Setari Cookie-uri

centarala ideala este pe curent electric..............

Cred ca dupa atatea pareri si discutii aprinse,majoritatea ideilor pe marginea realitati confortului ca parere,eu pot spune ca una dintre solutiile cele mai sigure,practice si usor de intretinut sant centralele pe curent electric,atat pt.calorifer cat si pt. pardoseala,cu toate ca parerile sunt impartite eu unul la o experienta de 30 de ani in sisteme termice private pot face dovada eficientei din toate pct. de vedere.NU,NU este o gluma ci ADEVAR.Putem discuta aici ,pe mess
inventator
Postat pe 15 Ianuarie 2009 00:30
Cred ca dupa atatea pareri si discutii aprinse,majoritatea ideilor pe marginea realitati confortului ca parere,eu pot spune ca una dintre solutiile cele mai sigure,practice si usor de intretinut sant centralele pe curent electric,atat pt.calorifer cat si pt. pardoseala,cu toate ca parerile sunt impartite eu unul la o experienta de 30 de ani in sisteme termice private pot face dovada eficientei din toate pct. de vedere.NU,NU este o gluma ci ADEVAR.Putem discuta aici ,pe mess[id.invetatorbratu.
inventator
Postat pe 15 Ianuarie 2009 00:35
Mi se pare o idee interesanta, si chiar cred ca ar putea fi si "realista = adevarata".

Va solicit sa ma contactati, deoarece in cazul ca ceea ce spuneti este si adevarat, am putea sa conlucram intr-o forma convenabila partilor ca sa transformam aceasta "solutie a dvs. la o tema clasica" intr-o adevarata afacere.

Sunt in masura sa fac aceasta evaluare, si acest lucru v-ar putea fi / ne-ar putea fi benefic / profitabil.

Ifrim

Ifrim_sandru@yahoo.com
0722 66 50 50
Ifrim_condo
Postat pe 16 Ianuarie 2009 04:03
odata ce iti instalezi centrala in casa te gandesti mai intai la faptul ca nu vei mai depinde de nimeni ci ai apa calda la dispozitie cand vrea .... ta; dar bineinteles te gandesti daca iesi in avantaj si in privinta banilor, daca iti permiti sa platesti consumul curentului electric luna de luna mmm presupun ca centrala electrica e ideala plus ca nu polueaza; centrala pe gaze iar nu se merita ca din juma in juma de an scumpesc astia gazele si mai nou rusii nu vor sa ni le mai dea. Ideala ar fi fost centrala pe ulei ars dar din cauza faptului ca polueaza enorm nu este permisa! Cea mai buna solutie ramane ilicu' facuta de bunica, ciorapi de lana si o suba;)!
SimpluOvidiu
Postat pe 17 Ianuarie 2009 09:47
buna seara!eu as fi interesata de avntajele unei centrale pe curent electric si as vrea sa va rog sa imi dati un nr de tel unde va pot contacta pentru mai multe informatii!multumesc frumos id-ul meu de mess este:elenutza21_4ever

Postat pe 17 Ianuarie 2009 17:37
Elenutza22, centrala electrica are urmatoarele avantaje: este cea mai confortabila centrala inventata pe mapamond; spre deosebire de cea pe gaz niciodata nu va prezenta pericol de explozie; in timp ce e prea frig afara si Ionica n-are presiune la gaz, Vasilica nu iese afara sa taie lemne, tu te zvarcolesti pe jos de caldura, pozezi pt Playboy, faci ce vrei; la o interventie inafara garantiei sunt multi carpaci care ti-o pot resuscita. si am terminat cu avantajele. Nu stiu cum ai reactiona sa vezi contorul invartindu-se ca elicopterul si as vrea sa-ti faci o poza la sfarsitul lunii cand iti vine FRACTURA la curent. Daca totusi te lasi amagita de "furnizorii" de produse si servicii ca inventator si ifrim, sa-ti postezi si pe forum poza sa le fie invatatura de minte tuturor celor ce le place confortul.


Am un comentariu aici, nu mai repet. http://www.condo.ro/comunitate/forum/view_topic/1154/pagina-2/As-vrea-sa-stiu-si-eu-cu-cata-dovada-poti-sa-demonstrezi.html


Masina de spalat te rupe la consum pentru doua linguri de apa incalzita la 40-50 de grade timp de cateva zeci de minute. Tu gandesti ce inseamna sa incalzesti AERUL IN LOCUINTA SI APA LA BAIE SI BUCATARIE cu curent electric pentru O ZI? Ifrim si inventator, abia ce am scris eu aici este REAL iar a testa ce am spus eu, este la indemana oricui. Va inteleg ca stiti sa montati centrale electrice sau VA ESTE LENE sa montati una pe gaz si aveti o sansa de a face un ban; insa OAMENII VA CER O PARERE LIPSITA DE INTERESE. Bunul simt ar trebui sa va opreasca din a va face PUBLICITATE !!!!!!!!!!!!!!


Inventator, vei putea sa le prostesti pe femei cu eficienta centralelor tale electrice, pe mine NICIODATA! Stii cat incalzesti cu o centrala de 3KWh in 2 ore? NIMIC ! Poate reusesti sa speli niste vase cu apa aia. Experienta ta de 30 de ani imi spune ca te pricepi la prostit lumea doar din papagal. Baga la cap baiete, CONFORTUL COSTA !!!!!! Cand nu existau centralele pe gaz in tara noastra existau boilerele electrice. centralele pe gaze si pe lemne ar fi falimentat de la inceput daca erau mai costisitoare decat cele pe curent. Te citez dragul meu ------ "NU,NU este o gluma ci ADEVAR."
subsonic
Postat pe 17 Ianuarie 2009 21:52
Cele mai rentabile sunt centralele termice pe paie. Montez centrale termice pe paie. Contactati-ma la nr de tel. 07456FG85D52F4NR89F5DF3V98GR5GV6V
subsonic
Postat pe 17 Ianuarie 2009 22:08
Am aflat intamplator (prin intermediul newsletter-lui) despre acest subiect si am citit cu atentie posturile celor care au crezut ca au ceva de spus in acest domeniu.
Cum era de asteptat si cum se intampla de cele mai multe ori, pe langa posturile serioase ale celor care vor cu adevarat sa isi clarifice unele subiecte tehnice, apar si tot felul de smecheri care se straduiesc sub protectia anonimatului si libertatii oferite de Internet sa isi manifeste propriile productii intelectuale si dovezi ale parerii ca gandesc!
Revenind la subiect, tin sa precizez faptul ca de la an la an, a crescut interesul populatiei pentru aparatele electrice de incalzitul locuintei sau preparatul hranei, iar de cand raportul de pret al curentului electric nu mai este atat de dezavantajos prin comparatie cu pretul gazului metan, situatiile concrete in care spatii de locuit, de lucru, de cult etc. sunt incalzite integral prin intermediul echipamentelor electrice, sunt tot mai numeroase.
"subsonicjt" face cateva remarci copilaroase, pentru ca nu a studiat si nu cunoaste subiectul si de aici, s-a creat premiza ca subiectul sa degenereze in derizoriu, fapt care cred ca nu este in interesul nici al proprietarului forumului, nici al membrilor sau vizitatorilor ocazionali care sunt de buna credinta!
Daca sunt efectuate corect calculele necesarului termic pentru spatiul de incalzit, iar sistemul termic este realizat corect, costurile de incalzire cu energie electrica sunt sensibil egale cu cele realizate cu incalzirea cu gaz metan din instalatiile centralizate. Precizez acest lucru, deoarece daca discutam despre alimentarea cu gaz butan din butelii sau rezervoare speciale, in acest caz curentul electric este incomparabil mai avantajos.
In acest moment exista si in tara noastra numeroase firme care comercializeaza, instaleaza sau intretin/repara centrale termice electrice.
De asemenea, castiga tot mai mult teren si sistemele electrice de incalzire prin pardoseala, bazate pe instalarea unor cabluri speciale (sub diferite variante constructive) sub shapa sau sub materialul de placare a pardoselilor. Desi ceva mai scumpe din punct de vedere al investitiei initiale, sistemele electrice de incalzire prin pardoseala sunt de departe cele mai economicoase solutii in exploatare cand se realizeaza astfel incalzirea unei case de locuit, spatiu de lucru, sau lacas de cult!
Am realizat acest post in special pentru a veni in ajutorul doamnei/domnisoarei "ELENUTZA22", care m-a impresionat prin buna-credinta cu care a solicitat sprijinul!
Cu multe scuze fata de proprietarul acestui forum, deoarece nu doresc sa ii aduc nici un fel de prejudicii, o sfatuiesc pe "ELENUTZA22" sa acceseze link-ul "http://www.smartsecurity.ro/", unde la sectiunea "Incalzire" va afla multe raspunsuri pentru probleme care o preocupa, iar daca mai doreste si alte detalii, la sectiunea "Contact" va gasi modalitatea de a contacta pe cineva de la care va putea afla tot ce ii mai trebuie.
Inca o data imi cer scuze pentru interventie si, .... daca am suparat pe cineva, imi cer scuze si am sa ma straduiesc sa nu mai intervin!
Va doresc toate cele bune!
teo_balan
Postat pe 18 Ianuarie 2009 06:38
daca te intereseaza sistemul de incalzire electrica in pardoseala vreau sa iti spun ca este o tehnologie moderna si eficienta intra pe adresa www.iosiideal.ro si ai mai multe detalii
Daca doresti mai multe amanunte scrie-mi si iti dau si alte detalii este interesant pot sa iti spun si mai multe
condobest_condo
Postat pe 18 Ianuarie 2009 10:41
Stimate subsonicjt, nu cunosc pregatirea dumitale in domeniu, dar n-ar fi rau sa te documentezi nainte de a acuza niste oameni care, dupa parerea mea, nu dau sfaturi chiar rele. Iar faptul ca sunt si interesati direct in problema este pozitiv, nu negativ, Centrala electrica este singura centrala care are un randament de peste 95%, in sensul ca toata cantitatea de energie electrica produsa este transformata in energie termica. La centralele cu combustibil fosil, o mare parte din energia de ardere este transferata la cos impreuna cu gazele de ardere. Problema la centrala electrica nu consta in costurile de functionare (se pot alege sisteme de tarifare avantajoase) ci in investitia initiala. La investitia initiala, pe lnaga costul centralei si al instalatiilor termice aferente, investim o suma aproape similara in bransamentul electric. Sa nu mai vorbim de alergatura: avi de racordare, studiu de solutie, aviz de bransament, bransament, dosar de interior. Si toate astea costa. Daca e o locuinta noua, nu e o problema, oricum le faceai. Dar daca e o locuinta veche, sau un apartament la bloc, trebuie analizat foarte atent.
stancu_mrc
Postat pe 18 Ianuarie 2009 10:42
pareri si pareri ... fiecare centrala are avantaje si dezavantaje , depinde ff mult unde o folosesti ( ce combustibil ai mai ieftin in aceea zona ) si de ce capacitate ai nevoie ; de ex o centrala termica pe curent electric mai mare de 40 kw trebuie racordata la 380V ! cati dintre noi au asa ceva acasa ?? si cat costa sa iti faci un bransament din asta ; eu sunt in cautarea unei " solutii de incalzire " ptr o pensiune la munte de 985 mp ;
o sa va spun si voua ce am gasit ptr a reduce ff mult costurile de intretinere in timp :
A ) o izolatie exterioara si interioara ff buna ( la ora actuala fara sa am sursa de incalzire , afara sunt - 20 grade iar inauntru nu imi ingheata apa )
B ) fiind zona de munte am ales o centrala pe lemne cu gazeificare ptr acm
C ) panouri solare ptr preincalzirea apei , vedeti ca se vor da fonduri ptr asa ceva , iar un panou e undeva pe la 3500 euro
D )centrala eoliana care asigura cam 1300 kw pe luna si costa in jur de 30000 euro ; si pentru astea se dau fonduri !!
Eu nu ma dau mare specialist in domeniu , dar v-am povestit din practica mea ! SUCCES !
gabialpin
Postat pe 18 Ianuarie 2009 11:42
si totusi ce mai remtabila si economicva centrala este cea cu POMA DE CALDURA !!
... transforma caldura pamintului , apei , aerului in caldura transmisa in im obil si apa calda menajera
... aceasta foloseste/consuma/ numai curent electric trifazic
... atit doar ca investitia initiala este relativ mare ( cca 120-130 euro / mp util , care se amortizeaza in cca 9 - 12 ani , functie de mai multi factori
... cine isi permita > MERITA !!!
homereg2002
Postat pe 18 Ianuarie 2009 13:52
si totusi cea mai rentabila si economica ...este POMPA DE CALDURA....scuze
homereg2002
Postat pe 18 Ianuarie 2009 13:53
"Centrala electrica este singura centrala care are un randament de peste 95%, in sensul ca toata cantitatea de energie electrica produsa este transformata in energie termica."-------Da, e adevarat, dar eu n-am vorbit de randament, tinere bavarez; eu am vorbit de COSTURILE ENERGIEI ELECTRICE, transformate. Ai priceput? Adica tot 95% din venitul tau va fi o factura.

"niste oameni care, dupa parerea mea, nu dau sfaturi chiar rele."-------probabil sfaturile nu sunt rele, dar sunt pentru bugetari, nu pentru oameni care investesc timp in internet pentru a cauta o metoda care sa-i scuteasca de 100 de lei lunar la caldura. Ai priceput sau repet?

"(se pot alege sisteme de tarifare avantajoase)"-------domnule stancu, cel mai avantajos sistem de tarifare duce la costuri mai mari decat oricare alta sursa de energie. raman in discutie sistemele de tarifare mai mari. ce zici, mai discutam?
subsonic
Postat pe 18 Ianuarie 2009 23:56
Domnule inginer, faci AFIRMATII GRATUITE. Eu numesc afirmatie gratuita, orice afirmatie bazata pe nimic si impodobita cu interese ( hai sa zicem ca se bazeaza cel mult pe cifre, tabele, presupuneri, teorie, in mare, nimic real).

Ce spui aici, domnule inginer ----------- "Revenind la subiect, tin sa precizez faptul ca de la an la an, a crescut interesul populatiei pentru aparatele electrice de incalzitul locuintei sau preparatul hranei, iar de cand raportul de pret al curentului electric nu mai este atat de dezavantajos prin comparatie cu pretul gazului metan, situatiile concrete in care spatii de locuit, de lucru, de cult etc. sunt incalzite integral prin intermediul echipamentelor electrice, sunt tot mai numeroase."------- mie imi suna a publicitate de prost gust, pentru o minte slaba; texte cu aceeasi tenta le intalnim cand cautam pe google "idei de afaceri" , adica --- "interesul populatiei devine tot mai mare, piata este tot mai buna, raportul pret/rezultat este cel mai bun, produsul se aliniaza la standerdele europene, etc". Acest pasaj pentru mine este egal cu zero.

"Daca sunt efectuate corect calculele necesarului termic pentru spatiul de incalzit, iar sistemul termic este realizat corect, costurile de incalzire cu energie electrica sunt sensibil egale cu cele realizate cu incalzirea cu gaz metan din instalatiile centralizate."------Domnule inginer, facem abstractie de sistemul termic oricat de corect ar fi realizat, deoarece este dependent de locuinta si nu depinde de centrala; este la fel pentru orice fel de centrala, pe orice combustibil. Ramanem asadar din nou la consumul centralei electrice, unde orice calcul cat de corect ar fi, ENERGIA ELECTRICA NU POATE FI AMPLIFICATA.

"Precizez acest lucru, deoarece daca discutam despre alimentarea cu gaz butan din butelii sau rezervoare speciale, in acest caz curentul electric este incomparabil mai avantajos."------Domnule inginer, in numele celor de pe forum, te rog apeleaza la bunul simt si abtine-te de la a compara costurile pe electric cu cele pe gaz de putere calorifica inferioara! Nu profita de necunostinta subiectului ca sa-ti vinzi tu centrala!

"Calculele Dvs. sunt reale pentru situatiile in care incalzirea este realizata asa cum afirmati, cu aeroterme sau radiatoare independente!"------domnule inginer, calculele mele sunt reale pentru orice consumator de energie electrica, aeroterma, radiator, calorifer, centrala. Tot o rezistenta e aia care o pui la treaba. Energia electrica (sau gaz, lemne, carbuni) o convertesti in energie calorica si la urma scoti banul. Doar ca varianta pe electric ramane tot cea mai scumpa dintre toate. Nu desfiintezi tu legile fizicii cu o eticheta de inginer.

"intervin mai multi factori favorabili, intre care si inertia termica"--------afirmatie gratuita. domnule inginer, caloriile nu se inmultesc daca pui un nr corespunzator de radiatoare. factorii "favorabili" despre care vorbesti nu pot fi decat PIERDERILE mai mari sau mai mici. Ai vrut sa spui ca POT FI ELIMINATI MULTI FACTORI DEFAVORABILI, dar interesul te-a impins la alta afirmatie gratuita. Randamentul centralei sau al instalatiei niciodata nu va trece de 1. UNU, domnule inginer, retine cifra----UNU. Nu se multiplica nici watt-ul nici caloria. Trebuie mentionat ca numarul de radiatoare este irelevant privitor la randamentul centralei, deoarece, orice consumator de acest gen este prevazut cu termostat domnule inginer. Domnule inginer, INERTIA TERMICA se manifesta si la oprirea centralei si la pornirea ei. Daca dupa ce o opresti se raceste dupa 47 de minute, asta inseamna ca atunci cand o pornesti astepti tot 47 de minute pana se incalzeste. Inertia termica nu-ti ajuta cu nimic, se poate face abstractie de ea. Pe cine vrei sa prostesti domnule inginer ? Si eu care credeam ca nu exista facultati de inginerie la Fara Frecventa; si uite ca exista.........

"Iar din punctul de vedere al costurilor lunare de incalzire, cu centrala pe lemne utilizatorul iese mai ieftin numai daca are posibilitatea de a obtine lemne mai "ietfin", adica le primeste de undeva, neoficial"-------domnule inginer, minti ! minti ca un ziar. Tot dumneata domnule inginer ai spus "La urma urmei, incalzirea electrica indiferent de modul in care este realizata, inseamna confort, civilizatie, siguranta deplina in exploatare..., iar toate acestea costa!" te bati cap in cap singur domnule inginer.

Am o intrebare pentru dumneata domnule inginer. Caz concret: varul meu locuieste nu de mult la casa; 3 camere baie si bucatarie. prima data si-a montat in baie un boiler electric. cu el incalzea apa pentru baie si bucatarie. dupa un timp si-a montat o centrala pe lemne in bucatarie, pe care a racordat-o LA ACEEASI baie si bucatarie si i-a mai pus in spinare o instalatie de incalzire in toata casa. Asadar, el are posibilitatea sa incalzeasca instalatia din toata casa, ori cu centrala pe lemne, ori cu boilerul electric. Mentionez ca boilerul este mai mare decat necesar, face fata la toata instalatia. Individul de var al meu, incalzeste totusi casa cu centrala pe lemne. Intrebarea----------DE CE, domnule inginer ?

Hai sa terminam cu complimentele si sa trecem la lucruri practice. Esti in stare sa garantezi cu ceva, costuri NET mai mici fata de ceilalti combustibili? Daca iti reproseaza clientul dupa doua luni costurile -------------- CE FACI ? Ii dai banii inapoi sau ii arati tabele si statistici? Raspunde-ti tie, nu mie ! Ai stofa si vocabular de inginer, ai credibilitate fata de mine. Dar n-ai contestat nimic din exemplele pertinente pe care le-am dat eu. Asta ar trebui sa-ti spuna ceva. Straduieste-te sa nu mai intervii ! Si daca totusi o mai comiti, considera ca specialitatea ta este pe gaz. Si vorbeste prin prisma unui astfel de specialist. Sa vedem ce iese.

Astept contestatii domnule inginer; va promit ca va voi corecta oridecateori veti spune o minciuna sau o prostie. Imi face o deosebita placere sa va ajut, domnule inginer....... Cu deosebita stima, subsonicjt.
subsonic
Postat pe 18 Ianuarie 2009 23:58
O paranteza domnule inginer. eu am prostul obicei sa gandesc pe termen lung. se ridica urmatoarea problema domnule inginer: cand au aparut sistemele de incalzire pe gaz in tara noastra au avut succes din cauza ca erau foarte avantajoase. lumea s-a umplut de centrale pe gaz, s-a creat o dependenta de gaz metan, iar baietii care ni-l dau profita de aceasta dependenta, prin urmare astazi oamenii care si-au montat asemenea academii pe gaz nu mai vorbesc despre aceeasi rentabilitate ca la inceput. Deci, daca din capul locului o centrala electrica este mai paguboasa, cam ce costuri estimezi tu pentru o factura, daca (presupunem prin absurd) peste cativa ani lumea s-ar umple de centrale electrice ? Cam pe unde vezi dumneata rentabilitatea centralei electrice peste 8 ani? Eu o vad la 5 centimetri de Titanic.
subsonic
Postat pe 19 Ianuarie 2009 00:14
Acestea din urma fiind spuse, cred ca ti-am desfiintat 50% din potentialii clienti. mai raman ceilalti 50%, tot potentiali. cu cati ramai pana la urma, sa lasam puncte de amortizare...........................
subsonic
Postat pe 19 Ianuarie 2009 00:25
Am citit tot si am o nedumerire.Ati desfiintat aproape toate sistemele de incalzire si omul care doreste sa se incalzeasaca...totusi... pe timp de iarna pentru ce sistem opteaza? Sunteti adeptul caldurii venita de la RADET? Pe acesta nu l-ati desfiintat ...
trucami
Postat pe 19 Ianuarie 2009 13:23
da daca de prenume fac RENEL 30 de ani de experienta 2009-30=1979 AVETI MULTA EXPERIENTA in a pacali unde lucrati in 1979 sau ce tip de centrale a vindut CEUSESCU ATUNCI
vasilecroitoru
Postat pe 19 Ianuarie 2009 13:38
Ziua Buna,

noi instalam pt clientii nostri doar centrale electrice, ca expemplu pot sa va spun ca pentru o casa(izolata 5cm polistiren, geam termopan)cu suprafata de 120mp (p+E), incalzire clasica de inalta temperatura prin convectie (calorifere) situata in Cheia/Prahova unde avem instalate 2 cte a cate 6kw fiecare un total de 12kw asiguram 22C cu doar una dintre centrale iar costurile au fost de 450 lei/dec 2008 media temp exterioare de -7C,aceasta fara a avea un contoar de energie dual si fara a fi abonat electrica cu tarif preferential sau cu rezervare (vezi pagina electrica.ro/calculeazat-i factura pt alegerea tarifului), centralele nu sunt programate sa lucreze in regim zi noapte si nu exista termorelgare pe incapere ci doar robineti termostatati pe radiator.

deoarece nu este etic sa utilizam acest forum pt publicitate, va recomand utilizarea centralelor cu microprocesor si controler cu mai multe rezistente electrice de capacitati mici, intradevar investiia este mai mare pe unitate dar va va permite o diminuare a costurilor de operare cu pana la 30% provenint de la firme cu experienta.

de asemenea va trebui sa va definiti notiunea de confort termic, deoare pt o diferenta de la 18C-la 22C (diferenta insesizabila de corpul uman), costurile de exploatare cresc cu cel putin 16%

utilizate impreuna cu un un boiler bivalent asigura si apa calda necesara.

numai de bine

ps.pt inf suplimentare trimiteti email
GreenExpert
Postat pe 19 Ianuarie 2009 13:48

NU CONTEST CEEA CE INSTALATI INTREB DOAR DE UNDE 30 DE ANI DE EXPERIENTA
vasilecroitoru
Postat pe 19 Ianuarie 2009 13:54
Domnule "subsonicjt", atitudinea dumneavoastra este incalificabila si denota in primul rand o persoana fara o elementara educatie si in al doilea rand cu o crasa lipsa de cunostinte profesionale in acest domeniu!
Nu am sa intru in polemica cu dumneavoastra si sa stiti ca nici nu mi-ati afectat cu nimic potentialul comercial sau profesional!

Inainte de a posta pe acest forum (va rog sa vedeti ca sunt membru la fel de vechi ca multi altii), am analizat cu atentie continutul posturilor si ajungand la convingerea ca este un forum select si cu o comunitate de buna calitate, am incercat sa ajut cu ceva.

Parerea mea este ca locul dumneavoastra nu este aici! Mai reflectati! De anonimi teribili nici o societate nu are nevoie!!!

Poate ca administratorul sau moderatorul acestui forum presupunand ca tine la calitatea prestatiilor de aici va va scuti de eforturi pe viitor! Se pare ca nu va fac bine!
teo_balan
Postat pe 19 Ianuarie 2009 15:51
Nea greenexpert, la o locuinta de 120 mp este instalata o centrala pe lemne in luna Decembrie o medie tot cam ca a ta, consumul de lemne a costat sub 200 lei.

In al doilea rand, eu recomand doritorilor de CTE aparate cu comanda in comutatie statica, nu hodorogesc ca alea cu rezistente mici si multe, fiind mai silentioase decat un motanel si la aceleasi preturi. numai de bine.

Domnule inginer, vad ca te ustura replica mea. ma asteptam la mai mult de la tine. Termenul de anonim teribil ma flateaza atata timp cat vine din partea unuia ca tine. Faptul ca am "o crasa lipsa de cunostinte profesionale in acest domeniu!" este doar o afirmatie; nu ma impresioneaza simpla afirmatie, m-ar impresiona justificarea afirmatiei, ceea ce pt tine este cu neputinta. numai bine si tie.........
subsonic
Postat pe 19 Ianuarie 2009 15:59
P.S. domnule inginer, uita-te la profilul meu si spune-mi, de unde vrei educatie ?
subsonic
Postat pe 19 Ianuarie 2009 16:02
Domnule inginer, era sa uit ce era mai important. am pus o intrebare cuiva aici, ti-o.......... adresez si tie acum. Daca montezi o centrala electrica sub lozinca "ieftineala" si vine omul dupa doua luni si iti reproseaza ca nu-i convine factura, CE FACI ??????????????? Iti iei centrala pe umar si dai omului banii inapoi sau nu? Ma intereseaza un raspuns scurt DA sau NU ? Nu te chinui cu vocabularul tau elevat, spune DA sau NU .........

Daca iti creste tensiunea suna la 112
subsonic
Postat pe 19 Ianuarie 2009 16:09
Doamna sa domnisoara trucami, in ciuda revolutiei de aici, cred ca nimeni nu e adeptul RADET. Pt ce sistem sa optezi? simplu. gaz sau lemne (daca stai la casa). numai ca apare o problema in care domnul inginer teodor balan nu poate sa te ajute. totusi pt tine numai una din ele este mai avantajoasa si nu stii care. Daca ai pe cineva in apropiere care are incalzire pe gaz te uiti la flacara lui de la aragaz si daca nu se vede, este cel mai bun gaz si poti sa spui ca ai dat lovitura. daca flacara este albastruie, inseamna ca gazul este de calitate mai slaba si aici trebuie sa cantaresti problema. daca flacara incepe de la culoarea galben si duce spre rosu, gazul este de proasta calitate si poti apela cu incredere la lemne. Diferentierea de culoare a flacarii de la gaz se datoreaza puterii calorifice a gazului in diferite zone de calitate ale tarii, si cu ocazia asta domnul inginer teodor balan a mai invatat ceva.
subsonic
Postat pe 19 Ianuarie 2009 16:23
NICI GAZ NICI CASA .....POMPA DE CALDURA !!!
puteti citi pe net cite ceva...sau va stau la dispozitie cu detalii....si nu pot zice ca nu ma ocup cu asa ceva , dar e una din solutiile cele mai ecologice , economice , si optime . Putem face si calcule , orice .
succes tuturor
homereg2002
Postat pe 20 Ianuarie 2009 19:31
Nea, ala...... inventatorul, ai primit o palma cu dosul de la vasilecroitoru, de ce nu raspunzi?
subsonic
Postat pe 23 Ianuarie 2009 01:53
Am citit parerile pro / contra centralei electrice si nu pot spune ca m-am convins de suprematia ei. Ce-i drept, nu ma pricep , dar am vazut postarea lui Green Expert prin care ne dadea exemplul cu acea casa cu suprafata de 120mp,inaclzita cu centrala electrica montata si comercializata de firma la care lucreaza,sau o detine ,ma rog .A scris ca pentru acea casa, factura de energie electrica pe luna decembrie a fost de 450Ron .Daca ma gandesc ca pentru a incalzi o suprafata de 120mp , cu energie electrica s-au cheltuit 450Ron ,inseamna ca nu prea e avantajos , in conditiile in care eu ,pentru o casa cu suprafata de aprox.200mp incalziti, folosind o centrala pe gaz Bosch/Eurostar,cu o vechime de 8 ani,in Bucuresti ,pentru luna decembrie 2008 am platit 347Ron, nu-i asa ? Iar in decembrie au fost temperaturi destul de scazute in Bucuresti . Si ,chiar daca adaug si factura de curent electric , de aprox.110Ron,tot mi se pare mai avantajoasa incalzirea cu gaze.Macar in acest caz,prezentat ca exemplu de unul din cei care sustin eficienta centralelor electrice. Degeaba se infurie unii pe aici , insa acest forum functioneaza tocmai pentru a face schimb de informatii ,a primi sau da sfaturi ,a te inspira asa ca nu cred ca daca cineva nu este de acord cu cele scrise de ei , DAR ,vine cu argumente bine fundamentate, pertinente si la obiect ,trebuie atrasa atentia administratorului si sa fie scos de pe forum . Ma refer la teo balan care era deranjat de cometariile - e drept - foarte acide , efervescente ,dar atat de bine plasate si avand o ironie fina,corect exprimate si. .. amuzante a superpriceputului subsonicjt....Din contra pe mine ma sacaie insistenta unora de a-si promova serviciile si produsele gratuit , pe acest forum . Toate cele bune !
libra66
Postat pe 25 Ianuarie 2009 22:12
theCat, iti multumesc pt sustinere dar nu trebuie sa-ti faci aici dusmani din cauza mea.

Si daca tot am revenit aici, mai vreau sa-i spun 2 lucruri domnului inginer; 1 - domnule inginer, in toti ultimii 26 de ani atitudinea mea a fost incalificabila; si 2 - atitudinea dvs. imi aduce aminte de vremurile pre-decembriste; te citez ------" Parerea mea este ca locul dumneavoastra nu este aici!.............Poate ca administratorul...........va va scuti de eforturi pe viitor! Se pare ca nu va fac bine!" cred ca un avatar cu secera si ciocanul se potrivea mai bine cu atitudinea dvs domnule inginer. vi se pare ca locul dvs este aici................? daca DA, mai invartiti, mai cumparati o vocala, mai intrebati si pe ceilalti.........

uite in stanga sus, ghiozdan democratic.....
subsonic
Postat pe 26 Ianuarie 2009 20:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Folosirea rigipsului 21 De la: Miklos 6 Aprilie 2010 08:46
una 1 De la: kudika370577 23 Februarie 2011 02:23
Zugravit, faianță, gresie, parchet.... 1 De la: kudika_1034434 27 Octombrie 2018 22:38
PANOURI SOLARE 2 De la: Dan_Alex 8 Mai 2010 19:30
Cost aproximativ casa 92 De la: anabelle6001_condo 21 Septembrie 2015 22:18