Mai multe
| dermovate-ul face parte din cea mai puternica clasa de corticoizi administrati in dermatologie in special ptr boli de genul psoriazisului e prea tare pentru dermatita de contact... incercati locoid sau advantan, maxim elocom | ||
|
kudika071840 Postat pe 5 Octombrie 2009 16:25 |
||
|---|---|---|
| Sclerodermia este o boala autoimuna adica o boala in care sistemul imunitar reactioneaza mai mult decat ar trebui sa o faca impotriva propriului organism, a carei predispozitie genetica exista din momentul conceptiei. Nu cortizonul este cel care cauzeaza boala ci patentul genetic. Cortizonul este un imunosupresiv adica nu lasa celulele imune sa-si faca de cap si va tine simptomele sun control..partea proasta e ca administrat pe termen lung are si foarte multe efecte adverse | ||
|
kudika071840 Postat pe 5 Octombrie 2009 16:39 |
||
De la: julii, la data 2009-10-05 16:39:03Sclerodermia este o boala autoimuna adica o boala in care sistemul imunitar reactioneaza mai mult decat ar trebui sa o faca impotriva propriului organism, a carei predispozitie genetica exista din momentul conceptiei. Nu cortizonul este cel care cauzeaza boala ci patentul genetic. Cortizonul este un imunosupresiv adica nu lasa celulele imune sa-si faca de cap si va tine simptomele sun control..partea proasta e ca administrat pe termen lung are si foarte multe efecte adversefoarte corect descris....esti cumva cadru medical ?? as mai avea ceva nelamuriri,mi-ar prinde bine niste informatii de la cineva care stie ce si cum... |
||
|
|
||
|
4Life Postat pe 6 Octombrie 2009 21:15 |
||
De la: julii, la data 2009-10-05 16:39:03Sclerodermia este o boala autoimuna adica o boala in care sistemul imunitar reactioneaza mai mult decat ar trebui sa o faca impotriva propriului organism, a carei predispozitie genetica exista din momentul conceptiei. Nu cortizonul este cel care cauzeaza boala ci patentul genetic. Cortizonul este un imunosupresiv adica nu lasa celulele imune sa-si faca de cap si va tine simptomele sun control..partea proasta e ca administrat pe termen lung are si foarte multe efecte ad Ai putea , te rog, sa dai cel putin un link stiintific, sau, carein oarecare masura poate sustine ceea ce ai afirmat aici? Sau poti da numele vreunui cercetator stiintific (sau medic) care a demonstrat cumva acest lucru? Astept cu deosebit interes! |
||
|
Terra_Mater Postat pe 7 Octombrie 2009 23:27 |
||
De la: Terra_Mater, la data 2009-10-07 23:27:06uite asta este cel mai lamuritor articol despre sclerodermie !!!De la: julii, la data 2009-10-05 16:39:03Sclerodermia este o boala autoimuna adica o boala in care sistemul imunitar reactioneaza mai mult decat ar trebui sa o faca impotriva propriului organism, a carei predispozitie genetica exista din momentul conceptiei. Nu cortizonul este cel care cauzeaza boala ci patentul genetic. Cortizonul este un imunosupresiv adica nu lasa celulele imune sa-si faca de cap si va tine simptomele sun control..partea proasta e ca administrat pe termen lung are si foarte multe efecte ad http://www.emcb.ro/article.php?story=20040330205450475&mode=print |
||
|
4Life Postat pe 7 Octombrie 2009 23:38 |
||
De la: TF_, la data 2009-10-07 23:38:24De la: Terra_Mater, la data 2009-10-07 23:27:06uite asta este cel mai lamuritor articol despre sclerodermie !!!De la: julii, la data 2009-10-05 16:39:03Sclerodermia este o boala autoimuna adica o boala in care sistemul imunitar reactioneaza mai mult decat ar trebui sa o faca impotriva propriului organism, a carei predispozitie genetica exista din momentul conceptiei. Nu cortizonul este cel care cauzeaza boala ci patentul genetic. Cortizonul este un imunosupresiv adica nu lasa celulele imune sa-si faca de cap si va tine simptomele sun control..partea proasta e ca administrat pe termen lung are si foarte multe efecte ad TF iti multumesc pentru solicitudinea cu care ai postat acest link. Il stiam deja, asa cum stiu multe altele referitoare la aceasta boala rara de care din pacate sunt afectata si eu, si asa cum stiu si alte link-uri despre mai multe boli ale conectivului. Insa intrebarea mea era adresata strict lu' julii. Ma interesa unde anume scrie ca ar exista o oarecare predispozitie genetica a organismului uman catre sclerodermie. Nici din acest link mie nu imi rezulta acest lucru. Sa se fi creat un echivoc? Sa fi inteles eu gresit mesajul lu' julii de mai sus? In rest, sunt de acored ca este o boala rara, din categoria celor autoimune, reumatologice, in carea anticorpii innebunesc si incep sa loveasca celulele sanatoase, ducand la adevarate dezastre in corpul uman. Dar, ca acesti anticorpi sa "innebuneasca" trebuie sa existe o cauza. Si printre cauzele care determina innebunirea sunt infectiile cu diversi virusi sau bacterii, actiunea nociva a unor medicamente neadecvate si mai ales pe termen lung, de tipul antiinflamatoarelor si in special al cortizonului, prednisonului etc. La acestea se adauga pesticidele, estrogenii, mercurul, aluminiul si aditivii din alimentatia comuna, pe care majoritatea ne bazam viata. Medicina conventionala nu va spune niciodata ca de fapt cortizonul (ca si chimioterapia) este un produs mai mult periculos decat benefic. Cum nu va spune nimic nici referitor la diferenta dintre alimentatia biologica si cea industriala, conventionala. De aceea mi s-a parut ciudat ca cineva sa afirme ca, cortizonul nu este printre agentii incriminati de aparitia anumitor boli autoimune. Eu merg mai departe si afirm ca, majoritatea bolilor autoimune, au mai mult sau mai putin legatura si cu o afectiune a tiroidei, care degenereaza mai devreme sau mai tarziu in tiroidita autoimuna. Acest gen de informatii le pune la dispozitia noastra numai medicina alternativa si in cazuri extrem de rare cate un cercetator stiintific sau medic alopat caruia i se trezeste constiinta si incepe sa il mustreze. Insa, majoritatea medicilor sunt paraleli cu argumentul din ignoranta (si aici includ si dezinteresul pentru pacienti); de cele mai multe ori este mai informat pacientul decat cel care ar trebui sa ii tuteleze sanatatea. |
||
|
Terra_Mater Postat pe 8 Octombrie 2009 01:15 |
||
|
"Sclerodermia Patologia del tessuto connettivo. Sclèrodermìa Le sclerodermie sono dermatosi croniche, anch’esse autoimmuni, caratterizzate da insidiosa e lenta trasformazione, circoscritta o diffusa, della cute che assume un aspetto cicatriziale, ispessito, non sollevabile in pieghe e un colore simile alla cera o all’alabastro. Nell’ampia dizione di “sclerodermia” rientrano sia forme localizzate, puramente dermatologiche, contraddistinte da chiazze a limiti netti a volte circondate da un caratteristico bordo rosso-lilla, con decorso autolimitato benigno, sia forme diffuse ad andamento progressivo in cui lo stato sclerodermico inizia subdolamente, ad esempio alle mani, al torace, al volto, per poi diffondersi alle zone adiacenti costruendo in ultimo intorno al soggetto una specie di “armatura” che rende difficoltosi o impedisce del tutto i movimenti articolari; in un periodo successivo vengono interessati altri organi, l’esofago, l’intestino, i polmoni, il cuore ecc. con esito finale quasi sempre fatale. La patogenesi della sclerodermia è attualmente prospettata come immunologica: nel siero, con l’immunofluorescenza indiretta, sono dimostrabili anticorpi contro vari apparati (collagene, mitocondri, apparato del Golgi, centrìolo ecc.) ma, soprattutto (60-80% dei casi), anticorpi antinucleo cellulare (A.N.A.) diretti contro i nuclei delle cellule endoteliali dei capillari dermici che, secondo molti Autori, rappresenterebbero la primitiva lesione della sclerodermia sistemica. L’istologia è caratterizzata essenzialmente da ipertrofìa (aumento di volume) e neoformazione di fasci di collagene e da progressiva iperplasìa dell’intima dei vasi (aumento del numero delle cellule che rivestono la parete interna del vaso, quella cioè a contatto con il sangue), soprattutto arteriolari, fino a stènosi completa del lume. La terapia, prolungata e spesso inconcludente, si basa su corticosteroidi, griseofulvina e farmaci vasoattivi per le forme sistemiche e su corticosteroidi locali e antimalarici di sintesi per via generale per quelle circoscritte." (http://guide.supereva.it/dermatologia/interventi/2004/11/182886.shtml) Sper sa reusiti sa traduceti textul de mai sus. Ceea ce de fapt intentionam sa semnalez sta in fraza aceasta: " La terapia, prolungata e spesso inconcludente, si basa su corticosteroidi, griseofulvina e farmaci vasoattivi per le forme sistemiche e su corticosteroidi locali e antimalarici di sintesi per via generale per quelle circoscritte." Pai ca sa se ajunga la o terapie prelungita cu cortizon si derivate inseamna ca, deja s-a administrat pe o perioada mai scurta fara a da rezultate si s-a mers mai departe sperand ca le va da asa... Ori, uzul prelungit nu numai ca nu duce la niciun rezultat pozitiv, dar chiar provoaca agravarea bolii. Cortizonul adoarme momentan simptomele dand impresia unei remisii a bolii dar in realitate permite acesteia sa castige teren. In momentul in care efectul cortizonului trece, boala muta-muta, deja a mai pus stapanire pe o alta zona a epidermei sau pe un alt organ intern. Ca sa se obtina rezultate, in primul rand ar trebui ca oamenii, pacienti si medici sa inteleaga importanta detoxifierii organismului, incetarii atacarii acestuia cu orice fel de agent chimic, fie el medicament chimic sau adjuvant aflat in diferite alimente (aditiv, hormon, pesticid, mercur, aluminiu) si orientarea spre o dieta strict biologica si foarte echilibrata. Garantat rezultatele pozitive vor incepe sa apara. Vorbesc din excperienta proprie. De doua luni urmez cu determinare o asemenea dieta terapie si am inceput deja sa inregistrez rezultate benefice nu doar ca stare personala ci si la nivelul analizelor de sange si urina, cat si ca prezentare la diverse vizite de specialitate investigative. Puteti recurge la ajutorul programelor online de traduceri tip google traduttore sau altele. |
||
|
Terra_Mater Postat pe 8 Octombrie 2009 02:19 |
||
| terra,ai perfecta dreptate in ceea ce spui...daca te intereseaza si alte informatii,iti pot pune la dispozitie...aceste probleme autoimune au rezolvare !!! | ||
|
4Life Postat pe 9 Octombrie 2009 01:25 |
||
De la: enemgabriel, la data 2009-05-23 16:38:27Elemente de fiziologie a pielii |
||
|
ene_m_gabriel Postat pe 9 Octombrie 2009 08:22 |
||
De la: TF_, la data 2009-10-09 01:25:05terra,ai perfecta dreptate in ceea ce spui...daca te intereseaza si alte informatii,iti pot pune la dispozitie...aceste probleme autoimune au rezolvare !!! Este ceea ce sustin mereu si eu: toate bolile degenerative, inclusiv cele autoimune au rezolvare. Evident, vindecarea nu se produce de azi pe maine, ci trebuie sa te inarmezi cu rabdare, vointa , determinare, credinta si incredere. Poate dura chiart cativa ani, dar vindecarea se va produce. Trebuie doar sa aplici terapia cea mai potrivita insotita de o dieta foarte stricta pe care sa le respecti. Da, ma intereseaza orice informatie legata de aceste lucruri. Multumesc pentru disponibilitate, TF. Adresa mea este cea publicata mai sus: floriingrau@gmail.com. Sanatate si o zi buna tuturor! |
||
|
Terra_Mater Postat pe 9 Octombrie 2009 11:36 |
||
De la: ene_m_gabriel, la data 2009-10-09 08:22:01iara vii cu balbaieli, nu vezi ca nimeni nu te baga in seama....asta din cauza ca puti a MERDEDe la: enemgabriel, la data 2009-05-23 16:38:27Elemente de fiziologie a pielii
|
||
|
mihaelatrincu Postat pe 9 Octombrie 2009 18:22 |
||
De la: Terra_Mater, la data 2009-10-09 11:36:58De la: TF_, la data 2009-10-09 01:25:05terra,ai perfecta dreptate in ceea ce spui...daca te intereseaza si alte informatii,iti pot pune la dispozitie...aceste probleme autoimune au rezolvare !!! |
||
|
ene_m_gabriel Postat pe 9 Octombrie 2009 20:52 |
||
De la: yanyacharberet, la data 2009-10-09 18:22:44De la: ene_m_gabriel, la data 2009-10-09 08:22:01De la: enemgabriel, la data 2009-05-23 16:38:27Elemente de fiziologie a pielii |
||
|
ene_m_gabriel Postat pe 9 Octombrie 2009 20:54 |
||
De la: yanyacharberet, la data 2009-10-09 18:22:44De la: ene_m_gabriel, la data 2009-10-09 08:22:01iara vii cu balbaieli, nu vezi ca nimeni nu te baga in seama....asta din cauza ca puti a MERDEDe la: enemgabriel, la data 2009-05-23 16:38:27Elemente de fiziologie a pielii |
||
|
mihaelatrincu Postat pe 9 Octombrie 2009 21:17 |
||
De la: yanyacharberet, la data 2009-10-09 21:17:12De la: yanyacharberet, la data 2009-10-09 18:22:44De la: ene_m_gabriel, la data 2009-10-09 08:22:01De la: enemgabriel, la data 2009-05-23 16:38:27Elemente de fiziologie a pielii |
||
|
ene_m_gabriel Postat pe 10 Octombrie 2009 08:54 |
||
|
Mi-e greu sa-ti trimit linkuri despre sclerodermie, presupun ca ai urmarit acest subiect de cand ai aflat ca suferi de aceasta afectiune. Tot ce pot sa-ti recomand este sa cauti intotdeauna articole strict medicale, publicate in reviste de specialitate, de catre medici din domeniu. POti sa te uiti pe siteul societatii romane de reumatologie sau a celei internationale. Acolo gasesti numeroase studii si articole, cercetari. Iti trimit cateva articole referitoare la importanta factorilor genetici implicati in predispozitia spre aceast boala. Repet predispozitia nu determinismul ..asta nu inseamna ca daca tu ai boala o s-o aiba si copii tai, e nevoie de factori declansatori ptr ca ea sa se manifeste si din aceia sunt foarte multi dupa cum stii. http://www3.interscience.wiley.com/journal/112207168; http://springerlink.metapress.com/content/r086u5286l27t082/?p=65ae99cab63d4b7dbd23676fbc045095&pi=14 http://springerlink.metapress.com/content/n4293085244872rk/?p=343519761d754a38b9c2c77f32012148&pi=2 http://www.srreumatologie.ro/reviste.html- pe acest site gasesti toate revistele internationale online de reumatologie in care gasesti toate studiile din ultimii 15 ani legate de aceasta boala Iti doresc numai bine |
||
|
kudika071840 Postat pe 10 Octombrie 2009 11:36 |
||
| Buna. Acum aproximativ 3 ani am inceput si au sa am o alergie la tot ceea ce insemna metal, exceptie facand aurul (capse, ceas, curele) Am folosit destul de mult timp Locoid, care m-a ajutat desul de mult dar sigura scapare este sa evit metalele, in principal nichelul. Piele mi se umfla, se inrosa si aveam mancarimi doar in locul unde a fost metalul. Aceasta alergie a evoluat putin si dupa o vreme a inceput sa imi apara in zona axilelor aceleasi umflaturi insotite de mancarimi. Timp de un an si jumatate am incercat toate antialergicele posibile, pana si prednison am luat...fara nici un efect. Am incercat cu tot felul de creme...si degeaba. Intr-un final am ajuns la un medic foarte bun la cluj care mi-a spus ca am o alergie la deodorante...mai precis la aluminiul din deodorante. Mi-a dat o crema, Belogent se numeste....care m-a ajutat foarte mult....mi-au trecut iritatiile foarte repede. Acum sunt foarte atenta la deodorantele pe care le cumpar dar majoritatea celor care se gasesc la noi contin acel clorhidrat de aluminiu. Mi s-a spus ca aceasta sensibilitate a fost cauzata tot de un produs cosmetic si ca asa cum a inceput alergia, din nimic, tot asa, este posibil sa imi treaca...candva. Eu inca mai sper | ||
|
ioana85_healthy Postat pe 13 Ianuarie 2010 01:05 |
||
| te rog sa mi spui si mie cum fac cu dermatita asta de contact mi au aparut pe fata am fost la medic si mi au dat o framada de creme insa primavara si toamna imi apare mereu si ma mananca e al treilea an de cand o am cred ca i de la o vopsea de par.. ms | ||
|
flory_moldoveanu_yahoo_com Postat pe 20 Aprilie 2010 15:28 |
||
|
acum 3 ani m am oxigenet cam de 3 ori intr o luna apoi am pus vopsea si am capatat o dermatita de contact care la incepu mi a aparut in zona urecilor si obraji apoi pe mana anul trecut mi a iesit iar si acum ma lupt din nou cu ea am fost la doctor dar mi a trecut greu opoi iar mi a aparut ce pot face sa scap de ea cina ma poate ajuta?Apare ca o pata rosie care ma mananca aopi se mareste..va rog daca ma poate ajuta cineva!! id ul meu e flory_moldoveanu va multumesc! |
||
|
flory_moldoveanu_yahoo_com Postat pe 20 Aprilie 2010 15:39 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Pistruii | 3 | De la: ylk 8 Mai 2011 00:22 |
| epilare ieftina timisoara | 2 | De la: kudika459482 23 Octombrie 2011 21:00 |
| Bronzarea cu henna | 1 | De la: MaroccoSpa 11 Octombrie 2010 19:19 |
|
|
||
| pot ramane insarcinata daca am avut relatii sexuale in apa ? | 127 | De la: stem_29 17 August 2010 11:16 |
| :sml-happy0065: operatiile estetice new | 25 | De la: rubya 30 Aprilie 2010 01:54 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.