Originare din Asia de Sud, bananele contin numeroase substante nutritive, vitamine (A, B, C si E), dar si minerale extrem de importante organismului nostru (azot, fosfor, fier, cobalt, magneziu, zinc, potasiu, sodiu, crom si calciu), o cantitate semnificativa de zahar si un lucru eficient pentru metabolism si un aminoacid esential: triptofanul.
Combat ulcerul
Consumul regulat de banane protejeaza impotriva ulcerului. Anumiti computi pe care ii contin creeaza o bariera de protectie in stomac impotriva acidului hidrocloric. Acestea contin, de asemenea inhibitori de proteaza care elimina din stomac anumite bacterii implicate in aparitia ulcerului.
De asemenea, se pare ca sunt excelente pentru mahmureala, deoarece au un continut bogat in potasiu. „Mananca una inainte sa te culci sau dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit si vei scapa de simptomele mahmurelii”, suna sfatul specialistilor.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: banane coapte, Shutterstock
Spune-ti parerea!