Hreanul, o planta aromata aflata la hotarul dintre salbatic si domestic, cu o istorie de peste 3000 de ani, folosita ca remediu natural inca din preistorie, este recomandat de medicina populara romaneasca in peste o suta de afectiuni, majoritate de natura infectioasa si specifice iernii, potrivit AGERPRES.
Hreanul (Armoracia rusticana), cunoscut si sub numele de usturoi, radacina-salbatica sau tormac, este o planta legumicola perena, din familia Brassicaceae, fiind o ruda foarte apropiata a verzei si a conopidei, dar si a mustarului. Prefera solurile umede cu pozitie insorita. Se presupune ca hreanul este originar din sud-estul Europei si din vestul Asiei, insa in prezent este popular in toata lumea. Este cultivat in special pentru radacina mare si alb-galbuie, insa chiar si frunzele sale sunt comestibile. Radacina se recolteaza fie primavara timpuriu, fie toamna in lunile septembrie-octombrie, de la plantele de peste un an.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: hrean ras, Shutterstock
Spune-ti parerea!