Setari Cookie-uri

Apartamente vechi vs apartamente noi

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, in Rosu, com. Chiajna la 3 km de la iesirea din Militari si suntem foarte multumiti. Am vazut si cum a fost construit blocul si chiar respecta oferta din pdv. al calitatii, suprafete, etc. Depinde acum si de pret, cele cu preturile cele mai mici e posibil sa nu fie si bune calitativ.Noi am dat 1500E/mp, iar niste cunostinte au luat in apropiere in alt ansamblu cu 1000E/mp si au fost total nemultumiti de finisaje-gresie, faianta, fiind cele mai ieftine modele si aspectul lor era pe masura.In consecinta cred ca e bine sa vezi mai multe oferte, iar ca suprafete categoric apartamentele noi sunt mai mari si mai bine compartimentate.
kriscojocaru
Postat pe 20 Ianuarie 2009 12:56
Mult mai importante decat finisajele, suprafete, volum (sau cel putin la fel de imp.)este modul in care a fost realizata partea de structura de rezistenta. Acestea sunt lucrari ascunse despre care nu afli decat (eventual) in urma cutremurelor.E de preferat o constructie noua daca structura ei de rezistenta este executata corespunzator si nu cu rabat la calitate, in defavoarea uneia vechi peste care au trecut deja cateva cutremure si a fost supusa la solicitari ce nu fac bine constructiilor.
cristina57m
Postat pe 22 Ianuarie 2009 10:01
sa nu exageram. mai mult de jumatate din constructiile actuale sint de la nenea si au trecut examenul din 1977.daca beau 2 tuici mari in plus devin mai rau decit un bloc rau construit.asa ca daca aveti bani cumparati dar nu cu ochii inchisi.nu cred ca arhitectii sau inginerii sau mai rau meseriasii cetatii NEAMTULUI cer un certificat de urbanism.
vasilecroitoru
Postat pe 22 Ianuarie 2009 14:08
De la: andrei_mariancatalin, la data 2009-01-22 16:18:10ceva nou e mai bun k ceva vechi. oricum dupa 77 s-au schimbat normele de rezistentza, dar nu o sa vezi nici un bloc vechi( de pe vremea lui ceasca) k raspunde necesitatzilor termice.
ar trebui sa fiu de acord cu tine dar ori cum 70 la suta din familiile din romania traiesc vind si cumpara casele lui ceasca cu sau fara norme de rezistenta.
vasilecroitoru
Postat pe 22 Ianuarie 2009 16:30
De la: kriscojocaru, la data 2009-01-20 12:56:34Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, in Rosu, com. Chiajna la 3 km de la iesirea din Militari si suntem foarte multumiti. Am vazut si cum a fost construit blocul si chiar respecta oferta din pdv. al calitatii, suprafete, etc. Depinde acum si de pret, cele cu preturile cele mai mici e posibil sa nu fie si bune calitativ.Noi am dat 1500E/mp, iar niste cunostinte au luat in apropiere in alt ansamblu cu 1000E/mp si au fost total nemultumiti de finisaje-gresie, faianta, fiind cele mai ieftine modele si aspectul lor era pe masura.In consecinta cred ca e bine sa vezi mai multe oferte, iar ca suprafete categoric apartamentele noi sunt mai mari si mai bine compartimentate.
gabicurelariu
Postat pe 22 Ianuarie 2009 22:51
De la: vasilecroitoru, la data 2009-01-22 16:30:59
De la: andrei_mariancatalin, la data 2009-01-22 16:18:10ceva nou e mai bun k ceva vechi. oricum dupa 77 s-au schimbat normele de rezistentza, dar nu o sa vezi nici un bloc vechi( de pe vremea lui ceasca) k raspunde necesitatzilor termice.
ar trebui sa fiu de acord cu tine dar ori cum 70 la suta din familiile din romania traiesc vind si cumpara casele lui ceasca cu sau fara norme de rezistenta.

pei esti sau nu esti? nu era vb decat daca sa ia un apartament intr-un bloc vechi sau unul nou. si sfatul meu a fost intr-un bloc nou. si sa sti de la mine ca oricata crizaar fi in lumea asta , romania duce lipsa de locuintze. nu mai vorbesc de strazi si autostrazi. teoretic la noi nici nu ar trebui sa fie criza. cel putzin in domeniul asta. realitatea e k, aceasta criza o scuza foarte buna.
andrei_mariancatalin
Postat pe 23 Ianuarie 2009 15:20
Andrei,ai fi surprins sa afli ca exista blocuri construite intre anii 83-89 (ba chiar un minicartier)dupa regulile anilor nostri.Lasand la o parte structura de rezistenta (bine gandita si executata)pot sa-ti spun si sa-ti dovedesc (locuiesc intr-unul dintre ele)ca peretii exteriori nu au decat 400 mm-caramida+bca asa ca nu ne facem probleme cu consumurile si certificatul energetic.A dat norocul peste noi.Nu mai vorbesc de modul de impartire a spatiului care poate rivaliza cu arhitectura acestor ani. In rest totul depinde de gusturi si bani...
vasile_tarta
Postat pe 26 Ianuarie 2009 20:37
Suna bine un apartament nou, intr-un bloc nou. Problemele daca sunt, vor aparea in cativa ani. Momentan totul suna bine. Din pacate am cunostinte in domeniul constructiilor, si preturile de vanzare la noi, sunt mult umflate. Metrul patrat in medie, ptr amenajari grad mediu, costa in maxim 350-400 euro...pana la 1000-1500 mai e ceva!
Altceva, tot ce inseamna finisaj, tine mult de echipa de constructori.
In fine, si mie imi place ideea apartamentului nou, frumos finisat si curat, dar facut de mine! Decat un apartament cu 150k de euro, mai bine o casuta cu 100k.
Va spun, si tot nu pricep de ce nu se discuta mai mult, pretul unei case la cheie NU-I ASA DE MARE pe cat se vorbeste!!! In nici un caz!
Casa o veti construii P+1 (mansardat)in medie cu maxim 60-70k! Si cu finisaje frumoase, dar fara figuri de marmura si gresie argintata.
Pana la 100k va costa terenul...functie de zona.
Bineinteles...nu in centru!!! Dar mai la periferie, 150-200 mp se mai gasesc.Mai ales acum.
Cam asta-i parerea mea...
Dar OK, dak e sa aleg intre nou si vechi la acelasi pret, aleg noul, fireste. Macar pana cad peretzii !
tdleonard
Postat pe 26 Ianuarie 2009 21:23
De la: vasile_tarta, la data 2009-01-26 20:37:12 Andrei,ai fi surprins sa afli ca exista blocuri construite intre anii 83-89 (ba chiar un minicartier)dupa regulile anilor nostri.Lasand la o parte structura de rezistenta (bine gandita si executata)pot sa-ti spun si sa-ti dovedesc (locuiesc intr-unul dintre ele)ca peretii exteriori nu au decat 400 mm-caramida+bca asa ca nu ne facem probleme cu consumurile si certificatul energetic.A dat norocul peste noi.Nu mai vorbesc de modul de impartire a spatiului care poate rivaliza cu arhitectura acestor ani. In rest totul depinde de gusturi si bani...


da sunt surprins. poate imi dai si ceva mai multe detalii despre locatzie. ceea ce nu cred eu este k are si bca si caramida. sau fi mai explicit caramida intr-o parte si bca in cealalta.oricum sunt un pic nelamurit.
andrei_mariancatalin
Postat pe 27 Ianuarie 2009 15:07
pei daca costa terenul 100 mii si cu casa inca 50 mii, nu imi iau mai bine un apartament la mansarda, cu 60 mp de terasa si 4-5 camere cu 100mii. in alta ordine de idei, trebuie sa tinem cont si de distanta de la casa din periferie pana la serviciu (timp pierdut in trafic si benzina consumata)
andrei_mariancatalin
Postat pe 27 Ianuarie 2009 15:15
Am avut ocazia sã vãd atît blocuri noi, case noi, cît ºi locuinþe vechi. Structura de rezistenþã, la nivel de proiectare, era la fel de bunã atunci cît trebuie sã fie ºi acum. În schimb, degeaba era proiectul bun dacã furau muncitorii din ciment în timpul construcþiei (ºi am vãzut asta). De asemenea, izolarea termicã era deficitarã atît conceptual (nu se avansase atît de mult în materiale ºi compozitele din ele) cît ºi practic, datoritã costurilor. Scopul era sã asigure cît mai multe adãposturi, cît mai multor oameni.
Acum existã suficienþi proiectanþi buni, dar este debandadã în autorizãri. Teoretic, este posibil ca un proiect insuficient calculat sã primeascã aprobare - totuºi îl consider un caz mai rar. Oricum, te lãmureºti la primul cutremur... (iartã-mi gluma!).
De asemenea existã problema calitãþii în execuþie, mai puþin din cauza furturilor - antreprenorul e firmã privatã - cît din cauza grabei în execuþie, la rîndul ei susþinutã de insuficienþa mîinii de lucru calificate. Rezultatul este, de exemplu, lipsa perpendicularitãþii la intersecþiile pereþilor, lipsa planeitãþii lor, lucru de care te loveºti rapid în momentul în care îþi pui gresie, faianþã, acoperiº la terasã sau o uºã nouã.
Lucrãrile ascunse se referã la acea parte a construcþiei care e vizibilã doar în momentul executãrii lucrãrilor ºi nu mai e vizibilã dupã aceea. De exemplu, armãturile (barele din oþel) din beton. Dacã, de exemplu, capetele barelor din oþel beton care ies afarã pentru suduri ulterioare sînt îndoite în timpul turnãrii betonului, pentru cã muncitorii au cãlcat pe ele, iar apoi muncitorul le îndreaptã cu ciocanul, existã riscul ca în timp, în zona aceea din beton sã aparã crãpãturi. Genul acesta de probleme poate fi rezolvat numai dacã ai propriul tãu contract de construcþie (din cîte înþeleg, nu e cazul) ºi angajezi un ºef de ºantier bun. Totuºi nu e o problemã limitatã la construcþiile noi, cele vechi au fost probabil la fel de susceptibile la ele.
În final, construcþiile noi sînt suficient de bine proiectate, nu sînt mai prost construite, sînt mai bine izolate termic ºi sînt categoric mai generoase ca spaþiu interior, lucru care conteazã mult. De aceea, pãrerea mea este cã o construcþie nouã e o alegere mai bunã.
serban_oprescu
Postat pe 27 Ianuarie 2009 21:38
La prima vedere , as opta pentru un apartament nou , dar imediat as adauga ,dar sa fie intr-o zona buna a orasului.....Ei, si astfel, m-as mai gandi la varianta nou si vechi. De obicei ,apartamentele noi sunt construite in zone proaste , la marginea orasului ,pe terenuri ieftine care au facut proiectul foarte profitabil.Daca ar trebui sa pun in balanta accesul , timpul pierdut in masina ,bara-la- bara,lipsa spitalelor,farmaciilor,teatrelor,scolilor ,etc probabil ca as alege un apartament vechi ,intr-un cartier bun ,pe care sa-l amenajez.Mie mi se pare important criteriul acesta al amplasamentului.
libra66
Postat pe 17 Februarie 2009 20:21
in cartierele nou facute (mai mari) au si scoala si gradinitza. mai dificil este, intr-adevar, cu traficul pana la birou.
andrei_mariancatalin
Postat pe 18 Februarie 2009 15:14
Hmmm...si cu liceul ,si cu parcurile ,si cu....."o raita prin magazine " si cu "iesitul impreuna cu ..? la o cafea " .si cu drumurile la parinti ,si cu vizitele intre prieteni...??? Andrei ,sunt convinsa ca ai inteles corect la ce m-am referit .Nu oricine e dispus sa mearga in zone teoretic mai verzi ,practic indepartate si oarecum dubioase ,Nu sunt multi sa accepte un 'pionierat" in cartierul respectiv si sa aibe rabdare ani de zile sa se faca drumurile sa se racordeze toate utilitatile ,sau sa se "curete" strada,zona de cine stie ce..vecini. Mai mult ,stiu din experienta apropiata ,la cumnata mea ,are o casa,undeva in Berceni ,margine , deja e satula , are in masina, de toate pt.toti,in caz ca...sta mai mult in trafic. Ea glumeste (amar) si spune "hai ca plec in excursie"adica vine spre Bucuresti. Ei,acum fiecare trebuie sa locuiasca undeva...Toate cele bune !
libra66
Postat pe 19 Februarie 2009 15:45
Daca ai bani, cumpara unul nou, dar intereseaza-te mai intai cum este constructia, fundatia cat de stabila este..Uite, lnaga blocul meu se construieste un bloc de 8 etaje cu o fundatie si niste pereti de sustinere imensi, grosi si foarte rezistenti..am inteles ca ar costa un apartament acolo cu 3 si 4 camere undeva la 5 miliarde de lei (vechi)
Dar blocul este super super super bine consolidat...as vrea si eu unul..dar sunt foarte multi banii...si daca l-as vinde pe al meu, as lua doar jumatate din valoarea celuilalt..
m3rlinetza
Postat pe 22 Februarie 2009 03:13
Draga Kandra , nu cred ca trebuie sa te necajesti....Pretul acelor apartamente nu e foarte mare in raport cu preturile,chiar si acum cand au mai scazut.Poate nu ai facut calculul,dar nu sunt decat aprox.120000 de euro ,adica ,exact ce spuneam mai sus.Iar fundatia si stalpii de sustinere sunt mai grosi ,mai mari cu cat numarul etajelor e mai mare.Sunt convinsa ca si blocul tau e bine construit ,nu trebuie sa crezi neaparat ca blocurile noi sunt foarte bine construite.Normal ,asa ar fi fost. Dar , in goana dupa profit , investitorii nu au avut ca obiectiv calitate ireprosabila,ci sa arate bine si sa reziste....cat de bine pentru a fi semnate receptiile si sa nu se intample vreo nenorocire .Sa stii ca asa cum spunea si altcineva ceva mai sus ,blocurile construite in Romanaia dupa cutremurul din 1977 ,sunt mult mai bine construite .Important e sa te simti "acasa" acolo unde locuiesti .O zi buna tuturor!
libra66
Postat pe 22 Februarie 2009 11:16
Am casa in constructie , sotul are firma de constructie ,deci mana de lucru la jumatate ,sunt la finisaje (de bun simt ,nu fite )si am sarit de 50000E de mult fara teren ,e mai avantajos clar sa iti iei un apartament nou
anuta_condo
Postat pe 23 Iulie 2009 20:04
De la: anuta, la data 2009-07-23 20:04:40Am casa in constructie , sotul are firma de constructie ,deci mana de lucru la jumatate ,sunt la finisaje (de bun simt ,nu fite )si am sarit de 50000E de mult fara teren ,e mai avantajos clar sa iti iei un apartament nou

dar acum fa si tu o comparatie cati metrii ai la casa si cati metrii patrati ai la bloc
andrei_mariancatalin
Postat pe 24 Iulie 2009 16:10
nu sant masini sant imobile conteaza calitatea lor nu vechimea in braila sant cateva blocuri caramida mult mai spatioase si la fel de bune precum cele noi si totusi au 30 -40 de ani vechime
gigibrbr_condo
Postat pe 26 Iulie 2009 12:24
instalatii separate oricum faci importante sant insa imbinarile
gigibrbr_condo
Postat pe 24 August 2009 16:59
nu incurajez cumoararea unui apartament vechi cu inprumut.pana termini inprumutul,cade casa.cu banii jos sunt pentru.
kudika130526
Postat pe 16 Octombrie 2009 10:36
SC.DANY MOB DESIGN SRL este o firma dinamica,specializata in proiectarea si fabricarea de mobilier in functie de solicitarile clientilor si de spatiul disponibil.
Mobilierul se executa la comanda intr-o gama variata de forme si culori,este realizat din PAL melaminat ,cant ABS,cu utilaje performante si personal calificat.
Confectionam mobilier pentru:
*Bucatarii;
*Camere de zi;
*Dormitoare;
*Camere de tineret;
*Holuri;
*Baie;
*Birouri;
*Sedii de firma si magazine;
*Insitutii(crese,scoli,gradinite);
*Hoteluri.
Serviciile oferite include consultanta,transport si montaj gratuit.
Telefon:: 0765.260.374
Mail: soradanny@yahoo.com
Id messenger: soradanny
sora_flory
Postat pe 20 Decembrie 2009 22:54
mai baieti, ce tot o ardetzi voi ma cu blcouri noi, blcouri vechi. daca vine un cutrmur mai mare rade tot, dar problema e, degeaba iti ei tu bloc nou. te crezi in sigurantza? dar te-ai gandit ca poate cutremurul nu te prinde acasa, si te prinde sub vreun bloc abosit, atunci ce faci?
kudika485632
Postat pe 14 Decembrie 2011 21:33
Si eu iti recomand tot un bloc nou, sunt cam la aceleasi preturi dar la beneficii nu se compara. Majoritatea sunt in complexe care pun la dispozitie tot ce –ti trebuie si in plus ) Eu am cautat timp de 6 luni un apartament si tineam mortis sa fie central, dar am fost foarte dezamagita de ce e pe piata. Toate au hibele lor si pana-ti dai seama, e uneori prea tarziu. La inceput vroiam sa stau departe de apartamentele in complexe pentru ca mi-era teama de distanta, stiu ca toata lume se plangea. Ei bine, acuma iti scriu ca locatara intr-un complex residential din N-E Bucurestiului , Cosmopolis, si sunt in sfarsit impacata ca am facut alegerea buna. Pe langa faptul ca totul e al tau de la bun inceput, nu si-a mai lasat nimeni urmele, totul e finisat ca la carte. La serviciu si eu ma duc ca toata lumea cu transportul, vine la intervale cam de 5-10 minute si nu e la capat de lume, cum se plange lumea. Gandeste-te ca daca plec din Berceni pana-n Pipera faci chiar mai mult. In fine, ideea e sa nu te sperii de distant, mergi la fata locului sa vezi despre ce e vorba probeaza si tu cum e cu distanta, ca in rest avantaje sunt mult mai multe. Spor!
kudika_12257
Postat pe 7 Noiembrie 2014 11:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
stilul suedez 9 De la: luminitagrigoriu 2 Februarie 2010 17:00
Site proiecte pentru mobilier 2 De la: ProiecteMobila 3 Mai 2011 17:36
caine rau 2 De la: ieftin 15 Martie 2010 20:46
cdormitor si sufragerie 4 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:41
Pereti cu pete galbene 3 De la: pdkraft 10 August 2010 00:09