Setari Cookie-uri

De ce credem in Dumnezeu?

De la: geo_reincarcat_iara, la data 2010-10-10 17:28:12inseamna ca te-ai bucurat enorm si cand crestini sarbi au masacrat 8000 de muslumani, necredinciosi in dumnezeu, te bucuri si cand cate un budist moare ca nu crede in dumnezeu sau un negru hutu este ucis doar pentru vina de a fi dintrun trib rival.

ceea ce au facut oamenii de a lungul timpului...nu a fost porunca lui Dumnezeu...
oamenii gresesc, DUMNEZEU NU.
musulmanii cred tot intr un singur Dumnezeu....faptul ca oamenii se urasc si se ucid..nu are legatura cu ceea ce sustin eu.
noi nu suntem judecatori decat pe pamant...vina apartine rasei umane care ca si rasa animala vrea dominatie si putere.
DAR CE TE FACI cand pedepseste Dumnezeu...cu boli de care nimeni n a auzit, cu cutremure, inundatii, foamete, seceta...samd...CUM TE POTI SALVA?.pe ultima suta de metri, cand vei vedea ca nu ai scapare...VEI IMPLORA AJUTORUL SI IERTAREA LUI DUMNEZEU.
ana_34
Postat pe 10 Octombrie 2010 19:56
nu asta am intrebat io!
geo_reincarcat_iara
Postat pe 10 Octombrie 2010 20:06
De la: ana_34, la data 2010-10-10 17:07:22
ceilalti au murit inecati...

e un semn mare de bucurie din partea ta, pentru nenorocirea celor necredinciosi!!
explica-mi unde este iubirea ta in pasaju' asta!
geo_reincarcat_iara
Postat pe 10 Octombrie 2010 20:08
De la: geo_reincarcat_iara, la data 2010-10-10 20:08:09

e un semn mare de bucurie din partea ta, pentru nenorocirea celor necredinciosi!!

ea nu e Dumnezeu...
Lucia38
Postat pe 10 Octombrie 2010 20:10

da' nici om nu prea poti sa fi daca te umplii de bucurie-n suflet la moartea unui necredincios!
sunt curios, atunci cand moare cineva, ii intreaba rudele daca a crezut in dumnezeu sau nu!!?
daca a crezut, plange. daca n-a crezut, rade!
geo_reincarcat_iara
Postat pe 10 Octombrie 2010 20:45
De la: kudika322053, la data 2010-10-10 09:53:28 am pus si eu o intrebare si nu mia raspuns nimeni mai pe intelesu vostru nu ma lamurit nimeni cu credinta in dumnezeu de ce credem in dumnezeu?

pai credem in dumnezeu pentru ca ne e mai simplu asa. pentru ca vrem sa credem ca nu suntem singuri pe lume. pentru ca vrem sa credem ca exista cineva care ne apara de rele sau ii pedepseste pe cei care ne lovesc si carora nu le putem intoarce loviturile. pentru ca ne e frica de ce e dincolo si vrem sa credem ca o divinitate a creat un loc pentru noi si ca nu disparem. pentru ca la fel de mult credem si in demoni. pentru ca sa ne scuzam de anumite insuccese, de exemplu daca vecinul parcheaza un porsche la scara scuza noastra este ca nu ne-a dat dumnezeu si nu de pilda ca suntem niste putori (daca nu ar exista mecanismul asta de autoaparare unii s-ar putea sinucide chiar).
leo_
Postat pe 10 Octombrie 2010 23:19
De la: ana_34, la data 2010-10-10 16:51:24Dumnezeu este cretorul cerului si a pamantului si a toate cate se afla intre ele.Viata ne a fost data de catre El si ne este luata tot de El.
Tocmai din motivul ca oamenii au fost creati pentru a l adora pe El, sufletul se simte pustiit si gol atunci cand nu adora pe nimeni.De aceea unii oameni au ales sa adore animale, zei, planete. Cate cetati si neamuri puternice nu a zdrobit dumnezeu pentru rautatile ce le au facut pe pamant?Mai vezi vreo urma sau le mai auzi limba vorbita? au disparut civilizatii intregi, pentru nelegiuirile lor, chiar daca erau puternici si bogati.A trimis Dumnezeu ciuma si boli de nu le mai stiau..astfel incat ei au fost dati ca pilda pentru generatii noi.

Trimisii lui Dumnezeu au venit cu semne si cu minuni...ia aminte moise ...Iisus...si lumea tot s a indoit si s au razvratit impotriva lor.Chiar daca acum ar veni un trimis la oameni sau un inger....oamenii tot s ar indoi si o parte ar crede iar cei mai multi NU. Stii de ce??? PENTRU ca SATAN a pus mana pe oameni...si oamenilor le place dezbinarea si viata plina de placeri si cand va veni Ziua de Apoi....Satan va rade de ei ca s au lasat inselati.

Era un filmulet pe google..cautare -centrul pamantului iadul...nimeni nu stie ce e adevarat si ce nu, dar....de ce sa fim printre cei care nu cred???
Daca crezi...nu ai de pierdut.....DAR DACA NU CREZI ...si E ADEVARAT???? OARE NU ARE IADUL DESTUI OAMENI??VREI SA FII PRINTRE EI??

ei vezi care e treaba de nu cred eu in dumnezeu asta biblic cu doua mari talente: sclavagist si sangeros? adica nu ii mai ajungeau cohortele de ingeri care il adorau si a trebuit sa gaseasca alti adoratori. si daca nu i-au putut cuceri cum a facut mai tarziu cu oamenii, i-a creat, ma rog, asa cum am spus, ca sa ii cucereasca si sa ii distruga dupa. tare de tot. nu e dureros sa crezi intr-un astfel de creator, tu nu suferi?

creatorul in care cred eu este bun si just, nici macar iertator, insa nesangeros, stabil din punct de vedere psihic si emotional deci neavand nevoie de urlatori de rugaciuni. el stie ce vreau si stie daca pot sa controlez lucrurile pe care le solicit, nu ma incearca pentru ca ma cunoaste, pentru ca sunt parte din el si el e continuu in legatura cu mine. nu are catastif cu greselile mele pentru ca nu ma vaneaza ca sa ma infiereze, ma lasa sa ma pedepsesc singur pentru ele. nu il servesc pentru ca imi e aproape si nu imi e stapan, asa cum eu nu ii sunt sclav, el poate avea totul si nu are nevoie sa lupt eu ca sa ii castig ceva. nu asmute demoni impotriva mea pentru ca nu colaboreaza cu ei, ci vrea sa ma ridic dintre ei, sa evoluez. de asemenea, stie ca nu am nevoie de carti mistice si semne sau trimisi ca sa imi gasesc drumul, ca nu sunt oaie pierduta ci om, fiinta ganditoare care se vrea demna de creatorul ei si care face bine pentru ca a ajuns la nivelul la care intelege ca raul trebuie sa devina o exceptie a lumii noastre, nu pentru ca ar primi in schimb unul din locurile limitate din rai.
leo_
Postat pe 10 Octombrie 2010 23:35
De la: leo_, la data 2010-10-10 23:35:49
De la: ana_34, la data 2010-10-10 16:51:24Dumnezeu este cretorul cerului si a pamantului si a toate cate se afla intre ele.Viata ne a fost data de catre El si ne este luata tot de El.
Tocmai din motivul ca oamenii au fost creati pentru a l adora pe El, sufletul se simte pustiit si gol atunci cand nu adora pe nimeni.De aceea unii oameni au ales sa adore animale, zei, planete. Cate cetati si neamuri puternice nu a zdrobit dumnezeu pentru rautatile ce le au facut pe pamant?Mai vezi vreo urma sau le mai auzi limba vorbita? au disparut civilizatii intregi, pentru nelegiuirile lor, chiar daca erau puternici si bogati.A trimis Dumnezeu ciuma si boli de nu le mai stiau..astfel incat ei au fost dati ca pilda pentru generatii noi.

Trimisii lui Dumnezeu au venit cu semne si cu minuni...ia aminte moise ...Iisus...si lumea tot s a indoit si s au razvratit impotriva lor.Chiar daca acum ar veni un trimis la oameni sau un inger....oamenii tot s ar indoi si o parte ar crede iar cei mai multi NU. Stii de ce??? PENTRU ca SATAN a pus mana pe oameni...si oamenilor le place dezbinarea si viata plina de placeri si cand va veni Ziua de Apoi....Satan va rade de ei ca s au lasat inselati.

Era un filmulet pe google..cautare -centrul pamantului iadul...nimeni nu stie ce e adevarat si ce nu, dar....de ce sa fim printre cei care nu cred???
Daca crezi...nu ai de pierdut.....DAR DACA NU CREZI ...si E ADEVARAT???? OARE NU ARE IADUL DESTUI OAMENI??VREI SA FII PRINTRE EI??

ei vezi care e treaba de nu cred eu in dumnezeu asta biblic cu doua mari talente: sclavagist si sangeros? adica nu ii mai ajungeau cohortele de ingeri care il adorau si a trebuit sa gaseasca alti adoratori. si daca nu i-au putut cuceri cum a facut mai tarziu cu oamenii, i-a creat, ma rog, asa cum am spus, ca sa ii cucereasca si sa ii distruga dupa. tare de tot. nu e dureros sa crezi intr-un astfel de creator, tu nu suferi?

creatorul in care cred eu este bun si just, nici macar iertator, insa nesangeros, stabil din punct de vedere psihic si emotional deci neavand nevoie de urlatori de rugaciuni. el stie ce vreau si stie daca pot sa controlez lucrurile pe care le solicit, nu ma incearca pentru ca ma cunoaste, pentru ca sunt parte din el si el e continuu in legatura cu mine. nu are catastif cu greselile mele pentru ca nu ma vaneaza ca sa ma infiereze, ma lasa sa ma pedepsesc singur pentru ele. nu il servesc pentru ca imi e aproape si nu imi e stapan, asa cum eu nu ii sunt sclav, el poate avea totul si nu are nevoie sa lupt eu ca sa ii castig ceva. nu asmute demoni impotriva mea pentru ca nu colaboreaza cu ei, ci vrea sa ma ridic dintre ei, sa evoluez. de asemenea, stie ca nu am nevoie de carti mistice si semne sau trimisi ca sa imi gasesc drumul, ca nu sunt oaie pierduta ci om, fiinta ganditoare care se vrea demna de creatorul ei si care face bine pentru ca a ajuns la nivelul la care intelege ca raul trebuie sa devina o exceptie a lumii noastre, nu pentru ca ar primi in schimb unul din locurile limitate din rai.

...aham, poate esti tu mai destept ca El...sa definesti tu ce e bine si ce e rau...a esti evoluat?...poate tu esti cel perfect...nu El(asta daca tot Il definesti ca pe o persoana)...da am devenit atat de evoluati incat negam insasi esenta egzistentei noastre...(bravo...si n-am cuvinte)
kudika195501
Postat pe 10 Octombrie 2010 23:43
x(erata)
kudika195501
Postat pe 10 Octombrie 2010 23:46
De la: kudika195501, la data 2010-10-10 23:43:23
...aham, poate esti tu mai destept ca El...sa definesti tu ce e bine si ce e rau...a esti evoluat?...poate tu esti cel perfect...nu El(asta daca tot Il definesti ca pe o persoana)...da am devenit atat de evoluati incat negam insasi esenta egzistentei noastre...(bravo...si n-am cuvinte)

hm, cand adam si eva au muscat din mar au inceput sa diferentieze binele de rau, spune legenda biblica, nu? pai asta fac si eu azi, diferentiez. nu tot asta ne cere dumnezeu? nu pentru asta spune biblia ca am fost pedepsiti sa ne folosim la infinit abilitatea noastra de a discerne binele de rau? daca te uiti, eu fac exact ceea ce spune religia in care nici nu cred, deci sunt mai ok in gandire decat unii dintre voi care aparati niste simple legende, chiar si din punctul de vedere al textelor.
perfect... nu cred ca exista asa ceva. complet... asta e altceva. ma refer la d-zeu, chiar biblia spune ca si d-zeu greseste. daca era perfect de ce i-a parut rau ca a ucis omenirea prin potop, ar fi trebuit sa fi luat decizia cea mai buna daca era perfect. raman la ipoteza dumnezeului complet si nu a celui perfect. si oricum o fiinta imperfecta nu poate dimensiona perfectiunea, asa ca a spune ca dzeu e perfect e un nonsens. nu stii nimic despre el cum nu stiu nici eu. nu am definit pe d-zeu ca persoana, desi in sens larg o pot face foarte bine, orice fiinta cu personalitate este o persoana, sau daca te iei dupa jocurile electronice, un caracter. :))
esenta existentei noastre? in ce sens? doar nu mai crezi teoria creationista acum cand suntem in pragul erei spatiale. oricum era si acolo prezentata in sens limfatic nu de baza. sa stii ca nu a venit d-zeu si "cu mana lui" a facut omul. asta niciodata. totul este energie si noi suntem o parte a acestei energii, asta spune teoria.
leo_
Postat pe 11 Octombrie 2010 09:17

in toata povestea lui NOE vei intelege unde e iubirea.Dumnezeu , tocmai pentru ca i iubeste pe oameni, i a prevenit, trimitandu l pe Noe,sa i cheme la credinta.in acea perioada ei erau tare desfranati si se inchinau idolilor.Pedeapsa a venit ca o adeverire a spuselor lui Noe, pentru a vedea cewi preveniti, ca Dumnezeu exista si cuvantul lui este adevar.oamenii nu cred pana nu li se aduce in fata ceea ce cer.Ei chiar i au zis lui Noe.."adu ne in fata ceea cu care ne ameninti, daca tu spui adevar"
eU CRED CA FAPTUL CA TU ACUM CERI NISTE EXPLICATII, SI NOI ITI RASPUNDEM...ASA CUM NE PRICEPEM....ESTE tot de la dumnezeu.ca vrea sa te calauzeasca, sa nu ratacesti....Crezi in semne?
Daca dumnezeu ar pedepsi toti oamenii dupa cate rautati fac ei pe pamant, n ar mai ramane nici un om...dar EL e asa de iertator.....
Odata, o prostituata a vazut un caine insetat pe o arsita cumplita. s a dus la rau, si i a adus apa sa bea.pentru acest gest, Dumnezeu a iertat o de pacatele ei....
ana_34
Postat pe 11 Octombrie 2010 12:52
De la: geo_reincarcat_iara, la data 2010-10-10 20:45:40
da' nici om nu prea poti sa fi daca te umplii de bucurie-n suflet la moartea unui necredincios!
sunt curios, atunci cand moare cineva, ii intreaba rudele daca a crezut in dumnezeu sau nu!!?

de ce ti se pare moartea unui om o tragedie asa mare?eu cred ca viata de apoi e mai importanta..si la urma urmei fiecaruia ii este scris data si locul mortii....nimeni nu poate opri asta...unii mor tineri ..altii batrani....te temi de moarte?eu ma tem numai de moarte rea, grea......sunt oameni care stau tintuiti la pat, legati la aparate, si cate 10 ani...si cer lui Dumnezeu moartea....
sunt oameni care se chinuie groaznic..si Dumnezeu ii ia cand vrea EL..si cand ii este scris
eu nu ma bucur pt moartea nimanui...dar nici nu plang..decat daca mi e ruda f. apropiata....si noi plangem pt ca tinem unii la altii...
mai stiu persoane care si daca le moare cainele sau papagalul..plang saptamani intregi....ce rezolva plansul?
ana_34
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:01
De la: ana_34, la data 2010-10-11 13:01:06

de ce ti se pare moartea unui om o tragedie asa mare?eu cred ca viata de apoi e mai importanta..si la urma urmei fiecaruia ii este scris data si locul mortii....nimeni nu poate opri asta...unii mor tineri ..altii batrani....te temi de moarte?eu ma tem numai de moarte rea, grea......sunt oameni care stau tintuiti la pat, legati la aparate, si cate 10 ani...si cer lui Dumnezeu moartea....
sunt oameni care se chinuie groaznic..si Dumnezeu ii ia cand vrea EL..si cand ii este scris
eu nu ma bucur pt moartea nimanui...dar nici nu plang..decat daca mi e ruda f. apropiata....si noi plangem pt ca tinem unii la altii...
mai stiu persoane care si daca le moare cainele sau papagalul..plang saptamani intregi....ce rezolva plansul?

pentru ca sun fiinte si animalele astea in stare sa te iubeasca neconditionat.
iar plansul e o buna metoda de descarcare nervoasa.
nu ti s-a intamplat niciodata sa tragi un plans sanatos dupa care sa te simti mult mai linistita?
Lucia38
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:04
De la: ana_34, la data 2010-10-11 12:52:40

eU CRED CA FAPTUL CA TU ACUM CERI NISTE EXPLICATII, SI NOI ITI RASPUNDEM...ASA CUM NE PRICEPEM....ESTE tot de la dumnezeu.....

iti cer tie niste explicatii!!! nu lu' dumnezeu, nu altcuiva. doar tie!!!!!
nu te ridica mai sus decat o fiinta umana.
geo_reincarcat_iara
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:11
Leo, care alt creator cunosti?
oare tu crezi ca la cat de rai sunt oamenii si la cat rau fac pe pamant, se merita alt raspuns decat pieirea?cum poti tu opri niste animale de oameni carora le place sa schingiuiasca, sa stapaneasca,sa umileasca alti semeni?ca ei nu inteleg cu vorba frumoasa sau cu cadouri..
gandeste te ca oamenii pe care i a pierit Dumnezeu, au fost cu adevarat niste fiare.se comiteau incesturi,crime de nedescris, erau schingiuiti oamenii care credeau in Dumnezeu....aminteste ti ce faceau romanii cu crestinii..le dadeau drumul fiarelor sa i manance......MAI CREZI ca Dumnezeu e cel "sangeros si crud'? eu zic ca Dumnezeu iarta mult...si intelepciunea lui nu are margini....cum ar fi putut El raspunde altfel? daca chiar credinciosii se rugau LUI sa i opreasca pe asupritorii care fac rau pe pamant.
Leo, lumea e prea mica si nestiutoare...suntem condusi din spate de satan care vrea sa si mareasca imparatia.pamantul si galaxia noastra sunt nimic..pe langa ce a creat dumnezeu...deci..cum sa nu credem in El ? e ca si cum tu faci un copil si l cresti si el nu te recunoaste ca parinte.....ce durere......
ana_34
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:12
nu ma intelege gresit.uneori felul de a te exprima pe net...poate avea mai multe sensuri....stii ce vreau sa spun....e vorba ca te indoiesti..si cauti raspunsuri
ana_34
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:15
[quote name='ana_34' date='2010-10-11 13:01:06'....si noi plangem pt ca tinem unii la altii...
?[/quote]

noi.....cine!!!!?
din cate vad io, suntem doar noi doi in discutia asta. si dumnezeu deasupra.
geo_reincarcat_iara
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:17
De la: Lucia38, la data 2010-10-11 13:04:35
De la: ana_34, la data 2010-10-11 13:01:06

pentru ca sun fiinte si animalele astea in stare sa te iubeasca neconditionat.
iar plansul e o buna metoda de descarcare nervoasa.
nu ti s-a intamplat niciodata sa tragi un plans sanatos dupa care sa te simti mult mai linistita?

asta am zis si eu..plangem pt ca suntem obisnuiti unii cu altii si ne iubim...dar de ce dupa 2..3...4 ani....dupa ce pierdem pe cineva...uneori zicem...poate e mai bine asa..oricum era bolnav...si uitam persoana...
noi nu cunoastem necunoscutul...uneori suntem incercati prin moartea cuiva drag...alteori..e mai bine asa...ca n avem de unde sa stim
ana_34
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:19
De la: geo_reincarcat_iara, la data 2010-10-11 13:17:11[quote name='ana_34' date='2010-10-11 13:01:06'....si noi plangem pt ca tinem unii la altii...
?

noi.....cine!!!!?
din cate vad io, suntem doar noi doi in discutia asta. si dumnezeu deasupra.
[/quote]
eram si eu
Lucia38
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:20
De la: geo_reincarcat_iara, la data 2010-10-11 13:11:04

eU CRED CA FAPTUL CA TU ACUM CERI NISTE EXPLICATII, SI NOI ITI RASPUNDEM...ASA CUM NE PRICEPEM....ESTE tot de la dumnezeu.....

si tu ai chef de cearta?
suntem doi, deci...
Lucia38
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:21

reao ce esti!
nu pun la indoiala existenta lu' dumnezeu, ci capacitatea doamnei ana de a intelege iubirea de dumnezeu.
cum isus a provaduit iubirea de semen, venind si schimband o mentalitate veche de 2000 de ani, a upgradat doar ceea ce omu' a stricat din legile lui dumnezeu, ma vad nevoit sa nu ii inteleg forma de iubire a doamnei ana.
fundamentalismu' este una din formele deviante ale religiei. sa-mi fie cu iertare da' religie cu orice pret, nu este ceea ce a spus isus!!
geo_reincarcat_iara
Postat pe 11 Octombrie 2010 13:27
De la: geo_reincarcat_iara, la data 2010-10-11 13:27:55
reao ce esti!
nu pun la indoiala existenta lu' dumnezeu, ci capacitatea doamnei ana de a intelege iubirea de dumnezeu.
cum isus a provaduit iubirea de semen, venind si schimband o mentalitate veche de 2000 de ani, a upgradat doar ceea ce omu' a stricat din legile lui dumnezeu, ma vad nevoit sa nu ii inteleg forma de iubire a doamnei ana.
fundamentalismu' este una din formele deviante ale religiei. sa-mi fie cu iertare da' religie cu orice pret, nu este ceea ce a spus isus!!

ok, eu nu vreau sa ma intelegi gresit...nu sustin fundamentalismul...dictatoria....
dar Isus nu este singurul trimis care a propovaduit...trebuie sa ne uitam si in urma..la Moise, avraam, Noe, etc
de aceea am dat exemplele astea, caci am crezut ca stau de vorba cu un ateu....care sustine ca Dumnezeu nu are nici o putere asupra noastra...scuze...eu am venit cu argumentele mele...fara sa mi dau seama ca tu intelegi ca as promova religia ca o obligatie.....fiecare om are liberul arbitru....isi poate singur alege calea.nu uita ca Iisus era trimis la niste oameni inversunati...nici n ar fi putut convinge sau atrage altfel decat promovand iubirea.insa tot in Biblie scrie si de pedeapsa...citeste apocalipsa...si deonteronomul. la asta ma refeream eu..am pus accent pe asta .Scrie clar ca Iisus a zis" EU NU AM VENIT SA ADUC PACEA, CI SABIA.SI NICI N AM VENIT SA STRIC LEGEA."
SO, VECHIUL TESTAMENT...E SUPER VALABIL..CAT RESPECTAM DIN EL.?
ana_34
Postat pe 11 Octombrie 2010 15:32
De la: Lucia38, la data 2010-10-11 13:21:58
De la: geo_reincarcat_iara, la data 2010-10-11 13:11:04

si tu ai chef de cearta?
suntem doi, deci...

si tu de ce vrei sa te certi cu mine?crezi doar intr o parte a bibliei sau alegi ceea ce iti convine?citeste si tu apocalipsa si deonteronomul...si mai vb...eu la asta ma refeream
ana_34
Postat pe 11 Octombrie 2010 15:35
De la: ana_34, la data 2010-10-11 15:32:07
de aceea am dat exemplele astea, caci am crezut ca stau de vorba cu un ateu....care sustine ca Dumnezeu nu are nici o putere asupra noastra...scuze...

n-am spus nicaieri ca sunt ateu.
tu ai presupus asta!
geo_reincarcat_iara
Postat pe 11 Octombrie 2010 15:39
De la: ana_34, la data 2010-10-11 13:12:41Leo, care alt creator cunosti?
oare tu crezi ca la cat de rai sunt oamenii si la cat rau fac pe pamant, se merita alt raspuns decat pieirea?cum poti tu opri niste animale de oameni carora le place sa schingiuiasca, sa stapaneasca,sa umileasca alti semeni?ca ei nu inteleg cu vorba frumoasa sau cu cadouri..
gandeste te ca oamenii pe care i a pierit Dumnezeu, au fost cu adevarat niste fiare.se comiteau incesturi,crime de nedescris, erau schingiuiti oamenii care credeau in Dumnezeu....aminteste ti ce faceau romanii cu crestinii..le dadeau drumul fiarelor sa i manance......MAI CREZI ca Dumnezeu e cel "sangeros si crud'? eu zic ca Dumnezeu iarta mult...si intelepciunea lui nu are margini....cum ar fi putut El raspunde altfel? daca chiar credinciosii se rugau LUI sa i opreasca pe asupritorii care fac rau pe pamant.
Leo, lumea e prea mica si nestiutoare...suntem condusi din spate de satan care vrea sa si mareasca imparatia.pamantul si galaxia noastra sunt nimic..pe langa ce a creat dumnezeu...deci..cum sa nu credem in El ? e ca si cum tu faci un copil si l cresti si el nu te recunoaste ca parinte.....ce durere......

pai stii care era problema? nu toti romanii aruncau crestinii fiarelor ci doar unii. cum ar fi sa vina o entitate superioara si sa te pedepseasca pe tine pentru greselile conducatorilor tai? nu ar fi cruda? eu sunt de acord ca se pedepsesc cazurile individuale dar nu popoare intregi. oricum eu as reusi mai mult decat dumnezeul biblic in ce priveste civilizarea societatii si fara sa pedepsesc la sange.

ce alt creator cunosc? fiecare religie are unul sau mai multi. cateodata ma intreb cum au incaput atatea religii si zei pe o planeta asa mica.
leo_
Postat pe 11 Octombrie 2010 23:27
De la: leo_, la data 2010-10-11 23:27:17

pai stii care era problema? nu toti romanii aruncau crestinii fiarelor ci doar unii. cum ar fi sa vina o entitate superioara si sa te pedepseasca pe tine pentru greselile conducatorilor tai? nu ar fi cruda? eu sunt de acord ca se pedepsesc cazurile individuale dar nu popoare intregi. oricum eu as reusi mai mult decat dumnezeul biblic in ce priveste civilizarea societatii si fara sa pedepsesc la sange.

ce alt creator cunosc? fiecare religie are unul sau mai multi. cateodata ma intreb cum au incaput atatea religii si zei pe o planeta asa mica.

... as vrea sa il vad pe leoncino sef peste toti, impartind ''dreptatea'' ... m-as kk de ris ... ce tie, doamne, si cu romanii astia ... nu le ajunge ce sint, vor sa fie si mai mari ... asa am ajuns o tara cu 22 de milioane de presedinti ... nu putem pur si simplu sa avem rabdare ... de cum se naste un romanas (care mai scapa de avorturi) imediat si incepe sa critice pe toata lumea ... ''educatie'',bre, ca in romania nu gasesti nici la extraterestriii ... de fapt se pare ca si aia sint un ''ideal'' rasuflat ...

marco918
Postat pe 11 Octombrie 2010 23:35
De la: leo_, la data 2010-10-11 09:17:10
De la: kudika195501, la data 2010-10-10 23:43:23

hm, cand adam si eva au muscat din mar au inceput sa diferentieze binele de rau, spune legenda biblica, nu? pai asta fac si eu azi, diferentiez. nu tot asta ne cere dumnezeu? nu pentru asta spune biblia ca am fost pedepsiti sa ne folosim la infinit abilitatea noastra de a discerne binele de rau? daca te uiti, eu fac exact ceea ce spune religia in care nici nu cred, deci sunt mai ok in gandire decat unii dintre voi care aparati niste simple legende, chiar si din punctul de vedere al textelor.
perfect... nu cred ca exista asa ceva. complet... asta e altceva. ma refer la d-zeu, chiar biblia spune ca si d-zeu greseste. daca era perfect de ce i-a parut rau ca a ucis omenirea prin potop, ar fi trebuit sa fi luat decizia cea mai buna daca era perfect. raman la ipoteza dumnezeului complet si nu a celui perfect. si oricum o fiinta imperfecta nu poate dimensiona perfectiunea, asa ca a spune ca dzeu e perfect e un nonsens. nu stii nimic despre el cum nu stiu nici eu. nu am definit pe d-zeu ca persoana, desi in sens larg o pot face foarte bine, orice fiinta cu personalitate este o persoana, sau daca te iei dupa jocurile electronice, un caracter. :))
esenta existentei noastre? in ce sens? doar nu mai crezi teoria creationista acum cand suntem in pragul erei spatiale. oricum era si acolo prezentata in sens limfatic nu de baza. sa stii ca nu a venit d-zeu si "cu mana lui" a facut omul. asta niciodata. totul este energie si noi suntem o parte a acestei energii, asta spune teoria.

ok...am muscat din fruct...deci nu putem discerne integral binele de rau, asta nu e la atitudinea noastra....iar D-nezeu...nu a distrus toata omenirea prin potop...a mai vazut o speranta, iar speranta moare ultima...el e perfect...numai ca a iubit atat de mult oamenii(stii ce-i aia iubire?)...incat si-a sacroficat propriul fiu pentru a vedea noi calea...nu stiu daca a meritat...poate da..vom vedea mai incolo...da app...Darvin..il stii...stii ca a regretat teoria lui evolutionista?...si nu nu suntem in pragul erei spatiale...suntem in pragul colapsului...iar textele au fost scrise sa se poata intelege...nu lua ad literam fiecare cuvant...da parte a acestei energii...aici inclin sa-ti dau dreptate.
kudika195501
Postat pe 12 Octombrie 2010 01:24
De la: geo_reincarcat_iara, la data 2010-10-11 13:27:55
reao ce esti!

Isus este calea...daca poti sa o urmezi fara religie....e ok....dar m-as indoi...desi nu e imposibil.
kudika195501
Postat pe 12 Octombrie 2010 01:32
De la: leo_, la data 2010-10-11 23:27:17

Leo, Creatorul este UNUL singur...oamenii iventeaza alti creatori.sa nu uitam ca pentru fenomene ce nu si le explicau, oamenii se inchinau soarelui, focului, asta nu inseamna ca ele ne au creat...
deschide ti sufletul si vezi ca ceea ce gandesti e gresit, si de fapt satan se bucura ca te a cucerit....suntem oameni neputiinciosi, daca vine o boala peste tine...poti s o opresti fara ajutorul lui Dumnezeu?poti opri moartea cand vine la tine?poti face soarele sa vina de la apus? poti da ploaie?poti da foc?numai Creatorul POATE...NIMENI ALTUL....nici macar satan
ana_34
Postat pe 12 Octombrie 2010 12:44
De la: marco918, la data 2010-10-11 23:35:28
... as vrea sa il vad pe leoncino sef peste toti, impartind ''dreptatea'' ... m-as kk de ris ... ce tie, doamne, si cu romanii astia ... nu le ajunge ce sint, vor sa fie si mai mari ... asa am ajuns o tara cu 22 de milioane de presedinti ... nu putem pur si simplu sa avem rabdare ... de cum se naste un romanas (care mai scapa de avorturi) imediat si incepe sa critice pe toata lumea ... ''educatie'',bre, ca in romania nu gasesti nici la extraterestriii ... de fapt se pare ca si aia sint un ''ideal'' rasuflat ...

nu ti-as dori sa ma vezi sef, nu de altceva dar eu sunt de moda veche, consider ca munca face omul fericit.
leo_
Postat pe 12 Octombrie 2010 15:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna sera 4 De la: yumalai 11 Februarie 2010 18:47
buna 27 De la: _oktober_ 15 Octombrie 2010 08:22
Exercitii fizice pentru sani si fese 8 De la: Ronnie_Coleman 18 Aprilie 2010 10:08
sunt la o rascruce....... 73 De la: 4 Martie 2013 10:35
site shopping 1 De la: TIGRA 17 August 2010 15:42