HARTUIRE PSIHOLOGICA LA LOCUL DE MUNCA

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
Fosta membra Kudika.ro
Of, aceste situatii sunt destul de des intalnite in mai toate tarile lumii. Unele tari au legislatie specifica pentru acest mobbing sau bullying, mai ales in Germania, unde am inteles ca fenomenul este cel mai raspandit.

Ce se poate face? In prima instanta, o discutie informala cu managerul sau cel care raspandeste zvonuri pt a rezolva pe cale amicala conflictul.
Apoi, o plangere oficiala catre manager sau departamentul HR (care are obligatia sa investigheze). Daca nu se rezolva, se ajunge la instanta. In Ro cred ca trebuie sa ne folosim de tertipuri pentru a ajunge in instanta (gen dat in judecata pentru defaimare sau discriminare), caci nu cred ca exista legislatie fix pe abuz sau hartuire psihologica la locul de munca. Procesul stim cu totii ca ar dura mult si ar atrage repercursiuni, dar cu cat mai multe procese, cu atat sansele cresc sa se faca dreptate din prima si sa se faca o legislatie specifica in acest sens.

Poate fi de folos sa mergem si la medic, sa se poata demonstra ca stresul execsiv ne afecteaza fizic.

Luate de pe net, din UK cu referire la "bullying at work".
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Unde au disparut celelalte mesaje?
Subiectul de discutie mi se pare interesant, nu se vorbeste nici peste hotare prea mult despre asta, este bione sa fie aici macar pentru informare.
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.roUnde sunt mesajele,"Admin-ule"? Aceasta este transparenta voastra,stergeti pentru a nu stiu cata oara comment-urle ,ce va sunt incomode?Sa va fie rusine!
Raporteaza abuz de limbaj
Now it's me.Who's next?
Fosta membra Kudika.ro
Si mai aveti pretentii la discutii serioase.
Sa va fie rusine...
Raporteaza abuz de limbaj
Cat traiesc sunt viu!
Fosta membra Kudika.ro
Ma duc sa stau la colt 5 minute...
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: kudika_pudika, la data 2011-10-06 18:14:25Ma duc sa stau la colt 5 minute...

tu tre sa sazi mai mult...si pe graunte sau pe coji de nuca.
Raporteaza abuz de limbaj
Cat traiesc sunt viu!
kudika449808 Avatarul lui kudika449808

1 mesaj
Membru din: 10/10/2011

Sunt foarte de acord cu faptul ca este aproape un subiect tabu. Intra in cultura noastra de popor supus sa ne acceptam "soarta". Nu intelegem ca relatia de munca este una de parteneriat si nu una sclav-stapan intre angajat si angajator. Tocmai dintr-o acuta lipsa de informare a angajatilor apare aceasta hartuire la locul de munca. Eu am un crez pe care sunt convinsa ca daca l-am urma permanent ne-ar fi mult mai bine: "Nimeni nu ia controlul asupra atata vreme cat eu nu i-l dau". Pentru asta trebuie sa fim informati, sa ne cunoastem drepturile si obligatiile din campul muncii si sa luptam pentru a fi repectate.
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: kudika449808, la data 2011-10-10 15:18:31Sunt foarte de acord cu faptul ca este aproape un subiect tabu. Intra in cultura noastra de popor supus sa ne acceptam "soarta". Nu intelegem ca relatia de munca este una de parteneriat si nu una sclav-stapan intre angajat si angajator. Tocmai dintr-o acuta lipsa de informare a angajatilor apare aceasta hartuire la locul de munca. Eu am un crez pe care sunt convinsa ca daca l-am urma permanent ne-ar fi mult mai bine: "Nimeni nu ia controlul asupra atata vreme cat eu nu i-l dau". Pentru asta trebuie sa fim informati, sa ne cunoastem drepturile si obligatiile din campul muncii si sa luptam pentru a fi repectate.


" sunt FOARTE de acord" cu tine! baga ceva drepturi ca de obligatii suntem satuli!
Raporteaza abuz de limbaj
Titanika Avatarul lui Titanika

8915 mesaje
Membru din: 15/08/2011

EU AM PRINS ALTE VREMURI.
UNDE LUCREZ EU ACUM,EU DAU ORDINE EU EXECUT,EU RASPUND.
NU SILESC PE NIMENI SI NU FORTEZ PE NIMENI.
E MULT MAI BINE ASA.
NU HARTUIESC PE NIMENI-NICI SEXUAL-NICI PSIHIC.
AR TREBUI INTARITE LEGI MAI ASPRE IN ACEASTA PRIVINTA!
DAR CINE?????LA NOI, CA LA NIMENI.
TARA,LU PAPURA VODA.LUCRI PE BRINCI,PE BANI PUTINI-IAR SEFU E IN SPATELE TAU!CE POTI FACE???
Raporteaza abuz de limbaj
Copilaroasa?-Da,pt ca asa vreau eu,asa imi place,asta mi-e farmecul!! Matura?-Da,atunci cand situatia o cere!! Indiferenta?-Da,atunci cand sant ranita!! Luptatoare?-Da,atunci cand am pt cine s-au pt ce sa lupt!! Visatoare?-Da,ce ar fi oamenii,fara vise!! Femeie?-DA,INTOTDEAUNA!
chef Avatarul lui chef

1 mesaj
Membru din: 21/10/2011
Oras: brasov

Cum ce poti face dom'le? Dar o astfel de atitudine te"coafeaza'?Cum ce?Da-i in judekta,cerele despagubiri materiale si morale,blocheaza-le postul:du-i patronului facturile si costul cosului pt. un trai decent.si sa-ti mai ramana si de un C.O. si de-o haina,si cere-i salariul ala ce reiese din costul real al vietii,nu cel ce ti-l impune!!! DAR FA-O,NU TE PLANGE AICI,PE FORUM!!! STRANGE IN PREALABIL DOVEZI:despre cifra reala a profitului firmei,despre bogatia personala a patronului-ca sa poti dovedi astfel ce castiguri are de pe urma muncii voastre si-apoi mergi si spune-i k nu mai poti trai cu banii aia,k n-are dreptul sa te dea afara daca-i ceri marire de salariu cu motive intemeiate:nu esti sclavul lui,si blocheaza-i postul!Ca la locul de munca nu e pe str. sa=ti dea amenda politia ca faci greva fara autorizatie!Degeaba avem imnul asta dak suntem prosti si ne lasam klkti in picioare o natie de-o mana de patroni!
Raporteaza abuz de limbaj
raluca_25772 Avatarul lui raluca_25772

16 mesaje
Membru din: 11/01/2013
Oras: campulung moldovenesc

De la: chef, la data 2011-10-24 23:01:47 Cum ce poti face dom'le? Dar o astfel de atitudine te"coafeaza'?Cum ce?Da-i in judekta,cerele despagubiri materiale si morale,blocheaza-le postul:du-i patronului facturile si costul cosului pt. un trai decent.si sa-ti mai ramana si de un C.O. si de-o haina,si cere-i salariul ala ce reiese din costul real al vietii,nu cel ce ti-l impune!!! DAR FA-O,NU TE PLANGE AICI,PE FORUM!!! STRANGE IN PREALABIL DOVEZI:despre cifra reala a profitului firmei,despre bogatia personala a patronului-ca sa poti dovedi astfel ce castiguri are de pe urma muncii voastre si-apoi mergi si spune-i k nu mai poti trai cu banii aia,k n-are dreptul sa te dea afara daca-i ceri marire de salariu cu motive intemeiate:nu esti sclavul lui,si blocheaza-i postul!Ca la locul de munca nu e pe str. sa=ti dea amenda politia ca faci greva fara autorizatie!Degeaba avem imnul asta dak suntem prosti si ne lasam klkti in picioare o natie de-o mana de patroni!

Ramane la latitudinea sefului daca iti da sau nu marire, indiferent daca meriti. Important este sa-i arati ca meriti, enumerand cum ai ajutat firma. Oricum, doar pentru marire de salariu nu poate da afara. Este mai grav cand oamenii sunt fortati sa-si dea demisia si nici macar somaj nu primesc. Intre timp, cauta de munca in alta parte, poate gasesti ceva mai avantajos si termini cu tiranul ala.
Raporteaza abuz de limbaj