Setari Cookie-uri

Care credeti ca este varsta potrivita pentru a deveni mama?

biologic am inteles ca cel mai bine e pana in 30 de ani.... dar cum casatoriile acum sunt destul de decalate ca si varsta.... eu cred ca il voi face dupa... mi-e teama doar sa nu fiu prea batrana atunci cand ar avea cea mai mare nevoie de ajutorul meu, atunci cand ar trebui sa ii intind o mana si sa il sustin cand va pleca pe drumul sau prorpiu...
amalia79_healthy
Postat pe 20 Octombrie 2008 17:50
eu cred ca nu inainte de 25 de ani....parerea mea....
La 25 ai terminat studiile dar cel mai important ai cat de cat personaliteatea formata.
Eu una vad in jurul meu multe persoane cu copii facuti de-aiurea...copii neplanificati..si isi "incurca" si lor planurile de viitor si le "incurca" si copiilor viitorul deoarece nu sunt pregatiti si nu stiu cum sa creasca un copil..
Este foaarte, foaaarte greu sa cresti un copil...bineinteles nu ma refer la aspectul fianciar....
caurea_grace
Postat pe 22 Octombrie 2008 11:04
Sunt deacord cu Caurea,dupa 25 de ani. Pana la varsta asta nu cred ca esti destul de matura, eu si casatoriile le-as pune tot pe la varsta asta.
Eu am 31 de ani si cateodata ma gendesc la ce te-ai gandit tu, dar nu ai nici o certitudine referitoare la timpul pe cere il vom petrece pe aceasta lume.
In ceea ce ma priveste, daca voi trece peste urmatorul hop (voi suferi o interventie chirurgicala, imi vor extirpa toata glanda tiroida)voi trece la urmatoparea etapa: bebelusi. Abia astept...
Si sa stii ca incep deja sa imi fac probleme: voi fi o mama buna, ii voi putea asigura tot ceea ce are nevoie, voi reusi sa-i ofer o buna educatie? etc.
fantome
Postat pe 23 Octombrie 2008 16:21
sa dea d-zeu sa reuseasca operatia fantome si sa ne intalnim pe alte siteuri de..mamici..
caurea_grace
Postat pe 28 Octombrie 2008 15:16
saru'mana!
Pe 5 nov. am programare la chirurg. Abia astept, vreau sa treaca repede, sa scap.
fantome
Postat pe 29 Octombrie 2008 08:17
Cand se intampla, atunci e bine sa-l ai! Sanatosi sa fiti si sa ai sprijin de la parinti!
Iar daca vrei sa-l programezi e bine ca varsta ta sa fie intre 27-35 de ani. In caz de complicatii corpul tau o sa-si pota reveni mai repede. Zic asta din proprie experienta!
diasb
Postat pe 29 Octombrie 2008 08:29
Varsta potrivita pentru a fi mama este varsta la care esti responsabila de tot ce se intampla in jurul tau, cand ai maturitatea necesara pentru a-ti asuma nu numai responsabilitatea intemeierii unei familii, ci aceea de a creste un copil. Cum se spune, e usor sa faci copii, mai greu este sa-i cresti, sa le oferi tot ce au nevoie si nu ma refer numai la alimentatie. Nu pot da o varsta anume, 25, 35, pentru ca nu toti ne putem realiza la aceeasi varsta si nu toti ne maturizam la fel. Stiu doar ca e o inconstienta din partea celor care fac copii fara sa se gandeasca la viitorul lor, la ce poti face tu pentru copiii tai.
marisilvia
Postat pe 29 Octombrie 2008 08:44
Dragele mele,copii sunt o mare responsabilitate,ii faci,toata viata sunt ai tai,cu bune,cu rele,asta e menirea noastra,sa procreem,ganditi-va ca sunteti binecuvantate sa ramaneti insarcinate,eu le vad pe saracutele femei care nu au aceasta sansa cat se chinuie sa dea viata unui copil.Eu i-am avut la 21 respectiv 23 de ani,nici nu stiti ce sentiment minunat este cand toata lumea face ochii mari cand vede ce copii mari am,sunt o mamica tanara,sunt mai mult prietena lor,asa ca nu amanati prea mult momentul,chiar daca aveti si cariera, copii cresc,solutii exista sa va descurcati cu ei,si viata fara copii nu are nci un sens!!Vorbesc din experienta !!Succes !!
babalica
Postat pe 29 Octombrie 2008 09:22
subiectul pe care l-ati propus este f delicat.
cred ca nu putem vorbi de o anumita varsta perfecta pentru a deveni mame. momentul potrivit il simte fiecare.
nu sunt de parere ca aparitia unui copil trebuie sa coincida cu momentul in care avem convingerea ca-i putem oferi absolut tot. astea sunt motive de amanare neintemeiate...viata din zilele noastre nu e tocmai una usoara, asa ca perfect realizat nu este omul poate niciodata. trebuie sa ne gandim inainte de acest pas, daca ii putem oferi strictul necesar in prima faza, daca avem suficient timp pe care sa-l alocam copilului etc. oricum lucrurile se schimba in timp d.p.d.v. financiar asa ca nu e un criteriu care sa influenteze aceasta decizie in totalitate, parerea mea.
inca o precizare, existenta parintilor in viata voastra priviti-o ca pe un sprijin, nu ca pe locul in care va plasati copilul si gata, scapati de orice grija, ii duceti tot ce-i trebuie si el se face mare! prezenta activa a parintelui nu o poate inlocui nimeni, plus de asta sunt f multe momente placute, unice la care nu merita sa renuntati pt nimic in lume.
raly_uca
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:04
eu cred ca 30 ani e cea mai potrivita varsta pt a deveni mama...
AlinaStoichiciu
Postat pe 29 Octombrie 2008 15:47
Revin si spun ca un copil nu are nevoie numai de ce putem noi sa oferim material. Ca pana la urma copilul se multumeste cu ce primeste, este asa cum il cresti, ii dai putin nu cere decat putin, ii dai mult, mult va cere si el. Eu altceva am vrut sa spun. Un copil are nevoie de armonie in familie, de multa iubire, de grija, de cat mai mult timp pe care sa i-l dedici. Se cunosc copii crescuti de parintii lor si cei crescuti de bunici. Nu zic ca e rau sa-ti lasi copilul la parinti, daca pot sa te ajute, dar nu sa-l uiti pe la ei.
marisilvia
Postat pe 29 Octombrie 2008 16:26
Foarte cotect, Marisilvia!
fantome
Postat pe 30 Octombrie 2008 15:50
de acord si eu...
AlinaStoichiciu
Postat pe 30 Octombrie 2008 16:10
fiecare simte si face pasul acesta atunci cand isi doreste
insa asa cum spuneau si fetele caurea si fantome nu pana in 25 de ani
eu chiar si varsta casatoriei as schimba-o dupa 25
atunci nu esti sufiecient de format ca om
da!!! tot respectul pentru cele ce fac copii de tinere si reusesc sa ii creasca bine
insa intr-adevar, este extrem de greu sa cresti un copil
pe mine ma sperie gandul asta!
si recunosc k nici nu imi dorec momentan copii
poate si datorita faptului k sunt inca micutza, nu f insa nu am sarit de 25 de ani
am stat in preajma surorii mele si credeti-ma k pana la ora actuala crescutul copilului mi se pare cel mai greu lucru in viata, defapt tot procesul de la concepere incluzand nasterea si pana la crestere, tocmai de aceea ar trebui sa fim apeciate, atat de copiii cat si de sotii nostri.
este chiar mai greu decat momentul nasterii, care este mai degraba dureros.
asadar cum spunea si caurea, il faci ca sa te incurce si el pe tine si tu pe el.
iulik_flore
Postat pe 19 Noiembrie 2008 17:01
eu mi-am crescut nepotelul de la 3 ani pana la 10. zi de zi a stat cu mine si cu ai mei. de un an de zile s-a mutat in Italia, la mama lui.nu va spun cat pot sa sufar ca nu-l vad acum decat o data pe an.
prezenta unui copil in casa nu se compara cu nimic.
eu nu consider ca este greu sa cresti un copil. este o responsabilitate enorma, dar si o placere inegalabila...
majoritatea femeilor au alte prioritati si de asemenea, le este frica sa faca acest pas.
cum o dai nu-i bine...unele femei aflate la varsta de 30 ani regreta ca n-au facut un copil. oare de ce? la intrebarea asta ar trebui sa raspunda fiecare dintre noi....
eu am acum 23...dupa calculele mele, copilul pe care mi-l doresc din toata inima va sosi cand voi avea 25. eu cred ca nu e devreme....cu riscul de a ma repeta, momentul potrivit trebuie sa fie atunci cand simti cu adevarat ca esti pregatit pt miracolul asta!
raly_uca
Postat pe 20 Noiembrie 2008 15:49
acesta este site-ul meu de pregatiri pentru nunta.va invit sa va alaturati grupului si sa va inregistrati daca va face placere.multumesc! http://kentutza.at.ua/

Postat pe 2 Decembrie 2008 01:24
Perioada cea mai indicata pentru a concepe un copil este intre 20 si 30 de ani,in primul rand pentru sanatatea ta,ceasul biologic trece din pacate,nu intinerim ci dimpotriva...nu amanati prea mult momentul ca o sa regretati mai tarziu...e minunat sa ai copii la tinerete,vorbesc din experienta
babalica
Postat pe 2 Decembrie 2008 15:32
nu consider ca exista varsta portrivita sau nepotrivita in a face un copil....un copil nu trebuie planificat din punctul meu de vedere,desi toata lumea asta face.consider ca atunci cand vine indiferent de varsta trebuie sa te pregatesti pshihic dar si moral pentru a percepe din toate punctele de vedere ce inseamna a fi parinte...unii doctori spun ca cu cat mai tanara cu atat mai bine, pt ca femeia sa se refaca mai repede..altii sfatuiesc femeia sa faca copil atunci cand are o situatie financiara destul de buna ca sa nu chinuie copilul...altii dupa 30....etc. eu una va doresc sa aveti copii sanatosi si sa va bucurati de ei cred ca asta conteaza cel mai mult
my_chocolat
Postat pe 21 Decembrie 2008 15:25
eu imi doresc 2 sau 3 copii... deocamdata am 21 de ani si mai astept vre-o 2 - 3 ani sa realizam ce mai avem de realizat inainte de a face un copil ca apoi toate se pun pe locul 2 ... si nu mai potem strange banii ca atunci cand suntem doar noi doi.

potrivita ar fi dupa 20 de ani cand esti maritata, ai o familie stabila, casuta ta, un servici bun sau o afacere pe roate ....asa e usor de spus dar nu toata lumea are norocul de a avea tot ce le trebuie ... asadar fiecare decide care e varsta potrivita pentru el...
rocsanyk3
Postat pe 23 Decembrie 2008 03:51
eu l-am avut pe Tudor Ioan la aproape 39 de ani. acum e la gradinita in grupa mijlocie, desi avea doar 2 ani si 5 luni, dupa testare a fost admis.

cred ca increderea in sine plus un organism sanatos si sportiv poate oferi o sarcina normala si la peste 35 de ani!

iti doresc noroc, Dana
dana_iesan
Postat pe 23 Decembrie 2008 06:56
asta depinde de fiecare pers,knd se simpe pregatita sa faca acest pas..eu as vrea sa am un copil pe la 25-26 ani,nu e nici prea devreme nici prea tarziu.
miha_i88
Postat pe 23 Decembrie 2008 13:25
Mie,sincer,mi se pare aiurea sa dai un anumit interval la varsta pentru a face copii....Eu am o scumpete de fetita de 1 an si 3 luni....am nascut-o cand am avut 19 ani....contez pe sprijinul mamei mele,deoarece nu am maternitate,si trebuie sa lucrez si imi continui si studiile intre timp...insa,tot timpul liber mi-l dedic fetitei mele,care imi face zilele mai luminoase si ma face sa ma simt cu adevarat implinita!
loredanarus92
Postat pe 27 Decembrie 2008 17:35
Eu l-am nascut pe baiatul meu la varsta de 25 ani si trecusera 3 ani de casatoria noastra. Intrasem putin in panica deoarece ne doream un copil! A fost singura sarcina in viata noastra! singurul copil DARUIT! Deci nu intotdeauna iti programezi TU copiii! Nu fiti sigure ca dupa o anumita varsta pe care o stabiliti ,veti putea avea copii!
botezatudaniela
Postat pe 28 Decembrie 2008 06:28
Buna fetelor,e minunat sa fii mama indiferent de varsta la care il aduci pe lume,mama m-a nascut la 44 de ani(sansa mea),va vine sa credeti?Nici n-a mai sperat ca o sa ma vada macar la 18 ani(zicea ea),si D-zeu a tinuto sanatoasa pana la 84 de ani ca mi-a vazut si copiii mei mari,eu nu as concepe viata fara copii si tare mi-e mila de cuplurile care se chinuie sa aiba mostenitori si nu reusesc.E o mare responsabilitate dar si o mare satisfactie Succese in Noul An !!!
babalica
Postat pe 29 Decembrie 2008 09:06
De la: raly_uca, la data 2008-10-29 13:04:42subiectul pe care l-ati propus este f delicat.
cred ca nu putem vorbi de o anumita varsta perfecta pentru a deveni mame. momentul potrivit il simte fiecare.
nu sunt de parere ca aparitia unui copil trebuie sa coincida cu momentul in care avem convingerea ca-i putem oferi absolut tot. astea sunt motive de amanare neintemeiate...viata din zilele noastre nu e tocmai una usoara, asa ca perfect realizat nu este omul poate niciodata. trebuie sa ne gandim inainte de acest pas, daca ii putem oferi strictul necesar in prima faza, daca avem suficient timp pe care sa-l alocam copilului etc. oricum lucrurile se schimba in timp d.p.d.v. financiar asa ca nu e un criteriu care sa influenteze aceasta decizie in totalitate, parerea mea.
inca o precizare, existenta parintilor in viata voastra priviti-o ca pe un sprijin, nu ca pe locul in care va plasati copilul si gata, scapati de orice grija, ii duceti tot ce-i trebuie si el se face mare! prezenta activa a parintelui nu o poate inlocui nimeni, plus de asta sunt f multe momente placute, unice la care nu merita sa renuntati pt nimic in lume.

Sunt f deacord cu tine dar as mai putea adauga si faptul ca tot amanand sa faci copii sa nu-i mai poti face. Stiu cazuri din nefericire. Cand a fost saraca cum se spune , a ramas gravida si a avortat pt ca nu a fost pregatita si nu avea cum sa intretina copilul acuma cand are de toate nu mai poate pt ca e prea invarsta plus are ceva probleme din cauza avortului.
Dar mai stiu si alt caz , amandoi din familie f buna au de toate si se chinuiesc sa aiba copii de si pana la varsta de 25 de ani nu s-au gandit nici o clipa ca nu ar putea face acuma de 2 ani inca mai incearca.
Varsta sa devi mama e cand te simti tu ca femeie pregatita si inca o chestie nu-l programa ca si ceasul. Eu zic sa spui ;Acuma vreau sa fiu mama si sa treci la actiune. :)
Spor la facut copii.
mare_melisa
Postat pe 29 Decembrie 2008 20:23
eu am aproape 20 de ani si urmeaza sa nasc peste vreo 2 saptamani si sincer nu trebuie sa renunt la nimic; sunt la facultate, am fost la ex azi si am si maine. am avut o sarcina foarte usoara, fara greturi fara stari de rau si fara interdictie la sex... mai am doar 2 saptamani pana nasc si eu inca am o viata sexuala foarte activa. Ma consider pregatita pentru a fi mamica si sunt mandra de bebelusul care inca sta in 'chirie'
droghy89m
Postat pe 16 Ianuarie 2009 17:03
daca ar fi gandit si parintii nostri asa cum ganditi multe dintre voi, nu stiu cum eram acuma sau daca existam. ei nu se gandeau asa cum o facem acum noi, ca nu avem ce sa le oferim, ca trebuie sa mai avansam, ca stam in chirie.....si sunt multe motive pentru care amanam momentul. avea la familia o melodie care descria subiectul nostru foarte bine.
claudia24_grace
Postat pe 24 Ianuarie 2009 16:56
Un copil e bine-venit atunci cand sunteti amandoi pregatiti. Nu conteaza ca aveti nunta facuta, ca stati cu chirie , ca etc... Noi avem nunta anul acesta in iunie, iar in august 2008 am aflat ca sunt insarcinata si am fost cei mai fericiti din lume. Din pacate am pierdut sarcina la 5 luni moment foarte greu pentru noi dar peste care incercam sa trecem si imediat cum am voie sa raman din nou insarcinata ne vom apuca de treaba. Nici nu va dati seama cat va poate apropia, cat va schimba relatia in bine si cat de frumos e sa faci planuri pentru familia ta care va include si un copil!!!
flori_olaru_ct
Postat pe 10 Februarie 2009 17:13
Ideea e ca nu o sa fii niciodata pregatita sa faci un copil: ba facultate, ba master, ba servici, ba rata la casa si la masina, etc. Dupa mine 30+ e out of the question si cu cat mai repede cu atat mai bine, cu CONDITIA sa va doriti amandoi si relatia voastra sa fie puternica. Oricum, pana nu ramai insarcinata si simti minunea din pantecul tau si simti cat de fragil si dependent e de tine, nu o sa simti niciodata ca "acum e momentul". Eu am 22 de ani si o sa nasc peste 2 luni. Pot spune ca ma simt foarte implinita, chiar daca sarcina nu a fost planificata. Nu consider ca sunt prea tanara, din contra, simt ca am mai multa energie sa il cresc, sa lupt pentru el si mai ales sa am rabdare cu el. Cu cat diferenta de varsta e mai mica dintre mama si copil cu atat comunicarea e mai usoara.
Alexuta_grace
Postat pe 21 Aprilie 2009 11:14
Dupa parerea mea....un copil il faci atunci cand simti si iti doresti foarte mult sa il faci...nu prea mai conteaza varsta....va zic totusi urmatoarele:mama mea lucreaza in maternitate....a vazut si bune si rele....si tinere care au nascut ma refer la 15 16 17 ani si erau fff fericite...dar si trecute de o anumita varsta 35+ care au regretat ca au facut pasul asta...acum...ca un dat parca io lucrez la directia de crese...sunt psiholog....si am vazut si FOARTE multe cazuri nefericite...copii cu autism(numarul creste cu aproape 20 de procente de la an la an)copii cu sindrom Down(e groaznic)Copii cu sindrom ADHD...e groaznic de asemenea...nu vreau sa va sperii dar ganditi-va sigur daca vreti sa faceti copii dupa 30, 35.Eu am 25..anul asta in sept ma casattoresc si in luna de miere ne-am propus sa procreem...sa mai asteptam?dar ce? si de ce?situatia nu va fi alta dupa 2 3 4 aniasa ca....ne punem pe treaba.suntem tineri eu 25 el 23....asa ca fetelor nu cred ca este o vartsa cand sa vrei sa faci copii.in skimb va dau un sfat de zile mari:NU OMITETTI SA VA FACETI TOATE ANALIZELE INAINTE DE A RAMANE INSARCINATE....e ffff important....mult succes si sa auzim numai de bine
Bluesky_grace
Postat pe 22 Aprilie 2009 08:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
meniu de nunta open bar 150 lei 2 De la: steffy91 18 Ianuarie 2012 15:08
Noi filmam, fotografiile vi le oferim gratis 3 De la: cj25har 4 Iunie 2010 12:56
mi-am prins sotul masturbandu-se in fata camerei web 81 De la: aliali41 7 Iunie 2010 08:59
ATENTIE LA FIRMA DE DECOR MICHEL 4 De la: kudika514124 9 Februarie 2013 11:25
ce poti sa faci cand isi baga altii coada? 24 De la: grace006966 19 Ianuarie 2010 15:16