Setari Cookie-uri

cat de importanta este biserica in vietile voastre???

am deschis acest topic pentru a vedea cam cata lume sustine ideile unor membrii ai forumului care tot posteaza diverse mesaje cu subiect religios.Pe o scara de la 1 la 10 cam cat de importanta este biserica sau orice alt cult religio in viata Dumneavoastra??
pentru mine biserica este = cu ZERO,din cauza preotilor care de cele mai multe ori sunt jalnici si josnici.
4Life
Postat pe 5 Iunie 2009 10:17

am mai spus, eu n-am nevoie de intermediari in relatia mea cu D-zeu!

politicenii si preotii sunt cei mai mari manipulatori.
de ce s-au ales doar 4 evanghelii?
de ce au fost eliminate anumite pasaje?
de ce D-zeu este descris ca un tiran, pregatit in orice moment sa ne pedepseasca pt asa-zisele pacate?
etc etc

sunt multe intrebari fara raspuns.
de asemenea, as putea sa scriu multe altele legate despre biserica (ca si institutie, credinta, cult), insa ma tem ca mi se ridica prea tare tensiunea!
ramona_eliza
Postat pe 5 Iunie 2009 10:40
Ai studiat vreodata serios Biblia? Din vorbele tale inteleg ca nu...
Nu poti intelege dragostea lui Dumnezeu fara sa ii cunosti Cuvantul...

Daca vrei sa gasesti o biserica perfecta...nu vei gasi niciodata...si mie mi-e rusine de cei care intineaza Casa Domnului...si prin faptele lor ii determina pe altii sa se indeparteze de Dumnezeu...dar cine suntem noi sa emitem sentinte si condamnari? suntem noi mai presus de ceilalti?....decat sa judecam mai degraba am face ceva sa schimbam lucrurile...sa dam un exemplu bun altora...ca poate vor avea mustrari de constiinta si se vor cai pentru pacatele lor...

monicajung
Postat pe 16 Iulie 2009 20:49
Biserica????? Religia organizata? ZERO TAIAT!!!! Nu intru niciodata in asa-zisa casa a lui Dumnezeu, nu IL gasesc acolo! El vine la mine ori de cate ori as avea nevoie...in timp mi-am dat seama.
darksukkubus69
Postat pe 17 Iulie 2009 22:03
Biserica ,ortodoxa, pt mine-10-foarte importanta.M a ajutat sa inteleg de ce traiesc pe acest pamant,de ce m am imbolnavit,m a ajtat sa mi inteleg boala si sa stiu sa traiesc cu ea.Imi pare tare rau ca ganditi in acest fel,Incercati sa gasiti persoane care va pot indruma.Protii sunt si ei oameni,dar totusi nu am intalnit nici un preot care sa nu mi fie de ajutor,prin rugaciune, invatatura si sfaturi. Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze.Ingeri de paza sa aveti.Bucurie!
healthy004017
Postat pe 24 Iulie 2009 15:18
De la: TF_, la data 2009-06-05 10:17:33am deschis acest topic pentru a vedea cam cata lume sustine ideile unor membrii ai forumului care tot posteaza diverse mesaje cu subiect religios.Pe o scara de la 1 la 10 cam cat de importanta este biserica sau orice alt cult religio in viata Dumneavoastra??
pentru mine biserica este = cu ZERO,din cauza preotilor care de cele mai multe ori sunt jalnici si josnici.


Buna ziua!!, in primu rand
Pai ce sa zic..nu pot sa zic ca sunt necredincioasa...cred in D-zeu...mai zic niste rugaciuni pentru mine pt fetita mea..mai merg din cand in cand mai aprind o lumanare...dar nu sunt fanatica!!!
Dea03
Postat pe 24 Iulie 2009 15:28
A merge la slujbe nu este fanatism sau habotnicie.Totul este ca Dumnezue sa te ajute sa intelegi. Lumina si bucurie!
healthy004017
Postat pe 24 Iulie 2009 15:38
Cine mai merge din cand in cand sa aprinda o lumanere,sau spune cate o rugaciune ,este pe cale.SA fiti in Lumina!
healthy004017
Postat pe 24 Iulie 2009 15:43
De la: healthy004017, la data 2009-07-24 15:43:09Cine mai merge din cand in cand sa aprinda o lumanere,sau spune cate o rugaciune ,este pe cale.SA fiti in Lumina!
Restul sunt mana in mana cu diavolul,niste tembeli.
enemgabriel
Postat pe 24 Iulie 2009 15:50
Ai hotarat tu?
darksukkubus69
Postat pe 27 Iulie 2009 22:48
N-ai vrea sa-ti schimbi acea fotografie ? Ca seamana cu a unei curve . Tu unde te crezi aici , la bordel ?
healthy001638
Postat pe 31 Iulie 2009 01:50
Dragilor si dragelor, nu va mai certati.Fiecare are dreptul si libertatea ,lasate de Dumnezeu, de a alege.Haideti sa incercam un dialog civilizat si sa aducem argumente solide in favoarea alegerii noastre.Sa nu uitam de Maria Magdalena sau de Maria Egipteanca.Toti suntem chemati la mantuire .Dumnezeu are o pedagogie pt fiecare in parte.
Sa fiti in Lumina.
M.A.
healthy004017
Postat pe 31 Iulie 2009 16:48
Healthy 001638, te inseli amarnic, scumpete! Sunt mandra de fotografia aceea, este fotografia unei femei super atragatoare, adica a mea, eu am pus-o aici! Daca ai vreo problema, pai sa stii ca e problema ta, dragule! Si nu ma cred deloc la bordel, eu sunt intotdeauna pe cont propriu! Ha ha ha!
darksukkubus69
Postat pe 31 Iulie 2009 17:15
Ce legatura are acest"dialog" cu subiectul propus?
healthy004017
Postat pe 31 Iulie 2009 17:51
Oameni buni,aceste forum-uri le mai citesc si pustii,si domnisoarele de 15-16 ani... pentru ca aici gasesc lucruri interesante.Nu va ganditi ca de aici primesc start-ul pentru lupta anti religie,credinta si Dumnezeu... Ei bine,parerea mea despre crestinism e... sceptica,in schimb sunt de acord ca oricum ar fi asta,chiar si o simpla manipulare,fara ea am fi trait inca cu frica zeilor si am omora inca oameni drept ofranda... Multe alte lucuri importante vin de la cei care stiu ceva despre asta si de la cei care au ceva de spus... nu cred ca decolteul domnisoarei/doamnei avea vreo legatura cu credinta...Meditati,tinerii percep mult mai repede negativismul si raul,decat binele pentru ca rareori e palpabil...
NimeniDoarEu
Postat pe 31 Iulie 2009 18:12
Se pare ca domnul de mai sus are o problema cu poza mea.... sau poate are saracul alte probleme, ce stiu eu, ca el si-a manifestat nemultumirea, iar eu nici macar nu i-am raspuns asa cum ar merita!
darksukkubus69
Postat pe 31 Iulie 2009 20:19
De la: darksukkubus69, la data 2009-07-31 17:15:54Healthy 001638, te inseli amarnic, scumpete! Sunt mandra de fotografia aceea, este fotografia unei femei super atragatoare, adica a mea, eu am pus-o aici! Daca ai vreo problema, pai sa stii ca e problema ta, dragule! Si nu ma cred deloc la bordel, eu sunt intotdeauna pe cont propriu! Ha ha ha!

curios,oare ai ceva in cap,cum poti sa spui ca este poza unei femei atragatoare cand tu ne aratti un decolteu de parca ai promova poze cu caracter pornografic,oare in capul tau este geva nud?
enemgabriel
Postat pe 31 Iulie 2009 20:38
"Cel ce imi urmeaz Mie,nu va umbla in intuneric"(Ioan 8,12)
"Cine voieste sa priceapa intru totul si sa guste cuvintele lui Iisus,acela trebuie sa se trudeasca sa si indrepte viata sa,dupa viata lui Iisus."
"Cea mai inalta truda a noastra deci sa fie aceea de gandi adanc la viata lui Iisus Hristos."(Toma de Kempis)
Daca Dumnezeu nu exista ,iar eu cred ,nu pierd nimic dar daca El exista si eu nu cred atunci pierd totul (Blaise Pascal-citat din memorie)
Sa fiti in Lumina.
healthy004017
Postat pe 31 Iulie 2009 20:50
daca la Biserica nu m-as duce as fi goala pe dinautru,pt ca pt mine Biserica inseamna lacasul unde am invatat sa cred in Dumnezeu,ganditi-va asa:Biserica este ca si casa parinteasca de unde ai crescut unde iti stii parintii,sa asociem Biserica cu parintii,deci tu esti plecat de langa parinti dar vb cu ei la telefon,le duci dorul,dar daca nu te duci sa ii vezi parca esti gol in inima ta,simti ca trebuie sa-i vezi,asa si cu credinta,tu te rogi,postesti ,dar daca nu mergi la Biserica sa te rogi acolo sa simti ca intr-adevar esti in casa Domnului,sa te simti curat sufleteste...degeaba.asta e parerea mea.cine vrea sa o citesca ma bucur,cine nu treaba lui.
catelache
Postat pe 31 Iulie 2009 21:47
Enemgabriel, si tu ai vreo problema, de te simti atins?! Da, e un decolteu natural superb! Care-i faza?! Si nu ai vrea tu sa stii cate am eu in cap... nu de alta, dar s-ar putea sa nu poti duce... ca si domnul deranjat de mai sus...
darksukkubus69
Postat pe 1 August 2009 14:36
De la: healthy0505, la data 2009-06-05 10:40:27
am mai spus, eu n-am nevoie de intermediari in relatia mea cu D-zeu!

politicenii si preotii sunt cei mai mari manipulatori.
de ce s-au ales doar 4 evanghelii?
de ce au fost eliminate anumite pasaje?
de ce D-zeu este descris ca un tiran, pregatit in orice moment sa ne pedepseasca pt asa-zisele pacate?
etc etc

sunt multe intrebari fara raspuns.
de asemenea, as putea sa scriu multe altele legate despre biserica (ca si institutie, credinta, cult), insa ma tem ca mi se ridica prea tare tensiunea!


Pentru healthy0505

1. Aceºti intermediari în relaþia cu Dumnezeu (episcopii ºi preoþii) sunt succesorii apostolilor, deci sunt orânduiþi tot de Isus Cristos. Biserica este instituþia divino-umanã întemeiatã de Isus Cristos. Domnul Isus Cristos i-a spus Sfântului Apostol Petru : « Tu eºti Petru ºi pe aceastã piatrã voi zidi Biserica Mea ºi poþile iadului nu o vor birui ! » (Mt. 16,18)
Sfântul Ciprian spunea : « Nimeni nu-L poate avea pe Dumnezeu drept Tatã dacã nu are Biserica drept mamã ».
Învãþãtura creºtinã se bazeazã pe Cuvântul lui Dumnezeu revelat întregii omeniri prin profeþi ºi prin Fiul sãu întrupat, care este absolut ºi obiectiv.


În plus, nu ne putem mântui singuri, fãrã Bisericã. Biserica este necesarã pentru mântuire. Nu e suficient numai sã credem ca sã ne mântuim. E necesar sã ºi urmãm învãþãtura lui Isus Cristos. În Biblie mai scrie cã « Dupã cum trupul fãrã suflet este mort, tot aºa ºi credinþa fãrã fapte este moartã » (Iacob 2, 26)


2. Nu confunda religia cu politica. Politica manipuleazã, pe când religia creºtinã este calea cãtre adevãr, calea cãtre Dumnezeu. Cã politicienii se folosesc uneori de religie pentru a câºtiga capital electoral, asta nu înseamnã cã religia manipuleazã. Politicienii se folosesc de orice (inclusiv de religie) pentru a câºtiga capital electoral.
Religia creºtinã este lãsatã de Dumnezeu ºi are cu totul alt scop decât politica.
Însãºi etimologia cuvântului religie ne aratã scopul acesteia : cuvântul religie provine din verbul latin « religo, religare » ºi înseamnã «a relega», adicã a relega pe om de Dumnezeu, a reface legãtura dintre om ºi Dumnezeu pentru ca omul sã ajungã la fericirea adevãratã ºi veºnicã în Împãrãþia lui Dumnezeu.

3. Numai cele 4 Evanghelii care sunt în Noul Testament sunt autentice. Alte « evanghelii » sunt apocrife, adicã neautentice, de aceea nu au fost introduse in Biblie. Evangheliile autentice au fost alese de Sfinþii Pãrinþi de la Conciliile din primele secole creºtine, dupã criterii riguroase ºi obiective
Aºa zisele « evanghelii » apocrife sunt neautentice. Dar chiar ºi acele evanghelii apocrife au multe lucruri comune cu Evangheliile autentice ºi nu vin în totalã contradicþie cu ele. Singurele Evanghelii autentice sunt cele patru pe care le gãsim în Noul Testament.

4. Nu s-a eliminat nici un pasaj. Acestea sunt minciuni ºi camonii masonice. În Biblie scrie cã cine va scoate sau va adãuga ceva la cele scrise, sã fie anatema (exclus, afurisit). A existat întotdeauna o foarte mare grijã ca textul sacru sã fie redat ºi tradus cu cea mai mare fidelitate ºi nimeni nu a avut curajul sã scoatã sau sã adauge ceva. Între traduceri pot fi diferenþe sensibile de sinonime, care dupã cum se ºtie, sunt cuvinte cu formã diferitã, dar cu acelaºi sens (de exemplu într-o traducere se foloseºte cuvântul zãpadã, în altã tradecere se foloseºte cuvântul omãt).
Cei care au interes sã atace Biserica pânã la urmã tot vor fi învinºi pentru cã Biserica este înfiinþatã de Isus Cristos, care a spus cã porþile iadului nu o vor birui!

Deci, dã crezare Cuvântului revelat al lui Dumnezeu, nu minciunilor masonice. Nu te juca cu aceste lucruri ! Nu uita cã de ceea ce crezi ºi de ceea ce urmezi depinde fericirea sau suferinþa ta pentru veºnicie ! Cred cã nu þi-ar conveni sã pierzi fericirea veºnicã ºi sã ajungi la suferinþa veºnicã. Nu este suficient doar sã credem, dar de la asta se porneºte. Credinþa este o condiþie necesarã pentru mântuire, chiar dacã nu este suficientã. Deci, pentru binele tãu, dacã vrei sã ajungi la fericirea veºnicã ºi nu la suferinþa veºnicã, trebuie sã crezi, sã faci pocãinþã de pãcate ºi sã urmezi învãþãtura creºtinã. Nu te juca cu propria ta mântuire. Nu uita cã Dumnezeu este ºi drept (justiþiar), nu doar iubitor.

5. Dumnezeu este iubitor, dar este ºi drept. Existenþa iadului este un adevãr revelat de Dumnezeu ºi nu este o rãzbunare sau o tiranie a lui Lui, ci este urmarea pãcatelor pentru care omul n-a fãcut pocãinþã pe pãmânt. În iubirea lui, Dumnezeu ne dã iertare dacã ne întoarcem la el în viaþa pãmânteascã, iar dreptatea lui se manifestã mai ales dupã moarte, în sensul cã nu-i poate primi în rai ºi pe pãcãtoºii care n-au fãcut pocãinþã de pãcate pe pãmânt, pentru cã ar fi nedrept, iar el, ca Fiinþã perfectã, nu poate fi nedrept. ªi nici nu poate minþi, iar în Biblie ne vorbeºte de multe ori atât de fericirea veºnicã, cât ºi de suferinþa veºnicã.

În viaþa de pe pãmânt cel mai important este sã fim preocupaþi de mântuire, adicã de a ne pregãti fercirea veºnicã pentru viaþa de dincolo de moarte. Domnul Cristos ºi-a dat viaþa pentru noi ca sã ne deschidã calea spre mântuire, dar mai departe mântuirea depinde de noi, dacã facem pocãinþã de pãcate ºi urmãm cuvântul sãu. Avem liberul arbitru, adicã libertatea voinþei de a alege între bine ºi rãu ºi suntem responsabili de ceea ce alegem. Domnul Cristos a murit pe cruce pentru noi fãrã de noi, dar nu ne poate mântui fãrã de noi, fãrã colaborarea noastrã. El a spus sã cãutãm mai întâi Împãrãþia lui Dumnezeu ºi dreptatea lui. Credinþa este o condiþie necesarã pentru mântuire, dar nu e suficientã. E necesarã ºi respectarea poruncilor lui Dumnezeu ºi a poruncilor Bisericii, care sunt inspirate tot de Dumnezeu. Iar cei care au încãlcat poruncile, trebuie sã facã pocãinþã de pãcate. Domnul Cristos ºi-a început predicile publice chiar cu aceste cuvinte: „Faceþi pocãinþã ºi credeþi în Evanghelie” (Mc 1,15). Iatã ce spune ºi Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea cãtre evrei, în legãturã cu credinþa: "Fãrã credinþã este imposibil sã fii plãcut lui Dumnezeu, pentru cã acela care se apropie de Dumnezeu trebuie sã creadã cã el existã ºi îi rãsplateºte pe cei care îl cautã" (Ev 11,6).

Domnul Isus Cristos a precizat cã toate poruncile sunt cuprinse (incluse) în douã porunci fundamentale: poruncile iubirii. Iubirea de Dumnezeu mai presus de toate ºi iubirea de semeni ca de noi înºine. Dupã cum spunea Sfântul Ioan al Crucii : „În seara vieþii noastre vom fi judecaþi despre iubire.” Deci iubirea de Dumnezeu mai presus de toate ºi iubirea de semeni ca de noi înºine înseamnã pãzirea poruncilor : „Dacã mã iubeºte cineva, va pãzi cuvântul meu; Tatãl meu îl va iubi, vom veni la el ºi vom rãmâne la el. Cine nu mã iubeºte, nu pãzeºte cuvintele mele; or, cuvântul pe care îl auziþi nu este al meu ci al Tatãlui care m-a trimis.” (In. 14, 23-24) „Precum m-a iubit pe mine Tatãl, tot aºa ºi eu vã iubesc pe voi. Rãmâneþi în dragostea mea. Dacã pãziþi poruncile mele, veþi rãmâne în iubirea mea, dupã cum ºi eu am pãzit poruncile Tatãlui meu ºi rãmân în iubirea lui. Acestea vi le-am spus ca bucuria mea sã fie în voi ºi ca bucuria voastrã sã fie deplinã.” (In. 15, 9-11) Dumnezeu nu ne-a creat roboþi, ne-a înzestrat cu liber arbitru (libertatea voinþei de a alege între bine ºi rãu), deci avem responsabilitatea felului în care folosim acest liber arbitru. El a dat poruncile pentru binele nostru sufletesc ºi trupesc. Sfântul Apostol Pavel spune : „Cu fricã ºi cutremur lucraþi la mântuirea voastrã” (Filipeni 2, 12) Adicã, sã lucrãm la mântuirea noastrã cu foarte mare grijã ºi responsabilitate.

Iatã o carte care poate fi cititã direct pe internet, despre Decalog (cele zece porunci ale lui Dumnezeu ) ºi despre pãcatele care se fac împotriva lor, prezentate cu exemple din viaþã:
http://www.profamilia.ro/porunci.asp?decalog

Nu trebuie sã vedem religia ca pe ceva trist ºi sumbru. A respecta poruncile ºi a fi creºtini practicanþi care participã la sfintele sacramente ale Bisericii, nu înseamnã neapãrat ascetism. Religia nu interzice bucuriile pãmânteºti, cu condiþia ca acestea sã fie în acord cu cuvântul lui Dumnezeu, adicã sã nu treacã de limita pãcatului.
De exemplu, nici bogaþia nu e un lucru rãu, daca sunt îndeplinite urmãtoarele condiþii : sã fie câºtigatã cinstit, sã nu fie în exces, sã nu se facã din ea un scop în sine, sã nu fie pusã pe primul plan (înaintea celor spirituale) ºi din bogãþie sã fie ajutaþi ºi cei sãraci. Totuºi, chiar dacã nu e un lucru rãu în sine, bogãþia poate fi, de multe ori, o capcanã ºi o piedicã în calea mântuirii.

Aºa cum aminteam mai înainte, Domnul Isus Cristos a spus sã cãutãm mai întâi Împãraþia lui Dumnezeu ºi dreptatea lui, deci sã ne preocupãm în primul rând de mântuirea sufletului. Din pãcate, unii se preocupã mai mult de cele materiale ºi lasã la urmã preocuparile pentru suflet sau le neglijeazã cu totul. Aceºtia pot fi numiþi "robi ai pântecelui", deoarece ei trãiesc doar la nivel biologic, neglijând preocupãrile pentru suflet.

Deci, pe lângã credinþã, respectarea poruncilor, frecventarea Bisericii ºi a sfintelor sacramente, sunt necesare ºi faptele de milostenie trupeascã ºi sufleteascã, prin care dovedim iubirea faþã de semeni. Acestea sunt: a) faptele de milostenie trupeascã: a da de mâncare celor flãmânzi; a da de bãut celor însetaþi; a îmbrãca pe cei goi; a vizita pe cei bolnavi; a primi pe cei strãini; a îngropa pe cei morþi. b) faptele de milostenie sufleteascã: a învãþa pe cei neºtiutori; a sfãtui pe cei ce stau la îndoialã; a mângâia pe cei întristaþi; a îndrepta pe cei pãcãtoºi; a ierta celor ce ne-au supãrat; a suferi cu rãbdare nedreptatea; a ne ruga pentru cei vii ºi pentru cei decedaþi (precizare importantã: rugãciunile, slujbele, parastasele, pomenile pentru cei decedaþi nu îi pot ajuta decât pe cei care au decedat cu sufletul curãþit de pãcate, dupã cum vom vedea mai jos)

Este un text foarte interesant referitor la faptele de milostenie : se numeºte „Ce nu-þi va cere Dumnezeu niciodatã... ” „Dumnezeu nu-þi va cere sã spui ce suprafaþã are casa ta, dar îþi va cere cont de numãrul celor pe care i-ai primit în casa ta. Nu-þi va cere numãrul hainelor din dulapul tãu, dar iþi va cere cont de numãrul celor pe care le-ai dãruit. Dumnezeu nu-þi va cere sã spui cel mai mare venit pe care l-ai realizat, dar te va întreba daca þi-ai îndeplinit slujba dupã maxima ta capacitate. Dumnezeu nu te va întreba câþi prieteni ai avut, dar te va întreba câtor oameni le-ai fost prieten. umnezeu nu te va întreba despre vecinãtatea în care ai trãit, dar te va întreba cum þi-ai tratat vecinii. Dumnezeu nu te va întreba câtor oameni le-ai transmis acest mesaj, dar te va întreba daca þi-a fost ruºine sã-l trimiþi.” Expresiile „îþi va cere” sau „te va întreba” sunt folosite în sens simbolic, pentru cã Dumnezeu ºtie exact ceea ce a fãcut, vorbit ºi gândit fiecare, fãrã a fi nevoie sã mai întrebe. Chiar dacã nu cunosc autorul acestui text, conþinutul sãu este foarte bun.

Domnul Isus Cristos a spus cã trebuie sã facem milostenie ºi cã orice faptã de milostenie pe care o facem pentru oameni, e ca ºi cum am face-o pentru Dumnezeu:
« În acel timp, Isus a spus ucenicilor sãi: « Când va veni Fiul Omului în slava sa, împreunã cu toþi îngerii, se va aºeza pe tronul sãu de mãrire. Înaintea lui vor fi adunate toate popoarele, dar el îi va despãrþi pe unii de alþii, aºa cum desparte pãstorul oile de capre, ºi va pune oile la dreapta sa, iar caprele la stânga sa. Atunci împãratul va spune celor de la dreapta sa: «Veniþi, binecuvântaþii Tatãlui meu, primiþi ca moºtenire împãrãþia pregãtitã pentru voi de la întemeierea lumii; cãci am fost flãmând ºi voi mi-aþi dat sã mãnânc; am fost însetat ºi voi mi-aþi dat sã beau; am fost strãin ºi voi m-aþi primit; am fost gol ºi voi m-aþi îmbrãcat; am fost bolnav ºi voi m-aþi vizitat; am fost în închisoare ºi voi aþi venit la mine». Atunci cei drepþi vor rãspunde: «Doamne, când te-am vãzut noi flãmând ºi þi-am dat sã mãnânci? Sau însetat ºi þi-am dat sã bei? Sau când te-am vãzut noi strãin ºi te-am primit? Sau gol ºi te-am îmbrãcat? Sau când te-am vãzut bolnav sau în închisoare ºi am venit la tine?». Împãratul le va rãspunde: «Vã spun adevãrul: ori de câte ori aþi fãcut acestea unuia dintre aceºtia mici, care sunt fraþii mei, mie mi-aþi fãcut». Apoi va spune celor din stânga: «Plecaþi de la mine, blestemaþilor, în focul cel veºnic, pregãtit diavolului ºi îngerilor sãi! Cãci am fost flãmând ºi voi nu mi-aþi dat sã mãnânc, am fost însetat ºi voi nu mi-aþi dat sã beau; am fost strãin ºi voi nu m-aþi primit; am fost gol ºi voi nu m-aþi îmbrãcat; am fost bolnav ºi în închisoare ºi voi nu m-aþi vizitat». Atunci îi vor rãspunde ºi ei: «Doamne, când te-am vãzut noi flãmând, însetat, strãin, gol, bolnav sau în închisoare ºi nu þi-am slujit?». El le va rãspunde: «Vã spun adevãrul: Ori de câte ori nu aþi fãcut acestea unuia dintre aceºtia mici, care sunt fraþii mei, mie nu mi-aþi fãcut». ªi vor merge aceºtia în osânda veºnicã, iar drepþii în viaþa veºnicã»". (Mt. 25,31-46)

Actorul ºi scriitorul Dan Puric a susþinut conferinþe ºi a vorbit de câteva ori ºi la emisiuni TV, criticând „creºtinismul de formã, de spoialã” ºi subliniind necesitatea de a fi creºtini autentici. Din orice Bisericã am face parte, este foarte important sã fim creºtini adevãraþi, autentici, nu creºtini doar de formã, de spoialã.

Pentru a deveni buni creºtini este nevoie ºi de metanoia. Metanoia este un concept compus din termenii greceºti meta ºi nous ºi înseamnã schimbare de mentalitate. Schimbare de mentalitate în sensul de renunþare la egoism ºi orgoliu, renunþare la a ne vedea doar propriile interese, pentru a-i putea iubi pe ceilalþi ca pe noi înºine. Nu spune nimeni cã nu trebuie sã ne iubim ºi pe noi înºine, dar iubirea faþã de noi înºine nu trebuie sã lezeze alte persoane. Sã nu le facem rãu, ci sã le facem bine dupã posibilitãþi.

Moartea e o trecere în lumea de dincolo, nu o dispariþie. De altfel, chiar ºi cuvântul "deces" ("decesus") înseamnã, în limba latinã, "trecere". Este foarte important sã fim pregatiþi oricând pentru trecerea în lumea de dincolo. Pocãinþa de pãcate nu trebuie amânatã niciodatã, din cel puþin douã motive: în primul rând pentru cã nu se ºtie clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necurãþit de pãcate nu mai poate avea iertare ºi ajunge în suferinþa veºnicã a iadului. Slujbele pentru cei decedaþi, parastasele, pomenile ºi rugãciunile nu îi pot ajuta decât pe cei care au decedat cu sufletul curãþit de pãcate. Ele pot ºterge pãcatele mici (fãcute fãrã voie sau cu voie dar în lucru mic) ºi urmele lãsate în suflet de pãcatele mari (fãcute cu voie ºi în lucru mare) de care omul deja s-a curãþit pe pãmânt. Dar dacã cineva a decedat cu sufletul necurãþit de pãcate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, parastasele, pomenile sau rugãciunile care se fac pentru acea persoanã. În al doilea rând, de regulã, clipa decesului îl surprinde pe om dupã cum trãieºte: dacã a trãit în viaþã departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot aºa îl surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necurãþit de pãcate. Aºa cum spuneam, Dumnezeu este iubitor dar este ºi drept. Sfântul Apostol Pavel spune : „Cu fricã ºi cutremur lucraþi la mântuirea voastrã” (Filipeni 2, 12) Adicã, sã lucrãm la mântuirea noastrã cu foarte mare grijã ºi responsabilitate : sã facem pocãinþã de pãcate ºi sã urmãm calea indicatã de Dumnezeu.

În clipa decesului se încheie timpul harului ºi dupã deces nimeni nu mai poate primi iertare. Iatã câteva versuri scrise de poetul Traian Dorz care se adreseazã cuiva care refuzã sau amânã pe pamant pocãinþa de pãcate ºi poate fi surprins de clipa decesului cu sufletul necurãþit de pãcate :
Cãci va veni un ceas amar ºi-o vreme de obidã
Când uºa marelui sãu har pe veci o sã se-nchidã
Iar tu vei ramâne pe veci în focul de afarã
În plânsul nesfârºit sã-þi treci a vecilor povarã.
Dar chinul cel mai greu ºi-amar va fi încredinþarea
C-a fost ºi pentru tine har, dar i-ai respins chemarea.

Pentru a face bine o pocãinþã de pãcate, trebuie îndepliniþi urmãtorii cinci paºi :
1) Cercetarea cugetului (sã ne gândim ce pacate avem ºi, mãcar cu aproximaþie, cam de câte ori pe fiecare). Cercetarea cugetului se face cerând ajutor de la Sfântul Duh.
2) Trezirea cãinþei în suflet pentru toate pãcatele pe care le avem.
3) Hotãrârea de a nu mai pãcãtui.
4) Spovada, mãrturisind cu sinceritate preotului toate pãcatele de care ne amintim. Nu-i nimic dacã cineva uitã sã mãrturiseascã un pacat sau mai multe, deºi a fãcut bine cercetarea cugetului. Este suficient daca îl (le) mãrturiseºte la spovada urmãtoare. Dar dacã ascunde un pãcat (sau mai multe) de care îºi aduce aminte, atunci spovada nu e valabilã ºi face un alt pãcat deoarece se spovedeºte rãu. O spovadã rãu facutã se reparã fãcând altã spovadã bunã, spunând preotului pãcatul (pãcatele) ascuns (ascunse), spunând la câte spovezi a fost ascuns acel pãcat (acele pãcate) ºi mãrturisind din nou toate pãcatele spuse la acele spovezi rãu fãcute.
5) Îndeplinirea pocãinþei (canonului) datã de preot.

Iatã o carte despre sacramentul pocãinþei. Poate fi cititã direct pe internet, fãrã a fi nevoie sã fie desãrcatã în calculator, accesând linkul urmãtor:
http://www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei

Pe pãmânt nimeni nu e scutit de ispite, nici oamenii Bisericii. Unii rezistã ispitelor, alþii cad. Dar greºelile lor nu justificã greºelile noastre. Sunt ºi destui preoþi drepþi, sã urmãm exemplele lor. ªi chiar dacã unii oameni ai Bisericii mai au greºeli personale, nu trebuie sã uitãm cã Biserica este o instituþie divino-umanã, deci formatã ºi din oameni care pot greºi (pot greºi în ceea ce fac, nu în expunerea învãþãturii creºtine, care e de la Dumnezeu), iar vina este individualã, nu colectivã, deci e greºit ca, pornind de la niºte cazuri particulare, sã se generalizeze, învinuind, în bloc, toþi reprezentanþii Bisericii. Nu putem pretinde o Bisericã idealã, formatã numai din sfinþi, nici nu avem dreptul sã-i judecam pe preoþi, are cine sã-i judece. Important este sã privim la viaþa noastrã dacã e în regulã ºi în acord cu principiile creºtine, iar dacã nu e în acord, sã facem pocãinþã de pãcate ºi sã ne îndreptãm. ªi nu trebuie sã uitãm cã nu ne putem mântui singuri, avem nevoie de Bisericã, aºa imperfectã cum este. Reamintesc citatul din Sfântul Ciprian: "Nimeni nu-L poate avea pe Dumnezeu drept Tatã dacã nu are Biserica drept mamã."

Iatã ºi alte citate semnificative:

« Puþina gustare a ºtiinþei poate duce la ateism, dar adâncirea ºtiinþei îl aduce pe om la Dumnezeu! » (Francis Bacon)
« Sunt tot aºa de sigur de existenþa sufletului ca de orice adevãr bine stabilit de ºtiinþa experimentalã. ªi aceastã siguranþã nu este o simplã credinþã, ci o convingere profundã, dobânditã în mod ºtiinþific. »- (Nicolae C. Paulescu, savant)
« Omul de ºtiinþã nu se poate mulþumi sã spunã: Cred în Dumnezeu, ci trebuie sã afirme : ªtiu cã Dumnezeu este! » (Nicolae C. Paulescu)
« Dacã tabla înmulþirii sau teorema lui Pitagora ar avea precepte morale, s-ar gãsi mulþi sã le nege adevãrul. » (Nicolas Malebranche)


Mai multe puteþi citi ºi vedea pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog gãsiþi: argumente ºi dovezi ale existenþei lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte; videoclipuri ; înregistrãri video cu miracole ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante ; adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care ofera servicii caritative, etc.

Vã rog intraþi pe blog ºi trimiteþi-l mai departe, ca sã foloseascã ºi altora. Chiar meritã.

vieru_cezar_iasi
Postat pe 10 August 2009 04:04
Pe o scara de 1 la 10 biserica are nota 0.Nu va chinuiti atat cu polemicile ca nu are nici un rost,e doar pierdere inutila de timp!Dumnezeu fiind Mintea Universala, tot ce este legat de biblie,religii,biserici,preoti, este nascocirea omului.Suntem mult prea umani pentru a sesiza subtilitatile acestei Minti Universale!
danutza40
Postat pe 30 Septembrie 2009 09:43
darksukkubus69
Postat pe 30 Septembrie 2009 16:31
De la: healthy004706, la data 2009-09-30 09:43:35Pe o scara de 1 la 10 biserica are nota 0.Nu va chinuiti atat cu polemicile ca nu are nici un rost,e doar pierdere inutila de timp!Dumnezeu fiind Mintea Universala, tot ce este legat de biblie,religii,biserici,preoti, este nascocirea omului.Suntem mult prea umani pentru a sesiza subtilitatile acestei Minti Universale!
4Life
Postat pe 30 Septembrie 2009 18:27
De la: TF_, la data 2009-09-30 18:27:30
De la: healthy004706, la data 2009-09-30 09:43:35Pe o scara de 1 la 10 biserica are nota 0.Nu va chinuiti atat cu polemicile ca nu are nici un rost,e doar pierdere inutila de timp!Dumnezeu fiind Mintea Universala, tot ce este legat de biblie,religii,biserici,preoti, este nascocirea omului.Suntem mult prea umani pentru a sesiza subtilitatile acestei Minti Universale!
sursa care atesta aceste aberatii?
ene_m_gabriel
Postat pe 30 Septembrie 2009 21:29
General spus, ma uimeste inversunarea impotriva bisericii...
Dragi oameni, sa nu uitam ca suntem oameni si ca fiecare poate gresi, sa nu uitam ca preotii sunt si ei oameni si pot cadea in pacat, fara voia lor.
Mai important decat biserica si preotii este relatia fiecaruia cu Dumnezeu, acele discutii pe care ar trebui sa le avem fiecare. In prim plan ni se va parea un monolog, insa in realitate Dumnezeu ne aude si ne raspunde intr-un fel sau altul. Depinde de noi cat de deschisi si realisti suntem, sa recunoastem ajutorul Lui Dumnezeu in viata noastra.
Eu tot ce am facut bun, am facut cu ajutorul Lui. Tot ce am facut de capul meu sau din slabiciune sau nervi a fost in mare parte gresit. Dumnezeu m-a ajutat cand am fost la anaghie, cum nimeni nu ma putea salva!
Toti vom ajunge in momentele grele sa vedem ultima speranta in Dumnezeu...ve-ti vedea fiecare, caci viata este o scoala despre viata si noi insine...
gazacioc
Postat pe 30 Septembrie 2009 21:52
Buna!La biserica mergem sa ne rugam,sa aprindem o lumanare pt cei dragi care nu mai sant printre noi,sa ne simtim mai aproape de Dumnezeu.Preotii sant si ei tot oameni,in Cartea Sfanta spune"nu judeca pe nimeni sa nu fii judecat"deci: sa il lasam pe Dumnezeu sa judece iar noi sa mergem la biserica pt El si pt noi. Va doresc cale lina si lumina in suflet.
doinitaeda
Postat pe 16 Octombrie 2009 18:29
De la: darksukkubus69, la data 2009-07-31 17:15:54Healthy 001638, te inseli amarnic, scumpete! Sunt mandra de fotografia aceea, este fotografia unei femei super atragatoare, adica a mea, eu am pus-o aici! Daca ai vreo problema, pai sa stii ca e problema ta, dragule! Si nu ma cred deloc la bordel, eu sunt intotdeauna pe cont propriu! Ha ha ha!
Nu vreau sa jignesc,dar daca tot esti asa de mandra,de ce nu ai pus toata poza? Sau conteaza numai sanii?
elisa26
Postat pe 23 Octombrie 2009 15:14
Sunt sigura ca multi ar vrea sa ma vada... din pacate, nu le pot oferi satisfactie pt simplul motiv ca nu trebuie sa ma recunoasca nimeni din motive obiective. Poze as avea berechet de pus... conteaza si restul, nu numai sanii... oricum stiu ca celor care ma vad in carne si oase le curg balele de pofta... dar nu prea inteleg care-i problema ta cu poza asta?!
darksukkubus69
Postat pe 24 Octombrie 2009 16:44
De la: monicajung, la data 2009-07-16 20:49:56Ai studiat vreodata serios Biblia? Din vorbele tale inteleg ca nu...
Nu poti intelege dragostea lui Dumnezeu fara sa ii cunosti Cuvantul...

Daca vrei sa gasesti o biserica perfecta...nu vei gasi niciodata...si mie mi-e rusine de cei care intineaza Casa Domnului...si prin faptele lor ii determina pe altii sa se indeparteze de Dumnezeu...dar cine suntem noi sa emitem sentinte si condamnari? suntem noi mai presus de ceilalti?....decat sa judecam mai degraba am face ceva sa schimbam lucrurile...sa dam un exemplu bun altora...ca poate vor avea mustrari de constiinta si se vor cai pentru pacatele lor...


fara sa te supar dar Biblia a fost scrisa de om. Religia pt mine e importanta . Dar nu cred ca trebuie sa merg musai la biserica pt a ma ruga. Insa nu am nimic cu oamenii care merg duminica la biserica, dar multi sunt ipocriti, merg la biserica numai "de ochii lumii". Dumnezeu te asculta oriunde si oricum. Si cred ca multi sunt de aceeasi parere.
GreenBubbles
Postat pe 12 Februarie 2010 10:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Oare de ce atunci cind esti foarte sincer in dragoste ai de pierdut? 8 De la: Salina_SUSESI_Timisoara 30 Iulie 2010 19:15
Simbolistica Malefica In Cladirea Parlamentului European 1 De la: ioanabobocea 11 Aprilie 2010 17:27
Anticonceptionale- intrebare. 2 De la: lacurentnews 26 Iulie 2011 20:16
Scurgere galbuie urat mirositoare 51 De la: larisika 16 Februarie 2012 17:55
Consultatii gratuite - Fibrom Uterin 2 De la: CentreleAres 17 Martie 2016 13:21