Setari Cookie-uri

Cum îngrijești gâtul și decolteul să ai o piele fermă și tânără

Da, mâinile sunt importante, și acolo se văd anii. Dar și chipul, gâtul și decolteul sunt la fel de importante, în a prezice vârsta unei femei. Adesea, aceste zone mai sensibile au mai mult de suferit, căci sunt mai expuse la soare, iar pielea este mai subțire, mai fină. Așadar, astăzi ne focusăm pe cum să ai gât și decolteu cu piele fermă, sănătoasă, elastică, cu aspect tânăr.

Desigur, statul la plajă este un prilej de relaxare, de încărcare cu vitamina D și de bronz frumos. Dar mai este prilej de riduri și îmbătrânire a pielii. Din păcate, soarele și expunerea prelungită la soare cauzează apariția ridurilor și adesea pe lângă față, decolteul și gâtul au de suferit. Pe lângă expunerea la soare, gâtul și decolteul mai au de a face și cu hainele strâmte sau din țesături iritante, cu pozițiile de somn deficitare, care adâncesc ridurile. În plus, obiceiuri nesănătoase precum fumatul sau consumul insuficient de apă sau legume fac și ele ravagii.

Tenul, gâtul, pieptul și decolteul au nevoie de îngrijire pentru a rămâne ferme și sănătoase. Poți să întinerești zonele acestea, să te asiguri că pielea este sănătoasă, hrănită, hidratată, cu aspect tânăr. Așadar, ce metode de îngrijire pentru gât și decolteu recomandă specialiștii? De la a prevenție până la reparare, astăzi abordăm subiectul: cum să ai o piele fermă pe gât și piept, pentru a părea mult mai tânără.

Citește și:

Cum să ai gât și decolteu cu piele fermă? Aplică aceste trucuri și vezi ce să eviți!

Contează să ai o îngrijire adecvată pielii și vârstei tale. Contează să te concentrezi și pe ten, gât, decolteu, piept, mâini! Exfoliază și aplică tonic și loțiune hidratantă peste tot. Alege să porți pe cât posibil texturi naturale. Hrănește-te sănătos, alege o dietă cu multe vitamine – vitamina A, C, E – minerale și alți nutrienți.

Fă sport regulat. Bea apă suficientă, renunță la fumat și obiceiuri toxice, renunță la zahăr și dormi pe spate, pentru a preveni apariția ridurilor premature. Și, desigur, o piele fermă pe gât și piept se întreține cu protecție cu SPF, mereu când stai la soare și nu numai.

Cum să ai gât și decolteu cu piele fermă? Trebuie să știi că loțiunea cu protecție solară se aplică zilnic, iarnă sau vară. Cel puțin 30 SPF! Este necesar să stai 10 minute sub soare fără SPF și începe să se deterioreze pielea. Despre repararea țesutului îmbătrânit, dacă nu există alte probleme de sănătate ale pielii, ai nevoie de sfaturile de mai jos și de folosirea uleiului facial și al serumurilor anti-aging. Iată cum văd specialiștii îngrijirea pentru gât și decolteu a la carte. Iată cum obții o piele fermă pe gât și piept, în pași concreți de îngrijire:

Citește și:

  1. Curăță, demachiază cu un tonic bogat în amino-acizi, ce reduc inflaamția și elimină toxinele din piele.
  2. Exfoliază de cel puțin 3 ori pe săptămână. Asta îți asigură o piele nouă, sănătoasă, și mai puține impurități în pori.
  3. Cum să ai gât și decolteu cu piele fermă? Alege cosmetice de tip serum și aplica-le cu religiozitate când ieși de la duș. Cu mișcări circulare, aplică pe gât, piept, către umeri, de la gât în sus, către bărbie și față. Pielea degradată se reface și devine hidratată!

Jurnalul unei shopaholice, cum să ai gât și decolteu cu piele fermă, îngrijire pentru gât și decolteu, piele fermă pe gât și piept

Ser pentru bust Biotherm Elixir Skeyndor pentru gât

Ser pentru ten, gât și decolteu

4. Aplică loțiune hidratantă pentru ritualul tău de îngrijire pentru gât și decolteu.

5. Nu uita de SPF! Chiar și pe gât, decolteu, piept, frunte, urechi, spatele gâtului, mâini și picioare! Cel puțin 30 SPF, deși 50 este mai eficient, și cel puțin cu 20 de minute înainte de a pleca de acasă, așa încât crema să fie absorbită de piele.

Citește și:

6. Întotdeauna curăță machiajul și cosmeticele la finalul zilei dacă vrei o piele fermă pe gât și piept! Demachiază și apoi mai cureți cu apă micelară, pentru o textură fină, neîncărcată.

7. Repară și examinează! Când pielea e uscată, aplică serum de fermitate iar, cu același masaj de mai sus. Fii atentă la riduri dar și la pete sau alunițe. Alege vitaminele esențiale pielii – C, E, A, complexul B (niacina mai ales conferă o textură fină, tânără), și suplimentele de colagen! Alege creme cu peptide, care fac pielea elastică, exact ce ai nevoie dacă vrei să știi cum să ai gât și decolteu cu piele fermă.


Pete de bătrânețe, piele uscată, piele cu riduri și cute? Vezi aceste trucuri de îngrijire pentru gât și decolteu

Fii atentă și la alte semne de degradare a pielii. Petele maronii sau petele de îmbătrânire sunt un răspuns normal al dermei la expunere solară. Acolo, pielea se hiperpigmentează, pentru a se proteja. Alege să folosești SPF 30+ pentru a evita acest efect. Apelează la tratamente cosmetice și la reglajele interne despre care vorbeam mai sus, pentru o piele sănătoasă.

Citește și:

Cum să ai gât și decolteu cu piele fermă când apar ridurile și cutele? Păi, după 30 de ani cam apar! Cauza lor este mixtă și am prezentat-o în deschiderea materialului. Din păcate radicalii liberi, stresul oxidativ, poluarea sporesc și accelerează procesul de îmbătrânire.


Poți să completezi ritualul tău de îngrijire pentru gât și decolteu cu sfaturile de echilibru interior și rezultatele se vor vedea. Renunță la zahărul rafinat, căci acesta îmbătrânește mult pielea! De altfel, toate toxinele din aer, apă, alimente trec în organism și asta se vede pe pielea noastră. Ai grijă să obții un echilibru în toate, pentru o piele fermă pe gât și piept!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.