Setari Cookie-uri

instrainare brusca in cuplu

Buna Ziua!
Cu rugamintea de a vedea daca au existat cazuri similare va expun necazul cu care ma confrunt. Am 37 ani si sunt casatorit de 13 ani - avem 2 fete. Relatia noastra a fost grozava pana acum vreo 2 ani. Sotia mea a stat acasa pentru a avea grija de fete de circa 10 ani (nu a avut serviciu). In ultima perioada a suferit niste transformari: aveam de crescut doua fete iar sotia mea lua decizii total aiurea (eu intotdeauna am sustinut-o dar ea lua deciziile). In momentul in care a inceput sa ia decizii gresite in legatura cu copii nostrii am intervenit - la inceput verbal prin ai spune ce cred eu ca e gresit. Problema e ca sotia mea a aplicat metoda `zi ca el si fa ca tine` - moment in care mi-am dat seama ca nu ma baga in seama deloc. In acel moment am inceput si eu sa intervin direct in luarea deciziilor. In acel moment au inceput certurile in care eu i-am reprosat greselile pe care le face (recunosc ca a fost o perioada de cca. 1-2 luni in care am vorbit destul de urat deoarece nu mai stiam ce metoda de comunicare sa folosesc). In perioada urmatoare sotia mea s-a angajat si a facut din asta o obsesie. In privinta copiilor si-a corectat comportamentul - deciziile pe care le ia (impreuna cu mine) sunt normale. In ceea ce priveste relatia noastra - aceasta nu mai exista. Sotia mea s-a izolat total (dormim in camere separate) - specific ca inainte de aceste evenimente dormeam impreuna in fiecare noapte si aveam o viata sexuala activa. Sotia mea a facut din serviciu o obsesie incat a inceput sa-si neglijeze si copii nu doar pe mine (prefera sa-si petreca timpul liber cu colegii decat cu copii). In prezent, la insistentele mele a inceput sa-si petreaca putin timp si cu copiii. In ceea ce ne priveste de un an de zile refuza orice contact cu mine (atingere pe mana, imbratisare - nici nu se pune problema de a dormi impreuna). Intotdeauna eu am pus problema comunicarii pe care ea o refuza cu desavarsire. La orice insistente ale mele cu privire la intrebarea ` ce se intampla cu relatia noastra` imi raspunde : `lasa-ma in pace, am nevoie de liniste`. nu mai iese nicaieri cu mine (exceptand vizitele la rude) doar cu colegii de serviciu.
Nu pricep o iota din ce se intampla - ma straduiesc sa nu o parasesc de dragul copiilor, dar problema a luat proportii (1 an de zile) prea mari. Bineinteles refuza cu desavarsire sa mergem sa facem terapie de cuplu la un specialist. Fiind pus In aceasta ipostaza nu prea am ce face decat sa va cer sfatul sau sa divortez.
kudika_24560
Postat pe 1 Ianuarie 2013 16:54
Intr-adevar esti intr-o situatie dificila si imi pare rau sa aud de situatii de acest gen.
Eu zic ca sotia ta a devenit vulnerabila din cauza ca a stat prea mult acasa si nu a avut o viata activa sociala, motiv pentru care, acum, a evadat din "cusca".
Pproblema insa este ca nici nu o intereseaza ideea de a remedia problema. Esti sigur ca nu are pe cineva? Esti sigur ca nu e depresiva?
Oricum, ar fi bine sa mai astepti cu divortul. Din 1 februarie, inainte de a actiona in instanta un divort sau orice alt proces civil, este obligatorie consultarea unui mediator, care s-ar putea sa va poata ajuta.
Poate ar putea sa o ajute sa constientizeze gravitatea separarii in cazul vostru si in felul asta ai putea sa o convingi sa faceti psihoterapie de cuplu.
Ghicicummacheama
Postat pe 1 Ianuarie 2013 17:04
E cam ciudat ca nu mai vrea sa aiba relatii intime cu tine. O femeie la 37 de ani e inca activa sexual... S-ar putea sa-si fi gasit pe altcineva intre timp si asta a facut-o sa se raceasca. Vezi ca nu cumva "colegii" sa fie de fapt "colegul"... E bizar ca-si neglijeaza copiii si casnicia din cauza serviciului... De obicei, asta se intampla cand mai apare o a treia persoana la orizont... Ce ai acasa brusc nu mai prezinta interes. Se pare ca femeile au ajuns sa-i concureze pe barbati in ceea ce priveste infidelitatea.
Micaell
Postat pe 2 Ianuarie 2013 10:56
De la: kudika_24560, la data 2013-01-01 16:54:51Buna Ziua!
Cu rugamintea de a vedea daca au existat cazuri similare va expun necazul cu care ma confrunt. Am 37 ani si sunt casatorit de 13 ani - avem 2 fete. Relatia noastra a fost grozava pana acum vreo 2 ani. Sotia mea a stat acasa pentru a avea grija de fete de circa 10 ani (nu a avut serviciu). In ultima perioada a suferit niste transformari: aveam de crescut doua fete iar sotia mea lua decizii total aiurea (eu intotdeauna am sustinut-o dar ea lua deciziile)............................


Cauta motivele schimbarii comportamentului sotiei tale in interiorul cuplului vostru,nu in afara lui!!!Aceasta ti-o spune o femeie,mama deasemenea,care ,si ea,a stat acasa pentru a-si creste copii ,si timp de zece ani!!!!Problemele sunt la voi,nu in exteriorul familiei,serviciul intervenit intre timp,a fost si este refugiul ei, din agonia adusa de viata,pe care o traieste alaturi de tine si copiii vostri!!!Terapia de cuplu nu poate fi aplicata fara constientizarea necesitatii ei si acceptarea in aceeasi masura!!!Intreaba-te de ce agreeaza jobul ,si nu viata de familie!!In momentul in care vei afla raspunsul,vei gasi si calea de acces ,spre solutionarea problemelor din familia voastra!!!
kudika_15804
Postat pe 2 Ianuarie 2013 17:36

se stie ca femeile cand ajung in jurul varstei de 40 de ani o iau razna
daca i-ai trantit si doi copii inseamna ca acum cand probabil acestia nu mai necesita o mare grija, aparitia internetului si socializarii...e clar ca a vazut ca esti cam nesatisfacator si i-e gandul la altii vazuti in seriale sau pe net
fa-i guler laptopul daca ai si taie cablul TV
picard-jean-luc
Postat pe 2 Ianuarie 2013 18:02
asa! sau la servici cele mai multe idile se ivesc la servii
picard-jean-luc
Postat pe 2 Ianuarie 2013 18:04
Divorteaza cit poti de repede daca refuza terapia de cuplu.Asta nu mai e viata .Copii cresc ei daca esti o persoana responsabila.Sa salvezi aparentele de dragul aparentelor nu e o cale.Te sfatuieste o femeie care a divortat dupa 30 de ani de casnicie pe care a dus o mai departe de dragul aparentelor si caruia copilul i a intors spatele cand a auzit de divort.
Mariana_Selegean_1
Postat pe 6 Ianuarie 2013 06:34
BUNA ZIUA TUTUROR.INTRADEVAR E O SITUATIE DIFICILA DAR ADEVARATUL VINOVAT IN SITUATIA DE FATA E DE FAPT SISTEMUL DE VIATA IMPUS DE CONJUNCTURA IN CARE NE AFLAM DIN PACATE CAM MULTI IN ZIUA DE AZI.IN PRIMUL RAND NU TOATE PERSOANELE POT TRECE USOR PESTE LIPSA VIETI INTIME SI DACA LASA IMPRESIA CA POT FACE ACEST LUCRU TREBUIE SA FIM FOARTE ATENTI IN PRIVINTA GENULUI PARTENERULUI NOSTRU SI SA ALEGEM CE CONSIDERAM CA ESTE DE FAPT MAI BINE PENTRU CUPLUL NOSTRU PENTRU CA ATATA TIMP CAT CONSIDERAM CA CEL MAI IMPORTANT IN VIATA ESTE SA ASIGURAM NECESARUL FINANCIAR PRIN SACRIFICIUL NOSTRU PROTEJAND PARTENERUL ESTE IN CELE MAI MULTE CAZURI TOTAL GRESIT PENTRU CA...AICI PUTEM SPUNE O MULTIME DE EXEMPLE PENTRU A INTELEGE FIECARE IN FELUL LUI,DAR TREBUIE SA EXISTE TOT TIMPUL O OCUPATIE PENTRU PARTENER CARE SA-I AMINTEASCA DE PERSOANA NOASTRA ASA CUM SI NOI FACEM IAR DACA NU REUSIM SA PROCEDAM IN ACEST FEL ATUNCI INTERVINE ACEL PROVERB..MAI BINE MAI SARAC DAR MAI CURAT.MAI BINE SUFERIM IMPREUNA DIN PUNCT DE VEDERE FINANCIAR SI NE STRADUIM SA GASIM TOT IMPREUNA BUNASTAREA VIETI NOASTRE PASTRAND CE AVEM MAI DE PRET,ADICA IUBIREA ADEVARATA A CUPLULUI NOSTRU.MULT NOROC IN VIATA VA DORESC TUTUROR.
TITIREZUL
Postat pe 6 Ianuarie 2013 11:56
mie nu i-mi este greu sa vad raspunsul,sigur are o alta aventura care o preocupa acuma. Nu stiu care au fost cauzele dar sigur are pe cineva!!!!!
andourrr
Postat pe 6 Ianuarie 2013 12:09
Din punctul meu de vedere, relatia dintre voi in acest moment nu exista. Ea are viata ei si tu ai tot viata ei. Intelegi? ea se ocupa de ea si tu tot de ea. Ceva miroase. ca si specialis in acest fel de probleme, iti sugerez sa iti pui gandurile in ordine. Sa stii ce vrei, cat esti dispus sa lasi de la tine. Si o sugestie paradoxala poate pentru tine. Fugi cin calea ei, imita-i comportamentul, fa excat ce face ea. Stiu, vei spune ca este riscant, dar in viata daca vrem sa castigam trebuie sa riscam putin. Fara nu se poate. Retrage-te si nu vorbi cu ea. Cu cat vei merge mai mult spre ea cu atat va fugi mai atre de tine. Schimba sensul. Ceva se va intampla te asigur. Stii ce este nebunia? Sa faci acelasi lucru si sa te astepti la rezultate diferite.
www.relatiidecuplu.com
kudika109274
Postat pe 6 Ianuarie 2013 15:55
Tu nu ai inteles ca ai fost ca un ,,pacalici " nu te mai iubeste cam de multa vreme, un sfat """ DIVORT"
gogosik_2006
Postat pe 6 Ianuarie 2013 23:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nu stiu ce sa mai cred..... 14 De la: kudika105471 2 Februarie 2011 11:41
hello! 6 De la: Boca 26 Ianuarie 2010 11:23
Sa plec sau sa raman? 17 De la: miss_darine 30 August 2010 22:42
nehotarare....poate un sfat 27 De la: kudika511269 14 Martie 2012 13:25
dupa 17 ani de "caznicie"...divort 24 De la: stem_29 19 Decembrie 2010 18:44