Setari Cookie-uri

Efectele consumului de masline verzi

Maslinele verzi sunt un deliciu mediteranean, aducand un plus de savoare multor mancaruri, salate si gustari de vara.

Maslinul, pe numele sau oficial Olea europea, este un arbore originar din Siria si din zonele de litoral ale Turciei, foarte raspandit in jurul Marii Mediterane, unde era cultivat chiar si cu 5000 de ani in urma.
Maslinele verzi au un continut ridicat de grasimi, insa grasimile din compozitie, respectiv acidul linoleic si alfalinoleic, sunt benefice organismului, deoarece lupta impotriva colesterolului LDL.

In urma cercetarilor recente, a fost scoasa la iveala capacitatea acidului linoleic de a scadea tensiunea arteriala.

- Continutul nutritional al maslinelor este impresionant, avand in compozitie numerosi compusi antioxidanti precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitina, acid gallic, acid caffeic etc. Cocktailul nutritional unic aduce organismului numeroase beneficii: intareste sistemul imunitar, lupta impotriva radicalilor liberi si sprijina sanatatea sistemului cardiovascular.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: masline verzi, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.