Maslinele verzi sunt un deliciu mediteranean, aducand un plus de savoare multor mancaruri, salate si gustari de vara.
Maslinul, pe numele sau oficial Olea europea, este un arbore originar din Siria si din zonele de litoral ale Turciei, foarte raspandit in jurul Marii Mediterane, unde era cultivat chiar si cu 5000 de ani in urma.
Maslinele verzi au un continut ridicat de grasimi, insa grasimile din compozitie, respectiv acidul linoleic si alfalinoleic, sunt benefice organismului, deoarece lupta impotriva colesterolului LDL.
In urma cercetarilor recente, a fost scoasa la iveala capacitatea acidului linoleic de a scadea tensiunea arteriala.
- Continutul nutritional al maslinelor este impresionant, avand in compozitie numerosi compusi antioxidanti precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitina, acid gallic, acid caffeic etc. Cocktailul nutritional unic aduce organismului numeroase beneficii: intareste sistemul imunitar, lupta impotriva radicalilor liberi si sprijina sanatatea sistemului cardiovascular.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 7 curiozități despre dantura ta: îngrijirea dinților și afecțiunile stomatologice, din Antichitate până astăzi
- Drogurile le promit fericirea. Dar le-o fură!
- Murăturile, surse de sănătate în alimentația ta. Nutriționistul îți explică de ce e indicat să le consumi
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: masline verzi, Shutterstock