Setari Cookie-uri

Dragoste sau cariera????

Desi situatia nu este identica, mi-ai rascolit amintiri eu am refuzat sa merg la specializare un an in New York pentru a nu-mi lasa sotul nemultumit sa m-astepte un an.
Nu mi-a afectat cariera acest sacrificiu, dar dupa cativa ani, chiar sotul mi-a reprosat ca nu stiu sa folosesc momentul prielnic, nu fructific, din slabiciuni afective, oportunitatile ce mi le ofera viata, in cariera mea. Spunea asta nu ca un sot, cu respect si admiratie ori devotament, ci ca un barbat strain, obosit sa mai joace comedia unei casatorii in care nu-si gasea locul.
Desi eu nu am regretat, nici atunci, nici mai tarziu, alegerea facuta... daca ar fi sa fiu din nou la varsta unei astfel de alegeri, nu as mai refuza sa plec.
Tu ar fi trebuit sa fii fericita, sa te simti in al noualea cer in relatia ta, pentru toate renuntarile tale ar fi trebuit ca el sa iti ofere mii de compensatii, sa se comporte ca un indragostit ce isi pretuieste iubita pe care intr-un viitor oarecare o va face mama copiilor lui. Se pare ca realitatea este departe si ca, de fapt, el te "dreseaza", iti micsoreaza limitele personalitatii, poate cu acest scop, dar...
Vrei tu sa fii mama cu copii la tara, pe care sa ii lasi sa plece de sub privirea ta la varsta dificila a inceputului de adolescenta? caci imi inchipui ca va fi greu sa fie competitivi urmand un liceu de la tara, in cel mai bun caz...Stiu, vor exista voci care vor spune ca mintile exceptionale au venit din copilarii cu colb pe picioare. Nu contest, dar traim intr-o lume mult mai moderna si evoluata decat viata la tara din biata Romanie, competitia este la nivel global, nici macar zonal.
Inchei transant, c-am divagat destul, nu, cand nu ai un partener dispus sa-ti fie alaturi, nu merita sa iti sacrifici sansele in cariera.
maybe
Postat pe 22 Iulie 2012 21:22
Gandeste-te ca ai renuntzat la foarte multe pentru el, ar trebui sa te gandesti la viitorul tau si cum spuneai si tu al copiilor tai, la sat nu le poti oferi educatia necesara, nu te gandi doar la faptul ca nu ai un parc unde sa-i duci, nu ai un complex sportiv sau un teatru etc..
Daca iti face asa si inca nu sunteti casatoriti mai tarziu poate face mai rau(daca aveti anumite planuri) insa in ritmul acesta nu cred ca ajungeti departe.
In cazul in care aveati relatia perfecta se merita sa ramai cu el, dar asa... :-j cred ca mai bine mergi inainte.[daca nu te gandesti la tine gandeste-te la copii].Te-am pupat sper sa iei decizia cea buna >:D
CrisS_TinNa
Postat pe 22 Iulie 2012 22:00
SFATUL MEU : PREOCUPATE DE VIITORUL TAU , ASTA NU E VIATA ! CEL ,MAI IMPORTANT LUCRU PE LUMEA ASTA ESTI U ! IAR DACA E GELOS ,,ASTA E FT GRAV ,CREDE MA STIU CE VORBESC! DRUM BUN IN VIATA ITI DORESC SI MULTA BAFTA !
kudika408605
Postat pe 22 Iulie 2012 22:18
pleaca in canada si daca te iubeste asa demult si ie demn de dragostea ta va pleca si el la tine din cate am inteles ai renuntat la multe pt el sincer cred ca tre sa faca si el ceva pt tine adica sa faca si el un sacrificiu la randul lui si si sa nu se gandeasca doar la el mai ales ca nu te simti fericita acolo la sat ar trebui s-ai pese daca te iubeste .
si prietenul meu era gelos cand a trebuit sa plec in strainatate si nu era de acord dar a trebuit sa accepte pt ca era decizia mea sa plec iar cu timpul a venit la mine si acuma suntem fericiti pt ca nu aveam intentii sa ne pierdem si ne iubeam . si eu ascultam mereu de el la inceput dadeam mereu dupa el iar pana in momentul in care am simtit ca nu sunt fericita asa cum vrea el sa traiesc iar apoi i-am inpus respect
kudika171223
Postat pe 22 Iulie 2012 22:20
Tu ai renuntat la viata de la oras pt el,doar de dragul lui.El de ce nici makr nu vrea sa mearga cu tine in Canada,mai ales k spui k va avea locul de munca asigurat.Degeaba este el familist si cum mai este dak nu te sustine in viata ta profesionala. Barbati sunt p lumea asta destui,insa sansa pe care o ai tu in momentul de fata nu stiu daca se va mai ivi vreodata. Daca te iubeste cu adevarat te va urma,gandestete in primul rand la tine si numai la tine.Bafta!!!
Lory_Mihaila_1
Postat pe 22 Iulie 2012 23:49
ce noroc au unii oameni....cum sa nu pleci in canada?este una din cele mai civilizate tari,daca te iubeste atat de mult va veni dupa tine....nu iti cunosc varsta,dar dute ca vei regreta daca ramai.desi esti o straina pt mine,iti vreau tot binele si iti zic ca faci o mare greseala daca nu te duci.Good luck!!!
kudika_8553
Postat pe 23 Iulie 2012 00:51
Daca-l iubesti ramai acolo, trebuie sa stii ce vrei in viata, daca simti ca este perechea ta atunci iti gasesti ce sa faci si acolo.
Eu locuiesc la casa, am o afacere si am si o gradina enorma, in fiecare zi as putea admira cat a mai crescut o floare, o planta.Viata este frumoasa si niciodata nu am avut timp sa ma plictisesc.
Cati copii sunt in localitatea respectiva ?Te-ai gandit vreodata ca ai putea organiza activitati pentru ei ? Pentru mamele lor.
Cauta pe Google beneficiile patrunjelului si intreaba lumea din jurul tau daca le cunoaste.Viata este scurta,trebuie sa stii cum sa o traiesti.O sala ?Un parc ?O cafenea ?Astea sunt pentru cei limitati...Te poti face utila, te poti bucura de zambetul unui om pe care lai ajutat...

Multe as putea scrie despre viata la tara...

Elena
kudika112955
Postat pe 23 Iulie 2012 10:16
Viata la tara o avea si ea frumusetea si avantajele ei, insa si viata la oras mi se pare frumoasa si placuta, insa nu inteleg persoanele care atat de usor pun etichete oamenilor care aleg un stil de viata urban sau unul rural.

Faptul ca-mi place sa ies in parc cu nepotelul meu sau sa ma plimb cu mama mea si nepotelul meu pe aleile unui parc, ne face niste limitati? Faptul ca-mi place sa ma dau cu rolele prin parc impreuna cu sora mea si nepotelul meu, ne face niste limitati? Faptul ca sotului meu ii place sa mearga la sala de sport, pentru ca acasa nu are suficiente aparate de fitness la care si-ar putea intari musculatura corpului, il face un limitat? Faptul ca socializam cu prietenii nostri intalnindu-ne si la o cafenea sau la un restaurant, ne face niste limitati?

Cunosc si viata rurala, stiu cum e sa dai cu sapa, sa culegi roadele pamantului, sa uzi gradina, sa vopsesti gardul etc si, desi cunosc ambele stiluri de viata, atat cel urban, cat si cel rural, nu m-as apuca niciodata sa fiu atat de aroganta si sa desconsider oamenii pentru ca traiesc la oras sau la tara.

Nu-mi place cand va aruncati sa etichetati atat de usor...
kudika_10817
Postat pe 23 Iulie 2012 10:28
Draga mea, urmeaza-ti drumul.
Daca el te iubeste trebuie sa fie alaturi de tine. Daca iubesti pe cineva nu inseamna sa fii posesiv si sa il obligi pe cel de linga tine sa renunte la tot.Iubirea inseamna intelegere reciproca, respect pentru cel de linga tine si pentru tine. Cind iubesti pe cineva trebuie sa ii lasi independenta, demnitatea, puterea de a decide, asta inseamna respect pentru cel de linga tine, este valabil pentru ambii parteneri. Iti dau toate aceste sfaturi dupa o experienta foarte fericita, o casnicie de 21 de ani. O casnicie, o prietenie de lunga durata, sau un parteneriat de suflet cum vrei sa ii spui, este ca o colivie de aur, care trebuie permanent sa aiba usa deschisa. In momentul in care restrictionam libertatea si independenta celui de linga noi, incet in timp va disparea si afectiunea. In concluzie draga mea sa faci asa cum te indeamna sufletul, vorbeste cu el, lamureste lucrurile dar nu renunta la visul tau. Daca faci in viata ceea ce iti place si ai un barbat care te iubeste este minunat, depinde numai de tine cum faci alegerile.
Mult succes.
diolastilis
Postat pe 23 Iulie 2012 10:53
Eu sunt o familista si in mod normal eu optez pentru familia pe primul plan, insa trebuie sa iti aduca si satisfactie aceasta decizie si sa merite. In primul rand viata langa un om gelos este grea, am vazut cazuri de fete care s-au maritat cu barbati gelosi si au dus-o rau de tot. In al doilea rand intr-o relatie trebuie ca ambi parteneri sa faca compromisuri. Nu doar unul. Trebuie cautata o cale de mijloc, nu doar tu sa renunti la multe pentru ca el nu e de acord, dar si el sa renunte la unele pentru a te face pe tine fericita. Gandeste-te ca ceea ce faci acum (si nu prea iti place) vei face si in urmatorii 20 de ani.....Crezi ca va fi iubirea atat de puternica atunci incat sa compeseze celelalte aspecte ale vietii? Iubire si implicit familia trebuie sa iti aduca implinire, chiar daca vei renunta la unele lucru, tot te simti implinit. Daca tu nu simti asa inseamna ca ceva nu e bine. Poate ca vei trece usor cativa ani, 5, 10 ani. Dar la un moment dat poate nu vei mai putea asa, si va fi destul de greu sa o iei de la capat. Mai bine sa iei acum o decizie inteleapta pentru ca oricat de greu ti se pare, e mai usor acum decat mai tarziu.
Mult succes sa iei decizia corecta care sa iti aduca implinire.
iulia_sinzi
Postat pe 23 Iulie 2012 11:22
Buna! sincer eu cred ca decizia e a ta,dar daca tu iti doresti sa mergi in canada ,fa-o! El nu va aprecia nicicand ca ai renuntat la oportunitatea asta pentru el,deci,Bon voyage!
aly_blue
Postat pe 23 Iulie 2012 14:59
stai fata la tara daca e mai bine iubirea se duce si apoi sa vezi tu. eu zic daca ai ocazia dute si fa schimbul de experenta si ai sa vezi mai multe nu numai iubirea poate ai sa cunosti dragostea adevarata si eu asa credeam cind eram in ro dar acum e altceva . gindestete bine ceia ce faci mai ales ca e gelos...
Amariutei_Elena_1
Postat pe 23 Iulie 2012 22:50
Dragostea vine si pleaca, nu este o noutate, nu am inventat-o noi, este de cand lumea si pamantul. Pe vremea bunicilor si a parintilor, barbatii erau educati sa munceasca, sa-si respecte sotia si sa aduca banii in casa ca sa nu lipseasca nimic familiei. Femeia era educata sa aiba grija de copii si sa-si asculte sotul neconditionat. Cate dintre femeile de azi isi ascutlta neconditionat partenerul pana la sfarsitul vietii? Cati barbati se sacrifica ca familiei sa-i fie bine? La primul hop au dat bir cu fugitii. Singurul lucru care nu te tradeaza in viata este munca bine platita. De foarte multe ori am fost tradata si parasita si tot de atatea ori am reusit sa o iau de la capat doar ptr ca am o activitate, o munca pe care stiu sa o fac si care m-a ajutat sa-mi revin. Decat singura si sclava unui barbat, mai bine singura dar in cariera. Banii castigati iti vor permite sa faci tot ce vrei, sa calatoresti, sa-ti cumperi casa, masina, imbracamintea mult visata pe cata vreme statul langa un barbat ca aesta pe care il ai nu iti va aduce decat lacrimi, suferinta, depresie, ecc. De ce sa te sacrifici ptr un barbat care nu te merita? Barbatul care intueste dorintele femeii si face totul ca ea sa fie fericita acela si numai acela merita dragostea neconditionata a unei femei. Corespunde iubitul tau acestei descrieri? Barbatii raman copii chiar daca inainteaza in varsta, vor intotdeauna o jucarie nou pe care o abandoneaza imediat dupa ce au despachetat ambalajul. Daca vrei sa stai la cosul de gunoi, nu ai decat, daca vrei sa faci altceva cu viata ta, atunci nu-ti ramane decat sa te implici in dezvoltarea carierei ptr ca anii trec mai repede decat iti imaginezi.
Succes. CR
kudika075641
Postat pe 24 Iulie 2012 10:10
Draga mea, acum simti ca ai renuntat la foarte multe pentru el, deci deja ai inceput sa obosesti. O viata in comun cu cineva nu trebuie sa fie o inchisoare pentru unul din parteneri. In scurte cuvinte, o colivie, chiar daca e din aur, tot colivie ramane. Lasa-l si urmeaza-ti cariera, esti tanara, capabila si , vei intalni si persoana potrivita. ai incredere, nu se termina lumea la el. Iti doresc numai bine.
maria_doina
Postat pe 25 Iulie 2012 10:29
De la: kudika112955, la data 2012-07-23 10:16:46 Daca-l iubesti ramai acolo, trebuie sa stii ce vrei in viata, daca simti ca este perechea ta atunci iti gasesti ce sa faci si acolo.
Eu locuiesc la casa, am o afacere si am si o gradina enorma, in fiecare zi as putea admira cat a mai crescut o floare, o planta.Viata este frumoasa si niciodata nu am avut timp sa ma plictisesc.
Cati copii sunt in localitatea respectiva ?Te-ai gandit vreodata ca ai putea organiza activitati pentru ei ? Pentru mamele lor.
Cauta pe Google beneficiile patrunjelului si intreaba lumea din jurul tau daca le cunoaste.Viata este scurta,trebuie sa stii cum sa o traiesti.O sala ?Un parc ?O cafenea ?Astea sunt pentru cei limitati...Te poti face utila, te poti bucura de zambetul unui om pe care lai ajutat...

Multe as putea scrie despre viata la tara...

Elena

Tu bucura-te de gradina ta, iar fatuca asta sa se bucure de gradina lumii, sa-si foloseasca inteligenta si sansa pentru reusita profesionala. Degeaba ti-ai gasit "perechea" daca esti neimplinita profesional,daca stii ca esti o capacitate, poti face multe, dar...trebuie sa te limitezi.
Teo_sol
Postat pe 25 Iulie 2012 10:52
Buna eu sunt de parere ca intr-o relatie ambii parteneri trebuie sa faca sacrificii de dragul celuilalt, eu te sfatuiesc sa-i ceri sa se puna in locul tau,sa-l intrebi ce ar face daca el ar rtebui sa plece in alta tara pentru un timp fara tine,vezi ar pleca?sau punel sa faca un sacrificiu pentru tine vezi l-ar face?asa vei vedea cat de mult te iubeste...ca din vorbe sunt sigura ca o face dar lasa faptele sa vorbeasca pentr el.Da cariera e importanta dar exista dupa parerea mea lucruri in viata mai importante decat banii sau faina adica cariera,gandeste-te daca merita pune in balanta avantajele plecarii tale cu dezavantajele ei vezi unde inclina mai mult.... sper sa-ti fie de folos sfaturile mele si mult succes si intelepciune
Bianca_Draghici_1
Postat pe 26 Iulie 2012 23:10

Consider ca in dragoste, egoismul nu are ce sa caute. Ar trebui sa se gandeasca si la ce vrei tu.
Decizia iti apartine.
kudika171364
Postat pe 27 Iulie 2012 17:19
Daca pt el nu inseamna nimik toate sacrificiile pe care le'ai facut inseamna ca se gandeste numai la el si nu te merita. Daca ar stii ca intr'o relatie trebuie sa faci ca lucrurile sa functioneaze pt amandoi, te'ar sfatui sa mergi sa faci ceea ce iti place, chiar daca asta inseamna sa fiti despartiti 2 ani cat dureaza contractul in Canada. Ceea ce nu inteleg eu este de ce ai renuntat la prietena ta??? Asta se numeste egoism daca te'a pus sa alegi intre el si ea...nu se face asa ceva. E adevarat ca poti sa faci multe si la tara, dar trtebuie sa faci ceea ce vrei tu si sa te simiti bn in pielea ta,si daca tu nu ai ce face acolo si nici cu cine sa vb...trebuie sa te decizi singura dak acolo iti este locul. Mai gandeste'te la o chestie...dak e iubire la mijloc sau obisnuita?? Nu te agata de simplul fapt k el este un familist si ca nu o sa mai gasesti pe cineva ca el....ce e al tau, e pus deoparte..poate mai devreme sau poate mai tarziu..oricum e bn venit. El o sa'si dea seama d ceea ce a pierdut knd nu o sa te mai aiba...asa ca ACCEPTA CONTRACTUL!!!!!
kudika168273
Postat pe 28 Iulie 2012 17:22
nu ai nimic de pierdut daca pleci si daca el te iubeste cu adevarat te va astepta poate se va razgandi si veti pleca inpreuna daca vede ca totusi te-ai hotarat nu te lasa invinsa de barbati stiu ei ce fac si tot noi suferim mult succes
Linda_Simon_Melinda_1
Postat pe 15 August 2012 21:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
intrebare intrebatoare 140 De la: Diavolyta_ 31 Mai 2009 21:20
ajutoooorrrrrrr!!!!!!! 75 De la: kudika033765 16 Octombrie 2009 19:34
disperare..drumul pe care altii ti-l fura! 18 De la: Barbie30 21 August 2010 19:59
Iubirea dintre 2 persoane de religii diferite 15 De la: bestiutza_relouded 11 Aprilie 2009 12:23
De ce? 9 De la: kudika226898 15 Iulie 2010 18:06