Setari Cookie-uri

SUNTEM CE CONSUMAM!?

Suntem in epoca comertului si mai mult, in perioada de criza economica si se inmultesc cei care ne vand, la preturi buuune de tot...MOARTE.
Aveti mare grija la apa de robinet, apa imbuteliata in pet-uri, aveti grija ce suplimnte alimentare si vitamine consumati si ce mancati.
Spuneti-mi ce parere aveti dupa ce urmariti clip-urile mele video.
healthy002883
Postat pe 30 Mai 2009 14:35
Buna,
Parerea mea este ca faci reclama la anumite produse.. Ideea este ca nu ma deranjeaza reclama. Atata vreme cat spatiul virtual e al cui vrea , e normal ca oamenii sa aiba dreptul sa il foloseasca dupa bunul plac. M-a cam bagat in ceata afirmatia respectiva " Aveti mare grija la apa de robinet, apa imbuteliata in pet-uri, aveti grija ce suplimnte alimentare si vitamine consumati si ce mancati."
Nu inteleg faza cu apa. De la robinet e clar, nu-i potabila, dar aia din pet ce are? Nu mai sunt vremurile dinainte cand oamenii se duceau la izvoare dupa apa pura . Acum si acele izvoare prezinta un risc mare de contaminare si nici noi nu mai avem timp sa mergem dupa apa. Si ca sa iti cumperi un filtru de ala de apa sincer mi se pare costisitor.
La fel si cu vitaminele si suplimentele. Eu cred ca daca le iei cu prescriptie medicala si doar atunci cand e nevoie e ok.
Sanatate,

frozen_autumn
Postat pe 12 Septembrie 2009 21:04
Eu vad in jur o gramada de oameni care mananca numai porcarii si traiesc aiurea si sunt foarte sanatosi, mai sanatosi ca mine care mananc sanatos si am un regim de viata echilibrat. Unora le-am vazut analizele si le-au iesit perfecte,desi sunt fumatori, mancatori de fast-food etc. Asa ca, am convingerea ca depinde de gena cum se zice, depinde de rezistenta organismului si adaptabilitate.
Arlene
Postat pe 18 Decembrie 2009 09:45
Buna ziua,
Numele meu este Camelia Boieangiu si sunt expert in nutritie si controlul greutatii corporale.
Intrucat mai mult ca niciodata acum este VITAL sa stim ce anume mancam si daca alimentele pe care le consumam sunt sau nu PERICULOASE pentru sanatatea noastra, am luat decizia sa va trimit informatii importante despre hrana noastra curenta.
Pe mine personal aceste informatii efectiv m-au speriat si m-au convins ca este foarte IMPORTANT sa le impartesc la randul meu tuturor persoanelor cunoscute, ajutandu-le astfel sa ia in cunostinta de cauza deciziile necesare.
Sunt convinsa ca veti sacrifica cateva minute din timpul dvs pretios si stiu ca, dupa ce veti studia fiecare dintre aceste materiale, veti aprecia corect demersul meu.
Va doresc sa luati cele mai bune decizii pentru sanatatea Dumneavoastra si sa nu uitati ca aveti intotdeauna la indemana solutia unei alimentatii absolut sanatoase si a unei nutritii corecte, trebuie doar sa vizitati site-ul www.slabire123.ro
Va doresc toate cele bune !
Cu stima,
Expert nutritie
CameliaBoieangiu
Cu atatea tentatii culinare si sendarismul care domina viata omului modern, nu este de mirare ca in ultimii doi ani statisticile indica o crestere cu o treime a vanzarilor la haine de marimea XXL. Specialista in nutritie Claire Kehoe a prezentat pentru publicatia britanica "Daily Mirror" cele 10 motive care duc la ingrasare.

1) Stilul de viata sedentar - televizorul, masina, biroul de lucru - sunt principalii factoricare ne fac inactivi si nu ne permit sa ne miscam (petrecem mai mult timp stand pe scaun decat in picioare);

2) Consumul de alcool - marimile paharelor au inceput sa creasca treptat, la fel ca si rata consumului in rand femeilor. Un pahar standard de 125 ml este considerat "prea mic";

3) "Caloriile ascunse" - mancarea procesata si hrana rece sunt cele mai nocive rezervoare de calorii, care, neavand ambalaje care sa specifice continutul de calorii, sunt consumate necontrolat (de pilda, comandati o salata gandindu-va ca e sanatoasi si ... saraca in calorii, dar nu se poate spune acelasi lucru despre maioneza cu care a fost "asezonata");

4) "Mancatul pe fuga" - In Marea Britanie, exista cifre care arata o medie de 20 de minute alocate pranzului (felul I si felul II),adesea constand strict in produse de tip fast-food;

5) "Mancatul afara" - termenul de "gospodina" s-a cam perimat pentru multi dintre noi si deja nu mai obisnuim sa folosim aragajul decat pentru incalzirea ibricului la cafeaua de dimineata. Si asta pentru ca preferam sa iesim in oras, chiar doar si pentru a ne intalni cu un prieten la masa sau la cofetarie

6)"Sa va lasati in voia altora" - daca aveti o familie numeroasa, cu siguranta ca pe lista cumparaturilor aveti specificat in mod clar si imperativ produse diverse preferate de ceilalti (dulciuri, snacksuri) si, fara sa vreti, veti fi tentat sa consumati ce si-au dorit ceilalti membri ai familiei dumneavoastra;

7) "Lipsa de organizare" - in afara de weekenduri, este foarte probabil ca, din lipsa de timp, nu sunteti foarte preocupati sa va faceti un plan de meniu cu alimentele pe care vreti sa le cumparati si sa le gatiti personal. Dar probabil de multe ori se intampla sa va aflati deja la casa unui hipermarket si abia atunci sa realizati ca in cosul de comparaturi aveti tot felul de produse, semipreparate si nu tocmai sanatoase;

8) "Tentatia" - a avea libertatea optiunii este una din insusirile si avantajele speciei umane. Dar ce ne facem atunci cand avem in fata un borcan de dulceata de afine si o ladita cu mere? Care ar fi cea mai buna alegere? Exemplele pot continua si ele se regasesc mai ales atunci cand participam la aniversari si tot felul de petreceri care, de regula, se sfarsesc cu excese culinare;

9) "Marimea conteaza" - am luat un croissant intr-un ambalaj mic sau mai mare? Ciorba era intr-un castronel sau am comandat o portie dubla de friptura? Sunt doar cateva intrebari care cu adevarat au rost, pentru ca ele... ne dau dimensiunea;

10) "Rontaitul" - este unul dintre cele mai nesanatoase obiceiuri care ne ofera o falsa senzatie de satietate si ... relaxare;

Aceste 10 motive sunt ingrijoratoare pentru ca marimea si forma sunt indicatorii starii noastre de sanatate si de spirit. Cu cat suntem mai "mari", cu atat creste si riscul de imbolnavire (boli cardiovasculare, diabet). Si cu cat mai devreme apar obiceiurile alimentare nesanatoase, cu atat mai greu va fi sa ne debarasam de ele si sa reusim sa le invingem" - avertizeaza dr. Claire Kehoe.
SUBSTANTELE CARE NE OTRAVESC MANCAREA
In România nu toate produsele alimentare au înscris pe etichetã continutul complet . Exceptând cazul în care ai fermã si culegi zarzavaturile din grãdinã sau tai puiul crescut în propria ogradã, nu prea avem acces la o hranã de calitate, fãrã substante toxice.

Pentru cã suntem sãraci. Ne zgârcim la fondurile care ar trebui alocate pentru dotarea laboratoarelor cu aparaturã performantã care sã detecteze toti aditivii periculosi.

Dar cheltuim din ce în ce mai mult pentru tratamentul bolilor cauzate de produsele alimentare pline de E-uri cancerigene. Si de faptul cã românii au putere de cumpãrare micã se profitã din plin. Multe produse alimentare de import încãrcate de E-uri ucigase, respinse la ele acasã, se comercializeazã fãrã probleme pe piata noastrã. Pentru cã României îi lipseste un cadru legislativ coerent care sã punã capãt transformãrii pietelor din tara noastrã într-un debuseu pentru producãtorii strãini. În tara noastrã, regimul aditivilor alimentari e reglementat printr-un ordin al Ministerului Sãnãtãtii si al Familiei. El cuprinde E-urile acceptate si cantitãtile admise. Si totusi galantarele sunt invadate de produse care ne bagã în spital.

În România, E-urile cancerigene fac ravagii
Pentru cã nu avem aparaturã sensibilã pentru detectarea tuturor aditivilor Majoritatea produselor alimentare contin aditivi, în special cei numiti emulgatori, cunoscuti în mod curent sub denumirea de E-uri. Multe dintre aceste E-uri s-au dovedit a fi periculoase pentru om. Astfel, s-au întocmit liste pozitive si negative cu E-urile continute în produsele alimentare. Se spune cã suntem ceea ce mâncãm. E un adevãr dovedit de statistici. Aproximativ 70% dintre bolile românilor sunt provocate de alimente si modul de hrãnire.

Alimentele ucigase
Aditivii alimentari sunt substante care în mod normal sunt utilizati ca ingrediente. Sarea, zahãrul si otetul sunt substante nelipsite din mâncarea noastrã. Nu sunt periculoase si fac preparatele mult mai apetisante. Dar în ultimii 30 de ani, în continutul multor produse alimentare au apãrut substante chimice, de sintezã, uzitate mai cu seamã în industria alimentarã. Aceastã categorie de substante artificiale sunt extrem de nocive, care induc multe boli grave.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetãri Alimentare, e convins cã, cresterea alarmantã a incidentei diferitelor forme de cancer e strâns legatã de avalansa produselor alimentare bogate în E-uri nocive consumate frecvent de români. De asemenea, E-urile periculoase sunt "vinovate" de rãspândirea bolilor cardiovasculare, ale tubului digestiv si a alergiilor.

"Una e sã mãnânci un mãr si cu totul alt ceva e sã bei un compot de mere conservat cu aditivi" - semnaleazã prof. dr. Mencinicopschi. Domnia sa atrage atentia, totodatã, asupra mezelurilor - în special asupra parizerului si crenvurstilor -, bãuturilor asa-zis rãcoritoare si preparatelor conservate cu substante chimice - mai cu seamã supele la plic - sau afumate.

Cumpãrãm la grãmadã
În momentul de fatã, majoritatea produselor alimentare sunt etichetate. Cele fãrã etichetã, în mod firesc, n-ar trebui comercializate. Producãtorii au început sã metioneze pe etichetã ce E-uri contine alimentul respectiv. Conservantii, aromele, colorantii de sintezã sunt indicate pe ambalaj cu litera E, urmatã de un numãr din trei sau patru cifre. Dar, din pãcate, cumpãrãtorul încã nu stie foarte bine care sunt cei pozitivi si care sunt cei negativi. Si cel mai adesea, cumpãrãm la grãmadã. Mai grav e cã în în România nu existã aparaturã performantã pentru detectarea tuturor E-urilor.

Prof. dr. Mencinicopschi spune cã putem lua un produs pe eticheta cãruia sunt specificate o serie de E-uri, dar aparatele din dotarea laboratoarelor nu reusesc sã le evidentieze. În România, Institutul de Cercetãri Alimentare e compatibil, în plan european din punct de vedere al specialistilor. Dar ei nu-si pot dovedi competenta, deoarece tehnologia lasã mult de dorit. De regulã, produsele alimentare ieftine sunt si cele mai bogate în E-uri nocive. Ele zac în stocuri si pentru a scãpa de ele, producãtorii externi le "împing" pe pietele tãrilor cu putere de cumpãrare micã, din care face parte si România. Asa se explicã de ce cheltuim enorm pentru rezolvarea problemelor de sãnãtate publicã. Prof. dr. Mencinicopschi e de pãrere cã e foarte necesarã o legislatie care sã-i protejeze pe producãtorii autohtoni. Pentru cã ei sunt scosi de pe piatã de concurentã. Producãtorul extern vinde la noi cu 40.000 de lei kilogramul un salam plin de E-uri rele si, astfel, îl falimenteaza pe producãtorul român care aduce pe piatã un salam la 300.000 de lei kilogramul, ce-i drept mult mai sãnãtos pentru cumpãrãtor.
Desi prof. dr. Mencinicopschi a subliniat cât de necesarã e o "lege cadru a alimentului" - asa cum e în lumea civilizatã, totusi legislatia noastrã schioapãtã.

Dieta personalizatã
Dupã ce îi asculti pe specialisti ai impresia cã vor sã bage frica în noi si cã cel mai bun lucru e sã mori de foame. Nu-i chiar asa. Ei vor sã ne avertizeze cã suntem bombardati de alimente toxice. Prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviste, directorul Institutului de Boli de Nutritie, e adeptul dietei personalizate, în functie de vârstã, stare de sãnãtate, profesie si alti factori specifici fiecãrui om în parte. La prima vedere o asemenea dietã pare costisitoare.

Prof. dr. Constantin Dumitrache, directorul Institutului de Boli Endocrinologice, ne contrazice. "Mai ales vara, avem din belsug legume si fructe". Si pentru a nu cãdea din picioare sã luãm aminte si la ce ne recomanda prof. dr. Mencinicopschi: carne de pui, de curcã, curcan, peste oceanic gras (macrou, hering, ton) crap, caras, pãstrãv, somon, brânzeturi - mai putin cele "topite" sau "afumate" -, lactate - cu exceptia iaurturilor cu termene de valabilitate peste o lunã sau cu arome si coloranti chimici.

E-urile considerate de oncologi drept "criminale"
Suspecte:
• E 125, E 141,
• E 150, E 171,
• E 172, E 173,
• E 240, E 241,
• E 477;
Periculoase:
• E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroidã);
Toxice:
• E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338,
• E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465,
• E 466 (afecteazã tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprimã vitamina B12); E 320,
• E 321 - antioxidanti din margarinã (cresc colesterolul); E311, E 312 (atacã sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lãmâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal)
Cancerigene:
• E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 - interzisi în SUA, Comunitatea Europeanã si tãrile din fosta URSS.
E-urile bune:
• vitamina E naturalã E 306, antioxidant puternic (prezent în ficat, ouã, peste, soia);
• vitamina C naturalã - acidul scorbic - E 300 antioxidant puternic
• clorofila E 140 - colorant natural
• lecitina E 322 - antioxidant natural
• pectina E 440 - gelifiant natural
• caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o algã marinã.


kudika001229
Postat pe 18 Decembrie 2009 10:34
SPER SÃ GÃSIȚI ACEST ARTICOL INTERESANT.
SÃ TRÃIȚI SÃNÃTOS!
NO COMMENT ... Mai bine cititi si ... Reflectati !!!
Congresul cancerului tinut recent la Paris a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare !!!

"Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice.. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate.. Cand Dumnezeu a lasat boala a lasat si leacurile care o pot vindeca.

"De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului. "Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata."
Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de "nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer.. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris . A fost primul studiu combinat si cu
prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului.. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC..

Consumati cat mai multe fructe si legume
Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport. "Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer.

Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon
Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert. (N.B. : eu aș adãuga, cã fructele se consumã ÎNAINTE de masã, deoarece ele se digerã mai repede decât ce s-a mâncat înaintea lor și provoacã fermentarea alimentelor care încã nu s-au digerat, provocând disconfort abdominal. ) Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare.. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru. La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag. Uitati carnea, mancati peste.
Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos.. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare. Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata. Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc... Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri. In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii. Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba
dezvoltarea tumorilor canceroase.

Leguminoase si cereale complete:
Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan - "E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele", ne indeamna studiul EPIC. "Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile."
Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate dupa menopauza...
In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete. Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea..

Optati pentru o alimentatie variata
Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate... Si reduceti consumul de alcool. De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline..
Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile. Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san

Miscare!
O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie.
"Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic." Ti la fel, intreaga structura corporala. RODICA DEMIAN

Exista o planta anume pe care o preferati?

Eu recomand cu caldura ceaiul verde (mult), care ne protejeaza de cancer pe mai multe planuri.
Cercetatorii americani au descoperit faptul ca o substanta componenta a ceaiului verde poate "nimici" tumorile, privandu-le de hrana.
Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentata cu sange, tumora moare. Dar rezultatele acestor studii indeamna la continuarea cercetarilor. De la experientele in eprubeta sau pe animale pana la studiile efectuate pe oameni e cale lunga.
Farmacia naturii: Ucigasii cancerului

- Varza
(si, in general, cruciferele)
Glucosinolatele, adevarate "pesticide naturale" protejeaza varza de agentii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activeaza enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeti varza! In felul acesta, substantele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.

- Strugurii
Resveratrol se numeste "medicamentul" anticancer din struguri, din zeama de struguri si din vin. Aceasta substanta stopeaza producerea infectiilor si calcifierea arterelor. Pentru frumusete: samburii (semintele) de struguri impiedica aparitia petelor de batranete.

- Rosiile
Licopenul este "multimedicamentul" natural pe care-l contin acestea. Un antioxidant care impiedica aparitia cancerului de pancreas, de intestin, de prostata, de plamani. Efectul este mai puternic daca rosiile sunt fierte.

- Cerealele
Seleniul este microelementul care mentine la "turatie maxima" o enzima ce impiedica dezvoltarea tumorilor. Se gaseste in graul si in grisul nerafinate industrial..

- Citricele
Vitamina C previne cancerul.. Cei care combina, de exemplu la micul dejun, felia de sunca cu un grapefruit pot preveni formarea nitrosaminelor cancerigene. In pielita alba a citricelor se gasesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.

Inapoi la natura!

Fiecare om se poate apara si singur de cancer, dar trebuie sa o faca imediat. Iata ce recomanda specialistii:
Alcool cu masura:
- barbatii: maximum 2 pahare/zi;
- femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul rosu care contine resveratrol.
Carne putina: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multa carne de pui sau peste, decat carne de miel sau de vita.. Carnea nu trebuie prajita prea tare si se consuma bucatile mai slabe.. Ideal: somonul, care contine acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
Fara grasimi animale: inlocuiti-le cu grasimi vegetale, mai ales cu ulei de masline. El contine acizi grasi nesaturati si vitamina E, care ne protejeaza de cancer.
Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Inlocuiti-o cu mirodenii si verdeturi, bogate in substante anticancerigene.
Multe cereale si leguminoase: expertii recomanda 600-800 g/zi, impartite in 7 sau mai multe portii. Optati pentru produsele integrale. Consumati zilnic produse din soia: lapte, branza (tofu), iaurt etc...
Multe legume si fructe: zilnic, intre 400-800 g, impartite in 5-10 portii... Substante bioactive se gasesc mai ales in crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) si in usturoi. Citricele contin vitamina C, la fel si merele (soiurile vechi), afinele, socul, caisele, morcovii.
Ceaiul verde: bautura ideala..
Zahar, aproape deloc: pentru ca ingrasa, iar supragreutatea sporeste riscul imbolnavirii de cancer. Inlocuiti-l cu miere!

kristina007
Postat pe 13 Martie 2010 07:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Am nevoie de ajutor! 6 De la: kudika_953911 3 Februarie 2014 20:53
CEARCANE 10 De la: office_salinasusesi_ro 10 Iunie 2010 09:11
despre sini 24 De la: healthy010635 1 Martie 2010 00:44
Apa buna pentru copii 3 De la: kudika427396 23 August 2016 13:31
Am nevoie de o mica parere 6 De la: polin 11 Noiembrie 2011 19:13