Setari Cookie-uri

OB-urile

Doamna "Carierista"...nu te ambala..nu e frumos.Suntem totusi niste doamne moderne si inteligente care discutam pe un site respectabil.
Doar ca daca tot esti asa simpatica si iti place sa dai "sfaturi simpatice" cuiva care cu siguranta ti-ar putea fi mama, ma gandeam ca nu te-ar deranja sa faci acelasi lucru.Un alt aspect de care nu s-a prins inteligenta ta ascutita, este faptul ca virusul HPV nu provoaca rani pe col,PENTRU CE E UN VIRUS.Se manifesta altfel.Stai linistita,cu totii ne putem continua vietile linistite, fara sa ne macine nerabdarea cu privire la revenirea ta cu detalii despre virus.Avem internet,stii!!??!
aaaaa...si cu totii avem job...nu intereseaza pe nimeni aspectul.Dar iti multumim pentru detaliile pe care ni le oferi din viata ta.

Nota zece pentru PERSPICACITATE!!!Meriti din plin:))

Postat pe 14 Noiembrie 2009 00:41
De la: firmitura, la data 2009-11-13 07:06:13Personal folosesc Ob-urile din 1998-de cand doar la farmacia 1 din Bucuresti se gaseau numai "Helen Harper"....Si initial nu am stiut ca trebuie sa le schimb la 3-4 ore ca prospectul era in engleza si nu mi-am batut capul.Cand au aparut primele cu prospect in limba materna,"Kotexul" ,care se gasea doar la Mega Image, am aflat si despre acest lucru dar deja trecusera 2 ani de cand le purtam uneori si de dimineata pana pe la 2-3pm.Si acum mai uit de tempon.Peste inca vreo 2 ani am aflat ca nu sunt indicate.Parca ...mai conta.Nu am avut in viata mea dureri menstruale, anexite, inflamatii ,rani pe col sau altceva.Am folosit de atunci toate marcile din coomert si sigur mi-au ramas prin casa si absorbante interne al caror termen expirase.Nu a fost nici o problema.Depinde de organism, de factorii la care esti alergica si nu in ultimul rand de autosugestie!Mie personal nu imi plac Ob-urile.Rana pe col se poate face si in urma unui avort sau sarcini.Se mai poate face si datorita spermicidelor pe care la contin anticonceptionalele.Intr-o vreme se vorbea ca prezervativul ar cauza rana pe col.Personal nu sunt de acord nici cu aceasta teorie.Daca ar fi dupa ginecologii barbati nu ar recomanda nici tampoanele externe ca tin microbii in ele... Nu s-a demonstrat stiintific legatura dintre absorbantele interne si rana de pe col.


Perfect de acord cu tine ca tine de organismul fiecareia.
Si, la fel si eu am o stare de disconfort de la OB-uri cu toate ca sunt cu mult mai mici decat Tampax-urile pe care le foloseam candva, cu ani in urma, atunci cand acestea se gaseau pe piata.
Spre deosebire de Tampax care erau FOARTE ABSORBANTE si mai erau si CU APLICATOR, deci nu-ti bagai degetele inauntru cum faci cu oricare alta marca de tampon intern, OB-urile - chiar daca NU scrie nicaieri, eu le simt ca - NU SUNT DIN BUMBAC!!! Nu sunt bune absorbante! Dar ce sa fac? Procter & Gambel AU SCOS DE PE TOATE PIETELE ESTICE tampoanele TAMPAX. Erau MULT PREA BUNE (prea absorbante - nici o data nu ai fi avut vre o surpriza cu ele) si mai erau si la ACELASI PRET cu alte marci sau chiar MAI IEFTINE decat OB-urile, timp in care TAMPAX-ul mai AVEA SI APLICATOR!

pentru Procter & Gamble

Vreau TAMPAX!
Simply_i
Postat pe 14 Noiembrie 2009 10:42


Vaaai de noi si capul nostru...

Nona, cat de certareata esti... nu poti sa porti o discutie civilizata???

Ce-s cuvintele alea penibile pe care le insiri acolo? Mai "doamne moderne si inteligente" ce te crezi a fi???

Offf... stii care-i partea cea mai nasoala? Sunt multe ca tine... adica nu "moderne si inteligente" dar care tipa in gura mare ca-s "doamne moderne si inteligente"



michelle_venus_21
Postat pe 14 Noiembrie 2009 15:36
Si acum, copiez dintr-un pliant pe care-l am de la doctor.
Copiez tocmai a nu omite ceva si pentru a fi clar si pentru a intelege si "doamnele moderne si inteligente"

CE ESTE HPV?

HPV (Human Papiloma Virus) este o infectie virala comuna cu transmitere sexuala, raportandu-se faptul ca 80% dintre adulti vor contacta virusul pana la varsta de 50 de ani. Foarte multi pot fi purtatori fara a cunoaste acest lucru. Exista aproximativ 100 de tipuri cunoscute de HPV, dintre care 13 au risc crescut oncogen si a fost demonstrata legatura lor directa cu cancerul de col uterin. Unele tipuri de HPV produc papiloame genitale; nu sunt implicate in aparitia cancerului dar prezenta lor trebuie sa alerteze medicul cu privire la potentiala existenta a unora dintre cele 13 tulpini cu risc crescut oncogen.

CUM SE POATE CONTACTA

Infectia se raspandeste prin contact sexual sau prin contact piele-piele la nivelul zonelor genitale.
Prezervativele nu ofera protectie 100% deoarece nu acopera intreaga zona genitala.
Femeia care a avut un singur partener sexual mai multi ani trebuie sa isi faca testul HPV deoarece virusul se poate "ascunde" in celulele cervicale mai mult timp.

CARE SUNT SIMPTOMELE INFECTIEI CU HPV?

De obicei, infectia cu HPV nu prezinta niciun simptom. Simptomele nu apar nici in cazul modificarilor care duc la aparitia unor celule anormale, care pot evolua spre cancer. De aceea este importanta testarea regulata.

michelle_venus_21
Postat pe 14 Noiembrie 2009 15:49
CARE ESTE ROLUL HPV IN DEZVOLTAREA CANCERULUI DE COL UTERIN?

Foarte multi oameni vin in contact cu HPV in cursul vietii si il indeparteaza spontan din organism in cateva luni (cum se intampla si cu celelalte virusuri ca cele pentru raceala si gripa). Oricum, un numar mic de femei nu vor indeparta virusul si vor avea un risc mai mare de a deszolta anomalii celulare cervicale. Infectia persistenta cervicala cu HPV poate duce la modificari celulare care, netratate, pot duce in timp la cancer de col uterin.

Este dovedit ca peste 97% din cazurile de cancer de col uterin se datoreaza infectiei cu HPV.

CE ESTE EXAMENUL BABES-PAPANICOLAU?

Examenul Babes-Papanicolau este un test care detecteaza modificarile din cervix, indicand ca persoana prezinta de a dezvolta cancer de col uterin daca nu este tratata. Testul este efectuat pentru a detecta anomaliile celulare; in cazul in care acestea apar se va repeta testul sau se va recomanda o colscopie.

Cred ca este interesant de citit pentru toata lumea.

O colega de-a mea ( ops... carierista din mine, iar vorbesc de serviciu, sa vedeti comentarii acum!!! tineti-va bine si sa va intre bine in cap ca, dupa cum inteleg unele "doamne moderne si inteligente" nimeni nu are serviciu in afara de mine!!!) a fost diagnosticata cu HPV, valori ridicate. Testele repetate aratau la fel. I-au desoperit si o rana pe col care i-a fost cauteriazata. A fost nevoie insa de doua de altfel de interventii de cauterizare.
Asta ca fapt divers.

Ca sa revenim, OB-urile nu provoaca rana pe col.

Si intr-adevar, unele femei le suporta, unele nu,depinde de organism.

Ei da, daca tot NU SUNT LA SERVICIU,am avut timp berechet de scris.

michelle_venus_21
Postat pe 14 Noiembrie 2009 16:08
folosesc ob de 2 ani...pana acum nu am avut probleme...din auzite se zice k acestea provoaca cancer...e adevarat?
fata_healthy
Postat pe 14 Noiembrie 2009 16:59
BRAVO!!!! Acum stim cu totii ca stii sa citesti:)))

Scria pe acolo ceva ca HPV ar produce "RANI"???

Acuma stii si tu ce e HPV-ul:))))

Postat pe 14 Noiembrie 2009 22:53
aaaa..si deja scrisesem despre simptomele HPV-ului.Daca nu iti acordai atata importanta,ai fi observat asta.Iar colega ta e ft posibil sa fie nevoita sa fie supusa cauterizari,intrucat aceasta este procedura standard.Dar mai mult ca sigur ea a avut acele modificari tisurale prin care se manifesta HPV-ul,si nu rana pe col.Dar daca s-a exprimat prin termeni medicali,e ft posibil ca tu sa nu fi inteles.Asa cum nu ai inteles nimic din mesajul meu.Acele insiruiri de cuvinte "penibile"...erau ironii
Sau poate vrei tu sa revolutionezi medicina

Bafta in viata...la cum te prezinti...o sa ai nevoie

Postat pe 14 Noiembrie 2009 23:17
se vede ca n-ati citit cum se folosesc aceste ob_uri,scrie pe pachet ,ca la orce lucru nu trebuie sa faceti abuz -valabil si la viata sexuala si nici cu oricine,
sweetmarylin
Postat pe 15 Noiembrie 2009 17:25
din cate stiu eu ...sunt mai igenice in sensul ca nu sunt la suprafata si te simti mai curat dar sunt mai periculoase pt organism,mai multe bacterii care ajung direct la tinta si mult mai usor
rubya_healthy
Postat pe 21 Martie 2010 07:55
De la: bel60, la data 2009-09-30 08:23:35de la OB SE POATE FACE SOC ANFILACTIC sunt f periculoase, nici nu sant 100% bunbac ci material sintetic,sunt unele si din bunbac, dar folosite numai in cazuri f rare,produc si multe infectii,nu la toata lumea depinde de sensibilitatea corpului,dar totusi folosite cat mai rar :


E putin probabil sa faci soc anafilactic de la OB-uri,sa fim serioase si cu picioarele pe pamant. Si nu sunt neigienice in cazul in care sunt folosite corect adica, ai grija inainte de folosire sa fii curat ape maini, nu atingi alte obiecte si nici tamponul dupa desfacere , ci doar baza lui, si daca il schimbi la 3-4 ore. . Si dincolo de asta e decizia fiecarei femei ce alege si nu prea am intalnit medici ginecologi militanti impotriva OB-urilor.
Lady_Z
Postat pe 23 Martie 2010 12:43
De la: nona, la data 2009-11-14 00:41:39Doamna "Carierista"...nu te ambala..nu e frumos.Suntem totusi niste doamne moderne si inteligente care discutam pe un site respectabil.
Doar ca daca tot esti asa simpatica si iti place sa dai "sfaturi simpatice" cuiva care cu siguranta ti-ar putea fi mama, ma gandeam ca nu te-ar deranja sa faci acelasi lucru.Un alt aspect de care nu s-a prins inteligenta ta ascutita, este faptul ca virusul HPV nu provoaca rani pe col,PENTRU CE E UN VIRUS.Se manifesta altfel.Stai linistita,cu totii ne putem continua vietile linistite, fara sa ne macine nerabdarea cu privire la revenirea ta cu detalii despre virus.Avem internet,stii!!??!
aaaaa...si cu totii avem job...nu intereseaza pe nimeni aspectul.Dar iti multumim pentru detaliile pe care ni le oferi din viata ta.

Nota zece pentru PERSPICACITATE!!!Meriti din plin:))


SCUZE CA TE CONTRAZIC! BA PROVOACA! DE-AIA SE FACE CANCERUL DE COL UTERIN, DE LA RANI PE COL FACUTE CU HPV!
camiflorea
Postat pe 23 Martie 2010 13:02
OB-urile sunt nocive mai ales pt ca nu lasa vaginul sa se curete, tine infectiile si secretiile pe mucoasa iar aceasta se poate irita. Sporadic, pt plaja sau inot, e bine sa le puneti, dar utilizarea lor exclusiva e nociva.
camiflorea
Postat pe 23 Martie 2010 13:05
d-zeule ... nu imi vine sa cred...

folosesc numai ob-uri de mai bine de 10 ani si nu am avut ever vreo problema. mai am prietene in aceiasi situatie cu mine si tot lafel

de asemenea am o amica care a vut rani pe col si nu a folosit nici un tampon la viata ei

sincer, ginecologi prosti am mai vazut. rani pe col ca au mai purtat vreodata ob....

nu vreau sa fiu rea dar mai informati-va inainte sa va convingeti prietenele sa nu mai foloseasca ob-uri din motiv ca ai avut tu o prob si atat....
Silvii_Ana_1
Postat pe 10 Mai 2015 00:03
medicii nu le recomanda, asa cum nu recomanda nici sa te speli cu sapun, ci doar cu apa sau ceai, ceea ce nu prea este posibil.

daca sunt schimbate suficient de des si cu o igiena intima adecvata nu au de ce sa creeze probleme :)

eu folosesc pt reechilibrarea ph-ului (care printre altele, se poate modifica atat din cauza menstruatiei, cat si a tampoanelor/absorbantelor) o lotiune (lactacyd), iar cand sunt la serviciu servetelele intime si nu am avut niciodata probleme.
irina_v2011
Postat pe 13 Octombrie 2015 19:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Yasmin 5 De la: valy90 14 Ianuarie 2011 19:15
Escorte 1 De la: sabrina_me01 27 Martie 2010 18:29
Ciclu in timpul administarrii anticonceptionalelor 15 De la: alecsutza_86 8 Noiembrie 2013 12:46
prima ecografie- 10 De la: stephanya 19 Iulie 2009 18:27
SEXUL ORAL 26 De la: rubya 27 Martie 2010 17:06