Setari Cookie-uri

Rochii hanorac de purtat anul acesta: la limita dintre sport și chic

Hanoracul sau sweaterul oversize au fost pe lista preferatelor de designeri în acest sezon. Acum sunt în tendințe rochii tip hanorac, care derivă de acolo... Este mare accent pus pe confort, pe croieli lejere, în care ai putea la fel de bine să stai tolănită în pat, dar, iată, moda îți permite acum să le porți pe stradă. Este mare accent pus pe alcătuirea unei ținute effortless, pe cât posibil. Și este o mare deschidere către mișcare, sport, activități în aer liber. Dacă le aduni pe toate acestea, vei înțelege de fapt de ce tema sportswear este atât de bine reprezentată în ținutele de zi, în vara asta.

Tocmai pentru că este un sezon cald în care liniile din gama de sportswear sunt aduse în prim-plan și reinventate, așa încât să devină purtabile de zi cu zi, casual, chiar la birou sau la petreceri, seara. Tocmai pentru că este un sezon în care tot ce înseamnă fitness, jogging, sporturi extreme (skydiving) sau sporturi de apă (snorkeling, scubadiving) sunt transpuse în îmbrăcăminte urbană.

Tocmai pentru că pasiunea pentru moda și ritmurile anilor 80 și 90, de la Run-DMC până la Vanilla Ice sau Tupac, tocmai pentru că toate cele de mai sus, designerii au adus pantalonii de trening, gecile sport, salopetele sport, costumele de trening, adidașii, bustierele, tricourile, hanoracele sau sweaterele în ținutele de ”stradă”.

Citește și:

Așa că nu e de mirare că se poartă rochii sport în acest an cât nu s-au purtat anii trecuți. în general pornind de la croiala de hanorac ori de sweater, de cele mai multe ori croite larg, sau oversize, aceste piese născute din sportswear dar purtate urban devin piese din cotidian. Nici măcar nu trebuie să-ți placă hainele sport, căci dacă alegi rochii hanorac de purtat acum, le poți accesoriza și cu teniși sau adidași, dar și cu bocanci, papuci, sandale, pantofi cu toc sau nu!

Dar, hai mai bine să detaliem cum porți rochiile hanorac, conform indicațiilor stiliștilor marilor case de modă. Iată ce rochii hanorac de purtat în aces an îți recomandă creatorii caselor de modă internaționale și ce sugestii de asortare ai la dispoziție, așa încât să ai un outfit cool.

Citește și:

Cum au ajuns să se poarte aceste rochii hanorac acum într-un sportswear-elegant chic?

Pentru a elabora mai exact cum s-au întâlnit toate elementele necesare pentru a crea ”furtuna perfectă” de a combina piese sport în ținute urbane, să începem cu modelele de haine și de rochii sport pentru anul acesta. Ermanno Scervinno a propus, de exemplu, geci de fâș, sport, matlasate, alături de rochii-furou din satin, cu dantelă, și sandale cu șireturi și toc.

Marc Jacobs a propus salopete inspirate de skydiving, Mary Katranzou a mixat gecile Parka cu fuste satinate, colorate cu imprimeu, în croială lalea. Isabel Marant a propus sweatere și pantaloni de trening, cu print colorat, alături de sandale cu toc. Iar Gucci a propus treningul de fâș, colorat, cu pantofi cu calapod bărbătesc și accesorii retro, a la anii 80-90. Dior a propus salopete mulate de tip scuba diving, cu straturi de voal și tulle transparent, cu pantofi cu tocul gros și bijuterii masive.

Citește și:

Este necesar să dezvoltăm puțin pasiunea pentru liniile anilor 80 și 90, pentru a vedea mai exact cum au apărut aceste rochii hanorac de purtat în acest an. De ce? Pentru că urban, în anii 80 și 90 (desigur în țările occidentale, mai ales în America) se referea la hip hop și rap. Urban însemnau beat-urile Run-DMC, Vanilla Ice și Tupac, condimentate cu ceva Disco-Groove, cât să nu se plictisească nici doamnele.

Gândește-te, dacă vrei, la costumele croite larg (atât la sacou, cât și la pantalonii la dungă) purtate atât de bărbați, cât și de femei. La blazerele cu umerii mari, la blugii croiți drept, largi pe talie, șolduri și pe picior, la pantalonii de trening, adesea atât de ampli, că puteau fi Palazzo Pants. La bluzele, topurile, sweaterele maxi sau oversize, pe care le-ai văpzut atât de des în Pop Culture American, cu mesaje Preppy, legate de ligile de fotbal, de colegiile de prestigiu sau de echipele de baseball.

Citește și:

Adunând toate informațiile de mai sus, îți poți da seama imediat de ce designerii au propus rochii sweater sau rochii hanorac de purtat în 2018. Sau chiar hanorace oversize și bluze sport atât de lungi și largi, tip bluzon, încât ar trece lejer drept rochie.

Cum poți rochiile hanorac? Îți spuneam că ai libertate de asortare, iar mai jos, vom vorbi despre modelele de rochii sport pentru acest an pe care ți le propun și cum ai putea să le transformi în ținute de ”stradă”, nu doar de sală (de sport).

rochii hanorac de purtat în 2018, rochii sport pentru 2018, cum porți rochiile hanorac,

Rochie asimetrică tip hanorac Rochie Sweater maxi

Rochie-sweater oversize Rochie hanorac largă

Rochie hanorac cu steluțe

Rochia oversize tip sweater inspirat din moda anilor 80 și 90 este atât de cool

Se văd liniile anilor 80 și 90 – lejeritatea croielii, umerii accentuați, gama cromatică, adesea cu accente colorate, iar toate sunt completate de fundalul despre care îți povesteam mai sus, legat de cultura muzicală și sportivă a perioadei aceleia. Aducând toate aceste linii în prezent, în actualitate și într-o modă feminină axată pe effortless dar cu sex-appeal, pe confort dar cu detalii ce atrag privirea, pe sporty dar urban, vei vedea că libertatea ta de a purta rochii sport pentru acest an este maximă.

Citește și:

Ți-am propus chiar rochii hanorac de purtat în 2018 și la un cocktail sau la o petrecere în club. Mă refer la prima rochie, cu paiete și textură catifelată, de exemplu. Cu sandale elegante sau sandale-botine cu toc înalt și un clutch prețios, poate fi o variantă mai ”posh”.

De altfel, frumusețea este că moda de acum permite (dacă și dress-code-ul o secondează) combinațiile interesante de rochii sport cu alte piese elegante. De exemplu, rochia hanorac mini, cu imprimeu cu buze poate fi completată de o fustă din tulle, voal sau dantelă, asimetrică, mai scurtă în față, mai lungă în spate.

Cum porți rochiile hanorac cele lungi tip bluzon? Păi și aici ai libertate! Cu blugi scurți, midi, lungi! Cu colanți, cu leggings sau dresuri interesante, sau tip plasă. Cu pantofi-sport sau sandale cu toc. Cu pantofi cu calapod masculin și șosete lungi, pe gambă. Cu sandale cu toc și șosete transparente cu aplicații prețioase, dantele sau pietre. Cu espadrile sau papuci, cu adidași tip șosetă a la anii 80-90, cu blazer androgin și fustă-pantaloni midi!

Citește și:

Oh, posibilitățile sunt nelimitate când vine vorba de rochii hanorac de purtat anul acesta! Doar încearcă! ;)

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.