Setari Cookie-uri

Culori pentru camera unui bebelus

Salut,
care este culoarea cea mai potrivita pentru camera unui bebelus? Este vorba de o fetita. Am inteles ca culorile au efecte asupra psihicului oricarei persoane. E valabil si pentru bebelusi? Care culoare este cea mai linistitoare?
Multumesc frumos.

Postat pe 5 Decembrie 2008 17:03
Intr-o camera de bebelus trebuie aleasa o culoare pastelata. In cazul dumneavoastra fiindca aveti o fetita s-ar potrivi un roz evident pastelat( adica cu o tonalitate deschisa).
Artax
Postat pe 5 Decembrie 2008 19:13
se poarta f mult camerele albe cu pereti pictati cu fragmente din povesti sau eroi din povesti si plac mult la copii
luminitagrigoriu
Postat pe 8 Decembrie 2008 17:37
Peretii pictati cu fragmente din povesti sau eroi se preteaza la un copil care merge deja la gradinita.Ca si in industria design-ului vestimentar de bebelusi se poate gresi crezand ca la varsta de nou-nascut ei pot intelege ceva din imagini.S-a demonstrat ca pana si culoarea apare dupa cateva luni de la nastere.
Artax
Postat pe 9 Decembrie 2008 18:39
da mai antrax...da copilu creste...repede, daca sunt peretii roz deschis si ai citeva floricele, iepurasi, fluturasi...ce? crezi ca se streseaza? si stii tu ceva de design vestimentar la bebelusi?atunci afla ca ala e destinat pentru placerea cui priveste...adica parintii, si oamenii din jur
octopus
Postat pe 9 Decembrie 2008 20:19

pereti pictati merg de la 1 -9 ani si mobilier sdecvat dulapul facut ca un castel patul cu noptierele ca o floare
cine spune ca nu merg sa-mi spuna cate case a amenajat cu camere de copii
luminitagrigoriu
Postat pe 10 Decembrie 2008 15:10
In primul rand ce ai spus tu e adevarat in ambele cazuri. Adica picturile sunt si pentru mai tarziu doar ca la varsta la care e adresata intrebarea ala e raspunsul si in al doilea rand asta am spus si eu ca designul vestimentar la bebelusi mi se pare pe jumatate gresit pentru ca se adreseaza adultilor. Si raspunsurile sunt avizate pentru ca sunt designer de interior de 4 ani (cu facultatea in spate) si da ma pricep si la design vestimentar!
Artax
Postat pe 10 Decembrie 2008 16:02
Si inca un lucru nu sunt Antrax ci Artax!
Artax
Postat pe 10 Decembrie 2008 16:20
super esti design interior si ce daca cu ce proicte te poti lauda vechimea nu spune nimic experienta da si proiectele sunt carte de vizita cu ce fabrici de mobila ai lucrat? iar daca imi spui de mobilier din pal pentru mine nu este relevant absolut deloc batetiva capul sa faceti mobilier din lemn care sa dainuie nu pal care tine 2-3 ani si-l aduni de pe jos.
luminitagrigoriu
Postat pe 11 Decembrie 2008 17:26
In primul rand nu am postat aici raspunsuri pentru cine nu vrea sa asculte ci pentru cine are nevoie de raspunsuri. Opinia ta personala cu PAL-ul e foarte gresita, conceptul de design nu are nici o legatura cu materialele folosite. Oricum am facut zeci de proiecte si cu PAL si cu lemn masiv... Pentru lucrari poti sa vizitezi site-ul http://www.blacklemondesign.ro/portofoliu .
Artax
Postat pe 13 Decembrie 2008 10:58
mai ciucuras tu zici ca ai 23 de ani si 4 ani experienta...adica nu ai terminat facultatea de arhitectura inca, da tu lucrezi de pe vremea liceului...si daca stii sa lucrezi intr-un programel 3D insemna portofolui?nici nu stiu daca proiectele sunt ale tale...probabil la facultate ti-au cerut sa faci asa ceva.sii zi pasiunea ta e designul de orice fel...mai draga, nu mai fi arogant...
octopus
Postat pe 13 Decembrie 2008 16:25
Mai ARTAX,mi-am pierdut timpul pe site-ul ala al tau.Uitindu-ma la restaurantul ala,zis ,,rustic",am ajuns,rapid,la concluzia ca habar n-aveti ce inseamna cu adevarat RUSTIC!Niste piatra fasonata pusa la linie,un bar cu forma usor rotunjita,niste mese (la care eu n-as sta nici un minut),niste spoturi...si gata!?Daca esti si tu printre cei care au avut aceasta fenomenala,cu totul iesita din comun,nemaipomenita,geniala idee de RUSTIC...,atunci,lasa-ne tata cu sfaturile tale ,,roz pastelate".Ai vazut, macar,vreodata,ceva cu adevarat RUSTIC?(tu spui acum NU)Cauta nene RUSTICUL ,vede-l,intelege-l si apoi vezi ce poti face in privinta aceasta.(Vezi sa nu te ambalezi si tu ca ,,ala").Nu te lasa!!!
sculptorul
Postat pe 13 Decembrie 2008 20:09
in nici un caz modele propuae nu au fost fabricate vreodata de vreo fabrica de mobila si nu vreau sa te dezamagesc dar unele nu au nimic cu realitatea.MOBILIERUL TREBUIE SA ITI EMNANE CALDURA SA ITI CONFERE INTIMITATE SI PLACERE SCUZE DAR CE INTIMITATE AI IN ACEL RESTAURANT RUSTIC CAUTA IN ISTOTIE SI VEZI CE INSEAMNA RUSTIC
PROPUI INTR-O BAIE LA UN APARTAMENT IN MIJLOC STA CA NUCA IN PERETE MASINA DE SPALAT NU STII CA PENTRU LAUNDRY TREBUIE O CAMERA SEPARATA SI SUNT O GRAMADA DE CHESTII SI SCUZE DAR NU AM TIMO SA TE INVAT PAREREA MEA DACA VREI SA INVETI CEVA DESPRE AMENAJARI+ MOBILA SI SA-TI CACI UN VIITOR IN DOMENIU IA LEGATURA CU O FABRICA DE MOBILA ALTFEL AI SA FACI NUMAI PROIECTE PE CALCULATOR,
CREDEMA LUCREZ IN DOMENIU DE CEVA TIMP
luminitagrigoriu
Postat pe 14 Decembrie 2008 19:06
Fetitei mele i-am facut in camera lila si galben.
Mobilierul este din lemn natur, alb su mov.

Pe jos am mocheta mov deschis cu noste figurine din desene animate.

Postat pe 22 Decembrie 2008 22:58
Mie mi-au placut imaginile de pe site!
O sa ma inspir si eu din ele!

Spor la treaba in continuare Artax si iti doresc sa ai parte de o cariera stralucita in acest domeniu!

Livia
livia_adela84
Postat pe 23 Decembrie 2008 08:27
O culoare potrivita pentru camera unui bebelus ,copil in general ,este galben,o nuanta potrivita ,nici prea pala dar nici deranjanta . Galbenul e o culoare calda ,solara ,placuta si stimuleaza ,,,,relatiile ,comunicarea...Si binenteles cred ca se pot face diferite amenajari ,poate un fel de panouri /planse cu animalutze dragalase sau personaje din povesti. Si cred ca un mobilier alb din lemn e foarte frumos si...asortat unei micutze domnisoare.
libra66
Postat pe 7 Ianuarie 2009 10:38
nu as dori sa gresesc dar bebelusii in primele luni de viata sint daltonici asa ca culoarea o poate alege mama stiind ca bebelusul ia la inceput mai mult de 70% de la mama
vasilecroitoru
Postat pe 19 Ianuarie 2009 13:07
sunt de scord cu picturile pe pereti...si eu am pictat la mn la mink...copiii le adora
otilia_mihaela
Postat pe 21 Ianuarie 2009 10:33
sunt superbe picturile p pereti cu fragmente din povesti cu diferite animatii... dk nu exista o alta solutie asa cum a facut vecina mea a lasat peretii albi si ia "pictat"... gemenii...asa cum auvrut ei ...mentionez k au doar 2 anisorii..:))
cyoryk
Postat pe 21 Ianuarie 2009 12:35
mie imi place oranjul, dar si galben cu violet mi se pare ok, doar sa predomine galbenul si sa fie mai multe nuante din amandoua, o mai mare suprafata din cele pastelate (galbenuri si violeturi) si suprafete mai mici din culoarea in stare pura . ca sa nu suprasolicite ochiul . oricum, intr-o camera de copil va fi mai greu sa tii lucrurile frumos decorate, copii isi vor alege in timp o groaza de obiecte care mai de care mai colorate si tot un haos de culori va iesi pana la urma , de aceea parerea mea este sa mergi pe o culoare calda luminoasa gen galben, oranj, care va merge si cu violet si cu verde si cu albastru, si cu roz si cu rosu, si cu oriceva dori piticul sa ii fie culoarea viitorului fotoliu puf sau mai stiu eu ce . Copilaria este colorata si rafinamentul vine mai tarziu . Si in legatura cu desenele pe pereti, toate desenele ce le-am facut eu la oameni au fost facute cu cateva saptamani inainte sa se nasca micutii pentru care erau facute . Si evident ca nimeni nu se amagea ca ei levor aprecia de la inceput, dar cand vine varsta de un an..2 ele vor fi acolo si ei vor fi familiarizati cu ele si ince, incet le vor descoperi si se vor bucura de ele .
saturnine_condo
Postat pe 21 Ianuarie 2009 13:16
asa cum am spus ma repet pina la urma sint mamele care decid oricum noi barbatii sintem buni la alegerea culorii vinului
vasilecroitoru
Postat pe 21 Ianuarie 2009 13:42
De la: narcisa_29, la data 2008-12-05 17:03:50Salut,
care este culoarea cea mai potrivita pentru camera unui bebelus? Este vorba de o fetita. Am inteles ca culorile au efecte asupra psihicului oricarei persoane. E valabil si pentru bebelusi? Care culoare este cea mai linistitoare?
Multumesc frumos.



Am gasit concluziile unui studiu despre ce impact au culorile asupra psihicului unui copil si asupra dezvoltarii lui.

"Albul permite o mai buna concentrare; rosul potenteaza activitatea intelectuala, galbenul are efect calmant, stimuleaza si intretine starea de vigilenta a creierului, sporeste capacitatea de concentrare a atentiei; verdele faciliteaza deconectarea nervoasa si stimuleaza asociatiile libere de idei, deci imaginatia, iar albastrul dezvolta procesele de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii."

Personajele din desene animate desenate sau pur si simplu lipite pe pereti (Ca acum gasim in comert tot felul de abtipilduri foarte frumoase ce pot fi schimbate in functie de preferintele ulterioare ale copilului) dezvolta foarte armonios imaginatia juniorului

Postat pe 22 Ianuarie 2009 19:55
Chiar daca este fetita eu as alege doua culori albastru si portocaliu, nu foarte stridente, pe care as aplica personaje din desene animate. Sau atunci cand va creste...sa-si dezvolte imaginatia si sa deseneze ce vrea ea.
mycristina67
Postat pe 23 Ianuarie 2009 14:56
Bebelusii prefera culorile mai deschise in locul celor intunecare. Studiile au aratat ca cei mici, inca din jurul varstei de 4 luni, au preferinte pentru anumite culori.

Se pare ca ideea conform careia copiii nu disting culorile este doar un mit. Ei pot distinge culorile, dezvoltand si preferinte pentru unele dintre ele, ca noi toti, doar ca acest lucru se intampla nu imediat dupa nastere, ci la cateva luni.

Aratarea repetitiva a unei singure culori bebelusilor urmata de aratarea unei alte culori, i-a ajutat pe dezvoltatorii studiului sa ajunga la aceasta concluzie.

O alta metoda folosita a fost aceea de a arata celor mici doua culori in acelasi timp si de a urmari miscarile ochilor lor. Instinctiv, ne uitam mai mult la culoarea care ne place mai mult – asa fac si bebelusii. Atentia lor a fost atrasa de culori precum albastru, rosu, violet sau portocaliu, fata de culorile inchise (maro).

Nici atunci cand culoarea maro le-a fost aratata laolata cu o alta culoare, aceasta nu le-a captat atentia.

Bebelusul tau ce culoare prefera?

In plus, specialistii au observat ca bebelusii pot face diferenta intre mai multe nuante ale aceleiasi culori.

De asemenea, specialistii au observat ca exista copii care au o singura preferinta in materie de culori si altii care prefera mai multe culori.

Daca parintii ar sti care este culoarea preferata a bebelusului lor, ar putea alege sa le vopseasca camera si sa le cumpere jucarii si haine in aceasta culoare.

Totusi, specialistii spun ca ideal ar fi ca cei mici sa aiba contact cu cat mai multe culori.

Un alt studiu, efectuat pe copii putin mai mari, a aratat ca cei mici invata sa numeasca mai intai culorile care le plac mai mult. Inca odata, culorile maro si gri sunt cele care raman la urma.

Desi ar parea logic ca un copil sa invete mai usor sa spuna “rosu” inainte de "galben", fiind un cuvant mai scurt si mai simplu, nici acest lucru nu se intampla intotdeauna.

Nu stiu cat te ajuta, dar am gasit acest articol si mi-a parut interesant.
andra_alexandra
Postat pe 23 Ianuarie 2009 22:16
CULORI CALDE ,PASTELATE ORANGE,ROZ,ALBATRU DESHIS,IAR PE UN PERETE POTE FI APLCAT O FOLIE CU UN PEISAJ CU ANIMALUTE IN NATURA SUNT FOARTE FRUMOASE SI LE PLAC BEBELUSILOR SA LE PRIVEASCA!
andreeabacau
Postat pe 24 Ianuarie 2009 13:07
La copiii mei in camera am pictat peretii de cand erau ei de 5 luni. De pe la 9-10 luni au inceput deja sa aiba preferinte pentru unele dintre personajele pictate. Si de pe la 11 luni-1 an deja baietelul spunea "pece" si arata spre pestii de pe perete. Asa ca... le plac copiilor picturile pe pereti. Trebuie sa stiti ce vreti, dar de regula artistii, dak nu ai deja o parere formata, te pot ajuta cu diferite desene, personaje. Eu am vrut din "finding Nemo" si pe winnie the pooh Si asa mi-a facut pe un perete si pe peretele opus mi-a facut un soare zambaret si nori imprastiati. FFFFF. frumos. Pe adresa asta puteti vedea peretele cu pestisori. Pictura se cheama "nemo". http://dan-ursu.deviantart.com/gallery/
Monituta
Postat pe 9 Februarie 2009 20:44
PArerea mea ar fi un roz pal!
volintiru22
Postat pe 13 Februarie 2009 10:14
Parerea mea este ca zugravesti camera copilului dupa gustul tau. Culoarea depinde de mai multi facti, in primul rand de starea de spirit, daca este bolnav intro culoare, daca este prea activ in alta culoare si tot asa, nu cred ca ne putem tine de zugravit dupa starea de spirit a copilului.
florydogaru
Postat pe 13 Februarie 2009 11:15
DA SAS ESTE CAMERA COPIILOR TREBUIE FACUTA IN CULORI VII DAR NU PREA APRINSE SA NU DERANJEZE LA OCHI
petru29
Postat pe 13 Februarie 2009 13:03
Peste o luna si eu voi avea o fetitza si m-am gandit sa fac un roz foarte pal in camera, daca nu verde. Am inteles ca verdele e cea mai linistitoare culoare, dar nu se alege in cazul copiilor fara energie sau foarte somnorosi. De asemena stiu ca rosul este o culoare care trebuie totalmente evitata, la fel ca toate culorile aprinse.
amandina_condo
Postat pe 13 Februarie 2009 14:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
idei pe reamenajare casa stil vagon. 17 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:36
Mobilier si decoratiuni Indonezian 1 De la: celest 7 Februarie 2009 11:26
cum se intretin canapelel din piele ecologica?? 11 De la: carmen_suciu 20 Ianuarie 2015 15:16
Ikebana 5 De la: condo001831 21 Decembrie 2009 19:11
incalzire cu panouri radiante 124 De la: aura190280 16 Noiembrie 2016 16:00