Setari Cookie-uri

Lucrul in strainatate ..succes sau dezamagire ?

De la: Alina_Moldovan, la data 2011-04-03 17:45:18Succesul sau insuccesul în strãinãtate depinde foarte mult de ce laºi în þarã ªi am sã explic ceea ce am zis: dacã în þarã laºi familie, copii mici, bãtrîni dependenþi de tine, un job bun la care þii ºi unde faci ceea ce îþi place, ai toate ºansele sã dai chix în strãinãtate. Asta mi s-a întîmplat mie: m-am dus în Anglia sã lucrez ca infirmierã într-un azil, dar dupã doar 4 luni m-am întors în þarã hotãrîtã sã nu mai plec niciodatã. De ce? Mi-am lãsat în þarã copiii mici, bunica vãduvã ºi singurã ºi slujba visurilor mele, unde chiar fac ceea ce îmi place (lucrez la un laborator de anatomie patologicã), iar munca în Anglia, chiar dacã nu era grea, mã solicita psihic enorm, ºi nu m-am adaptat. Deºi cînd m-am întors mulþi români au zis cã-s nebunã (chiar cînd începuse ''criza'' m-am întors...), tocmai obþinusem yelow cardul, alþi romani ar fi fãcut orice sã îl obþinã ºi eu îi dãdeam cu piciorul... Dar acei români care nu puteau sã înþeleagã de ce mã întorceam eu în România veniserã din þarã de la slujbe mai rele, lor munca în Anglia li se pãrea raiul pe pãmînt... Cei mai mulþi aveau ºi copiii cu ei, sau îi lãsaserã în þarã în grija pãrinþilor lor, oameni tineri, încã în putere, ºi stãtea liniºtiþi cã copiii lor erau pe mîini bune, ceea ce la mine nu era cazul... Aºa cã m-am întors cu drag la vechea mea slujbã, unde merg dimineaþa cu plãcere, unde îmi beau cafeaua relaxatã cînd vreau eu, cã programul mi-l fac singurã, unde mã simt respectatã ºi apreciatã, chiar dacã am fabulosul salariu de 300 euro... Dar nu pot zice cã sunt pe deplin mulþumitã ºi cã voi rãmîne aici: copiii mei cresc, ºi eu nu le pot oferi mai nimic: de unde bani de ore suplimentare, de unde bani de cursuri extraºcolare, de unde bani de tabere ºi vacanþe? Aºa cã îmi voi cãlca din nou pe inimã ºi voi pleca iar, de data asta cu copiii. Asta e realitatea în România: cei care ne conduc ar face orice sã ne alunge cãci nu sunt capabili sã administreze ºi conducã aceastã þarã frumoasã ºi plinã de potenþial! Sunt niºte incapabili gata sã ne arunce bunicii în azile doar ca sã-i taie de pe listã mai repede, care sunt gata sã dea sistemul sanitar pe mîna unora care în mod vãdit doresc distrugerea lui, doar ca sã aibã sprijin la guvernare, sunt gata sã vîndã învãþãmîntul, viitorul þãrii, pentru ca sã nu poatã fi alungaþi de la guvernare! Þin cu dinþii de scaune, chiar dacã distrug cu bunã ºtiinþã þara... ªi se pare cã noi acceptãm.


stai linistita, ca noi nu acceptam nimic, noi suntem doar niste obiecte fara vointa. priveam la repercursiunile arderii coranului de psihopatul ala de pastor si nu puteam sa imi ascund admiratia pentru poporul ala aproape barbar care spunea prin metodele lui "asta nu acceptam". pai romanilor mei le intri in casa si le dai foc la biblie si nu scancesc...
leo_
Postat pe 5 Aprilie 2011 00:03
Din pãcate ai dreptate... Nici acum nu îmi vine sã cred cã gestul maghiarului care a spînzurat un manechin care îl reprezenta pe Avram Iancu a rãmas fãrã un ecou serios... Toatã lumea s-a mulþumit sã critice gestul ''lipsit de respect'' pe forumuri ºi atît.
Alina_Ml
Postat pe 6 Aprilie 2011 01:22
ªi tot aºa nu îmi vine sã cred cã aºa zisa reformã a spitalelor, o mãgãrie fãrã precedent, rãmîne nesancþionatã de pacienþi, ca sã nu mai pomenesc de ''sanitas'', o simplã marionetã, pare-se...Toatã lumea dã bir cu fugiþii ºi nimeni nu protesteazã... Ca sã revin la subiectul ''topingului'': munca în strãinãtate e, sau ar trebui sã fie, o soluþie temporarã pentru o þarã aflatã în crizã. Se pare cã noi suntem în crizã de vreo douãj' de ani, ºi vom mai fi vreo 40. Nu e firesc sã mergem în masã sã lucrãm în þara altora, aºa cum zicea cineva, sã ne dezrãdãcinãm, nu mi se pare firesc ca copilul meu sã înveþe despre Cervantes ºi nu despre Eminescu, nu mi se pare firesc sã vorbesc cu copilul meu româneºte ºie el sã-mi rãspundã în italianã, aºa cum pãþeºte o prietenã de-a mea plecatã în Italia, etc, etc. Multe nu mi se par normale, dar se pare cã la vreo 90% dintre conaþionalii mei li se pare ok. Tac ºi înghit.
Alina_Ml
Postat pe 6 Aprilie 2011 01:30
De la: Alina_Moldovan, la data 2011-04-06 01:30:18ªi tot aºa nu îmi vine sã cred cã aºa zisa reformã a spitalelor, o mãgãrie fãrã precedent, rãmîne nesancþionatã de pacienþi, ca sã nu mai pomenesc de ''sanitas'', o simplã marionetã, pare-se...Toatã lumea dã bir cu fugiþii ºi nimeni nu protesteazã... Ca sã revin la subiectul ''topingului'': munca în strãinãtate e, sau ar trebui sã fie, o soluþie temporarã pentru o þarã aflatã în crizã. Se pare cã noi suntem în crizã de vreo douãj' de ani, ºi vom mai fi vreo 40. Nu e firesc sã mergem în masã sã lucrãm în þara altora, aºa cum zicea cineva, sã ne dezrãdãcinãm, nu mi se pare firesc ca copilul meu sã înveþe despre Cervantes ºi nu despre Eminescu, nu mi se pare firesc sã vorbesc cu copilul meu româneºte ºie el sã-mi rãspundã în italianã, aºa cum pãþeºte o prietenã de-a mea plecatã în Italia, etc, etc. Multe nu mi se par normale, dar se pare cã la vreo 90% dintre conaþionalii mei li se pare ok. Tac ºi înghit.


nici mie nu mi se pare firesc, dar numai luna asta pe strada mea am scapat de caini vreo 4 fete. aici nu doar banii sunt problema, poate nici spitalele la tinerete. problema sunt multe alte lucruri, mai ales noul cod al muncii pe care toti l-am privit cu dezinteres. de 20 de ani se omoara multinationalele sa le bage. doua obiective au strainii aici: 1. sa ajunga la imobiliarele noastre (si prin criza au reusit partial) si 2. sa lucram pentru ei pe salarii de nimic, pentru care unul in tara respectiva nici nu s-ar trezi dimineata.
noi nu suntem intr-o criza financiara suntem in criza de personalitate, nu mai avem valori si preluam orice valoare deformata de la altii. nu avem decat clisee. cat despre romani se vor adapta la societatea capitalista sau vor trai ca in africa. nu mai au foarte mult oricum. acum mananca pe credit de la alte natiuni ca nu mai produc. vedem in curand de unde vor manca atunci cand vine criza alimentara si supermarketul va fi gol.
leo_
Postat pe 6 Aprilie 2011 11:30
Buna! A lucrat cineva ca menajera/ingrijitoare in Austria? Ce sfaturi aveti? Ce mentalitate au? Multumesc
kudika_941379
Postat pe 7 Noiembrie 2013 12:24
hm......cunosc mentalitatea austriecilor,ceea ce pot sa-ti spun este ca aceasta natie este o natie fixista care doar ei au dreptate si nu prea ia in considerare sfaturile noastre.....iar daca vrei sa lucrezi ca menajera ar trebui sa inveti foarte bine produsele lor si pt ce sunt bune!
Daca ai nervi de fier,iti doresc success!Nu sunt toti pe acelasi calapod,dar 70%,da!!!
Titanika
Postat pe 7 Noiembrie 2013 13:05
ceea ce-mi place la ei este ca respecta legea si care sunt neaos nu se dau in laturi si nici nu protesteaza In aceasta tara vei lucre ca un robot,stricretea este foarte mare la orce loc de munca!
Titanika
Postat pe 7 Noiembrie 2013 13:13
Am inteles. Multumesc frumos :)
kudika_941379
Postat pe 22 Noiembrie 2013 11:01
De la: kudika_941379, la data 2013-11-22 11:01:29Am inteles. Multumesc frumos :)

Daca vrei sa ramai in Austria,sti ca trebuie sa-ti gasesti o firma ,chiar si de curatenie,unde trebuie sa lucrezi maxim un an fara intrerupere?,iar dupa un an iti vei primi toate drepturile de sedere si aprobare sa-ti alegi unde dorestisa lucri de la fortele de munca
Am prieteni care au dus o munca titanica si cu greu au reusit,dar au reusit!Trebuie sa fi puternica!!!
Titanika
Postat pe 22 Noiembrie 2013 11:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
celulita si vergeturile..... 2 De la: naturamag_ro 7 Februarie 2011 09:24
De la ce varsta trecem un bebelus la intretinere? 18 De la: cuba_libre 21 Octombrie 2013 18:31
Producatori materiale constructii 1 De la: moga87 7 Februarie 2010 03:04
Cladiri si Regiunea cat mai “VERDE Energetic”! 1 De la: petre_naidin 29 Martie 2009 16:42
Afacere MLM 4 De la: bunicuta66 1 Noiembrie 2010 13:15