O asociatie non-profit americana a acuzat o companie de iaurturi cu fructe ca aceasta foloseste o insecta pentru obtinerea culorii din iaurt.
Unele companii de iaurturi folosesc carmin (E120), ce se obtine din zdrobirea insectei femele Coccoidea, care da culoarea roz din iaurt. Asadar, cand cumparati un iaurt cu fructe, care vreti sa contina fructe, ci nu insecte, aveti grija sa nu scrie la ingrediente carmin sau E 120.
Mai mult, aproape toate iaurturile cu fructe nu par a fi alegeri sanatoase cand vine vorba de alimentatia noastra, dar mai ales de alimentatia copiilor. In compozitia iaurturilor se gasesc mai multe tipuri de amidon modificat, care se traduce pe eticheta prin: E 1410, E 1414, E 1404, E 1420. Acestea se obtin din tratarea amidonului cu agenti de oxidare, periodat de sodiu, dar si din plante modificate genetic.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: iaurturi fructe, Shutterstock
Spune-ti parerea!