Setari Cookie-uri

Banii de nunta in cont gresit

De la: kudika_944494, la data 2013-12-06 10:25:29Dragii mei, sa nu credeti ca eu m-am lasat vreodata influentata de faptul ca nu m-au facut ei! Dimpotriva! Ii simt ca si cum ar fi ai mei! Numai ca de cand s-au intamplat toate astea, mai multe persoane apropiate mi-au zis ca niciodata un parinte adoptiv nu poate simti cum simte unul care da viata! Voi ce ziceti?


Nu cred ca-i asa. Sunt convinsa ca exista multi parinti adoptivi pe lumea asta, care-si iubesc copiii, mai mult decat propria lor viata si decat ii iubesc parintii biologici pe acei copii.
Viorica_Ecaterina
Postat pe 2 Februarie 2014 08:45
De la: emmaian, la data 2014-02-02 05:50:22Draga mea, sunt parinte asa ca vorbesc in cunostinta de cauza.
Daca lucrurile stau asa cum le descri viitorul tau sta pe nisipuri miscatoare. De ce spun asta? Ma indoiesc ca sotul tau, oricit de mult te iubeste sau te-ar iubi in viitor nu iti va reprosa din cind in cind ceea ce au facut parintii tai. Cu atit mai mult cu cit singura recunosti ca situatia financiara nu este una ca sa va faca sa ignorati acesti bani, multi, putini citi or fii.
Mai e o vorba." si va lasa pe mama sa ,pe tatal sau si vor deveni un trup." Asta nu inseamna ca nu va trebui sa va respectati parintii sau sa ii iubiti mai putin. Dar , gata, aveti acum voi familia vostra.
Acesti parinti sunt egoisti. Se iubesc doar pe ei si nu copilul. Urac parintii care dau viata copiilor si ii subjuga o viata intreaga. Nu asta este misiunea unui parinte.
Eu cred ca ar trebui sa faci o programare la psiholog si sa iti duci parintii acolo. Normal ca va trebui sa ii minti, pt ca nu vor accepta sa te insoteasca. Spune-le ca vrei sa le prezinti noul tau sef, de exemplu.
Sunt dura, dar continuind asa iti vei distruge casnicia mai devreme sau mai tirziu. Si vinovati vor fii parintii tai care nu vor recunoaste niciodata, si tu ca nu te desprinzi de ei.
Nu e usor pt ca ii iubesti. Nu trebuie sa uiti de ei. Ii poti iubi cu aceeasi ardoare daca le dai un telefon in fiecare saptamina si ii vizitezi din cind in cind. Apoi sarbatorile tin mai mult de o zi, iti vei gasi timp sa fii cu ei o parte din acest timp.
Succes.


Excelent mesajul tau si foarte realist.
Viorica_Ecaterina
Postat pe 2 Februarie 2014 08:47
Dragii mei,nu sunte-ti singurii care au patit acest neplacut incident!Eu am o pereche de fini care au patit la fel si nu au mai primit bani de nunta niciodata si nici explicatii de la parintii fetei!Luati-va gandul de la banii astia!!
berenz
Postat pe 2 Februarie 2014 09:17
ar fi mai multe de spus. Ii puteti ameninta ca veti rupe orice legatura cu ei.Ii puteti intreba de ce fac asta. daca se intampla ceva (nu se stie) cu ei cui ar reveni acei bani? Si voi aveti partea voastra de vina ca nu v-ati dus impreuna sa platiti ce era de platit si apoi......
maria_doina
Postat pe 2 Februarie 2014 11:55
Buna ziua ...tuturor sunt am fost di eu in aceasi problema deci nu sunteti singuri...
am construit si o casa pe terenul parintilor....si am ramas fara....ea....di toate astea au dus la problème in famille si pana la urma....divortul.....asa ca ....mai sunt si parinti de acestia.....care defapt nu sunt....parinti.
kudika108101
Postat pe 2 Februarie 2014 14:36
Ma tem ca va trebui sa renunti la a banii aia, sa iti vezi de drum alaturi de sotul tau si chiar daca ti-e greu sa lupti impreuna cu el sa va faceti o viata mai buna.
Iar pe "parinti"lasa-i in plata Domnului!
Toate rautacismele astea se platesc in viata!
Se va intoarce roata intr-o buna zi!
Arno_28
Postat pe 2 Februarie 2014 14:45
Nu cred ca mai au banii...daca esti adoptata, e clar ! Nu cred ca te-au iubit ! Au vrut si ei ceva de pe urma ta... e parerea mea, si stiu ca raspunsul meu este dur..Numai bine, si munti de realizari iti doresc !
Fusun_ge
Postat pe 2 Februarie 2014 17:21
Uite iti spun eu cum sta treaba… imi pare rau daca am sa te ranesc… pari o fata buna.. dar se pare ca faptul ca aceste “personaje” te-au crescut te-a facut sa te atasezi de ei si nu mai vezi realitatea din jur.
Pana sa vad mesajul in care recunosti ca de fapt nu sunt parintii naturali.. ci esti adoptata de catre ei.. Tocmai asta vream sa scriu… Ca acestia nu pot fi parintii tai naturali.. ci ca probabil ai fost adoptata si tu nu ai aflat acest lucru…
Niste parinti NICIODATA, repet NICIODATA nu ar face asa ceva copiilor lor… decat daca sunt descreierati…
Niste parinti adevarati muncesc toata viata cu unicul scop de a le fii bine copiilor lor… Pentru ei muncesc… fiecare in limita posibilitatilor dar tot ce fac e ca sa le fie bine copiilor lor… sa ii ajute… mai ales cand sunt si ei la inceput de drum…
Uite..hai sa o luam altfel.. Ai scris ca ai un copil… Gandeste-te cum o sa fie peste cativa ani cand copilul tau va creste si se va casatori… Te asigur ca n-ai fi in stare sa faci asa ceva copilului tau..
Acesti indivizi te-au privit pur si simplu ca pe o AFACERE…/ Nu stiu care a fost situatia.. probabil n-au putut sa faca copii si te-au luat pe tine sa te cresca ca sa fie si ei “in randul lumii” si sa se laude cu tine…. Cu notele bune pe care le aveai la scoala…etc..
Acum ei considera ca acei bani sunt compensatia lor pt faptul ca ti-au dat sa mananci in anii astia si ca li se cuvin..
Ei se duc in excursii si cheltuie banii vostrii fara sa le pese ca poate voi nu aveti cu ce plati ratele sau sa ii cumparati ceva la copilul vostru..
Ai scris la un momentdat ca nu stii cum de te-a dat tatal tau … Te-ai gandit ca poate cu BANI…poate te-au CUMPARAT… e posibil si asta… si acum isi recupereaza investitia ca sa traiasca si ei bine la batranete…
Imi pare rau sa te dezamagesc dar eu cred ca asta e situatia in cazul tau…
Daca nu vor sa va dea banii dai in judecata si nu te mai intalni niciodataaa cu ei.//uita ca exista..
Acesti oameni nu merita altceva..
E pacat ca s-a ajuns aici si ca a trebuit sa iti dai seama in felul asta ce fel de oameni sunt dar macar bine ca ai o familie fericita si ca nu mai depinzi de ei.
Jeje_Diana_1
Postat pe 2 Februarie 2014 18:10
parerea mea este ca parintii tai inteleg gresit rolul lor in viata voastra,chiar tu ai spus ca ei s-au ocupat de cheltuielile nuntii,dar nu cred ca sant rau intentionati ci pur si simplu gresesc.
probalbil se gandesc la viitorul vostru si nu vor sa-i cheltuiti intr-un timp foarte scurt,chiar tu ai spus ca te gandesti la ACEI bani cand frigiderul este gol.apropo' de ce e gol daca lucrati amandoi si aveti locuri de munca decente?!Ideea este ca banii se duc foarte repede si se strang foarte greu,sant sigura ca asa gandesc parintii-sant si eu parinte dar copiii mei sant adolescenti inca,dar nu asi face asa ceva.
In concluzie, totusi,banii sant ai vostri- si ca sa ajungeti la un numitor comun iti propun sa apelezi la un MEDIATOR, care va va ajuta sa comunicati fara sa ramaneti cu urmari neplacute.
Medierea s-a nascut exact pentru astfel de situatii,cand doua parti intra in conflict si nu stiu sa-l gestioneze .
Nu uita ca sant totusi Parintii tai care te-au facut si te-au crescut ca sa ajungi unde esti acum.
Sper din suflet sa-mi urmezi sfatul- pentru binele vostru al tuturor!
Corina
kudika051519
Postat pe 2 Februarie 2014 18:42
Esti sigura ca acei bani mai sunt in cont? Ii poti da in judecata ptr abuz de incredere chiar daca nu ai un contract cu ei vor trebui sa justifice in instanta banii in caz ca nu vor sa recunoasca provenienta lor. In caz contrar daca nu esti imputernicita pe contul lor daca ei patesc ceva te anunt cu regret ca sunt bani pierduti raman bancii. Oricum ar fi bine sa verifici cat au fost cheltuielile de nunta cat trebuia sa ramana si cati mai exista in realitate. Daca nu iei masuri vei ajunge sa te tot certi cu sotul tau si va deteriorati si casnicia.
ioana1305
Postat pe 2 Februarie 2014 19:38
De la: kudika051519, la data 2014-02-02 18:42:33parerea mea este ca parintii tai inteleg gresit rolul lor in viata voastra,chiar tu ai spus ca ei s-au ocupat de cheltuielile nuntii,dar nu cred ca sant rau intentionati ci pur si simplu gresesc.
probalbil se gandesc la viitorul vostru si nu vor sa-i cheltuiti intr-un timp foarte scurt,chiar tu ai spus ca te gandesti la ACEI bani cand frigiderul este gol.apropo' de ce e gol daca lucrati amandoi si aveti locuri de munca decente?!Ideea este ca banii se duc foarte repede si se strang foarte greu,sant sigura ca asa gandesc parintii-sant si eu parinte dar copiii mei sant adolescenti inca,dar nu asi face asa ceva.
In concluzie, totusi,banii sant ai vostri- si ca sa ajungeti la un numitor comun iti propun sa apelezi la un MEDIATOR, care va va ajuta sa comunicati fara sa ramaneti cu urmari neplacute.
Medierea s-a nascut exact pentru astfel de situatii,cand doua parti intra in conflict si nu stiu sa-l gestioneze .
Nu uita ca sant totusi Parintii tai care te-au facut si te-au crescut ca sa ajungi unde esti acum.
Sper din suflet sa-mi urmezi sfatul- pentru binele vostru al tuturor!
Corina
frumos raspuns
-Iulya
Postat pe 2 Februarie 2014 19:42
Tinara a spus ca ea si sotul ei au mare nevoie de banii respectivi ca sa-si faca o casa pe un teren si ca abia le ajung banii din salarii pentru chirie si traiul zilnic.
Eu ma intreb: banii ramasi de la nunta le ajung sa-si construiasca o casa? Stiu ei cit costa, in mod real, o casa, pornind de la autorizatia de constructie, proiect si pina la ultimul cui?!
Daca acum, cu salariile de acum, nu se ajung cu banii, oare dupa ce-si vor termina casa (cu banii de la nunta, cica), salariile de acum le vor ajunge pentru intertinerea casei respective, cind numai gazele costa, iarna, pe luna 2000 - 3000 lei?
Parerea mea, sincera, este ca parintii fetei si-au dat seama de faptul ca cei doi sint niste ... copii in gindire, ca habar nu au de ceea ce inseamna, in fapt, intretinerea unei case, ca sint niste cheltuitori, fara sa fie citusi de putin realisti, asa ca au decis sa nu le dea banii doar in scopul de a-i economisi pentru ei.
O casa pe pamint inseamna consum de bani, energie, munca etc, nu este asa minunat cum pare la prima vedere! Devii sclavul acesteia!
kudika029416
Postat pe 3 Februarie 2014 20:44
Toti presupun si incercati sa o convingeti ca acei bani au fost pastrati drept compensatie ca au crescut-o, dar omiteti faptul ca nunta a avut si un mire care a avut nuntasi care i-au pus lui bani nu doar ea a primit bani la nunta. In acest caz ptr partea lui se numeste furt prin abuz de incredere. Ar merita sa fie plimbati prin tribunale si sa le strice putin imaginea ptr ca de la bani isi vor lua gandul, Mirele isi poate revendica acest drept in instanta si sa ceara despagubiri
ioana1305
Postat pe 4 Februarie 2014 12:02
De la: luchianramona, la data 2013-12-04 14:13:36Spune-le ca daca nu va da banii, veniti sa locuiti cu ei si sa va intretina. Eeee ! Chiar nu mi se pare normal. Sunt banii vostri de inceput de drum !
Jaqueline_healthy
Postat pe 4 Februarie 2014 14:04
De la: Jaqueline_healthy, la data 2014-02-04 14:04:13
De la: luchianramona, la data 2013-12-04 14:13:36Spune-le ca daca nu va da banii, veniti sa locuiti cu ei si sa va intretina. Eeee ! Chiar nu mi se pare normal. Sunt banii vostri de inceput de drum !


Corect! Mergeti si stati la parintii tai. Anunta-i din tipm si faceti-va bagajul. Asta e singura solutie, momentan.
O alta solutie ar fi sa apelati la un avocat bun.
Jaqueline_healthy
Postat pe 4 Februarie 2014 14:06
Sunt niste teroristi. Parerea mea e ca parintii tai nu mai au nici un leu.I-au fol in scopuri personale pana la ultimul cent. Trebuie sa recunosc , insa, ca ai cel mai bun om langa tine, sotul tau. A acceptat mai mult decat ar fi trebuit si sunt convinsa ca a facut-o doar pentru ca te iubeste enorm si e foarte educat. Incearca sa nu le mai raspunzi cu "prezent"la fiecare apel al parintilor tai, nu-i mai suna, nu le mai canta atat in struna. Explica-le ca ai mari probleme si discutii cu sotul tau din cauza banilor pe care ei vi i-au luat "cu japca"si ca vrei sa-i eviti cat mai mult cu putinta. Din pacate, increderea prea mare pe care ai avut-o in parintii tai va afecteaza din plin. Ceea ce nu inteleg eu este de ce le-ati dat lor banii? Voi nu erati capabili sa va achitati datoriile din urma nuntii? Puteati amana luna de miere cu 2 zile pana va lasati lucrurile clarificate si toata lumea era ok acum. Sincer, principalii vinovati sunteti voi, iar ai tai niste oameni fara caracter si lipsiti de orice scrulpul. Sper sa gasiti o metoda corecta care sa nu va afecteze viata voastra de cuplu.
Scuze ca am fost prea directa
kudika_28253
Postat pe 25 Martie 2014 13:57
Nu cred ca e o solutie sa mearga si sa locuiasca la ei. Daca au facut asta cat au fost departe, imaginati-va viata lor sub acelasi acoperis. UN ADEVARAT CALVAR. In plus, ei locuiesc intr-un alt oras si banuiesc ca acolo au viata lor, job-ul lor etc.
kudika_28253
Postat pe 25 Martie 2014 13:59
Nu pot sa cred ca este real ceea ce citesc. Doamne ce gandire poti sa ai..... Oamenii au spus ca vor sa-si faca o casa(2 camere. un living, o bucatarie si o baie), nu un palat. Cum sa coste intretinerea pentru o astfel de casa 2000-3000RON? cat dau ei acum pe chirie , ar putea sa-si plateasca utilitatile. Clar s-ar descurca mai bn daca si-ar face casa lor. Si oricat ar fi de cheltuitori, parintii nu aveau nici un drept sa le ia banii. Asta se numeste FURT. Ai auzit pana acum de furt? Stii definitia? Daca nu, iti recomand cu cea mai mare caldura DEX-ul.
kudika_28253
Postat pe 25 Martie 2014 14:10
De la: kudika_944494, la data 2013-12-06 10:23:28Trebuie sa precizez ca parintii mei sunt de fapt matusa si unchiul meu care m-au adoptat cand parintii mei naturali s-au separat. Nu stiu prin ce metode l-au convins pe tatal meu natural sa ma lase in grija lor...el fiind fratele mamei mele adoptive!


De la: yumy, la data 2013-12-05 20:26:22Nu pot SA CRED CA AI ASEMENEA PARINTI. Chiar sunt parintii tai? eu sper sa rezolvi problema cu parintii, cu toate ca eu cred ca banii nu o sa ii mai vezi niciodata


OP, sper sa mai revii si sa citesti asta.

Eu personal nu cred ca acei bani mai exista, dar poti sa-ti dai si tu seama ... au avut cheltuieli exagerate de la nunta incoace ?
In privinta a cum pot sa faca asa ceva ... rationalizarile merg minunat ca sa acopere astfel de chestii destul de bine incat sa se uita in oglinda fara sa fie scarbiti de reflexia lor.

Fa tot ce se poate legal [si moral] ca sa recuperezi acei bani, pentru ca in final se reduce la o alegere ... ei sau sotul tau.
Reveille
Postat pe 28 Mai 2014 23:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum sa intru in gratiile familiei iubitului meu??? 14 De la: eva1909 25 August 2011 21:45
probleme cu cumnatul, e de groaza ! 11 De la: 31 Mai 2015 22:58
am nevoie de un sfat 23 De la: kudika330742 21 Noiembrie 2010 15:55
De ceva vreme ma simt tot mai singura 57 De la: kudika125543 22 Martie 2014 21:08
SOACRA MEA MA INBOLNAVIT DE NERVI. 17 De la: kudika135154 25 Martie 2010 09:47