Setari Cookie-uri

Pericolul ascuns din capsuni. Nu s-a stiut pana acum

Capsunele se regasesc in topul celor mai bogate fructe in antioxidanti, insa pe cat sunt de apetisante si gustoase, pe atat sunt de periculoase.

Medicii nu recomanda capsuna in alimentatia copilului mai mic de un an, deoarece este un fruct cu un ridicat potential alergen. Alergiile la fructe sunt in mare parte ereditare, spun medicii.

Pentru a-ti da seama la care fructe este alergic copilul tau trebuie sa stii la ce fructe manifesti tu si partenerul tau reactii alergice. Insa orice fruct poate cauza alergia la copii. Fructele cu grad alergenic crescut in randul copiilor sunt capsunele, kiwi, mure, zmeura, caisele, piersicile, dar si cele din categoria citricelor. Trebuie manifestata prudenta la copiii mai mici de un an. Aceste fructe nu trebuie introduce in alimentatia copilului mai devreme de un an, deoarece sistemul imunitar si cel digestiv nu sunt complet dezvoltate”, spune dr. Daniela Cantaragiu, citata de Adevarul.ro.

Capsunele sunt cele mai periculoase din acest punct de vedere. Partea din fructe care determina aparitia alergiei este cel mai adesea coaja.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: capsune, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.