Setari Cookie-uri

De ce trebuie sa mananci terci o data pe zi?

Efectul pe care il are terciul asupra organismului este incredibil. Ce nu stiai pana acum?

Daca vei consuma un bol de terci de ovaz o data pe zi, in timp, efectele asupra organismului tau vor fi extraordinare. Consumul zilnic, in special la micul dejun, scade colesterolul din sange cu 10%, din cauza faptului ca ovazul are importante proprietati antiinflamatorii si imbunatateste sistemul imunitar. De ce? Ovazul contine un anumit tip de fibra cunoscuta sub denumirea de beta-glucan care este recunoscuta pentru rolul pe care il are in controlul colesterolului.

Trebuie sa stiti ca un consum ridicat de alimente bogate in fibre (cum este si ovazul) iti protejeaza inima de boli. Fibrele mai au un rol, si anume, scad indicele glicemic, eliberand incet energia din carbohidrati. Astfel, ai mai mult timp senzatia de satietate. Terciul este alimentul care se consuma in prima jumatate a zilei tocmai pentru ca organismul sa se incarce cu energie si sa fie activ intreaga zi.

Citește și:

Fulgii de ovaz sunt foarte buni pentru o gustare, deoarece contin fibre solubile si insolubile care reduc nivelul colesterolului si incetinesc digestia amidonului.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: terci, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.