Kudika
6 Iunie 2015

Capsunele se regasesc in topul celor mai bogate fructe in antioxidanti, insa pe cat sunt de apetisante si gustoase, pe atat sunt de periculoase.

Medicii nu recomanda capsuna in alimentatia copilului mai mic de un an, deoarece este un fruct cu un ridicat potential alergen. Alergiile la fructe sunt in mare parte ereditare, spun medicii.

4 minerale esentiale pentru sistemul imunitar

Pentru a-ti da seama la care fructe este alergic copilul tau trebuie sa stii la ce fructe manifesti tu si partenerul tau reactii alergice. Insa orice fruct poate cauza alergia la copii. Fructele cu grad alergenic crescut in randul copiilor sunt capsunele, kiwi, mure, zmeura, caisele, piersicile, dar si cele din categoria citricelor. Trebuie manifestata prudenta la copiii mai mici de un an. Aceste fructe nu trebuie introduce in alimentatia copilului mai devreme de un an, deoarece sistemul imunitar si cel digestiv nu sunt complet dezvoltate”, spune dr. Daniela Cantaragiu, citata de Adevarul.ro.

Capsunele sunt cele mai periculoase din acest punct de vedere. Partea din fructe care determina aparitia alergiei este cel mai adesea coaja.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: capsune, Shutterstock

Apicolele pentru copii sunt produsele care sustin sistemul imunitar al celor mici in sezonul rece
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: