Setari Cookie-uri

Izolatie interioara sau exterioara ?

De la: mihai_tz, la data 2010-02-01 15:01:17am un apartament la etajul 3 din 4
avem izolatie exterioare cu polistiren de 10; eu, vecinul de jos, vecinul din dreapta
si vecinul dreapta jos
apartamentul de deasupra nu este locuit (automat neincalzit)
sufrageria are un perete cu interiorul scarii
in zilele friguroase in sufragerie nu se fac mai mult de 21 grade (centrala merge aproape tot timpul)
in dormitoare sunt in jur de 24 grade
in sufragerie apare mucegai pe peretele spre scara, peretele spre vecinul alaturat,
peretele exterior si tavan spre peretele exterior
in dormitoare apare pe peretele exterior si pe tavan in dreptul peretelui
pentru inceput am decis izolarea si in interior a sufragerie
tavanul, peretele exterior, peretele spre scara si peretele spre vecin cu polistiren expandat de 3
si rigips
am citit despre niste folii anticondens si antiumezeala
mai sunt necesare?
vreau sa scap de mucegai si sa mai castig cateva grade !
credeti ca este o solutie buna ?

FACI O GRESEALA FOARTE MARE daca izolezi cu polistiren la interior.
Ceea ce ai tu se numeste condens,care genereaza mucegaiul ,disconfortul olfactiv si optic,plus un pericol pentru plamani.
CAUZA ?
Peretele nu mai respira ,mai ales daca este din beton,umezeala nu are pe unde sa iasa si condenseaza in locurile unde peretii sunt mai reci,este asa numita zona de roua.
Pentru a solutiona problema se face izolatie la interior pe structura,cu gips carton verde(antiumezeala) si vata minerala(preferabil bazaltica-dar este puna si ceea de sticla).
In plus daca doriti sa scapati si de vecinul de sus(in sensul solutionarii inflentei acestuia) se executa un tavan si se izoleaza cu vata minerala cu folie de aluminiu(caserata)ATENTIE folia de aluminiu se pozitioneaza spre interior.
Pentru alte detalii sau nelamuriri posteaza si inecrc sa te ajut.
Cu respect
design
Postat pe 2 Februarie 2010 19:48
multumesc john
daca imi permiti, te mai deranjez putin
eu sunt electronist, nu stiu prea multe despre subiect
am tot citit in mai multe locuri cu respiratia peretelui
in ce consta asta, daca poti sa-mi explici putin
daca peretele este izolat in exterior, mai trece ceva prin el? (in afara de frig)
care este diferenta intre polistiren si vata?
(din punctul de vedere al izolatiei)
de ce peretele respira prin vata si prin polistiren nu?
spun asta pentru ca eu am cumparat materialele, dare ma gandesc la ce ai spus
am tot citit si am vazut ca parerile sunt impartite, unii spun ca polistirenul e bun, altii ca vata
sper ca nu iti cer prea mult!

multumesc !

mihai_tz
Postat pe 3 Februarie 2010 16:16
Pentru AVITOP

Aveti raspuns la toate cele discutate aici .Insa nu a-ti mentionat un lucru si de fapt cel mai important.
Ce coeficient de izolare au produsele dvs???In special vata minerala.
Cred ca daca avem un raspuns (real)putem sta de bv mai mult si apoi sa tragem concluzii...
Ce respect!
ieftin
Postat pe 4 Februarie 2010 15:15
eu locuiesc la et 4 din 4 pe colt am pus poliestiren extrudat de 3 cm. si rigips si nu mai am treaba cu frigu sau mucegai camera trebui aerisita de 2 3 ori pe zi mai ales daca ai termopane conteaza ff mult aerisirea camerei INCEARCA SI NU O SA TI PARA RAU O POTI FACE SINGUR
condo002921vlad
Postat pe 4 Februarie 2010 17:14
izolatia cea mai buna este cu spuma poliuretanica la exterior
cristy24
Postat pe 8 Februarie 2010 00:23
va cred ca e buna spuma poliuretanica dar cat ajunge sa coste un metru patrat de astfel de izolatie?
istrate_marius2001
Postat pe 12 Februarie 2010 19:42
Buna ziua - depinde de grosimea pe care vreti sa lucrati cu acest nou termosistem pe piata romaneasca .Puteti vedea mai multe detalu pe www.izolatii rapide.ro sau ma puteti contacta la tel - 0721339995 - 0747176811 - 0765437394 --- amedeo mihai
mihaiamedeo
Postat pe 13 Februarie 2010 08:05
De la: istrate_marius2001, la data 2010-02-02 16:57:22 Exista si solutii inteligente si ieftine, mai bine spus: existau, pentru ca din cauza unor oameni "de bine"(se intelege ca pentru ei), cel care a inventat tencuiala si sapa termoizolante, a fost nevoit sa plece in italia unde este tratat corect d.p.d.v. etic si financiar. Acum urmeaza sa cumparam aceste produse minune de la italieni, binenteles mai scump in loc sa le exportam noi lor. Nu are rost sa ma enervez................... cine vrea sa vada despre c este vorba iata un link http://www.superscop.ro/sapa_ro.html
condo003201
Postat pe 15 Februarie 2010 19:00
De la: istrate_marius2001, la data 2010-02-02 16:57:22 Exista si solutii inteligente si ieftine, mai bine spus: existau, pentru ca din cauza unor oameni "de bine"(se intelege ca pentru ei), cel care a inventat tencuiala si sapa termoizolante, a fost nevoit sa plece in italia unde este tratat corect d.p.d.v. etic si financiar. Acum urmeaza sa cumparam aceste produse minune de la italieni, binenteles mai scump in loc sa le exportam noi lor. Nu are rost sa ma enervez................... cine vrea sa vada despre c este vorba iata un link http://www.superscop.ro/sapa_ro.html
condo003201
Postat pe 15 Februarie 2010 19:17
De la: mihaiamedeo, la data 2010-02-13 08:05:15Buna ziua - depinde de grosimea pe care vreti sa lucrati cu acest nou termosistem pe piata romaneasca .Puteti vedea mai multe detalu pe www.izolatii rapide.ro sau ma puteti contacta la tel - 0721339995 - 0747176811 - 0765437394 --- amedeo mihai
Buna ziua domnule Mihai , nu vreau sa fiu catalogat drept "Gica Contra " , insa totusi spuneti cat costa m2 de spuma poliuretanica rigida si mai spuneti cat costa sa-l finisezi ? Domnul Istrate vorbea de peretii interiori si nu-si permite sa piarda minimum 5 cm din fiecare perete( la un calcul de 2-3 cm de spuma poliuretanica rigida plus o tencuiala cu care sa indrepte spuma pe care o aplicati ) Un calcul minim il scoate la peste 45 -50 ron pe m2 , cand sunt solutii la aproximativ 30 ron m2 fara sa piarda acei cm si fara deranjul facut cu spuma + tencuiala .
ionel_lupan
Postat pe 16 Februarie 2010 17:52
Compania CASA PERFECTA, care are sediul la momentul de fata in or. Chisinau, Rep. Moldova, furnizeaza echipamente care produc cofraje din polistiren expandat si diferite elemente decorative pentru interior si exterior din polistiren expandat cum ar fi: coloane, baghete, pervazuri, balustri,statui 2D si 3D. Deasemenea setul de utilaje produce placi termoizolante din polistiren expandat pentru pereti si sub acoperis si Tuburi termoizolante din polistiren pentru tevi si conducte.
Polistirenul de cativa ani a devenit una dintre cele mai des intrebuintate materii prime in constructii, avand numeroase avantaje, asigura o termoizolare si o izolatie fonica superioara, eficienta energetic, rezistenta la foc, rezistenta la insecte, beton puternic etc, avantajele acestei tehnologii de constructii le puteti vedea aici:
http://www.casaperfecta.md/rom/descrierea-sistemului-termocasa si aici:
http://www.casaperfecta.md/rom/avantajele-termocasei
Deasemenea compania noastra furnizeaza cofraje si elemente decorative la cele mai mici preturi. Lista cu preturi o puteti vedea aici:
http://www.casaperfecta.md/rom/preturi-cofraje
In decurs de 1-2 luni, compania Casa perfecta va avea sediul in or. Bucuresti, Romania si va presta aceleasi servicii:
1) O sa furnizam utilaje producatoare de cofraje din polistiren expandat;
2) O sa furnizam cofraje si elemente decorative din polistiren expandat;
3) Placi termoizolante din polistiren expandat pentru pereti si sub acoperis;
4) Tuburi termoizolante din polistiren pentru tevi si conducte;
5) O sa avem constructori specializati in aceasta tehnologie de constructii, care construiesc intr-un timp foarte scurt;
Daca studiati mai atent site-ul nostru o sa vedeti varietatea de produse pe care le propunem, cofraje de diferite forma, pentru a putea construi forme surprinzatoare.
Casa Perfecta produce cofraje cu grosimea peretului de beton intre 2,5-150cm si deasemenea poate varia si inaltimea cofrajelor, de la standardul 25 cm la 50 cm, 75 cm etc. Astfel, cu cofrajele mai inalte se construieste cu mult mai rapid!!!
Deasemenea pe site-ul nostru in sectiunea video, puteti sa vizionati cateva filmulete despre tehnologia de constructii, sa vedeti utilajul in timpul lucrului s.a.m.d
http://www.casaperfecta.md/rom/video
Aceste utilaje sunt fabricate in Rep. Moldova de unul din cei mai priceputi ingineri din fosta URSS, utilajul este patentat, astfel nu mai exista analog lui. Utilajul propriu-zis este format dintr-un set de 4 masini + programul pentru calculator care este necesar pentru lucrul utilajului, care il primiti gratuit. Setul ncontine urmatoarele utilaje (masini):
1) Masina de baza care debiteaza placile termoizolante pentru pereti cat si pentru acoperis, peretii cofrajelor, elementele decorative, tuburile termoizolantepentru tevi si conducte.
2) Masina care debiteaza santuri pentru elementele de legatura
3) Masina care debiteaza santuri pentru blocurile fara elemente de legatura din plastic
4) Masina care marunteste resturile de polistiren in bucati mici eventual perle, care apoi pot fi folosite in constructii in beton etc.
Echipamenul permite fabricarea cofrajelor din polistiren expandat, dar si a multor altor forme, astfel cu ajuorul lui puteti fabrica diferite elemente decorative cum ar fi: coloane, balustri, baghete, statui 3D. Utilajul lucreaza prin metoda taierii blocurilor de polistiren. Acest utilaj este computerizat, se introduce in programul lui desenul elementului dorit( cofraje, coloane, baghete, statui 3D etc), proiectat in Corel Draw si astfel utilajul il taie dintr-un bloc de polistiren. Nu sunt deloc perderi de polistiren in timpul debitarii. Programul computerizat al utilajului detine deja in baza lui de date un numar nemaipomenit de mare de diferite elemente de decoratiuni, cat si cofraje,de diferite dimensiuni. Este un set universal. Dimensiunile masinii de baza sunt 3600 x 1600 x 2300, greutatea 600 kg + celelalte masini aditionale cu greutatea de 300 kg. Setul propus poate fi deasemenea utilat cu un utilaj pentru presat, contra sumei de 3500€, necesar pentru fabricarea elementelor de legatura a peretilor cofrajelor. Aceste elemente sunt reglabile ceea ce inseamna ca peretele de beton poate varia intre 2,5 cm- 150cm.
Daca nu doriti sa cumparati aceasta presa pt elementele de legatura reglabile, noi comercializam si suntem furnizori. Pretul pentru 1 buc este de 1 RON.
Aceasta presa, ca si utilajele produse de noi sunt brevetate, astfel ca nu o sa ma intalniti astfel de utilaje in afara de cele pe care noi le comercializam.
Consumul de energie electrica in orele de varf este de 6 kWh, iar in mod normal de 1 kWh. Spatiul necesar pentru utilaj este de 20-25 mp + depozit pentru materia prima si produsele finite, de preferinta 100 mp. Apa nu este necesara.
Duratã de viaþã a utilajelor este de 25 de ani,ceea ce inseamna ca utilajul va va servi cel putin 25 de ani.
Acest utilaj produce 2 tipuri de cofraje din polistiren expandat:
1) cofraje din polistiren expandat fara elemente de legatura reglabile;
2) cofraje din polistiren expandat cu elemnte de legatura reglabile, care permit ca groimea peretelui de beton sa varieze intre 2,5-150cm
Foarte multa lume ne intreaba daca e nevoie ca sa produca singuri polistirenul? Nu!! Nu este nevoie, deoarece acest utijal lucreaza prin metoda taierii a blocurilor de polistiren, care se vand la fiecare pas, si pretul pentru 1 mc in Romania este aproximativ 100-120 RON. Dintr-un metru/cub se produc 40 de cofraje, adica 10 mp de cofraje la dimensiuni standart de 25x25x100 cm. Ganditi-va ce profitabil este acest utilaj, deoarece costurile de productie sunt extrem de mici. Este o tehnologie unicala, care va permite sa aveti preturile cele mai mici de pe piata, nu pentru ca este o calitate mai proasta, din contra alegeti dvs densitatea polistirenului dorit. Tehnologia noastra permite sa aveti costurile de productie foarte mici.
Ceea ce tine de modalitatile de plata avem cateva optiuni.
Pretul utilajului este de:
• 17.000€ in cazul in care doriti sa efectuati un transfer bancar
• 15.000€ in cazul in care sunteti dispusi sa platiti 50% din suma cash + 50% transfer bancar.
Compania noastra va asigura 50% din pretul transportarii utilajului. Compania noastra este singura de pe piata R. Moldova care produce astfel de utilaje si produse, astfel daca suneti interesat va invitam sa veniti sa va convingeti de productivitatea lui si sa faceti cunostinta cu aceasta tehnologie.
Va asigur cu astfel de productie n-o sa aveti concurenta in Romania. Daca mai aveti intrebari sau/si propuneri nu ezitati sa ne contactati!!!
Cu respect, Ciobanu Mihaela
Tel: +37368080317
web site: http://www.casaperfecta.md
yahoo messenger ID: casaperfecta
e-mail: casaperfecta@yahoo.com; casaperfecta@inbox.ru
casaperfecta
Postat pe 18 Februarie 2010 10:56
De la: mihaiamedeo, la data 2010-02-13 08:05:15Buna ziua - depinde de grosimea pe care vreti sa lucrati cu acest nou termosistem pe piata romaneasca .Puteti vedea mai multe detalu pe www.izolatii rapide.ro sau ma puteti contacta la tel - 0721339995 - 0747176811 - 0765437394 --- amedeo mihai


Deci..... domnule Mihai: cat ma costa 1m patrat de izolatie(spuma poliuretanica) la grosimea de 5 cm? si inca ceva: suprafata rezultata in urma izolarii trebuie finisata? adica este neregulata? si daca trebuie sa o finisez cu ce ar trebui?
istrate_marius2001
Postat pe 18 Februarie 2010 21:22
Daca vreti sa fie cald izolati... interior sau exterior cu polistiren cu cat mai gros cu atat mai bine, sau cu vata minerala. Daca vreti sa fiti sanatosi, fara mucegai si ciuperci, izolati exterior, protejand astfel intreaga casa de exterior. La izolatia de exterior punctul de inghet sau de condens sau ce puncte mai sunt, nu mai sunt pe caramida, bca... beton etc, adica pe perete, ci sunt pe polistiren (sau alta izolatie de exterior nush). Polistirenul nu sufera. Peretele da.
McCIUKEN
Postat pe 21 Februarie 2010 02:46
la poliestiren conteaza foarte mult densitatea cu cit este mai gros si mai dens cu atit este mai bine in legatura cu punctu de inghiet ,tot in int. bca, beton etc.va fi dar undeva mai spre exterior acum depinte ce izolatie pui ce grosime, dansitate folosesti ,sa fie punctu de inghiet pe poliestiren este prea costisitor , nu fac reclama nimanui dar documentativa la sistemu AMVIC si veti vedea dif.din toate punctele ,la AMVIC ai izolatie int. si ext.cum este peretele de cald in casa la fel este si afara la minus....grade
condo002921vlad
Postat pe 21 Februarie 2010 16:16
De la: condo002921vlad, la data 2010-02-21 16:16:17la poliestiren conteaza foarte mult densitatea cu cit este mai gros si mai dens cu atit este mai bine in legatura cu punctu de inghiet ,tot in int. bca, beton etc.va fi dar undeva mai spre exterior acum depinte ce izolatie pui ce grosime, dansitate folosesti ,sa fie punctu de inghiet pe poliestiren este prea costisitor , nu fac reclama nimanui dar documentativa la sistemu AMVIC si veti vedea dif.din toate punctele ,la AMVIC ai izolatie int. si ext.cum este peretele de cald in casa la fel este si afara la minus....grade
mergem pe sistemul anvic daca ne facem o casa sau nu??
gigibrbr_condo
Postat pe 23 Februarie 2010 10:29
pentru condo002596
unde se gasesc grilele astea de aerisire pentru pereti?
eu m-am mutat intr/un bloc constructie 2005 din caramida cu orientare spre nord, am termopane insa am igrasie in toate camerele , mai ales la colturi.Izolatie a fost pusa numai pe peretele de nord insa de 5cm.Umiditatea in casa este de 60-65 cu toate ca aerisesc in fiecare zi cateva ore.Care ar fi solutia?In zona balcoanelor este izolatie interioara cu polistiren si rigips
bog25ro
Postat pe 9 Iunie 2010 20:53
ACEAST TERMOSISTEM COPIAZA STRUCTURA PE CARE ESTE APLICATA DUPA APLICATIE se pune plasa cu adeziv ca si la polistiren,tencuiala si apoi vopsea structurata sau lavabila de care doriti - Pentru mai multe informati si detali ma puteti suna - 0723506937 - 0747176811 - 0765437394 - si va puteti uita pe - www.izolatii rapide.ro - aici gasiti FILME VIDEO si POZE cu diferite lucrari executate in toata tara si chiar in afara tari o zi buna
WWW_IZOLATII_RAPIDE_RO
Postat pe 11 Iunie 2010 19:20
Buna Ziua!
Am un apartament situat la parter, cu doi pereti in afara. As vrea sa il izolez termic intrucat iarna aceasta a aparut mucegaiul (am geamuri de termopan). Problema este ca nu pot face izolatie exterioara (blocul este inclus in programul de reabilitare termica derulat de primarii, insa este probabil sa nu se faca in aceasta vara). Intrebarea mea este (avand in vedere ca nu mai pot sta o iarna cu mucegaiul in casa si nici nu ma pot muta), ar fi de folos izolatia interioara? Si cu ce ar trebui facuta aceasta?
aimee_condo
Postat pe 1 Iulie 2010 15:51
De la: aimee, la data 2010-07-01 15:51:48Buna Ziua!
Am un apartament situat la parter, cu doi pereti in afara. As vrea sa il izolez termic intrucat iarna aceasta a aparut mucegaiul (am geamuri de termopan). Problema este ca nu pot face izolatie exterioara (blocul este inclus in programul de reabilitare termica derulat de primarii, insa este probabil sa nu se faca in aceasta vara). Intrebarea mea este (avand in vedere ca nu mai pot sta o iarna cu mucegaiul in casa si nici nu ma pot muta), ar fi de folos izolatia interioara? Si cu ce ar trebui facuta aceasta?
Buna Aimee , daca blocul tau este inclus in programul de reabilitare si nu vrei sa astepti pana cand va fi reabilitat , in primul rand cumpara o solutie antimucegai buna ( de ex de la Bison , pe care o gasesti in aproape oricare magazin de cartier mai rasarit ) , dai cu ea pe mucegai si cel putin 6-7 luni nu ai probleme . Apoi pe spaletii de la geamuri , lipeste niste polistiren extrudat cu o grosime care sa depaseasca reparatia dintre tocul geamului si perete . O parte din vina aparitiei mucegaiului este spuma poliuretanica cu care se umple golul dintre geam si perete . Reparatia cu polistirenul extrudat poti sa o faci atat pe exterior cat si pe interior ca sa nu mai ai probleme in iarna aceasta . Si binenteles , aeriseste cat mai mult camerele chiar si in perioada rece , sau cumpara un deumidificator ( de ex Bisonul costa vreo 30-40 lei in magazine )
ionel_lupan
Postat pe 2 Iulie 2010 16:58
Nu te juca cu focul,sau mai exact cu polistirenul la interior.
Daca vrei sa izolezi atunci utilizeaza gips carton hidro si vata minerala,utilizarea de solutii antimucegai elimina consecinta si nu cauza si este eficenta o durata foarte mica de timp.
Incearca sa nu usuci hainele in interior si sa aerisesti foarte bine.
Cu respect
design
Postat pe 2 Iulie 2010 18:48
De fapt doresc sa pun o intrebare :am nevoie sa stiu daca la o casa cu peretii de 0,5 m grosime ,din caramida ,netencuita pe exterior este nevoie de izolatie termica(adica ,daca sa pun polistiren de 10 cm grosime ,de exemplu).Casa are geamurile destul de mari;si pe acolo se pierde caldura,dar asta este o alt discutie.
kudika_13636
Postat pe 5 August 2012 11:29
Sigur ca da, pierderea de caldura va fi considerabil mai mica.
www.electricianpfa.ro
electrice
Postat pe 22 Ianuarie 2013 11:28
De la: kudika_13636, la data 2012-08-05 11:29:50De fapt doresc sa pun o intrebare :am nevoie sa stiu daca la o casa cu peretii de 0,5 m grosime ,din caramida ,netencuita pe exterior este nevoie de izolatie termica(adica ,daca sa pun polistiren de 10 cm grosime ,de exemplu).Casa are geamurile destul de mari;si pe acolo se pierde caldura,dar asta este o alt discutie.



Indubitabil,o data cu izolarea termica,se va elimina si pierderea de caldura!!!
kudika_15804
Postat pe 22 Ianuarie 2013 11:44
Buna seara, am o mare nelamurire in ceea ce priveste vopseaua despre care se spune ca are proprietati termoizolatoare, si anume:are efect de termoizolare sau este doar reclama?
As dori sa primesc un raspuns nu de la cei interesati sa vanda acest produs. Poate cineva a folosit aceasta vopasea si a avut rezultatele scontate...Multumesc.
kudika_973829
Postat pe 17 Septembrie 2014 19:30
Eu consider ca izolarea exterioara este cea mai recomandata; eu asa am facut si este ok. Trebuie sa alegi materiale corespunzatoare, de exemplu polistiren EPS 80, 10 cm este recomandat, pentru ca este un foarte bun izolator termic. Uite aici un calculator de costuri pentru intreg termosistemul, de fapt sunt 3 variante, termosistemul clasic, premium si grafit http://www.adeplast.ro/calculator-termosistem/
kudika427191
Postat pe 13 Noiembrie 2015 15:29
De la: kudika427191, la data 2015-11-13 15:29:45Eu consider ca izolarea exterioara este cea mai recomandata; eu asa am facut si este ok. Trebuie sa alegi materiale corespunzatoare, de exemplu polistiren EPS 80, 10 cm este recomandat, pentru ca este un foarte bun izolator termic. Uite aici un calculator de costuri pentru intreg termosistemul, de fapt sunt 3 variante, termosistemul clasic, premium si grafit http://www.adeplast.ro/calculator-termosistem/


kudika_15804
Postat pe 13 Noiembrie 2015 16:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Consiliere in probleme de dragoste si familie-eUniversum 2 De la: guru_ion 2 Decembrie 2011 12:36
Legat de tavanul fals 24 De la: stanciuviorel72 11 Martie 2010 10:28
Tratare parchet 3 De la: cryssta_2000 10 Martie 2010 12:56
mucegaiul... 11 De la: titel12 28 Octombrie 2010 23:35
salteaua de pat cum ar trebui sa fie? 4 De la: Liora 10 Septembrie 2009 20:45