Setari Cookie-uri

Brad de Craciun - Natural sau artificial?

Brazii de Craciun au ajuns din pacate la preturi foarte mari. Mie imi plac la nebunie cei naturali. Nimic nu se compara cu mirosul bradului din casa din timpul sarbatorilor de iarna. Dar avand in vedere preturile mari la care s-a ajuns ma cam bate gandul sa cumpar unul artificial ca astfel nu va trebui sa investesc in fiecare an intr-un brad de craciun nou.
Voi ce parere aveti?

Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:36
Daca vreti sa castigati un tablou cadou de Craciun, intrati pe http://blog.artspace.ro/ si povestiti in cateva cuvinte cum va pregatiti de Craciun.
Concursul se desfasoara intre 26 noiembrie-15 decembrie, iar castigatorul va fi ales prin tragere la sorti.

Postat pe 27 Noiembrie 2008 01:09
Buna,
Sunt de parere ca tot bradul natural ramane simbolul sarbatorilor de inarna. Cat ar fi de scump, mai mare sau mai mic in functie de banii pe care ii ai, nu conteaza natural sa fie.
Parintii mei m-au crescut in spiritul romanesc al traditiilor de iarna, fara CORA si fara METRO, bradul natural reprezinta "viata".
Orce varsta ai avea, ai nevoie de "viata"
E parerea mea, tu poti alege ce vrei.
merisor758
Postat pe 27 Noiembrie 2008 09:02
Bradul reprezinta, intradevar, VIATA. Dar nu cumva reprezinta si viata LUI, a bradului? Cand am crescut noi nu era jaful asta in paduri, nu ramaneau prin piete, a doua zi de Craciun, munti de brazi nevanduti. Cand am crescut noi era bine stapanita taierea si reimpadurirea. De unde cumparati dumneavoastra traditionalul brad romanesc? De la cei care ii taie ilegal, import din Danemarca sau...sfatuiti-ne si pe noi, sa achizitionam tot din aceeasi sursa, sa "consumam produse romanesti". Eu am discutat cu copiii mei si am hotarat sa cumparam un brad in ghiveci. Am aflat ca poate sta pana la 7 zile in casa, fara sa pateasca ceva, pentru ca apoi sa il plantam in spatiul verde de langa bloc. O zi frumoasa tuturor!
mokus1
Postat pe 27 Noiembrie 2008 09:18
Buna mokus 1,
Bradul de Craciun il cumpar in mod legal din piata din brazii romanesti pe care ii cunosc de 50ani,si pe care ii cumpar pentru copilul meu de 31ani.
Presupun ca acestia sunt taiati in mod legal, nu eu trebuie sa verific cit de legal au ajuns acestia acolo.
"Bradul in chiveci" e mai scump decat amarati de brazi romanesti, dar sunt "de-ai nostri", asa cum sunt ne reprezinta "fiecare dupa buget".
In traditia ramanesca, unde ati mai vazut de exemplu la o nunta de tineri ca acestia impodobesc " un brad de import din Danemarca in ghiveci"
Cu respect, si spor la ghivece.
merisor758
Postat pe 27 Noiembrie 2008 10:59
Brad in ghiveci produs in Romania. Ia legatura cu ocolul silvic din zona unde locuiesti, cumpara un bradut in ghiveci si dupa Sarbatori, returneaza-l sa il planteze ei in padurile falnice ale patriei. Cand am spus import Danemarca, Finlanda, sau de unde or mai fi, m-am referit la brazii tãiaþi care sunt adusi de acolo.

Ce parere ai insa, despre brazii care raman nevanduti in piata? Face cineva vreo nunta cu ei? Vreun manelist, la Marriot? Ma indoiesc. Nu neg legalitatea sub care a fost taiat chiar bradutul pe care il cumperi tu. Am spus la modul general. Si in cunostinta de cauza, pentru ca sunt inspector in domeniul protectiei consumatorilor.

In rest, numai bine si Sarbatori fericite, cu brad natural!
mokus1
Postat pe 27 Noiembrie 2008 15:09
eu propun o varianta ecologica :brad artificial si cateva crengute de brad normal impodobite frumos sau integrate in bradul artificial
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Noiembrie 2008 19:49
Asta a fost prima varianta, pentru ca avem un bradut artificial, de cativa ani. Cumparam ramuri din piata si facem coronita in care punem bomboanele. Probabil ca vom recurge la aceasta varianta, daca nu reusim sa achizitionam un bradut in ghiveci.
mokus1
Postat pe 28 Noiembrie 2008 09:48
Mi-e mila de brazii taiati..dar parca nu e sarbatoare daca nu miroase a cetina in casa..iar brazii artificiali sunt ingrozitor de urati.Cei in ghiveci sunt destul de scumpi. Poate, avand in vedere faptul ca se replanteaza ar trebui sa fie mai ieftini...mult ma ieftini. Si asta ar fi cea mai buna solutie pe viitor.Si cred ca ar fi si o mandrie pentru fiecare sa se duca sa-si viziteze copacul plantat, sa-i arate copilului: uite..bradul asta a crescut odata cu tine.
roxana096
Postat pe 2 Decembrie 2008 09:09
Buna mokus1,

"Ocol Silvic" in sectorul in care ma-m nascut eu nu am auzit ca exista, daca imi dai o adresa ma duc sa donez pentru impadurirea patriei, primarul nostru a incercat sa impadureasca o parte de cartier dar majoritatea copacilor s-au uscat ,pe acestia nu-i plinge nimeni (asa se intanpla in fiecare an).
Brazii nevanduti in pieta nu raman din cauza mea, ci dau un exemplul: poate din cauza celor care " fac nunta la MARRIOT" cu bani adunati din vinzarea brazilor la preturi prea mari , asa fiind protejati cumparatorii de specula din piete.
Cu respect si mult succes inactivitatea de protectie a cunsumatorilor.
merisor758
Postat pe 3 Decembrie 2008 09:22
Merisor, draga,

tu iei cele scrise de mine ca pe un afront personal. Departe de mine gandul acesta. Nu am venit pe acest topic sa necajesc sau sa jignesc pe cineva. Scriu de cele mai multe ori "batand saua sa priceapa iapa". Imi pare nespus de rau ca simti scrierea mea ca pe un spin care iti este adresat. Imi pare si mai rau ca, cei indreptatiti sa fie impunsi nu citesc astfel de topicuri. Iti doresc sa ai sarbatori fericite, asa cum iti doresti, cu bradul visat si sanatate.
mokus1
Postat pe 3 Decembrie 2008 17:40
va salut pe toate. e adevarat ca nimic nu se compara cu mirosul de brad in casa, dar haideti sa ne gandim ce departe s-a ajuns in romania cu taierea pomilor. in primul rand, padurile ocupa suprafete tot mai mici, efectul inundatiilor se simte tot mai mult, alunecarile de teren sunt tot mai grave, sa nu mai vorbim si de poluare. chiar este un subiect delicat care ne afecteaza pe toti. mai bine ne gandim ca putem inlocui mirosul bradului cu mirosul cozonacilor si sarmalelor, si am putea incerca sa ne gandim la beneficiile achizitionarii unui brad artificial. in primul rand, facem investitia o singura data, in al doilea rand scapam de acele de brad cazute prin casa, iar in al treilea rand exista atatea modele incat cu siguranta gasim unul pe marimea si gustul nostru. iar daca ne gandim bine la viitorul nostru, mai bine respiram un aer curat tot timpul anului decat un aer cu miros de brad 2-3 saptamani pe an. va pup, mona
ramonalaura
Postat pe 4 Decembrie 2008 11:32
la mine in casa daca nu miroase si a brad , nu au venit sarbatorile. se poate face un brad foarte misto din crengi de brad, numai sa ai un pic de indemanare si rabdare
andrei_mariancatalin
Postat pe 5 Decembrie 2008 00:55
prietena mea si-a facut un brad super si am sa imi fac si eu la fel. A facut un schelet de con din plasa de rabitz a prins bine cu sarma punctele de inalnire si in ochiurile plasei a infipt crengi de brad si conuri..dupa care pui globuri etc.
roxana096
Postat pe 5 Decembrie 2008 16:29
:sml-happye super0158:
razvanclaudia
Postat pe 6 Decembrie 2008 10:11
Pretul nu conteaza, placerea mea nu conteaza.
Pentru un moft se taie anual brazii, asta conteaza!
dr2000_condo
Postat pe 7 Decembrie 2008 06:52
Preturile nu sunt asa mari la brazii naturali am cumparat de la Bricostore Orhideea brad natural la aproape 2 m cu 700.000,deci ai de unde cumpara.
ktty_gredy
Postat pe 7 Decembrie 2008 08:38
salvati padurea
iozsa_levente
Postat pe 7 Decembrie 2008 09:37
70 lei, ai vrut sa spui, gredy, sa nu inteleaga zgarcitii ca ai dat atata amar de bani pe un bradut! O duminica placuta!
mokus1
Postat pe 7 Decembrie 2008 09:38
din pacate de vreo 3 ani mi-am luat brad artificial doar din cauza ca am vazut cum sunt taiate hectare intregi in muntii apuseni, pur si simplu in mijlocul muntilor e gol, nu se vede deoarece au stiut exact unde sa taie ca sa nu fie vizibil, asa ca m-am decis sa iau un brad artificial desi nu e acelasi lucru.
andr2eea_condo
Postat pe 7 Decembrie 2008 10:01
Crezi ca hectarele din zona Apusenilor au fost vandalizate din cauza Craciunului? Nu. Au fost comercializati in alte scopuri: pentru lemn.
Ne este mila de brazii taiati, dar amintiti-va ca acestia sunt plantati special pentru a fi impodobiti in casele noastre, in zilele de sarbatoare.
Sunt de acord cu principiile ecologiste, dar este mai bine sa le aplicam in alte situatii, nu vreau sa detaliez.Asta e traditia, nu vad farmecul unui brad artificial, refolosit ani la rand, cu stradania de a indrepta crengile, care uneori sunt si prafuite din cauza nefolosirii de anul trecut.
aurora_octavian
Postat pe 7 Decembrie 2008 11:02
De la: gigi_braicovici, la data 2008-11-27 19:49:26eu propun o varianta ecologica :brad artificial si cateva crengute de brad normal impodobite frumos sau integrate in bradul artificial


SI EU ZIC LA FEL!!!
VERDEANA
Postat pe 7 Decembrie 2008 11:33
ce sava zic mi-amredecorat apartamentul de curind l-am si mobilat mai trebuie sa mi se aduca citeva piese de mobilier si totul este ok curatenia este gata am doi baieti care de-abia asteapta sa vina mosul craciun a mai ramas de impodobit casa dar nu mai sint bani eu nu mai am de lucru sotia nici ea cred ca din ianuarie se inchide firma unde lucreaza si acum stam f prost cu banii avem si rata la banca plus ca este si ezon de iarna iar facturilesint f mari si uite asa sintem cam la pamint cu moralul copii vor si ei cadouri de la mos e cam dificil cind spuneam si noi ca vor fi niste sarbatori frumoase nu mai sint bani in fiecare an ne prind sarbatorile fara bani acum mai este si sotia diagnosticata cu epilepsie trebuie sa mergem la bucuresti pe 22 ianuarie la un specialist peste tot trebuiesc bani eu muncesc pina seara tirziu pe unde apuc dar tot nu ajung banii sint cam triste sarbatorie pt noide brad nici nu mai zic de unde bani de am avea ce sa punem pe masa de sarbatori cam asta e noi locuim la iasi am uitat sa va spun si la noi stiti cum e cu locurile de munca eu mai am si o hernie de disc si ce sa fc mergem cu Dumnezeu inainte
danuntu_06
Postat pe 7 Decembrie 2008 11:47
Atentie inainte sa cumperi acel brad in ghiveci pune o intrebare aparent retorica vanzatoarei: daca are si radacina bradul. Pentru ca anul trecut un bun prieten de al meu a cumparat un brad in ghiveci (a dat o caruta de bani pe el) bun bazat ca il va pune in pamant dupa sarbatori. si nu mica ia fost surpriza sa constate ca nu avea radacina.In concluzie daca vrei sa mai faci si altceva dupa sarbatori cu bradul in afara de a-l arunca la gunoi rog multa atentie!
flash3x45
Postat pe 7 Decembrie 2008 12:26
De la: gigi_braicovici, la data 2008-11-27 19:49:26eu propun o varianta ecologica :brad artificial si cateva crengute de brad normal impodobite frumos sau integrate in bradul artificial


sunt de acod, dar cum ar fi daca ne-am lipsi de tot de bradul artificial si am ramane doar la acele crengute? Se pot aranja foarte dragut doar cateva crengi de brad, intr-un ghiveci cu pamant sau si mai bine, cu nisip umed, care sa le mentina cat de cat proaspete. Cu putina osteneala si imaginatie, se pot aranja crengutele in asa fel incat sa arate ca un bradut veritabil...poate sa nu fie neaparat mare (e si mai greu de obtinut din crengi unul mare), dar sincer eu nici nu sunt adepta brazilor mari impodobiti in casa...Si de aici incolo mai ramane doar sa impodobim crengutele fiecare cu ce obisnuieste, si gata...poa sa vina mosul sa ne aseze sub bradut cadourile bine-meritate ...
feeleco
Postat pe 7 Decembrie 2008 13:23
draga gigi,crengute de brad natural integrate-n palmier,..ca la idealul tau de craciun,in malvine,e mai potrivit:))))
prosit_condo
Postat pe 7 Decembrie 2008 14:51
Fiti ecologisti! De ce sa ne distrugem sanatatea pentru placeri de cateva zile? atmosfera din casa ese mai importanta, dragostea, bunaintelegerea si colindele asculatae, mirosul de sarmale langa un brad frumos artificial , aranjat cu gust dau farmaec sarbatorilor noastre!!!!!!!!!
razvanclaudia
Postat pe 7 Decembrie 2008 15:43
Craciunul inseamna Nasterea Domnului, si parerea mea este ca mai bine sa fim impacati cu familia si prietenii si sa-i primim cu sufletul deschis indiferent daca avem brad natural sau artificial acasa, sau daca nu avem deloc. Eu am 2 brazi artificiali pe care ii folosesc prin rotatie. O crenguta de brad e mai potrivita decat un pom intreg. E doar un simbol. Obiceiul cu un brad in casa e strict comercial nu are legatura cu vreo traditie crestineasca.
yoo_ionutz
Postat pe 7 Decembrie 2008 17:05
nu sunt chiar asa de scumpi. La hornbach sunt brazi de import nsturali 1.5-2.20m 59.99Ron
diaconudn
Postat pe 7 Decembrie 2008 19:26
vad ca va plac brazii naturali...citi dintre voi au plantat un pom...sa vada cit de greu creste.sunt atitia timpiti care vor sa traiasca traditional cu "viata" in casa...BAUUU BAUUUU asta sunteti. de ce credeti ca sunt scumpi? nu va pasa ca-i omoriti?
octopus
Postat pe 7 Decembrie 2008 19:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Izolare pivnita 10 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:53
masina de uscat rufe 12 De la: raisa_daria 18 Septembrie 2010 00:43
este mai avantajos sa iti faci o casa decat sa stai la un apartament? 3 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:45
Culoarea in designul interior! 22 De la: constructii24 5 Martie 2012 13:45
BIROU DE PROIECTARE 1 De la: kudika450551 11 Octombrie 2011 16:41