Setari Cookie-uri

11 rochițe cu picățele mici pentru un stil sexy

Cred că am stabilit până acum că acest sezon rece nu este ca oricare altul. Este iarna în care se poartă materialele vaporoase, în care poți miza pe culori intense, electrice de vară, în care imprimeurile aduc aminte tot de sezonul cald. Așa că nu e de mirare, sper, că astăzi îți propun un must-have de sezon, care pare desprins din ținutele de purtat pe faleză, la mare. Azi vorbim despre rochițe cu model cu picățele.

Așa cum am vorbit despre rochiile din voal, dantelă și alte materiale transparente, la fel, perfecte pentru acest sezon rece. Așa cum am adus în discuție rochiile din texturi fluide, vaporoase, de vară, purtate tot acum, iarna, așa vom discuta și despre femininele și delicatele rochii cu imprimeu cu picățele.

Designerii au propus mult acest gen de piesă vestimentară. Au fost multe rochii cu buline mici sau picățele ce amintesc de copilărie și de moda retro, în colecțiile de sezon.

Cum le poți purta ca să fie adecvate temperaturilor de afară? Cum le porți ca să ai ținute compatibile cu tendințele momentului? Descoperă cine și cum a asortat rochițe cu model cu picățele pe podiumurile sezonului rece actual.

rochii transparente - cum le porți

Vezi totul despre rochiile transparente aici

Rochițe cu model cu picățele pentru un stil ludic-feminin

De altfel, liniile ludice, ladylike, ușor romantice, cu influențe retro din anii 50-70, sunt ceea ce caracterizează stilul de rochițe cu model cu picățele. Este și cazul stilului de rochii cu buline mici propuse de Philip Lim.

Citește și:

Casa de modă a mizat pe croială midi, cloș, romantică, pe material satinat, lucios, stil furou, pe borduri cu inserții din dantelă. Aici, aceste rochii cu picățele au fost asortate cu cizme lungi, din piele, geci groase, matlasate, genți mari de mână și fulare colorate cu print caleidoscopic.

rochițe cu picățele și buline mici

Alege rochițe cu picățele ASOS aici

Rochii cu imprimeu cu picățele au propus și designerii Altuzarra. Aici croiala a fost amplă, bluzată, cu decolteu decupat pe umeri, cu șlițuri adânci pe picior, cu volane, mâneci bufante și din materiale fluide. Aceste rochițe cu model cu picățele au fost asortate cu sandale-gheată, Punk, și cu genți de mână, pentru look-uri de seară sau de cocktail.

Și la Philosophy au ieșit în evidență liniile de rochițe cu model cu picățele. Deși în stil romantic, cu volane în straturi, din materiale transparente, gen voal diafan, subțire, cu decolteu în V, genul de rochii cu buline mici de la Philosophy au fost asortate cu bocanci Punk și centuri negre, în contrast androgin-feminin.

Citește și:

Rochii cu buline mici retro-șic din materiale vaporoase, în contrast!

De fapt, ideea de contrast de stiluri, texturi și țesături este noțiunea de bază a sezonului. Și acest gen de asortare este prezent și la rochițe cu model cu picățele.

Adesea din materiale fluide, vaporoase, eterice, delicate, suave, stilul de rochii cu imprimeu cu picățele au fost combinate cu încălțăminte și accesorii Punk, Grunge sau Rock. Și, dacă nu s-a mers pe acest gen de contrast Bad Girl-Good Girl, atunci s-a mers pe asortare de contrast elegant/sport.

rochii cu buline mici

Vezi rochii cu buline mici aici

Așadar, dacă alegi să porți rochii cu buline mici sau picățele, dacă rochiile sunt din texturi fluide, delicate, atunci le poți asorta cu geci din piele, cojocele cu blană, haine de blană, paltoane din stofă de lână și neapărat cu geci matlasate, masive, groase, călduroase, clar de iarnă!

Citește și:

De altfel, pentru a spori ideea că vorbim despre asortarea unor rochițe cu model cu picățele în plin sezon rece, te sfătuiesc să mergi pe asortări în layering, cu piese cât mai călduroase și pufoase și de sezon!

Ciorapi, dresuri, șosete groase, bocanci, cizme lungi, căciuli, eșarfe, fulare și șaluri groase, drapate la gât și pe umeri, căciuli, șepci, berete, băscuțe, toate pot completa un look feminin și aparent delicat! Doar că, iată, delicat nu înseamnă să faci frigul etalând rochițe cu model cu picățele, vaporoase, ”de vară”. Le poți completa cu texturi groase și accesorii călduroase și gata!

Look-ul tău de iarnă e perfect, fie și bazat pe o piesă vestimentară desprinsă din alt sezon!

Sursa foto front page – Unsplash

Citește și:

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.