Setari Cookie-uri

a-ti trai pe un vapor sau un ponton plutitor?

in occident exista varianta unei locuinte pe apa ati putea amenaja si trai intr-o astfel de locuinta daca ati avea posibilitatea accesului direct catre locul de munca ?
gigibrbr_condo
Postat pe 4 Decembrie 2008 22:01
De la: gigi_braicovici, la data 2008-12-04 22:01:09in occident exista varianta unei locuinte pe apa ati putea amenaja si trai intr-o astfel de locuinta daca ati avea posibilitatea accesului direct catre locul de munca ?
poate pentru romania nu este cel mai indicat dar pe bega dambovita ar fi intertesant sa ne amintim de raurile si canalele europei acolo de unde esti tu ,in galati si tulcea si mai ales in delta ar fi o alternativa interesanta.
costicaionescu
Postat pe 2 Ianuarie 2009 19:21
salut ,sunt din tulcea .Ai vreo idee despre aceste case plutitoare ,ptr ca sunt interesat..
ursuluigi
Postat pe 4 Ianuarie 2009 08:20
in principiu cred ca ai vazut o casa plutitoare se bazeaza pe o asa zisa fundatie in fapt pontonul plutitor (doua flotoare sudate ) sau o barja cu fundul plat . structura de rezistenta este formata dintr-un schelet metalic acoperit cu panouri sendwich mai exista si varianta cu lemn deloc practica ptr. romania .cred ca varianta pontonului plutitor este foarte potrivita in zonele cu risc de inundatii.
gigibrbr_condo
Postat pe 4 Ianuarie 2009 18:10
EU TRAIESC PE APA JUMATATE DE AN, SI AM ACCES SI LA SERVICIU .SUNT CAPITAN DE VAS, DAR NU MI SE PARE O IDEE BUNA SA TRAIESTI PE APA DEOARECE CENTRUL DE GREUTATE SE SCHIMBA DACA ESTI PE APA , FATA DE CEL DE LA SOL.AR FI O SOLICITARE PREA MARE PT. ORGANISM SA TREACA ZILNIC PRIN ACESTE TRANSFORMARI.

Postat pe 26 Ianuarie 2009 16:25
Cum adica "se schimba centrul de greutate"? al cui?
In 1992 am cunoscut un profesor de geometrie descriptiva care traia de 15 ani pe o peniche pe Sena. (ancorata). O izolase pe dinautru, nu era umezeala, dar scartzia. Vara se legana, dar foarte putin. Acuma, bineinteles, omul era nitel boem, dar cred ca se poate trai bine pe un vas amenajat. nu stiu daca si cu copii. asta era singur. Singura problema care se vede este ca toate spatiile sunt lungi, inguste si asezate "la coada". In fine...ar mai fi o problema: o faci pe sena, dar pe dambovita?
Dar cu centrul de greutate....nici nu prea inteleg, de altfel. cum sa se schimbe?
arhi45
Postat pe 27 Ianuarie 2009 09:39
sincer nu,sunt de acord cu expresia "imi place sa fiu cu picoarele pe pamant",doar k o casa de vacanta dar sa stau permanent nu mi ar placea
andreeabacau
Postat pe 27 Ianuarie 2009 14:22
Intotdeauna am trait "cu picioarele pe Pamant", ca sa zic asa. Nu cred ca mi-ar placea sa traiesc intr-o locuinta lacustra. In nici un caz. Mi-este frica de apa
polleta
Postat pe 9 Februarie 2009 22:28

ATI trai pe un ponton? Dar o fac pontonierii, de ce s-o mai facem
si noi? Lasa-i pe ei sa se legene ca doar stii cum sunt ei, leganati!
Votca, leganata...de mal ancorata.
Nu nu asa trai pe ponton si nici in locuinta lacustra. Sunt din Braila si nu-mi place deloc apa.
dr2000_condo
Postat pe 10 Februarie 2009 06:47
macar titlul acestui forum sa fi fost scris corect!

at-i trai! :)))))) vai saraca minte dusa cu pontonul plutitor......
fm77roen
Postat pe 10 Februarie 2009 09:19
De la: fm77roen, la data 2009-02-10 09:19:31macar titlul acestui forum sa fi fost scris corect!

at-i trai! :)))))) vai saraca minte dusa cu pontonul plutitor......
imi cer scuze daca nu ai putut sa te concentrezi asupra topicului datorita acestei greseli , promit ca voi fi mai atent nu de una alta dar poate si centrul meu de greutate sa schimbat de cat am stat pe apa .Se vede treaba ca nici daca traiesti cu picioarele pe pamant nu prea te ajuta la o adica.......!!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 10 Februarie 2009 20:57
NU NU CRED CA SA PUTEA TRAI PE UN PONTON DEOARECE IMI ESTE FOARTE FRICA DE APA
petru29
Postat pe 13 Februarie 2009 13:11
Sunt din Tulcea, si nu de putine ori am privit cu nostalgie slepurile, gabarele acelea cu cabine. Unele sunt atat de ingrijite, vopsite, au vase mari cu flori, se vede ca cei care locuiesc acolo sunt gospodari. Si am visat sa calatoresc, sa locuiesc pe asa ceva.
Si de la serialul "Nemuritorul", cand el locuia pe malul Senei, pe apa... ideea m-a cucerit definitiv.
Bineinteles ca as dori tot confortul unei locuinte normale!
Am vazut pe Discovery niste locuinte pe flotoare, ca masura impotriva inundatiilor din Olanda... Aratau absolut normal.
supernany
Postat pe 15 Februarie 2009 20:19
De la: gabibucur65, la data 2009-02-15 20:19:06Sunt din Tulcea, si nu de putine ori am privit cu nostalgie slepurile, gabarele acelea cu cabine. Unele sunt atat de ingrijite, vopsite, au vase mari cu flori, se vede ca cei care locuiesc acolo sunt gospodari. Si am visat sa calatoresc, sa locuiesc pe asa ceva.
Si de la serialul "Nemuritorul", cand el locuia pe malul Senei, pe apa... ideea m-a cucerit definitiv.
Bineinteles ca as dori tot confortul unei locuinte normale!
Am vazut pe Discovery niste locuinte pe flotoare, ca masura impotriva inundatiilor din Olanda... Aratau absolut normal.
BRAVO ESTI PE SUBIECT FELICITARI
gigibrbr_condo
Postat pe 16 Februarie 2009 19:08
Pare interesant, insa nu stiu daca as opta pentru o astfel de varianta, probabil doar daca nu as avea de ales glumesc!Mi se pare foarte tare, insa nu ca o locuinta permanenta,ci doar una pentru relaxare.
andra_alexandra
Postat pe 17 Februarie 2009 16:57
De la: gigi_braicovici, la data 2009-02-10 20:57:27
De la: fm77roen, la data 2009-02-10 09:19:31macar titlul acestui forum sa fi fost scris corect!

at-i trai! :)))))) vai saraca minte dusa cu pontonul plutitor......
imi cer scuze daca nu ai putut sa te concentrezi asupra topicului datorita acestei greseli , promit ca voi fi mai atent nu de una alta dar poate si centrul meu de greutate sa schimbat de cat am stat pe apa .Se vede treaba ca nici daca traiesti cu picioarele pe pamant nu prea te ajuta la o adica.......!!!!


daca ramaneai la prima parte ... cea cu scuzele, intr-adevar ma simteam un pic vinovat ca "am facut eu pe deshteptul", dar a riposta incercand sa jignesti subtil..... ma face sa trec la urmatoarea postare! no offense, Gigi: daca calci pe picioru' cuiva, nu-i ceri scuze iar apoi ii spui ca si el e de vina.... ca doar el si-a pus piciorul acolo!

pentru mai mult fun, sugerez sa vezi www.groparu.ro
fm77roen
Postat pe 17 Februarie 2009 23:54
crezi ca eu nu m-am simtit ofensat, crezi ca am timp sa stau de fiecare data sa imi cantaresc fiecare cuvant sau fraza daca am scris sau nu corect ? eu scriu din experienta nu din carti de limba romana .
gigibrbr_condo
Postat pe 18 Februarie 2009 18:51
Mie sincer mi-ar placea f. f. f. mult sa traiesc pe un ponton sau pe un vapor sau chiar pe o insula pustie...dar sa-i am pe cei dragi cu mine adica sotul si fiica mea!Ar fii interesant sa fiu departe de "lumea dezlantuita"!
angelblue_67
Postat pe 13 Martie 2009 17:15
Am avut șansa sa locuiesc pe astfel de locații! E adevãrat ...meseria......din vremea respectiva m-a ajutat!Prima locație de acest gen care efectiv m-a cucerit am întâlnit-o în unul din multe "senaluri" belgiene! De la macaraua care îmbarca-debarca autoturismul pe "locul de "parcare-amarare " pana la camera de joaca a copiilor ...totul era .....super!Antena satelit,:SEATEL" de obicei.....CONEXIUNEA LA INTERNET......totul trãda cele mai bune condiții de trai.Viata m-a purtat apoi prin uimitoarea Asie!Diferențele de cultura și civilizație, s-au fãcut remarcate rapid.Nu este , cred momentul sa fac o istorie a ...preumblãrilor mele.Cert este ca rãspunsul este CATEGORIC DA!Sunt multe aspecte ce TREBUIESC luate în considerație! In primul rând simțurile ....se ascut profund. Ajungi sa fi atent la fiecare zgomot sa reacționezi rapid la orice schimbare de ...nuanța și tonalitate care în mod normal ar trece absolut neobservata.Încercați urmãtorul exercițiu de gândire! Un Yacht numai mare de 15 metrii amplasat în ....GRADINA. Pana la nivelul liniei de plutire îngropat in pãmânt! Iar ca efectul sa fie MAXIM încercați sa încadrați acesta " bãrcuțã într-un dreptunghi cu apa. accesul fãcându-se pe o pasarela rabatabila..... Iar dacã veți face si calculele financiare ......indiferent de amplasarea "locației " cu siguranța veți fi mult mai jos decât ORICE ALTA LOCUINȚA MONDERNA. Marinarii....(pentru a rãspunde și celor ce nu IUBESC "APA" )au câteva vorbe de duh!UN MARINAR SE DESCURCA FOARTE BINE ȘI PE USCAT.NU TOȚI CE LOCUIESC PE USCAT POT FI ȘI MARINARI! Vânt de pupa și ancora sigura!
gelu_mihai21
Postat pe 14 Martie 2009 07:45
De la: gelu_mihai21, la data 2009-03-14 07:45:20Am avut șansa sa locuiesc pe astfel de locații! E adevãrat ...meseria......din vremea respectiva m-a ajutat!Prima locație de acest gen care efectiv m-a cucerit am întâlnit-o în unul din multe "senaluri" belgiene! De la macaraua care îmbarca-debarca autoturismul pe "locul de "parcare-amarare " pana la camera de joaca a copiilor ...totul era .....super!Antena satelit,:SEATEL" de obicei.....CONEXIUNEA LA INTERNET......totul trãda cele mai bune condiții de trai.Viata m-a purtat apoi prin uimitoarea Asie!Diferențele de cultura și civilizație, s-au fãcut remarcate rapid.Nu este , cred momentul sa fac o istorie a ...preumblãrilor mele.Cert este ca rãspunsul este CATEGORIC DA!Sunt multe aspecte ce TREBUIESC luate în considerație! In primul rând simțurile ....se ascut profund. Ajungi sa fi atent la fiecare zgomot sa reacționezi rapid la orice schimbare de ...nuanța și tonalitate care în mod normal ar trece absolut neobservata.Încercați urmãtorul exercițiu de gândire! Un Yacht numai mare de 15 metrii amplasat în ....GRADINA. Pana la nivelul liniei de plutire îngropat in pãmânt! Iar ca efectul sa fie MAXIM încercați sa încadrați acesta " bãrcuțã într-un dreptunghi cu apa. accesul fãcându-se pe o pasarela rabatabila..... Iar dacã veți face si calculele financiare ......indiferent de amplasarea "locației " cu siguranța veți fi mult mai jos decât ORICE ALTA LOCUINȚA MONDERNA. Marinarii....(pentru a rãspunde și celor ce nu IUBESC "APA" )au câteva vorbe de duh!UN MARINAR SE DESCURCA FOARTE BINE ȘI PE USCAT.NU TOȚI CE LOCUIESC PE USCAT POT FI ȘI MARINARI! Vânt de pupa și ancora sigura!
gigibrbr_condo
Postat pe 14 Martie 2009 16:40
http://ayliana87.xanga.com/695573971/i-want-a-boat/
gigibrbr_condo
Postat pe 31 Mai 2009 01:01
A-tiATI
ddr_ro
Postat pe 1 Iunie 2009 09:00
De la: hgeani, la data 2009-01-26 16:25:39 EU TRAIESC PE APA JUMATATE DE AN, SI AM ACCES SI LA SERVICIU .SUNT CAPITAN DE VAS, DAR NU MI SE PARE O IDEE BUNA SA TRAIESTI PE APA DEOARECE CENTRUL DE GREUTATE SE SCHIMBA DACA ESTI PE APA , FATA DE CEL DE LA SOL.AR FI O SOLICITARE PREA MARE PT. ORGANISM SA TREACA ZILNIC PRIN ACESTE TRANSFORMARI.


Mie mi s-ar parea interesant si placut sa locuiesti pe apa; am vazut in filme casute din-astea, dar la chestia cu centrul de greutate nu m-am gandit! Imi puneam problema de prea multa umezeala, care totusi dauneaza sanatatii.

Postat pe 17 Iunie 2009 10:57
Ce indrazneala!!!
Alooo, nenea Jiji, vreau si eu o casa, unde vrea muschiul tau, pe Luna, pe Marte, pe uscat, pe apa. Promit ca dupa instalare voi avea si fitze (vapor, ferrari, elicopter)
farb_condo
Postat pe 17 Iunie 2009 14:16
De la: cosmintudor2006, la data 2009-06-17 07:56:33taran analfabet si agramat! se scrie ati trai nu despreunat a-ti. ha
esti un prost lipsit de educatie sa inteleaga toata lumea esti sub un taran
gigibrbr_condo
Postat pe 17 Iunie 2009 15:08
De la: farb, la data 2009-06-17 14:16:22Ce indrazneala!!!
Alooo, nenea Jiji, vreau si eu o casa, unde vrea muschiul tau, pe Luna, pe Marte, pe uscat, pe apa. Promit ca dupa instalare voi avea si fitze (vapor, ferrari, elicopter)
daca comentariul tau era tendentios ca nu prea m-am prins , este rau de tine in cazul in care ai viziune atunci te felicit si iti pot spune ca o astfel de casa este o investitie sigura mai ales daca o instalezi intro zona cu un potential ridicat de inundatii ,(tot patitul este intelept ) si daca aveam o asemenea casa cu siguranta radeam in fata taranoilor ,apoi poti sa iti cumperi orice daca ai bani sau castigi la loto
gigibrbr_condo
Postat pe 17 Iunie 2009 15:18
Mi-ar place sa am o casa pe un ponton sau chiar pe un "longboat" cum au englezii barjele acelea motorizate(parca asa le numesc, nu mai stiu sigur) insa sa o am ca o casa de vacanta, nu cred ca mi-ar place sa stau permanent pe ea. Ca sa stai intr-o astfel de locuinta, trebuie sa renunti la multe din lucrurile care sunt obisnuite intr-o casa normala. Spatiul este foarte limitat si trebuie sa faci unele concesii ce nu par acceptabile la prima vedere. De aceea pentru oamenii normali zic eu ca e buna ca o casa de vacanta. Pentru cei aventurieri, care vor ceva diferit, sau se simt "inghesuiti" de lumea din ce in ce mai aglomerata a oraselor, pot sa opteze pentru acest tip de libertate.
shak_spawn
Postat pe 22 Iunie 2009 10:44
narrowboat se numeste sper ca am scris bine sa nu ma ,,corecteze",cineva si pe mine
costicaionescu
Postat pe 22 Iunie 2009 19:33
De la: costicaionescu, la data 2009-06-22 19:33:33narrowboat se numeste sper ca am scris bine sa nu ma ,,corecteze",cineva si pe mine


Nu, e corect. Si da, asa se numesc, nu stiu de ce eram eu cugandul la navele vikinge(adica stiu de ce, dar nu conteaza). Mersi ca mi-ai amintit, chiar nu retinusem deloc termenul de narrowboat.
shak_spawn
Postat pe 23 Iunie 2009 09:14
De la: cosmintudor2006, la data 2009-06-17 07:56:33taran analfabet si agramat! se scrie ati trai nu despreunat a-ti. ha


Esti praf !

auzi cumetre,

nu te intrista cand esti facut prost ! bucura-te !
kbr
Postat pe 25 Iunie 2009 10:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pastravarie 3 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 20:03
izolatii termice 14 De la: constbor 22 Decembrie 2009 20:18
Amenajare garsoniera cu chirie 18 De la: anamaria_ion 1 Martie 2010 09:39
care este cel mai economi material de constructie 4 De la: cristina57m 24 August 2009 08:56
centrala electrica 31 De la: gianis 6 Noiembrie 2012 11:15