Setari Cookie-uri

centarala ideala este pe curent electric..............

cat platesti factura la curent la o centrala electrica?
kudika056593
Postat pe 26 Ianuarie 2009 20:25
suficient cat sa renunti din prima luna
subsonic
Postat pe 26 Ianuarie 2009 20:50
Buna ! Mi-am exprimat o parere personala . In legatura cu....dusmanii , hmmmm ,nu cred ca e cazul sa-mi fac probleme. Pentru cine nu a a observat inca , aici se posteaza pe un forum in 2009, nu scriem la gazeta de perete a uzinei in 1985......O zi buna tuturor !
libra66
Postat pe 27 Ianuarie 2009 12:46
Am studiat toate parerile de aici , intre timp m-am si conversat telefonic cu unul din cei care au postat si concluzia mea este:
voi folosi centrala electrica si am sa si incerc sa explic de ce.
Am o casa P+1 cu 240 mp , gata " la rosu". Am optat pt incalzire electrica in pardoseala . Firma care mi-a facut oferta mi-a facut si un calcul de consum pentru functionare non stop 24h/zi 30 de zile. Iese aprox 10 mil/luna.Dar nu trebuie sa tii non stop ( asta este partea buna) , este super de ajuns numai jumatae de timp si atunci ajungi la 5 mil in noptile geroase. In cazul in care mai faci si o investitie in panouri solare suma mai scade.
florinii
Postat pe 27 Ianuarie 2009 15:47
Domnule florinii, era sa uit; o intrebare: ce te face sa crezi macar pentru 5 secunde in viata ca o firma "specializata" in centrale electrice ti-ar recomanda o centrala pe gaze?
subsonic
Postat pe 27 Ianuarie 2009 23:10
http://www.condo.ro/comunitate/forum/post_reply/1310.html#
Salutari la toata lumea!E deranj mare la acest topic si voi incerca sa lamuresc cate ceva.
O centrala locala(de apartament), avand drept principiu de functionare transformarea energiei electrice in energie termica, are toate avantajele legate numai de confortul propietarului si eventual de protejare a mediului, fiind compatibil financiar numai in conditiile obtinerii energiei electrice, necesare incalzirii agentului termic, PRIN MIJLOACE SI TEHNOLOGII FARA COSTURI sau in conditiile in care costurile nu conteaza, iar tinta investitiei este, in exclusivitate, numai si numai confortul. Cu alte cuvinte este o solutie de FITZE si LUX EXTREM de prost gust.
Din punctul de vedere al eficientei energetice, folosirea energiei electrice, exclusiv pentru incalzirea unui agent termic si obtinerea energiei termice direct, sau prin utilizarea unei instalatii, NU ESTE RECOMANDATA DE CATRE SPECIALISTI.
Nu este greu de inteles ca, in prezent, energia electrica este o forma finala de energie, fiind rezultatul unui intreg lant de procese tehnologice si transformari energetice, toate acestea cu o eficienta sau(si) randamente subunitare, deci cu pierderi punctuale pentru fiecare proces in parte, pe ansamblu eficienta globala a intregului sir de procese este produsul tuturor eficientelor de valori sub unitare, deci ceva foarte scazut ca si continut energetic decat acea energie "primitiva" ce a stat la baza producerii si declansarii acestui lant de procese, avand drept produs final energia electrica.Aici este vorba pe scurt, de producerea, ditr-o forma sau alta de combustibil, de transportul, distributia si, in final de consumul energiei electrice, toate acestea facandu-se atat cu pierderi cat si cu inevitabile cheltuieli. In cazul nostru, aceasta energie electrica este folosita la incalzitul apei!
O centrala termica clasica cu combustibil, folosit ca sursa de energie pentru incalzirea aceluiasi agent termic, oricare ar fi aceasta, nu face decat sa elimine acel lant de procese, expus mai sus in cazul folosirii unei forme de energie finala(energia electrica), ca sursa si forma primara de energie. Cred ca e suficient si destul de clar.
PENTRU CEI CARE AU MAI MULTI BANI DECAT POT CHELTUI, IMPREUNA CU NEAMUL LOR, INTR-O VIATA DE OM RECOMAND CENTRALELE DE INCALZIRE ELECTRICE SAU CHIAR INCALZIREA CASEI CU SISTEMELE DE AER CONDITIONAT, SI ASTEA TOT ELECTRICE! Sac!
sorela50
Postat pe 27 Ianuarie 2009 23:55
Ups, se pare ca sorela50 priveste problema si din alt punct de vedere, corect si bine documentat si spre deosebire de posturile mele se pare ca predomina bunul simt. Inca un atu pentru a fi luat in considerare..........
subsonic
Postat pe 28 Ianuarie 2009 09:42
Imi cer scuze de la inceput ca intru pe acest topic cu o alta pb. dar vad ca va pricepeti la lucruri complexe si poate ma sfatuiti si pe mine cu ceva banal poate, dar pentru mine complicat.Fetita mea cea mica a vrut sa desfunde duza de la aragaz cu un ac si....a rupt varful de ac acolo.Acum nu mai iese gazul deloc Ce sa fac? Va multumesc anticipat daca ma puteti sfatui.
cornelia_leia
Postat pe 28 Ianuarie 2009 09:53
Sfatul meu este sa chemi un istalator autorizat, sa-ti faca si o revizie generala la instalatia de aragaz. Costurile, cu spaga de rigoare, vor fi pana in 100lei. Si vei avea liniste.

Eu, la mine acasa am scule si pot scoate acul rupt din diuza(nu doza!). Aceasta(diuza) se scoate cu o cheie tubulara de 10, are un filet marunt, se curata si se pune la loc sau se schimba cu una identica din comert. Se pun toate asa cum au fost si se verifica functionarea. NU TE SFATUIESC SA FACI CE FAC EU! Trebuie sa ai scule si cunostinte, daca n-ai nu te baga. Nu folosi acel ochi pana la rezolvare de catre un autorizat.Sa nu ma chemi pe mine ca nu am autorizatie!
Succes! Daca nu ai rezolvat pana acum
sorela50
Postat pe 7 Februarie 2009 12:50
Este pur si simplu lipsa de bun simt !! Este al 5 -lea topic ,deschis azi ,unde dau de aceeasi "INVITATIE" Ce se intampla??Nu e nici o noutate...e o schema clasica de joc piramidal,care pe langa faptul ca este o excrocherie este si ILEGAL !!!

libra66
Postat pe 12 Februarie 2009 16:15
..OOPS...
...tot POMPA DE CALDURA este cea mai buna solutie !!
... si da , fac putina reclama, nu vad ce e rau in asta , dar daca tot vorbim de SISTEME ECOLOGICE ! , parca asta este TEMA de baza !, nu ?, ...atunci sa NU UITAM ca centralele pe gaz , lemne , alt combustibili solizi , gazosi , POLUEAZA !!!, pe cind cele electrice , si mai ales POMPA DE CALDURA nu au efect !
... POMPELE DE CALDURA isi iau energia primara din SOL / PAMINT, si o transforma , pe baza unui principiu termodinamic,((fenomen 95%fizic, si nu chimic ( cum se exprima "subsonic" , care pare ca stie multe, dar nu stapineste cunostiintele)), in caldura , distrinuita in pardoseala, calorifere, pereti radinati, etc. si apa calda menajera.
... ECOLOGIC 100% , ECONOMIC , INDEPENDENTA TERMICA
homereg2002
Postat pe 13 Februarie 2009 18:37
.. oops , ..rectificari .."distribuita in pardoseala" si "pereti radianti"...scuze !
homereg2002
Postat pe 13 Februarie 2009 18:40
De la: n_ildy, la data 2009-01-18 10:41:28daca te intereseaza sistemul de incalzire electrica in pardoseala vreau sa iti spun ca este o tehnologie moderna si eficienta intra pe adresa www.iosiideal.ro si ai mai multe detalii
Daca doresti mai multe amanunte scrie-mi si iti dau si alte detalii este interesant pot sa iti spun si mai multe

Am primit si eu detalii despre incalzirea prin pardoseala,desi se spunea ca te costa intre 20-40euro m2,la o camera de 4x4 mi-a si dat un raspuns intro socoteala prin radical probabil= 1000 euro,consum,minim 50 lei pe camera,nu cred ca este la indemana oricui acest lucru.
condo000524
Postat pe 28 Aprilie 2009 20:18
buna ziua.
va rog sa-mi spuneti ce fel de gresie pot pune peste incalzirea in pardoseala cu apa calda?
se pune numai gresie portelanata?

adresa de mail sanda_stan_2006@yahoo.ca


multumesc!
condo001810
Postat pe 18 Septembrie 2009 15:29
Ai auzit tinere bavarez, comerciant de paie de termostat? Bineinteles ca nu ca altfel nu ai mai vorbi. Eu am o centrala de 9 kw ptr. 112 m patrati si platesc curentul pe luna de iarna cam 6 700 de ron avind in vedere ca an si plita electrica, cuptor, si iluminat pe timp de noapte cu un consum de 800 de w. E, cum e , negustorule de paie. Forumul acesta e pentru pareri, nu ptr. comert. Si eu sunt comerciant dar doar spun pareri, nu discreditez un sistem sau altul. Vrei sa sti ca daca gazul la romani ar avea putere calorica coresp. ar fi cel mai eficient? Dar asta este dez. la centralele pe gaz, contoarul se invirte indiferent de puterea calorica. Centrala electrica consuma, e adevarat mai mult la inceput, dupa aceea doar mentine.
nanu10
Postat pe 19 Septembrie 2009 13:46
De la: gabialpin, la data 2009-01-18 11:42:29
A ) o izolatie exterioara si interioara ff buna ( la ora actuala fara sa am sursa de incalzire , afara sunt - 20 grade iar inauntru nu imi ingheata apa )
B ) fiind zona de munte am ales o centrala pe lemne cu gazeificare ptr acm
C ) panouri solare ptr preincalzirea apei , vedeti ca se vor da fonduri ptr asa ceva , iar un panou e undeva pe la 3500 euro
D )centrala eoliana care asigura cam 1300 kw pe luna si costa in jur de 30000 euro ; si pentru astea se dau fonduri !!
Eu nu ma dau mare specialist in domeniu , dar v-am povestit din practica mea ! SUCCES !

Cred ca ai vrut sa scri 1300 W si nu Kw nu?
Ronicut
Postat pe 20 Septembrie 2009 12:24
Sau este de 13 kW?
Ronicut
Postat pe 20 Septembrie 2009 12:25
toti din firma or avea vreo 2 ani de munca, in firma sunt 15 oameni , iata experienta de 30 ani
crinaD_condo
Postat pe 24 Septembrie 2009 09:01
buna ziua,

in legatura cu punctul A(izolatie termica)puteti da mai multe detali.
cu multumiri
condo001870_olimpic
Postat pe 27 Septembrie 2009 15:58
....OOOPS....tot CENTRALA PE LEMNE este cea mai buna solutie !!... si da , fac putina reclama, nu vad ce e rau in asta , dar daca tot vorbim de SISTEME ECOLOGICE ! , parca asta este TEMA de baza !, nu ?, atunci sa nu uitam ca centralele pe gaz si electrice polueaza. da, polueaza si cele electrice daca ne-a palit boala ecologiei asa dintr-o data.

CENTRALELA PE LEMNE este singura centrala pe combustibil ecologic si............ INEPUIZABIL, dat fiind ca planeta Pamant pare a fi un perpetuum mobile de speta intai, iar TOATE DESEURILE UNEI CENTRALE PE LEMNE sunt favorabile pentru alimentarea propriei sursa de combustibil. TOATE celelalte centrale au surse epuizabile si NU SUNT ECOLOGICE. si cand spun TOATE, inseamna TOATE. Nu cum zicea HOMEREG2002 care se pare ca atunci cand faceam eu experiente fizice , el dormea de-a latul patului si se incalta cu fesul. Hai sanatate baiatule!
subsonic
Postat pe 29 Septembrie 2009 16:01
Din cite ti-ai dat seama ,cred, la tine m-am referit. Nu cred ca am ce invata de la un pusti de 26 de ani . Eu nici nu imi aduc aminte cum era la 26 de ani, si daca mi se permitea sa am pareri.,dar toata ganeratia asta din care faci parte e atotstiutoare si mereu o iau in barba. Pe acest forum chiar sunt oameni care cer si dau sfaturi fara a vorbi de sus.
nanu10
Postat pe 30 Septembrie 2009 14:00
daca ai vedea tu maistre unde mi-am practicat eu meseria si de cat timp ........ ti-ai cere iertare cu lacrimi. bunicule, am invatat meserie pe oameni de varsta ta, am modificat radical tablouri de masini si am usurat munca celor care au ramas dupa mine, tot de varsta ta; am limpezit probleme unor oameni cu experienta mai mare decat toata varsta ta; i-am explicat un capitol din manual profesorului care mi-a predat materia in clasa a XII-a si la atestat i-am mai dat o lectie.......lui, celui care "mi-a verificat cunostintele"; si toate astea se datoreaza mentorului meu care ma invata de cand eram cat sticla de pepsi; la ce am afirmat acum, imi stau marturie toate realizarile care le-am lasat in urma; vino si vezi! si ajung astazi sa ma intrebi tu daca am auzit de un gunoi de termostat; nu fac parte din generatia pe care o cunosti tu, bunicule! asta e doar ideea ta preconceputa; si cand pornesti de la o ipoteza tampita, poti ajunge la o concluzie buna doar din greseala; esti cel mai elocvent exemplu; vorbesti condus de un complex de inferioritate bunicule! "secera si ciocanul" iti spune ceva? nu-ti convine ca-mi spun parerea la numai 26 de ani? la numai 26 de ani, bunicule, proiectez si intentionez sa si realizez impreuna cu mentorul meu un un generator de teleprezenta laser; un sistem de comunicatie pentru care nu exista interdictie legala pentru ca nu s-a inventat. nu sari de pe scaun, nu e domeniul tau, stai flexat! bunicule, pentru mine a trecut vremea parametrilor cunoscuti de tine si "generatia" ta de ingineri atotstiutori; ingineri din astia carora le creste intelepciunea odata cu varsta, ei se cultiva asaaaaa..... din inertie, nu mai e nevoie sa se documenteze; multumeste-te cu ce stii si du-te si culca-te. kilowatt.......putere calorica.........termostat.........vai de horoscopul tau bunicule ! nu ti-as fi spus ultima mea intentie, dar a fost nevoie; ca sa stii ca astazi ai vorbit cu subsonic. Cu respect !
subsonic
Postat pe 30 Septembrie 2009 22:56
domnii mei, nimeni nu desfiinteaza legile fizicii, nimeni nu poate sustine adevarul absolut.ca o mica observatie pentru aceasta discutie:de incalzit se incalzeste un volum masurat in metri cubi,nu o suprafata masurata in metri patrati.adica acei 120mp nu sunt reprezentativi, pentru ca una este o inaltime a camerelor de 2,40m si alta de 3,0m.Si o alta opinie care sper sa nu supere pe nimeni, nici chiar pe subsoni : avantajele unui obiect sau serviciu nu se rezuma doar la pret.in cazul centralelor electrice costurile sunt net mai mari decat in cazul centralelor pe lemne, de exemplu, dar mai sunt si alte avantaje:nu produc deseuri, te scapa de corvoada achizitionarii unei cantitati destul de mari de lemne, de taiatul lor, de depozitarea lor (nu toti au suficient loc pt asta chiar daca stau la casa), de curatatul cenusii. In plus la centrala pe lemne, trebuie sa fie cineva acasa peste zi ca sa o alimenteze.altfel, mai bine iti faci sobe si atunci sigur e mai ieftin, pentru ca incalzesti doar cand vrei o anumita incapere.(centrala are scopul de a crea confort termic in toata locuinta).eu zic sa nu va mai jigniti si savorbiti concret despre subiect, pentru ca scopul forumului este sa informeze oamenii interesati, nu sa se certe cei ce se cred ca stiu totul, indiferent de ce parte a baricadei ar fi.
condo000769
Postat pe 4 Octombrie 2009 07:33
La trei camere cam ce consum are centrala electrica in luna de iarna?
kudika176738
Postat pe 4 Octombrie 2009 22:31
mai nea 679, fata de baricada eu raman de partea cu costurile; deseurile si poluarea ma intereseaza mai putin; depozitatul lemnelor si curatatul cenusii nu ma intereseaza chiar deloc. apai no, daca sunt acasa imi fac eu caldura cu centrala, iar daca nu-s acasa nu inebunesc gandindu-ma ca n-am caldura in casa. curatatul cenusii? =)) vai de mine! curatatul cenusii? eu? sa curat cenusa? cine, eu? imposibil !!!!!!!! inca o problema si termin-----eu stiu ca orice plus trage dupa el un minus; consumul de energie electrica are efecte negative, nu neaparat deseuri; incearca sa gasesti o legatura intre extragerea extragerea de elemente radioactive........si cutremurele de pe pamant......si sa vezi ce repede o gasesti. acuma stiu ca virgula cineva e tentat sa-mi dea in cap cu elementele fotovoltaice, insa atragem atentia ca e un domeniu Star Trek.....inca. hai sanatate!
subsonic
Postat pe 5 Octombrie 2009 10:49
dany70r,nimeni nu poate spune cat va consuma centrala ta pentru ca nu stim volumul de aer ce trebuie incalzit,ce temperaturi exterioare vor fi, ce confort termic iti doresti in casa( am colegi pe care i-am auzit ca au 18-19 grade si sunt multumiti) si nu in ultimul rand nu stim cat de izolata termic este locuinta ta.in plus,o vei folosi si pentru prepararea apei calde?si cam cata apa calda consumi?pentru un calcul cat de cat mai apropiat de realitate ai nevoie de toate aceste date.
mai, "nea subsonic",tu deja esti off topic.deja ai ajuns de la o centrala termica la cutremure de pamant,la perpetuum mobile mai e putin si vine apocalipsa.cu oameni ca tine care de tineri nu accepta dialogul si parerile altora,n-ar fi exclus( nu te intereseaza poluarea? dar viitorul copiilor si nepotilor tai?).daca tu vezi inepuizabila sursa de combustie lemnul-esti tare. ai sadit vre-un pom in viata ta?pana o sa ajungi expert ai in fata toata viata, dar evita sa fi egoist si indolent.forumul este pt comunicare si nu doar pt "noi suntem cei mai tari si noi stim tot" si hai sa ne batem joc de altii.pentru 26 de ani nu cred ca stii bine nici legile de baza ale termotehnicii,dar aplicarea lor....
condo000769
Postat pe 5 Octombrie 2009 23:02
mai nea 769, off topic sunt de cand m-am nascut mai. faptul ca am ajuns la cutremure de pamant si perp mob trebuie sa-ti sugereze ca stau intr-o pozitie foarte relaxata. si uite-asa mai invata unii ecologie ca tot s-au trezit acuma dupa ce pamantul asta e distrus. pai normal ca nu ma intereseaza soarta copiilor si a nepotilor mei mai tinere; acuma sa ma intereseze? daca s-ar opri in momentul asta TOATE sistemele care polueaza, dezastrele naturale implicit distrugerea planetei ar inainta inca 100 de ani. eu sunt dispus ca de astazi sa stau la lumina felinarului cu ulei si sa cresc oi daca toti locuitorii planetei ar renunta la tot ce n-a fost facut pentru ei. si uite ca am ajuns si la felinare cu ulei si la oi. masa lemnoasa INTR-ADEVAR ESTE INEPUIZABILA tinerete; se epuizeaza din cauza celor care gandesc la fel ca tine; eu as da o lege ca oricine taie un pom sa sadeasca 3-5-10 in locul lui. e uimitor ca nu le-a venit in tzeasta niciunuia din conducere pana acum; dar toti sunt ecologisti. ecologisti de cauciuc; si imi place ca se trezesc ecologistii lu` peste sa dea solutii pe forum sa pastram planeta nepoluata; vai de mine fratilor, luati-va centrale electrice care nu polueaza, dar nu ezitati sa intrati in peco de fiecare data ca niste drogati de masini, roboti teleghidati; spalati hainele cu toate toxinele de detergenti ca aia nu polueaza deloc, nuuuuuuuuuuuuuu. EXTRAORDINAR, cata ecologie mai invatam noi pe forum. NIMENI, dar absolut NIMENI nu este interesat de protejarea planetei; e doar opinia noastra corupta si dirijata de niste mafioti flamanzi de putere; iar cei care sunt interesati n-au nici o putere sa protejeze planeta. maturizeaza-te baiete! pe ce lume traiesti?

si uite-asa, in loc sa se mai trezeasca unul, mai usor e sa-mi dea o replica taioasa; o primesc cu bucurie.
subsonic
Postat pe 7 Octombrie 2009 12:33
P.S. locuiesc intr-un oras in care recent s-a proptit o fabrica de prelucrare a lemnului. in fiecare seara trec prin cartierul meu zeci de tiruri incarcate cu copaci taiati. la fiecare 5-10 minute trece un tir cu doua remorci pline. repet, IN FIECARE SEARA........din anul 2007...........si pana astazi........fara oprire. si nimeni nu este interesat sa planteze la loc, nu-i forteaza nimeni sa repare ceva. si cand se termina lemnul de aici, smekerul isi strange utilajele si zidurile alea din spuma si pleaca in orasul tau, daca nu va veni altul mai rapid ca el; se trezesc ecologistii........vai, salvati planeta cu cateva centrale electrice; fratilor, trebuie sa va intereseze soarta copiilor si nepotilor vostri, nu fiti nesimtiti mai!

Si retine: MASA LEMNOASA ESTE INEPUIZABILA, indiferent de parerea ta. epuizabila o face omul; dar daca te uiti numai la party tv de unde sa stii? sa fii iubit.
subsonic
Postat pe 7 Octombrie 2009 12:47
De la: n_ildy, la data 2009-01-18 10:41:28daca te intereseaza sistemul de incalzire electrica in pardoseala vreau sa iti spun ca este o tehnologie moderna si eficienta cunosc sistemul si am si eu.
Daca doresti mai multe amanunte scrie-mi si iti dau si alte detalii este interesant pot sa iti spun si mai multe
condobest_condo
Postat pe 27 Februarie 2010 09:24
SI CE TE FACI CAND NU AI CURENT ??????? RASPUNS ::::TE INTORCI LA GAZ SAU LA LEMNE SFATUL MEU ESTE SA VA PROIECTATI CASA CU DOUA SISTEME DIFERITE DE INCALZIRE
gigibrbr_condo
Postat pe 28 Februarie 2010 03:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Amenajare garsoniera cu chirie 5 De la: cxena 14 Februarie 2009 10:28
Oferte promotionale si pachete de amenajari interioare personalizate 1 De la: Designerul_Tau 5 Iunie 2010 15:44
mobila la comanda preturi accesibile si negociabile 1 De la: soraflorentina 5 August 2009 22:19
renovare bucatarie 9 De la: kudika_928881 4 Februarie 2014 18:08
solutie perete din sticla 17 De la: larsfirro 19 Mai 2009 09:12