Beneficiile consumului de ceapa. Reduce riscul unor boli extrem de grave

Beneficiile consumului de ceapa. Reduce riscul unor boli extrem de grave
Kudika
30 Iulie 2015

Ceapa este un ingredient nelipsit din bucatarie, dar foarte putina lume ii cunoaste beneficiile pentru sanatate.

Aceasta leguma era folosita ca remediu inca din secolul IV i.Hr. pentru efectele sale diuretice, digestive si pentru sanatatea inimii, a ochilor si a articulatiilor.

Ceapa este o sursa excelenta de vitamina C, compusi sulfurici, flavonoide si fitochimicale, care reduc riscul unor afectiuni precum boala Parkinson, bolile cardiovasculare si accidentul vascular cerebral. Quercitina din ceapa are efect antioxidant si poate preveni dezvoltarea celulelor maligne, dar reduce si riscul de infectii ale tractului urinar, hipertensiune si afectiuni ale prostatei, scrieAdevarul.

De asemenea, antioxidantii din ceapa ajuta la mentinerea sanatatii inimii, reduc inflamatiile din corp si scad astfel riscul de cancer.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: cepe colorate, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri