Setari Cookie-uri

help!!

ajutai-ma sa imi inteleg testul PAP...am fgost si la ginecolog dar nu am inteles sincer ce mi-a explict...asa c fi-ti mai pe intelesul meu...asadar avem..."un frotiu conventional,bogat celular,adecvat prin interpretare constituit din: celule epiteliale scumoase superficiale si intermediare etalate in placarde si azolat. Celule epiteliale metaplazice de tip scuamos matur. Rare celule epiteliale scuamoase parabazale,singulare. Granulocite neutrofile morfologioc naturale si alterate. Histiocite putine. Citoliza usoarsa. Bacili Doderlein;coci banali." cam atat...sper sa intelegeti....ca am scris ce scrie pe rezultat....Tin sa mentionez ca am o rana pe col...asa a vazut medicul si mi-a zis ceva de niste celule batrane..asta ma tot macina. Atept un rasp din partea voastra!!


si...da..stiu ca sunt niste celule care trebuie sa fie acolo...
kudika487246
Postat pe 19 Decembrie 2011 21:11
De la: kudika487246, la data 2011-12-19 21:11:49ajutai-ma sa imi inteleg testul PAP...am fgost si la ginecolog dar nu am inteles sincer ce mi-a explict...asa c fi-ti mai pe intelesul meu...asadar avem..."un frotiu conventional,bogat celular,adecvat prin interpretare constituit din: celule epiteliale scumoase superficiale si intermediare etalate in placarde si azolat. Celule epiteliale metaplazice de tip scuamos matur. Rare celule epiteliale scuamoase parabazale,singulare. Granulocite neutrofile morfologioc naturale si alterate. Histiocite putine. Citoliza usoarsa. Bacili Doderlein;coci banali." cam atat...sper sa intelegeti....ca am scris ce scrie pe rezultat....Tin sa mentionez ca am o rana pe col...asa a vazut medicul si mi-a zis ceva de niste celule batrane..asta ma tot macina. Atept un rasp din partea voastra!!


si...da..stiu ca sunt niste celule care trebuie sa fie acolo...


Ce varsta ai?Pe buletinul de analiza era mentionata clasa careia ii apartinea rezultatul testului Babes-Papanicolau?Acest rezultate sunt clasificate in mai multe clase(I-IV) ,in functie de gravitatea anomalilor celulare de la nivelului colului uterin!In functie de clasa la care se incadreaza rezultatul tau,poti concluziona daca ai sau nu probleme ginecologice!Citind cele scrise de tine si tinand cont de faptul ca medicul nu a insistat cu urmarea unui tratament,s-ar parea ,ca testul respectiv nu prezinta semne ingrijoratoare!Este inutil sa reproduci ceea ce scrie pe buletinul de analiza,daca nu mentionezi si recomandarile specialistului!Rana existenta pe col este tratabila,atat prin tratament intravaginal,cat si prin cauterizare ,aceasta facandu-se in functie de dimensiunile ranii respective!Celulele batrane pot aparea ca urmare a inaintarii in varsta,acesta fiind motivul pentru care te-am intrebat ce varsta ai!Celule batrane nu este acelasi lucru cu celule canceroase,iti spun acest lucru,intrucat sunt sigura ,ca la asa ceva te gandeai,dar nu este cazul tau!
RAINBOWLADY
Postat pe 19 Decembrie 2011 21:45
Buna ...nu de mult o sora dea mea si-a facut acest test si ia iesit : schimburi de celule asociate cu inflamatie si refacere - citologie cu schimburi celulare beninge ....ar trebui sa fie ingrijorata ????
kudika_nikole
Postat pe 19 Decembrie 2011 22:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Infectie urinara 10 De la: kudika_942602 12 Decembrie 2013 15:24
escapelle si continuarea foliei de COC 1 De la: healthy004061 20 Noiembrie 2009 22:25
hey 1 De la: healthy007689 21 Octombrie 2009 22:33
soare vs ciclu 4 De la: lipsa_inspiratie 8 Iulie 2010 12:20
ginecologi- cluj 31 De la: 17 Septembrie 2015 23:21