Setari Cookie-uri

VITEZA DE IMBATRINIRE A OMULUI

COLLAGENUL DE TIP II - VAZUT PRIN PRISMA VITEZEI DE IMBATRINIRE A OMULUI

Traducere dupa articolul lui James de Sud, MA

Imbatrinirea este un lucru comun al intregii umanitati!.. ne-am nascut, traim,ajungem mai in virsta, vom muri. Cu toate aceste, unii oameni inainteaza in virsta incet, gratios si sanatos, in timp ce altii inainteaza mai repede si au parte de durere si slabiciune (boli).
Numerosi factori contribuie la „rata noastra de imbatrinire”: genele noastre, dieta noastra si nivelul de miscare, exercitii, alcoolul, tutunul, nivelul de stres, drogurile etc. Cele doua extreme ale imbatrinirii sint aparitia diverselor afectiuni la virsta frageda cu implicatii extreme de imbatrinire accelerata, aparitie calvitiei, piele puternic incretita, probleme de vedere, rigidizarea articulatiilor, probleme de circulatie sangvina a caror viata este mai scurta si persoane a caror ten arata impecabil chiar si la o virsta inaintata, au articulatii elastice, duc o viata activa, bolile ii ocolesc, durata de viata fiind de 80-90 de ani si mai mult.
In mod surprinzator, exista o anumita conexiune intre imbatrinirea accelerata si longevitate. Primii, elimina prin urina pina la de 17 ori mai mult acid hialuronic(hyaluronan, sau HA) decit in mod normal, ceilalti care au o dieta sanatoasa, duc o viata sportiva, evita excesele de tutun, alcool, cafea, droguri, evita stresul, traiesc intr-un mediu sanatos, nu elimina acid hyaluronic( Hyaluronan).
Hyaluronan (HA) este o molecula- lant lung- formata din unitati alternative N-acetil glucosaminic si acid glucuronic, greutatea ei fiind de la 50.000 la 4 milioane Daltoni. HA poate absorbi pina la de 3.00 de ori greutatea sa in apa si este un important agent de hidratare. HA se gaseste in aproape toate tesuturile si fluidele organismului, mai ales in lichidul sinovial, ochi si in piele. HA joaca un rol esential in mentinerea sanatoasa a lichidului sinovial pevenind imbatrinirea si degenerarea articulatiilor. HA este, de asemenea, o molecula de reglementare care influienteaza miscarea celulelor si circulatia sangvina. HA serveste ca un gunoier al radicalilor liberi si antioxidantilor, este deosebit de important pentru protejarea pielii de efectele imbatrinirii excesive datorate expunerii solare, este implicat in refacerea ranilor, stimuleaza sinteza AND-ului si diviziunea celulara a fibrelor. Este esential pentru o piele sanatoasa si mentinerea cartilajiilor.


Hyaluronan & Collagen de tip II

Avind in vedere importanta HA pentru o piele sanatoasa si articulatii elastice, consumul necesar pe fondul scaderii producerii de catre ficat a colagenului este necesara o sursa biodisponibila de HA, aceasta fiind COLLAGENUL DE TIP II din stern de pui de 6-8 saptamini patentat, purificat, hidrolizat enzymatic, cu o greutate moleculara mica care este foarte bine absorbit de organism (in proportie de 70-90%).
Beneficiile Collagenului de tip II nu se opresc la HA. Collagenul de tip II alcatuieste articulatiile mobile, ofera un nivel ridicat de condroitin sulfat A (aprox 14-16%)(CS). CS este una dintre cele 6 glicozaminoglicani (GAG), care ajuta la formarea tesutului conjunctiv al pielii, tendoanelor, cartilajelor si oaselor. Condroitin sulfat (CS) este cel mai eficient anti-inflamator fara efecte secundare cum este indometacinul si ibuprofenul. Condroitin Sulfat imbunatateste sinteza de Hialuronan si proteoglicanii cartilajului la pacientii cu osteoartrita. Condroitin Sulfat inhiba enzimele : colagenoza, elastaza si proteoglycanaza care devin hiperactive in imbatrinirea si degenerarea pielii,in distrugerea cartilajelor si a tesutului conjunctiv.
Collagenul de tip II contine de asemenea matrice glycoprotein (CMGP) din cartilaj. CMGP sporeste protectia antioxidanta in articulatii purtind urme de cupru mineral esential pentru condrocite. Condrocitele sint celule mici, intercalate in matricea cartilajului din articulatii. Condrocitele produc colagen si mucopolizaharide noi pentru a mentine in stare buna articulatiile cu pernite si lubrefiate.

Collagenul de tip II vs. imbatrinirea pielii

Dr.Nelson Novick este Doctor in medicina practica si profesor asociat la o clinica de dermatologie la Mount Sinai School of Medicine, precum si sef de clinica de dermatologie la Mount Sinai Medical Center. Intr-un articol recent, „Sfaturi pentru acasa de ingrijire a pielii anti-imbatrinire” a comentat cu privire la utilitatea Collagenului tip II pentru promovarea tineretii pielii. „Va recomand zilnic suplimentarea orala cu 100% PUR COLLAGEN, capsule din stern de pui de 6-8 saptamini, fiind o combinatie unica de collagen II, acid hialuronic si sulfat condroitin care hraneste pielea din interior”, „Acest supliment alimentar natural va ofera dintr-o singura sursa trei elemente necesare pentru a mentine hidratarea pielii si elasticitatea ei. Acest concentrat complex, matrice de elemente, nu opreste numai imbatrinirea pielii ci potenteaza inversarea procesul de imbatrinire cu totul..Acest supliment este mai degraba o parte necesara a oricarui regim destinat sanatatii pielii de-a lungul vietii.
Profesorul dr. Roland Moskowits, Doctor in Medicina, a comentat cu privire la siguranta excelenta a colagenului hidrolizat care este un agent terapeutic in tratament osteoartritic si a osteoporozei utilizabile pe termen lung in aceste tulburari cronice.
healthy001487
Postat pe 26 Noiembrie 2010 09:25
Exista su varianta cut?
Barbie30_
Postat pe 26 Noiembrie 2010 09:27
Si crezi ca ne spui ceva nou?...barbico este vb despre: pt a imbatrani frumos si a fi in forma, trebuie sa avem un stil de viata sanatossi anume dieta, sport...dar fara alcool, tutun, droguri si multe altele.
kudika311399_silvia
Postat pe 26 Noiembrie 2010 09:50
cine-i nenea asta????
Ame_ly
Postat pe 26 Noiembrie 2010 10:35
De la: Ame_ly, la data 2010-11-26 10:35:11 cine-i nenea asta????


kudika311399_silvia
Postat pe 26 Noiembrie 2010 10:41
ok...multi ani!
roz5blue6lila7
Postat pe 26 Noiembrie 2010 10:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
va rog o parere! 8 De la: kudika044610 20 Iulie 2009 16:15
ce sa ma fac ? 50 De la: ionia 25 Aprilie 2009 08:53
Inaltimea este un avantaj foarte mare intr-o relatie de dragoste cat si de sex! 2 De la: Skyhigh 24 August 2009 11:29
pana la urma ma iubeste sau nu ? 3 De la: Barbie30 25 Iulie 2010 11:54
sexul 6 De la: camelusha83 19 Martie 2009 01:00