Setari Cookie-uri

Sotul s-a casatorit cu inca una...

Tin sa anunt de la inceput ca nu este vb despre mine, ci despre mesajul unei prietene care nu reuseste sa-l posteze:

Acum 2 ani m-am casatorit, cu un musulman cununia religioasa a avut loc atat la moschee cat si la biserica, deoarece am refuzat sa-mi schimb religia. Imediat dupa casatorie, la cateva saptamani a inceput calvarul...s-a intamplat tot ce se putea intampla mai groaznic intr-o casatorie (mai putin violenta fizica...dar a compsensat cea psihica!). Ne tot desparteam si ne impacam, asa am tinut-o 2 ani.....el intre o femeie si alta, eu dintr-o stare de disperare intr-una de resemnare pana cand anul trecut, pe la sfrasitul anului, am bagat divortul. La divort nu a venit pt ca zicea ca e ceva ce doar eu vreau, nu si el..ma facea sa ma simt vinovata pt ca in sfarsit am luat atitudine si nu mai suportam bulevardul care era la noi in casa si nici tel. lui care era mai degraba o centrala, la care apelau numai femei. Nu as vrea sa va plictisesc cu povestea mea de asta nu voi intra prea tare in detalii. Ideea este ca in urma cu 2 sapt. am aflat ca el s-a casatorit, in timpul casatoriei cu mine, la el in tara cu o alta femeie (asta in timp ce incerca sa-mi arate mie cat e el de schimbat si cum ar trebui sa mai incercam). Eu am si dovezi si martori pt comiterea adulterului, dar cum sa dovedesc ca el s-a casatorit si acolo?!!!! Despre casatoria de la el din tara mi-a spus chiar el (parca mi-a dat cu ceva in cap!), cu vreo 2 - 3 sapt in urma a acceptat sa mergem la terapie de cuplu, isi dorea copil (noroc ca n-am ramas insarcinata) si pe urma....s-a casatorit! Ma simt de parca traiesc o poveste dintr-un film si asa cum actorii nu se pot abate de la scenariu la fel am si eu impresia ca nu pot face nimic, ca sunt legata de maini si de picioare... Sa nu uit un detaliu f important: este f posibil ca acolo sa se fi casatorit tot cu o romanca.
Eu stiu ca la noi in tara bigamia e considerata infractiune si ca se pedepseste cu inchisoarea, nu doresc raul nimanui dar simt ca si-a batut joc de sufletul meu pt ca nici macar nu-mi permitea sa merg mai departe, tot timpul ma sacaia....mi-am schimbat nr de tel, adresa de e-mail si degeaba pt ca a inceput sa ma caute la lucru (ca la ai mei acasa nu are curajul!)....inca ma mai cauta cu te miri ce motive!Voi ce ati face in situatia mea???? Daca cineva ma poate invata ce sa fac, unde sa sun, sa caut ca sa dovedesc faptul ca s-a casatorit il rog sa o faca. Astept raspunsurile voastre.
elissa_grace
Postat pe 18 Ianuarie 2010 13:35
Draga mea, situatia ta este destul de trista si de neplacuta, dar slava Domnului ca ai iesit intreaga din relatia aceasta si.... sus inima!
Relatii despre casatoria sotului poti afla doar pe cale diplomatica, daca apelezi la ambasata din Bucuresti a tarii de unde vine sotul tau. Trebuie sa intri pe internet si sa le gasesti adresa si programul de functionare, apoi sa mergi personal si ca ceri o audienta. Sigur va trebui sa faci o hartie scrisa prin care sa iti motivezi cererea si apoi va trebui sa astepti cu rabdare demararea cautarilor si formularea raspunsului oficial. Eu iti doresc numai bine si, cu riscul de a ma repeta... sus inima!
O sa mai iubesti, dar inainte trebuie sa iti acorzi timp ca sa te vindeci. Fii femeie si nu-ti refuza nici o placere, iesi la un film, la un teatru, la un coafor, la o prajitura! Bucura-te de viata, atat cat poti, si vei primi a doua sansa sa fii iubita!
geta_ocos
Postat pe 27 Ianuarie 2010 08:44
Intr-adevar foarte trist, dar dupa doi ani de calvar ar trebui sa incerci sa te rupi cu totul de aceasta legatura care iti aduce doar suferinta. Sa lasi in urma si faptul ca s-a mai casatorit cu o romanca. Nu faci decat sa te legi in continuare de el. Bine ca nu ai copii cu el. Stiu cazuri care s-au terminat mult mai rau. E bine ca ai oarecum libertatea de a alege sa il parasesti. Dupa un timp de refacere vei vedea ca ai facut bine.
Iti doresc numai bine si mult curaj
Meli80
Postat pe 27 Ianuarie 2010 09:53
ok, sa zicem k e un caz adevarat...
Nu crezi k in loc sa pierzi timpul pe un forum mai bine cautai frumos un avocat bun care te invata tot ce trebuie sa faci????

asta in cazul in care e adevarat si nu e doar un alt subiect fantoma... cum deja am tot vazut
agny
Postat pe 27 Ianuarie 2010 17:31
daca nu se mai inteleg si nu ii convine situatia poate divorta cel mai bine ... daca ea a fost prima femeie cu ,care sa casatorit in Ro iar cu sotia cea 2 a se a casatorit intr-o tara in care nu este ilegal sa aiba mai multe sotii nu cred ca legea ii poate face ceva .(este doar parerea mea , nu stiu exact ce zice legea dar din moment ce a doua casatorie nu a fost infaptuita in RO cred ca nu a incalcat nicio lege )
apocalips
Postat pe 17 Februarie 2010 23:22
Trebuia sa se astepte ca daca tipul e musulman, o sa se casatoreasca cu inca una, si chiar cu mai multe. Dar asa e cand crezi ca o sa-ti curga numai lapte si miere...
miresssssica
Postat pe 23 Martie 2010 09:18
eu nu o sa spun ce trist..nu e nimic mai trist in povestea asta decat prostia si naivitatea ta...eu cred ca trebuia sa te informezi mai bine despre traditiile si mentalitatea lor inainte de a lua o asemenea decizie..la ce te asteptai dupa casatorie? sa traiti ca-n povesti???foarte multe femei se casatoresc cu barbati din afara fara sa se gandeasca la asta si abia dupa nunta se lovesc..si apoi ramane doar o sinura solutie..unul din voi trebuie sa uite tot ce a trait in tara lui, sa uite traditiile si invataturile lui pentru a incepe un alt drum...sau desigur divortul pe o cale cat mai pasnica...
BarbieGirl_grace
Postat pe 23 Martie 2010 09:32
Daca ai divortat, totul s-a terminat. Refa-ti viata. El fiind musulman, nu stiu ce astepti din partea lui. Pentru el a avea mai multe casatorii e o stare de absoluta normalitate.
fantome
Postat pe 23 Martie 2010 09:57
uite-te la clona si de acolo ai ce invata,mie imi place viata musulmanilor mai putin aceea ca ei se pot casatorii cu cate femei vor,iar pentru ei femeia nu este asa de importanta,pt ei femeia etste o pacatoasa care trebuie sa platesca ptr faptele ei(eva),si ma mir ca nu te-a obligat sa porti voal,si ca ai reusit sa pastrezi religia ta ,dar si mai importany ca ai revenit in tara,pt ca acolo femeile casatorite nu au voie sa paraseasca tara fara o procura ca asre acordul sotului.
interesanta telenovela ......bine ca nu ai copil ca daca aveai ramaneai sigur fara el,ptr ca acolo tati au drept asupraa copilului....
brunettalore_yahoo_com
Postat pe 23 Martie 2010 11:46
SA ZICI MULTUMESC ,CA NU AI FACUT COPIL,RAMANEAI FARA EL SIGUR,VECINA MEA O FRUMUSETE DE FATA,RELATIA LOR MERHEA ASA DE BINE INCAT NICI EA NU-I VENEA SA CREADA,A FACUT UN BAIETEL F.FRUMOS,VREAU SA-TI AIC CA AM VAZUT CU OCHII MEI CAND IA LUAT BAIATU SI A PLECAT CU EL,IAR [PE EA O TRIMISESE SA CUMPERE NU STIU CE ...SI IN TIMPU ASTA A LUAT COPILU DE 1AN SI CEVA SI A PLECAT.PRB.ESTE CA LA LUAT D ETOT LA EL IN TARA ,LA TRECUT SI LA AAEROPORT SI E ANU LA MAI VAZUT NICI IN ZIUA DE AZI SI AU TRECUT 10ANI DE ATUNCI,SI NICIODATA NU SI-A PUTUT EXPLICA D ECE ,CA EREAU FERICITI?????!!!!!!DECI....NU ZIC CA TOTI MUSULMANI SUNT LA FEL DAR IN 80%CAM TOT PE ACOLO BAT.DACA AI DIVORTAT CE TE MAI DOARE.INSEAMNA CA ARE PRB SI CU CAPU CA EI ASA FAC,SA-I LASI TU E DEZASTRU PT EI.AI GRIJA SI ATENTIE MARITA .
kalis27
Postat pe 23 Martie 2010 12:04
Eu zic sa iti vezi linistita de viata si sa consideri cei doi ani din viata o experienta neplacuta. Lasa razbunarea lasa tot si mergi mai departe. Ai fost norocoasa ca povestea a avut happy-end.
Priveste partea buna a lucrurilor s-a terminat.
grace005598
Postat pe 23 Martie 2010 12:38
Ma bucur ca o puteti incuraja ,pt ca in astfel de momente de asa ceva are nevoie. Felicitari stimata Geta.Am vazut mai jos si batjocura ,rautate din partea unora.Eu cred ca atunci cand incercam sa spunem ceva ceea ce ne aduce suferinta ,nu spunem pt compatimire si nici ca altii sa isi bata joc. Facem astfel de dezvaluiri din dorinta de a ne elibera sufleteste.In fata iubirii ,de cele mai multe ori nu primeaza ratiunea.
Oare credeti ca nu a stiut de ritualurile musulmane? Eu cred ca da,insa a sperat poate ca el va fi o exceptie de la regula.
Credeti ca voi ,cele ce mai jos ce o tot tratati cu rautate si neincredere ,nu puteti fi in locul ei?
De ce sunteti asa de rautacioase?
Macar el a respectat traditia musulmana ,dar barbatii vostrii sunt mai grozavi?
Credeti ca fidelitatea lor este excelenta?
De cate ori nu va amarati sufletul gandindu-va pe unde si cu cine umbla? Sau poate faceti si voi ca ei si va complaceti si poate asta suna pt voi a armonie.
emiligold
Postat pe 23 Martie 2010 13:51
asa sunt toti, cunosc si eu in caz, mult mai urat, s-au casatorit aici, aveau 2 fetite minunate de 3 si 5 ani, si dupa 10 ani de casnicie a fortat-o oarecum si pe ea sa mearga la el cu pretextul ca ii murise mama, si cand a anuns acolo, pe ea a izgonit-o de abia a reusit sa se intoarca in tara iar fetele au ramas acolo, si bineinteles statul roman nu a facut nimik sa o ajute, absolut nimik........asa ca parerea mea este sa stai linistita si traieste-ti viata fara a te mai gandi la el
ellita87
Postat pe 23 Martie 2010 14:24
viata bate filmul!!! nu am nici un dubiu referitor la asta
sunt intr-o situatie similara cu a ta, inca nu am ajuns la divort dar nici departe nu sunt.
poate putem tine legatura cumva, daca ai o adresa de mail unde iti pot scrie mi-ar face mare placere.
ai grija de tine si te pup
grace002429
Postat pe 23 Martie 2010 14:59
De la: elissa, la data 2010-01-18 13:35:28Tin sa anunt de la inceput ca nu este vb despre mine, ci despre mesajul unei prietene care nu reuseste sa-l posteze:

Acum 2 ani m-am casatorit, cu un musulman cununia religioasa a avut loc atat la moschee cat si la biserica, deoarece am refuzat sa-mi schimb religia. Imediat dupa casatorie, la cateva saptamani a inceput calvarul...s-a intamplat tot ce se putea intampla mai groaznic intr-o casatorie (mai putin violenta fizica...dar a compsensat cea psihica!). Ne tot desparteam si ne impacam, asa am tinut-o 2 ani.....el intre o femeie si alta, eu dintr-o stare de disperare intr-una de resemnare pana cand anul trecut, pe la sfrasitul anului, am bagat divortul. La divort nu a venit pt ca zicea ca e ceva ce doar eu vreau, nu si el..ma facea sa ma simt vinovata pt ca in sfarsit am luat atitudine si nu mai suportam bulevardul care era la noi in casa si nici tel. lui care era mai degraba o centrala, la care apelau numai femei. Nu as vrea sa va plictisesc cu povestea mea de asta nu voi intra prea tare in detalii. Ideea este ca in urma cu 2 sapt. am aflat ca el s-a casatorit, in timpul casatoriei cu mine, la el in tara cu o alta femeie (asta in timp ce incerca sa-mi arate mie cat e el de schimbat si cum ar trebui sa mai incercam). Eu am si dovezi si martori pt comiterea adulterului, dar cum sa dovedesc ca el s-a casatorit si acolo?!!!! Despre casatoria de la el din tara mi-a spus chiar el (parca mi-a dat cu ceva in cap!), cu vreo 2 - 3 sapt in urma a acceptat sa mergem la terapie de cuplu, isi dorea copil (noroc ca n-am ramas insarcinata) si pe urma....s-a casatorit! Ma simt de parca traiesc o poveste dintr-un film si asa cum actorii nu se pot abate de la scenariu la fel am si eu impresia ca nu pot face nimic, ca sunt legata de maini si de picioare... Sa nu uit un detaliu f important: este f posibil ca acolo sa se fi casatorit tot cu o romanca.
Eu stiu ca la noi in tara bigamia e considerata infractiune si ca se pedepseste cu inchisoarea, nu doresc raul nimanui dar simt ca si-a batut joc de sufletul meu pt ca nici macar nu-mi permitea sa merg mai departe, tot timpul ma sacaia....mi-am schimbat nr de tel, adresa de e-mail si degeaba pt ca a inceput sa ma caute la lucru (ca la ai mei acasa nu are curajul!)....inca ma mai cauta cu te miri ce motive!Voi ce ati face in situatia mea???? Daca cineva ma poate invata ce sa fac, unde sa sun, sa caut ca sa dovedesc faptul ca s-a casatorit il rog sa o faca. Astept raspunsurile voastre.

Scumpa, eu sunt casatorita cu un cetatean israelian de origine araba, deci cam stiu cum e cu casatoriile cu cetateni straini. Sunt total de acord cu cei de pe acest forum care ti/au sugerat sa consulti un avocat, decat sa ne aburesti cu subiecte gen Otv.
In primul rand cand te casatoresti cu un cetatean strain are nevoie de urmatoarele acte :
-certificatul de nastere, original, copie si traducere legalizata
- actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat, original, copie si traducere legalizata
- dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respectiv
- daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania)

El oricum avea nevoie de - un certificat de celibat (care confirma faptul ca persoana nu este deja casatorita) emis de autoritatile statului de cetatenie sau de ambasada sau consulatul statului de cetatenie - daca spui ca probabil s-a casatorit tot cu o romanca.
Persoanele care se casatoresc trebuie sa nu fie casatorite la data încheierii casatoriei; îndeplinirea acestei conditii se dovedeste prin declaratiile personale ale viitorilor soti, prin care acestia certifica pe proprie raspundere faptul ca nu sunt casatoriti la data încheierii casatoriei sau, în cazul persoanelor care au fost casatorite anterior, prin prezentarea unuia dintre documentele urmatoare, în functie de caz: hotararea de divort prin care este desfacuta casatoria anterioara; hotararea judecatoreasca de anulare a casatoriei anterioare; certificatul de deces al sotului, împreuna cu certificatul de casatorie anterior; certificatul de nastere cu mentiunea desfacerii casatoriei anterioare, înscrisa de autoritatile de evidenta a persoanei din Romania.

Persoanele care se casatoresc trebuie sa nu fi înregistrat deja casatoria la alta ambasada, consulat sau autoritate romana; îndeplinirea acestei conditii de dovedeste prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere.
Deci, el fiind casatorit cu un cetatean strain, ambasada s-ar fi sesizat, nu crezi?

Nailtechnician
Postat pe 23 Martie 2010 16:30
In conformitate cu doctrina si practica canonica ortodoxa trebuie retinute urmatoarele aspecte :

1. Casatoriile interconfesionale si interreligioase sunt interzise.

2. In cazul in care sunt tolerate, prin aplicarea iconomiei, slujba cununiei trebuie oficiata in biserica ortodoxa de catre preotul ortodox.

3. Posibilitatile si formele de aplicare a iconomiei depind de necesitatile practice ale fiecarei Biserici Ortodoxe locale, care are dreptul de decizie in judecarea fiecarui caz in speta.

4. Copiii rezultati dintr-o astfel de casatorie trebuie botezati si educati in credinta ortodoxa.

5. Conform privilegiului paulin (I Cor. VII, 12-16), casatoria mixta se admite numai in cazul in care ea a fost incheiata inainte ca unul dintre soti sa fi fost increstinat.

6. In baza dispozitiei canoanelor 10 Laodiceea si 23 Ioan Postitorul, nu este admisa casatoria unui crestin ortodox cu o persoana de alta credinta.

7. Canoanele 31 Laodiceea si 14 IV ecumenic ingaduie casatoria intre un crestin ortodox si o persoana eterodoxa, cu conditia insa ca sotul eterodox sa tagaduiasca solemn - cu prilejul contractarii casatoriei - ca va trece la Ortodoxie.

8. Canonul 72 trulan - care a uniformizat practica canonica de pana atunci - privind casatoriile mixte - interzice, in mod categoric, sub pedeapsa excomunicarii asemenea casatorii.

Considerandu-le lovite de nulitate, acelasi canon da putere de lege universal obligatorie pri¬vilegiului paulin, in sensul ca sotul devenit crestin - dupa incheierea - casatoriei respective - "sa nu se desparta".

Nailtechnician
Postat pe 23 Martie 2010 16:44
De la: elissa, la data 2010-01-18 13:35:28Tin sa anunt de la inceput ca nu este vb despre mine, ci despre mesajul unei prietene care nu reuseste sa-l posteze:

In care biserica spuneai ca te/ai casatorit cu un barbat de religie musulmana???
Nailtechnician
Postat pe 23 Martie 2010 16:46
... mergi cu intrebarea si cu problema ta pe acest site... mult succes...trebuie sa iti creezi un cont... si sa iti zici pasul.

http://www.avocatnet.ro
Marry_grace
Postat pe 23 Martie 2010 18:11
buna , imi pare nespus de rau pt calvarul prin care ai trecut, de obicei barbatii musulmani sunt foarte posesivi si trateaza femeia ca pe un obiect, este un fapt stiut... ca rezolvare a problemei tale este foarte simplu, de duci la ambasada din Bucuresti a tarii de unde provine sotul tau, si ceri date referitoare la starea lui civila din tara sa, mentionand faptul ca ai vrea aceste informatii pe baza de martori sau chiar marturisirea sotului, in tara poti face o plangere la sediul politiei la care iti ai domiciliul, declarand faptul ca esti privata de o viata libera, acesta urmarindu-te permanent, si nu in ultimul rand faptul ca mai este casatorit in tara de origine. ti-as recomanda sa iti angajezi un avocat pentru ca lucrurile se pot complica...iti doresc numai bine si nu in ultimul rand fii foarte precauta, sunt foarte razbunatori!!
alexia_grace
Postat pe 24 Martie 2010 00:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nu mai exista respect intr-o relatie dupa 7 ani? 38 De la: yo_aletta 31 Martie 2014 15:37
cel mai bun meniu de nunta si cel mai ieftin! 1 De la: restadam 18 Ianuarie 2012 15:18
buna 5 De la: cj25har 4 Iunie 2010 12:58
Am fugit de la propria nunta ! 11 De la: Barbie30_ 6 Iunie 2011 01:51
FILMARI FOTO NUNTA 4 De la: kudika_14596 21 August 2012 14:50