Setari Cookie-uri

pe cine trec pe invitatii....

daca unul dintre parinti este decedat ,pot sa-i trec numele pe invitatii?...am inteles ca nu este bine.stie cineva sa-mi zica si mie
angik_grace
Postat pe 5 Decembrie 2008 01:59
Sunt convinsa ca parintele tau decedat va fi cu spiritul la nunta ta, te va privi din cer si lacrimi de bucurie ii vor uda obrajii. Iti inteleg dorinta de a-l face partas la nunta dar fizic nu se va putea... Nu cred ca e o idee buna sa-l treci pe invitatii, dar daca tu iti doresti asta din adancul sufletului, fa-o, fara sa-ti bese daca e bine sau nu.
fantome
Postat pe 8 Decembrie 2008 14:23
eu te sfatuiesc sa scrii ceva de genul:

mirele si mireasa...va invita sa fiti martori la formarea familiei lor. le vor fi alaturi parintii: familia (numele de familie al miresei) si familia(numele de familie al mirelui) ......................etc.

asa eviti orice dprobleme.

eu nu am scris parintii pe invitatie si cred ca nu s-au suparat, dar asta depinde de fiecare caz in parte si de gusturi bineinteles.
caurea_grace
Postat pe 9 Decembrie 2008 14:30
este vorba despre tatal sotului, iar sotul meu isi doreste foarte mult sa-i treaca numele pe invitati, nu stiu ce sa fac .... eu personal as dori sa-i indeplinesc dorinta dar la fel de bine am auzit ca nu este bine sa scri numele mortilor cu cele al viilor...as vrea sa-mi zica si mie cineva daca stie un caz asemanator si ce au facut....va multumesc pentru ajutor
angik_grace
Postat pe 9 Decembrie 2008 16:27
fata nu stiu ce sa-ti spun...eu ce am auzit la majoritatea oamenilor nu il treceau pe invitatie pe cel decedat...

ai putea sa ul treci pe socrul tau si sa pui in paranteza( din rai se va uita la noi)sau (ni se alatura din rai) sau chestii de genul...nu suna prea normal, este adevarat, dar nici urat nu este. daca eu au avut o relatie extraordinara si el vrea neaparat sa il treaca eu cred ca merge..numai ca ar trebui specificat ceva.


sa ne zici si noua ce ati decis.
caurea_grace
Postat pe 11 Decembrie 2008 14:11
[quote name=\\\'angik\\\' date=\\\'2008-12-05 01:59:56\\\']daca unul dintre parinti este decedat ,pot sa-i trec numele pe invitatii?...am inteles ca nu este bine.stie cineva sa-mi zica si mie [/quote]
eu stiu ca se trece numele intr-un dreptunghi ca intr-o casuta ...am vazut cateva invitatii asa....... ............ ______
[VASILE]
^^^^^^
rocsanyk3
Postat pe 12 Decembrie 2008 23:58
rocsanik3 are dreptate, numele se trece intr-un dreptunghi negru
Eva20_grace
Postat pe 13 Decembrie 2008 15:15
si daca unul dintre parinti este decedat, tot se scrie numele pe invitatie doar ca se pune in chenar negru, cel putin la noi in ardeal asa se procedeaza.

eu am primit invitatie la nunta si asa era scris numele tatalui mirelui in chenar negru.

eu cred ca daca voi vreti sa scrieti numele parintilor o puteti face in felul asta si nu trebe sa va luati dupa superstitii, pentru ca oricum ar fi(viu sau mort), e tatal lui.

stai linistita ca totul va fi bine.
spune-ne ce ai facut.
pupici.
diana_princessa
Postat pe 13 Decembrie 2008 17:57
va multumesc mult la toate...
angik_grace
Postat pe 14 Decembrie 2008 21:59
f buna intrebarea!!!

1. TATAL MEU ESTE DECEDAT, SORA MEA A TINUT MORTIS SA IL TREACA PE INVITATIE, BINEINTELES SI LA INDEMNURILE MELE. ASA CUM A SPUS CIMEVA MAI SUS, MORT SAU VIU ESTE TOT TATAL EI SI CRED CA ACEST LUCRU A VENIT CA UN ELOGIU SI UN GEST DE RESPECT IN MEMORIA CELUI CE NU MAI E.A AVUT GRIJA SA FORMULEZE IN ASA FEL INCAT SA SPUNA, FIICA LUI...X SI Y.

2.ACUM, LA MINE ESTE MAI PROBLEMATIC DEOARECE PARINTII VIIT MEU SOT SUNT DECEDATI AMANDOI. NU AS PUTEA SA O TREC PE INVITATIE DOAR PE MAMA, AUTOMAT CRED CA VO RENUNTA.DESI MI-AR FI PLACUT SA O TREC PE MAMA...MA VOI CONSULTA SI PE EL. SUNT ALTII CARE RENUNTA VOIT LA TRECEREA NUMELUI PARINTILOR PE INVITAII...DECI...NU STIU SIGUR CUM VOI PROCEDA, PROBABIL CA VOI VEDEA LA MOMENTUL RESPECTIV.

DC AI LUI AR FI TRAIT SAU MACAR UNUL DINTRE EI CU SIGURANTA I-AS FI TRECUT PE TOTI PE INVITATIE INSA IN CAZUL ASTA...
iulik_flore
Postat pe 3 Ianuarie 2009 18:51
A PROPOS...ASTA VINE K O COMPLETARE...
MA GANDEAM CA LA NUNTA SA CUMPAR 3 LUMANARI MARI, INALTE, IMPODOBITE CU FLORI, F FRUMOASE SI SA LE PUN UNDEVA PE O MASA PENTRU A ARDE TOATA NOAPTEA.....
MA GANDEAM K ESTE UN GEST FRUMOS...SA FIE SI EI ALATURI DE NOI IN MOMENTELE RESPECTIVE
iulik_flore
Postat pe 3 Ianuarie 2009 18:58
Si eu stiu ca se trece in chenar negru ... e intalnita situatia ...
La mine am avut maaaari probleme cu parintii sotului care sunt divortati ... acum mama lui traieste cu un om (care ne-a sprijinit mult la nunta) si mi se parea normal sa-i trec pe ei cu numele lor intreg nefiind casatoriti .... in orice caz nu puteam sa-i trec pe toti 4 ...si mama cu X si si pe tatal lui cu sotia Y....iesea lungmetraj ....
mikaela_ta_grace
Postat pe 6 Ianuarie 2009 12:41
ce tare lungmetraj!

eu as fi fost in stare
iulik_flore
Postat pe 7 Ianuarie 2009 14:12
Iulik nu mi-o lua in nume de rau, dar nu-i cam sinistru, cam ciudat, nush cum sa zic?
Eu iti inteleg motivele si in felul tau ai dreptate dar parca prea ma face sa ma gandesc la o inmoramntare. Ei vor fi oricum alaturi de voi, dar la modul mai spiritual, mai altfel,k si cum ar fi vii dar imateriali, nu marcati asa prin lumanari nu prea stiu cum sa ma exprim dar sper k ai inteles tu ideea mea.
bastiuta
Postat pe 14 Ianuarie 2009 23:16
da alina, si eu m-am gandit mai bine
si cred ca o sa renunta la ideea
nu vreau ca nimeni sa se simta incomod
pana la urma este o nunta, un prolej de bucurie, nu trebuie sa ne intristam aducandu-ne aminte de te miri ce
intr-un fel, oricium oamenii de acolo nu stiau ce e cu acelea lumanari
puteau sa creada ca fac parte din decor
deoarece eu aveam grija le impodobesc frumos cu flori
dar asa cum ai spus si tu, prefer sa renunt la idee
iulik_flore
Postat pe 15 Ianuarie 2009 12:11
si eu am aceeasi problema..parintii lui au divortat la doar 5 sapt dupa ce s'a nascut el (iubitul meu)..de fapt mama lui l'a parasit ...si l'a lasat in grija tatalui sau..din pacate tatal sau a decedat anul trecut...iar cu mama lui nu are nicio legatura...va dati seama..nu a crescut cu ea...e practic o straian atat pt el cat si pt mine..cel mai probabil nici nu va fi prezenta la nunta...eu ce trec pe invitatii?
aadelinnne
Postat pe 15 Ianuarie 2009 12:16
SI EU AM FOST IN ACCEASI SITUATIE SI UNII IMI ZICEAU CA AR TREBUI SA-L TREC SI PE TATA CHIAR DACA E MORT DAR AM INTREBAT LA FIRMA CARE NE-A FACUT INVITATIILE SI NE-A SPUS CA NU E BINE PT CA PRACTIC PARINTII SI MIRI INVITA LUMEA LA NUNTA. SI CUM SA-L TREC PE TATA SA-I INVITE UNDE? SI ATUNCI AM REALIZAT CA NU E BINE SI NU L-AM MAI TRECUT.
luky2005
Postat pe 15 Ianuarie 2009 12:23
ptr alina

atata timp cat mama lui traieste cred ca ar fi indicat sa o treci
acum depinde si cum este formulat
de ex dc spui x si y se casatoresc iar impreuna cu famiile z si w va invita la nunta ,e ok, o poti trece pe mama vitrega
dar dc zici, viata ti-au dat-o parintii z si t atunci trebuie sa ii treci pe cei naturali, indiferent ca sunt despartiti sau nu

ptr luky

dc ai citit ce am scris mai sus, aici vroiam sa ajung
depinde mult cu formulezi
dc formulezi asa cum ai zis u, cu invitatul, atunci da, nu poti sa il treci pentru ca faci referire oareceum la faptul cel acesta ar fi in viata

dar dc scrii cum a scris sora x fiica lui y si lui z

e ok sa scrii

ea a scris

dar la mine sunt prea multi decedati pe invitatie si deja e sinistru

cred ca voi face o invitatie simpla in care voi trece numele nostru si al nasilor
iulik_flore
Postat pe 15 Ianuarie 2009 12:31
multam tare mult pt raspuns iulika...insa cred ca el nu ar fi de acord sa o trecem pe mama lui...el practic nu are nici un fel de sentiment fata de ea..
aadelinnne
Postat pe 15 Ianuarie 2009 15:33
cu placere

am inteles...

pai atunci faceti in asa fel si nu treceti pe nici unul...

ptr k altfel toata lumea o sa intrebe si de mama lui, nu? si o mama trebuie sa aiba si el, fie k e vie sau moarta
iulik_flore
Postat pe 15 Ianuarie 2009 15:54
De la: iulika_flore, la data 2009-01-15 15:54:57cu placere

am inteles...

pai atunci faceti in asa fel si nu treceti pe nici unul...

ptr k altfel toata lumea o sa intrebe si de mama lui, nu? si o mama trebuie sa aiba si el, fie k e vie sau moarta


Da se poate trece si de cele mai multe ori se pune o cruce in dreptul numelui celui decedat, am vazut la mai multa lume asa.
xadanax_grace
Postat pe 16 Ianuarie 2009 22:29
sora mea a avut nunta in 16 august 2008 iar parintii nostri nu mai sunt lg noi... a vrut sa treaca numele lor pe invitatii tocmai pt k ei nu vor fi prezenti si a vazut mai multe tipuri de invitatii in care numele erau in chenar (clasic), a dat insa peste o invitatie din Statele Unite pe care in dreptul(inainte) numelor pers decedate era cate o cruciulita...toata lumea a fost emotionata de asta!
probabil dk nu ai pierdut vreun parinte nu prea sti ce sa faci dar crede-ma k pt viitorul tau sot e important sa fie si tatal lui acolo... amintit makr pt ca pana la urma urmei dk el nu ar fi fost, nici iubitul tau nu ar fi,nu?
povestile de genul "ne vor privi din rai"...sunt cam exagerate si lacrimogene, fostate si sigur nu vor emotiona pe nimeni!
sa ai o nunta frumoasa!
ionela70
Postat pe 18 Ianuarie 2009 18:56


mi-a placut mult ce ai scris

stiu, asa a considerat si sora mea

oricum, asa este, dc nu ai pierdut un parinte nu ai cum sa intelegi

din pacate si eu am pierdut unul iar sotul meu pe amandoi

dar asta e, viata merge inainte
iulik_flore
Postat pe 18 Ianuarie 2009 20:14
nici eu nu am tata.problema e asa - la nunta fratelui meu acum 3 ani au scris numele lui pe invitatie, dar incadrat de un ghenar negru. cam asta e pe la noi ( dambovita). pup

Postat pe 27 Ianuarie 2009 17:24
Buna, numele celui decedat se trece, dar se scrie oarecum diferit sau se scrie in paranteza decedat....e cel mai bine sa intrebi un specialist.
La mine e o alta problema ambii parinti sunt divortati si fiecare are cate o familie, noi ne-am gandit sa nu mai trecem pe nici unul,.... v-om vedea
OCHIANA
Postat pe 28 Ianuarie 2009 09:19
Eu stiam ca numele decedatului se scrie subliniat cu o linie sau cu negru dc restu textului e alta culoare.Si mama sotului meu a murit si eu vreau s-o trec subliniata.
clau_roz
Postat pe 28 Ianuarie 2009 09:29
aceeasi problema o am si eu. tatal sotului meu este decedat. sincer imi este jena sa-mi imtreb sotul daca sa-l trecem sau nu pe invitatii. sincer nu am nici o idee cu o sa procedez dar in principiu ma gandeam sa aleg un model de invitatii unde nu sunt trecute numele parintilor. mai am timp de gandirea vreo 2 saptamanii ca pe 10 mai am nunta si in februarie ar cam trebui sa fac comanda de invitatii. va multumesc pentru ce ati postat pe forum, ideeile voastre ma avuta foarte mult. v-am pupacit.
Sorinica_grace
Postat pe 28 Ianuarie 2009 09:56
Si in Dobrogea la fel se procedeaza, se trece numele parintelui decedat in chenar negru.
oda_tzac
Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:13
De la: OCHIANA, la data 2009-01-28 09:19:49Buna, numele celui decedat se trece, dar se scrie oarecum diferit sau se scrie in paranteza decedat....e cel mai bine sa intrebi un specialist.
La mine e o alta problema ambii parinti sunt divortati si fiecare are cate o familie, noi ne-am gandit sa nu mai trecem pe nici unul,.... v-om vedea


eu il locul tau as trece ambele familii, am mai vz la multa lume
asta e sitiatia, ce dc s-a intamplat asa

nu trebuie sa iti fie jena si nici sa o vreo strangere de inima, bafta
iulik_flore
Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:32
Buna!

Noi am avut nunta anul trecut. Textul invitatiei a fost un pic altfel la modul ca nu am scris numele parintilor (si asta nu pentru ca tatal sotului este decedat, ci pentru ca am vrut ceva simplu).
Cam asa a sunat:

Am spus Da pe 18 Septembrie 2004

Dumnezeu a hotarat sa primim binecuvantarea Lui pe 30 August 2008.
Fiindca ne sunteti dragi, va invitam sa ne fiti alaturi atat la Biserica....................ora............. precum si la petrecerea ce va urma la Restaurantul...................ora.

Va asteptam cu drag...........
Impreuna cu nasii...............

Dar, este adevarat ceea ce spuneti voi, in cazul in care unul dintre parinti este decedat i se trece numele intr-un chenar.Asa am vazut la textele invitatiilor unde apareau astfel de situatii in familie.

Moni_Ceo
Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Houses & Gardens Design & Construct 2 De la: cj25har 9 Iunie 2010 10:43
problema: meniu pentru vegetarieni 35 De la: Diamond 24 Iulie 2010 02:21
Machiajul pentru nunta 3 De la: Jannine 3 Iulie 2010 15:47
Nu stiu ce sa mai fac!!! 8 De la: cj25har 11 Iulie 2010 12:25
catering 2 De la: Diamond 24 Iulie 2010 02:28