Setari Cookie-uri

mycoplasma, ureaplasma, clamydia

Se pot depista ag.mycoplasma, ureaplasma, clamydia din secretia vaginala, sau numai din culturi de col? Se pot depista si prin analize la sange? Va multumesc pt.raspunsuri.
mihaella007
Postat pe 26 Februarie 2009 15:47
Pentru mycoplasma, ureaplsama si chlamidya se fac analiza separat. Mycoplasma si ureaplsma se fac numai impreuna si costa 70 Ron iar chlamidya in jur de 100RON numai stiu sigur dar ma uit pe analiza si iti spun daca vrei sa adli. Ideea e ca trebuie sa le faci urgent daca vrei sa faci un copil fie in viitorul apropiat fie indepartata pt ca netratate duce la infertilitate.
Multe femei nu stiu de aceste boli si daca ramai gravida creaza avorturi spontane, sarcini premature, se transmit la fat asta daca esti gravida si ai chiar una dintre ele. Ideea e ca sunt ff periculoase tratamentul e ff puternic si e pe baza de antibiotice si e ff posibil sa fie repetat, in plus dupa prima faza in care ai scapat teoretic de ele e ff posibil sa iti apara din nou chiar daca ai facut tatament si ai scapat de ele. Cum am zis depistate si tratate la timp asta e solutia. Inca ceva nu se depisteaza la analiza secretiei si nici pe papanicolau nu iti ies. Daca mai ai intrebari te ajut cu mare placere, sunt ff periculoase poti sa le ai si sa nu iti dai seama pt ca nu se manifesta in nici un fel.
creatanicoleta
Postat pe 22 Aprilie 2009 13:17
scz pt ortografie dar m-am grabit sa iti raspund.
creatanicoleta
Postat pe 22 Aprilie 2009 13:17
lighioana de ureaplasma face parte din bacteriile rele, care convietuiesc cu unii dintre noi fara sa stim, pt ca nu da simptome, poti trai linistit fara sa ai idee de ea. Cam 80% din femei o au. Problema cu ea apare in sarcina, cind declanseaza pierderea ei prin avort spontan in primul, Sau cand microbul depaseste cantitatea in organism si incepe sa dea simptome. Altfel, acest microb face parte din flora normala, pana cand devine patogen.
aceasta analiza nu este ceruta de toti dr., cel putin aici, in Australia, nu se face in setul de analize, decit daca dr. specifica pe trimitere
Insa este bine sa fie facuta analiza si, pt o mai buna eficacitate, ambii parteneri sa ia antibioticul, pt. prevenirea reinfectarii..
DoraD_healthy
Postat pe 13 Iulie 2009 15:37
HEHE SE PARE CA VB ACEIASI LIMBA
creatanicoleta
Postat pe 14 Iulie 2009 15:44
Deoarece aceste microorganisme pot fi prezente atât în flora normalã, cât ºi (multiplicate) ca organisme patogene în cadrul infecþiilor urogenitale, trebuiesc folosite criterii cantitative pentru interpretarea culturilor obtinuþe.
Rezultatul poate fi exprimat astfel: negativ, slab pozitiv sau pozitiv în functie de cantitatea de microorganism izolat, conduita terapeuticã fiind stabilitã de medicul clinician care ia în considerare ºi simptomatologia clinicã.
DoraD_healthy
Postat pe 19 Iulie 2009 08:07
Buna! pfff...nici nu stiu cu ce sa incep... :( in primul rand am aproape 21 de ani. Am chisturi la san,un san este fibromatos[dak am inteles bine cuvantul] si la unul am un chist mai mare pe care il simt la mana knd pipai sanul. Am inteles ca pot trai cu acestea dar trebuie repetata ecografia la 6 luni si sa masesz sanii cu Progestogel. In al doilea rand...de fiecare data knd imi vine ciclul,am dureri ingrozitoare de imi vine sa ma urc pe pereti,care variaza,luna asta ma doare mai putin,cealalta mai mult,asta dak nu iau pastile. Doctora mea de familie a vazut pe ecograf ca as avea un chist de 4 cm pe ovarul stang park. Bun! de aici am ajuns la ginecolog,am facut o ecografie intravaginala in care a vazut ca nu am nimic si mi-a dat sa fac niste analize[pt k mi-am inceput viata sexuala] cum ar fi Chlamydia Trachomatis Ag [44ron] si Mycoplasme genitale Ag[65ron] si mi se pare ca si Papanicolau [nu am mai facut astfel de analize pana acum!] asa....Azi am fost si am luat rezultatul la una din ele,pt ca cealalta nu venise. Si pe buletinul ala de analize scrie asa:
MYCOPLASME GENITALE AG
(URETRAL/VAGINAL)
Ureaplasma Ureolytic : Pozitiv U>10000
Mycoplasma Hominis : Negativ

imi spuneti si mie ce inseamna asta? k m-am cam speriat. Precizez k inca n-am ajuns la ginecolog sa-mi interpreteze rezultatul pt k mai am de luat rezultatul de la Chlamydia si Papanicolau....am mai citit pe net ca nu stii dak ai bacteriile astea pt k nu exista simptome si ca dak nu le tratezi e posibil sa nu poti face copii...Lamuriti-ma si pe mine,va rog mult de tot! Va multumesc frumos si anticipat!:*
Nykos_healthy
Postat pe 25 Ianuarie 2010 18:55
buna......si eu sunt cam in aceeasi situatie ca si tine in ceea ce priveste analiza de ureaplasma.la mine valoarea a fost Uu>10 la puterea 5.....nu stiu cat reprezinta valoarea asta ...daca e mare sau nu desi eu cred ca e mare.......am fost la medic dar nu mi-a zis cat de grav este , mi-a dat tratament doxiciclina 10 zile si flagyl ovule.tratamentul l-am facut si acum trebuie sa repet analiza dar as vrea sa stiu pana repet analiza daca valoarea este mare sau nu ca sa stiu cam la ce sa ma astept...ideea este ca eu vreau sa si raman insarcinata si am citit pe internet ca este cam periculoasa infectia cu ureaplasma.......asa ca te rog mult daca stii ceva daca ai fost la medic si te-a lamurit cu ceva mai mult decat pe mine anunta-ma si pe mine te rog....... multa sanatate iti doresc







mamitzu
Postat pe 2 Martie 2010 21:34
nu iti face probleme foarte mari, mai ales ca ai urmat si tratament.... uite si eu intamplator am avut aceiasi probl ca si tine si intamplator analizele la ureaplsma au avut aceiasi valoare de 10 la a-5-cea. am facut tratament 10 zile cu doxi si am luat si ovule pentru a preveni candida, iar la 2 saptamani dupa ce am terminat tratamentul am repetat analizele si m-am vindecat de ureaplsma analiza m-a iesit negativa, asa ca daca urmezi tratament e ok si chiar daca iti scade sa zic de la 100.000 si ajungi la 10.000 o sa repeti tratamentul pentru a scapa definitiv de probleme.
creatanicoleta
Postat pe 3 Martie 2010 18:17
multumesc frumos pt frumos ca mi-ai raspuns......o sa incerc sa stau linistita pana voi ajunge sa repet analiza.abia astept sa vina ziua aceea numai ca nu stiu cand va fi....eu am luat si duphaston pt ca ajunsesem la medic cu analizele cand deja din cauza infectiei imi venise menstruatia de 3 ori in 2 sapt si a trebuit sa-mi dea si ceva pt a opri sangerarea. si acum astept sa imi vina si sa imi treaca ca sa ma pot duce sa repet analiza. iubitul meu a facut si el tratament cu doxi si medicul ne-a sugerat sa nu "facem" nimik pana nu repet analiza ca sa vedem cum iese....sunt ok sau nu. sunt putin trista pt ca imi doresc foarte mult un bebe si mi-a frica sa nu imi apara complicatii din cauza asta.....dar sper sa fie totul bn. iti multumesc ink odata
mamitzu
Postat pe 4 Martie 2010 18:09
placerea a fost de partea mea sa iti raspund. stai linisti-ta ca o sa fie bine, mai ales ca ai facut si tratament. mai vb si daca te mai pot ajuta cu vreun raspuns cu cea mai mare placere. toate cele bune!
creatanicoleta
Postat pe 5 Martie 2010 15:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Scurgeri albicioase 5 De la: kudika503694 18 Iulie 2012 20:10
probleme sani 2 De la: camiflorea 3 Martie 2010 17:50
Probleme in zona pubiana 5 De la: kudika_994656 9 Octombrie 2015 16:57
vaccin impotriva cancerului de col uterin 58 De la: medeea97 31 Decembrie 2010 22:41
candidoza 13 De la: cretsss 20 August 2010 00:19