Setari Cookie-uri

Cum să-ți răsfeți tenul ca la o ședință de spa la tine acasă

De câte ori ai tot amânat mersul la spa? Ba pentru că nu ai timp, ba că s-au terminat resursele financiare! Uneori tânjim după masajul de care beneficiem acolo, sau după tratamentul de care se bucură tenul nostru. Dar, hey, știai că, de fapt, poți să-ți răsfeți tenul ca la spa foarte simplu, chiar la tine acasă? Află de mai jos cum!

De fiecare dată când mă gândesc să merg la spa pentru un tratament de răsfăț ca la carte pentru tenul meu, dar îmi amintesc că nu am timp sau resurse financiare tocmai în acel moment, îmi dau seama că, de fapt, o ședință de spa potrivită pentru ten are vreo trei etape esențiale, pe care, de altfel, adesea le efectuez și eu acasă în rutina mea de îngrijire, doar că nu aloc atât de multă importanță sau atenție.

Ca să nu mai lungesc vorba, mă gândesc să povestesc despre pașii esențiali pentru răsfățul tenului ca la spa chiar la tine acasă.

💆 Minimasaj facial ca la spa

💆 Aplicarea exfoliantului sau a unui cosmetic de tip mască precum la spa

💆 Aplicarea cremei de zi sau a serului pentru ten

Nu ai nevoie de prea mult, decât să... te relaxezi. Restul vine de la sine, din obișnuință și cu ajutorul produselor cosmetice pe care tu le folosești în mod obișnuit în rutina zilnică de îngrijire facială.

Citește și:

Cum faci un masaj facial ca la spa

Minimasajul urmărește atât relaxarea musculaturii faciale, cât și tonifierea acesteia.

În funcție de problemele specifice ale tenului tău, se va insista asupra uneia sau alteia dintre etape: masajul liniei maxilarului inferior și a obrajilor, masajul zonei ochilor, masajul piramidei nazale și a ridurilor de la nivelul șanțului nazo-genian.

Iată în continuare numai câteva exemple de astfel de mișcări pe care le poți face și acasă, odată cu aplicarea unei creme:

  • Masajul mușchilor piramidei nazale se începe de pe porțiunile laterale, lucrând cu degetul arătător și cu cel mijlociu de la ambele mâini, și efectuând mișcări semicirculare.
    Se continuă apoi cu mișcări longitudinale, spre frunte, lucrând cu degetele mâinii drepte pe partea stângă - și invers.
  • Pentru masajul obrajilor și al liniei maxilarului inferior, se vor efectua mișcări de rulare cu degetele unei mâini și mișcări liniare cu degetele celeilalte mâini, de o parte și de alta a liniei mandibulare.
    Mișcarea pornește de la nivelul bărbiei și urcă până la linia de inserție a părului. Se repetă de circa 5 ori și apoi se reface acest ciclu de mișcări de cealaltă parte.
  • O altă etapă - a masajului bărbiei și al obrajilor - constă în mișcări de rotație dinspre interior spre exterior, de data aceasta simultan pe ambele părți, cu pumnul strâns, cu o ușoară presiune cu fața externă a falangelor.
  • Mișcările de relaxare care încheie tratamentul pot include și unele elemente de presopunctură. În acest caz, mișcarea pornește de pe frunte, deasupra nasului, și urmează linia sprâncenelor, pentru a se finaliza cu ușoare presiuni la nivelul tâmplelor.

Dacă simți că un astfel de masaj facial e greu de învățat și / sau destul de complicat să rogi pe cineva să ți-l facă atât de minuțios, te poți răsfăța și cu un aparat de masaj facial ori de curățare facială, care are un efect wow pentru tenul tău!

Citește și:

aparat de masaj facial si curatare pentru ten din silicpn igienic care imita peria de ten Foreo

Vezi aici

Aplicarea de mască sau exfoliant pentru ten ca la spa

Alegerea unui produs de tip mască sau pentru gomaj sau pentru exfoliere facială se face în funcție de tipul de ten și de textura produsului. Multe femei exagerează în acest sens, fie pentru că aleg un produs cu acțiunea prea dură pentru tipul lor de ten, fie fac exfoliere prea des, ceea ce agresează pielea și o poate sensibiliza.

Pentru un ten norma este recomandat ca gomajul să se facă o dată pe săptămână cu un produs delicat și de brand bun, care conține microcapsule ce se fac simțite printr-un ușor masaj. Alege un exfoliant facial destinat tenului fin, delicat și uscat, care să redea prospețimea și elasticitatea, prin îndepăratarea cu ușurință, fără să agreseze, celulele moarte și impuritățile.

Cât privește măștile cosmetice, alege mereu produse de top, premium! De maximă importanță este respectarea instrucțiunilor de pe ambalaj. Și aceasta nu doar pentru că fiecare mască are o acțiune specifică, adresată unei anumite probleme sau unui anumit tip de ten, dar și pentru că modul de aplicare îi poate influența eficacitatea.

Citește și:

În general, măștile se aplică o dată pe săptămână. Există însă și măști purificatoare, ușoare, lejere, care se pot aplica mai frecvent, chiar și zilnic, pentru o relaxare a tenului după o zi stresantă.

Aplicarea cremei de zi sau a serului ca la spa

La aplicarea unei creme pentru ten ca la spa, ori a unui serum bun pentru ten, gât și decolteu,mișcările trebuie să fie întotdeauna orientate de jos în sus, pentru stimularea musculaturii. Cantitatea de cremă folosită depinde de tipul de ten și de textura cremei.

Pentru un ten foarte uscat, o cremă specifică determină reglarea modului în care funcționează tenul, restabilește echilibrul normal de hidratare a pielii și reface zonele a căror structură a fost modificată prin deshidratare.

Pentru tenul gras, cosmeticele potrivite realizează o reglare a secreției de sebum, în paralel cu tonifierea tenului.

Citește și:

În concluzie, îți reamintesc să nu uiți că, mai ales în sezonul cald, este necesară utilizarea de cosmetice, inclusiv de produse pentru machiaj, care să conțină factori de protecție solară potrivită tipului tău de ten. În plus, oricum, trebuie evitată expunerea exagerată la soare și trebuie folosite produse cosmetice hidratante lejere, care să nu încarce tenul.

De asemenea, nu trebuie neglijată curățarea tenului cu ajutorul produselor specifice tipului tău de ten. Poți include această etapă în primul pas de spa - minimasajul facia cu o perie de curîțare facială care asigură și masaj pentru ten.

O astfel de ședință de spa pentru tenul tău e extrem de benefică dacă o realizezi cu religiozitate cel puțin o dată p lună. Lasă totul deoparte, deconectează-te pentru o zi de jungla urbană și bucură-te doar tu cu tine! Pentru o ședință de spa ca la carte și pentru restul corpului, recomand cu mare drag cosmeticele pur naturale și delicioase ca de spa de care vă vorbeam într-un alt material. Eu nu mă mai pot dezlipi de ele. ☺️

Citește și:

Sursa foto front page: Unsplash

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.