Setari Cookie-uri

Chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer îți transformă total ținuta

Eu sunt mereu în căutarea unor piese altfel. Caut mereu să redefinesc trenduri și asta mi se trage fie din perioada când am studiat designul vestimentar, fie din perioada de stilist. Ideea este că, atunci când descopăr un articol vestimentar altfel, diferit de ”normă”, de clasic, tare mă bucur. Așa că îți poți imagina că moda acestui sezon cu chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer tare mă bucură!

Ce? Cum? Unde? Cine a creat chimonouri în acest sezon? Cum au fost ele propuse ca asortare? Cum poți asorta și tu chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer? Desigur, voi răspunde la toate aceste întrebări, mai jos! Și, ca întotdeauna, revin și cu sugestii fashionable de blazere stil chimono cu imprimeu, ca să nu închizi pagina cu poftă de shopping, dar fără idei!

De ce? De ce cred eu că merită să renunți la sacouri, blazere, cardigane și tot felul de jachete în favoarea fabuloaselor chimonouri cu imprimeuri interesante? O dată pentru că ai fi altfel, ai renunța la uniforma pe care adesea moda cu trendurile ei o trasează, fără intenție chiar! Apoi, pentru că ai purta variante mai feminine, mai rafinate, mai sofisticate și elegante!

Și nu în ultimul rând, îți propun să alegi chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer pentru a transforma total orice ținută.

Citește și:

sacouri prețioase de seară stil kimono

Vezi sugestii de la noi pentru sacouri prețioase de seară

Chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer: în locul sacoului!

Designerii s-au tot întors în trecut pentru inspirație. Și cu siguranță că au căutat să aducă în prim plan chimonouri cu imprimeuri interesante, inspirate din costumul popular asiatic. Doar că nu au mers tocmai până într-acolo, ci au preferat să călătorească cu mașina timpului în trecutului anilor 70, când trendurile Hippie și Boho, ce promovau toate culturile, din dorința de ”make love, not war!”, adesea presupuneau kimono-uri și caftane.

Așa că, iată, acum este sezonul când reapar blazere stil chimono cu imprimeu sau caftane cu printuri și motive etnic-șic, florale, geometrice sau abstracte. Desigur, aceste piese vestimentare ies în evidență și prin culoare și pattern, dar și prin textură (adesea sunt realizate din materiale prețioase, lucioase sau au aplicații bogate – broderii, franjuri, pietre, paiete) și prin faptul că sunt vaporoase, fluide, amintind mai degrabă de romantica vară.

Citește și:

Ei bine, acum amintesc de romantica, feminina, sofisticata, bogata, opulenta toamnă și iarnă! Cum poți alege, deci, chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer? Păi hai să vedem ce opțiuni ai!

kimonouri cu imprimeu și texturi chic

Alege kimono-uri cu imprimeu și texturi șic

Cum poți purta chimonouri cu imprimeuri interesante în acest sezon

Varianta cea mai la îndemnă este să strecori pur și simplu chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer. Alături de fusta conică și de cămașă, la birou. Alături de blugi, botine, helănci tricotate, pe gât și cojocele cu piele și blană, pentru mixuri Boho, casual. Alături de rochia midi de cocktail, pentru un plus de atitudine. Alături de rochița cu paiete sau cu croială sexy, de petrecere! Alături de pantalonii lungi, evazați, bluzele tip furou și sandalele prețioase la un eveniment cu dress-code elegant.

Citește și:

    Sunt atâtea feluri în care poți asorta chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer.

    chimonouri și caftane

    Vezi chimonouri și caftane ASOS aici

    Am ales câteva modele de chimonouri cu imprimeuri interesante, ca să-ți ușurez puțin căutările. Vei vedea că se poartă atât croiala apropiată de clasicul kimono, cât și variantele ce aduc aminte de moda anilor 20 (când Paul Poiret miza mult pe mânecile de chimono și prinderea lui parte peste parte) dar și modelele ce te trimit cu gândul la moda Boho a anilor 70, cât și sugestii ceva mai actuale, completate de detalii de cămașă, de gulere și revere, de franjuri sau inserții de texturi prețioase!

    Poți purta blazere stil chimono cu imprimeu floral, dar poți miza și pe variante de print abstract, geometric sau etnic, apropiindu-te de ideea de caftan. Vei vedea că am ales și câteva opțiuni lungi sau midi, în acest sens. Și, apropo de lungime, sunt la modă chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer, atât scurte, cât și midi sau lungi, până în pământ!

    Citește și:

      Extra pont: dacă alegi modele lungi, le poți purta ca rochii sau cu rochii maxi, monahale, până în pământ, pe dedesubt.

      Găsești și numeroase modele de rochii stil kimono ca un halat petrecut.

      Ai multe variante de străluci în blazere stil chimono cu imprimeuri! Fie alături de stiletto sau cizme lungi ori botine cu toc, fie alături de pantofi sport, bocanci sau balerini. Fie la ținuta ta casual, fie la cea elegantă de seară, chiar la birou (mizează pe genul de chimonouri cu imprimeuri interesante și gulere și rever!).

      De fapt, întru ”make love, not war” te sfătuiesc să asortezi chimonourile cu imprimeu purtate ca blazer cât mai variat din punct de vedere etnic sau cultural! Aș îndrăzni să spun că poți alege un model mai simplu, asortat cu ie românească și jeans, de ce nu?

      Sursa foto front page – Unsplash

      Vizionare placuta


      Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.