Setari Cookie-uri

ZoDii

Buna din nou!Siu ca multi nu credeti in zodii si spuneti ca sunt prostii de aceea acest subiect e deschis pentru cei care chiar vor sa raspunda si cred cat de cat in astea.Nu e cine stie ce dar eu ma gandeam sa luamacest subiect ca un fe lde joc.Ce spuneti despre compatibilitatea dintre un varsator si un leu.Am intalnit un leu zilerle trecute care e foarte dragut cei drept si prietenos.Dar din cate stiu putin cam pretentions si greu de cucerit si as vrea sa aflu mai multe de la voi depsre acest subiect in legatura cu "daca acesti doi ar putea forma un cuplu" si cum poatese poate cuceri un asfelt de partener.
kudika499581
Postat pe 19 Ianuarie 2012 10:42
Ok sun tputin surprinsa ca nu a raspuns nimeni aici desi nu era o crima daca cineva o facea ...desi am vazut foarte multe subiecte deschise pe tema asta....inca astept
kudika499581
Postat pe 19 Ianuarie 2012 10:59
Nu o sa mearga,o sa te insele.
Broscaru
Postat pe 19 Ianuarie 2012 11:14
De la: kudika499581, la data 2012-01-19 10:42:09Buna din nou!Siu ca multi nu credeti in zodii si spuneti ca sunt prostii de aceea acest subiect e deschis pentru cei care chiar vor sa raspunda si cred cat de cat in astea.Nu e cine stie ce dar eu ma gandeam sa luamacest subiect ca un fe lde joc.Ce spuneti despre compatibilitatea dintre un varsator si un leu.Am intalnit un leu zilerle trecute care e foarte dragut cei drept si prietenos.Dar din cate stiu putin cam pretentions si greu de cucerit si as vrea sa aflu mai multe de la voi depsre acest subiect in legatura cu "daca acesti doi ar putea forma un cuplu" si cum poatese poate cuceri un asfelt de partener.


Din punct de vedere astrologic va potriviti, insa daca si din alte puncte de vedere v-ati potrivi, asta nu-ti pot spune, pentru ca nu ai dat detalii, despre cum sunteti fiecare.
franziska_eu
Postat pe 19 Ianuarie 2012 12:04
eu sunt leu si el sagetator,ne intelegem minunatam inteles nvoia lui de libertate iar el ma rasplateste cu multa dragoste.succes
daniiis
Postat pe 22 Ianuarie 2012 05:54
Buna dimineata. Eu sunt o leoaica si pot sa-ti spun ca leii sunt cei mai fideli si atasati de familie din tot zodiacul. Dar intradevar sunt greu de cucerit. Iar sabloanele clasice de agatat ii lasa cu desavarsire reci. Asa ca incearca sa-ti arati adevarata personalitate si surprinde-l cu ceva inteligent. Orice urma de indoiala care planeaza asupra ta si orice minciuna descoperita in legatura cu tine il indeparteaza pe vecie. Asa ca, fii sincera si inteligenta...si iubitoare. Leilor le place sa fie iubiti. Mult noroc si fericire.
kudika169606
Postat pe 22 Ianuarie 2012 05:59
Doar o atractie puternica; cand se va consuma relatia, totul se va sfarsi.
ilumax_76
Postat pe 22 Ianuarie 2012 07:45
Buna dimi. Sunt o varsatoare...am avut oarecum o relatie cu un leu...compatibilitatea e f redusa, pt ca acesta doar ...domina , asa , lasandu-te dominata , merge , dar cand o sa vrei sa te impui si sa-ti sustii pct tau de vadere ...at totul se duce de rapa ...asa a fost an rel mea , nu vreau sa te descurajez ...dar astia sunt leii. Mult succes.
kudika462415
Postat pe 22 Ianuarie 2012 08:22
leu familist convins ? nu prea cred
kudika487934
Postat pe 22 Ianuarie 2012 08:30
Vãrsãtorul este combatibil cu scorpionul.
kudika466666
Postat pe 22 Ianuarie 2012 08:31
Ai intalnit 1 leu?
Daca era cu stema in sus, e de bine, daca era cu banul in sus, e de rau.
perfect_woman
Postat pe 22 Ianuarie 2012 08:32
Dragã vãrsãtoare, încearcã sã te debarasezi de leu, nu este compatibil, relația nu v-a merge,orelatie bunã cu vãrsãtorul este scorpionul și eu sunt vãrsãtor,am fost cvãsãtorit cu capricorn, s-a ajuns la divort. Trebuie multã atentie în alegerea unei relatii serioase de lungã duratã.
kudika466666
Postat pe 22 Ianuarie 2012 08:40
De la: kudika466666, la data 2012-01-22 08:40:25Dragã vãrsãtoare, încearcã sã te debarasezi de leu, nu este compatibil, relația nu v-a merge,orelatie bunã cu vãrsãtorul este scorpionul și eu sunt vãrsãtor,am fost cvãsãtorit cu capricorn, s-a ajuns la divort. Trebuie multã atentie în alegerea unei relatii serioase de lungã duratã.



esti varsator ?? Incearca cu o berbecuta !!
GHEISA_
Postat pe 22 Ianuarie 2012 08:42
Draga mea, dacã te regãsești în ceea ce am scris despre femeia vãrsãtor, cu siguranțã este adevãrat și ce am scris despre bãrbatul leu... Însã te-aș sfãtui sã nu alergi dupã nestemate dacã Doamne-Doamne îți oferã în acest moment o piatrã... Am vrut sã spun doar cã nimic nu este întâmplãtor pe lumea aceasta... S-ar putea sã ai parte de cea mai minunatã poveste de dragoste din viața ta.... sau poate de o dezamãgire... însã, îți spun din proprie experiențã, cã trebuie sã înveți lecțiile vieții, așa cum ne sunt date de divinitate. Eu am fugit de lei toatã viața mea, însã, Doamne-Doamne mi-a oferit puterea de a mã îndrãgosti și de a iubi numai lei... Acum trãiesc cea mai frumoasã poveste de dragoste tot cu un leu, dupã ce am stat singurã 5 ani și am spus cã nu mai vreau lei în viața mea... ASTA-I VIAȚA!!! Sper sã fii iubitã și sã nu fii dezamãgitã niciodatã... Mult NOROC!!!

Cum sã recunoºti un nativ din Leu

Aþi cunoscut recent o persoanã care v-a spus: "N-am nevoie de favorurile tale" ºi în acelaºi timp v-a orbit cu strãlucirea zîmbetului sãu superb? Atunci aflaþi cã i-aþi cãzut victimã marii feline. Nu e deloc ceva neobiºnuit pentru Leu sã-ºi afiºeze în acelaºi timp mîndria arogantã ºi drãgãlãºenia voioasã, acesta fiind motivul pentru care lumea îi iartã orice. Leul-felinã stãpîneºte peste toate celelalte animale. Persoana din zodia Leului e stãpînul tuturor, inclusiv al tãu. (Bine, bine, ºtiu cã de fapt nu e adevãrat, dar te rog, nu-i spune asta! I-ai frînge inima lui mare, caldã ºi egoistã.) Cel mai bine e sã-i cînþi în strunã. Atunci va toarce în loc sã ragã. Leul penduleazã între momentele de energie gregarã ºi cele de superbã indolenþã, în care abia îºi poate stãpîni cãscatul. Dacã vrei sã studiezi fiara, caut-o în toate locurile la mare modã din oraº. Cel puþin jumãtate dintre oamenii pe care îi vei vedea acolo trãind pe picior mare vor fi Lei. Mîþele mai timide vor sta acasã, dar tot lãfãindu-se în confort ºi distrîndu-se pe cinste. Leul urãºte întunericul la fel de mult pe cît urãºte plictiseala. Dacã vezi un nativ care roºeºte uºor, nu confunda roºeaþa de timiditate cu cea provocatã de mîndria rãnitã sau de emoþia de a-ºi vedea iubita. Nu existã Lei introvertiþi, ci doar Lei care se prefac a fi introvertiþi. S-ar putea sã vezi cîþiva nativi care se învîrt prin lume cu o aparenþã de forþã, hotãrîre ºi demnitate tãcutã. Nu te lãsa pãcãlit de acel tors molatec. Chiar ºi Leii blînzi sînt convinºi în sufletul lor cã au dreptul regal de a domni peste familie ºi prieteni ºi pîndesc din culise momentul cînd vor putea prinde un loc în lumina reflectoarelor. Dacã nu mã crezi, ia un Leu care se dã drept introvertit ºi atacã-i mîndria. Ia de la el ceva ce considerã cã i se cuvine, dã-i ordine ºi nu-i arãta nici o brumã de respect. Rãgetul acelei mîþe blînde se va auzi din celãlalt capãt al oraºului. E nevoie de mult curaj ca sã-l provoci cînd îºi apãrã drepturile ºi demnitatea. Unii nativi se mai îmblînzesc o datã cu vîrsta, dar Leul nu îºi pleacã niciodatã capul mîndru. Niciodatã.
Cît despre atributele fizice ale celor dominaþi de Soare, uitã-te în jur dupã oameni cu o coamã de pãr dat pe spate, ca sã le lase faþa liberã ºi o atitudine leneºã, înºelãtoare. Leii au un mers drept ºi mîndru, cu o moliciune pisiceascã în pas. Femeile combinã graþia felinã cu un fel de intensã incandescenþã interioarã, bine camuflatã de purtarea lor blîndã, calmã ºi echilibratã. Dar nu uita cã Leoaica e pregãtitã în orice clipã de atac dacã se simte ameninþatã. Ghearele ei or fi ascunse în perniþe, dar sînt mereu bine ascuþite. Îi vei observa aerul dominator ºi þinuta princiarã în timp ce trece privindu-i de sus pe muritorii din jur. În general, miºcãrile ºi vorba nativilor sînt tacticoase, cãci ei rareori vorbesc repede, aleargã sau se grãbesc. Într-un grup îþi va fi imposibil sã ignori prea mult timp un Leu. Fie va atrage atenþia tuturor prin declaraþii ºocante ºi acþiuni dramatice, fie va obþine aceeaºi atenþie bosumflîndu-se ºi ascunzîndu-se dupã ficusul din camerã pînã cînd cineva se va grãbi sã vinã sã-l întrebe ce i s-a întîmplat. În zodie existã destui nativi cu ochi albaºtri, dar mulþi Lei, în special cei de sex feminin, au ochi cãprui închis, uºor ridicaþi la colþuri, blînzi la început, dar plini de foc ºi parã mai apoi. Pãrul e brun sau blond-roºcat, de obicei ondulat, purtat fie într-o coafurã sãlbaticã, neglijentã, ridicat în sus pe creºtet ºi pe pãrþi, fie e bine întins ºi netezit pe lîngã cap. Tenul lor e de obicei rumen. E de-a dreptul amuzant sã urmãreºti efectul ciudat pe care-l au nativii asupra oamenilor. E greu sã stai în faþa Leului fãrã sã-þi îndrepþi spatele, trãgîndu-þi burta ºi scoþînd pieptul înainte. Pur ºi simplu nu-mi dau seama dacã noi, oamenii obiºnuiþi, facem asta ca sã imitãm atitudinea regalã a Leului din faþa noastrã, sau ca sã ne adunãm curajul pentru a suporta o posibilã predicã, deoarece acestor nativi le place la nebunie sã dea sfaturi. Nu se pot abþine sã nu-þi spunã exact cum trebuie sã-þi trãieºti viaþa, adoptînd un ton uºor superior, condescendent. Aceastã înclinaþie pentru a da lecþii este motivul pentru care mulþi nativi ajung sã fie profesori, politicieni sau psihiatri. E de-a dreptul exasperant sã vezi cît de bine se pricep sã gãseascã motivaþii pentru orice ºi sã îþi rezolve problemele. Pãcat cã nu sînt în stare sã se ocupe de propria viaþã cu aceeaºi uºurinþã ºi subtilitate. Totuºi, asta îl face pe Leu atît de adorabil: superioritatea lui sincerã ºi talentele excepþionale, amestecate cu o îngrozitor de transparentã vulnerabilitate a ego-ului. Mîndra ºi demna felinã vulnerabilã? Absolut! Nativul e profund rãnit cînd nu îi respecþi înþelepciunea ºi generozitatea. Ca sã-l îmblînzeºti, tot ce ai de fãcut e sã-l flatezi. În nouã cazuri din zece, fiara se va transforma într-o pisicuþã sfioasã ºi docilã, care mai are puþin ºi se rostogoleºte de plãcere în cãldura complimentelor. Vanitatea este cãlcîiul lui Ahile pentru severul Leu. Flatarea are asupra lui acelaºi efect ca o sfoarã cu motocei asupra mîþelor, lipsa de respect îl umple de furie oarbã, iar aceste douã extreme îi afecteazã judecata echilibratã. Existã unii nativi care îºi controleazã cu succes aceste tendinþe, dar ele sînt întotdeauna prezente într-o mãsurã mai micã sau mai mare la cei nãscuþi în aceastã zodie. Încearcã ºi ai sã vezi. În toiul uneia dintre predicile pe care þi le þine, întrerupe-l respectuos ºi spune-i prietenului tãu din Leu cã aratã absolut magnific în puloverul pe care-l are pe el. Rezultatul va fi, probabil, o abruptã dispariþie a demnitãþii cînd Leul va roºi ºi va spune, complet deconcertat: "Serios? Chiar crezi cã arãt bine?". În majoritatea cazurilor, un compliment la adresa intelectului lor va avea acelaºi efect. Leul nu se poate abþine sã nu se simtã superior ºi sã nu facã gesturi dramatice din cînd în cînd.
Leul îºi va irosi rareori energia încercînd sã scoatã apã dintr-o fîntînã secatã, aºa cum face deseori Berbecul. Acest lucru face ca el sã fie un extraordinar de bun organizator ºi un înþelept distribuitor de sarcini. Ordinele lui sînt surprinzãtor de eficiente atunci cînd mai renunþã la teatralismul lui, cãci poate fi un maestru al discursului simplu, direct. El îºi exprimã aprobarea deschis ºi cu generozitate ºi poate face complimente aproape jenant de extravagante. Nici cu exprimarea nemulþumirii nu e deloc zgîrcit. De obicei vorbeºte serios, orice ar spune. Vorbele lui pot alina sau ustura, dar nu te lasã niciodatã indiferent.
Cînd bãrbatul sau femeia din aceastã zodie joacã rol de gazdã te poate face sã te simþi ca ºi cum ai fi oaspetele familiei regale. Leii îºi înconjoarã musafirii cu mormane de mîncare excelentã, vinuri bune, femei frumoase ºi muzicã liniºtitã. Nici Ludovic al XIV-lea nu s-a bucurat de atîtea fineþuri! Dar dupã asta... potopul! În cazul multor Lei, dupã serile romantice cu dans, romantism ºi cine rafinate urmeazã un potop de cereri în cãsãtorie, pasiune, lacrimi, furie, scuze, într-un cuvînt, o uriaºã confuzie sentimentalã.
Acum cã am ajuns la subiectul legãturilor amoroase, subiect foarte firesc atunci cînd e vorba despre nativii acestei zodii, ar trebui sã ºtii cã nu vei gãsi prea mulþi burlaci sau fete bãtrîne nãscute în semnul Soarelui. Poate cã atunci cînd îl cunoºti Leul e singur, dar e cu siguranþã, fie îndrãgostit sau pe cale sã se îndrãgosteascã, fie proaspãt despãrþit de cineva, caz în care va avea o expresie jalnicã ºi rãtãcitã. Mîndria feroce a Leului e cauza ruperii multor legãturi sentimentale ºi a desfacerii multor cãsãtorii. Þi se rupe inima sã vezi un nativ rãmas fãrã pereche, dar dacã mîndria lui a fost rãnitã de partenerul sentimental (fie el cu sau fãrã acte), tristeþea sfîºietoare din ochi dispare ºi nativul devine feroce ºi sãlbatic. Totuºi, nimeni nu poate suporta mai multe într-o demnã tãcere sau nu se poate adapta cu mai mult curaj la conjuncturi triste decît cei nãscuþi sub semnul Soarelui. Ei îºi vor pãstra mereu încrederea ºi, cînd e nevoie, chiar ºi optimismul.
Deoarece puterea de iertare ºi compasiunea fac parte din natura Leilor, împãcãrile sînt cam la fel de frecvente ca ºi despãrþirile în viaþa lor emoþionalã, o datã ce flãcãrile indignãrii ºi demnitãþii rãnite se sting ºi ei se simt singuri. Solarii sînt aproape tot timpul mãcinaþi de pasiune, nu numai pentru o persoanã de sex opus, ci ºi pentru viaþã, pur ºi simplu. Atît pentru Lei cît ºi pentru pisicuþele retrase, viaþa fãrã dragoste e ca un ºtecher fãrã prizã. Cînd iubirea moare, pentru ei Soarele nu mai strãluceºte.
Nativii acestei zodii nu conteazã niciodatã pe alþii. Preferã sã fie ei cei care acordã sprijin. Îi atrage ideea de a fi responsabili de cei slabi ºi neajutoraþi. Poate cã Leul rage ºi se bate cu pumnul în piept cã toatã lumea se sprijinã de el ºi e obligat sã-i care pe toþi în spate, dar nu daþi nici o atenþie lamentãrilor lui. Adorã sã fie sprijinul tuturor. Încearcã sã-i uºurezi povara sau sã-i dai o mînã de ajutor ºi vei vedea ce repede ºi dispreþuitor îþi va refuza ajutorul. Mai mult ca orice, preferã sã evite acceptarea de ajutor financiar. Deºi rãmîne deseori fãrã nici un ban, e întotdeauna sigur cã va gãsi o modalitate de a-ºi reumple rapid buzunarele. Puþini nativi îºi supravegheazã cheltuielile. Majoritatea sînt în adîncul sufletului niºte pariori, deseori de o extravaganþã nebuneascã. Chiar ºi acele rare feline care þin cu grijã de fiecare bãnuþ se vor îmbrãca luxos ºi vor arãta întotdeauna prospere. Leul vrea ca totul în jurul lui sã fie de prima mînã, luxos, ºi va cheltui bucuros cu largheþe pe plãceri ºi distracþie. El dã bani aproape oricui. Dacã îi ceri un împrumut ºi nu are bani, va prefera de o mie de ori sã se împrumute din altã parte decît sã recunoascã faptul cã Regele nu-ºi poate ajuta supuºii aflaþi în nevoie. Însã va face asta numai în ultimã instanþã, cãci îi este groazã sã apeleze la alþii pentru bani, sfaturi sau încurajãri. Nativii au suficient orgoliu ca sã se încurajeze singuri, sînt destul de deºtepþi ca sã aibã propriii lor bani ºi Dumezeu ºtie cît de mult detestã sã cearã un sfat! Sfaturile se cer de la cei care-þi sînt superiori într-un fel sau altul ºi cine poate fi superior unui Leu?!
Solarii au deseori febrã mare, sînt predispuºi la accidente, boli bruºte ºi violente ºi sînt de obicei imuni la maladii cronice, de lungã duratã. Avînd în vedere faptul cã ei rareori fac lucrurile pe jumãtate, aceºti oameni fie radiazã de o incredibilã vitalitate, fie se plîng cã sînt cu un picioar în groapã, aceastã din urmã reacþie fiind consecinþa faptului cã se simt neapreciaþi sau au o nevoie disperatã de afecþiune. Aceºti nativi au ori inimi extrem de puternice, ori suferã de vreo afecþiune cardiacã. Ei pot suferi de dureri de spate ºi de umeri, probleme la coloana vertebralã ºi aparatul reproducãtor, pot avea accidente la picioare, glezne ºi pot suferi de rãguºealã sau dureri în gît. Din fericire, îºi revin rapid dupã boalã, iar principalul pericol care îi paºte e neglijenþa faþã de propria lor sãnãtate ºi refuzul de a se îngriji temeinic atunci cînd se îmbolnãvesc.
Cu cei din semnul Soarelui nu existã cale de mijloc. Sînt fie îngrozitor de neatenþi, îngãlaþi ºi neglijenþi, fie meticuloºi ºi ordonaþi. Le place bîrfa ºi se simt jigniþi ºi excluºi cînd în jurul lor se petrece ceva ce ei nu înþeleg. Leii au o fire destul de fixistã. E greu sã-i ademeneºti sã se abatã de la o cale stabilitã, deºi ei îi pot convinge pe alþii, datoritã talentului lor oratoric. Pot da dovadã de tot atîta energie neîmblînzitã ca o rachetã spaþialã, dupã care pot deveni la fel de leneºi ºi somnoroºi ca o pisicã moþãind la soare. Cînd muncesc, muncesc. Cînd se distreazã, se distreazã. Cînd se odihnesc, se odihnesc. Majoritatea Leilor au un talent impresionant de a delega plini de veselie cele mai neplãcute ºi urîte sarcini altora, în timp ce ei se ocupã de probleme importante, cum ar fi sã decidã cine ar trebui sã fie urmãtorul preºedinte ºi cum ar putea fi cîºtigat nu ºtiu ce rãzboi.
Spre propria surprizã, cînd pe umerii sãi cade o adevãratã urgenþã, nativul se descurcã lejer cu ea ºi îºi face datoria fãrã sã clipeascã, ajutîndu-i pe neajutoraþi, protejîndu-i pe cei înfricoºaþi (deºi în sinea lui s-ar putea sã fie de douã ori mai speriat decît ei), înveselindu-i pe cei melancolici. Aceasta e natura înnãscutã a Leului, care va ieºi la ivealã dupã ce lasã în urmã faza de playboy. Leul e un prieten extraordinar de loial, un inamic puternic, dar drept, creativ ºi original, plin de forþã ºi vitalitate. Noi, ceilalþi, îi trecem cu vederea aroganþa, înfumurarea uneori imposibilã, crizele de vanitate destul de ridicole ºi lenea, pentru cã inima lui e din aur curat, metalul zodiei solare.
Floarea celor din aceastã zodie e macul, numerele norocoase sînt unu ºi patru, culoarea e purpuriul, iar piatra care îi aduce soarele în viaþã e topazul.


Bãrbatul din zodia Leului

Cînd Gray a scris versurile despre o floare "nãscutã pentru a înflori nevãzutã ºi a-ºi risipi dulceaþa în deºert", în mod sigur nu descria un nativ din Leu. Probabil cã ai sã-l vezi pe acest bãrbat lãfãindu-se în lumina strãlucitoare a soarelui ºi poate cã ai sã-l vezi þinînd discursuri înflorite, dar asta nu se va întîmpla în nici un caz în pustietatea deºertului. Mai mult ca sigur îl vei gãsi pe o scenã sau în faþa unui cerc de prieteni sau rude pline de adoraþie. O fi risipind el bani, dar nici prin cap nu-i trece sã-ºi risipeascã dulceaþa în vînt. Va avea întotdeauna un public.
Cam asta e esenþa personajului. Secretul cu ajutorul cãruia poþi pune mîna pe un Leu e foarte simplu: fii publicul lui. Spre deosebire de amicii lui din Fecioarã sau Vãrsãtor, Leul se va arunca bucuros în vîltoarea unei delicioase aventuri romantice dacã îþi joci cãrþile cum trebuie, îl adori, îl flatezi ºi îl respecþi.
Ai de-a face cu un flamboiant bãrbat de august? Pune-þi ochelarii de soare ºi cedeazã strãlucirii lui orbitoare. Ai de-a face cu unul dintre Leii blînzi, liniºtiþi? Nu te lãsa pãcãlitã de moliciunea lui rafinatã. Fã o miºcare greºitã ºi vor zbura scîntei. Nu uita, el doar joacã rolul unui suflet modest. Sub comportamentul curtenitor ºi liniºtea rãbdãtoare ard înãbuºit ruguri de demnitate mîndrã ºi vanitate arogantã, gata sã izbucneascã ºi sã pîrjoleascã femeia insistentã ºi destul de fraierã încît sã creadã cã-l poate conduce.
Leul va fi un pretendent galant ºi plin de cavalerism, afectuos, sentimental, tandru ºi protector. Nu va fi nevoie sã-i întinzi cine ºtie ce capcane complicate pentru a-l convinge sã-þi facã avansuri romantice. Unii spun chiar cã Leii sînt în stare de pasiune instantanee. Nu trebuie decît sã adaugi ocazia potrivitã, sã amesteci totul cu lumînãri aprinse ºi viori ºi dragostea va înflori rapid, ca un trandafir roºu. De fapt, poþi sã laºi la o parte lumînãrile ºi muzica dacã nu le ai la îndemînã, ºi sã foloseºti doar primul ingredient. Rezultatul va fi acelaºi. Dacã din viaþa lui lipseºte iubirea, ferocea felinã se va usca pe picioare, într-un mod cît mai dramatic, desigur. El trebuie sã fie adorat, altfel moare. Bãrbaþii din Leu nu se uitã la bani cînd fac curte unei femei. Vei fi dusã la cele mai bune restaurante, copleºitã cu parfumuri ºi flori, condusã cu mîndrie la teatru ºi vei primi scrisori de dragoste fantastice. Sincer vorbind, ar trebui sã ai o inimã de piatrã ca sã-i reziºti.
Probabil cã de-acum îþi închipui cã ai apucat pe Dumnezeu de un picior. Nu chiar. Iubirea Leoninã nu e deloc lipsitã de probleme. Ar fi bine sã iei aminte la rãsfãþatele metrese ale regilor. Leul te va invita în bîrlogul lui ºi te va încãlzi cu inima lui mare, dar lãcaºul lui se poate transforma pentru tine într-o închisoare luxoasã. E gelos? Rãspunsul e "DA!", scris mare, cu neon orbitor. Îi aparþii trup, suflet ºi minte. Îþi va spune cu ce sã te îmbraci, pe ce parte sã-þi faci cãrarea, ce cãrþi sã citeºti, care prieteni meritã pãstraþi ºi cum sã-þi organizezi mai bine ziua. Va dori sã ºtie de ce ai lipsit douã ore cînd ai spus cã pleci la cumpãrãturi pentru o orã, cu cine te-ai întîlnit pe drum, ce-a spus persoana respectivã ºi chiar se va supãra dacã nu îi vei spune la ce te gîndeai cînd priveai în gol pe geamul de la bucãtãrie în timp ce-i fãceai omleta. Dacã te gîndeai la alt bãrbat? Nu uita niciodatã de forþa temperamentului lui impulsiv atunci cînd e stîrnit. Sã-l tachinezi flirtînd din cînd în cînd cu alþii ca sã-i dovedeºti cã eºti încã seducãtoare e o nebunie. ªtie cã eºti seducãtoare. Nu are nevoie de nici un fel de dovezi. În plus, bãrbatul tãu din Leu e în stare sã-i punã la podea pe nevinovaþii tãi prieteni de sex masculin, dacã nu sã-i ºi bage în spital, atunci cînd e împins dincolo de limite.
Nu e totul lapte ºi miere în relaþia amoroasã cu un Leu, fie el pisoi liniºtit sau motan vagabond. Fiecare femeie îndrãgostitã de un nativ al acestei zodii ar trebui sã vadã de mai multe ori filmul "Anna ºi regele" ºi sã studieze fiecare cadru cu atenþie. Monarhul siamez din poveste era un Leu tipic, iar tehnica Annei îþi va oferi soluþii nepreþuite. Mai întîi provocarea, pentru a-i stîrni interesul, iar în final supunere femininã, dupã ce l-ai fãcut sã-ºi bage bine în cap faptul cã nu te vei lãsa complet devoratã. Povestea ei e cu adevãrat "lecturã obligatorie". Închiriazã caseta ºi dormi cu ea sub pernã.
Fii pregãtitã sã-l þii cu picioarele pe pãmînt cînd o ia razna cu entuziasmul lui ºi fii gata sã-l potoleºti cînd face dintr-o problemã mãruntã o chestiune de viaþã ºi de moarte. Are nevoie de stabilitatea ta pentru a compensa propria lui mîndrie iraþionalã. Dacã nu eºti o persoanã echilibratã, dragostea voastrã se va transforma într-o continuã bãtãlie. Vã veþi despãrþi ºi împãca într-un ritm atît de rapid, încît prietenii voºtri n-o sã mai ºtie ce se întîmplã.
Nu încerca sã fii o femeie de carierã. Iubitul tãu leonin nu va accepta niciodatã asta. Cariera ta este EL! Poate cã-i va permite perechii sale sã iasã din bîrlog ca sã cîºtige ceva bani cînd contul din bancã e subþiat, dar femeia respectivã ar face bine sã-l asigure cã slujba ei e pe ultimul loc în topul preocupãrilor, dupã el ºi cuibul lor comun. El nu va tolera concurenþa, fie ea din partea altui bãrbat sau a unui interes exterior. Dacã eºti suficient de curajoasã ca sã accepþi aceste provocãri, mergi ºi-þi cumpãrã trusoul de nuntã, dar ai grijã sã fie cît mai elegant. Leul tãu nu va scãpa nici o ocazie de a se mîndri cu tine. Fã-l de rîs în public arãtînd a orice altceva, numai a reginã nu, ºi s-ar putea sã stai mult ºi bine la altar aºteptîndu-l sã aparã.
O datã mãritatã ºi profund iubitã, poþi sã te consideri binecuvîntatã. Soþul tãu va fi la fel de bun ºi generos ca regele Arthur, cu condiþia ca el sã fie cel mai important personaj în familie. Probabil cã îþi va spune deseori cît de frumoasã eºti, îþi va da o sumã lunarã bunicicã pentru cheltuieli ºi (minune a minunilor pentru un bãrbat atît de înclinat spre romantism!) existã toate ºansele sã-þi rãmînã credincios. Leul e de obicei prea leneº ca sã mai vîneze chipuri drãgãlaºe o datã ce a gãsit o pereche care-i va conduce regatul cu mîini capabile, în timp ce el moþãie liniºtit în hamac. Se va juca drãgãstos cu puii, îºi va proteja partenera împotriva oricãrui pericol ºi o va încînta cu ambiþia lui de a ajunge pe cea mai înaltã treaptã în carierã.
Cu un soþ din aceastã zodie vei avea o viaþã socialã foarte activã, dar nu vei pierde foarte multe nopþi, cãci el nu îºi sacrificã somnul de înfrumuseþare. Totuºi, va avea nopþi petrecute "cu bãieþii" ºi uneori va simþi nevoia sã-ºi asume riscuri, aºa cã va face oarece jonglerii financiare. Însã existã compensaþii: cum te-ar putea certa pentru cã þi-ai cumpãrat o cãciulã din blanã de nurcã atunci cînd el a pierdut costul unei haine de nurcã la un pocher cu prietenii? Þine-l cît mai departe de licitaþii, chiar dacã ar fi sã-l legi de scaun ºi sã-l încui în casã, pentru cã simte un impuls irezistibil de a licita mai mult decît oricine, pentru orice! Tot el va fi cel care, în public, va înºfãca nota de platã strigînd vesel: "Fac eu cinste!" ºi va lãsa la restaurant banii pentru noul tãu frigider. În Las Vegas s-ar simþi ca acasã!
Leul are însã o calitate pe care s-ar putea sã o gãseºti foarte importantã: aproape toþi nativii au un talent înnãscut pentru a repara lucruri. Poate fi orice, de la o clanþã blocatã sau un robinet înþepenit, pînã la un casetofon sau o combinã dintre cele mai complicate. Dacã e un Leu tipic, nu va rezista sã nu-ºi punã la încercare capacitatea de a face sã meargã ceva stricat. Dacã nici una dintre metode nu dã rezultate, va trage un ºut plin de furie leoninã obiectului neobrãzat ºi, brusc, clanþa se va deschide, robinetul va împroºca o adevãratã Niagarã, casetofonul va începe sã cînte. Acest semn pare sã aibã o calitate mecanicã. Mulþi bãrbaþi dominaþi de Soare sînt în stare sã desfacã un motor de maºinã în bucãþi ºi sã-l facã la loc, abia mînjindu-se pe mîini. Nu e genul care sã lase o balama desfãcutã sã atîrne aºa luni de zile sau o þeavã spartã sã picure la nesfîrºit. Un numãr surprinzãtor de mare de Lei pot sã-ºi facã singuri mobilã sau sã-ºi construiascã o camerã în plus la casã, fãrã ajutorul profesioniºtilor. Probabil cã îºi va face în pivniþã propriul lui atelier. Nu te plînge pentru un pic de rumeguº pe covor, ocupaþia asta îl face fericit ºi îl þine seara acasã.
Solarul e sufletul petrecerilor, dar nu e prost. Poartã masca bufonului pentru a atrage atenþia asupra lui, dar publicul simte de obicei cã ar face bine sã nu uite sã-l respecte chiar ºi atunci cînd e pus pe joacã. Indiferent de aparenþe, firea adevãratã a bãrbatului Leu nu are nimic degajat. E mult mai tenace ºi încãpãþînat decît pare. ªtie ce vrea ºi de obicei obþine ce vrea. În plus, ºtie sã ºi pãstreze ce obþine.
Dacã ai pretenþia sã-þi fie fidel în perioada în care îþi face curte, ai grijã sã-i dai romantism ºi afecþiune din plin, altfel uriaºa lui nevoie de dragoste ºi admiraþie îl va trimite la vînãtoare prin toatã jungla. Dacã relaþia voastrã e profundã ºi realã, probabil cã-þi va fi loial, dar ochii îi vor mai rãtãci din cînd în cînd. În privinþa asta nu prea ai ce sã faci, doar sã-l þii legat la ochi. Leul iubeºte frumuseþea aºa cã, dacã eºti genul pe care îl apucã gelozia din cauza unei simple priviri admirative aruncate în direcþia altei femei, fã bine ºi descoperã cît mai repede toleranþa! Un bãrbat solar pãrãsit de iubitã din cauza flirturilor lui va fi sincer uluit ºi rãnit. În acest caz va fi capabil de orice, de la mimarea unui atac de cord, pînã la compunerea unui bilet de adio pãtat de lacrimi false, pentru a-þi stîrni mila ºi a te face sã alergi înapoi în braþele lui primitoare. Va fi atît de convingãtor, încît te vei simþi ca un monstru de cruzime. Dacã nu-þi plac scenele dramatice, emoþionale, e mult mai simplu sã încerci sã-l înþelegi. Dacã îl tratezi cum trebuie, scãpãrile lui vor fi oricum nevinovate
În ciuda bunãtãþii lor fundamentale, Leii nu sînt niciodatã prea sensibili la sentimentele altora. De fapt, majoritatea acestor bãrbaþi sînt atît de egocentrici încît pot fi brutal de sinceri ºi lipsiþi de tact. Dar surîsul lor strãlucitor alungã rapid resentimentele. Nativul acestei zodii nu are nici urmã de rãutate în el. Poate avea izbucniri impulsive, înfricoºãtoare, dar rãutatea nu face parte din matricea lui geneticã ºi nu ºtie sã facã faþã cruzimii adevãrate. Îi plac sporturile, dar o datã cu înaintarea în vîrstã va prefera sã le priveascã de pe tronul lui confortabil, în timp ce tu îl serveºti cu ce-i pofteºte inima.
Nu întotdeauna, dar foarte des, bãrbaþii solari au o pornire bizarã. Spre deosebire de Capricorn, care cautã sã urce pe scara socialã prin cãsãtorie, Leul tinde uneori sã se însoare cu cineva inferior lui. Dorinþa lui de a ocupa un loc de frunte în ierarhia socialã e la fel de puternicã precum a Capricornului, dar pur ºi simplu nu poate rezista sã nu-ºi achiziþioneze "un supus", o persoanã cãreia sã-i fie superior din toate punctele de vedere. Uneori aceastã alegere e cumplit de greºitã ºi vioreaua sfioasã care stãtea la picioarele lui privindu-l cu ochi plini de adoraþie, fericitã sã respire acelaºi aer cu el se transformã brusc ºi, printr-o miºcare surprizã, îi înºfacã sceptrul. Cînd se întîmplã asta, Leul detronat devine un soþ îngrozitor de nefericit, care poartã pe chip expresia tragicã a unui monarh exilat.
E trist, dar adevãrat: Leii au rareori familii numeroase. Mulþi dintre ei nu au deloc copii, sînt despãrþiþi de ei sau au un singur copil. Pãcat, pentru cã sînt taþi afectuoºi, minunaþi, poate chiar prea îngãduitori între douã discursuri severe despre comportarea cuviincioasã. Copilul vostru s-ar putea sã se simtã sufocat de pretenþiile tatãlui sau plictisit de predicile lui interminabile, dar va învãþa rapid cum sã-l flateze pentru a-l potoli. Leul va insista sã fie respectat de copii ºi va fi, dar aceºtia vor obþine probabil orice de la el folosind inteligent formula magicã: "Da, tatã. Ai perfectã dreptate, tatã". De aceea, de tine va depinde sã-þi disciplinezi copiii. Poate cã progeniturile vor detesta aroganþa lui, dar îºi vor aminti de el cu afecþiune în anii ce vor urma. Un sfat: nu da copiilor mai multã atenþie decît lui, cãci s-ar putea sã stîrneºti o groazã de necazuri din cauza uriaºului lui orgoliu rãnit, care va fi aproape imposibil de vindecat.
Pe scurt, bãrbatul tãu din zodia Leului te poate scoate din minþi cu figurile lui cînd îþi face curte, dar nu e deloc un partener rãu pe termen lung. Dacã nu te deranjeazã sã renunþi la mîndria ta ºi sã-þi construieºti viaþa în jurul lui, o datã ce ai îmblînzit acest bãrbat vei fi adoratã ºi nu vei mai fi niciodatã singurã. ªi-apoi... el ºtie sã repare robinetele alea nenorocite de la baie!

Cum sã recunoºti un nativ din Vãrsãtor

Tuturor le plac curcubeele. Copiii îºi pun o dorinþã cînd vãd unul, visãtorii aleargã dupã ele, pictorii le pun pe pînzã, dar Vãrsãtorul locuieºte într-unul. Mai mult, el l-a demontat ºi a examinat fiecare bucãþicã, fiecare culoare, ºi tot crede în el. Nu e uºor sã crezi în ceva dupã ce ai aflat exact cum e acel lucru, dar Vãrsãtorul e în esenþã un realist, deºi adresa lui e ziua de mîine, privitã cu ochelari roz.
Ca ºi buimãcita Alice, dusã prin Lumea Minunilor de Vãrsãtorul Lewis Caroll, va trebui sã fii mereu pregãtit pentru neprevãzut cînd e vorba de uranieni. În general amabili ºi liniºtiþi, Vãrsãtorilor le place, însã, sã sfideze opinia publicã ºi sînt extrem de încîntaþi în sinea lor cînd ºocheazã din cînd în cînd oamenii mai convenþionali cu comportamentul lor iraþional. Aceºti oameni în general blînzi ºi politicoºi te pot zgudui brusc cu cele mai uluitoare afirmaþii exact cînd te aºtepþi mai puþin. Uranianul tipic e pe jumãtate Albert Schweitzer ºi jumãtate Mickey Mouse. Poate fi încãlþat în sandale, bocanci, pantofi eleganþi sau adidaºi ºi rareori îºi va bate capul sã verifice dacã ceea ce poartã se potriveºte ocaziei. Va apãrea la uºa ta desculþ, dacã aºa îi vine cheful, ºi va rîde de tine fiindcã rîzi de el. Vãrsãtorii deseori adoptã o þinutã bizarã, pentru a-ºi demonstra refuzul de a se conforma normelor.
Poþi recunoaºte deseori oamenii nãscuþi în aceastã zodie fixã, de aer, dupã cît de des folosesc cuvîntul "prieten". Întrebarea tipic uranianã dupã ruperea unei legãturi amoroase este "Nu putem rãmîne prieteni?". Vãrsãtorul nu e nici obtuz, nici naiv, nici entuziast, nici blazat. Experimentãrile permanente nu-l fac decît sã fie curios în legãturã cu urmãtorul mister pe care-l are de descifrat. ªi urmãtorul mister poþi fi tu. Persoana care pare cînd complet absentã cînd te studiazã ca sub un microscop invizibil e probabil un Vãrsãtor. Poate fi derutant sã descoperi, dupã toatã curiozitatea lui intensã, care te-a flatat, cã manifestã acelaºi interes pentru viaþa personalã a poliþistului din colþ, a barmanului sau a cîntereþei din bar. Politica îl fascineazã, sporturile îi intereseazã, iar copiii îl intrigã. Acelaºi lucru e valabil pentru cai, maºini, bãtrîni, descoperiri medicale, scriitori, astronauþi, alcoolici, piane etc. Renunþã la orgoliu, ori abordarea lui distantã, impersonalã þi-l va rãni.
Ochii Vãrsãtorului au de obicei o privire, vagã, absentã, visãtoare ºi sînt deseori deschiºi la culoare, dar nu întotdeauna. Pãrul e de obicei drept ºi mãtãsos, deseori blond sau ºaten deschis; tenul e palid ºi de obicei are o înãlþime peste medie (ascendentul poate duce la modificãri în aspectul general). Vei observa o nobleþe a profilului. Trãsãturile uraniene sînt fine ºi bine definite, amintind de cele ale împãraþilor romani de pe monedele de aur. Adevãraþii nativi vor adopta deseori o poziþie cu capul plecat de la baza gîtului cînd cugetã la o problemã sau imediat dupã ce au pus o întrebare. Capul le cade brusc în faþã sau se înclinã într-o parte, aºteptîndu-þi reacþia. În mod ciudat, datoritã sexualitãþii duale a uranienilor, trupurile masculine au deseori caracteristici feminine (cum ar fi ºoldurile late), iar cele feminine au cîte o trãsãturã masculinã (cum ar fi umerii laþi).
Nativii iubesc libertatea ºi pot fi deseori extrem de amuzanþi, perverºi, originali, îngîmfaþi ºi independenþi, dar pot fi ºi diplomaþi, blînzi, înþelegãtori ºi timizi. Ei vor cãuta aproape cu disperare sentimentul de siguranþã pe care li-l dau mulþimile, aglomerãrile de oameni ºi se va înconjura cu prieteni. Apoi vor cãdea într-o pasã mohorîtã, pesimistã ºi vor dori sã fie lãsaþi singuri. În oricare dintre aceste faze ar fi, nativul îºi pãstreazã percepþiile acute, care sînt mai profunde ºi mai rapide decît ale altora. Uranus face din el un rebel înnãscut, care crede cã toate vechile obiceiuri sînt greºite ºi cã oamenii ºi lumea au nevoie de schimbãri drastice ºi revoluþionare mai mult decît de orice altceva (deºi, dacã e implicat în politicã, va fi suficient de inteligent încît sã nu-ºi facã publice opiniile prea devreme, distrugîndu-ºi strategia).
Vãrsãtorii analizeazã constant situaþii, prieteni ºi strãini. Poate fi deranjant cînd se apucã sã-þi punã întrebãri directe, fãrã pic de tact, þintind exact spre cele mai intime sentimente ale tale. Cînd descoperã cã puzzle-ul nu era deloc prea complicat, se plictisesc ºi uneori chiar se supãrã. Nu e nimic mai jignitor decît un Vãrsãtor care se saturã de acest joc de-a examinarea sub microscop ºi se orienteazã spre alt subiect tocmai cînd te-a convins cã pentru el eºti cea mai importantã fiinþã de pe planetã. E foarte dureros!
În ciuda obsesiei lor pentru prietenie, nativii nu au prea mulþi apropiaþi. Ei cautã cantitatea ºi nu calitatea în relaþiile lor ºi rareori întemeiazã o legãturã pentru o perioadã mai lungã de timp. Sînt prea multe de descoperit ca sã se limiteze prea mult timp la numai una sau douã prietenii. Nu rezolvi nimic cu rugãminþile patetice, cãci acest om e prea impersonal dar, dacã reuºeºti sã ajungi la inima unui Vãrsãtor, de obicei acesta va coborî de pe bicicleta lui ca sã vadã dacã nu cumva i-a scãpat ceva.
Uranianul e înconjurat de un fel de izolare ciudatã ºi deseori e înþeles greºit de ceilalþi. Asta pentru cã ceilalþi încã sînt cu un pas în urma Vãrsãtorului. Purtãtorul apei trãieºte în viitor, întorcîndu-se în prezent numai pentru perioade foarte scurte de timp, aºa cã oamenii mai realiºti îl considerã pur ºi simplu sãrit de pe fix. El simte acest lucru ºi sentimentul lui de izolare se accentueazã. Dar, dupã pãrerea lui, faptul cã cei din jur nu reuºesc sã þinã pasul cu el nu e un motiv sã meargã înapoi. Aºa cã rãtãceºte singur printre norii lui, în timp ce noi, simplii muritori, ne întrebãm ce naiba cautã tocmai acolo, atît de departe. Astrologii spun cã ceea ce gîndesc Vãrsãtorii va gîndi toatã lumea peste cincizeci de ani. Asta o fi adevãrat, dar prãpastia dintre ei ºi noi ceilalþi rãmîne la fel de adîncã. Acest semn e cunoscut ca fiind semnul geniului ºi aºa ºi este, cãci mai mult de jumãtate dintre cei mai celebri oameni ai lumii sînt nãscuþi în Vãrsãtor sau au ascendent în Vãrsãtor. Pe de altã parte, un procentaj la fel de mare dintre cei închiºi în sanatorii de boli nervoase sau dintre cei care au ºedinþe frecvente la psihoterapeut sînt tot uranieni. Se spune cã graniþa dintre geniu ºi nebunie e foarte subþire, iar prietenii tãi Vãrsãtori te pot face uneori sã te întrebi de care parte a graniþei se aflã ei. Mare parte din confuzie e provocatã de faptul cã omul a avut întotdeauna tendinþa sã-ºi huleascã profeþii.
Uranienii sînt un bizar amestec de pragmatism rece ºi instabilitate excentricã ºi par sã aibã o înþelegere instinctivã pentru cei bolnavi psihic. E ciudat, dar aproape orice nativ poate reduce substanþial agitaþia nebunilor doar vorbindu-le încetiºor. Are un talent minunat de a calma persoanele isterice ºi de a liniºti copiii înspãimîntaþi. Sã fie oare din cauzã cã propriul lui sistem nervos e atît de sensibil ºi de slab protejat?
Mintea Vãrsãtorului e atît de deschisã încît e o raritate sã gãseºti unul care are prejudecãþi, cu condiþia sã nu aibã grave influenþe negative în harta stelarã natalã. Chiar ºi atunci va fi foarte ºocat cînd îi vei scoate în evidenþã aceste prejudecãþi. Instinctul fratern e atît de puternic la el, încît atunci cînd un Vãrsãtor se face vinovat de intoleranþã, nu numai cã el nu-ºi dã seama de asta, dar detestã eticheta respectivã. În mod obiºnuit, toþi îi sînt fraþi sau surori. Va umbla prin înalta societate ca ºi prin cele mai mizere mahalale cu ulciorul lui simbolic, adunînd cunoºtinþe ºi vãrsîndu-le din nou. Chiar ºi perioadele lui de hibernare sînt scurte, aºa cã nu apuci sã-i duci dorul, cã el ºi apare din nou, prezent peste tot. Nu încerca sã-i întrerupi solitudinea. Cînd vrea sã fie singur, vrea sã fie singur, însã nu s-a retras permanent din lume, chiar dacã i-a venit brusc sã-ºi treacã numãrul de telefon la secret. Adresa nu i s-a schimbat, ºi nici el. Nu poate renunþa prea mult timp la compania oamenilor.
De obicei e greu sã convingi un Vãrsãtor sã fixeze o întîlnire la o anumitã orã. Preferã sã lase o marjã de siguranþã mai mare, pentru cã nu-i place sã se simtã legat de anumite îndatoriri sau obligaþii la anumite ore. Preferã ceva de genul "Ne mai vedem... poate marþi". ªi uneori se referã la marþea de peste douã sãptãmîni. Însã trebuie spus cã, o datã ce l-ai prins la înghesuialã ºi ºi-a dat cuvîntul cã vã veþi întîlni la o anumitã orã, va respecta cu sfinþenie ora cu pricina. Poþi sã fii sigur de asta ºi ai face bine sã nu întîrzii. El va fi acolo, cu condiþia sã nu fie rãpit în drum spre întîlnire (ceea ce, fiind Vãrsãtor, e posibil. Acestor oameni li se poate întîmpla orice, oricînd. Absolut orice!)
κi va expune deschis opiniile, dar nu va avea pretenþia sã-þi dicteze cum ar trebui sã gîndeºti sau sã-þi trãieºti viaþa. Nici el nu are de gînd sã-þi permitã sã-i dictezi lui lucrurile astea. Spre deosebire de Berbec, Leu sau Gemeni, nu doreºte sã-i convingã pe ceilalþi cu orice preþ sã-i adopte ideile. Filosofia uranianã e cã fiecare are nevoile lui proprii, danseazã dupã propria muzicã ºi individualitatea ar trebui respectatã.
Rareori ai sã vezi un Vãrsãtor luptînd feroce pentru o cauzã. Ei trãiesc dupã propriul sistem de valori ºi considerã cã asta e suficient. Lasã-i pe Berbec, Leu, Scorpion ºi Sãgetãtor sã apuce sabia ºi sã lupte glorios pentru a-i elibera pe nedreptãþiþi. Uranianul e prea ocupat sã descopere cauzele revoluþiei, sã asculte necazurile oamenilor ºi sã împartã compasiune înþelegãtoare. Nativul crede în schimbãrile violente, dar lasã violenþa în seama altora. Nu e un laº, dar pur ºi simplu nu are echipamentul necesar pentru bãtãlie. Cînd un scandal îl ia prin surprindere, fie va ataca orbeºte, derutat, fie va fi de acord cu adversarul ca sã punã capãt disputei. Reacþia lui e imprevizibilã, dar un lucru e sigur. A doua zi opinia lui va fi la fel de fermã ca înainte. Oricine are pregãtire ºi talent la dezbateri îl poate învinge de obicei, cãci atenþia lui poate sã rãtãceascã foarte uºor spre abstract într-o confruntare a inteligenþelor. Vãrsãtorul luptã cel mai bine cu pãlãria. ªi-o pune pe cap ºi pleacã. Însã mintea lui plinã de respect pentru adevãr nu se va clinti nici un milimetru cînd e ferm convins de ceva, în ciuda faptului cã nu-i plac disputele neplãcute. Toate þipetele ºi presiunile emoþionale din lume nu-l vor face sã se abatã de la calea ideilor lui independente.
Un alt motiv pentru care Vãrsãtorul se confruntã deseori cu critici ostile e faptul cã e mereu plin de surprize. Te poate conduce spre vest, ca apoi sã se întoarcã ºi sã mãrºãluiascã spre est fãrã sã te previnã. El are o anume încãpãþînare în hotãrîrea lui de a nu te anunþa ce pune la cale.
Uranianului nu-i vine foarte uºor sã aibã încredere în oameni. Mai întîi trebuie sã-þi întoarcã pe toate feþele motivele posibile ºi chiar sufletul, dacã se poate. S-ar putea sã ai senzaþia cã fiecare cuvînt al tãu ºi fiecare gest sînt catalogate ºi puse la pãstrare în mintea lui intuitivã pentru a putea apela mai tîrziu la aceste date. Aºa ºi e. Poate cã þi se pare din cînd în cînd pierdut în vise, dar sã nu te laºi înºelat. Probabil cã þi-ar putea spune ºi cîte gene ai. Sã nu te aºtepþi niciodatã ca un uranian sã te accepte la prima vedere. El vrea sã ºtie ce se ascunde dincolo de chipul tãu ºi va pune întrebãri foarte jenante ca sã afle. Dar trebuie sã ºtii cã o datã ce ai fost acceptat îþi va fi loial ºi prietenia lui nu va fi zdruncinatã de bîrfe rãuvoitoare. Nu va crede ºoaptele rãutãcioase ale inamicilor tãi, dar le va asculta cu siguranþã din purã curiozitate. Fii însã sigur cã analiza finalã ºi decizia îi vor aparþine în totalitate.
Maladiile uraniene au de obicei legãturã cu sistemul circulator. Nativii tremurã de frig iarna ºi suferã de cald vara. La bãtrîneþe sînt predispuºi la varice ºi îngroºarea arterelor, dacã emoþiile lor sînt orientate în direcþii negative, ºi au tendinþa sã sufere accidente la picioare, mai ales la gambe ºi glezne. Oasele gleznei sînt deseori fragile ºi s-ar putea ca nativii sã se plîngã de dureri în picioare din caza proastei circulaþii. Alte probleme de sãnãtate ar fi durerile dese în gît ºi uneori palpitaþii, dar aceste nu sînt grave. Uranienii au nevoie de foarte mult aer curat, somn ºi exerciþiu fizic, dar rareori se folosesc de aceste remedii naturale. Nu au parte de prea mult aer curat pentru cã de obicei închid ferestrele, se înfofolesc în pãturi ºi tot se plîng cã le e frig. Tensiunea nervoasã tipicã nativilor îi împiedicã deseori sã se odihneascã sufient, ºi deseori somnul le e tulburat de vise stranii. Cît despre exerciþiu fizic, dacã n-a fost învãþat de mic sã iubeascã sporturile e greu sã-l îmboldeºti pe uranian ºi sã meargã mai repede, darãmite sã alerge. Adevãratele probleme de sãnãtate ale uranienilor nu încep decît la maturitate, cînd încãpãþînarea lor creºte. Aceºti oameni sînt extrem de uºor de hipnotizat. Mulþi simt intuitiv acest lucru ºi se feresc sã se expunã dar, fãcutã de un specialist, hipnoza le-ar putea vindeca unele dintre numeroasele lor fobii.
Vãrsãtorii nu au memorii grozave, dar nici nu au nevoie sã memoreze prea multe, din moment ce par sã prindã cunoºtinþe din aer. De ce ºi-ar îmbîcsi mintea cu lucruri de care s-ar putea sã nu aibã nevoie niciodatã, cînd pot sã-ºi întindã antenele invizibile ºi sã prindã tot ce le trebuie? Probabil cã aceºti oameni vor veni acasã de la cumpãrãturi fãrã sã fi cumpãrat nici mãcar un articol de pe listã. Nativul tipic este întruchiparea legendarului profesor distrat. E în stare sã treacã pe lîngã soþia lui pe stradã fãrã sã o salute dacã e adîncit în conversaþie cu un prieten.
Puterea de concentrare a Vãrsãtorului poate fi uluitoare. Totuºi, e în stare sã prindã lucruri care se petrec în spatele lui, dacã vrea, ca un radar. Nativii pot purta o conversaþie complicatã fãrã sã piardã nici o miºcare din ceea ce se întîmplã în cealaltã parte a camerei, dacã se hotãrãsc cã îi intereseazã. Uneori ai putea sã juri cã n-a auzit nici un cuvînt din ce ai spus, ca a doua zi el sã-þi repete totul, cuvînt cu cuvînt, ca un casetofon. Nu subestima niciodatã puterea unui uranian de a se îmbiba cu informaþii în timp ce pare complet absent, chiar dacã uneori se poate pierde în concentrare.
Capacitatea extraordinarã a nativului de a plonja în necunoscut ºi de a absorbi secrete mistice fãrã mãcar sã încerce duce spre o stranie intuiþie, o putere premonitorie uluitoare. Cunosc un Vãrsãtor care rãspunde la telefon înainte ca acesta sã sune ºi, mai mult, ºtie dinainte cine e la celãlalt capãt al firului. Aproape fiecare uranian are o sensibilitate unicã, ce îl ajutã sã-þi cunoascã cele mai ascunse dorinþe. Fãrã cuvinte, el înþelege o nevoie îngropatã atît de adînc în sufletul tãu încît nici tu nu eºti prea conºtient de prezenþa ei. Prin acelaºi proces bizar, el poate sã-þi transmitã sentimente ºi gînduri, chiar dacã e cu spatele la tine. Unii dintre ei nu au nevoie de serviciile poºtale ca sã trimitã o telegramã. Totuºi, gîndirea lor nu are nimic superstiþios. Cã e mecanic auto sau muzician, Vãrsãtorul e un adevãrat om de ºtiinþã ºi nu se va grãbi sã tragã o concluzie pînã cînd nu a întors totul pe toate pãrþile. Însã cînd ajunge la o concluzie, aceasta va rãmîne bine înfiptã în creierul lui. Cînd e vorba de progresul omenirii, mintea lui e mai deschisã ca a oricui, dar se închide ermetic cînd e vorba de propriul lui comportament, care poate fi neaºteptat de conservator.
Vãrsãtorii detestã minciuna ºi înºelãtoria. Îþi vor da bani în dar, dar nu le cere un împrumut, cãci urãsc sã împrumute sau sã cearã împrumuturi. Dacã totuºi amicul tãu uranian îþi împrumutã bani, ai grijã sã-i dai înapoi exact cînd ai spus. O promisiune încãlcatã poate provoca o fisurã adîncã în prietenia voastrã. Aceºti nativi se þin de cuvînt ºi-ºi plãtesc facturile ºi au aceeaºi pretenþie de la tine. Însã toatã aceastã dragoste de adevãr poate fi distorsionatã într-un comportament dubios, cãci poate rãspunde la întrebãri atît de inteligent, încît creeazã impresii greºite. Dar îºi va exprima liber indignarea dacã va prinde pe altcineva folosind aceastã delicatã nuanþã de minciunã. Rareori va minþi de-a dreptul, dar te poate pãcãli în moduri extrem de subtile. Permanenta goanã dupã adevãr ºi dorinþa de a-ºi ascunde propriile motive sînt trãsãturi incompatibile ºi Vãrsãtorii trebuie ca la un moment dat sã priveascã în faþã aceastã problemã dacã vor sã afle adevãrul adevãrat despre sine.

Femeia din Vãrsãtor

E cel mai înþelept sã nu uiþi cã femeia din Vãrsãtor e la fel de paradoxalã în dragoste cum e în toate celelalte domenii, dacã vrei sã începi o relaþie cu ea. Astfel, n-o sã te aºtepþi sã ai parte de Cosînzeana ºi sã te trezeºti cu Pocahontas.
Aceastã femeie are toatã fidelitatea semnelor de pãmînt cînd e îndrãgostitã, dar are ºi detaºarea ºi lipsa de emoþie a semnelor de aer. E posibil sã ai o relaþie fericitã cu nativa dacã îi laºi libertatea de-a se ocupa de nenumãratele ei interese ºi de a circula printre prietenii ei. Nu încerca niciodatã sã o legi de cratiþã sau de piciorul patului. Întreabã-i ce-au pãþit pe cei care au încercat. Ea poate decide brusc cã vrea sã studieze baletul, sã mediteze singurã în munþi sau sã se înroleze în Greenpeace. Îþi aminteºti povestea cu prinþesa cu plete lungi, de aur, care locuia în turn? Asta e femeia din Vãrsãtor. Dacã îi tai cosiþele nu se va schimba absolut deloc. Ea are vise cu totul altfel decît restul lumii, aude o muzicã ademenitoare în depãrtãri ºi merge dupã o stea pe care majoritatea dintre noi n-au vãzut-o niciodatã.
Aceastã femeie aparþine tuturor ºi nimãnui. Iubirea ei poate fi tandrã ºi pasionalã, dar va avea întotdeauna ceva nedefinit, care-þi va scãpa printre degete, ca un cîntec pe care nu reuºeºti sã þi-l aminteºti pe deplin. Poþi sã fredonezi melodia, dar versurile îþi tot scapã din minte. Vãrsãtoarea pretinde cu insistenþã sã fie lãsatã liberã, dar loialitatea ei faþã de cineva care acceptã o iubire în aceste condiþii e fãrã limite. Iatã o trãsãturã care îþi va plãcea: ea nu va fi prea interesatã de contul tãu bancar, dacã nu are ascendent în Rac, Capricorn sau Taur. Banii nu sînt niciodatã pe primul loc în preocupãrile acestei femei. Nu-i va pãsa dacã nu eºti cel mai bogat bãrbat din oraº, dar va dori sã fii respectat într-un fel sau altul pentru realizãrile tale intelectuale.
Cînd te hotãrãºti sã prinzi acest fluture, nu uita cã nu-ºi va petrece niciodatã viaþa ei imprevizibilã cu un bãrbat care nu e sincer cu sine însuºi. Propriul ei cod de valori poate fi mai ciudat decît orice ai întîlnit vreodatã ºi cu totul altfel decît codul moral acceptat de societate, dar îl va respecta cu sfinþenie. Uraniana va înþelege cã propriile tale reguli pot fi la fel de deosebite de ale ei sau ale restului lumii. Nu va avea nici o obiecþie atîta timp cît nu faci rabat de la ele. Dacã vrei o femeie pasionalã, ai greºit adresa. Dacã e o Vãrsãtoare tipicã, pasiunea nu va fi punctul ei forte. Ea va considera dragostea fizicã destul de plãcutã dacã nu se pune prea mult accent pe ea. Cu alte cuvinte, aceste femei pot reacþiona cu o profundã intensitate în timpul actului sexual, dar dacã preferi ca relaþia sã rãmînã platonicã lungi perioade de timp, e perfect în regulã. S-ar putea ca Vãrsãtoarea sã se teamã în mod inconºtient cã dorinþa simþitã pentru o persoanã îi va îngrãdi oarecum spiritul ºi o va împiedica sã rãmînã fidelã singurei ei iubiri adevãrate, libertatea. Libertatea de a experimenta ºi cerceta ºi libertatea de a-ºi dãrui timpul omenirii. Dar ºi libertatea de a-ºi urma toanele bizare.
Dacã vrei sã-þi construieºti o carierã politicã, ºtiinþificã sau educaþionalã, uraniana e femeia perfectã. N-ai putea nimeri mai bine, cu condiþia sã nu dai peste o Vãrsãtoare cu influenþe opuse în harta ei natalã, care adorã sã ºocheze oamenii mergînd desculþã pe Calea Victoriei sau fumînd trabucuri uriaºe în autobuz. Existã unele Vãrsãtoare absolut scandaloase, dar nativa tipicã e o încîntare în societate. E graþioasã, amabilã, spiritualã, inteligentã ºi extrem de adaptabilã la toate straturile sociale.
În condiþii normale lipsa ei de suspiciune e un atu în plus în favoarea ei, dar dacã te prinde efectiv cã-i eºti necredincios, firea ei sensibilã va fi profund rãnitã. Îþi vei da imediat seama din clipa în care te vei uita în ochii ei ciudaþi, visãtori. Dar nu va fi suspicioasã fãrã motiv ºi rareori se va îndoi de cuvîntul tãu. Nativa tipicã nu te va verifica dupã ce pleci din casã, nu te va suna la serviciu, nu-þi va verifica batistele ca sã caute urme de ruj ºi nici butonii de la cãmaºã ca sã gãseascã fire de pãr blond. Trãdarea va trebui sã-i sarã în ochi ca s-o vadã. Înainte sã te repezi sã te însori cu ea, trebuie spus cã lipsa ei de gelozie se datoreazã nu doar tãriei ei de caracter. În primul rînd, probabil cã þi-a disecat psihicul ºi sufletul sub microscop încã de la prima întîlnire. ªi-apoi, o pasioneazã prea multe subiecte ºi prea mulþi oameni ca sã mai aibã timp sã-ºi batã capul cu ce faci tu dupã ce te scapã din ochi. Dacã Vãrsãtorii de ambe sexe te scapã din ochi, te cam uitã. Uneori, o Vãrsãtoare va rãmîne alãturi de un partener promiscuu sau cu ochi alunecoºi pentru cã acesta-i oferã ceva ce ea are nevoie, aºa cã se va face cã nu-i vede aventurile. Pe de altã parte, dacã nu are mare nevoie de tine, tãria aceea moralã va lucra împotriva ta la primul semn clar de infidelitate. Ea va pleca pur ºi simplu. Nu încerca sã reîncãlzeºti supa, pentru cã e îngheþatã bocnã pentru totdeauna. Sigur, puteþi rãmîne prieteni. De ce nu? Pe o astfel de femeie nu o deranjeazã niciodatã sã fie prietenã cu foºtii iubiþi sau soþi. A dat uitãrii trecutul ºi a ºters complet din memorie amintirile rele.
Existã o singurã, ciudatã, excepþie de la regulã. Ca ºi bãrbatul zodiei, Vãrsãtoarea îºi va aminti toatã viaþa prima iubire adevãratã. Dar numai pe prima. Te întrebi dacã îºi mai aminteºte de tine Vãrsãtoarea pe care ai cunoscut-o cîndva? Depinde de ce considerã ea cã e dragostea. Poate fi acel bãiat care i-a dat ciocolatã cînd avea nouã ani, bãiatul cu care s-a plimbat prin ploaie sau bãiatul cu urechi mari, care cunoºtea clovnii de la circ ºi o hrãnea cu alune.
Rareori vei gãsi o uranianã implicatã într-o legãturã extraconjugalã. Ea poate fi tentatã de asta în anumite circumstanþe ieºite din comun, dar o relaþie bazatã pe necinste e împotriva firii ei. O astfel de idilã ilicitã nu va dura mult ºi ruptura va fi permanentã. Totuºi, existã multe native divorþate. Dacã situaþia devine intolerabilã, aceastã femeie devine brusc ca de gheaþã. Ea poate dispãrea peste noapte, fãrã sã se uite în urmã. Ele nu sînt încîntate cînd ajung la divorþ, nu-ºi doresc asta, dar nici nu e o nenorocire, aºa cum e pentru alte femei, mai sentimentale. Uranus e planeta schimbãrii, la urma urmelor. Deoarece e o individualistã notorie ºi are nenumãraþi prieteni, uraniana nu va ezita sã porneascã singurã la drum dacã va fi nevoie.
Fii pregãtit ca ea sã-þi studieze inima pînã cînd nu-þi va mai rãmîne nici un vis neîmpãrtãºit, nici un gînd neanalizat. Dar nu încerca sã-i diseci ºi tu gîndurile. Nu face parte din regulile jocului cînd e vorba de Vãrsãtori. κi va ascunde bine motivaþiile ºi uneori va avea o plãcere perversã sã te bulverseze. De obicei va fi brutal de sincerã, dar nu uita! Pentru nativii acestei zodii o minciunã e una ºi prezentarea parþialã a adevãrului e cu totul altceva.
E plãcut sã ºtii cã aceastã femeie e destul de strînsã la pungã. E plãcut în cazul în care nu ai de gînd sã-i ceri un împrumut. S-ar putea sã accepte o datã sau de douã ori, dar dacã îþi faci un obicei din asta sau nu-i dai banii la timp, poate deveni la fel de rece ca tipul de la bancã dacã nu ai plãtit rata împrumutului. În rarele ocazii cînd va accepta un împrumut, vei primi înapoi fiecare bãnuþ fãrã nici o întîrziere, fãrã trucuri femeieºti. Cît despre coºmarul fiecãrui bãrbat privitor la contul comun pentru cheltuieli, nu vei avea de ce sã-þi faci griji, cãci aceste femei nu se simt deloc bine cînd datoreazã bani.
Înfãþiºarea ei e destul de derutantã. Multe Vãrsãtoare sînt adorabile, de o frumuseþe memorabilã. Dar sînt schimbãtoare. Pot da impresia cã sînt friºcã mãtãsoasã, ca apoi sã se transforme într-o pizza picantã cît ai clipi. Alãturi de Balanþe, Vãrsãtoarele sînt deseori cele mai frumoase femei din zodiac. În cel mai rãu caz, au un chip interesant. Stilul lor de a se îmbrãca poate fi de-a dreptul ºocant. Sînt unele care pot apãrea liniºtite pe coperþile revistelor de modã, dar nativa tipicã e absolut neconvenþionalã în îmbrãcãminte. Poate pune pe ea haine pe care le-ar invidia o þigancã, iar originalitatea ei poate da naºtere unor combinaþii absolut trãsnite. De obicei va fi prima care va adopta o nouã modã, indiferent cît ar fi de excentricã, dar poate ºi sã rãmînã fidelã modei bunicii sau chiar strãbunicii. Cu indiferenþã tipicã, va combina jaboul de dantelã cu sutienul metalic gen Jean-Paul Gaultier, iar efectul poate fi destul de înspãimîntãtor. Va purta cãmaºa de noapte din dantelã la un banchet oficial, pene de struþ la supermarket, blugi evazaþi la operã, teniºi la teatru, diamante la grãdina zoologicã, ºi va pune capac purtînd o bonetã uzatã din secolul trecut pe care a gãsit-o într-un magazin de vechituri.
Femeia ta din Vãrsãtor îºi va purta probabil pãrul într-un mod neobiºnuit. ªuviþele ei sînt la fel de imprevizibile ca ºi personalitatea. Le va purta împletite, în codiþe, în coc la ceafã, le va lãsa sã-i curgã pe spate ca o cascadã, le va tunde soldãþeºte, le va bucla ca Shirley Temple sau le va îndrepta ca pe ciucuri. Un lucru e sigur. Pãrul ei va arãta ca al nici unei alte femei de pe planetã.
O conversaþie cu ea poate fi remarcabilã, ca sã folosim un eufemism. Are maniere fermecãtoare ºi de obicei se comportã timid ºi rezervat. Apoi dã peste ea un impuls uranian ºi îi va ieºi pe gurã o remarcã fãrã nici un fel de legãturã cu ce se discutã. Veþi vorbi despre fluctuaþiile bursei ºi ea te va întrerupe din senin cu ceva de genul: "ªtiai cã majoritatea preºedinþilor americani au litere duble în numele lor?". Existã un singur rãspuns la o asemenea întrebare. Îi spui cã ºtii, enumeri cîþiva ºi apoi cu blîndeþe, dar ferm, îndrepþi din nou conversaþia spre subiectul dinainte. Poate cã alte minþi funcþioneazã urmînd paºi logici, dar a ei zboarã spre mîine, apoi revine pe altã cale spre prezent, în zigzaguri ameþitoare ca fulgerele. Din cînd în cînd va azvîrli cîte o frazã memorabilã. Tu o vei întreba ce crede despre programul spaþial ºi ea îþi va spune cã în copilãrie credea cã stelele sînt gãuri în podeaua Raiului prin care strãbate lumina de dincolo. Dacã e în altã stare de spirit, vei spune cã oamenii de zãpadã topiþi te întristeazã, iar ea îþi va spune: "Un om de zãpadã topit e doar un morman de zloatã, Georgele". Mai întîi visãtoare, apoi practicã. Mai întîi timidã, apoi pusã pe scandalizat oamenii. Uranienele vor ridiculiza cu cruzime farfuriile zburãtoare, apoi îþi vor spune o întîmplare cu spiriduºul cu picãþele care locuieºte pe pervazul geamului lor. Nu-i vorbi niciodatã de sus unei Vãrsãtoare. Va detesta faptul cã nu o consideri egala ta ºi atitudinea aceasta o va face sã se retragã ºi sã devinã inabordabilã.
Deoarece Uranus e planeta viitorului ºi copiii sînt viitorul nostru, ai putea crede cã Vãrsãtoarele sînt mame perfecte, de la sine. De fapt, ele sînt cam confuze la început cînd devin mame. Nativa trebuie sã se adapteze acum ºi sã dedice întreaga ei atenþie ºi energie unei singure fiinþe umane, cînd ea e obiºnuitã sã-ºi împartã atenþia ºi timpul în toate pãrþile. Deoarece e distantã de felul ei, îi va veni greu sã-ºi exprime deschis afecþiunea. Mama Vãrsãtoare e devotatã copiilor ei, dar ºi oarecum detaºatã de aceºtia. Dar probabil cã va fi prezentã la toate manifestãrile organizate de ºcoalã ºi va vorbi ore întregi fericitã cu prietenii progeniturilor, de la egal la egal, fãrã sã-i domine. Copiii ei vor învãþa prin puterea exemplului ce înseamnã frãþia ºi omenia. Aceste femei nu sînt niciodatã exagerat de protectoare cu copiii lor. Ele privesc cu toleranþã chiar ºi cea mai ºocantã confesiune a acestora. O uranianã nu va pedepsi aproape niciodatã un copil pentru cã a spus adevãrul, indiferent de ce a fãcut el. Cu lipsa ei de prejudecãþi, va cîºtiga încrederea celor mici. Se pricepe de minune sã liniºteascã micuþii, indiferent cã e vorba de frica de monºtrii de sub pat sau de durerea de a fi ignoraþi de ceilalþi copii pe terenul de joacã. Ea ºtie sã le transforme lacrimile în rîsete în cîteva minute. Copiii tãi o vor considera veselã, amuzantã, puþin zurlie, relaxatã în privinþa treburilor casnice, un mare ajutor la fãcutul temelor ºi blîndã cînd sînt bolnavi. Aceastã femeie nu îi va sufoca cu afecþiunea ºi rareori îi va cicãli. Poate cã Raluca nu s-a spãlat pe mîini dupã ce i s-a spus a treia oarã, dar mama ei e mai interesatã de ceea ce a învãþat micuþa la ora de ºtiinþele naturii.
Însã ne-am cam grãbit. Înainte sã devinã mamã, iubita ta Vãrsãtoare trebuie sã devinã soþie ºi ca sã devinã soþie trebuie sã o convingi cã o cãsnicie nu e sinonimã cu Alcatrazul, nu e o închisoare de maximã securitate. Ea nu se va prea grãbi la altar, cãci nu vrea sã te accepte de soþ pînã nu te-a cîntãrit, mãsurat, catalogat, testat ºi n-a aflat exact din ce material eºti fãcut. Pãrerile prietenilor ºi rudelor nu vor face doi bani pentru ea, deºi îi va întreba probabil ce cred despre tine, din purã curiozitate. Presupunînd cã ai trecut toate testele, cãsnicia cu o Vãrsãtoare poate fi derutantã. Va asculta amabilã cînd îi dai sfaturi, dar firea ei o va împiedica sã urmeze îndrumãrile explicite. Nu poate sã respecte reþeta de tort de bezea, aºa cum e incapabilã sã parcheze maºina acolo unde i-ai spus tu. Ceva în mintea ei o face mereu sã fie convinsã cã o micã modificare va îmbunãtãþi lucrurile. Are o permanentã nevoie sã experimenteze noi metode de a face cafeaua, de a-ºi umple stiloul, de a-ºi lega ºireturile la bocnaci sau de a traversa strada. Va purta un pulover întors pe dos, îºi va amesteca coniacul cu lapte, va aranja florile într-un acvariu, îºi va clãti pãrul cu after-shave sau va aranja o micã grãdinã cu pietre ºi pîrîiaº pe biroul tãu de lucru. N-o întreba de ce. Nici ea nu ºtie. Lungimea ei de undã o constituie originalul ºi neobiºnuitul, atîta tot. Fiindcã e atît de impersonalã, nu-i va veni deloc uºor sã-ºi exprime verbal sentimentele, dar o datã ce a gãsit partenerul potrivit, cãsnicia nativei e de obicei un model de fericire.
Vãrsãtoarea ta poate pluti prin zilele ºi nopþile ei cu graþia unei mîndre lebede, dar se poate purta ca un urs împiedicat în situaþii romantice. Pentru nativã, graniþa dintre iubire ºi prietenie e aproape inexistentã. Cîntecele de amor despre oameni care nu au ochi decît unul pentru altul i se par stupide. Lumea e plinã de atîtea miracole încît i se pare o tîmpenie ca douã perechi de ochi sã piardã vremea holbîndu-se unii la alþii. Te va lãsa bucuroasã sã o iei de mînã ºi sã mergi alãturi de ea în timp ce ea priveºte încîntatã ºi fericitã rãsãritul de soare, o maºinã veche, calul lãptarului, un container galben de gunoi, o bufniþã împãiatã sau un balon roºu rãmas agãþat de clopotniþa bisericii. Dar nu-i distrage atenþia cu prea multã intimitate. Las-o sã hoinãreascã singurã prin lumea ei miraculoasã atunci cînd asta vrea ºi ea nu te va lua niciodatã la întrebãri depsre serile petrecute cu bãieþii.
Cele mai rapide metode de a scãpa de ea sînt sã dai dovadã de gelozie, posesivitate sau bigotism, sã fii critic, obtuz sau ultraconservator. În plus, va trebui sã-i placi prietenii, care sînt de toate mãrimile, felurile ºi culorile.
Uneori are momente bruºte de inspiraþie, iar intuiþia ei e remarcabilã. Raþionamentul ei poate cã nu pare solid ºi practic la început, pentru cã ea vede cu luni ºi ani înainte. Vãrsãtoarea locuieºte în ziua de mîine ºi poþi vizita acel tãrîm doar prin intermediul ei. Ce spune se va adeveri, indiferent de întîrzieri sau obstacole. Cred cã, la urma urmelor, ãsta e cel mai deosebit lucru la femeia din Vãrsãtor. E puþin vrãjitoare.
Adriana399369
Postat pe 22 Ianuarie 2012 08:48
vrajealaaaaaa
FUT_FRUMOS
Postat pe 22 Ianuarie 2012 08:49
De la: kudika466666, la data 2012-01-22 08:40:25Dragã vãrsãtoare, încearcã sã te debarasezi de leu, nu este compatibil, relația nu v-a merge,orelatie bunã cu vãrsãtorul este scorpionul și eu sunt vãrsãtor,am fost cvãsãtorit cu capricorn, s-a ajuns la divort. Trebuie multã atentie în alegerea unei relatii serioase de lungã duratã.
da,da...incearca sa schimbi leii cu dolari sau cu euro...ca e mai bine in perioada asta...
FUT_FRUMOS
Postat pe 22 Ianuarie 2012 08:56
Traisca Varsatoarele!Le iubesc!!!
willya
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:00
Traiasca Varsatoarele!Le iubesc!!!
willya
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:01
Buna !!! sunt berbec si partenerul meu este leu ,este o relatie care dureaza de 5 ani ,am intrat pe net la zodia mea si am citit despre compatibilitate berbec -leu ,este manusa,este adevarat ca barbatii lei ,sunt orgoliosi,vor suprematie ,egoisti ,dar sunt fideli unei relatii ,in intimitate sunt iubitori si tandri ,dar eu am facut compromisuri ,am cedat ,ca sa fie armonie si sa mearge aceasta relatie,si daca mai sunt si certuri cred ca impacarea e dulce ...
kudika100431
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:05
De la: willya, la data 2012-01-22 09:01:57Traiasca Varsatoarele!Le iubesc!!!

Eu sant varsator si pe mine ?
serpico_
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:05
De la: SERPICO, la data 2012-01-22 09:05:45
De la: willya, la data 2012-01-22 09:01:57Traiasca Varsatoarele!Le iubesc!!!

Eu sant varsator si pe mine ?

Serpicooooooo..... eu mi-s scorpioanca si cica estem compatibili!....
november13
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:09
Leii barbati sunt orgoliosi rau si destul de greu de cucerit.Daca te dai ieftin, te vor trata ieftin.Daca stii sa ai coloana si sa-ti impui punctul de vedere intr-un mod diplomat si fara sa jignesti,il vei cuceri.Daca vede ca esti femeie puternica si sigura pe tine, care nu accepta tampenii de la nimeni,te va admira.In tacere dar o va face.Leul barbat asteapta sa ii faci pe plac si sa-l complimentezi,sa-l faci sa simta ca e unicul barbat pt tine pe planeta asta.In schimb vrea sa te domine.Vrea sa-i fii suspusa.Daca esti o fire cu o personalitate puternica si orgoliul tau este si el maretz,sa stii ca nu va supravietui relatia.Si da, leul este un familist convins.Pe cat de aventurier si nebun si orgolios pare, pe atat de mieros si mieunand ca un motanel va fi la auzul complimentelor sincere.In adancul sufletelului lui (da doamnelor si domnilor, leul este sufletist dar face pe mandrul pana ii ies peri albi) isi doreste sa fie iubit, are temeri mari, uraste de moarte singuratatea si pretuieste maxim comfortul si provocarea. Nu uita,leul detecteaza falsitatea de la mile distanta.Cel putin femeile leoaice.Eu una asa sunt.Am avut relatie cu un leu, am lasat de la mine destul dar dupa 5 ani am spus pa.In relatie pe undeva am gresit si eu dar el a fost cam javra.Asta e. Pe plan social ma am exceptional cu sagetatorii si capricornii masculi.Rad cu ei de ma sparg.Capricornul e as in pat dar rece, sagetatorul ma face sa ma simt ca o vedeta in public, in lumina reflectoarelor pt ca si el ca si mine iubeste sa iasa,iubeste anturajul numeros,iubeste sa calatoreasca.In rest, cu zodiile de apa e cam naspa pt ca leul e zodie de foc.
x_diana
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:11
De la: november13, la data 2012-01-22 09:09:44
De la: SERPICO, la data 2012-01-22 09:05:45
De la: willya, la data 2012-01-22 09:01:57Traiasca Varsatoarele!Le iubesc!!!

Eu sant varsator si pe mine ?

Serpicooooooo..... eu mi-s scorpioanca si cica estem compatibili!....

Normal ca suntem...Dar sa stiti ca e greu cu varsatorii .Sunt foarte greu de stapanit...Adica sunt greu de incalecat...nu suporta sa fie insauati... Ei sunt invatati sa fie liberi...
NOW... Imi pare bine sa te aud sa te stiu ca esti bine...Ma uit ca se schimba vremea si eu trebuie sa plec...
serpico_
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:16
De la: SERPICO, la data 2012-01-22 09:16:38
De la: november13, la data 2012-01-22 09:09:44
De la: SERPICO, la data 2012-01-22 09:05:45
De la: willya, la data 2012-01-22 09:01:57Traiasca Varsatoarele!Le iubesc!!!

Eu sant varsator si pe mine ?

Serpicooooooo..... eu mi-s scorpioanca si cica estem compatibili!....

Normal ca suntem...Dar sa stiti ca e greu cu varsatorii .Sunt foarte greu de stapanit...Adica sunt greu de incalecat...nu suporta sa fie insauati... Ei sunt invatati sa fie liberi...
NOW... Imi pare bine sa te aud sa te stiu ca esti bine...Ma uit ca se schimba vremea si eu trebuie sa plec...

Go Planet!
november13
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:21
De la: Broscaru, la data 2012-01-19 11:14:59Nu o sa mearga,o sa te insele.
kudika127804
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:22
De la: Broscaru, la data 2012-01-19 11:14:59Nu o sa mearga,o sa te insele.

NU ESTE ADEVARAT. LEII SUNT LOIALI.
kudika127804
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:23
la unele persoane ascendentul este mai puternic. caracteristicele zodiei poate nici nu se regasesc in personalitatea persoanei. so go with the flow!
Laura_Rusu_1
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:23
1). Despre barbatul Leu:

Pentru barbatul Leu, dragostea este motorul Cosmosului. La el, dragostea trebuie sa fie mare, spectaculoasa si dramatica, ca iubirile pe care le cântau trubadurii de odinioara.

Barbatul Leu adora dragostea si adora sa fie îndragostit. Amant înflacarat, foarte atasat de o anumita calitate erotica si estetica a relatiei sexuale, el se daruieste cu totul, sau, mai bine zis, se "împrumuta total" în fiecare relatie. Barbatul Leu iubeste cu stil si fara inhibitii si are talentul special de a învalui povestea sa de dragoste într-o aura de magie. Daca tu esti aleasa, te va trata ca pe ca o zeita si în mod sigur te va face sa uiti ca mai exista si alti barbati pe pamânt.

Barbatul Leu este romantic si generos, iar una dintre modalitatile prin care-si demonstreaza generozitatea este de a-si coplesi iubita cu daruri. Iar aceste daruri nu vor fi doar banale cutii de ciocolata, ci cadouri scumpe, exotice, greu de obtinut.

Superbului si generosului domn Leu îi place sa-si protejeze partenera, va lupta pentru ea, va risca pentru ea, ca în povestile cavaleresti. În schimb, aceasta trebuie sa-i arate o loialitate neconditionata si o admiratie inalterabila si sa faca în asa fel încât ceilalti barbati sa-l invidieze ca are la brat o femeie atat de stilata, de frumoasa si de eleganta. Pe scurt, el cere de la partenera lui sa fie demna de prestigiul sau.
kudika127804
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:25
"Excelenta combinatie!" ar exclama cei mai multi, pentru ca, într-adevar, un Aer de calitate poate întretine un Foc de lunga durata. O mare daruire (Leul) devine oricând suportul unui entuziasm (Varsatorul) care sa cuprinda lumea în întregul ei!

Exista însa un exces de regalitate aici: Leul este teatral si ocupa uneori abuziv, chiar pâna la saturatie, scena existentiala a Varsatorului, în vreme ce Varsatorul, prin definitie un rege al spatiului total, nu suporta nici o limitare, fie ea si prin iubire.
kudika452509
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:26
De la: november13, la data 2012-01-22 09:21:32
De la: SERPICO, la data 2012-01-22 09:16:38
De la: november13, la data 2012-01-22 09:09:44
De la: SERPICO, la data 2012-01-22 09:05:45
De la: willya, la data 2012-01-22 09:01:57Traiasca Varsatoarele!Le iubesc!!!

Eu sant varsator si pe mine ?

Serpicooooooo..... eu mi-s scorpioanca si cica estem compatibili!....

Normal ca suntem...Dar sa stiti ca e greu cu varsatorii .Sunt foarte greu de stapanit...Adica sunt greu de incalecat...nu suporta sa fie insauati... Ei sunt invatati sa fie liberi...
NOW... Imi pare bine sa te aud sa te stiu ca esti bine...Ma uit ca se schimba vremea si eu trebuie sa plec...

Go Planet!

Asa de repede vrei sa scapi de mine ?...Uracioaso... Ui ca nu vreau sa plec na...
serpico_
Postat pe 22 Ianuarie 2012 09:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce sa fac?? 5 De la: kudika311000 7 Noiembrie 2010 21:36
Nu inteleg... 25 De la: strainger_s_dream 3 Octombrie 2009 19:25
Majoratul prietenei mele 2 De la: Elyaa 8 Iulie 2011 11:17
sunt trista :( puteti sa ma inveseliti putin? 84 De la: kudika311399_silvia 23 Decembrie 2010 15:33
ne certam din cauza amicului sau 38 De la: greierash_is_back 22 Ianuarie 2010 21:13