Mai multe
De la: Mizette, la data 2012-01-24 21:30:58Voi incerca sa raspund la intrebare, legat de politie. Daca este anuntata, politia o va cauta, iar cand o va gasi, o va obliga sa se intoarca acasa. Si eu am plecat la 16 ani, din cauza tatalui meu. Am plecat la bunicii mei, iar cand politia a ajuns acolo, am explicat motivele si am spus ca nu am intorc nici in ruptul capului. Am scris si semnat o declaratie la politie prin care am zis ca voi locui singura, in chirie, iar mama mea ma va ajuta d.p.d.v. financiar(m-am emancipat de tatal meu). Tocmai se aprobase legea cum ca un adolescent are dreptul de a lucra daca are peste 16 ani. La politie mi s-au luat amprente si tot, asta in cazul in care ar fi urmat sa fac ceva rau, pentru ca as fi raspuns in fata legii ca un adult din acel moment. Nu s-a intamplat nimic rau. M-am si angajat, am terminat si scoala, am luat bacul cu 9,56. Sunt studenta acum, mama mea imi este cea mai buna prietena si, desi mi-am iertat tatal, cele doua-trei vizite de curtoazie pe care i le fac anual imi amintesc de fiecare data motivul pe care l-am avut sa plec. Nu intotdeauna acest fapt duce la ceva rau, dar mentionez ca mi-ar fi placut foarte mult ca tatal meu sa-mi fie prieten. Nici mamei mele nu i-a fost prieten, la scurt timp au divortat. Mama mea a spus ca am inspirat-o, pentru ca am avut curajul pe acre ea nu l-a avut atata timp... Doamne, esti demna de toata admiratia! Sa ramai la fel de curajoasa, hotarata si ambitioasa si pe viitor!
|
||
|
franziska_eu Postat pe 25 Ianuarie 2012 10:42 |
||
|---|---|---|
| Multumesc! Trebuie sa recunosc ca am fost destul de judecata la momentul acela, dar sunt mandra de mine si ma bucur ca am reusit sa imi fac mama mandra. Uneori parintii chiar pot fi de vina, de aceea mi-as dori ca toti sa incerce sa isi inteleaga copilul, sa se ocupe de educatia lui si de buna sa crestere si sa ii fie alaturi. | ||
|
Mizette Postat pe 25 Ianuarie 2012 16:17 |
||
De la: Mizette, la data 2012-01-25 16:17:46Multumesc! Trebuie sa recunosc ca am fost destul de judecata la momentul acela, dar sunt mandra de mine si ma bucur ca am reusit sa imi fac mama mandra. Uneori parintii chiar pot fi de vina, de aceea mi-as dori ca toti sa incerce sa isi inteleaga copilul, sa se ocupe de educatia lui si de buna sa crestere si sa ii fie alaturi. Si parintii fac greseli fata de copiii lor, iar lucrul asta nu-l inteleg si nu vor sa-l accepte unii dintre parinti. Iar in unele situatii, copiii se pot dovedi mai maturi decat parintii. |
||
|
|
||
|
franziska_eu Postat pe 25 Ianuarie 2012 16:43 |
||
| Asa este. Se spune ca copiii au un mod deosebit de a vedea lumea, si ca noi ar trebui sa tinem mereu cont de acest lucru, ba mai mult, sa incercam sa o vedem prin ochii lor. In schimb multi parinti judeca totul doar din prisma lor. Inteligenta si maturitatea afectiva sunt lucru care, daca ii lipsesc unui parinte, acesta nu va reusi niciodata sa comunice cu copilul, oricat de bine intentionat ar fi. Copiii gandesc mult mai mult cu inima... | ||
|
Mizette Postat pe 26 Ianuarie 2012 17:47 |
||
| si eu am 16 ani si ma cert cateodata cu mama mea si da recunosc si eu am zis ca o sa ma duc de acasa .. dar mama mea nu ma crezut in stare si mi-a ras in fata.m-am simtit ciudat dar ma simteam in acelasi timp si ca ea are incredere in mine chiar daca eu mai zic cateodata cateva prosti ..... | ||
|
kudika501805 Postat pe 27 Ianuarie 2012 23:08 |
||
cand te hotarasti vii la mine...te primesc eu
|
||
|
FAT___FRUMOS Postat pe 27 Ianuarie 2012 23:10 |
||
De la: FAT___FRUMOS, la data 2012-01-27 23:10:01cand te hotarasti vii la mine...te primesc eu ai citit ma ce varsta are?????
|
||
|
zinaceabunasinebuna Postat pe 28 Ianuarie 2012 06:40 |
||
|
mai daca vrea sa plece nu are ce sa ii faca , nu poti sa o incui in casa singurul lucru pe care il poate face e sa isi ameninte copilul cu politia si singurul mod legal e ca din momentul in care pleaca copilul , mama sa declare disparitia la politie in primele 48 de ore ...de altfel e bine ca parintele sa isi supraveghieze copilul , in sensul ca , sa ii descopere datele de yahoo messenger sau sa descopere pe ce site-uri de socializare sta fetita pentru a o putea controla , (pt a putea observa in ce cercuri sociale se invarte copilul ,) cu ce oameni vorbeste si daca exista riscul ca aceasta sa ajunga la produs prin spania, italia sau alte tari de astea exotice de altfel e bine ca mama si copilul sa mearga la un psihoterapeut ...copilul nu intelege ce e viata e bine la mami atunci cand nu ai de platit facturi , mancarea e mereu calduta si parul e curat , si vorbesc din moment ce m-am confruntat cu asa ceva...in momentul in care fuge de acasa ori are norocu sa dea peste ceva bun (ceea ce e mai rar) ori o sa dea de "dracu " ceea ce e foarte des...oricum ca da de dracu sau ca da de bine ...nu o sa faca nimic fara scoala ori sa abandonezi o scoala e cel mai nasol lucru in primul rand ca o sa vina vremea cand va avea varsta legala pt angajare si nu o sa se poata angaja din cauza studiilor neterminate apoi tre sa incepi scoala la fregventa redusa in cazul de fata fregventa redusa mai este disponibila numai la cateva scoli si majoritatea private prin care pentru studii se percepe taxa + prezenta obligatorie la toate orele ele nu se fac pana in clasa a 12 ci pana in clasa a 13 asa ca daca incepi scoala la 20 de ani din clasa a 9a fr o vei termina la 24 de ani ...si nu e convenabil practic pierzi 5 ani din viata numa in liceu pt ca nu ai fost in stare sa il rermini cand era timpul... |
||
|
algocalmin500mg Postat pe 24 Februarie 2012 16:57 |
||
De la: angelXsendXfromXhell, la data 2010-09-01 12:21:07Eu cred ca si fata si mama sunt de vina.Fata ar trebui sa fie mai putin rebela si mama mai intelegatoare. nu exista adolescenti care sa nu fie rebeli - e vorba de pubertate ...o sa ii treaca in timp |
||
|
algocalmin500mg Postat pe 24 Februarie 2012 17:03 |
||
De la: cutn, la data 2010-08-31 19:13:08neintelere dintre voi e o problema,daca unui coplil nu stii sai vorbesti sau sa acorzi intimitate,acesta nu va dori sa se mai deschida FATZA DE TINE,UNEORI GANDIREA SI COMTRARELE POAT PROVOCA ASTFEL DE REACTI,VORBESTE PE UN TON CALM SI LASA SA SE DECHIDA SINGURA NU O FORTA SATI SPUNA TOT CE FACE,,,SPER CA TEA AJUTAT..:* daca ar fi dupa ceea ce zici tu ...pai ar trebui sa nu ii bagam in seama deloc sa ii lasam sa stea pana dimineata prin cluburi sa le dam milioane de cheltuiala si sa le mai facem si cadouri in fiecare zi... pt ca adolescentii conmsidera ca parintii sunt rai pt ca nu le fac tot timpul pe plac dar ca sa ti se ofere ceva mai tre sa si oferi din cand in cand...ori daca tu nu inveti deloc ...treci pe la scoala cand ti se face dor de ea imi ceri bani mereu si stai pierdut prin cluburi ...consideri ca meriti intelegerea mea?? vina unui parinte dispare din momentul in care copilul a ajuns la pubertate , momentul in care el se simte pe picioarele lui si face ce il tuna capul, un parinte tre sa fie oarecum psihopat sa isi urmareasca copilul cand iese cu prietenii deci nu e ok...pt ca e o chestie bolnava ,plus ca pt a'ti urmari copilul ai nevoie si de timp ori eu cred ca putini parinti isi permit sa isi urmareasca copilul in loc sa mearga la munca, consider ca orice copil cu varsta de peste 14 ani este total vinovat pt ceea ce i se intampla deoarece el se baga in gura lupului, tu ca parinte poti sa il educi cat de bine dar cand intervine influenta celor din jur ...a"prietenilor" nici o educatie nu mai are sens pt el ...pt el in momentul ala cel mai important e sa fie cool intre "prieteni".. |
||
|
algocalmin500mg Postat pe 24 Februarie 2012 17:25 |
||
Ehe de cand pleaca cred ca deja e majora...
|
||
|
serpico_ Postat pe 24 Februarie 2012 17:49 |
||
CU CONSTRANGEREA,CU FORTA,CU INCHIZITIA,NU SUNT REZULTATE POZITIVE!.SE CREAZA DOAR URA,REVOLTA,RESPINGEREA PENTRU TOT RESTUL VIETII.CAND UN COPIL VREA SA FUGA DE ACASA ATUNCI EXISTA LIPSA DE COMUNICARE INTRE COPIL SI TUTORE.NU EXISTA LIANTUL,ACEA APROPIERE CALDUROASA INTRE COPIL SI PARINTE.SE VEDE CA COPILUL NU POATE SA SE DESCHIDA CU SUFLETUL LA PARINTE,ACESTA FIIND DUR SI NEIERTATOR.TREBUIE SA ASCULTI DESCHIS CE I/L DOARE SI PE COPIL,SA/I SPUI DESCHIS SI TU CA PARINTE CE AI PE SUFLET,TREBUIE SA FIE O PRIETENIE INTIMA INTRE PARINTE SI COPIL,ALTFEL TE URASTE SI/L INDEPARTEZI DE TINE,SI CAUTA SOLUTII IN DISPERARE IN AFARA FAMILIEI,SOCOTIND CA FAMILIA I/I ESTE UN MEDIU NEPRIETENOS,DUSMANOS,APARE DECI REPULSIA,ADICA RESPINGEREA FAMILIEI.IN ACEASTA SITUATII ESTE RECOMANDABIL CA COPILUL SI PARINTELE SA MEARGA LA CONSILIERE PSIHOLOGICA SI TOTUL V/A FI BINE.
|
||
|
kudika515182 Postat pe 19 Martie 2012 16:52 |
||
|
Corect.Pe ea o intereseaza din punct de vedere lgal....nu sa rezolve problema.Draga mea,daca pleaca...e dusa crede-ma.....poti face tu ce vrei....si spun asta din experienta.Asa era si mama mea....sa ma tina cu politia,cu bataia...cu vorbe urate...dar nu m-a intrebat niciodata de ce vreau sa plec.Gandeste-te bine unde e buna.Pleaca din cauza ta?a comportamentului tau?nu o lasi sa faca ceva?ii interzici ceva??Afla de ceeeeee????doamne....cat de mult gresesc parintii...vor sa fie stapani pe copii nu prieteni.Indiferent cat ne doare...trebuie sa ii sustinem,sa ii facem sa vada greseala singuri...nu sa le impunem. |
||
|
cookiemookie Postat pe 29 Martie 2012 10:30 |
||
| cu vorba buna si dulce iti poti tine copila langa tine,,,si asa invata ca fuga nui o scapare::: | ||
|
Adriana_Gheorghita_1 Postat pe 1 Aprilie 2012 06:51 |
||
invato sa fie luptatoare ,,,,,nu sa fuga de orice greu care ii ese in cale ;;;
|
||
|
Adriana_Gheorghita_1 Postat pe 1 Aprilie 2012 06:55 |
||
| noua adolescentilor, deobicei, ne plake sa avem parintii la mana ca sa zic asa. adica ii amenintam ca o sa plecam de akasa , le reprosam parintilor ca nu ne mai iubesc, ca daca : nu ne lasa sa iesim seara in oras sau sa avem un iubit etc. plecam de akasa s-au nu mai mergem la scoala dar de obicei nu se intampla nimik vrem doar libertate si nu ne plake ca cnv sa ne controleze pas cu pas . | ||
|
kudika517498 Postat pe 1 Aprilie 2012 12:59 |
||
|
Femeie esti dusa rau daca tu asa tii un copil langa tine prin nepasare si daca fuge de acasa il dai la politie e clar ca nu esti trecuta prin viata. La cate se intampla in romania cu adolescentii tu inca iti pui orgoliu inainte in loc sa ii arati nepasare ai incerca sa rezolvi problema fara ai arata ca iti este frica de amenintarea lui .. |
||
|
Doar_Powerel_1 Postat pe 26 Mai 2013 18:27 |
||
|
Am fugit de acasa Am 13 ani imi spune careva ce trb sa fac acm sau daca nu va rog frumos caut undeva unde salucrez spal vase matur sterg prafu orice cine de casa va rog daca cineva este interesat sa puna email adresa nr ap si sa negociem ;;lucrez pe saptamana fac orice ce tine de casa |
||
|
Sebastyan_RulLes_1 Postat pe 10 Iunie 2013 16:53 |
||
De la: Sebastyan_RulLes_1, la data 2013-06-10 16:53:24Am fugit de acasa Am 13 ani imi spune careva ce trb sa fac acm sau daca nu va rog frumos caut undeva unde salucrez spal vase matur sterg prafu orice cine de casa va rog daca cineva este interesat sa puna email adresa nr ap si sa negociem ;;lucrez pe saptamana fac orice ce tine de casa Du-te inapoi acasa, acolo e locul tau, nu brambura prin lume.
|
||
|
kudika_32792 Postat pe 10 Iunie 2013 18:39 |
||
De la: Sebastyan_RulLes_1, la data 2013-06-10 16:53:24Am fugit de acasa Am 13 ani imi spune careva ce trb sa fac acm sau daca nu va rog frumos caut undeva unde salucrez spal vase matur sterg prafu orice cine de casa va rog daca cineva este interesat sa puna email adresa nr ap si sa negociem ;;lucrez pe saptamana fac orice ce tine de casa Iti recomand sa te intorci in casa parinteasca,esti minor/minora,nu poti beneficia de drepturi banesti corespunzatoare,nu ai drept de munca,iar lucrul "la negru" este pedepsit conform legilor in vigoare!!!!De ce ai fugit de acasa???Ce s-a intamplat?Esti inca un copil in formare,din ce fel de familie provii???? |
||
|
kudika_15804 Postat pe 10 Iunie 2013 19:53 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Dureri mari de picioare! | 24 | De la: kitty_krieger 3 Aprilie 2014 23:25 |
| tatuaj nou | 6 | De la: battleofwits 16 Mai 2011 22:23 |
| Pledoarie pentru serviciile psihologice cu platã - Ia deciziile informat! | 2 | De la: G1N3A5 31 Ianuarie 2011 13:17 |
|
|
||
| hy | 2 | De la: marco918 13 Decembrie 2010 00:59 |
| cosmetice de lux lichidare stoc 100%originale | 2 | De la: kudika226898 7 Noiembrie 2010 07:57 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.