Setari Cookie-uri

Ce probleme grave de sanatate pot semnala durerile de spate

Adevaratele cauze ale durerilor de spate.

Durerile de spate pot semnala existenta unor probleme grave de sanatate care afecteaza musculatura, ligamentele, articulatiile, oasele sau rinichii, fiind totodata si principala cauza a incapacitatii de munca la scara mondiala si cauza a o treime din cazurile de invaliditate, potrivit medicilor, potrivit Mediafax.

"In multe cazuri, senzatiile neplacute de la nivelul spatelui pot semnala existenta unor problemele mai grave de sanatate care afecteaza musculatura, ligamentele, articulatiile, oasele sau rinichii. Comparand statisticile din 187 de tari, cercetatorii americani si australieni au constatat, recent, ca aproape 10% din populatia lumii, inclusiv copiii, sufera de lombalgii. Mai mult, studiile acestora au aratat ca durerile lombare sunt principala cauza a incapacitatii de munca la scara mondiala si se afla la originea unei treimi din cazurile de invaliditate provocate de munca", sustine medicul Ion Manea, directorul medical al clinicii Bio Ortoclinic.

Citește și:

Potrivit medicului, cea mai frecventa cauza a durerilor de spate este leziunea unui muschi sau a unui ligament, determinata de o intindere necorespunzatoare, de o greutate corporala excesiva, de ridicarea unor greutati sau de dormitul intr-o pozitie inconfortabila.

Citeste continuarea pe Realitatea.net


Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.