Setari Cookie-uri

Mamici singure

Parca citesc povestea mea, cu mica diferenta ca tatal fetitei mele pretindea si inca pretinde ca o iubeste (insa sunt doar vorbe). Cum spunea mai multa lume pe aici mi-am facut-o cu mana mea, dar zau daca am vreun regret in privinta asta. Am un copil de 6 ani frumos, sanatos, destept si iubitor, si desi imi pare rau ca nu il are pe tatal ei langa ea, ma straduiesc sa-i ofer tot ce are nevoie si sa suplinesc cumva lipsa tatalui. oricum mai bine sa ma intrebe cand o mai napadeste dorul de el despre el, decat sa traiasca intr-un infern, alaturi de un tata iresponsabil.
Usor nu este sa cresti singura un copil ( eu am mare noroc cu mama mea) dar satisfactia pe care o ai vazandu-l cum creste nu este comparabila cu nimic. Vreau doar sa mentionez o intamplare care mi-a mers direct la inima. Venind intr-o zi de la gradi cu fetita mea, dintr-o data isi baga nasul in maneca gecii mele si inspira adanc se uita la mine si imi zice : "mami, mirosul asta inseamna pt mine dragoste"
Multa bafta!
alinabelea
Postat pe 21 Mai 2011 21:55
mamicile singure...ar trebui sa existe ceva ajutor din partea statului, dar sa nu uitam ca traim in "Romanica" , sau macar din partea Bisericii, cel putin asa e prin alte parti, da, da depinde si de religie, Doamne Doamne nu da la toata lumea, dar nici Mos Craciun...
oricum, ideea e: fii tare, ca o leoaica, pentru ca de tine depinde acum un sufletel; sa inveti sa ai rabdare cu el chiar si atunci cand esti extrem extrem de obosita si el plange si plange si tot plange..., sa il respecti pentru ca este un om mai micut care acum a venit pe lume, si daca iti este greu sa intelegi asta si uneori iti vine dor de duca, sa te gandesti ca asa cum il tratezi tu pe el, bebelusi fiind, poate asa vei avea onoarea sa fii tatata tu la batranete...asa ca fii blanda, si sa fii dispusa sa iubesti si sa il iubesti si sa i-o arati, sa i-o demonstrezi in fiecare minut, in fiecare zi...iubirea dintre mama si copil nu se compara cu nimic in lume! faptul ca esti parinte este un lucru minunat si complex si intr-o continua schimbare, pentru el trebuie sa inveti sa fii mai bun, mai inteligent, mai studiat, mai implicat in diferite situatii, trebuie sa te transformi in fiecare minut, trebuie sa stii sa impui limite, sa stii si cand sa fii permisiva...
si stii ce e cel mai minunat, e faptul ca reusesti asa sa-ti retraiesti copilaria, acum poti fi cat de fericita vrei tu, poti sa faci toate lucrurile care te faceau fericita si care poate iti erau interzise sau pur si simplu nu se mai cuvenea sa le faci, acum ai ocazi sa te mai bucuri de ele cu ... bebelusul tau...
si inca ceva, uneori e mai ferit daca doar stai cu el si va jucati impreuna, decat sa stai in bucatarie sa pregatesti de mancare...la o varsta mai mica apreciaza timpul petrecut cu mamica lui, nu cu ce este imbracat , sau cu ce se joaca, sau ce are de mancat!

datoria unei mame e sa-si faca copilul fericit, NICIODATA sa nu-i reproseze sacrificiile pe care femeia din spatele mamei a trebuit sa le faca ca sa-i asigure un trai cat de cat decent!
2read
Postat pe 21 Mai 2011 22:32
De la: dia1373, la data 2011-05-21 22:56:22
De la: leo_, la data 2011-05-20 23:51:01
De la: dia1373, la data 2011-05-16 01:33:43Mami singura
Pe scurt: Sunt o "mami" singura. Am un baiat de 4 luni, Bogdan si suntem singuri de 2,5 luni. E foarte greu, dar trebuie sa recunosc ca ne este mult mai bine asa. Eu si Bogdan facem acum o echipa si vom face tot ce e posibil sa ne fie bine, numai ca uneori am impresia ca ziua este prea mica pentru a face tot ceea ce trebuie si noaptea prea scurta pentru a ma putea odihni. Insa de dragul baiatului, fac planuri si merg mai departe. Iar atunci cand va fi suficient de mare si va intelege, pentru binele lui si pentru a nu-i fi rusine cu tatal lui, ii voi proteja imaginea lui "tati" care nu a intrebat macar ce-i face baiatul. Singura conversatie dintre noi dupa despartire a fost despre divort si despre faptul ca pe el nu-l intereseaza copilul si sa nu cumva sa-i cer pensie alimentara. Asta e: un om de nimic care nu se iubeste nici macar pe el, ca altfel ar lasa bautura. Cred ca am eu ceva: numai de betivi am parte. Dar ii sunt recunoscatoare: datorita lui, il am acum pe Bogdan.
Voi cum va descurcati?

pai ai parte doar de betivi pentru ca asta cauti. eu de ce nu am avut niciodata prietene betive sau fumatoare, desi sunt la ordinea zilei genul asta de femei? simplu, nu caut asta...

vrei sa insinuezi ca sunt masochista? eu zic "niciodata sa nu spui niciodata", ca nu se stie ce se poate intampla. deocamdata multumeste-i Celui de Sus pt norocul de a avea ce-ti doresti

nu, vreau sa insinuez ca tu esti blocata pe pozitia "barbati cu probleme". incearca sa cauti si altceva decat cauti. am o prietena care nimerea numai barbati violenti si nu stia de ce. dupa ce am mers la cateva intalniri ca varul ei, i-am spus fiecare pas unde gresea. acum e casatorita cu un barbat extraordinar. a constientizat unde alegea prost.
leo_
Postat pe 21 Mai 2011 23:21
problema nu e financiara, ca ma descurc destul de bine. problema e de intrebarile pe care la un anumit moment le va pune. rabdare am cat pt 100 de copii. Bogdan e cel mai frumos si mai bun lucru care mi s-a intamplat in viata. A venit pe lume in momentul in care incetasem sa mai sper, sa mai lupt, in care ma asteptam cel mai putin.

e greu sa fii si mama si tata, dar esti pusa in situatia asta si trebuie sa gasesti cea mai buna optiune, fie ca apelezi la ajutorul unui psiholog, fie ca la un moment dat va trebui sa-i raspunzi sincer la intrebarea: Unde e tati?
arata-i mereu ca esti langa el; cat despre figura paterna care ar trebui sa existe in viata lui...un bunic ar fi bun, un prieten de familie ar fi bun, in principiu orice persoana de sex masculin cu care tu te intelegi mai bine ar putea stabili o legatura afectiva cu micutul tau...
2read
Postat pe 21 Mai 2011 23:34
cu mult drag :)
2read
Postat pe 22 Mai 2011 00:12
Buna .Am citit mesjul tau si eu sunt singura dar copilul meu are 5 ani domnul a plecat cu una acum 2 ani sincer m-am urat pe mine nu pe el pt ca atunci cand am fost impreuna trebuia sa imi dau seama ca nu poate mai mult .Asa ca ,capul sus mergi mai departe nu vb urat despre el nici macar cu un prieten pe parcursul vieti nu sti ce va fi tu copilul sunteti acum centru universului m-ai iesi si tu la pizza chesti din asta in rest despre fostul domn al tau sa fie iubit (daca gaseste)ca tine alta nu este .te pup si sa auzim de bine.
kudika080850
Postat pe 22 Mai 2011 06:30
si eu am fost singura si mi am crescut doi copii decat cu stresul dupa tine mai bine singura d zeu are grija curaj
kudika330957
Postat pe 22 Mai 2011 10:51
buna !! felicitari pt puterea si determinarea care o ai ,,mergi asa inainte si desi iti va fi greu roadele straduintei tale o sa se vada !! sunt o mama singura ca si tine si stiu ce inseamna si prin ceea ce treci ,eu eram singura si atunci cind eram cu fostul meu sot si pt copil am suportat pina cind el avea 11 ani dar aM GRESIT ,, NU A FOLOSIT LA NIMIC TE ASIGUR! baiatul meu acum are 15 ani e bun si intelegator msi facem o echipa cum spui tu sunt de 9 ani in Italia ,ca sa il pot creste si oferii ceea ce ar trebui sa ii ofere o faMILIE COMPUSA DI MAMA SI TATA ,,ceea CE POT SA ITI SPUN E ESTE EL CARE IMI DA CELE MAI INTELEPTE SFATURI ,MA SUSTINE SI IMI DA PUTERE,,asa ca draguta fati putere si cu rabdare si mergi mai departe,ca viata e lunga ,si ai sa vezi ca viata iti va oferi o alta sansa !!!
kudika178032
Postat pe 22 Mai 2011 10:56
sa sti k pt pensie nu ai d c t lupta cu el este dreptul copilului si nu al tau,si iti spun din proprie experienta k mai tarziu ai sa ai nevoie si fiind obligat sa plateask poate s va mai trezi la realitate,pt k dak nu plateste luna asta nu plateste luna urmatoare,banii s strang si va trebui sa-i dea odata si oadata,apoi cu o simpla plangere la judektorie(kre nu s plateste)in kre treci k nu a platit pensia,perioada si k vrei un termen in kre sa plateask tot,primesti o hot judec ,o faci definitiva si e obligat altfel face puskrie
si din puskrie el munceste si iti da statul pensia, iar micutul creste repede,ai sa vezi si vei avea nevoie d bani pt gradinita,apoi pt scoala,nu e asa usor cum crezi la inceput,iar astfel d oameni merita tot c e mai rau,kiar dak zic altii k e si vina ta sau a noastra,doar k noi ne-am asumat responsabilitatea propriilor greseli iar ei vor sa arunce tot in spatele altora si sa s spele p maini,expresia:f....si du-te,cam asa fac ei,s distreaza si apoi s cara,si mai sunt si altii gen cel cu okii dupa fustite kre ar face si ei la fel dar l e frik d consecinte sau sa nu moara singuri,tot alergand p la "mamicute",isi tin si aksa o cateluse kre nu l iese din cuvant si s imbrak precum o klugarita
MARTHA30
Postat pe 22 Mai 2011 12:54
De la: dia1373, la data 2011-05-22 22:11:36
De la: kudika178032, la data 2011-05-22 10:56:35buna !! felicitari pt puterea si determinarea care o ai ,,mergi asa inainte si desi iti va fi greu roadele straduintei tale o sa se vada !! sunt o mama singura ca si tine si stiu ce inseamna si prin ceea ce treci ,eu eram singura si atunci cind eram cu fostul meu sot si pt copil am suportat pina cind el avea 11 ani dar aM GRESIT ,, NU A FOLOSIT LA NIMIC TE ASIGUR! baiatul meu acum are 15 ani e bun si intelegator msi facem o echipa cum spui tu sunt de 9 ani in Italia ,ca sa il pot creste si oferii ceea ce ar trebui sa ii ofere o faMILIE COMPUSA DI MAMA SI TATA ,,ceea CE POT SA ITI SPUN E ESTE EL CARE IMI DA CELE MAI INTELEPTE SFATURI ,MA SUSTINE SI IMI DA PUTERE,,asa ca draguta fati putere si cu rabdare si mergi mai departe,ca viata e lunga ,si ai sa vezi ca viata iti va oferi o alta sansa !!!

sa-ti traiasca baiatul si sa te bucuri de el. sper doar sa reusesc sa iau cele mai bune decizii pt noi. ...o alta sansa...? sincer, nu pot avea incredere ca un barbat e in stare sa iubeasca copilul altuia, cand pe majoritatea ii doare in ..... de ai lor.

sa stii ca unii barbati nu au stofa de tati! poate e genetic, poate asa au patit si ei cu tatii lor, cert este ca cei care nu vor copii, la un moment dat, se cara...dispar si asta e mai bine. insa exista si barbati care pun pe primul loc familia, iar faptul ca infiaza copilul altuia si il iubesc si il cresc ca si pe al lor nu este un lucru asa iesit din comun...trebuie doar sa-l gasesti pe cel care te va face fericita!
2read
Postat pe 22 Mai 2011 22:22

eu nu spun ca nu exista, doar ca eu cred ca sunt pe cale de disparitie. [/quote]

ai o viata intreaga sa cauti un singur barbat...crezi ca n-o sa-l gasesti intr-un final?
merita sa incerci, doar e vorba de fericirea ta...imagineaza-ti si stii cum e...toate legile universului iti vor face pe plac!
2read
Postat pe 22 Mai 2011 22:46
nu stiu ce s-a intamplat
2read
Postat pe 22 Mai 2011 22:47
De la: dia1373, la data 2011-05-22 23:00:18
De la: 2read, la data 2011-05-22 22:46:16

eu nu spun ca nu exista, doar ca eu cred ca sunt pe cale de disparitie.

ai o viata intreaga sa cauti un singur barbat...crezi ca n-o sa-l gasesti intr-un final?
merita sa incerci, doar e vorba de fericirea ta...imagineaza-ti si stii cum e...toate legile universului iti vor face pe plac!

probabil criteriile mele de cautare nu sunt prea bune mai bine il las sa ma gaseasca el [/quote]

o sa te gaseasca el, sau poate o sa va gasiti reciproc...acum ai un bebe mic de ingrijit si clar asta iti ocupa tot timpul. nu uita sa te mai si odihnesti, e important sa fii fresh, pentru orice eventualitate
2read
Postat pe 22 Mai 2011 23:18
De la: BEL_AMY1, la data 2011-05-21 11:32:18
De la: cotyca, la data 2011-05-20 10:15:45
De la: BEL_AMY1, la data 2011-05-20 09:48:40
De la: cotyca, la data 2011-05-20 09:35:40
De la: BEL_AMY1, la data 2011-05-16 10:42:25lasind la o parte cazul tau...e dureros dar nu e tragic...deoarece asta ai vrut asta ai,ce cauti aia gasesti...vina e si a ta.

mie imi placa mamicile astea de nu mai pot...era sa fac si accident belind ochii dupa un copil frumos.."fu*** mama lui sa-i fu *"...cand le vezi cu copilasul de mana , el asa micut si nevinovat si ea cu o fustita sau rochitica de cand era la gradinita...iar copilasul privind nevinovat in sus spre locul prin care a venit pe aceasta lume...probabil ca mamica nu avea desuurile pe mneaeii si era foarte interesant pentru ala micu sa priveasca...
ma intreb oare mamicile astea au ceva in cap ?..
ele nu vad ca purtand scurt...ala micu se uita pe sub fusta ei ?
dar de fapt care e problema... ?

au, sigur ca au, din moment ce tu intorci capul dupa ele....daca-s zice ca n-au poate te-ar deranja...
ei, acum nu fi invidios ca aia mici se pot uita si tu nu...altadata cand ti se mai intampla sa intorci capul instinctiv, opreste domne pe dreapta si spunei fetei/doamnei ce ai de spus...un accident se plateste scump pe timp de criza, nu crezi?

ma pai cand sa mai opresc pentru ca a fost ca la foto...cu blitzul...cat despre accident ...pai de aia se si numeste asa..se intampla asta e..ce daca e criza nu trebuie sa mai traim...iar faza ca io nu ma pot uita...nu se pune ...pai ce io doar ma uit...

...imi si inchipui cum ajungi tu acasa dupa un asa incident si-i explici sotiei, ca s-a intamplat uitandu-te dupa o fusta, din dorinta de atrai ...sigur o sa te recompenseze cu o pauza nuptiala ...

merita sa traiesti in fiecare moment, nu doar cand esti in trafic...
amuzanta intamplare in tot cazul
ai dreptate, nu se pune...de ce sa se puna? doar nu dai in cap la nimeni, nu? nu afecteaza pe nimeni...
pana cand o sa se mai confunda iubirea cu sexul?

de regula sunt in masina cu sotia...ea imi arata fel de fel...incat uneori ne certam de asta si nu de la faptul ca ma uit dupa... asa ca pauzele ..le iau din cauza ca ea trece pe stop...si o amendez...sau ca plec io si revin a doua zi...
iar daca tot esti "mamica si te imbraciasa scurt"...invata cel putin cum sa faci anumite miscari...aplecari ...si alte alea...cel putin pe strada...chiar daca arati super...orisacat...bagi lumea-n boale...
COTYYYYYY...LA MULTI ANI ...TOT CE ITI DORESTI .DISTRACTIE MULTA SI IUBIRE IMPLINITA.

da, asta inseamna ca este o cearta constructiva... e bine...

sunt o mamica dar nu ma imbrac scurt, din motive intemeiate zic eu...odata nu ma caracterizeaza lungimea hainelor, iar in al doilea rand am cu ce sa-mi inlocuiesc atractia pentru partea masculina ...nu fac din haine un mijloc de atractie ci doar starnesc atentia...cea mai scurta piesa vestimentara ar fi un pantalon scurt pana la jumatatea coapsei...
iar in privinta aplecarilor crede-ma ca stiu foarte bine cand, cum si unde sa ma aplec, de miscari nu mai vorbesc

mersi, asemenea si tie... .... a fost mai frumos decat ma asteptam... un week-end la curte in foisor, la aer curat, gratar...plimbari...frumos...
cotyca
Postat pe 23 Mai 2011 09:05
Singura, este cam greu , dar nu ai ce face, trebuie sa te obisnuiesti....si daca ti-e greu singura si te gindessti sa gasesti pe cineva care sa-ti fie aproape la greu, deschide bine ochii sa nu gasesti tot unul ... ...cauta un om cu capul pe umeri, care sa stie si sa-si doreasca sa aiba grija de-o mamica singura si de un bebe. Capul sus si mergi mai departe...
popescusebastian2
Postat pe 23 Mai 2011 12:10
De la: popescusebastian2, la data 2011-05-23 12:10:41 ...cauta un om cu capul pe umeri, care sa stie si sa-si doreasca sa aiba grija de-o mamica singura si de un bebe...

de ce nu te oferi tu voluntar?
battleofwits
Postat pe 23 Mai 2011 12:23
Sincer barbati sunt destui.Data viitoare deschide bine ochii.Acum ai un copil.Trebuie sa te gandesti la viitorull lui.E betiv.Pa.Barbati sunt destui.Este acolo cineva si pentru tine.Lupta in continuare.Copilul merita pensie alimentara.E dreptul lui.L-a facut sa contribuie la cresterea lui.
camy66
Postat pe 23 Mai 2011 13:44
Fara suparare,dar aici nu cred ca vei gasi pe cineva sa te ajute sau sa stea de vorba cu tine,sa-ti dea un sfat sau macar o vorba buna.La fiecare subiect vad doar critici si batjocura.Dar cum asta nu ma priveste,nu am intrat aici sa-i critic pe altii,am intrat aici sa-ti spun ca tu esti una dintre putinele invingatoare.Una dintre mamele curajoase care isi iau soarta in maini si te felicit pentru asta.Si eu am fost crescuta doar de mama dar pentru ca a alergat mereu si-n stanga si-n dreapta sa nu-mi lipseasca nimic,nu m-am simtit niciodata mai prejos fata de cei care ii au pe ambii parinti langa ei.Inca un motiv pentru care meriti felicitari este faptul ca ai renuntat la sotul tau.Sunt unele femei care nu au curaj sa renunte fie spre binele copilului (cred ele),fie din teama/obisnuinta,etc.Asa ca de acum inainte,pastreaza-ti optimismul pentru ca o sa ai nevoie de el.Vor fi si zile mai grele dar peste toate veti trece,tu si cu baietelul tau.Esti abia la inceputul drumului,dar daca pui dragoste in ceea ce faci,rezultatele vor fi pe masura.Acum mai mult ca niciodata trebuie sa fii atenta cu cine te complici,ce fel de om este,pentru ca e perioada cea mai importanta pentru copilul tau,cand se formeaza si trebuie sa aiba langa el un exemplu.Doar tu stii ce vei face mai departe,depinde de ce simti,daca simti nevoia sa ai pe cineva langa tine sau nu.Toate cele bune !
DomnisoaraC
Postat pe 23 Mai 2011 19:15
De la: DomnisoaraC, la data 2011-05-23 19:15:45Fara suparare,dar aici nu cred ca vei gasi pe cineva sa te ajute sau sa stea de vorba cu tine,sa-ti dea un sfat sau macar o vorba buna.La fiecare subiect vad doar critici si batjocura.Dar cum asta nu ma priveste,nu am intrat aici sa-i critic pe altii,am intrat aici sa-ti spun ca tu esti una dintre putinele invingatoare.Una dintre mamele curajoase care isi iau soarta in maini si te felicit pentru asta.Si eu am fost crescuta doar de mama dar pentru ca a alergat mereu si-n stanga si-n dreapta sa nu-mi lipseasca nimic,nu m-am simtit niciodata mai prejos fata de cei care ii au pe ambii parinti langa ei.Inca un motiv pentru care meriti felicitari este faptul ca ai renuntat la sotul tau.Sunt unele femei care nu au curaj sa renunte fie spre binele copilului (cred ele),fie din teama/obisnuinta,etc.Asa ca de acum inainte,pastreaza-ti optimismul pentru ca o sa ai nevoie de el.Vor fi si zile mai grele dar peste toate veti trece,tu si cu baietelul tau.Esti abia la inceputul drumului,dar daca pui dragoste in ceea ce faci,rezultatele vor fi pe masura.Acum mai mult ca niciodata trebuie sa fii atenta cu cine te complici,ce fel de om este,pentru ca e perioada cea mai importanta pentru copilul tau,cand se formeaza si trebuie sa aiba langa el un exemplu.Doar tu stii ce vei face mai departe,depinde de ce simti,daca simti nevoia sa ai pe cineva langa tine sau nu.Toate cele bune !

pentru ca nu vezi mai mult de lungul nasului
ai citit ceva scris de mine care sa fie batjocura?
pickard
Postat pe 23 Mai 2011 23:16
Ce ignoranti si tampiti sunteti voi astia care blamati mamele singure.Daca a ramas singura cu un copil e vina ei?Ce mama crezi ca prefera crucea asta ,de bine ce ii e? Si tatal? bravo lui?
Jos palaria pt mamele care isi cresc puii. E cel mai greu lucru din lumea asta.
sonike
Postat pe 15 Iunie 2011 09:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Avort,tradare,mintita,iluzii multe si vorbe in zadar 23 De la: kudika_973686 11 Noiembrie 2014 13:57
a doua sansa 8 De la: kind_er 6 Octombrie 2013 21:29
chiar vreau sa mor???chiar nu mai am loc in viatza asta ? 49 De la: babydoll_didy 8 Aprilie 2010 17:34
cum sa fac sal uit??? al iubesc nespus de mul insa el isi bate jok 14 De la: geo_refinantat 17 Mai 2011 13:47
Nu ma mai vrea, dar vrea sa ramanem prieteni... 40 De la: kudika193514 6 Iunie 2010 14:23