Setari Cookie-uri

fibrom uterin

De la: kudika434981, la data 2011-09-11 03:13:30..de trei saptamani citesc..citesc..citesc..incerc sa ma informez despre rezolvarea unui fibrom uterin..am si eu un chirias de 6.7cm si incerc sa gasesc drumul spre vindecare...nu am gasit nici un raspuns clar de genul..da eu m am vindecat cu ceaiul respectv..sau cu tratamentul respectiv precis..totul aici este relativ nimic concret....dar nu ma opresc caut si caut si caut...daca are cineva si pt mine un raspuns clar ,,ferm,, cu dovezi reale de vindecare..cu retete clare naturiste de vindecare...sunt aici si va astept...multumesc anticipat...
nodulul meu, cat tot de 6 aproape 7, s-a rezolvat cu embolizare urmata de acupunctura si tratament homeopat
kabbalist
Postat pe 12 Septembrie 2011 12:16
buna fetelor,

eu am 26 de ani, si am fost depistata cu fibrom uterin acum 3 luni. avea aprox. 1,5cm iar acum a crescut la 2,3. dureri mari, sangerari abundente... medicul mi-a spus sa mai astept 3 luni sa observ evolutia, daca continua sa creasca sa merg la embolizare.
m-am interesat despre embolizare, pe langa faptul ca nu e pentru oricine (se face doar la anumite paciente) nici nu e garantat 100%, mai costa si 5000 lei.
asadar, am zis sa incerc si cu 'naturistele' ca deh incercarea moarte n-are. am fost la biorezonanta, mi-a dat tratament naturist (250lei/luna, dar mai ieftin decat embolizarea) pe care il urmez + celelalte recomandari de viata.
sper sa observ o imbunatatire si sa nu ajung la cutit...
o sa va tin la curent, peste 3 luni dupa eco.
multa sanatate
cristina_to_sinergia
Postat pe 21 Noiembrie 2011 11:13
Nu o sa vezi nicio imbunatatire...banii pe care ii dai pe "naturiste" tine-i pentru embolizare...cunosc destule persoane care au obtinut exact efectul invers folosind naturistele. Iar daca vrei copii, consulta medicul...nu te increde in sfatuitoarele de ocazie, care vor doar sa vanda...
kudika226898
Postat pe 21 Noiembrie 2011 16:32
De la: cristina_to_sinergia, la data 2011-11-21 11:13:10buna fetelor,

eu am 26 de ani, si am fost depistata cu fibrom uterin acum 3 luni. avea aprox. 1,5cm iar acum a crescut la 2,3. dureri mari, sangerari abundente... medicul mi-a spus sa mai astept 3 luni sa observ evolutia, daca continua sa creasca sa merg la embolizare.
m-am interesat despre embolizare, pe langa faptul ca nu e pentru oricine (se face doar la anumite paciente) nici nu e garantat 100%, mai costa si 5000 lei.
asadar, am zis sa incerc si cu 'naturistele' ca deh incercarea moarte n-are. am fost la biorezonanta, mi-a dat tratament naturist (250lei/luna, dar mai ieftin decat embolizarea) pe care il urmez + celelalte recomandari de viata.
sper sa observ o imbunatatire si sa nu ajung la cutit...
o sa va tin la curent, peste 3 luni dupa eco.
multa sanatate

un nodul de 2 cm, in afara de ecografii la 6 luni si ceva tratamente naturiste sau homeopate, nu necesita alte interventii decat daca da efecte secundare majore, adica:
- anemie datorata hemoragiilor abundente
- senzatii acute de disconfort

Recomand cu incredere embolizarea. Eu am facut acum aproape 4 ani si sunt foarte bine.
Dar am facut-o pentru ca ajunsesem la fier 12 si hemoglobina 7 din cauza nodulilor nenumarabili intre care cel mai mare de 7 cm.

Am facut si tratamente naturiste care sunt sigura ca au avut efecte pozitive, dar nu au reusit decat sa amane pentru o vreme... Cresterea nodulilor a fost in timp indelungat, cam 10 ani.

Iar la pret, nu cred ca trebuie sa va uitati prea mult. Acum e cam 50 mil., dar se poate plati si in rate.
Eu am facut "gratis", costandu-ma doar 6 mil, pe cand la clinica particulara era 36 mil.
In plus, daca ajungi la spital in situatie de urgenta, pentru o interventie chirugicala de scoatere de uter, l o faci "gratis", adica tot te costa vreo 20 mil., plus recuperarea care nu este deloc usoara si necostisitoare.
kabbalist
Postat pe 22 Noiembrie 2011 11:15
Te rog mult spune-mi cum te simti dupa embolizarea fibromului. Ai mai facut controale? Ce marime are acum? Ai avut simptome inainte de embolizare? Mai ai ceva acum?

Eu am 45 ani si la un control de rutina deoarece nu mi-a venit ciclul de cca 2,5 luni, fara nici un alt simptom, doctorita mi-a descoperit la ecograf un nodul uterin de 7 cm. Destul de mult zic eu. Nu mi-a recomandat nici un tratament, doar operatie. Nici macar nu mi-a explicat ce sa-mi faca la operatie. Iar eu am fost atat de speriata de operatie incat am plecat si n-am mai intrebat nimic.
marianacrn
Postat pe 13 Septembrie 2012 15:13
De la: marianacrn, la data 2012-09-13 15:13:47Te rog mult spune-mi cum te simti dupa embolizarea fibromului. Ai mai facut controale? Ce marime are acum? Ai avut simptome inainte de embolizare? Mai ai ceva acum?

Eu am 45 ani si la un control de rutina deoarece nu mi-a venit ciclul de cca 2,5 luni, fara nici un alt simptom, doctorita mi-a descoperit la ecograf un nodul uterin de 7 cm. Destul de mult zic eu. Nu mi-a recomandat nici un tratament, doar operatie. Nici macar nu mi-a explicat ce sa-mi faca la operatie. Iar eu am fost atat de speriata de operatie incat am plecat si n-am mai intrebat nimic.

Dimensiunea respectiva este destul de mare,,,s-ar putea ca interventia chirurgicala sa fie singura solutie!!!Pentru linistea ta,,poti consulta un alt medic obstretician!!!!Sanatate!!!
kudika_15804
Postat pe 13 Septembrie 2012 18:17
Mesaj pentru healthy 0007347:

Imi poti spune te rog frumos unde te-ai operat de fibrom prin embolizare in bucuresti? ce clinica/ spital si ce doctor?
Multumesc!
kudika_21646
Postat pe 20 Noiembrie 2012 14:08
Am avut fibrom..am fost operata la 32 de ani..subcutaneu..intrata in menopauza..de 22 de ani..si nu deranjeaza cu nimic..Menopauza..de orige greaca...mai puntin pauza..deci sunt atatea medicamente..si naturiste pentru a inlocui hormoni...e simpu acu...si sunt femeie in toata firea nu am osteoporosa.nu am nimic..poate fac prea mult sport!!!
Operati-va nu va jucati cu sangerarile !
doridor
Postat pe 20 Noiembrie 2012 14:25
Buna fetele,
Eu cu tratamentele naturiste nu am avut mare succes... dar mai beau din cand un cand un ceai de zmeur (e recomandat pentru aparatul genital inca de pe vremea bunicii) plus ca e bine sa consumi lichide.
Fibroamele mele nu evolueaza rapid, dar sangerarile abundente exista... merg la eco frecvent, analize sange, etc... I-au pastile de durere si ... rezist.
M-am informat despre embolizare si bineinteles ca parerile sunt impartite. Unul din medici mi-a spus ca a vazut cazuri de uter necrozat in urma embolizarii. De asemenea, embolizarea nu este garantata 100%, ea poate avea succes si scade dimensiunea fibromului, sau poate sa nu aiba deloc efect. Si e destul de scumpa. In Bucuresti m-am interesat la 2 clinici la care se face aceasta interventie si costa in jur de 4800-5000 de lei (August 2012).
Eu inca doresc sa am copii, de aceea nu o sa merg la nici o interventie care poate imi face mai mult rau decat bine.
Exista multe femei care au nascut copii sanatosi avand unul sau mai multe fibroame. Asadar, pana in momentul in care fibroamele nu imi afecteaza direct sarcina sau viata... sa ramana linistite.
Poate nu e cea mai buna alegere... dar e alegerea mea.
Am ajuns la concluzia ca, atunci cand esti cu adevarat fericit esti si sanatos!
Va doresc multa fericire si impliniri!
cristina_to_sinergia
Postat pe 25 Noiembrie 2012 15:49
De la: cristina_to_sinergia, la data 2012-11-25 15:49:34Buna fetele,
Eu cu tratamentele naturiste nu am avut mare succes... dar mai beau din cand un cand un ceai de zmeur (e recomandat pentru aparatul genital inca de pe vremea bunicii) plus ca e bine sa consumi lichide.
Fibroamele mele nu evolueaza rapid, dar sangerarile abundente exista... merg la eco frecvent, analize sange, etc... I-au pastile de durere si ... rezist.
M-am informat despre embolizare si bineinteles ca parerile sunt impartite. Unul din medici mi-a spus ca a vazut cazuri de uter necrozat in urma embolizarii. De asemenea, embolizarea nu este garantata 100%, ea poate avea succes si scade dimensiunea fibromului, sau poate sa nu aiba deloc efect. Si e destul de scumpa. In Bucuresti m-am interesat la 2 clinici la care se face aceasta interventie si costa in jur de 4800-5000 de lei (August 2012).
Eu inca doresc sa am copii, de aceea nu o sa merg la nici o interventie care poate imi face mai mult rau decat bine.
Exista multe femei care au nascut copii sanatosi avand unul sau mai multe fibroame. Asadar, pana in momentul in care fibroamele nu imi afecteaza direct sarcina sau viata... sa ramana linistite.

Nu este recomandata extirparea fibromului uterin,atata timp cat nu ridica probleme de sanatate persoanei in cauza,si ,doar medicul este in masura sa estimeze situatia data!!!
kudika_15804
Postat pe 25 Noiembrie 2012 17:20

Daca nu faci embolizare,poti astepta copii mult si bine...
kudika226898
Postat pe 26 Noiembrie 2012 17:52

Pentru ca mi-a fost sters si de aici mesajul, repet ceea ce ti-am scris astazi: o prietena de-a mea si-a embolizat un fibrom uterin, iar la aproximativ un an de la embolizare, a ramas insarcinata, aducand pe lume la termen un copil sanatos.
Viorica_Franziska
Postat pe 26 Noiembrie 2012 18:11
Exista cazuri si cazuri... Am o verisoara care a nascut un baietel sanatos si avea 2 fibromi... dar nu poti lua decizii dupa experientele altor femei.
Eu sunt de parere ca trebuie sa intervii atunci cand:
- viata iti este in pericol din cauza sangerarii (anemie, etc.)
- doresti sa ramai insarcinata si acest lucru nu se intampla din cauza pozitiei fibromului.
Dar daca aceste lucruri nu sunt valabile nu vad de ce ai cheltuii bani pe o interventie care poate iti face bine, poate nu...
Daca ar exista un tratament sau o interventie 100% garantata ca ar avea succes fara recidive, as fi prima la rand indiferent de costuri!
Fiecare femeie trebuie sa ia decizia potrivita pentru situatia ei.
O zi minunata tuturor!
cristina_to_sinergia
Postat pe 27 Noiembrie 2012 13:22
cu citiva ani in urma (5-6 ani) am constatat ca am trei noduli de dimensiunile:4,68,5,20,1,69.Toti medicii spuneau ca trebuie operatie.Eu nu am dorit varianta lor,si am gasit metoda de embolizare la d-l doctor Nechifor Rares.Am luat decizia ca in 20 iunie sa fac embolizarea,zis si facut.Ca dupa orice interventie exista si dureri ,pe care le-am depasit cu ajutorul echipei d-lui doctor.A doua zi am plecat acasa cu medicamentatie data de d-l doctor.Dupa doua luni de la embolizare am fost la control adica am facut ecografia necesara si am constatat cu d-na doctor ca acei noduli de dimensiunle amintite mai sus s-au micsorat foarte mult.Am avut ciclu normal in luna iulie putin si fara dureri severe,iar in luna lui septembrie tot asa fara dureri si nu din abundenta.Acum regret ca nu am facut aceasta interventie mai demult.Dupa mine este cea mai usoara interventie Multumesc din suflet d-lui doctor si intregii echipehttp:
kudika_934235
Postat pe 12 Septembrie 2013 16:26
Buna. Am fost diagnosticata cu un fibrom de 9,5cm,subseros. pe 8 dec 2014 am facut embolizare la dr Rares Nechifor. Costul a fost de 6300 ron. Ieri am fost la control si dupa un eco doppler si apoi un RMN cu subsanta de contrast mi s-a confirmat ca,desi fibromul scazuse cu aprox 1,5cm, inca era vascularizat :( Mi-a fost recomandata o a doua embolizare sau operatie :(( Durerile dupa embolizare sunt foarte mari,groaznice... Se administreaza morfina si chiar si asa durerile sunt insuportabile.Vreau sa mai astept 2-3 luni sa vad daca mai scade fibromul,apoi sa iau o hotarare pentru ca nu stiu ce sa fac. Medicul mi-a zis clar ca fibromul nu va disparea fara o a doua embolizre
kudika_980533
Postat pe 1 Februarie 2015 12:52
De la: kudika_980533, la data 2015-02-01 12:52:05 Buna. Am fost diagnosticata cu un fibrom de 9,5cm,subseros. pe 8 dec 2014 am facut embolizare la dr Rares Nechifor. Costul a fost de 6300 ron. Ieri am fost la control si dupa un eco doppler si apoi un RMN cu subsanta de contrast mi s-a confirmat ca,desi fibromul scazuse cu aprox 1,5cm, inca era vascularizat :( Mi-a fost recomandata o a doua embolizare sau operatie :(( Durerile dupa embolizare sunt foarte mari,groaznice... Se administreaza morfina si chiar si asa durerile sunt insuportabile.Vreau sa mai astept 2-3 luni sa vad daca mai scade fibromul,apoi sa iau o hotarare pentru ca nu stiu ce sa fac. Medicul mi-a zis clar ca fibromul nu va disparea fara o a doua embolizre

F. interesant...embolizarea inseamna inactivarea vaselor de sange care il alimenteaza...de ce e inca vascularizat?
kudika226898
Postat pe 1 Februarie 2015 15:42
BRAVO PENTRU ATITUDINE
kudika372844
Postat pe 4 Ianuarie 2016 15:20
ALTI 6300 TB SA PLATESTI? EU AM URMARIT FILMULETE SI ACOLO SPUNE CA INTERVENTIA ESTE CU DURERE MINIMA,EU AM SUNAT LA MAI MULTE CLINICI SI AM GASIT LA 4500 CU PLATA PRIN CASA DE SANATATE,OPERATIA ESTE 3800 DAR LA MINE CU 3 FIBROAME DE 7 PE 7 ESTE NEVOIE DE 2 STICLE DE SOLUTIE,COSTA FOARTE MULT
kudika372844
Postat pe 4 Ianuarie 2016 15:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cancer ovarian 70 De la: Cristina_Albu 25 Aprilie 2013 17:35
patima jocurilor de noroc 13 De la: kudika123894 10 Iunie 2012 23:22
BTS 21 De la: anamarya 8 Septembrie 2009 12:22
OPERATIA DE EXTRAUTERINA 9 De la: polin 17 Decembrie 2011 14:42
scurtarea menstruatiei 16 De la: kudika017543 13 Ianuarie 2011 20:09