Insomnia este o problema destul de grava. Stai pe pat, obosit, cu ochii grei si, desi faci tot posibilul pentru a iti limpezi mintea pentru a adormi, esuezi complet.

Din fericire, specialistii au gasit o modalitate inedita care ne ajuta sa scapam de aceasta situatie stresanta - rezultatele sunt promitatoare, testele dovedind ca putem sa adormim in mai putin de un minut.

Aceasta tehnica se numeste tehnica de respiratie 4-7-8 si a fost gandita de doctorul Andrew Weil - ca o tehnica de yoga. Putem incerca acest experiment oricand si oriunde; potrivit doctorului, vom reusi sa adormim in 60 de secunde.

Cum se face:

Pasul 1: pune varful limbii pe cerul gurii (chiar deasupra dintilor). Limba va ramane acolo pe tot parcursul acestui exercitiu.

Pasul 2: Expira complet DOAR pe gura. Respiratia trebuie sa fie puternica astfel incat sa scoti un vajait de fiecare data;

Pasul 3: Inchide gura si inspira incet pe nas numarand in gand pana la 4 (trebuie sa fie o singura inspiratie). Tine-ti respiratia numarand pana la 7. Apoi, expira complet pe gura (tot puternic) numarand pana la 8.

Pasul 4: Repeta acest ciclu, incepand cu inspiratia - pentru un total de patru respiratii.

Pentru rezultate promitatoare, asigura-te ca inspiratiile tale sunt tacute si prin nas, iar expiratiile puternice si pe gura.

De ce functioneaza?

Exista o serie de motive pentru care aceasta tehnica functioneaza atat de bine. In primul rand, ajuta la reechilibrarea si relaxarea sistemului nervos, oferindu-ti o stare de calm. De asemenea, concentrandu-te pe respiratie, esti distras de la alte ganduri care nu te lasa sa adormi. Tehnica functioneaza precum un "tranchilizant natural", ajutand la calmarea corpului si reducand stresul.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: