Setari Cookie-uri

Topurile transparente din plasă sunt chic în continuare!

Voalete, ciorapi stil plasă, voaluri și dantele transparente, toate s-au reunit în trendurile actuale, în ciuda faptului că suntem în plin sezon rece. De altfel, transparențele de sezon nici nu ai zice că aduc aminte de toamnă sau iarnă. Și totuși, pe lista de piese-cheie de acum se află și senzualele topuri transparente din plasă.

Designerii au fost de-a dreptul fascinați de transparențe, voaluri diafane, eterice. Dantele transparente, prețioase, sofisticate, prin care pielea se întrevede misterios. Texuri ce amintesc de plasele de pescar, dar și de voaletele senzuale ale damelor de altădată, toate sporind efectul de femme fatale, într-un stil effortless. Și așa a rezultat o abundență de topuri elegante transparente.

Și nu doar topuri, desigur. Se poartă atâtea piese vestimentare din materiale prin care pielea se întrevede. Iar texturile ce amintesc de plasă sunt la mare căutare, pe această listă. Se poartă topuri transparente din plasă, ciorapi, șosete din plasă, chiar și fuste sau pantaloni din material ce imită plasa.

Citește despre cum porți șosetele din plasă

Citește despre cum porți șosetele din plasă

Cum se poartă și pe ce transparențe să mizezi? Te invit să descoperi cele mai sexy bluze transparente din plasă în sugestiile mele de mai jos.

Citește și:

Topuri transparente din plasă, atât sport cât și elegante!

Fie ca accent al ținutelor, adesea transformând mixuri ”cuminți”, casual, în adevărate ținute de vampă. Fie ca piesă dominantă a ținutei. Așa se prezintă inserțiile de textură tip plasă, cu atât mai mult dacă sunt transparente. Ideea este, oricum, că dacă vorbim despre topuri transparente din plasă nu vorbim deloc despre vulgaritate. Ci despre feminitate, o feminitate opulentă, prețioasă, de multe ori victoriană.

topuri transparente din plasă

Alege topuri transparente din plasă de pe ASOS

De exemplu, ca inspirație, poți vedea bluze transparente din plasă și din voal sau dantelă cu textură ce amintește de plasă la Elie Saab. Aici au fost multe sugestii de acest gen, majoritatea rochii, cu guler înalt, pe gât, cu manșete bogate, asortate cu fuste ample, pline de volane, la fel de transparente, la fel din plasă.

Citește și:

Au fost și alte variante de inspirație, pe catwalk, unele potrivite și pentru ținute de zi, casual. De exemplu, la Philosphy am văzut topuri elegante transparente, combinate cu salopete din catifea, în stil sporty-rafinat, extrem de prețios.

Aici am văzut bluze transparente din plasă, albă, cu aplicații din perle, completate de overall din catifea neagră, stil training, cu stiletto, dresuri și mai ales cu guler și manșete extrem de bogate, în stil victorian. Despre ce modele de topuri transparente din plasă îți propun și cum să le porți, în mai multe feluri, mai jos. Doar scroll!

Cum asortezi topurile din plasă fără să ai ținute vulgare?

Așadar, îți spuneam că există varianta de a purta topuri transparente din plasă alături de fuste transparente, așa cum am văzut la designeri. Pentru un look de efect, de exemplu, poți asorta bluze transparente din plasă cu fuste din piele, fuste din stofe cadrilate, pantaloni din piele sau aceleași țesături pline. La fel de bine, poți asorta și blugi, salopete sporty-șic, tricotaje ample, pufoase, pe ideea de contrast.

Citește și:

De altfel, te sfătuiesc, pentru un plus de efect și rafinament, să îmbini topuri elegante transparente cu materiale mai robuste, mai pline, mai dense, cu țesături ”de iarnă”, de tipul stofelor, catifelelor, denimului. Desigur, pielea sau imitația de piele este perfectă cu transparențe, mai ales în mixuri ton sur ton, pentru un plus de structură.

O altă variantă de a evita vulgaritatea când porți topuri transparente din plasă este să mizezi nu doar pe contrastul opac/transparent, ci și pe contrast de stiluri. Altfel spus, orice transparență de acest gen, acompaniată de tricotaje casual, pufoase, stofe pline și linii business sau androgine, haine sau accesorii sport va deveni mai degrabă inserție ce scoate ținuta din anonimat și nu exemplu de ”așa nu”.

Citește și:

bluze elegante din plasă

Vezi bluze elegante din plasă aici

Dacă ești printre ”începătoare”, poți să nu debutezi cu topuri transparente din plasă! Poți alege în locul modelelor de bluze transparente din plasă piese mai micuțe, mai puțin dominante, mai degrabă ca accent al ținutei.

Șosetele din plasă (vezi mixurile Dolce & Gabbana!) sunt perfecte pentru un plus de wow, fără vulgaritate! Poți la fel de bine să strecori, tot ca accent, topuri elegante transparente, pe sub piese nu tocmai provocatoare, așa încât să se vadă doar puțin din piesa ce lasă pielea la vedere,.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.