Setari Cookie-uri

feng shui in dormitor

cum sa il amenajez?
Sofia_condo
Postat pe 1 Iulie 2008 16:56
Din pacate intrebarea este un non-sens. Spune-ne ce ai intai, eventual trimiti si niste fotografii. Numai vazand ce e la fata locului putem sa iti dam idei. Solutiile le alegi singura.

Vezi si raspunsul la intrebarea anterioara.

Cu drag,
Oana
koanamay
Postat pe 13 Iulie 2008 18:35
este vb despre amenajarea dormitorului,o chestie care am vazut in CHINA,ei pun o fundita rosie in dormitor,se zice ca aduce fericire cuplului.in rest sunt o gramada..
kalis27
Postat pe 20 Iulie 2008 11:48
Ok, pentru a te ajuta mai mult cu raspusul, te rog sa treci dimensiunile camerei, orientarea acesteia fata de punctele cardinale, unde sunt asezate usile si ferestrele. In functie de asta pot sa iti fac cateva sugestii. Si ce anume reprezentau fundele acelea? Ai grija insa ca in China dormitoarele sunt realizate in stil minimalist.
koanamay
Postat pe 20 Iulie 2008 18:52
buna incearca sa amenajezi cum iti place tie culorile care te atrag orice iti place , lasal naibi de feng shui , e o mare cacialma eu am decorat feng cu asa numiti maesstri, si era sa dau faliment , ma inbonlavisem mergea din ce in ce mai rau , am schinbat decoratiunile cum mia dictat instinctul meu si cum mia placut mie , si credema ca am ajuns din nou pe linia de plutire si totule ok feng este o arta chineza , si la noi este o noua excrocherie de a prosti pe cei naivi si cu bani , un maestru adevarat de feng nu face reclama si o expertiza a lui este extrem de scunpa ,,, la noi acesti asa numiti maestri uni dintre ei iau intre 6 eu pe metru si 4 eu pe metru patrat
inchipuiti ca cunosc multe persoane car au respectat cu stricteti sfaturile asa numitilor si multi au ajus mai rau de cum erau ininte sa decoreze feng ,, mai multe informati pot sa spun ca ma-m documentat fff bine inainte sa chem experti feng care mau costat in ordinea mm eu cu tot cu decoratiuni ,respectand cu strictete pasi lor trecand perioade destul de mari , si nici o schinbare , ba mai rau parca totul se inpotrivia mie , asa ca am facut cum mia dictat constiinta si super minunat afacerile merg fff bine , am facu inversul lor adica ei spuneau ca nu e bine sa am flori in casa daca e pe est sufrageria si balconul , si nici in dormitor pe balcon a vand 2 balcoane , am scos toate plantele de decor , specifica ca am plante deosebit de scunpe si frumoase leam dat pe balconu de servici afara cum le-am scos afra si am facut ce au spus ei mam inbonlavi si rau de tot mia mers 3 luni asa ca am adus plantele in casa si imediat cumle am adus nu ma mai durea nimic parca , cineva mia luat un val dupa ochi , gandeam mai lucid eram mai vesela imi revenisem ce mai sant multe de spus , o zi superba
kudika076978_iasomie
Postat pe 30 Iulie 2008 09:16
pune si tu o broasca cu 3 ochi pe ici pe colo, cate un elefant, porc, etc.

cred ca cel mai ieftin e sa-ti iei tu niste carti ca-s mai ieftine decat "expertii"...
chibritzel
Postat pe 31 Iulie 2008 00:33
..... ...vad ca nu a mai scris nimeni de mult...probabil ca ai si facut dormitorul pana acum.Dar ,voi scrie cateva idei despre acest subiect.Cu sau fara feng-shui, un dormitor trebuie sa fie in primul rand....odihnitor.Asa ca nu vom folosi culori tari,dinamice,dar nici calde,ci le vom cauta pe cele linistitoare,propice repausului.,adica verde,albastru,mov,bineinteles,tonurile mai stinse ale acestora.Patul ,elementul de baza din dormitor,trebuie amplasat astfel incat sa nu stati cu piciorele - talpile orientate spre usa,daca se poate,sa nu stea intre fereastra si usa,si nici cu capul spre fereastra.Cu alte cuvinte,cand esti in pat ,sa vezi camera in jurul tau,sa fii in siguranta,ca sa zic.Este bine sa fie ordine,fara multe lucruri ,haine,la vedere - dezordinea mentine starea de veghe,asa ca nu te odihnesti bine.Lumina este mai placuta daca provine de la veiozele de pe noptiera sau aplicele de pe perete. Impresia generala trebuie sa fie una romantica ,de cuplu , nu austera,sobra.Ca orice alta incapere ,trebuie sa te faca sa te simti bine,dar si sa intruneasca conditiile pt. odihna......si ,bineinteles...de intimitate
libra66
Postat pe 10 Decembrie 2008 10:34

Buna ziua si bine v-am gasit!
Ma intereseaza foarte mult acest subiect si pentru ca sunt in zodia Pestilor,zodia misticismului si a spiritualitatii m-am si informat in legatura cu aranjarea camerelor dintr-un apartament sau dintr-o casa,dar in special aranjarea dormitorului conjugal.
Fiind bine stiut ca dormitorul e spatiul de relaxare si de ce,nu,de iubire,acesta trebuie sa contina putine obiecte,cele de stricta necesitate,pentru ca dezordinea,chiar si pentru o persoana dezordonata,este obositoare.
Atentie la pozitionarea patului matrimonial : de preferat sa nu fie asezat langa peretele comun cu bucataria sau cu baia(energii negative!)!De asemenea,culorile trebuie alese cu maaaaare grija;eu am ales verde primavara pentru dormitorul meu(si eiu am renovat de curand!!!),dar mai puteti alege roz,mov,albastru deschis,chiar si alb,daca nu va deranjeaza!
Oglinda in fata sau in spatele patului?No way...nu e ok pentru relatia de cuplu!
Obiectele feng shui nu trbuiesc pozitionate oricum sau oriunde,dar in dormitor,iti poti pune(este recomandat!)clopotei de vant.Si daca iti plac pestii..un acvariu cu pesti(bani,energie!).
madalinala
Postat pe 22 Ianuarie 2009 12:44
Mai mult decat o incapere destinata odihnei, dormitorul reprezinta un spatiu intim, mai personal decat celelalte zone casnice, aici impunandu-se ca decorativitatea si confortul sa se imbine perfect.
Iata cateva recomandari ale specialistilor in feng-shui, care, aplicate total sau partial, va pot aduce mai mult succes in viata sociala si intima ori va pot imbunatati considerabil "norocul" in dragoste.
Intr-un dormitor feng-shui, patul trebuie sa fie mai incapator decat persoana/persoanele care dorm in el, deoarece un pat de dimensiuni reduse poate restrictiona potentialul de a acumula succese in viata sociala si de cuplu. Un pat "sustinut" de o tablie solida sau lipit de perete ajuta mult in acest sens.
Se recomanda iluminarea cu lampi sau lumanari. Oricum, lumina nu trebuie sa fie puternica, ci sa contureze o atmosfera "dulce", relaxanta. Imagini ce reprezinta animale salbatice sau obiectele cu margini ascutite trebuie evitate in aceasta incapere. O alegere buna pentru feng-shui ar fi amplasarea pe peretele ce "sustine" patul a unei picturi/fotografii ce reprezinta un peisaj montan.
Aveti unul sau mai multe sisteme electronice in dormitor? Televizor, video sau sistem audio, acestea trebuie sa dispara de aici, deoarece genereaza energie negativa. De altfel, in feng-shui se spune ca televizorul "omoara" somnul linistit si viata de cuplu. Daca vreti neaparat sa aveti un TV in dormitor, acoperiti-l pe timp de noapte cu o tesatura moale si suficient de deasa pentru a obstructiona circuitul de energie negativa in incapere.
Cosuletele, sticlutele, cartile, ziarele si revistele asezate langa pat sau sub pat, hainele aruncate la intamplare sau echipamentele de gimnastica nu-si au locul intr-un dormitor feng-shui. De asemenea, plantele si florile uscate sau artificiale nu aduc nimic bun din punct de vedere energetic. Unii specialisti in feng-shui insa recomanda amplasarea in dormitor pe axa centrala a unor plante care ajuta la mentinerea si chiar la imbunatatirea starii de sanatate.
Daca aveti oglinda in dormitor, aceasta nu trebuie sa reflecte usa ori fereastra, deoarece astfel "impinge" in afara energia sau fluxul Chi. Daca tavanul este prea coborat, se recomanda amplasarea in dormitor a unei oglinzi care sa il reflecte si sa indeparteze astfel orice efecte energetice negative.
Un pat pozitionat cu picioarele spre intrarea in dormitor se afla in pozitie "letala", foarte malefica din punct de vedere feng-shui. Daca nu aveti de ales si trebuie sa amplasati patul astfel, ar trebui sa asezati un obiect decorativ intre picioarele patului si intrarea in dormitor, pentru a se dispersa efectele energetice negative.
Din punct de vedere cromatic, se recomanda nuantele pale, odihnitoare. Verde sau albastru pal, galben-crem, culoarea untului nuanta ce reprezinta latura materna sunt tonuri care incurajeaza buna relationare si optimizeaza viata de cuplu. Actiunea numita "odihna" este de tip Yin, fapt pentru care si culorile din dormitor trebuie sa fie tot Yin. Altfel spus, se vor evita culorile tari, iar cuverturile vor fi alese in aceeasi nota, cu motive si culori regasite in natura.
Dormitorul este considerat in filozofia feng-shui un spatiu sacru, al refugiului si pacii un loc privilegiat in care ne reincarcam fizic, spiritual si emotional. Din moment ce ne petrecem aici cam o treime din viata, "se impune" echilibrarea si decongestionarea la maximum a acestui spatiu.
andra_alexandra
Postat pe 22 Ianuarie 2009 17:27
Va salut!
Vad ca unele dintre voi chiar va pricepeti...
As avea si eu cateva intrebari. Locuiesc intr-o garsoniera, spatiul fiind destul de mic, in camera am amenajat in colttul din dreapta usii un fel de camera de lucru ( turnulet pe colt, carti, biroul, calculatorul, imprimanta) , chiar in centru doua fotolii ( balansoar, micute ) si masuta , patul si sifonierele in stanga . Cum pozitionez oglinda? Ce decoratiuni as putea adauga fara sa incarc foarte mult spatiul... In bucatarie,unde asez icoana , spatiul e la fel de mic si s-ar incadra doar deasupra usii ( peretele de la rasarit)
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!
cecilia_g
Postat pe 3 Februarie 2009 10:14
Buna.
Ma amuz citind temerile/sfaturile voastre. Nu ma intelegeti gresit... si eu am trecut si inca trec prin aceeasi chestie. Vreau sa imi armonizez casa si sa o fac in asa fel incat sa imi mearga cat mai bine. Tocmai ce ne-am mutat, sotul si cu mine, in casa noua. Nu e pe deplin terminata dar e a noastra facuta cu mainile noastre. Am inceput sa caut posibilitati de decorare si asa am dat de Feng shui. Este intr-adevar o filozofie f interesanta dar cand incepi sa aplici "technicile" ei te pierzi in detalii. Cu cat citesti mai mult si te informezi mai mult, informatiile incep sa se bata cap in cap.. pune acvariu in dormitor/ nu pune semne de apa in dormitor; pune 2 bujori in dormitor ca atrage dragostea / nu pune picturi ce reprezinta flori in dormitor ca atrage infidelitatea:) si tot asa. Drept urmare...dupa ce l-am zapacit cu sotul meu sa ne punem tablou cu bujori in dormitor (de 3 luni il bat la cap cu asta:)) aflu ca nu e bine sa imi pun flori in dormitor...si acum ma gandesc sa pun totusi tabloul pe hol, daca tot l-am obtinut:)
Oricum, sugestia mea e sa facem, dupa cum spunea si cineva intr-un comentariu mai sus, dupa cum ne dicteaza instinctul si bunul gust. Dormitorul relaxant, bucataria primitoare si calda, camera copiilor vesela, baia romantica si "spa"...
Ca si un ultim comentariu...am avut ocazia sa stau in acelasi hotel cu o chinezoaica pentru 2 saptamani... In afara de faptul ca nu ii placea ca in camera aveam o oglinda imensa care reflecta intru totul patul...mi-a spus ca la ei Feng-shui este o credinta veche populara in care nu se mai pune atata importanta in zilele noastre..si culmea eu "stiam" mai multe despre aceasta tehnica decat ea...:)))
va las si sper ca nu v-am plictisit cu mesajul meu imens...O zi frumoasa!
kudika626291
Postat pe 5 Februarie 2009 07:50
Din intamplare(sau nu)am dat peste aceasta intrebare si nu ma pot abtine sa nu raspund..
Sunt initiata (in urma unui curs sustinut de un maestru Qigong si feng shui)in tainele acestei stiinte extraordinare pe care,daca nu sunteti fani ai culturii orientale,o puteti numi "Stiinta de a va amenaja spatiul in care traiti in conformitate cu legile armoniei si ale naturii".
Si strabunii nostri s-au ghidat multa vreme dupa aceste "legi"(nu-si pun wc-ul langa casa,nu se culca in dreptul unei oglinzi,acopera oglinda cand decedeaza un om,nu-si construiesc o casa astfel incat sa le treaca un rau prin spatele ei(decat daca sunt tampiti)...
Oricum,in orice spatiu am trai(dormitor,living,bucatarie,birou,sala de clasa)trebuie sa determinam precis destinatia spatiului si scopul activitatii desfasurate acolo,pentru a urmarii energizarea prin culori,plante,mobilier,tablouri,etc,sau calmarea spatiului.Daca nu te armonizezi cu spatiul respectiv,dupa cum i-ti face placere si nu pastrezi ordinea si curatenia in acel spatiu,te poate invata oricine orice ca sigur viata ta va arata asa cum ti-o organizezi.Daca mananci si fumezi si bei si lucrezi in acelas loc unde vei dormi,sigur ca in scurt timp vei suferi tot felul de dezechilibre legate de sanatate,putere de munca,relationare,etc.
E simplu:cum i-ti asterni,asa vei dormi.Daca i-ti acorzi putin timp tie si casei tale sau biroului tau(unde petreci totusi,8-9 ore/zi)si putin respect,rezultatele vor fi pe masura.
Va spun sincer,ca observand lipsa de interes aratata de niste cunostinte biroului in care traiau zilnic 8 ore si care se plangeau intr-una de dureri de cap si lipsa de concentrare,le-am sugerat sa mearga toate(5)mai devreme intr-o dimineata in birou,sa il priveasca,ca si cum ar fi al lor,personal,sa incerce sa observe daca sunt multumite de pozitia pe care o ocupa in spatiul respectiv si daca nu sunt sa o schimbe,sa aduca fiecare o planta in ghiveci si sa aspire zilnic podeaua si sa aeriseasca(sau sa verifice daca se face acest lucru),m-au ascultat,iar acum viata lor la locul unde muncesc este o placere.durerile de cap au disparut,domneste o stare de bunavoie in birou,stare pe care o transmit tuturor celor cu care au contact si care remarca fara sa stie ce s-a petrecut:"de cate ori vin aici parca ma incarc cu energie buna!"Randamentul muncii estee schimbat si totul decurge fara obstacole majore.Ordinea documentelor si curatenia spatiului face ca energia sa circule nestingherita si sa stagneze atat cat e firesc. Armonzarea persoanei cu mediul este covarsitoare.
ultumesc pentru atentie!
aez
Postat pe 5 Februarie 2009 10:01
De la: nucred, la data 2008-07-30 09:16:31buna incearca sa amenajezi cum iti place tie culorile care te atrag orice iti place , lasal naibi de feng shui , e o mare cacialma eu am decorat feng cu asa numiti maesstri, si era sa dau faliment , ma inbonlavisem mergea din ce in ce mai rau , am schinbat decoratiunile cum mia dictat instinctul meu si cum mia placut mie , si credema ca am ajuns din nou pe linia de plutire si totule ok feng este o arta chineza , si la noi este o noua excrocherie de a prosti pe cei naivi si cu bani , un maestru adevarat de feng nu face reclama si o expertiza a lui este extrem de scunpa ,,, la noi acesti asa numiti maestri uni dintre ei iau intre 6 eu pe metru si 4 eu pe metru patrat
inchipuiti ca cunosc multe persoane car au respectat cu stricteti sfaturile asa numitilor si multi au ajus mai rau de cum erau ininte sa decoreze feng ,, mai multe informati pot sa spun ca ma-m documentat fff bine inainte sa chem experti feng care mau costat in ordinea mm eu cu tot cu decoratiuni ,respectand cu strictete pasi lor trecand perioade destul de mari , si nici o schinbare , ba mai rau parca totul se inpotrivia mie , asa ca am facut cum mia dictat constiinta si super minunat afacerile merg fff bine , am facu inversul lor adica ei spuneau ca nu e bine sa am flori in casa daca e pe est sufrageria si balconul , si nici in dormitor pe balcon a vand 2 balcoane , am scos toate plantele de decor , specifica ca am plante deosebit de scunpe si frumoase leam dat pe balconu de servici afara cum le-am scos afra si am facut ce au spus ei mam inbonlavi si rau de tot mia mers 3 luni asa ca am adus plantele in casa si imediat cumle am adus nu ma mai durea nimic parca , cineva mia luat un val dupa ochi , gandeam mai lucid eram mai vesela imi revenisem ce mai sant multe de spus , o zi superba


Draga mea, nu am putut ajunge la finanul expunerii tale, pentru ca am obosit observand atatea greseli de ortografie. Oribil nu pot crede ceea ce vad, falimentul cred ca te pastea datorita lipsei de cultura si a cunostintelor elementare de limba romana.
Prima data am crezut ca e pur si simplu o greseala de tastare, dar cand am vazut in continuare repetandu-se greselile...Doamne, nu pot sa cred...cate clase ai terminat?
nuvola
Postat pe 7 Februarie 2009 22:41
Am citit si eu foarte mult despre feng shui si chiar am aplicat cate ceva,in masura posibilitatilor,surpriza mare a fost sa constat ca functioneaza!Multe nu poti sa le mai schimbi,avand o casa mai veche sau apartament la bloc,dar concluzia la care am ajuns e simpla:trebuie sa-ti faci curatenie in casa,in viata...sa arunci toate vechiturile ingramadite(cu gand ca ai sa le mai flosesti tu candva)sa eliberezi colturile camerelor,sa te debarasezi de toate troacele de prin curte sau balcon,sa functioneze bine(robinetele,aparatele).In mare: interioare cat mai aerisit mobilate,curatenie,plante si soarele sa intre in casa din abundenta.....simplu nu?Eu as zice ca tine de instinct,de educatie si de respectul de sine si astea nu sunt numai la chinezi!Eu tin minte casa bunicilor cu podele de lemn vopsite periodic,peretii varuiti in fiecare primavara,ferestrele pline de muscate,camerele mobilate cu strictul necesar si toate asternuturile si prosoapele stralucind de curatenie si mirosind a lavanda si sulfina si prin toata casa ulcele cu flori din gradina sau de prin faneata.Viata lor,intr-un sat de munte,era simpla si cu multe bucurii marunte,dar durabile.
54elaine
Postat pe 8 Februarie 2009 22:39
Am si eu o problema...daca ma puteti ajuta, va rog. Am cumparat in urma cu ceva timp un apartament, in prezent locuim in el, insa dormitorul desi destul de incapator, mi se pare foarte incarcat datorita patului king din lemn masiv 200x220..acesta este pozitionat imediat in stanga, langa usa..in continuarea lui este sifonierul..asa spatiul de miscare este ff redus la aprox 50 cm..mentionez ca patul este asezat central..nelasand loc pentru altceva..de o parte a lui, in coltul din stanga avem o soba cu design special de colt, in dreptul ferestrei este biroul pentru calculator si piesele aferente..in coltul din dreapta, langa sifonier, in diagonala sobei avem LCD-ul...urmeaza spre usa...pe partea drepta a patului..flori de apartam destul de mari si inca un corp de sifonier.
Am uitat sa va spun ca apartamentul l-am cumparat mobilat si schimbari majore nu am facut in el. ..am postat poze in albumul meu
Dilema e urmatoarea: as vrea sa scap de acest pat si sa imi pun o canapea, mai ales ca in curand vom fi trei si trebuie mai mult spatiu...as scoate si sifonierul si l-as da...
Nu stiu...ce sugestii imi dati?
Cu multumiri,
doriplesa
Postat pe 13 Februarie 2009 11:10
cu ajutorul unei o oglinzi Ba Gua , vei afla raspunsul la multe intrebarilegate de Feng Shui
coollove
Postat pe 16 Februarie 2009 14:29
Pentru doriplesa : categoric dormitorul tau este...incarcat , chiar obositor. Nu am inteles ce e cu soba pe colt ??! este functionala?? sunt de acord ca ar trebui sa schimbati mobila ,respectiv patul si sifonierele...Probabil ca ar trebui sa optezi pentru un mobilier adaptat cerintelor voastre, de familie.Pentru un cuplu , cred ca trebuie sa ramai la ideea de pat matrimonial , canapeaua....nu este de recomandat intr-o familie , sugereaza ideea de....provizoriu. Dar poti opta f. bine pt. un pat de mijloc normal , intre 1,60 - 1,80 x 2,00 care va mai lasa un pic de spatiu. Calculatorul va trebui mutat din dormitor , oricum locul acestuia nu este in dormitor , dar , am inteles ca veti fi in curand ...3.....sa fiti sanatosi cu totii , asa ca , patutul de bebe va trebui incadrat in asa fel incat sa fie..."ferit" La acest patut,poti folosi si partea de sub el ,adica sa ai fie un fel de sertar /lada,sau pur si simplu un fel de cos in care sa mai poti pune diverse de ale lui ...bebe.Sifonier/dulap ,probabil ca trebuie bine gandit,sa fie cat mai incapator si bine compartimentat.Chiar si acele plante,f.frumoase probabil, vor trebui mutate pentru a-ti permite...in viitorul apropiat o mai mare libertate de miscare...cu bebe.Am cautat pozele la profilul tat,dar n u am vazut nimic...astfel ca nu stiu cat ti-am putut fi de folos...Toate cele bune !
libra66
Postat pe 16 Februarie 2009 16:51
The Cat, multumesc. Recunosc ca este incarcat, nu asta era ideea mea de dormitor, as fi preferat sa cumpar un apartament gol, dar asa a fost sa fie..Soba este functionala, altfel nu ar fi existat acolo...in orasul meu ne incalzim in principal cu sobe..
Am repus pozele in profil. Le-am sters pentru ca erau vizibile pentru absolut toata lumea care dorea sa-mi vada profilul pe Condo, ori eu le inserasem numai pentru subiectul respectiv.
Revenind la canapea, ai dreptate, desi se doarme destul de comfortabil in ea..sifonierul este de preferat cu usi glisante..din poze nu poti vedea,dar iti spun eu...
Ce sa mai lungim vorba..trebuie reamenajat..
Inca o data, multumiri..
doriplesa
Postat pe 17 Februarie 2009 15:44
De la: madalinala, la data 2009-01-22 12:44:15
Buna ziua si bine v-am gasit!
Ma intereseaza foarte mult acest subiect si pentru ca sunt in zodia Pestilor,zodia misticismului si a spiritualitatii m-am si informat in legatura cu aranjarea camerelor dintr-un apartament sau dintr-o casa,dar in special aranjarea dormitorului conjugal.
Fiind bine stiut ca dormitorul e spatiul de relaxare si de ce,nu,de iubire,acesta trebuie sa contina putine obiecte,cele de stricta necesitate,pentru ca dezordinea,chiar si pentru o persoana dezordonata,este obositoare.
Atentie la pozitionarea patului matrimonial : de preferat sa nu fie asezat langa peretele comun cu bucataria sau cu baia(energii negative!)!De asemenea,culorile trebuie alese cu maaaaare grija;eu am ales verde primavara pentru dormitorul meu(si eiu am renovat de curand!!!),dar mai puteti alege roz,mov,albastru deschis,chiar si alb,daca nu va deranjeaza!
Oglinda in fata sau in spatele patului?No way...nu e ok pentru relatia de cuplu!
Obiectele feng shui nu trbuiesc pozitionate oricum sau oriunde,dar in dormitor,iti poti pune(este recomandat!)clopotei de vant.Si daca iti plac pestii..un acvariu cu pesti(bani,energie!).
nicu2miha
Postat pe 17 Februarie 2009 17:33
Salutare tuturor

Am cumparat un spatiu care trebuia sa fie spatiu de fima.
Dezavantaje: are ferestre mari si fiind construit in acest scop din hol se intra intr-o camera de 7,5/ 4 m. M-am inteles cu sotul meu sa facem doua camere din acea camera. Prima sa serveasca drept living iar cealalta ca dormitor.
Astfel dormitorul are orientare S si ramane cu o suprafata de 3,5/4.
Fereastra e asezata aprox in mijlocul peretelui de 3,5 iar usa e in stanga ferestrei daca privesti pe fereastra.

destul cu explicatiile ...acum intrebarile.

Unde credeti ca ar trebui pus patul, dulapul.... nu vreau televizor sau alte smecherii in dormitor. Pat, dulap ,o noptiera.
Daca e cineva in Cj care m-ar putea ajuta ne-am putea intalni.
Va multumesc tuturor care ati binevoit a citi mesajul pana la capat.
IoanaIm
Postat pe 21 Iunie 2009 19:37
Buna ,am si eu o intrebare daca poti sa ma ajuti.Am casa in constructie si e aproape gata si m-ar interesa cum sa asez patul in dormitor ,incerc sa iti spun cam cum arata camera ,cum intri pe usa in dreapta se afla baia si in stanga se afla usa de la balcon ,nu am decat doua posibilitati sa il asez cu piciarele spre usa de la balcon sau cu picioare spre usa de la intrarea in camera
anuta_condo
Postat pe 22 Iunie 2009 09:38
Cred ca este mai bine ca picioarele patului sa fie indreptate catre usa balconului; eventual noaptea poti trage draperia in fata ferestrei si usii balconului, ca sa creezi o stare de siguranta.E o situatie dificila deoarece capul patului va fi sprijinit de peretele baii, dar nu ai alta solutie mai buna.
Mihaela09_condo
Postat pe 23 Iunie 2009 15:44
Multumesc pentru raspuns ,nu cred ca m-am facut foarte bine inteleasa ,in dreapta este usa de la baie dar patul nu se va sprijini de peretele de la baie ,sunt cumva paralele ,am o schita in profilul meu la poze dar nu stiu cum sa o incarc aici ,deci daca nu se sprijina de peretele de la baie e mai ok cu picioarele spre balcon decat spre usa
anuta_condo
Postat pe 23 Iunie 2009 18:01
Dormitorul tau este destul de mare, asa mi se pare mie din schita. Cred ca ai putea folosi un paravan mobil,asezat intre pat si usa balconului. Citeste toate postarile din acest topic si vei gasi mai multe explicatii utile in cazul tau.
Mihaela09_condo
Postat pe 25 Iunie 2009 11:35
Pentru IoanaIm.Poti sa postezi o schita in profilul tau?Am putea intelege mai bine cum arata camera.
Mihaela09_condo
Postat pe 25 Iunie 2009 12:47
Multumesc frumos pentru ideea cu paravanul ,intr-adevar dormitorul este mare si imi permite un paravan
anuta_condo
Postat pe 26 Iunie 2009 13:10
De la: cecilia_g, la data 2009-02-03 10:14:56 Va salut!
Vad ca unele dintre voi chiar va pricepeti...
As avea si eu cateva intrebari. Locuiesc intr-o garsoniera, spatiul fiind destul de mic, in camera am amenajat in colttul din dreapta usii un fel de camera de lucru ( turnulet pe colt, carti, biroul, calculatorul, imprimanta) , chiar in centru doua fotolii ( balansoar, micute ) si masuta , patul si sifonierele in stanga . Cum pozitionez oglinda? Ce decoratiuni as putea adauga fara sa incarc foarte mult spatiul... In bucatarie,unde asez icoana , spatiul e la fel de mic si s-ar incadra doar deasupra usii ( peretele de la rasarit)
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!


buna! ca decoratiuni intr-un spatiu restrans, as sugera decoratiunile de perete: tablouri (mai degraba fotografii artistice decat pictura, pt. ca relaxeaza spatiul), sau stickere decorative- sunt f impresionabile, sau fototapet( ceva model care sa sugereze spatii deschise), mai ales ca incepe sa fie din nou la moda.Apoi, bineinteles perdele sau jaluzele asortate; n-as incarca cu obiecte de care sa te impiedici; in legatura cu icoana, sa stii ca am vazut la o prietena de-a mea icoana agatata deasupra usii si chiar mi-a placut. Sper ca ti-am fost utila.
ingrid_condo
Postat pe 29 Iunie 2009 13:03
foarte greu de citit .... multe, foarte multe greseli de ortografie si gramaticale.....


littlefinger
Postat pe 2 Iulie 2009 15:33
Buna ,am citit mesajul tau(sa-i spunem,anti feng shui romanesc)si daca esti de acord,as dori mai multe detalii la ce sfaturi ti-au dat acei maestrii F-S si cum ii cheama(daca vrei poti sa-mi scrii pe adresa de mail nolimits2012@yahoo.com.De ce ma intereseaza aceste aspecte?pt ca eu cred cu tarie in aceasta arta si poate acele persoane nu erau ce ziceau sau ...nu stiu ..informatia a fost gresit inteleasa.Sncer chiar ma intereseaza experienta prin care ai trecut si incerc sa mi-o explic.Multumesc anticipat
merkury888
Postat pe 14 August 2009 23:33
De la: kalis27, la data 2008-07-20 11:48:18este vb despre amenajarea dormitorului,o chestie care am vazut in CHINA,ei pun o fundita rosie in dormitor,se zice ca aduce fericire cuplului.in rest sunt o gramada..
am auzit ca rosul in dormitor provoaca insomnii
playboy
Postat pe 15 August 2009 12:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
executam mobila la comanda preturi accesibile 1 De la: soraflorentina 2 August 2009 23:20
Racitor de aer 19 De la: david_laur 14 Iunie 2009 11:41
mobila de bucatarie la comanda 4 De la: luminitagrigoriu 19 Iulie 2010 19:16
Vreau sa-mi renovez casa 86 De la: cucu_mariana_condo 4 Decembrie 2016 00:32
detalii pt.incalzire in pardoseala sau panouri radiante. 1 De la: inventator 21 Ianuarie 2010 20:04