea amintire pe viata nemaifiind atat de energic si feircit.....pentru mamele care le fak asta copiilor lor as dori sa se gandeasca cum ar fi sa fi fost ele "circumise" la o varsta nu prea frageda...ele :A a zis doctorul poi sa il ascult si sa imi chinui copilul ,aiurea tatal meu a stiut cum sa indeparteze pielea aia si totul a fost perfect.
kudika372242
Postat pe 27 Februarie 2011 18:58
Prietenul meu este circumcis si regreta. Este o mutilare, scade placerea cu aproape 30%, daca vom avea vreodata baieti in mod sigur NU vor fi mutilati astfel.
Spanish_Dancer
Postat pe 27 Februarie 2011 19:57
in sfarist un om normal
kudika512236
Postat pe 4 Iulie 2012 20:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Posibila sarcina ? Putin ajutor 96 De la: sadism 5 August 2012 23:44
sa il dau in judecata pe fostul sot? 59 De la: helena31 5 August 2012 23:48
cum doarme bebe? 7 De la: auri 8 Octombrie 2009 13:44
PIATRA LA FIERE 4 De la: camiflorea 3 Mai 2010 15:39
Copilasi 22 De la: kudika418821 19 Iulie 2012 20:32