Setari Cookie-uri

Ati fost in Creta?

Eu unul plec luna asta cu masina mea, ajung pe insula cu vaporul, am gasit o cazare buna langa Iraklio si am fost sfatuit sa vad Knossos, Matala, Palos si cheile Samaria.
nu stau foarte mult, doar 10 zile, si as vrea sa fac si plaja.
Stiti niste lucruri frumoase de vizitat, ce ma sfatuiti?Multumesc.
calator
Postat pe 1 Iulie 2009 23:06
Si daca a mai mers cineva cu ferry/ul in Creta, ce ar trebui stiut ;pentru traversare?
calator
Postat pe 1 Iulie 2009 23:08
In zece zile poti vedea foarte multe. Daca comprimi obiectivele poti face vestul insulei intr-o zi, mijlocul in alta , estul in cea de a treia , Samara - unde trebuie sa mergi cu o excursie organizata in a patra zi si eventual in alta zi te duci in Santorini . Knosos este langa Iraklion si nu-ti trebuie mai mult de 3 ore ; poti sa-l combini cu turul orasului , unde ai de vazut biseric a sf Mina, loja venetiana, muzeul de arheologie - al doilea ca importanta dupa cel din Atena si mormantul lui Nikos Kazantakis, si multe altele. Iti ramane si timp de plaja. Inspre est, pornind din Iraklion ai dewvazut palatul de la Malia, manastirea Agios Georgioa Selinarius- chiar pe sosea, orasulAgios Nicolaus, langa acest oras satul Kritsa - unde s-a filmat Zorba Grecul si care e f. pitoresc, apoi in extremitatea estica este plaja de la Vai - cu palmieri, singurul loc din Europa unde palmierii cresc natural iar in drum spre plaja manastirea Toplou si undeva mai jos palatul minoic de la Zakros.Poti ajunge la Agios Nicolaus fie pe drumul national fie prin podisul lasithi , cam din dreotul Hersonisos-ului unde ai de vazut pestera in care se zice ca a fost crescut Zeus. Noi asa am facut am mers la dus prin lasithi si ne-am intors pe dr.national cand eram mai obositi.
In est langa Rethymno trebuie sa vezi manastirea Arkadi - in care , pentru a nu cadea in mana turcilor dupa infrangerea barbatilor femeile si copii satului s-au sinucis in biserica. In Rethymno de vazut portul si fortareata venetiana. In nordul Chaniei este peninsula Akrotiri cu marmantul lui Venizelou si manastirile Agia Triada si Gouvernetous. Chiar daca sunt la "capatul lumii" drumul e bun . IN cheile samarei trebuie sa mergicu o excursie organizata si sa fii pregatit pentru o drumetie de 6-8 ore pe un teren destul de accidentat ; merita tot efortul. daca te duci la Matala in sud iti recomand sa te duci pe drumul national din iraklion si sa te intorci pe o sosea din munti care iese in nord undeva langa Hersinisos. Peisajul este spectaculos peste crestele muntilor, drumul este bun dar nu foarte usor, e bine sa nu te prinda noaptea.Distantele par scurte pe harta - 45-60 Km dar si la dus si la intors se fac in doua ore ...Creta este superba, daca iti organizezi traseele de acasapoti vedea foarte multe.Drumurile si obiectivele turistice sunt f. bine marcate, localnicii vorbesc si italiana si engleza si sunt f.f. ospitalieri si mandri ca suntem interesati de istoria lor , deci f, dispusi sa te ajute. Vacanta placuta

corina_roxana
Postat pe 11 Iulie 2009 09:37
multumesc pentru sfaturi cam asta ma interesa sa aflu, am gasit pe net multe detalii si locatii frumoase, dar nu stiam cum sunt drumurile, distantele, oamenii.
vacante placute tuturor.
calator
Postat pe 11 Iulie 2009 23:25
super ai scris corina! de creta..asta vara am fost si eu de doua ori in creta..odata cu avionu si odata cu autocaru respectiv ferry,pfuu trebuia sa te intreb pe u inainte de a merge..eu am vazut heraklionu..ca oras,,,palatul cnossos,hersonissos ca statiune..portu din agia nikolas...am vazut melidoni cave. pestera unde au fost omorati 400 de cretani..pe undeva pe langa bali...intre heraklion si rethymnho....chania rethymno cu faleza ...una alta...a fost frumos..dar acum vad cate puteam vedea..eu am fost asa doar prin oras..nu m am uitat de obiective...am vazut asa,ce sa zic am ajuns..am vazut am plecat..am fost prin cluburi..si nah la plaja..am mai fost la fodele..locul de nastere a lui el greco..si cam atat cred...a si ce mi a placut cel mai mult am avut de ales in a merge in golful samaria..unde tre sa ai rucsacu cu apa..adidasi..buni..ca sunt pietre alunecoase si taioase..cik se merge 4 ore pe munte..dar...merita peisajul....apoi insula spinalonga(parca) cea de leprosi...si a face o excursie cu vaporasul pana la gramvousa...undeva unde este paradis pe pamant...laguna albastra..si nisipul roz...a fost ceva mirific....asta imi va ramane vesnic in minte...superbb..oricum....as mai merge oricand acolo....pacat ca am fost :) tampiti si nu ne am facut...un intinerariu ce sa vizitam....dar nah:) a fost superbbb oricum......vacanta placuta si distrativa la maxim in minunata si fascinanta Grecie!!!!
mirela_akc
Postat pe 13 Iulie 2009 03:24
Te duci cu masina?
ai mare grija la ce lasi in masina,sau unde lasi masina.Sa nu ramai fara.In privinta legilor de circulatie...nu prea au asa ceva.Asa ca ...mare grija.
mai64i
Postat pe 13 Iulie 2009 07:44
Eu sunt in creta de o luna si ceva,in curand ma intorc acasa:).Te sfatuiesc sa vizitezi Chania,este cam la 2-3ore distanta de Iraklio,dar merita vazut.Am auzit ca este mai frumos decat Iraklio,dar nu stiu,nu am ajuns pana acolo.Ce mai poti vedea este Laguna Balos(verifica pe net niste poze),unde este superb,este cam la 2ore distanta de Chania si ajungi acolo cu vaporul(biletul este 22euro).Sunt multe lucruri de vazut,bani si timp sa ai...dar daca tot ajungi pana aici,nu pierde nimic:).Vacanta placuta!!
mirabika_lazy
Postat pe 13 Iulie 2009 10:54
Eu sunt in Creta de o luna si ceva,in curand ma intorc acasa:).Te sfatuiesc sa vizitezi Chania,este cam la 2-3ore distanta de Iraklio,dar merita vazut.Am auzit ca este mai frumos decat Iraklio,dar nu stiu,nu am ajuns pana acolo.Ce mai poti vedea este Laguna Balos(verifica pe net niste poze),unde este superb,este cam la 2ore distanta de Chania si ajungi acolo cu vaporul(biletul este 22euro).Sunt multe lucruri de vazut,bani si timp sa ai...dar daca tot ajungi pana aici,nu pierde nimic:).Vacanta placuta!!
mirabika_lazy
Postat pe 13 Iulie 2009 10:54
Va pun o oferta:
Oferta!!!
12.08.2009 – 8 nopti
ISRAEL
PELERIN IN TARA SFANTA
ADORMIREA MAICII DOMNULUI + SCHIMBAREA MANTUITORULUI LA FATA PE MUNTELE TABOR
895 euro/persoana/pachet - program
SERVICII INCLUSE:

- Bilet de avion Bucureºti – Tel Aviv – Bucureºti
- Taxele de aeroport
- Cazare 8 nopti in hoteluri de minim 3* in camera dubla
- Demipensiune in conformitate cu programul
- Transport cu autocar modern cu aer conditionat categorie 3*
- Taxe de intrare la obiectivele trecute in program
- Asigurare medicalã
- Ghid însoþitor de limba românã si asistenta religioasa
- Bacsisul pentru soferul si ghidul israelian
Ce parere aveti?
123girl
Postat pe 13 Iulie 2009 12:28
Bestial ,eu ma duc in fiecare an si nu ma satur de vreo 10 ani!
granollers
Postat pe 15 Iulie 2009 00:07
am pus cateva poze din Creta in Album; din pacate sunt facute cu un aparat clasic si nu au rezolutia celor digitale . Sper sa-ti poti face o idee despre Creta
corina_roxana
Postat pe 16 Iulie 2009 14:19
Multumesc de sfaturi sunt deja in Creta de 5 zile si mai stau am vazut doar o mica parte din ce e pe aici va povestesc la intoarcere detaliile sunt importante si fac diferente mari.
vacante placute
calator
Postat pe 20 Iulie 2009 16:03
Eu va sfatuiesc sa vizitati si Insula Thassos, e un dintre cele mai minunate si frumoase insule.O insula unde iti poti reincarca bateriile pentru un an intreg. Daca doriti sa aveti ocazia de o cazare in insula,mai ales pentru persoanele care calatoresc cu masina personala, puteti accesa linkul aflat la pozele din contul acesta.

Numai bine.

(www.thassos.ucoz.com)
Cazare_in_Insula_Thassos___Skala_Potamia
Postat pe 2 August 2009 17:39
Da iata m/am intors din Creta sunt foarte mujlte de vazut, si plaje si muzee si statiuni si sate traditionale si peisaje
e ca l Discovery, spectaculos, am vazut Vai beach, Hania, Iraklio, Knossos, Matala, Ierapetra, Falassarna, Malia, Hersonissos etc, am facut 1000 de km cu masina in 10 zile desi stateam la vila cu piscina
dar e colosal, si regret ca nu am putut ajunge la BAlos si la Elafonissi dar drumul era foarte nasol
va recomand cu caldura Creta drum bun vacanta placuta.
calator
Postat pe 2 August 2009 18:49
Ai dreptate,eu sunt indragostit de insulele Greciei,Aseara am venit din Rodos,superba insula,anu trecut am fost in Crete si pot spune ca a fost la fel,sunt de 11 ani in Germania si in acest timp am colindat Europa dar cunm sunt insulele Greciei mai rar,Mauritiu,Jamaica e frumoasa dar Grecia e altceva si merita vazuta,deci urmatorii 5-10 ani voi avea de colindat,in fiecare an pe o insula si incerc sa mergem chiar de 2 ori pe an.
Bogdan_Roos
Postat pe 24 August 2009 23:12
am fost si eu anul asta in creta, in septembrie, si intr-adevar a fost ceva deosebit. mai intai as vrea sa corectez 2 informatii postate de corina (si sa mai completez):
1)in cheile samariei poti ajunge si pe cont propriu, nu numai cu excursie organizata. asa am fost eu, am luat autocarul din chania pana la omalos iar din hora sfakion am luat autocarul inapoi. in autogara din chania, de altfel, sunt bilete dus-intors pt aceasta destinatie care costa 12.80 euro. dc te duci cu excursie organizata costa 27 euro pt exact acelasi lucru (vizitarea defileului-5 euro si vaporasul de la ag. rumelli la hora sfakion-8.50 euro ti le platesti separat, indiferent ca esti cu excursie organizata sau pe cont propriu). cheile sunt senzationale, traseul este de dificultate medie, f multi bolovani, neaparat se face cu bocanci si rucsac de tura, nu cu adidasi si sacosa in mana .mie mi-a luat 6 ore sa parcurg traseul.

2)zorba s-a filmat la stavros, in peninsula akrotiri, nu in kritsa. kritsa este un sat tipic cretan, zic ei (sanchi, turism industrial) si asa il si promoveaza, sa ia ochii vesticilor. nu satul in sine e ceva deosebit, ci biserica panaghia kera de langa kritsa (cam 1 km), construita cam prin sec. 13 si care are niste picturi murale interioare (pe nu stiu unde o asemanau cu voronetul nostru, dar nu e deloc asa, pt ca e pictata numai interior si picturile in mare parte sunt deteriorate). tot langa kritsa, la 4 km, este cel mai bine pastrat sit dorian din creta (pt iubitorii de istorie, chiar merita).

apropo de pen.akrotiri: dc ajungeti la manastirea guvernetou (care e inchisa miercuri si vineri, dar asta nu prea se stie), coborati cam 15 min. pana la pesterea sf ioan ieremitul si de acolo inca 15 min pana la manastirea moni katolikou - sunt runele unei foste manastiri venetiene, direct sapata in munte. are un farmec aparte, datorat peisajului superb (mare plus munte), arhitecturii manastirii si mai ales ruinelor, te astepti sa iasa fantome de acolo. iar de la katolikou se coboara prin niste chei pana la mare, un drum lejer, cam tot 15-20 min.

pt amatorii de plaja si leneveala: insula hrissi, la sud de ierapetra (1 h cu vaporasul, 20 euro). insula e mica, 5 kmp, nelocuita (pt. ca e rezervatie naturala),dar apa e halucinanta, verde cristal. pe insula se sta cam 5 ore, cu vaporasul cu care ai venit trebuie sa te si intorci, nu ramane nimeni peste noapte pe insula sau la celalalt vapor.

am stat 3 sapt in creta si m-am deplasat numai cu transportul lor in comun, care e super ok. am traversat cu ferry, am avut locuri pe deck, adica am dormit in sacul de dormit unde am apucat (toti fac asa si nimeni nu zice nimic). ce vreau sa spun eu este ca se poate vizita creta si cu bani mai putini, fara agentii de turism si fara a inchiria masina.calatorie placuta
Shoarezu
Postat pe 3 Noiembrie 2009 18:39
cine ma poate ajuta si pe mine cu sfaturi pentru transportul cu masina personala in Creta?
bogdanm74
Postat pe 18 Mai 2010 12:10
dute in agios nikolaos.....tare frumoasa este creta...de 4 ani jumate ma duc acolo am un cumnat grec acolo si pe sora mea. si il ajut la mazline sunt oameni calzi si plini de viata. recomand tuturor creta....o insula nu prea aglomerata de lume dar tare frumoasa :X:X:X:X:X
tony_montana
Postat pe 1 Martie 2012 02:00
Am fost si eu in Creta in 2001, nu imi vine sa cred cati ani au trecut de atunci. E superba, chiar ma gandeam anul acesta sa o mai vizitez o data, banuiesc ca s-a schimbat destul de mult si sper ca nu e afectata de criza economica.
RoxyRoxx
Postat pe 23 Mai 2013 10:56
si eu am fost in Creta acum 4 ani, a fost un concediu foarte reusit! Mi-ar placea sa mai ajung aici, desigur dupa ce merg si prin alte insule din Grecia!
diana_29
Postat pe 3 Iunie 2013 22:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mai are rost sa insist pt a mi recupera iubirea pierduta, 8 De la: Lucia_Lucy_1 2 Decembrie 2013 08:48
Ma intreb!!!!Mai merita sa fii bun,sufletist..intelegator in ziua de azi? 118 De la: gbox88 8 Iunie 2013 22:00
Cum scap de raceala repede? 22 De la: punctul_pe_J 25 Decembrie 2011 13:41
Tuturor prietenilor din tara si strainatate le doresc,, 1 De la: Celina 27 Decembrie 2009 18:42
Vreau sa aflu cine ma suna 43 De la: dudasca 16 Martie 2013 12:03